Destiny-spelers kunnen spelvoortgang overdragen naar vervolgdeel

Ontwikkelaar Bungie heeft benadrukt dat Destiny-spelers hun spelvoortgang later kunnen overdragen naar het tweede deel van de game. Activision heeft onlangs bekendgemaakt dat de ontwikkeling van het vervolg van Destiny al is begonnen.

Bungie Studios-logoOntwikkelaar Bungie heeft onlangs met IGN over de plannen voor het vervolg gesproken. In dat gesprek is aangegeven dat het de bedoeling is dat spelers hun Guardian met zich kunnen meenemen. Er wordt gesproken over het opbouwen van een relatie met een bepaald personage.

Bungie is later echter met een aanvullende reactie gekomen. De ontwikkelaar heeft daarin benadrukt dat spelers hun spelvoortgang volledig kunnen meenemen naar het vervolgdeel van Destiny. Zo wil de ontwikkelaar voorkomen dat er nog ruimte voor verdere speculatie is.

De Destiny-franchise heeft een tienjarenplan opgesteld waarin verschillende ontwikkelingen en uitbreidingen staan gepland. Activision heeft onlangs aangekondigd dat de ontwikkeling van Destiny 2 al is gestart. In het project is honderden miljoenen euro's gestoken. Het is nog onduidelijk wanneer het vervolgdeel van de game verschijnt. De eerste uitbreiding van Destiny moet overigens vanaf dinsdag uitrollen.

Door Kay Korevaar

Stagiair

09-12-2014 • 11:28

69 Linkedin

Reacties (69)

69
63
29
1
0
30
Wijzig sortering
dit deel zou toch 10-jr aan content en ondersteuning krijgen? ...
Nee, Destiny als geheel zou dat krijgen, als franchise. Er is al eerder aangegeven dat de franchise uit meerdere delen zou bestaan. Het is niet geheel ondenkbaar dat "Destiny 2" meer een grote uitbreiding wordt op de wereld(en) dan een geheel nieuw iets.
Er is nog helemaal niets inhoudelijks over bekend, maar zoals onderaan het artikel al staat:
De Destiny-franchise heeft een tienjarenplan opgesteld waarin verschillende ontwikkelingen en uitbreidingen staan gepland.
Dat 10 jaar gaat dus over de franchise, niet over het spel zelf.

[Reactie gewijzigd door TheKmork op 9 december 2014 11:34]

Dat 10 jaar gaat dus over de franchise, niet over het spel zelf.
Mjah, echt een non-statement van de makers.

Natuurlijk gaan ze het 10 jaar lang ondersteunen als het een succes wordt. Omgekeerd, zou het een flop zijn dan zouden ze uiteraard niet verder gaan.
Geen enkele ontwikkelaar van een franchise/MMO gaat zeggen, "ja, we gaan dit spel maar 3 jaar ondersteunen."
Maar dit is dus geen MMO :) Het mist letterlijk alle hoofdonderdelen van een MMO.

1) het is niet massive, je speelt met 3-12 max
2) er is geen trade systeem tussen spelers
3 er is geen interactie mogelijk tussen spelers
4) er is geen game economie
5) er zijn eigenlijk geen sidequests, enkel bounties en herhaling van zelfde missies.

Ik heb sinds vandaag de Dark Below expansion. Speel de game sinds een weekje weer na 3-4 weken rust. Moet zeggen dat ik er weer helemaal in zit, samen met 8 vrienden van mij. Ja de game is herhalend en ja er kan van alles beter. Maar toch heb ik 200 uur gespeeld met plezier.

Goed nieuws dat alles mee gaat naar Destiny 2. Denk eerder dat het een grote expansion zal zijn gezien alle content van Destiny 1 er ook in zal moeten zitten. Als ik weer opnieuw had moeten beginnen met Destiny 2 dan was ik denk ik niet door gegaan met de franchise. Maar nu alles mee gaat: kom maar op!
Guildwars speelde je ook max 6 spelers in de speel area's, is wel degelijk altijd gezien als MMO. Definities zijn niet zo zwart op wit.
10 jaar is niet echt een belofte naar de speler. Dat is vooral de afspraak tussen Activision en Bungie. Minimaal 500 mln om een aantal games in de Destiny franchise te maken en te ondersteunen over een tijdsbestek van 10 jaar.

OT: Ik ben benieuwd hoe dat gaat spelen met een high level character in de beginlevels van Destiny 2.

In deel 2 zou ik graag wat meer MMO invloeden in de Tower zien. Wat groter en uitgebreider, meer het gevoel dat je in een stad rondloopt. Ook zou handel tussen spelers erg leuk zijn.
Volgens mij zou de franchise 10 jaar aan ondersteuning en daarmee content krijgen!
Wat een belofte van niks eigenlijk.

"Wij van Volkswagen blijven de Golf ondersteunen, je moet wel een nieuwe kopen als je de laatste varient wilt."
Ik snap wat je bedoeld, maar er is nooit gezegd dat dit spel 10 jaar ondersteuning zou krijgen.
Er was al bekend dat er vervolgdelen kwamen (minimal tot destiny 3), dus dat zou dan die 10 jaar wel halen :)
Anoniem: 291608
@Deem9 december 2014 12:25
Ja ongelofelijk zeg. Volgens mij 1 maand na de release, zeiden ze al dat ze aan een deel 2 werkte. En de DLC area''s waren al toegankelijk met glitchen, enige wat het miste was enemy's.

Dus waarschijnlijk 3 delen in 10 jaar met eigenlijk al complete DLCs erin waar je nog later voor mag betalen |:(

Ik ga er lekker niet aan mee doen. Straks willen ze nog geld zien voor het online gedeelte, Activsion wilt ook al te graag van zulke subscriptions zien.
Niet dit deel, de franchise zou 10 jaar ondersteuning krijgen. Evenals de mythe dat Destiny 1 500 miljoen dollar heeft gekost is het bedrag voor de hele franchise.

Ik zal Destiny 2 niet spelen, een van de meest oppervlakkige games van de afgelopen jaren met heel weinig content en amper verhaal.
Precies zoals ik het heb ervaren. Heb het meteen gehaald met de launch en na enkele weken max level en was alles zo oppervlakkig en saai.
Nou, zo ver ben ik niet eens gekomen. Ik denk dat ik er een whopping 10 uur in heb gestoken voor ik van pure boredom in slaap viel. Daarna nooit meer omgekeken naar Destiny.

Edit: serieus -1? Het is niet eens off topic. Ik weet dat er een bepaalde standaard wordt verwacht hier en daar ben ik het op zich mee eens, maar in een topic over een game je mening geven over genoemde game mag niet..?
Het lijkt hier steeds minder op een community en steeds meer op een elitair clubje waar je met een onderbouwd epistel aan moet komen voordat je wat mag zeggen.

Edit2: Ik ben niet op zoek naar een +1 moderatie o.i.d. Een 0 is de enige "juiste" moderatie als ik de faq er op nalees. Ik zet alleen wel vraagtekens bij het huidige dogma "als het niet een onderbouwde toevoeging is, is het een -1". Het is een discussie op zichzelf wat hier wel en niet gewenst is, maar ik kies er voor om Tweakers te zien als een community van mensen met een aantal gedeelde interesses waar ik toch af en toe wel eens een praatje mee mag (proberen te) maken, zeker in een reactiedraad onder een artikel onder een game: ik gok dat niemands reactie hier geciteerd gaat worden in Science Magazine.

[Reactie gewijzigd door Moirraine op 9 december 2014 14:21]

maar in een topic over een game je mening geven over genoemde game mag niet
Jij ziet het als een topic, maar de FP is geen forum topic.

je bijdrage voegde nou niet bepaald veel toe aan het nieuws dat destiny het mogelijk maakt dat spelers hun voortgang meenemen naar deel 2, en ja, dat maakt het dus eigelijk wel off-topic.

Nou loopt er hier een hoop volk rond dat loopt te mening modden, maar meestal is het dan een kwestie van tijd voor je door een powermod naar de juiste status gemod wordt.

Maar dat kun je nu wel vergeten, want je post is nu vrijwel geheel off-topic :) (net zoals mijn post, maar goed, dat accepteer ik dan ook)
Ik ben niet eens max level, ken verder niemand met een PS4 en mensen willen niet met me spelen ofso (iedereen die ik zie is ook een 3x zo hoog level) :P Dus de lol was er snel af ondanks dat ik echt fan ben van de Halo gameplay die ik er duidelijk in terug zie en voel...

PS nu heb ik geen Plus abonnement meer omdat dit de enige game was waar ik perse voor online moet zijn. Voortan game ik wel online op mn PC, gewoon gratis, met games die de helft kosten dan PS4 games, jammer van de console exclusive games...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 december 2014 12:15]

Haha ja ik had natuurlijk wel hier op tweakers vriendjes kunnen maken/vinden waarschijnlijk...
gefeliciteerd, je hebt dus een leven.
Nee een vriendin :+
Die fout is inderdaad vaker gemaakt. In mijn ogen de schuld van de PR afdeling van Bungie.

Er is namelijk een budget van 500 miljoen gekomen voor de gehele franchise. Eigenlijk betekent dit dus dat de franchise minstens 10 jaar zou voortzetten. Er zal alleen geen 10 jaar aan content aan Destiny (1) toegevoegd worden.
Ik denk dat je dat ergens verkeerd hebt gelezen. ActivisionBlizzard betaalt 500 miljoen dollar voor 3 Destiny games en meerdere uitbreidingen, gespreid over 10 jaar. De franchise krijgt dus 10 jaar ondersteuning, en het is dus niet het duurste individuele spel ooit gemaakt, die titel gaat naar GTA5, na het vorige 5 jaar lange record van GTA4.
Als je je volledige voortgang kan meenemen met je personage...is het dan niet gewoon een stand-alone expansion pack? Lijkt me stug dat nieuwe gamers op level 1 beginnen terwijl iedereen die deel 1 heeft gespeeld gelijk aan de end-game content begint,...dus je gaat gewoon verder waar je gebleven bent...ofwel...een expansion pack?
Het is hetzelfde ja.
Maar voor een (stand alone) expansion pack betalen mensen €30. Voor deel 2 betalen ze weer €69,99
Dat absoluut, en het maakt het toegankelijker voor mensen die deeltje 1 niet hebben gekocht. En zo kom je uit op het maximale rendement...ofwel...cashcow.
Een beetje jammerlijk....
Of een mechanisme zoals Mass Effect, waarbij je een bestaand personage en zijn gemaakte kon importeren, of eerst een configurator doorlopen en waar die keuzes al vast liggen voor een bepaalde speelstijl (rogue is anders dan soldier bijv.).
Werkte prima, en ook zonder voorgaande delen.
Vervolg? Vond deze versie al matig op z'n best, maar vraag me af hoe je dit kan 'meenemen'. Lijkt me best naaistreek naar nieuwe spelers als oude D1 spelers dus meteen fullgeared verder kunnen, of het komt in style van WoW expensions waar de 'cap' gewoon weer omhoog gaat en je huidige D1 gear maar een klein stukje van nieuwe progression van D2 zal zijn. Jij krijgt de epic zut, nieuwe spelers mogen het met greenies doen, maar al snel loopt dat weer gelijk op.
Ach welnee, er komen gewoon nieuwe gear tiers en nieuwe spelers mogen de eerste 'overgeslagen' tiers versneld oppakken, net zoals WoW je nu naar level 90 boost en eerder ook al het levelling proces versnelde. Het zal me ook niet verbazen als er betaalde boosts komen.

Oftewel je kunt op elk moment instappen zonder daar nadeel van te ondervinden, terwijl de veteranen het valse gevoel houden enorme progress mee te nemen naar elk nieuw deel.

Been there done that... Dit is de enige werkbare handelswijze om de winst maximaal te houden, nieuwe spelers blijvend te teasen en oude spelers te behouden.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 december 2014 11:43]

Dat gebeurd nu al met de DLC. Levelcap stond op 30, maar met normale gear kon je niet hoger komen dan 29, voor 30 moest je de Raid (eindeloos) doen. Nu komt de DLC, en de vendors gaan nu lvl31 gear verkopen, zodat je weer kan Raiden om 32 te worden (jaja, eerste expansion voegt een hele whopping 2 levels toe).

Begin je net met de game, kan je zo zonder moeite 31 worden, terwijl je nog voor de DLC daar eindeloos voor moest grinden om 30 te kunnen zijn.
Altijd met dit soort spellen, als de reis niet leuk is en je wil alleen de eindbestemming behalen dan kan je beter iets anders spelen.
Vervolg, ik hoor teveel klachten over dat Destiny gewoon niet af is in zijn huidige staat en ze hebben het hier al over een vervolg?
Vervolg, ik hoor teveel klachten over dat Destiny gewoon niet af is in zijn huidige staat en ze hebben het hier al over een vervolg?
Mensen zijn goed in klagen, en doorgaans hoor je vrijwel uitsluitend de klagers.

Ik heb destiny sinds dag 1, en heb totaal geen klachten eigelijk. Ik amuseer me kostelijk met het spel.
De klagers hoor je het meeste, maar ik heb het over mensen die games spelen voor hun werk en er niet positief over zijn. Ik ga het sowieso niet eerder overwegen dan dat de PC versie beschikbaar komt.
De klagers hoor je het meeste, maar ik heb het over mensen die games spelen voor hun werk en er niet positief over zijn.
Ik heb jaren gelden al afgeleerd geen reviews te lezen. Ik oordeel zelf wel. De smaak van reviewers komt doorgaans niet overeen met mijn smaak. Dat geld voor (de meeste) muziek reviews, film reviews, game reviews.
Dat wordt een heel duur geintje, eerst spel kopen, dan beslissen of je het leuk vind...
Valt best mee, ik vergis me zelden.
Sorry hoor, maar als je je ventje meeneemt heb je weer weinig te spelen lijkt me. Het is leuker om op 0 te beginnen. Dan kun je nog wat tijd in de game steken.

Ik vind Destiny top, maar de eerste uitbreiding is echt een lachertje. Deel 2 moet er echt heel dik uitzien wil het mij overhalen om dat deel te kopen.
Als ik het mag vergelijken met Borderlands, dan was deel 2 ook zeker de moeite waard. Ik zou niet zo snel oordelen. Wat in mijn ogen ontbreekt is een echte uitdaging. De raids spraken mij enorm aan, totdat ze in een dagje allemaal uitgespeeld waren. Hierop voortborduren, MMORPG developers erbij halen die wat ingewikkelde mechanics in gevechten kunnen implementeren, ipv alleen deurtje open en schieten maar.
Dat hoeft helemaal niet. Als Bungie ervoor zorgt dat vijanden met jouw level meeschalen kun je gewoon de eerste levels van Destiny 2 spelen zónder dat je overal doorheen walst.
Volgens mij willen ze de nadruk vooral gaan leggen op end game content wat voornamelijk PvP en raids zijn, net als een MMO.

Je hoeft niet noodzakelijkerwijs content te missen omdat je je Guardian uit deel één laat synchen met deel 2.

Ik heb me prima vermaakt met Destiny en af-en-toe wil ik het nog wel even spelen. Wat me voornamelijk tegenviel is dat heel veel gebieden opnieuw werden gebruikt met missies. Zo groot is Destiny eigenlijk niet. Ik hoop dat in deel 2 de gebieden groter zijn - zoals bij een MMO - of veelzijdiger en niet dat ik iedere keer door hetzelfde gebied heen moet lopen om een nieuwe story-line missie te spelen.
Destiny: Cash Cow Simulator 2014.

Wij melken niet eens per jaar, wij doen het gewoon elke 2-3 maanden. <3

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 december 2014 11:39]

Anoniem: 432592
9 december 2014 11:38
Kunnen ze niet gewoon zoals WoW, met grote uitbreidingen werken elke x jaar, ipv Destiny 2. Al ze de franchise 10 jaar willen laten duren qua content, vind ik het persoonlijk mooier als ze de WoW methode pakken.
Al is de reden voor Destiny2 ipv Destiny (bv) Destiny: the new world, dat ze geen abonnementen hebben en dus afhankelijk zijn van de verkoop van losstaande versies?
Probleem daarvan is alleen dat de consoles dan heel snel door hun harde schijfruimte heen zijn. WoW met al zijn uitbreidingen is een gigantisch spel. Er vanuit gaande dat elk Destiny deel/uitbreiding zo'n 50GB is, gaat dat behoorlijk aantikken na een paar jaar.
Anoniem: 432592
@Beempje9 december 2014 16:01
Oohja, had inderdaad niet stil gestaan bij de hoeveelheid geheugen mijn WoW langzaamaan inneemt op de pc.
Daar denk je eigenlijk niet meer aan na een x aantal jaar van updates en expansions.
De laatste expansion van WoW was ook € 40 , sorry maar dat vind ik geen expansion prijs meer, dat is fullgame voor de PC.

Nee, Blizzard/Activision heeft bij mij veel aanzien verloren. "When it's done" is al lang niet meer en je wordt aan alle kanten uitgewrongen tot de laatste cent. Vorige week 2 tientjes betaald voor de 2 delen van SC2 en dat was het waard, niet het dubbele wat ze er nog voor vragen op battle.net.

Deze pik ik ook nog wel eens op uit de budgetbakken, als er nog vrienden zijn die het dan spelen. Ik heb nogal wat game-vrienden die op elke hype-trein springen en dan weken klagen.
Warlords of Draenor heeft ook de content van een nieuwe game. Vergeet niet dat er nog een heleboel content aankomt (dmv patches).

Ik denk dat Activision het een beetje verkeerd aanpakt met Destiny. Wat ik ervan gezien heb, ziet het er leuk en goed uit.. Maar er is niet genoeg content om je zoet te houden voor de volgende content DLC. Waarom maken developers niet gewoon uitbreidingspakketten. Betaal 20 euro en je hebt meer content in de zelfde game, en niet 2 maps en 1 nieuw wapentje. maar content die er tot doet, en de ervaring verbeterd en verlengt.
Het had inderdaad voor Destiny best goed kunnen werken als ze in eerste instantie al meer content hadden. Je vliegt er binnen 2 dagen doorheen, vervolgens kan je weken gaan grinden om de endgame content te krijgen (die er wezenlijk alleen voor zorgt dat je iets makkelijker kan verder grinden). Wordt heel snel vervelend.

Ik ben een groot fan van het spel, altijd fan geweest van Halo (zie je echt terug in de grafische stijl en gameplay) en RPG's (het verslavende ervan), en Destiny is daar een mooie combinatie van. Ik ben wel zo'n sucker die alle DLC gaat kopen, maar al mijn vrienden zijn er al mee gestopt. Die zien de DLC echt niet zitten, en die zijn lekker bezig met AW, FC, AC of GTA, en ik kan ze ook echt geen ongelijk geven.
Anoniem: 409621
9 december 2014 11:47
ik vermaakt me prima met dit deeltje, alhoewel ik me kan voorstellen dat het enorme herhalende character van deze game veel mensen tegen is gaan zitten.

De komende DLC is daarbij ook nog eens stevig geprijsd dus er zal wel weer genoeg commentaar komen.

De destiny (DLC) franchise kan zo wel 10 jaar gerekt worden.

Ik vond het jammer dat het epische verhaal al snel strandde in grinden grinden grinden, hoe vermakelijk dat tot nu toe is.

edit @ himlims_
nee, destiny ALS franchise zou 10jaar ondersteuning krijgen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 409621 op 9 december 2014 11:48]

Maar waar gaat het nu echt om, is dat ze een update gaan uitrollen die wat nieuwe mapjes/content unlocked en gaan verkopen als een volledige game. Cash before quality.
Grappig al die kritiek. Neemt niet weg dat elke dag een absurd aantal mensen dagelijks Destiny speelt, ondanks al het andere wat er uit is gekomen. Destiny was een erg goede basis voor een toekomstige serie. Al de hype eromheen zorgde misschien voor teleurstelling omdat geen game aan zoveel hype kan voldoen, desalniettemin is de game geweldig en dit ervaren 100.000'en spelers elke dag.

Op deze manier een vervolg aanpakken is wederom een slimme zet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee