Destiny heeft bijna 13 miljoen spelers

Volgens Bungie heeft Destiny inmiddels bijna 13 miljoen spelers. Die hebben gezamenlijk rond de 872 miljoen uur in het spel gestoken. Onlangs is er voor Destiny het eerste pakket met dlc-content verschenen, voor een prijs van 20 euro.

Op zijn website gaf de gamemaker een aantal statistieken van de populaire shooter. Bijna 13 miljoen spelers hebben in totaal bijna 23 miljoen Guardian-spelpersonages aangemaakt. Hoeveel er hier van actief zijn werd niet bekendgemaakt. Sinds dat het spel op de markt is zijn er 872 miljoen uren gespeeld op de servers van Bungie. Door de cijfers lijkt Destiny momenteel een van de meest populaire onlinegames. Volgens Bungie zijn er 500 ontwikkelaars bezig om Destiny verder te ontwikkelen.

De cijfers zijn onderdeel van Bungies 'eindejaarsupdate'. Volgens de ontwikkelaar neemt het aantal spelers nog steeds toe. Onlangs verscheen ook de eerste dlc voor Destiny: het pakket onder de naam The Dark Below verscheen eerder deze maand voor een prijs van 20 euro.

Door RoD

Admin Mobile

23-12-2014 • 18:39

86 Linkedin

Reacties (86)

86
78
33
3
0
37
Wijzig sortering
Ik ben blij voor Bungie en de Destiny-spelers dat het spel zo'n succes is en veel plezier oplevert. Maar voor gamers die graag wat meer diepgang en verhaal zien in hun spellen, is Destiny een groot gevaar. Het financiële succes van Destiny geeft ontwikkelaars het signaal dat verhaal en karakterontwikkeling ongewenst zijn in grote AAA-games. Dat het alleen maar moet draaien om de basis-gameplay, de loot en de multiplayer.

Call of Duty had ook al dit effect, en meerdere game-franchises zijn kapot gegaan in een poging om hun spel ook te "Call of Duty"-ficeren. En ten slotte heeft ook Ubisoft een flinke hand in het oppervlakkiger maken van het medium gaming, met hun strategie: "toren veroveren, 24 bijna identieke zijmissies doen zonder enig verhaal of diepgang".

Laten we hopen dat er spellen als Dragon Age: Inquisition en The Witcher 3 gemaakt blijven worden, en dat het niet alleen maar herhaaldelijke games worden die inspelen op ons beloningscentrum met loot in verschillende kleurtjes. Natuurlijk zijn er wel zat goede indie-games die de grenzen opzoeken en die inhoudelijk meer bieden, maar dat zou niet behouden moeten zijn aan alleen de indie-scène. We zien al zo weinig AAA-games die nog enig risico nemen of enige diepgang bieden, en het gooien van honderden miljoenen euro's richting Bungie gaat daar geen verbetering in brengen, vrees ik.
Laten we hopen dat er spellen als Dragon Age: Inquisition en The Witcher 3 gemaakt blijven worden, en dat het niet alleen maar herhaaldelijke games worden die inspelen op ons beloningscentrum met loot in verschillende kleurtjes.
Grappig dat je twee grote RPG's noemt, grote games zijn per definitie herhaaldelijke games die inspelen op ons beloningscentrum om zo het spel te rekken d.m.v. bepaalde elementen veelvuldig te hergebruiken, e.g. Dragon Age: Inquisition:
 • Overdreven veel collectibles: flesjes van Thedas, mozaïek stukken, liedjes, schatkaarten, Shards (via Ocularas), Solas Artifacts, etc. (allemaal gekopieerde en geplakte rommel)
 • Vele sidequests zijn gewoon typische 'fetch quests', net zoals in de inmiddels 10 jaar oude World of Warcraft. Je moet op z'n minst enkele saaie side quests doen in elk gebied om genoeg 'Power' punten te verzamelen, anders krijg je geen main quests meer.
 • Skyhold, jouw thuisbasis, is een oud gebouw dat je kan renoveren met cosmetische upgrades, net zoals de villa in Assassin's Creed 2, Ghale's Homestead in Far Cry 4, de Garrison in WoW, etc.
 • De War table missies zijn hetzelfde als Assassin contracts uit Assassin's Creed Brotherhood/Revelations of Garrison missions van WoW. Gameplay in een menu: 1) Jouw krijgers een missie laten uitvoeren op de wereldkaart 2) Eventjes wachten 3) Een kleine beloning krijgen. Als dat niet inspeelt op het beloningscentrum van de mens, wat dan wel?
 • De multiplayer bestaat uit een 4 speler co-op grind met 3 soorten dungeons die elk eindigen met een horde mode, de beloningen die je krijgt kan je niet gebruiken in de single player, en de gehele mode zou dus evengoed een apart free-to-play mini-game kunnen zijn (er zitten toch al microtransacties in).
Het is geen slecht spel, maar Bioware gebruikt dus dezelfde goedkope formules als de Destiny of Assassin's Creed ontwikkelaars.

Je kan een spel hoog of breed bouwen op een redelijk budget, bouw je hoog, dan gebruik je vele elementen die niet zomaar herhaald worden, om zo meer diepgang te creëren in je spel (i.e. lineaire games met scripting). Bouw je breed, dan zal je de onvermijdelijke herhaling zorgvuldig moeten proberen verbergen, The Witcher 3 zal bijvoorbeeld ook maar 3 verschillende gebieden hebben met hun eigen models en textures (het bos, het blauwe noorden en de stad).

[Reactie gewijzigd door symphoon op 24 december 2014 01:38]

Je hebt zeker een goed punt: Zelfs Dragon Age is deels meegegaan in dezelfde richting, helaas. Kun je nagaan hoe lastig het is om goede voorbeelden te noemen van AAA-games met diepgang (in bijv. gameplay, verhaal, karakters, thema's, wereld). Misschien dat Deus Ex: Human Revolution en The Last of Us nog aardige voorbeelden zijn.

Maar goed, het is niet alleen kommer en kwel natuurlijk. De grote games zijn niet zozeer slecht; velen ervan zijn zeker vermakelijk. Niet elke game hoeft ook diep te gaan. Maar de game-industrie heeft een aantal problemen waarvan ik de toenemende oppervlakkigheid binnen het AAA-segment in het bijzonder treurig vindt.
Anoniem: 580327
@geert124 december 2014 06:42
Ik ben bang dat dat heel erg te maken heeft met de toegenomen kosten die games maken met zich mee brengt. Je moet tegenwoordig miljoenen exeplaren van een game verkopen om er uberhaupt iets aan te verdienen. Vroeger maakte je met een paar mensen een game. Tegenwoordig werken er honderden mensen jaren aan een game. Bij ubisoft zie je dat heel erg terug doodat ze veel dingen in verschillende games hergebruiken.
De productiekosten zijn inderdaad een factor; het is lastig om een game af te leveren met goede graphics en productiewaarden enerzijds en tegelijk ook afwisseling, plot, karakterontwikkeling, keuzes met consequenties, enz. De productiekosten stijgen alsmaar, en dit heeft als gevolg dat games een steeds grotere doelgroep moeten aanspreken en meer moeten verkopen.

Dit leidt tot het (naar mijn mening) hoofdprobleem: de risicomijdende instellingen van de hoge piefen en de aandeelhouders. Zij kijken puur naar wat verkoopt; waar de grootste doelgroep voor is en hoe ver ze kunnen versimpelen zonder die doelgroep kwijt te raken. Zo worden de factoren die qua marketing goed werken, altijd goed verzorgd. Hiermee doel ik met name op de graphics, want dat is wat gamers zien voordat ze de game kopen of pre-orderen. Het verhaal, de afwisseling en de diepgang merk je pas als je het spel al thuis hebt, en dan is het geld al binnen. Net als de technische kant trouwens (framerate, stabiliteit, bugs, enz).

Daarnaast: multiplayer zorgt ervoor dat een game inhoudelijk minder diep hoeft te gaan en minder hoeft af te wisselen, omdat het menselijke element (echte mede- of tegenspelers) daarvoor compenseert. Net zoals voetbal of schaken telkens hetzelfde is, maar toch interessant blijft door de menselijke factor. Voor multiplayer-games is dat niet zo erg (daar zou veel verhaal en dergelijke toch niet werken), maar omdat nu steeds meer elke game multiplayer krijgt, of multiplayer-geïnspireerde gameplay krijgt, wordt het voor de singleplayer-gamers steeds lastiger om iets leuks te vinden. Binnen de AAA-games dan.

Maar goed, voor fans van verhalende, diepgaande, afwisselende en creatieve games is er nog altijd genoeg te vinden. Alleen weinig daarvan is AAA-games helaas.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 24 december 2014 12:59]

"Kun je nagaan hoe lastig het is om goede voorbeelden te noemen van AAA-games met diepgang"

Metal gear Solid.
"Het is geen slecht spel, maar Bioware gebruikt dus dezelfde goedkope formules als de Destiny of Assassin's Creed ontwikkelaars."

Dragon Age is meer dan 'geen slecht spel'. In mijn ogen is er de breedte rijkelijk belegd om moeite voor te doen MITS je wilt. Waarom zijn mensen gek op pets, mounts, etc. Het geven van content op dat gebied vind ik géén slechte ontwikkeling. Jij hebt het over geplakte rommel, maar vergeet dat er een meerwaarde is bij een beleving. Deze beleving staart zich niet blind omdat het spel dit slechts als optie biedt. Hoe hoog we deze beloningen waarderen is aan de persoon zelf.

De typische fetch quest is een element dat intrinsiek onderworpen is aan rpg en mmo. Ik zou het vreemd vinden om dit te vervangen met iets anders of geheel weg te laten.

Het is geen verrassing, maar het 'veelvuldig hergebruik van elementen' is niet wat mijn aandacht bezig houdt tijdens het spelen van Inquisition. Dat was in DA2 wél het geval en ook in Destiny. Laatstegenoemde was een spel waar ik erg naar uitkeek en zelfs een Playstation voor aanschafde. Al snel voelde het aan als een grote grindfest en kon mijn plezier geen doorgang vinden. Bij Inquisition is het uiteraard een ander geval omdat er geen diepgang ontbreekt en dat is ook een groot verschil tussen beide spellen.

De 'goedkope formules', Multiplayer en garrison in Inquisition maken niet het spel, maar vullen het aan en dat is voor menig geen kwalijke zaak.
De typische fetch quest is een element dat intrinsiek onderworpen is aan rpg en mmo. Ik zou het vreemd vinden om dit te vervangen met iets anders of geheel weg te laten.
Sommige RPGs hebben vele side quests die van even hoge bouwkwaliteit zijn als de main quest line van het spel, bijvoorbeeld Fallout: New Vegas, of de optionele Loyalty Missions van Mass Effect 2, om recente RPG games te noemen.
De 'goedkope formules', Multiplayer en garrison in Inquisition maken niet het spel, maar vullen het aan en dat is voor menig geen kwalijke zaak.
Voor mij voelt het aan als pure feature creep. Iedereen zal alle mechanics van een spel sowieso eens willen uittesten, en als die mechanics dan tegenvallen, dan begint het spel er verdorie nep en leeg uit te zien.

Trouwens, zoals ik eerder al zei, je moet op z'n minst enkele saaie side quests doen in elk gebied om genoeg 'Power' punten te verzamelen, anders krijg je geen main quests meer.

Enkele van de eerste side quests die miljoenen spelers tegenkwamen in een big budget single-player spel van 2014, Dragon Age: Inquisition:
 • Hunger Pangs (Collect Ram Meat - 0/10)
 • Shallow Breaths (Van A naar B lopen om een potion te krijgen van iemand, dan terug naar A en het afgeven)
 • Love Waits (brief van lijk looten, dan van A naar B lopen en hem afgeven)
 • Agrarian Apostate (enkele templars doden, ring looten, dan van A naar B lopen en hem afgeven)
 • East Road Bandits (Kill Bandits - 0/12)
Al deze zijmissies - en nog veel meer - zijn allemaal een allegorie voor dit.

[Reactie gewijzigd door symphoon op 25 december 2014 09:19]

Redenen dat ik nauwelijks nog games speel; de shallowness en buggyness van de games tegenwoordig. En ook nog het constant online moeten zijn en moeten farmen of wat dan ook om de 'high-level' content te kunnen spelen.
Met als gevolg desinteresse.
Maar: De paar games die ik nog wél speel zijn voor mij een hoop lol en een stukje ontspanning. En dan speel ik voornamelijk RPG's vanwege het verhaal en het laid-back karakter. Ter afwisseling heb ik laatst Crysis 3 gespeeld die ik voor 10 euro uit de grabbelbak viste. Twaalf uurtjes simpel vermaak. Ik kijk ook wel eens Michael Bay films!

Ik neig er naar om te zeggen dat de gamemarkt tegenwoordig verziekt is. Maar dat gaat wat ver. Op een platform als Steam zijn voor een habbekrats geweldig leuke (indie)games te koop. En ook op Kickstarter zijn geweldige games te vinden. Zo kan ik over ongeveer een jaar het waarschijnlijk geweldige Torment: Tides of Numenara gaan spelen :)
Laten we hopen dat er spellen als Dragon Age: Inquisition en The Witcher 3 gemaakt blijven worden, en dat het niet alleen maar herhaaldelijke games worden die inspelen op ons beloningscentrum met loot in verschillende kleurtjes.
Je vergeet Half Life, Mass Effect en vooral de Metro reeks nu heruitgebracht als Metro Redux Bundle.
Deze staan bij mij in de top 5
Ik sluit me hier helemaal bij aan. Heb een paar maanden met plezier Destiny gespeeld, en daarna een hele tijd niet meer. Omdat ik de season pass heb na de dlc weer af en toe gaan spelen. Leuk voor even met een paar man.

Maar een DA:I of daarvoor Mass Effect zijn voor mij games waar ik veel en veel meer tijd in stop, omdat ze zo imens groot zijn en je verschillende kanten op kunt. Omdat het verhaal zo meeslepend is blijf je de game opstarten en ook andere paden uitzoeken.

Dit had ik bij Destiny totaal niet. Het verhaal is daar zo dun, maar ook niet de focus van de game. Het is gewoon een loot game in shooter vorm.

Persoonlijk hoop ik altijd om mooie en grote adventure/RPG games met prachtige verhalen :)
Ben er helaas 1 van.

Al speel ik de game nu nog maar 1x per week om de weekly en nightfall te doen. De constante zelfde shit begint me de neus uit te komen. En ook de DLC is veel en veel te karig. Gewoon dezelfde levels met wat zelfde vijanden op andere plaatsen zetten en dat als dlc van 20 euro durven te verkopen.


De game speelt lekker, maar er is gewoon een gebrek aan content om deze game langer dan 3 maanden met plezier te blijven spelen. Ben weer over gegaan op games met een verhaal en content. En 1x per week Destiny om een nightfall of Raid te doen.
Ik heb het veel gespeeld, maar de lol is er nu echt af(heb het nu al weer 2 weken niet gespeeld). De DLC koop ik niet (gaat me niet om het geld), ik heb geen enkele behoefte aan meer Destiny. Zoals iedereen hier aangeeft: Destiny speelt heerlijk, maar er is gewoon te weinig content. Ook de crucible is bijzonder teleurstellend.

Erg jammer allemaal, want ik had er wel naar uitgekeken. En zo extreem veel heb ik het nou ook weer niet gespeeld.
Als ik met een groep vrienden een minder gezellige kroeg inloop dan kan dat ook een top avond worden. Maar dat komt dan niet door die kroeg. ;)
Misschien is het interessant om los van je persoonlijke mening over de game jezelf inzicht te verschaffen in de reden achter de kritiek.

De reden is eigenlijk vrij simpel en herkenbaar. Destiny is een money grab als je kijkt naar de content/inhoud die je krijgt voor het geld dat je eraan kwijt bent. Die verhouding is zoek; net zoals de verhouding zoek is geraakt in bijvoorbeeld een Call of Duty deeltje X waar oude assets hergebruikt worden en je toch weer de hoofdprijs betaalt voor een campaign van amper 6 uurtjes bestaande uit een kleine serie on-rails leveltjes plus multiplayer op dezelfde maps en toolsets. Destiny doet hetzelfde; het geeft je dezelfde content, vijanden, en loot droplists maar biedt het op een nét iets andere manier aan. Op zich is dat prima. Maar NIET als het opnieuw aanbieden van dezelfde content nog een eigen prijskaartje kent.

Je kunt dit dubbeltje duizend keer omdraaien maar feit blijft gewoon dat je een bijzonder hoge prijs betaalt voor een betrekkelijk beperkt aanbod. Dat steekt, zeker voor een game die zo gehyped is als Destiny en waar met superlatieven over werd gesproken als 'het nieuwe ding' in shooterland. Is dit het dan? Dat valt enorm tegen. Het enige dat voor Destiny te zeggen is, is dat de basis en mechanics solide zijn. Zoals zo veel MMO-achtige games is het misschien wel heel interessant om Destiny over 2-5 jaar pas op te pakken voor een sterk gereduceerde prijs om dan wél een compleet aanvoelende game te hebben met ook meer afwisseling. Want dat Bungie meer afwisseling móet gaan brengen, dat lijkt me wel helder.
Als het allemaal om de prijs gaat, Destiny ligt al een week voor 29 euro in de winkel.
Juist, en dan mag je de eerste content spelen voor dat bedrag en ben je nog geen stap verder, die twee tientjes voordeel die je bij aanschaf haalt ga je tien keer inleveren in de vorm van DLC erna.

Dat is het hele punt.
3 tientjes voordeel :) en dat zou dus 300 euro zijn aan DLC's. Lijkt me lichtelijk overdreven. Maar als er idd 15 zouden uitkomen (hoop 't) en je koopt die, dan ben je er toch zelf bij en vind je het toch blijkbaar de moeite waard? Je bent helemaal vrij om te kopen en vooral ook niet te kopen wat je zelf wil.
Dat klopt, en je bent ook helemaal vrij om dit een money grab te noemen, nietwaar?

Oh, trouwens, je gaat voor Destiny 2 gewoon weer de hoofdprijs betalen dus tel er maar rustig nog wat euro's bij op om alles compleet te krijgen, want dat wordt natuurlijk een prereq om de DLC die bij dat deeltje horen te kunnen benutten.

Dit trucje is al twintig keer uitgevoerd in een hele rits MMO's en als je het trucje kent is de handelswijze van Bungie zo doorzichtig, en dat is ook de reden dat zoveel mensen hierover vallen.

Been there done that, we weten waar dit naartoe gaat en hoe Destiny nu al bij release ouderdomstrekjes vertoont die in veel MMO's pas veel later zichtbaar worden. Repetitieve gameplay, weinig afwisseling, weinig fantasie en rehashen van content. Dit zijn zaken die in F2P MMO's schering en inslag zijn - maar inderdaad - die zijn dan F2P.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 24 december 2014 14:35]

Zeker ben je vrij om het dat te noemen en laten we er over ophouden op deze kerstavond :) Jij en vele anderen zijn gewoon ontevreden met het geboden product dus voelen jullie bekocht, daar komt het op neer geloof ik. Dan snap ik dat je het een moneygrab noemt.

Ik en gelukkig ook heel veel anderen (13 miljoen ?) vinden het een leuk spel en ik noem het dan een slim verdienmodel van Bungie. Ik had natuurlijk ook liever gehad dat Destiny bijvoorbeeld een F2P was maarja, voor niets gaat de zon op.
Helemaal mee eens, de game wordt stelselmatig afgekraakt, zelfs Gamespot gaf het bij de release maar een magere 6. Hoe kan het dan dat de game zo'n groot succes is? De game is echt een nieuwe mix van, toegegeven, bestaande spelelementen met een nieuw type game als resultaat waarin vanalles te ontdekken valt. Een grote prestatie. Ik vind het superleuk om te spelen maar dat is blijkbaar niet 'cool' om op te schrijven ofzo.. Maar ik wed dat al die Destiny haters ook gewoon zitten te spelen, die 13 miljoen moeten ergens vandaan komen ;)

[Reactie gewijzigd door monkeyl0ver op 24 december 2014 09:20]

Ik denk dat de grote aantallen spelers voor Destiny twee verklaringen hebben:

- Nieuwe consoles met zeer beperkt aanbod aan echt nieuwe games, weinig tot geen nieuwe IP's
- Gigantische marketingcampagne en budget

De timing van Destiny is natuurlijk perfect geweest en de marketing eromheen zeer sterk. Daar zitten je grote aantallen spelers dus. Anderen stelden ook al de legitieme vraag hoeveel 'actieve' spelers daar nu nog tussen zitten. Ik denk dat dat een heel interessant cijfer is voor deze discussie.

Wel alvast een schot voor de boeg: als er nu nog steeds 13 miljoen actieve spelers waren dan had Bungie dat graag gemeld...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 24 december 2014 12:48]

Kon je niet gewoon een tegenargument geven, in plaats van zeggen dat kritiek mag en ondertussen wel kritiek hebben op het kritiek dat anderen geven?

Ik ben blij om ervaringen van anderen te lezen. Ook die van jou (op de houding na dan).

Wel denk ik dat het spelen met vrienden een heel andere ervaring geeft dan als je alleen speelt. Als je een beetje leuke game-maatjes hebt is eigenlijk (bijna) elke game wel leuk om te spelen.

Daarnaast ziet de ene persoon al snel door de graphics en de gameplay heen en ziet eerder een gelijksoortig patroon terug komen, terwijl de andere persoon de game jaren kan spelen zonder ooit verveeld te raken.

Ik vind je eerste reactie geen -1 waard, maar daaronder begint het wel een beetje laag te worden, om te beginnen over spelfouten vind ik.
ik heb ook een tip voor jou. ga niet het reageer gedeelte lezen van een game die je zo dierbaar is. mensen mogen dat vinden en misschien is het voor hem de eerste keer dat hij het zegt misschien niet. maar dat hoeft niets uit te maken. ik ben blij voor je dat jij genoeg aan de content heb die destiny bied. maar laat andere mensen ook gewoon hun mening geven. en als het al zo vaak gezegd is/word. kan er ook een vorm van waarheid in zitten. misschien niet voor jou. maar wel voor de andere. en ziet er in mijn ogen naar uit je meer plezier heb met de mensen die het spelen en het samen zijn als daadwerkelijk de game.
Niveauloze reactie.

Dat je dailies tot content rekent is tot daar aan toe, maar dat je wapens, trophies, ghosts, classes, subclasses en achievements tot content rekent is te triest voor woorden.

Dit is drogcontent dat allemaal teert (en afhankelijk is) van hoofdcontent: Missies, strikes, werelden etc. Ik heb sterk het gevoel dat je een ontzettend smalle referentiekader hebt, en nog nooit spellen gespeeld hebt met daadwerkelijk genoeg content om zich te meten met andere genres spellen die betaalde contentpatches releasen zoals MMOs.

Ontzettend veel mensen hebben dezelfde kritiek, dus om je vraag "Zal ik nog even doorgaan?" te beantwoorden: Graag, ga door. Je hebt namelijk nog absoluut geen goede punt gemaakt als je men wil overtuigen van het feit dat het handjevol content dat je opnoemt voldoende is.

Als laatste heb ik ook speciaal voor jou nog een tip; respecteer andere mensen in plaats van je te richten op onzinnige aspecten als forumgrammatica. Die poster geeft zelf aan dyslectisch te zijn, maar al was hij dat niet, dan ben je nog steeds te triest voor woorden om je op de verpakking te richten en niet op de inhoud van zijn tekst.
Toen ik Diablo 2 speelde, was het dag in dag uit boss runs voor weet ik veel hoe lang.. en toch bleef het leuk :P
Ken er paar mensen die deze spel hebben, die vragen zich werkelijk af waar het geld naartoe is gegaan, want gezien de beloftes vs de werkelijkheid, Destiny is een extreem overhyped game, letterlijk kat in een zak.

De vraag is, 13 miljoen actieve spelers? Want er is een verschil tussen 13 miljoen actieve spelers en 13 miljoen verkochte games, denk toch wel eerder die laatste.
Er staat toch nergens dat het om actieve spelers gaat? Ze zeggen juist duidelijk dat het om 13 miljoen spelers totaal gaat.

Ik heb het spel niet gespeeld, maar toch als deze cijfers kloppen, dan kunnen we absoluut niet over een slecht spel spreken, gemiddeld zo'n 60-70 uur per persoon, overhyped geloof ik wel, ook de beoordelingen laten dat zien, maar kat in de zak zou ik het niet noemen.
60-70 uur per persoon vind ik persoonlijk nog wel meevallen. 4 uur per avond. zit je op 20 avondjes. wil niet weten hoeveel uur er in WoW omgaat per dag.
Ik heb 1 csgo speler in mijn Steam lijst met minder dan 70 uur in de game.
Overigens moet je bij playtime ook wel in de gaten houden dat mensen hun media vaak gewoon aanlaten om de laadtijden te vermijden of simpelweg uit laxheid of vergetelheid
Nou ik denk dat ik er max 15 uur in heb gestoken, toen was ik er toch echt wel klaar mee
Letterlijk kat in de zak?

Dit spel heeft me veel meer uren bezig gehouden dan welk console spel dan ook in de afgelopen jaren.
Nu heb ik het al maanden niet gespeeld, omdat ik in het begin gewoon enorm hardcore heb gespeeld in het begin en alles gedaan/gegeared had.
Maar dat is mijn eigen keuze geweest, als ik zelf een normale speler had geweest dan was ik rond deze tijd pas (bijna) klaar met gearen geweest en zou ik de DLC zo gekocht hebben waarschijnlijk om verder te gaan.

Als dit je type spel niet is, wel dat kan, ik zou zeggen laat je vrienden het verkopen.
Maar het is absolute onzin om te zeggen dat dit spel een kat in de zak is.
Ik kan net zo goed als jij zeggen dat het onzin is om te zeggen dat dit spel geen kat in de zak is, jij vind van niet, ik vind van wel.

Het spel is prima, maar zeker niet voor dat geld, dan is een spel als Warframe zelfs beter.
Dan had je beter niks moeten zeggen, ik vind Warframe ook niks maar het is nog steeds beter dan Destiny, als Warframe geld had gekost, tja dan waren beide games naar mijn mening gelijke troep.
Letterlijk? Ik heb hier gewoon een dvd liggen hoor ik weet niet wat jij je hebt laten aansmeren 8)7
Laatst kwam ik deze tegen: http://www.cracked.com/vi...taken-fun-out-gaming.html

No way dat ik ga beginnen met Destiny nu...
Ik zat er naar te kijken en bedacht me opeens dat ik iets dergelijks al een keer eerder had gezien een paar jaar geleden over Warcraft...
Het is humor, maar het klopt exact, het is niet eens overdreven. Best wel treurig eigenlijk. :+
Met de recentelijk uitgekomen dlc had ik meteen een flashback naar wow. Veel gespeeld, goede gear en met pvp was ik een redelijke top speler. Komt de dlc, ben ik gelijk onderaan het scoreboard en lijkt het wel of ik met losse flodders schiet. Die verspil-je-tijd valstrik trap ik niet nog een keer in, ik ben er dan ook klaar mee. Het blijft een spel met mooie graphics en goede mechanics. Maar dit filmpje vat het heel goed samen.
En wat krijg je dan in 2015, Destiny 2, mag je weer 60 Euro (hoop ik niet) betalen voor een paar schamele level verhaallijnen. Zo jamet, terwijl het heerlijk wegspeelt.
Maar is dat "heerlijk wegspelen" niet genoeg dan? Ik heb zelf ook Borderlands 2 tenminste 8 keer van achter naar voren gespeeld omdat het gewoon episch soepel speelt. Ik kan de dialogen inmiddels uit geheugen citeren.

Omdat het gewoon qua gameplay op alle fronten klikt blijft het vermakelijk om te doen. Maar wellicht is er in de wereld van Destiny niet genoeg te ontdekken qua secrets en dergelijke?
Dit zat eraan te komen geen content blij dat ik die game niet gehaalt heb hoop loze beloftes.Activsion flikt dit bij zowat elk spel ze zijn niet de enige dlc die al in de game hoort losverkopen.Geen activion,ubisoft,ms ea meer voor mij.
Dan blijft er weinig over...

Er is er een die redelijk luisterd naar zijn achterban en dat is ;-) Rockstar...
Ja zeker. Want bij rockstar wachten we niet al een jaar op de heists.
Het spel kwam 17 september 2013 voor de PS3 en Xbox360 uit. En als ik mij niet vergis hadden ze er al over om Heists online te realiseren wat volgend jaar zal zijn. Datum onbekend.
Er waren wel wat problemen met de multiplayer modus. Daar kwam Rockstar wel goed mee weg.
Dat's een behoorlijk aantal voor zo'n generieke shooter. Doen ze toch iets goed bij Bungie!
Ik had wat reviews gekeken van o.a. AngryJoe en moet zeggen dat het spel iig goed kunnen promoten. Helaas mist de game veel substantie in mijn ogen.

... Ik zou 'm toch niet halen omdat ik alleen op PC game, maar "gamepolitics" zijn altijd interessant. :)
Dat is toch al snel bijna 1 miljard euro omzet. Het spel heeft 250 miljoen gekost? Beetje overhead kosten en wat serverhosting...mawh..ik denk wel dat de stropdassen binnen de club een dikke kerstbonus ontvangen.
Dit spel had ik een paar maanden geleden gekocht en vervolgens na een paar dagen spelen weer verkocht. Ik ben niet echt kritisch wat betreft spellen, maar dit was echt waardeloos.
Nou.. net de demo gespeeld, en het is meer Loading Screen: The Game. 1 missie gedaan (Return to blabla) en meer loading screens gezien dan gametime. En sorry, waarom zou ik dit spelen als Warframe bijna hetzelfde doet, maar dan gratis?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee