Telltale Games en Mojang kondigen Minecraft: Story Mode aan

Telltale Games en Mojang hebben een nieuwe versie van Minecraft aangekondigd, Minecraft: Story Mode geheten. De nieuwe titel in de Minecraft-wereld moet volgens de ontwikkelaars een verhalend karakter gaan krijgen en zal in delen uitkomen.

Minecraft: Story Mode wordt een losstaande game en moet in 2015 verschijnen voor zowel alle bekende consoles, Android, iOS, OS X en de pc. Telltale Games zal een verhalend element in het spel stoppen, maar de karakteristieken van de Minecraft-wereld zullen behouden blijven, zo belooft Mojang.

Net als titels als The Wolf Among Us en The Walking Dead zullen er steeds delen verschijnen van Minecraft: Story. De game volgt het verhaal van een niet nader omschreven karakter binnen de Minecraft-wereld, waarbij de gamer via het maken van keuzes het verdere verloop van het spel bepaalt. Tenslotte benadrukt Mojang, dat in september door Microsoft voor bijna 2 miljard euro werd overgenomen, dat de aankomende game niet gezien moet worden als het 'officiële verhaal' achter de Minecraft-wereld.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

18-12-2014 • 19:36

61 Linkedin

Submitter: TheNephilim

Lees meer

Minecraft komt vrijdag naar de Xbox One Nieuws van 3 september 2014

Reacties (61)

61
58
27
2
0
26
Wijzig sortering
Ben benieuwd hoe ze een goed verhaal gaan maken van een game als minecraft
Minecraft: The story of herobrine.
 • Buttons can now be placed on the ceiling
 • Lots and lots of other changes
 • LOTS AND LOTS of other changes
 • Removed Herobrine
Ik weet de conclusie al! :+
Ik ben ook heel benieuwd naar de game. Als grote Minecraft fan kan ik me wel voorstellen dat ze een vet verhaal kunnen maken! Heb veel youtubers gezien die een vet verhaal maakten :)
En daarom juist wordt het nogal achterhaald vermoed ik...
Ik denk dat dat wel mee zal vallen. Hoop dat ze gewoon lekker creatief zijn en een mooi verhaal neerzetten. Met O.A. Herobrine. Het zou vet zijn als het een verhaal is die je meeneemt door de geschiedenis van Minecraft ofzo. Dat alle updates in chronologische volgorde aan bod komen ofzo.

[Reactie gewijzigd door Domih op 18 december 2014 22:29]

Maar dat is dus ook al zovaak gedaan, Minecraft kan leuk zijn, ik vind het persoonlijk niet, maar dat mag iedereen natuurlijk voor zichzelf kiezen, maar volgens mij maakt de vrijheid, en juist het gebrek aan een verhaal het een populair spel, juist iedereen laten bouwen, verzamelen en een beetje vechten met monstertjes.
Inderdaad, een soort Minecraft Skyrim lijkt me niet zo interessant. Minecraft gaat om bouwen en je eigen ding doen. Maar aan de andere kant zijn er natuurlijk miljoenen mensen die nu wel een beetje uitgebouwd zijn, maar Minecraft wel weten te waarderen. Financieel zal dit wel een succes worden. :)
Het is ook zeker een slimme zet van ze om weer iet wat nieuw leven in te blazen in deze serie, maar ik zou ervan staan te kijken als ze echt een heel goed verhaal gaan maken. Ik hoop dat je in het verhaal dan wel wat 'echt' mensen tegen komt. Ik voelde me in Minecraft toch wel een beetje alleen als je al je huizen had gebouwd en je hele dorp met fr enzo...
Ik mis toch echt wel quest(niet zozeer story)
Juist jouw hoop op Herobrine zou nu een te véél te voorspelbare domper zijn.
En ik zou het snappen als mod-devs er zelfs boos om kunnen worden (Mojang had altijd van alles ontkend en geen background willen verstrekken of in de hoax mee willen spelen, om dat nu te doen zou wel érg makkelijk zijn).
Het inserten van Herobrine zou nu vást wel te marketen zijn natuurlijk, dus dat is ook het gevaar dat ik er in zie dat die miss nog wel gekozen wordt :/
beetje fantasie en het moet lukken denk ik, zijn al zat goede verhalen bedacht met als thema survival en monsters/zombies. en omdat er nog helemaal geen verhaal is kan je als bedenker van zo`n verhaal natuurlijk helemaal los gaan :)
Ik mis linux in het rijtje.... :(

of word pc gezien als linux???
Erm, MineCraft draait op Java. Best kans dat dit voor MineCraft: Story Mode ook zo zal zijn, wat het automatisch ook Linux-capable maakt.
Dat hoeft nog helemaal niet zo te zijn. Borderlands draait op Unreal Engine 3, terwijl "Tales from the Borderlands" op hun eigen proprietary Telltale Tool engine draait.

Gewoon een kwestie van overkopiëren van assets. (Of gewoon van scratch opnieuw opbouwen. Een hoop kubussen met 16x16 textures moet een bedrijf als Telltale wel in een middagje in mekaar geflanst krijgen :Y) )
Dat idd.. ze gebruiken gewoon eigen engine. Op linux zou 't gewoon via wine kunnen draaien.
Achja, dat wereldgeneratie en vegetatie systeem, dynamische biodomes, dag-nacht cyclus, water/lava stromen, AI, etc etc, "slechts een hoop kubussen"... ;(
Kubusmodellen en 16x16-textures zijn niet veel werk, maar verdiep je anders eens in hoe zo'n voxel world vérder werkt.
concurent van microsoft he
Telltale besluit op welke platforms de games uitkomen. Microsoft en Mojang hebben hier geen zeggenschap in.
Telltale moet een licentie nemen op het IP en dat is nu van Microsoft. Microsoft zal hier met zekerheid condities aan hangen. Welke dat zijn is een tweede, maar ze hebben daar zeker zeggenschap over.
En die condities zullen afwijken van het huidige MC wat ook nog steeds met linux distributie uitgebracht wordt? lijkt mij niet.
Tot nu toe was MC gebaseerd op Java, wat helemaal cross-platform is. Zo ver als ik weet is minecraft ook niet officieel ondersteunt op Linux, maar het werkt wel.
Dat valt me dan weer een beetje tegen van Telltale. Op hun forum hebben ze een thread met welke IP's gamers willen zien als een Telltale game. Ik denk niet dat dit er 1 van was.
Dus het ontbeert die bezoekers aan een beetje fantasie. Is dat erg? Nee

Als developers alleen maar doen wat mensen van hun willen, krijg je vrij saaie games imo

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 18 december 2014 20:49]

Fantasie? Ik heb daar zat suggesties voorbij zien komen die veel beter geschikt zijn als Telltale game dan een digitale lego wereld zonder, voor zover ik weet, een verhaal of achtergrond, of interessante personages. Game of thrones vond ik een geniale zet, maar dit daarentegen.. Plus dat dit gewoon lui is natuurlijk. De graphics zijn gewoon veel te simpel. Wat ik eigenlijk al te simpel vond voopr de originele game, maar voor een adventure game? Nee, ik zie niet hoe ze hier een interessante wereld van gaan maken.
Honderden youtubers en hun miljoenen kijkers zijn het niet met je eens.
Door de sterke creatieve fundering en het hoog niveau van modificatie mogelijkheden is Minecraft net een van de beste manieren om een verhaal te vertellen. Ontelbare adventure maps geliefd en gespeeld door honderdduizenden mensen. Net door deze verzadiging in het genre gaat Telltale games met een heel unieke hoek moeten komen. Ikzelf ben uiterst geïnteresseerd in wat ze gaan neerzetten en hoe ze deze zware uitdaging aangaan. Maar als iemand het kan is het telltale.

En Graphics is nooit het sterkte punt van telltale games geweest. Hun kracht ligt in het brengen van een interessant verhaal met True moral choices. En dat (indien goed gedaan) werkt in vrijwel elke franchise. En ongeacht wat er op eventuele fora staat, met deze keuze raakt telltale een heel groot nog relatief onaangesproken publiek (door de hoge maturiteit in andere telltale games) en is dit de de ideale kandidaat om meer mensen bekent te maken met de telltale franchise.

Ikzelf wacht vol enthousiasme op de telltale iteratie van deze franchise.

[Reactie gewijzigd door Changeofhard op 19 december 2014 08:51]

Het ding is, ze hebben erg goede schrijvers bij Telltale, dus ik zie nog wel hoe ze ook van Minecraft iets weten te maken. Ik vind het gewoon zonde, want Minecraft heeft van zichzelf geen achtergrond verhaal (nogmaals, voor zover ik weet), dus dan zie ik liever dat ze die moeite steken in een originele IP, ze moeten toch haast bijna alles van de grond bouwen. Ik snap dat Minecraft populair is, maar mij boeit het gewoon niet.

Wat de graphics betreft, het klopt helemaal dat Telltale daar niet om bekend staat, dus ik vind het daar ook weer zonde dat ze daar weer zich makkelijk vanaf maken door een game te maken met een nóg simpelere graphics stijl, i.p.v. iets te maken dat er mooier uitziet dan alles wat ze tot nu toe gedaan hebben.
Ik snap dat dit jou niet interesseert, maar dat maakt dit niet een minder goede zet voor Telltale en alle mensen die het wel interesseert(en dat zijn er veel).

En als het op originele IP aan komt zou dit waarschijnlijk hun meeste originele IP kunnen worden. Al de andere verhalen zijn gebaseerd op reeds bestaande verhalen of aftakkingen van bestaande verhalen.

Ik vind het knap van hun dat ze buiten hun comfort zone treden door een verhaal te schrijven dat volledig gebaseerd is op hun eigen story telling en niet op een al gevestigd en bewezen concept.

En als ik het het goed begrijp gaan ze voor het eerst een meer actieve game maken dus ik ben ook erg benieuwd naar hun interpretatie van de Minecraft ervaring.

Telltale probeert iets nieuws, en dat moet aangemoedigd worden.

[Reactie gewijzigd door Changeofhard op 23 december 2014 10:31]

Als je je kan verdiepen in Game of Thrones kan je ook wel een 3-tal pagina's van de MineCraft wiki napluizen en er achter komen dat je er falikant naast zit. (Mainly thanks to fan-lore)
Maarja, alleen reageren is makkelijker dan inhoudelijk natuurlijk...

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 19 december 2014 13:42]

Je zegt het zelf, fan-lore
Fan-lore heeft bij Minecraft niet de standaard vorm die deze heeft in andere games. BV vroeg in de ontwikkeling van Minecraft kwam een fan met het idee dat het overleden broertje van Notch (Herobrine) zich in de game zou bevinden.

Sindsdien vind je in elke patch notes onderaan een notitie -Removed Herobrine
Omdat er zo een nauwe verwikkeling tussen de fans en de creators is, worden zekere (oudere) delen van Fan-lore als canon gezien.

Ik snap dat dit voor iemand die amper of geen Minecraft speelt niet meteen duidelijk zou zijn maar dit maakt het niet minder aanwezig.
Wow dit is echt iets om naar uit te kijken. Ik speel eigenlijk al geen minecraft meer wel vind ik het een leuk spel maar het is uitgespeeld. Opzich maken mij de nieuwe updates ook niet uit het is niet echt heel vernieuwend.. Maar dit lijkt mij zeker een leuk concept om eens te proberen!
Ooit mods geprobeerd? Dan gaat namelijk een hele wereld voor je open t.o.v. minecraft vanilla...
Ja ik heb minecraft technic geprobeerd veel verschillende ervan waarvan ik het meeste tekkit lite heb gespeeld in 1 map 6 à 7 dagen :P maar dat verveelde ook al na zon lange tijd. Ook veel losse mods als plane mod en catapult mod etc.

[Reactie gewijzigd door Galinsky op 18 december 2014 20:41]

Heel erg benieuwd naar dit! Heb lange tijd met veel plezier minecraft gespeeld en weet dat Telltale prachtige games maakt. Kan een hele mooie combo worden als het gevoel van Minecraft er een beetje in blijft.

Er zijn al veel leuke animaties gemaakt over survival minecraft die een goede sfeer neer zetten, wil graag zien wat Telltale ermee doet.

[Reactie gewijzigd door lepel op 18 december 2014 19:50]

Deed mij direct aan deze serie denken :D :

https://www.youtube.com/p...G59utI9TdwacARBmw5oSNd23i

[Reactie gewijzigd door perryp op 18 december 2014 19:55]

Anoniem: 642971
18 december 2014 19:55
Looking forward to it :)
ik ben alleen benieuwd naar de prijs
Dit zal ongetwijfeld $ 25,- zijn, zoals de meeste Telltale games.
in dat geval skip ik hem wel :P
Als één studio een goed verhaal kan maken is het Telltale wel. Stel me niet teleur aub :(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee