Destiny-uitbreiding The Dark Below verschijnt op 9 december

Activision heeft de releasedatum van de eerste uitbreiding van Destiny vrijgegeven. The Dark Below is vanaf 9 december beschikbaar en gaat los 19,99 dollar kosten, omgerekend zo'n 15,68 euro. De extra content bevat onder meer een nieuwe verhaallijn, wapens en andere uitrusting.

De komst van de uitbreiding The Dark Below was geen geheim meer. In de afgelopen periode hebben spelers al verschillende bugs ontdekt die een indicatie gaven over de komst van de eerste uitbreiding. De releasedatum bleef echter onduidelijk en Activision heeft woensdag bekendgemaakt dat de dlc op 9 december verschijnt voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. The Dark Below is inbegrepen bij de Destiny Expansion Pass of kan los worden gekocht.

Het was daarentegen nog wel onduidelijk welke content de uitbreiding precies zou bevatten. De uitgever heeft daar eveneens meer over prijsgegeven. De uitbreiding introduceert een nieuw personage in The Dark Below, genaamd Eris. Er wordt gewaarschuwd dat The Hive een krachtige god zou willen oproepen, om vervolgens de aarde te vernietigen. In drie nieuwe quests moeten de spelers de troepen van The Hive uitschakelen en zo de mensheid redden.

Als de spelers vorderingen maken, krijgen spelers de mogelijkheid om nieuwe wapenuitrustingen te verdienen. Het maximumlevel wordt verhoogd naar 32 en verder worden vijf zogenoemde bounty slots aan het spel toegevoegd. Ook introduceert The Dark Below drie nieuwe multiplayer-maps, een co-op Strike en een Raid geschikt voor zes spelers.

Door Kay Korevaar

Stagiair

29-10-2014 • 15:53

68 Linkedin

Reacties (68)

68
67
30
7
0
35
Wijzig sortering
Belachelijke prijs voor content welke standaard in de game zat en er door Activision is uigevist..
Ben helemaal klaar met Destiny. Ondanks 't feit dat de game mega vet was.
Maak je niet druk....een avondje zuipen of een avondje deze extension spelen...wat is goedkoper?
Ja, een red bull voor 10 euro kopen is waarschijnlijk ook goedkoper dan een avondje uit.
Het gaat erom of de content de aanschafprijs waard is, niet of het in verhouding staat met zuipen.

Ik heb en zal deze game niet kopen. Je weet pas echt dat het mis is als ze 1-2 maanden na release vrolijk al dlc bijna ter waarde van een halve AA game gaan verkopen.

Ciao activision!
Wat BigBrotha zegt inderdaad. Het gaan niet om de prijs, maar om hoe men met de "klant" om gaat. Nu wordt men zo goed als opgelicht, wat voor velen (waaronder ik) niet door de beugel gaat.
Ik zie het niet als opgelicht, want ik wist van te voren wat ik kocht en ik heb een keuze het niet te doen?
Stel je nou een vraag aan jezelf? Maar ok... Ik neem aan dat je mijn punt wel snapt. Vervang dat woord dan maar voor "genaaid". Of zie je dat niet als genaaid omdat er geen gemeenschap plaats vindt? ;)
Ben wel een beetje klaar met dit spel. Gisteravond gespeeld en elke sessie halverwege eruit gesmeten door de server. In een woord 'geweldig'. Voor een spel waar ik €64,- voor moet betalen zit er verdomd weinig content in. Een ouwe lul als ik denkt dan met plezier terug aan de Unreal serie. Regelmatig gratis uitbreidingen van de producent en dan nog al die prachtige content die door liefhebbers gemaakt is. Met de originele inhoud was ik geruime tijd zoet van de user content heb ik denk ik maar een heel klein gedeelte gezien.
"On Disk" DLC en dan toch nog 20 euro betalen... Jammer bungie dat het nu zo moet gaan :(
Sorry hoor, maar deze nare trend gaat echt de verkeerde kant op..

Dit zijn gewoon regelrecht ordinaire 'updates' die ze met opzet hebben achtergehouden en natuurlijk allang klaar waren, alleen om maar meer geld te verdienen :(
Je doelt op day one dlc? Dit is namelijk niet bepaald day one...

Een game kost veel geld om te maken en is een bijzonder risicovolle onderneming. Dus men neemt een budget om spel x af te leveren, daarmee maken ze content y. DLC1 heeft een apart budget en heeft content z. In principe maakt het natuurlijk helemaal niets uit wanneer de DLC is gemaakt...

De vraag is natuurlijk of die DLC voor jou €20 waard is en of Destiny zonder DLC1 een 'complete' game is.
Als je kijkt naar de huidige content in Destiny, voelt het echt aan als een 1/3e game. Ik het gevoel dat de 2 dlc's eigenlijk bij release hadden moeten zitten, want het verhaal is super mager (heeft veel potentie, maar er wordt geen hol verteld) en de levels vlieg je in een weekje doorheen. Vervolgens kan je alleen nog maar grinden om je armors te kunnen upgraden naar de lvl29. Moet zeggen, wordt heel snel heel erg saai, zonde, want de de gameplay zelf is dik in orde.

Toegegeven, een spelletje zoals CoD speel je in een dag uit, dus een week gameplay is niet verkeerd voor een shooter, maar voor een MMO(-achtige) game is het zwaar ondermaats :(
Mwah, dat is nogal overtrokken. Ik geloof wel dat veel content al in de maak is/was en zeker op de roadmap stond en staat, maar dat heel bewust op een gegeven moment keuzes zijn gemaakt wat wel en niet in de 'standaardgame' kwam. Ik had liever een delay gezien; maar goed, er moet ook geld verdient worden..
Zolang mensen het als schapen blijven kopen is het voor publishers goede bussiness. Ben het wel met je eens dat het een trieste ontwikkeling is.
Yep ik was ook onaangenaam verrast door de prijs die voor deze content 'normaal' gevonden wordt. Men voegt namelijk helemaal niets echt nieuws toe en verbloemt het patch-proces met wat extra missies en storyline binnen bestaande content, maar daar mag je dan wel 15 tot 20 euro voor neerleggen? Bizar dat men bereid is dat te betalen. Daar koop je een hele game voor!

Zet die 15 euro eens af tegen de playerbase. Dat zijn leuke sommen geld voor content die geherkauwd wordt en marginaal wordt uitgebreid. Het oprekken van de level cap, zo vroeg na release is ook een teken aan de wand. Destiny wordt een 10-jarig proces van spoonfeeden en leegmelken van de spelers. Waar je bij WoW jaarlijks even mag terugkomen voor content bij expansions, mag je hier elk kwartaal je portemonnee trekken. En omdat de frequentie van content DLC hoger is, is er indirect een excuus om niet al teveel content in elke update te stoppen. Een gouden formule: 'we moeten niet te snel alle content over onze spelers storten, dan is er teveel spread en kunnen spelers achterop komen en niet meer al onze zelfbedachte, betaalde gear tiers door'. Onvoorstelbaar voor een online shooter, dit, en een schril contrast met bijv. Borderlands qua DLC, prijs en inhoud.

Voor mij maakt dat definitief dat ik hier niet in ga stappen. Destiny is een incomplete game die je na het betalen van de hoofdprijs, middels verkapte subscription compleet moet gaan maken. Thanks, but no thanks.

Eigenlijk was de zwaar tegenvallende scope van de originele release al een teken aan de wand dat dit eraan ging komen, een teleurstelling die eigenlijk bizar veel lijkt op het alom bekende Diablo 3 waar '10 jaar aan gewerkt was' en die je vervolgens in 8 uur doorknalt... Die content updates liggen al maanden op de plank, klaar om te gaan melken. Het enige dat Bungie nu nog doet is balancing en quality of life. Een prachtig gepland project: voor Bungie, niet voor de speler. Die eerste twee DLC hadden al gratis moeten zijn, dan was het beeld compleet anders geweest en had Bungie net zo hard winst gemaakt. Nu is het je reinste geldklopperij en wie dat niet kan zien, is echt blind.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 oktober 2014 16:59]

Ik denk dat de gemidelde Destiny speler z'n buik wel vol heeft van dit overhypte spel. Dus ben benieuwd hoe deze DLC gaat verkopen. Moest wel even lachen toen er over een nieuwe verhaal lijn werd gesproken. Ik wist niet dat er een verhaallijn in zat.
Er is schijnbaar een verhaallijn ja, maar Bungie doesn't have time to explain why they have no time to explain (inmiddels beroemde quote uit een van de cutscenes).
Het verhaal schijn je grotendeels uit de Grimoire cards te moeten halen (die je niet ingame kan raadplegen, alleen via companion app of website), en dan nog zit er niet echt iets coherents in.

Er zit vast een prachtig verhaal achter, er wordt genoeg gehint. Maar het is alsof je door de kier van een deur en zonder geluid een film moet volgen in de woonkamer. Ziet er allemaal veelbelovend uit, maar je kan het echt niet volgen.
dat v ind ik nog best prijzig voor de content die erbij komt.. 1 raid en 1 co-op strike.

loot is in andere games is meestal gewoon via een free update. als ze dit elke 6 maanden gaan doen dan ben ik heel sceptisch of ze hun 10 jaar plan gaan halen want ondanks dat ik destiny een goed spel vind ga ik niet voor 1 raid + 1 coop strike 15 euro betalen.. het zal hier wel 20 euro zijn trouwens.

beetje veel voor weinig maar dan in ons nadeel imo.

edit: overigens had ik met een uitbreiding zeker wel een nieuwe planeet verwacht. in dat geval was 20 euro heel erg schappelijk!

jammer.. want destiny is juist een game die via nieuwe planeten heel makkelijk extra content toegevoegd kan krijgen.

[Reactie gewijzigd door Flghter1982 op 29 oktober 2014 15:59]

Er zjn ook 3 nieuwe quests met een story line..... Er staat nergens vermeld of dit niet op een nieuwe planeet plaatsvindt toch?

Edit: Ok duidelijk hieronder. Extra gebieden op een bestaande planeet dus. Of in ieder geval nieuwe "experiences". Anyways wel 3 nieuwe story missions.

[Reactie gewijzigd door SamuraiP1zzaCat op 29 oktober 2014 16:15]

Geen nieuwe planeten vooralsnog:

http://www.eurogamer.net/...es-aim-at-story-criticism

We'd hoped we'd be going to a new planet with the new expansion, but that doesn't seem to be the case. What can you say about the possibility of going to new areas we haven't been to in the launch game? New worlds, that kind of thing.

Harold Ryan: In The Dark Below you're not going to a new planet or a new destination. But you will find many new experiences in existing ones.

Is it possible we will go to new planets in the second expansion, House of Wolves?

Harold Ryan: House of Wolves is not something we're ready to talk about at this point. But we certainly understand the desire for new destinations.
Er is wel concept art getoond van de maan Europa, dus ik denk wel dat er uiteindelijk nieuwe planeten komen.
Tsja...
Saturnus zou er komen, mercurius ook, de maan Europa dus en nog een paar planeten.
Dit hebben ze helaas allemaal geschrapt.
Ja, geruchten gaan dat er nogal een interne crisis was waardoor flink wat content geschrapt of uitgesteld is. Maar goed; daar hebben we nu allemaal niets aan.
Precies, het gaat er niet om wat er allemaal was, maar wat er nu komen gaat.
Ik vermaak me prima met het spel, heb er al +- 120 uur in zitten en verveel me nog niet echt.
De raid is echt super gaaf om te doen met vrienden en random mensen :)
Mercury is er al, het is 1 van de PvP maps ;)

Wat betekent dat ze al genoeg klaar hebben liggen om de planeet te 'maken' :)
Dan vind ik wel dat ze een goede prijs vragen voor een uitbreiding die een soort van uitgelekt is. Ga er wel van uit dat het in NL ook gewoon 20 euro gaat kosten, en niet 15.
Je kan ook Season Pass kopen, is het iets goedkoper....
Maar ben je wel meer geld kwijt (als je alleen deze DLC haalt).
Ik denk dat je de 'Expansion Pass' bedoeld? En die is niet zoals de season pass van bijvoorbeeld Battlefield waar je *alle DLC's voor krijgt. Bij de expansion pass van Destiny krijg je alleen de eerste 2 DLC's.
Ik snap het niet, want de Extension pass (ipv Season Pass) kost 35 euro en in dit bericht staat dat de eerste DLC slechts 16 euro kost. Zal de 2e extension (house of wolves) dan duurder zijn dan 16 euro?

[Reactie gewijzigd door joo5ty op 29 oktober 2014 18:00]

Anoniem: 315662
@joo5ty29 oktober 2014 19:33
nee er staat dat hij omgerekend 16 euro kost, maar je moet altijd denken dat USD=Euro. Ik durf 99% zeker te zeggen dat de expansion gewoon 20 euro gaat kosten hier.

(en dan de tweede ook 20 euro, heb je dus toch voordeel aan de pas van 35 euro)
Het artikel vermeldt de prijs in dollars. De schrijver laat de lezer weten hoeveel dit in euro's is. Het verleden leert ons echter dat bij expansions en games het dollarteken meestal wordt vervangen door het euro-teken. Zonder het getal aan te passen. Ga maar uit van een Europese prijs van € 19,99. Daarmee zou je met de pass dus ongeveer € 5,00 besparen, mits de tweede expansion even duur gaat worden.
Zoiets kan je wel verwachten ja.
Op de Xbox.com website stond deze al eerder vermeld je kan namelijk de game/dlc kopen online en dan hoeft deze alleen nog gedownload te worden via de Xbox

Mensen met een Season pass zullen sowieso goedkoper uit zijn deze is voor 39,99 te koop en daarmee krijg je de eerste 2 DLC uitbereidingen kado

Maar zelfs na het lekken moet ik zeggen dat het verhogen van de Bounty slots al een plus is. en dat er nu nog 2 levels bij komen.

misschien dat ik dan ooit nog is verder ga maar ben op moment wel even klaar met het spel

[Reactie gewijzigd door RevUpNL op 29 oktober 2014 16:03]

misschien dat ik dan ooit nog is verder ga maar ben op moment wel even klaar met het spel
Ik idem. Ben afgehaakt toen ik de level cap van 20 tegenkwam. Heb geen zin om naar specifieke equipment op zoek te gaan om m'n character een paar leveltjes extra mee te geven. Daarnaast kies ik m'n armor op basis van uiterlijk, en niet op specs, wat deels ook conflicteert met de equipment 'voorschriften' om de level cap op te rekken (naar 26 oid)
armor kiezen op basis van uiterlijk is meestal al niet zo'n goed uitgangspunt in dit soort games, de mooiste armor hoeft niet de beste te zijn, en dat is toch wel wat je nodig hebt.
Dat valt anders reuze mee. Je kiest je gear toch op discipline/intelligence en strength. De bijbehorende upgrades zijn van mindere zorg.

Maar zoals een ander inderdaad al aangaf: het call of duty syndroom. Het farmen kan saai gevonden worden, maar dat wordt toch goedgemaakt door bijv. de raid of nightfall te doen.
Leuk weetje: lange tijd werd gespeculeerd dat de nieuwe WoW expention The dark below zou gaan heetten.
De expension pass is $35. Als je die neemt ben je voordeliger uit. Maar is het overigens nog steeds belachelijk dat je $15(€20) moet betalen voor zo'n marginale update. De game is nog geen 4 maanden uit. Wacht dan als ontwikkelaar nog 2 maanden en knal er meer. Krijg je nog tenminste waar voor je geld. De spelers die dan zijn afgehaakt komen zeker wel terug als ze te horen krijgen dat er een grote update komt.

[Reactie gewijzigd door Spidersense op 29 oktober 2014 16:05]

Heel tof, maar dan ben ik denk snoei hard smash bros aan het spelen
Kunnen ze gelijk die andere DLC er bij in doen. Stelt niks voor...

Dit is niet mijn Destiny.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee