Destiny krijgt microtransacties en stapt mogelijk af van uitbreidingenmodel

Bungies online shooter Destiny krijgt microtransacties. Spelers kunnen via de online winkels van de PlayStation 4 en Xbox One een nieuwe valuta genaamd Silver kopen, die ingame gebruikt kan worden om emotes te kopen.

Bungie herintroduceert voor de microtransacties het personage Tess Everis, die eerder dit jaar verdween uit de game. Bij haar bedrijf Eververse Trading Company kunnen spelers het nieuwe betaalmiddel inwisselen voor de emotes. Bungie zegt er achttien te introduceren wanneer de update online gaat, op dinsdag 13 oktober. Voorheen werd Tess ook ingezet in de game om beloningen voor zaken als pre-orderacties uit te delen.

Ontwikkelaar Bungie garandeert dat de introductie van de Eververse Trading Company geen uitwerking zal hebben op de gameplay. "Je zult nooit een Crucible-ronde of een raid verliezen omdat je niet met de juiste emote uitgerust bent." Het is nog niet duidelijk wat er in de toekomst nog meer met de nieuwe Silver-valuta gekocht kan worden.

De Amerikaanse studio stelt dat de opbrengst van de nieuwe items gebruikt wordt om het zogenaamde live team te versterken en te doen groeien. Datzelfde team moet in de toekomst niet alleen verantwoordelijk zijn voor technische updates en verbeteringen aan de game, maar ook voor daadwerkelijke content. Tot op heden is de content altijd bezorgd in de vorm van uitbreidingen.

Dit sluit aan bij uitspraken die bronnen van nieuwssite Kotaku hebben gedaan. Die stellen dat ontwikkelaar Bungie en uitgever Activision af willen stappen van hun plan om periodiek uitbreidingen voor de game uit te brengen. In plaats daarvan zouden de ontwikkelaars frequentere en kleinere content-updates als quests en missies uitbrengen en worden ze gefinancierd met de microtransacties. De eerstvolgende daadwerkelijke release van de twee bedrijven zou in dat geval Destiny 2 worden, in de herfst van 2016. Een officiële bevestiging dat Bungie en Activision overstappen van uitbreidingen naar verspreide, gratis content is er niet.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

06-10-2015 • 10:47

59 Linkedin

Reacties (59)

59
56
51
0
0
0
Wijzig sortering
En wat zijn die emotes in deze game? Emoticons of zo? Wat voor meerwaarde krijgt een speler hiermee?
de bekende /dance /point /lol /joke achtige dingen die in vrijwel elke MMO zitten ;) Speler heeft er niks aan, maar er zal wel vraag naar zijn ( zoiets als andere skins voor mounts in WoW of hero skins in DOTA ).

Er zullen wel te weinig mensen The Taken King gekocht hebben, niet gek ook, de vorige "expansion", n.l. the dark below was niet echt bijzonder, maar daar moest je wel de volle mep voor betalen. Je zit al ruim over de 100,- als je Destiny en alle expansions netjes gekocht hebt via de PS store. Destiny heeft niet de fanbase en lore van Warcraft, te aggresief inzetten op expansions kan averechts werken en dat zal het ook wss gedaan hebben.
"Er zullen wel te weinig mensen The Taken King gekocht hebben".

Dit lijkt me sterk daar TTK het meest gedownloade PSN dlc ooit is.
Source: http://www.ign.com/articl...nloaded-day-one-game-ever
Dit geeft naar mijn mening een vertekend beeld omdat de DLC werd gepushed als een verplichte update ook als je The Taken King niet had gekocht. Ik heb pas later Destiny The Taken King Legendary Edition gekocht maar moest al wel de verplichte update van The Taken King (18GB) downloaden.
Nee hoor helemaal niet, wat jij gedownload hebt was een update van de game code zelf. Ja, daarin zat wel al de DLC bij in, maar was gelocked, om dat te unlocken moest je dus daadwerkelijk nog eventjes de TTK DLC downloaden en dat doe je alleen maar als je die ook gekocht hebt anders kan dat niet...
Elke 'gameclient' bevat alle content, ongeacht of je wel of niet licenties hebt voor de betreffende content. Dus mocht je de volgende DLC/Expansion niet 'kopen'; je zal deze alsnog downloaden.
Als het een financieel succes zou zijn, zoals het artikel doet vermoeden, dan had Activision niet besloten om grote DLC packs te staken en in te zetten op micropayments. Zou erg onlogisch zijn. Ergens ruiken ze dus een efficiëntere manier van omzet genereren.

Het is en blijft Activision, met een CEO die zelfs cutscenes uit spellen wilde strippen om deze als DLC los van de game te kunnen verkopen.. wat de beweegredenen zijn voor deze move is mij nu nog niet bekend, lijkt een rare beslissing net nadat je een sales/download record hebt gepakt :P

[Reactie gewijzigd door quintox op 6 oktober 2015 11:53]

Voor mij was het nooit duidelijk wat Destiny na jaar 1 ging doen. Het was vanaf het begin al duidelijk dat na Vanilla, The Dark Below en House of Wolves zouden komen en daarna een grotere expansion eind 2015.
Destiny 2 stond, zover ik me herinner, altijd al op de planning voor 2016. En, van begin af aan, werd er gesproken over een 10 jaren plan voor de franchise.

Maar kleine content-updates tussen nu en Destiny 2 (september 2016?) verbazen me niet zoveel eigenlijk.
Je kunt op dit moment: Dansen, Zwaaien, Zitten en wijzen. Ik neem aan dat ze hier alleen opties aan toe voegen.
In de huidige versie kun je alleen de point emote vervangen door een andere emote. Bijvoorbeeld als je de collecters edition dansjes hebt, kun je die daarin zetten.
Dat zijn dansjes etc, geen meerwaarde voor een speler ( imo ). De emote die iedereen bv heeft is een point emote.
Je hebt nu 'Point','Sit','Dance' en 'Wave' als Emotes. Acties die je personages uit kan voeren.

Standaard wordt er een dansje gedaan als er een boss verslagen is bijv. :)
De$tiny, microtransacties horen niet thuis in dit soort games, alleen bij gratis games mag je erom vragen!
Server maintenance is nogal een dingetje bij MMO's. Iemand zal die moeten betalen, samen met het development team dat werkt aan content. Destiny had de ambitie beide te betalen uit licenties en expansions was lovenswaardig, maar zou een zeer grote core audience vragen om op die manier te werken.

Persoonlijk zie ik geen enkel obstakel in een pay-once-to-play, vanity monetization systeem, zolang deze een beetje classy wordt uitgevoerd. Tientallen of, zelfs, honderden euro's (whale hunting) voor nodeloze onzin schopt mij een beetje tegen het verkeerde been. Hier en daar een paar euro voor een smaakvolle toevoeging? Prima. Zeker als ik de keus heb me daaraan te onttrekken.

Pay to win in een full retail price AAA titel? Da's nogal een ander verhaal. Maar, daar lijkt vooralsnog geen sprake. Met Sinterklaas in het verschiet wil ik vooral zeggen: Makkers staakt uw wild geraas :+
Ben ik niet met je eens. Vind het een prima oplossing als ze zo nieuwe content voor iedereen kunnen blijven aanbieden.
OK. Prima als ik 50 of 60 euro moet lappen voor een game en 10 of 20 euro voor een serieuze uitbreiding. Ik betaal het graag voor Mass Effect e.d. Dan verwacht ik ook gewoon een serieuze game, waar ik uren plezier aan heb.

Micro-transacties? Nee dank u, ik mijd het candy-crush model liever... En zie persoonlijk de combinatie met een serieuze game waar je ook best voor betaalt als een soort van hebberigheid. Dat begint natuurlijk met het kopen van een outfit, maar wordt al snel een betere gun ("Die je niet echt nodig hebt") oid.

Eens kijken hoe dit loopt... er is best een kans dat ze mij als klant gewoon kwijt zijn.
Dat had ik ook.
Ik lees ook een beetje "we komen in herfst 2016 met Destiny 2 en tot die tijd doen we flut microtransacties"
Ik blijf een beetje sceptisch over die geruchten. Regel 1 in MMO wereld: Deel 2 faalt.

Waarom? Je player base heeft vaak diep geïnvesteerd in het eerste deel. Deel 2 is normaal gesproken een nieuwe wereld die vanaf nul begint. Alle progress in het eerste deel komt daarmee te vervallen. Normaal breekt je core audience in twee - die mensen die wel de overstap maken, tegen die mensen die achterblijven. En dat terwijl juist de massa's voor de winst moeten zorgen bij dit soort games.

Bovendien is de initiële investering in een MMO gigantisch en risicovol - ik begrijp dat Destiny geen uitzondering is. Door tijds- en gelddruk is bovendien vanilla in heel veel gevallen geen erg goede game - veel bugs en missende features.

Al snel kom je dus tot de conclusie dat incremental upgrades, al dan niet door het uitbrengen van expansions, een veel, heel veel betere oplossing is. Bovendien is Activision daarvan zeker de hoogte - de reden daarvan hoef ik allicht niet te noemen. Blizzard, immers, hanteert het model van expansions en incrementals (patches) al meer dan tien jaar in één van hun succestitels.

Dus.... nee. Ik denk dat er nog wel jus zit in de franchise, maar zeker voorlopig niet in de vorm van een sequel.
100% mee eens. Hij is net twee jaar uit.
Toch heeft Kotaku van hun bronnen dat Destiny 2 herfst 2016 komt:
"That means the game’s next paid expansion will be Destiny 2 in the fall of 2016, as has been known for a while now. That’ll be $60"
Destiny 2 kan uiteraard ook een expansion zijn, wie weet andere sterrenstelsel of op elke planeet een extra gebeid (weg uit Old Russia op aarde?)
Als Destiny verslaafde :P vind ik dit eigenlijk niet eens zo heel erg *mits* het inderdaad blijft bij emotes en andere cosmetische veranderingen. We krijgen nu inruil gratis kleinere DLC packs (missies, maps, game modes) inruil voor niet verplicht spul wat je kan aanschaffen.

Dit helpt zeker met de fragementatie onder vrienden. Nu hadden sommige vrienden dat ze bepaalde content niet meer konden spelen omdat ze de DLC niet hadden of willen kopen.

En Destiny 2 september 2016 kan ik alleen maar toejuichen :9
Destiny... oja, dat is waar ik 2 weken geleden de free demo voor op mijn ps3 heb gedownload, en die 4 keer op verschillende avonden een 'login error - server unreachable' geeft met een verwijzing naar help.bungie.net.
Ja, die rommel heb ik er maar weer afgegooid.
Haha gelukkig werkt her voor mij en 4 miljoen andere wel ;)
Response van bungie:
BNGHelp2
Hi Trogdor,

Regarding your issue, the Demo has taken a temporary hiatus but will return in the future with updated content for The Taken King. Keep checking back for updates on your console!
Met daarop weer het logische antwoord:

So there is a demo that is downloadable to the public, but it does not work and fails with a not-clear error.
Might want to fix that...
Niets mis mee. Guild wars 2 heeft het jaren gedaan. Zolang je maar geen gear en of mats kan kopen om sterker te worden dan niet payed users vind ik het prima.
Verschil is wel dat je 'Gems' welke je gebruikt voor het kopen van items in de GW2 shop, kan kopen van in-game gold. Je kan dus de dingen unlocken zonder enige euro ertegen te gooien, dat gezegd hebbende duurt het wel even voordat je het bij elkaar gespaard hebt, maar je hebt in ieder geval de optie.

In dit geval is het enkel kopen, met wat twijfelachtige content (Emotes, really?) wat laat zien dat Destiny aan het doodbloeden is. Nog even de laatste restjes eruit melken tot Destiny 2. Begrijp me niet verkeerd, heb het gespeeld, en ook wat uren in TTK gegoten, maar na max level en wat grinden zit je er al snel doorheen. Jammer, want er zit zo veel achtergrond info in (voornamelijk via grimoires, info kaarten vanuit de Bungie website zelf) en zo veel potentie.

Maargoed, je blijft hoop houden :)
Recent zag ik ook de "Hammertime" emote.. waarschijnlijk een pre-order van TK.
Zat in de Collector's Edition van TTK of in een los te kopen DLCtje...
Als we door deze microtransacties gratis maps, raids en missions krijgen, vind ik t een erg goed idee. Als dit echter naast betaalde DLC komt en op een gegeven moment items biedt die een impact hebben op gameplay (bijv. een paarse class item met veel light) zou ik erg teleurgesteld zijn.

Maar prima als mensen geld kunnen uitgeven aan cosmetische dingen.

Het lijkt er trouwens wel op dat dit betekent dat we tot volgend jaar herfst kunnen wachten op een nieuwe raid... ;(
Dan mag ik niet hopen.

In het huidige tempo waarop we (onze clan in ieder geval) door de huidige raid vliegen met toch minstens 50% casual players zouden we eind deze maand de hard mode makkelijk aan moeten kunnen. Dus december/januari geen uitbreiding en je hebt meer dan een half jaar niets te doen. Denk niet dat er dan nog veel mensen spelen in de herfst.
Emotes? Stap 1. Outfits, stap 2. Boosterpacks, en dan begint het pas echt :P

Maar als mogelijk Destiny 2 in de maak is, dan is zo'n microtransactie systeem niet meer dan een melkkoe om nog wat zut uit de game te persen, gooi er een mooi verhaal tegenaan van groter team en meer kleine updates, winst in de pocket.
Inderdaad, niet zo'n mooie ontwikkeling. Ik ben benieuwd wat de grote youtuber TotalBiscuit, the cynical Brit hierover te zeggen heeft. Hij heeft het het beste met de gamers voor en de gameindustie op zichzelf, maar is tegen uitmelken en slechte games en dergelijke en gebruikt valide argumenten als ergens uit blijkt dat ontwikkelaars of publishers het niet het beste met de gamers voor hebben, maar vooral met hun eigen portemonnee. Tevens probeert hij zo unbiased mogelijk te zijn met volgers op de hoogte te brengen en heeft hij vele connecties in de gamescene.
Ik ben bang dat het veel uitgebreider gaat worden. Denk aan gun skins, mount skins, emblemen voor groepen, andere kleuren effecten...

Daarnaast zegt iets me dat ze veel meer gaan verdienen aan de losse verkoop van kleine quest pakketjes dan "complete" DLC pakketten, wat voor ons betekent: meer dokken.
Nou het begin gaat gezet worden als dit doorgaat.
De early adaptors zijn al genaaid door dubbel te betalen als je de expansion had gehaald en daarna TTK wilde hebben.
Zodra je gear kan halen met die Silver kan kopen dan is er geen Raid meer aan.
Denk dat ik heel snel met Destiny uitgespeeld ben.

Zodra ik mn 3 chars op 300+ heb en de Raid een paar keer gespeeld heb.
Materials en Mote of Light grinden paar weken zie ik niet zitten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee