Gerucht: Destiny-uitbreiding House of Wolves verschijnt 10 maart

Op internet circuleert een foto met een schema over toekomstige dlc van Destiny die naar verluidt tijdens een bijeenkomst van ontwikkelaar Bungie is genomen. Het is onduidelijk of de afbeelding authentiek is. Het nieuwe uitbreidingspakket zou op 10 maart moeten verschijnen.

In december is het eerste uitbreidingspakket, The Dark Below, al verschenen en op 10 maart zou House of Wolves moeten uitkomen. Dat heeft een Reddit-gebruiker afgeleid uit een foto die op een Italiaans forum van Bungie is verschenen. Een andere gebruiker claimt de afbeelding echter al langer in bezit te hebben, maar de Italiaanse blog waarin hij daar melding van maakt, is maanden onopgemerkt gebleven. Het is daardoor mogelijk dat de informatie inmiddels verouderd is. House of Wolves zou volgens een Engelstalig Bungie-forum een aantal nieuwe maps, drie verhaalmissies, een Strike en een Raid bevatten.

De uitbreiding Comet: Plague of Darkness krijgt echter meer aandacht. Het zou om een grote uitbreiding gaan die mogelijk eveneens op een schijfje wordt uitgebracht. Het pakket moet naar verluidt in september 2015 verschijnen en zou weer nieuwe maps bevatten. Daarnaast voegt Bungie volgens de geruchten twaalf verhaalmissies toe en verder nog vier Strikes, een Raid en zes nieuwe PvP-maps. Ook wordt er nog gesproken over een onbenoemde locatie.

Bungie zou na september 2015 met nog twee uitbreidingspakketten komen, maar daar is nog minder over bekend. Zo is het onduidelijk welke extra's de uitbreidingen met zich meebrengen. Een releasedatum is verder ook niet uit de afbeelding af te leiden. Onlangs is al bekendgemaakt dat Bungie aan de opvolger van Destiny werkt en het spel heeft bijna 13 miljoen spelers.

Door Kay Korevaar

Stagiair

02-01-2015 • 14:40

41 Linkedin

Reacties (41)

41
38
18
4
0
8
Wijzig sortering
Ben benieuwd of Destiny zichzelf nog weet te redden

Ik heb zelf destijds voor een flinke €100 het spel incl de 2 uitbreidingen gekocht omdat ik ervan overtuigd was dat dit hét nieuwe spel was. Jammer genoeg kwam ik, samen met vele anderen bedrogen uit.

eenmaal level 29 bereikt had ik het volledige spel wel gespeeld en viel er enkel nog te "grinden".

Sindsdien heb ik het spel niet meer aangeraakt wat nu al enkele maanden geleden is. :(

Dit ondanks dat er hier binnen Tweakers een leuke clan werd opgezet om samen de Raids te spelen. ;(

[Reactie gewijzigd door jimz93 op 2 januari 2015 15:15]

Kan ik volledig beamen hier... Digitale Guardian Edition gekocht dat de season pass bevatte, maar het spel heeft gewoon zo teleurgesteld dat ik sinds ik level 28 bereikt heb (begin oktober) het niet meer heb aangeraakt, zelfs de nieuwe dlc nog niet gedownload!

Als er iets is wat 2014 me geleerd heeft, dan is het nooit meer pre-orderen of bundel met DLC kopen voordat ik écht weet wat ik koop.
Als er iets is wat 2014 me geleerd heeft, dan is het nooit meer pre-orderen of bundel met DLC kopen voordat ik écht weet wat ik koop.
Blij dat een hoop mensen hier zeggen van geleerd te hebben, of ze dat met de volgende preorder alweer vergeten zijn is dan weer de vraag.

De 'season pass' kost €35,00 en is alleen voor de eerste twee expansie packs (€17,50/expansie). Duur geintje voor een iets dat twee maal een hogere level cap, 'nieuwe' equipment (zelfde equipment maar met betere stats), 3 nieuwe maps, 1 raid, 1 strike en wat nieuwe 'story' missions/quests geeft. De comet/disk expansie zal wel weer €60 gaan kosten met (hopelij) drie maal de content van de losse expansie.

Destiny €60 (nu al voor €40 te krijgen)
Expansies (2x) €35,00
Comet/disk ~€60
meer Expansies @€20/stuk

Of je gaat op je PC shoppen via Steam sale en Wolfenstein: The New Order voor €17, Dark Souls II €15, Shadow of Mordor €30, Metal Gear Rising €4, etc. kopen en een hoop meer variatie voor een heel stuk minder. Dat gezegd te hebben, ik heb interesse in Destiny op de PC, niet voor €60+€37,50+€60+€20+... Maar als het een goede poort is en de gameplay bevalt me, wellicht een paar tientjes voor over. Zolang de individuele potjes leuk zijn en leuk blijven, zal leveling me een worst wezen. Counterstrike doe je namelijk ook op steeds dezelfde maps in multiplayer...

Edit: prijs aangepast.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 2 januari 2015 17:08]

Anoniem: 344663
@Cergorach2 januari 2015 16:55
seaspass is 35 euro wat op 17,50 per stuk komt en los betaal je 20. Maar deze Destiny DLC is pure oplichting.
toch ken ik me heugen dat ik 15 per zombie map betaalde van cod omdat ik alleen zombies speelde nu betaal ik 17.50 en krijg je een mooie raid en wat strikes.
Dit is de ervaring van heel veel mensen ben ik bang. Game reviewers kijken over het algemeen ook niet meer om naar Destiny odmat de afwisseling er niet is. Veel gamers beginnen het als een money-sink te zien zoals bijvoorbeeld the Sims geworden is.

Dat wil echter niet zeggen dat Destiny niet te redden valt. Er zal echter veel aan moeten worden gedaan. Locaties zullen afwisselender moeten worden, de verhaallijn moet intensiever worden. Ik denk dat Destiny ook nog veel kan leren van andere MMO's wat betreft 'Bossfights' en samenwerking sterker moet stimuleren plus het doen van zoiets ook echt rewarding moet laten voelen.

Ik neem het Bungie niet kwalijk. Het is een grote gamestudio maar MMO is toch een aparte markt waar je als bedrijf eigenlijk constant op moet zitten. Wel is het crunchtime voor de titel Destiny want als je constant DLC uitbrengt die matig is en als follow-up mogelijk komt aanzetten met een dure expension met matige content dan laten spelers de titel permanent vallen ipv in de ijskast te zetten. Ze zullen niet bereid zijn bij de derde of vierde expension plotseling geld te gaan investeren als die dan wel naar behoren is.

Het bewijs ook dat een MMO makeneen aparte uitdaging is in de gameswereld. Je kunt niet zomaar een simpele constructie opzetten en dan gaan melken met betaalde LDC en expensions. Je moet involved zijn met de community en ook geld en aandacht in iedere ontwikkeling in de MMO stoppen. Actief doen aan balancing enzo.

[Reactie gewijzigd door Auredium op 2 januari 2015 15:11]

Sinds wanneer is Destiny een MMO? Wellicht en MO, want Massive is het zeker niet. Het is gewoon Multiplayer Online, iets dat we al een hele tijd kennen in FPS games...

@Vayra:
Dan is Counter strike ook 'instanced'... Dat er een bepaald verdien model achter hangt betekend nog niet dat het een heel ander type game is... Guild Wars (2) is wel degelijk een MMO en heeft ook niet een dergelijk verdien model. Zo heb ik nog wel wat voorbeelden...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 2 januari 2015 15:50]

Dat iets instanced is maakt het niet minder een MMO natuurlijk.

In opzet en verdienmodel is dit een MMO pur sang.
MMO staat letterlijk voor Massive Multiplayer Online. er niets aan Massive aan destiny. De makers hebben zelf ook al redelijk duidelijk gemaakt dat het geen MMO is.

@Vayra's reactie hieronder
Ja als je het zo beschrijft ben ik het voledig met je eens het heeft alle aspecten van een MMO op de grote groepen na.

[Reactie gewijzigd door HADES2001 op 2 januari 2015 16:07]

Het énige verschil met een MMO is dat er geen zone is waar je met alle spelers aanwezig bent en dat je dus je eigen fire teams kiest. Maar aangezien heel veel bestaande MMO's nu ook al werken met Megaserver technieken is het werkelijke verschil tussen Destiny en een MMO nihil. Een raid in WoW is niet anders als een raid in Destiny, beide zijn volledig instanced. En ook in een Guild Wars 2 kom je maar een paar procent van de playerbase tegen, waar je ook komt.

En het verdienmodel plus faseren van level caps en loot is natuurlijk precies de tiered progression die we kennen van MMO's.

Dus nee, in essentie geen MMO, maar het heeft wel alle elementen die bij MMO's horen. Belabberde storyline en farmfest included :)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 2 januari 2015 16:01]

Dus nee, in essentie geen MMO, maar het heeft wel alle elementen die bij MMO's horen. Belabberde storyline en farmfest included
Je doelt op eigenschappen van een (MMO-)RPG, en dat zijn niet per definitie eigenschappen van een MMO. Density is meer te classificeren als een online FPS met RPG elementen.
Ik heb eigenlijk precies hetzelfde ervaren. Ik wil eigenlijk wat meer diepgang uit de speeltijd halen. Ik merk zelf dat ik 'vroeger' moeiteloos uren kon grinden om betere gear te krijgen, maar na meer dan vijf keer dezelfde strike met wat veranderde variabelen gedaan te hebben in Destiny had ik er toch echt genoeg van.

De shooter-mechanics zijn erg goed, maar ik mis gewoon wat. Het blijft qua verhaal allemaal op 't oppervlak, alsof Destiny tot nu toe een proloog is. En misschien is dat ook wel zo, gezien de plannen van Activision.. Alleen jammer dat je je dan scheel betaalt om überhaupt iets van het verhaal mee te krijgen.

Maargoed, misschien heeft het ook te maken met het feit dat ik in het verleden wat meer tijd had :P
Comet: Plague of Darkness
Komt met een nieuwe planeet, nieuwe base level cap van 30, 2 nieuwe wapen klassen en een nieuwe subclass voor de verschillende classes van de game. Een grote uitbreiding idd
Dat zijn inderdaad leuke toevoegingen, ik ben echter bang dat het niet voldoende zal zijn voor de franchise.

Met de nieuwe planeet kunnen ze wel wat meer diversiteit brengen maar 1 planeet in het huidige spel beslaat misschien slechts 10-15% van het spel. Wanneer het een uitbreiding bevat waar je toch weer zo'n €45 voor moet neerleggen wil ik alleen daarin ook wel meer terugzien (of deze planeet zou erg veel missies moeten hebben).

Verder zou het ook niet misstaan om een nieuwe class te zien verschijnen, toegevoegde waarde van je schip (deze is op dit moment puur cosmetisch) en natuurlijk een VERHAAL. Want dat laatste was wel de grootste teleurstelling van dit spel so far. :(

Ook zou het leuk zijn als je de mogelijkheid kreeg om zelf te exploren in de ruimte, en zo verborgen planeetjes te ontdekken met een kleiner aantal quests :)
Terwijl er toch wel gave dingen staan in de grimoire kaarten. Zoveel potentie voor het verhaal.. Wat gewoon niet gebruikt wordt.

Erg zonde.
Klopt helemaal!

Daarin staat best veel content beschreven, alleen vind ik deze grimoire kaarten niet zo toegankelijk omdat ze geen speelse wijze in het spel hebben gevonden. Het zijn echt stukken tekst die je kan lezen als je zin hebt maar verder niet heel veel toegevoegde waarde hebben imho :/
Klopt, soort-van manier om te zorgen dat mensen naar hun site gaan.

Vooral de Kabr/Vault of Glass/Atheon stukken zijn interessant :) Jammer
dat je daar in de raid zelf niets van terugziet.
Ik zie dat er veel mensen zijn die over destiny zeuren, maar ik vermaak mij er prima mee. Eindelijk is er een spel waarin ik in een fps bosses kan bevechten zoals ik in wow deed.

Ik ga elke week een paar keer met real life vrienden de raids te lijf en het is op dit moment het enige spel wat ik speel. Ik heb hier heel lang op gewacht (een fps met multiplayer boss fights) en destiny heeft mij hier zeker niet in teleur gesteld.
Wat een gezeik hier. Destiny heeft de kracht van samen spel. Dat alles hetzelfde is dat heb je bij elke game.... Speel je cod dan speel je ook altijd dezelfde maps.

Ik ben de uitbreiding al een maand aan het spelen en ik ben nog steeds verslaafd. Je moet en zal het hoogste level halen.

Kan al niet wachten tot de 2e DLC.
Payday 2 eens proberen.
Is alleen niks aan.
Net zoals Destiny. Of zijn de chestruns en de eindbazen die je kunt cheesen in je eentje tof?

Je zegt zelf al. Destiny heft de kracht van samen spelen. Dat doen ze dan ook wel goed. Zelf ben ik tot level 29 gekomen. Ik werd de chestruns en het niet vallen van Raidgear helemaal beu.
Ziet er naar uit dat Comet een "expansion" wordt (in tegenstelling tot TDB en HOW die dan als DLC geclassificeerd worden) waar je weer de volle mep voor mag betalen. En een nieuwe DLC-pass voor 30 euro...
Ik ben benieuwd of Destiny 2 (die ongetwijfeld volgend jaar komt) een verkoopscucces zal worden.

Als er 1 spel is wat VEEL mensen teleurgesteld heeft is het wel Destiny. En wat dat betreft zijn Bungie/Activision slim geweest om het spel - onder het mom: het spel komt pas tot zijn recht met voldoende spelers - niet eerder voor reviewers beschikbaar te stellen. Ik denk dat anders veel mensen het spel links hadden laten liggen. Gelukkig is dit maar een trucje wat maar 1 keer uitgevoerd kan worden.

Dit spel verdient het gewoon niet om (in zijn huidige vorm) een commercieel succes te worden!

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 2 januari 2015 17:11]

Tja als ik dit soort berichten lees, vervolgens alle miljoenen zie die het spelen, met veel plezier op dagelijkse basis. Dan vraag ik me toch af hoe het kan dat een spel tegelijk zo gehaat en geliefd is.

Misschien omdat de haters het niet spelen?
Anoniem: 344663
@Penhoat2 januari 2015 18:52
waarom zou je iets spelen wat je haat?? zoals je ook hier op het forum kijkt hebben veel mensen er geen probleem mee met destiny en zulke mensen zijn de door in het oog voor de echte gamers die wel om iets geven ipv van al dat schaapjes gedrag.
Er zijn ook 2 kanten van het verhaal natuurlijk.

Ja het spel is best leuk om te spelen, ook ik heb me er een aantal uren goed mee weten te vermaken. Het is echter zo dat de meeste spelers hoge verwachtingen hadden van dit spel, en blijkbaar dus een stuk hoger dan wat Bungie daadwerkelijk uitgebracht heeft.

goede voorbeelden hiervan zijn het gebrek en end-game content en een verhaallijn.

Nu zijn er mensen zoals ik die dit bezwaarlijk vinden en daarom zoals ik eerder aangaf het spel na het een keer te hebben doorlopen aan de kant te leggen.

Aan de andere kant zijn er ook spelers die het niet erg vinden om bepaalde zaken in een routine uit te voeren (zoals raids / pvp) en hiermee beter te worden in-game.

Echter lijkt het erop dat de meeste spelers zich schaart bij de 1e groep waardoor er meer negatieve berichten naar buiten komen (waaronder zeer felle) waarin geëist wordt dat er betere en/of meer content moet komen. ;)
Ik verwacht dat destiny 2 meer te maken krijg met te next gen inverpand met grotere mappen meer spelers aleen ik vraag me af hoe gaat het door met de ghost er zouwen meer komen en dat je armor kon bewerken ik hoop dat destiny 2 niet een flopper woord maar een topper ik speel nu warframe vindt die spel leuker dan destiny destiny gaat om grinde grinde en nog meer grinde woordt na een tijdje eentonig je gaat meer lopen k(_)tten er zijn wat emails uit gegaan over dat je woord geband als je in een potje zit waar iemand cheest blabla verwachte veel meer van bungie ik denk dat activision het heeft verpest
Ik heb nu met al m'n guardians bijelkaar 400 uur in de game zitten. Extra content juich ik alleen toe.
En als ik daar weer 30 euro voor moet betalen, so be it. Ik speel in principe alleen Destiny en FIFA15, dus ik haal mn geld er wel uit.
Comet ?

Wie weet dat we eindelijk eens een storyline krijgen!

[Reactie gewijzigd door iaxe393 op 2 januari 2015 14:41]

Ik ben zo blij dat ik destijds niet een PS4 heb gekocht voor deze game. Al een tijdje zat ik te twijfelen tussen sparen voor een game pc of het kopen van een PS4 met nieuwe tv. Destiny zou een van de redenen zijn waarom ik een PS4 zou kopen.

Gelukkig heb ik ermee gewacht en daar ben ik nu blij mee. Ik stap van het idee af om een PS4 en tv te kopen en spaar door voor een nieuwe pc.

edit: typefouten

[Reactie gewijzigd door Jeroen V. op 2 januari 2015 15:17]

Ik speel het zelf niet en waarom niet. Omdat net als vele hier teleurstelling meemaken, ik zag dat al een beetje aankomen. Het concept is goed de game ziet er leuk uit maar de game heeft totaal geen endgame zoals we kennen van vele goeie mmo's. Daar lag voor mij de stap om Destiny niet aan te schaffen.

Zelf heb ik WoW gespeel en inderdaad mag je WoW niet vergelijk met Destiny. Maar als je jaren lang hele gruwelijke endgame hebt gehad en elke avond was er wat te beleven. Gaat niemand mij vertellen dat je daar niet zo van aan moet trekken en dat je Destiny moet aanschaffen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee