Dus moordenaars moeten we bestrijden met nukes die de hele wereld uitvagen? Want mensen zijn de bron van moorden?
Lekker onzinnige analogie. Moord bestrijden met globale moord = een bron bestrijden door de bron in extremis aan te wenden.
Dat is hetzelfde als geluidsoverlast aanpakken door iedereen stokdoof te maken door extreme geluidsoverlast toe te passen, een onzinnige, onrealistische en onmenselijke "oplossing".
Wil je geluidsoverlast wél aanpakken dan pak je het aan bij de bron: de geluidsbron. Je kunt de geluidsbron uitschakelen, als dat niet gaat dan kan je de geluidsbron omkapselen, en als dat niet gaat dan kun je gehoorbescherming gebruiken/verstrekken.
Je kunt een correcte en zinnige analogie maken dat blockers (adblockers, script blockers, etc, etc) vergelijkbaar zijn met het gebruiken van gehoorbescherming.
Ok, adviseer mij dan eens. Wat is het reeele risico (in procenten) dat een ad malware verspreid?
Procenten kan ik je niet geven. Onderzoek naar dat soort getallen ligt niet in min interessegebied. Als je dat soort exacte getallen wilt mag je contact opnemen met malwareonderzoekers/-bestrijders.
Maar als je de moeite neemt te googlen dan mag je ontegenzeggelijk vaststelen dat het schering en inslag is. Je haalt zelf in je verdere argument al het voorbeeld van nu.nl aan, waarbij destijds naast nu.nl overigens meerdere andere websites tegelijk dezelfde malafide reclame serveerden, een voorbeeld van vele. Google kan je nog veel meer voorbeelden geven.
En bijna iedereen die prive of zakelijk PC's of workstations onderhoudt zal gewoon beamen dat de meeste rotzoi tegenwoordig binnen komt door injectie via de browser.
Moord is ook met legitieme redenen te rationaliseren, zo ook het verspreiden van malware, het is alleen allemaal ongewenst (uitzonderingen daargelaten).
Zoek anders even op wat "legitiem" inhoudt.
Moord en het verspreiden van malware zijn per definitie niet te legitimaliseren tenzij je een steekje los hebt.
Dat iets te rationaliseren valt maakt het nog niet zo dat de rationalisatie ook de reden is.
Dus jij bepaalt zomaar dat mensen die zeggen dat dat voor hun een reden is allemaal liegen? Je durft nogal. Dat is gewoon een flamebait.
Vooral omdat je nergens niets doet om de legitimiteit van hun redenen, hun zorgen met betrekking tot hun veligheid, weg te nemen.
En daar gaat je hele argumentatie het raam uit. Je hele argumentatie gaat over de content van een ad, en met whitelisten heb je daar nu net geen invloed op.
Menig gebruiker had nu.nl gewhitelist als die daarom gevraagd zou hebben, maar toch verspreide nu.nl malware.
Waarom gaat mijn argumentatie daarmee in vredesnaam het raam mee uit?
Bepaalde websites of herkomsten van reclame die je vertrouwt kun je whitelisten. Als die gebruikers nu.nl hadden gewhitelist dan hebben ze dat uit netheid gedaan omdat ze vonden dat nu.nl die inkomsten niet mis mog lopen.
Wat is daar het probleem mee en waarom haalt het feit dat een partij dat gegeven vertrouwen vervolgens kan beschamen mijn argument dat het een beschermingsmaatregel is onderuit?
Wat is het gevolg van je eigen voorbeeld? De gebruiker die dat overkomt zet Nu.nl en/of het desbetreffende reclame-netwerk subietelijk weer op de blocklist, en het zal vervolgens heel lang duren voordat ze weer naar de whitelist gaan.
[Reactie gewijzigd door houseparty op 22 juli 2024 15:07]