'Samsung brengt Galaxy S6 ook uit met gebogen scherm'

Samsung gaat zijn komende vlaggenschip vrijwel zeker de Samsung Galaxy S6 noemen. Dat beweert althans het doorgaans betrouwbare Sammobile. Van het toestel verschijnen daarnaast twee varianten, waarvan er één een gebogen scherm heeft.

Volgens Sammobile, een website die vaak als eerste berichten over de Koreaanse fabrikant naar buiten brengt, houdt Samsung vast aan de bekende Galaxy S-lijn en de nummering ervan. Dit betekent dat het volgende toestel de zesde in de reeks is.

Samsung zou van plan zijn om twee varianten uit te brengen van de Galaxy S6. Het gaat om een reguliere smartphone en een versie met een gebogen scherm, die de Galaxy S6 Edge zou gaan heten. Die zou enigszins lijken op de Galaxy Note Edge, een toestel met een display dat doorloopt over de rand van het toestel. Die telefoon verschijnt deze maand in beperkte oplage in Nederland.

Volgens de laatste informatie zou de Samsung Galaxy S6 beschikken over een Snapdragon 810-soc. Daarnaast bevat het toestel mogelijk een qhd-scherm van een nog onbekende grootte met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder krijgt de Galaxy S6 mogelijk een camera met 16 of 20 megapixel aan de achterkant en een van 5 megapixel aan de voorkant.

De Galaxy S6 zou verkrijgbaar zijn in varianten met 32, 64 of 128GB opslag. Daarmee volgt Samsung fabrikanten als Meizu en Apple, die al 128GB-varianten aanbieden. Het zou wel de eerste Samsung-telefoon zijn die met die opslag te verkrijgen is.

Nieuw aan de Samsung Galaxy S6 zou ook de aanwezigheid van Broadcoms nieuwe BCM4773-chip zijn. Dat is de eerste chip van Broadcom die de afhandeling van wifi, bluetooth en gps op een enkele chip combineert en zo de applicatieprocessor ontziet. Broadcom kondigde de chip, die het stroomverbruik met tachtig procent moet terugdringen, in oktober aan.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

01-12-2014 • 21:17

78 Linkedin

Reacties (78)

Wijzig sortering
De BCM4773 chip kan niet alleen via GPS satelliet systemen positioneren. Maar ook anderen, namelijk GPS, GLONASS, SBAS, QZSS and BeiDou. Gezamenlijk heet dat GNNS (global navigation satellite system).

http://www.broadcom.com/press/release.php?id=s870131
Een extra verbeterpunt is design en meer premium gevoel dmv aluminium.
Ook een camera die bij minder licht betere foto's maakt en betere camera stabilisatie.
Een extra verbeterpunt is design en meer premium gevoel dmv aluminium.
Ook een camera die bij minder licht betere foto's maakt en betere camera stabilisatie.
Ik snap nog altijd niet wat zo 'premium' is aan aluminium.

Als je kiest voor een metaal, is het een vrij 'pauper' metaal.
Het is licht, en buigt. Met die eigenschappen zit het voor een metaal in de buurt van plastic. Daarbij raakt het ook relatief snel bekrast.

Daarnaast, als je je telefoon zien als een lijfsieraad, dan is de keuze voor aluminium helemaal raar, heb je ooit aluminium sieraden gezien?

Er zijn edelere metalen voor een telefoon.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 1 december 2014 23:01]

Wel is een htc one (m7) in je handen gehad? die van mij buigt namelijk niet hoor :P
Dat de HTC one niet buigbaar aanvoelt komt door de kromming op de achterkant, als je een plat stuk aluminium pakt van die dikte dan is dat zo te buigen met niet al te veel kracht. wat nul07 zegt roep ik ook al jaren, het zijn gewoon kuddeschapen die elkaar na praten wat betreft "het premium gevoel" van aluminium tov. plastic. Plastic is namelijk veel praktischer en duurzamer dan aluminium. Daarnaast is het niet eens veel goedkoper.
Geborsteld aluminium is hartstikke mooi en ziet er ook niet patserig uit zoals andere metalen. Bijna alle moderne auto´s hebben ook een aluminium motorblok dus tenzij je wilt beweren dat je ook een plastic benzine motor kan maken denk ik dat die vergelijking niet opgaat.
Alu kan beter tegen hoge temperaturen, totaal nutteloos voor een telefoon, en je vergelijking slaat dan ook helemaal nergens op...

Hij zegt nergens dat aluminium troep is, enkel dat het voor een telefoon (of lijfsieraad) niet geschikt is, net zoals plastic niet als motorblok niet geschikt is...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 2 december 2014 10:32]

Jij zal het wel beter weten dan samsung?
Die moeten gewoon met de hype, die gaan echt niet voor wat het beste is, maar voor wat (in hun ogen) het beste verkoopt.

Ik heb overigens de Note 3 en 4 en ik kan je zeker zeggen dat de Note 3 steviger is, ookal voelt de Note 4 degelijker aan, mooie glimmende randje is alleen zo mooi als je hem uit de doos haalt, een week later niet meer :S

Daarbij zie je bij de bend-test (youtube) terug dat de Note 3 netjes bleef na met gigantisch veel kracht gebogen te worden, en de Note 4 net als de iPhone 6 (welliswaar met nog wat meer kracht), krom bleef...

Neemt niet weg dat ik heel blij ben met de Note 4, maar ben blij dat ik hem op de eerste dag voor 500 euro kon kopen, want 700 euro had ik er zeker niet voor neer gelegd gezien dat ding nou ook niet zo veel beter is dan de Note 3 (op andere vlakken dan de daadwerkelijke bouwkwaliteit, dus niet het gevoel)!

En als laatste zeg ik niet dat ik het beter weet dan Samsung, ik zeg enkel wat jij zegt onzin is, en dat je een motorblok niet kan vergelijken met een telefoon....

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 2 december 2014 11:36]

Alu voelt beter dan de plastic rand van mn Galaxy S4,.. Dus het heeft voor mij meerwaarde.
Ik snap de gevoelskwestie wel, maar dat is er één die vooral gestoeld is op premium associaties die eerder in het brein zijn vastgelegd. Puur naar het "voelen" an sich gekeken, heeft aluminium juist meer nadelen omdat het thermisch veel beter geleidt (wordt sneller heet bij intensief gebruik, ijskoud vóór gebruik, zeker als het buiten kouder wordt).

[Reactie gewijzigd door Jortio op 2 december 2014 01:09]

Niet geheel correct wat je hier stelt. De recente debacle van Apple is inderdaad het gevolg door het toepassen van een zachte variant van aluminium. Het voordeel is natuurlijk dat het makkelijk bewerkbaar is vergeleken met sommige varianten van aluminium (laat staan RVS). Het kan dus inderdaad goedkoop zijn maar het hoeft niet. Neemt niet weg voor de bruikbaarheid is hier weinig toegevoegde waarde tenzij zoals Apple recentelijk heeft aangetoond het frame gewoon te zwak wordt. Echter bij wat betere engineering zal men hier geen last van hebben en blijft het gewoon stijf en krasvrij.
Helemaal mee eens. Mijn oude E72 had een RVS batterijcover. Ding was praktisch onverwoestbaar. Aluminium krast al als het over je bureau schuift, laat staan als je hem op een salontafel met wat kruimels van suiker o.i.d. legt.

Ik zou dus liever een RVS rand zien dan een zachte aluminium. Ik ben wel blij dat de huidige modellen niet zo spekglad zijn als de S3-Note2-S4 serie.
Er is bij mijn weten nu nog steeds een telefoon met een echt 'stalen' frame. Die heeft toevallig ook een qwerty als de E72.
Als dit betekent een niet verwisselbare batterij en geen geheugenkaart mogen ze hun aluminium/metalen behuizing houden. Ik zou hem toch zowieso in een case stoppen dus mij maakt het niks.
Het hele nut van dat scherm dat aan de zijkant doorloopt ontgaat me nog steeds. Ik heb het slechts op foto's kunnen aanschouwen en daar vind ik vooral dat het het uiterlijk van de telefoon flink verknalt. Wellicht omdat ik de indruk had dat het slechts aan 1 kant verderloopt, en ik vind symmetrie redelijk belangrijk als het gaat om m'n smartphone :-).

Verder is dat QHD-scherm natuurlijk ook totaal overkill. Nergens voor nodig, aangezien je toch geen verschil ziet. Wellicht is dit vooral om met wat specs te kunnen gooien in de marketingcampagnes of iets dergelijks.

Dan ben ik eerlijk gezegd meer benieuwd naar die nieuwe Snapdragon soc, en de prestaties van de nieuwe chip. Verder ook benieuwd naar hoe de telefoon er verder uit gaat zien, en of ze zullen afstappen van het imo (!) 'goedkoop uitziende' plastic. Dat idee heb ik overigens vooral bij de Galaxy S serie, niet zozeer bij andere Samsungs of andere plastic telefoons. En natuurlijk naar wat ze zullen aanvangen met TouchWiz!

Ik ben geen Samsung-fan op telefoongebied, maar ik kijk uit naar de aankondiging van dit apparaat :)
Verder is dat QHD-scherm natuurlijk ook totaal overkill. Nergens voor nodig, aangezien je toch geen verschil ziet.
Voor normaal gebruik misschien, maar voor VR toepassingen waar je met je ogen (met nog een lens er tussen) bijna op het scherm zit zeker niet.
Is een VR toepassing met misschien hoogstens misschien enkele honderdduizenden verkopen relevant genoeg om een populair smartphone product duurder en/of trager te maken wat je misschien meer klanten kost in mainstream smartphone verkopen.
Samsung heeft volgens mij echt wel wat grond verlopen met te dure Note.
Het zou multitasken moeten verbeteren, en als je de telefoon mt het scherm gedeelte naar je toen legt zou je er makelijk notificaties op kunnen bekijken, volgens Samsung.

Ik persoonlijk heb er niet zo veel mee, en het klinkt wellicht leuk en handig maar in de praktijk zal dat wel meevallen denk ik.

Maar wie weet, heb er persoonlijk geen ervaring mee.
Ik ga het zeker eens uitproberen zodra ik de kans krijg :P Ik vind het wel interessant en ben benieuwd of m'n eerste indruk klopt :)
Ben akkoord dat een QHD-scherm voor normaal mobiel gebruik best wel overkill is. Echter, toen ik deze week m'n Oneplus gebruikte in combinatie met de Google Cardboard, merkte ik de pixels best wel goed op, ondanks dat het een full-HD scherm is.

Natuurlijk, die Cardboard maakt gebruik van lenzen, en doordat je dus inzoomt op je scherm, merk je de pixels op. Desondanks vond ik het een wondermooie applicatie, die feitelijk niets kost en eigenlijk wenste ik nu al stiekem dat ik zo'n QHD scherm had, voor een nóg mooier resultaat.
Ik heb met het toestel gespeeld om de Samsung dev conference. Het was best heel fraai. Ook leuk dat je er aparte apps op kunt draaien. Ik denk wel dat het erg onhandig werkt voor linkshandigen :)
Het Edge scherm is erg handig op grote apparaten. Op het Edge scherm kun je eenvoudig met je duim switchen tussen je recente apps. Je hoeft dus niet moeilijk te doen door je duim helemaal naar de multitask knop te brengen (wat soms aardig lastig is, vooral voor mensen met kleine handen).
On-screen knoppen zijn inderdaad wat minder ergonomisch voor systeemnavigatie als het wisselen van applicaties.

Maar ik denk, dat een gebruiksvriendelijkere oplossing daarin zit in navigatie met 'gestures' als bijv op Sailfish Jolla of bb10os.

Aan de andere kant, blijft het randje een leuke gimmick. Die een telefoon doet onderscheiden van de rest.
Zullen ontwikkelaars hier ook meer mee gaan doen dan? Wat ik zo hoor van de Edge valt het in de praktijk een beetje tegen omdat er weinig mee te doen valt.

Ben wel benieuwd naar foto's eigenlijk :)
Working side vind ik ook practischer als je de schermbreedte ook kan gebruiken bij normaal gebruik.

Wat ik mooi vind, is dat dit een van de eerste telefoons is met de sd810. Ik hoop dat hij ook maximaal gebruik maakt van de 64bits mogelijkheden.

Wat ook goed is, dat er geen gebruik wordt gemaakt van een geïntegreerde antenne versterker van quallcomm, die presteren wel gemiddeld, en meestal 'goed genoeg'. Maar een specialistische antenne tuner als die van Broadcom kan zich juist onderscheiden op zuinigheid, of mobiel bereik, want op beide vlakken kan er nog veel verbeterd worden voor moderne smartphones.
64-bit is een beetje een hype. Je gaat er als gebruiker niets van merken want ook een S801 en S800 zijn krachtig zat. Alles gaat om de hardware die optimaal samenwerkt met de software. Dom meer kracht toevoegen schiet veel minder op. Het is dan ook niet zo gek dat Apple die alles in één hand heeft kan kiezen voor een dual core processor in plaats van een quad core en toch een zeer krachtige smartphone kan afleveren.
De dual-core van Apple heeft anders meer in huis als de quad-cores van Qualcomm. Het aantal kernen is een beetje nietszeggend als het over rekenkracht gaat.
Qua multi-core CPU rekenkracht (niet te verwarren met java optimalisaties en/of tests die de focus op 1 core leggen) klopt een 805 quadcore the laatste A8 dual cores in de meeste tests, maar met de tweede zin ben ik het wel eens.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 1 december 2014 22:53]

Apple heeft met de A8 niet gekozen voor snelheid maar voor efficientie. Maar vind de snelheid van mn Galaxy S4 wel wat tegen vallen tov mn iPad 3 met A5. Dus ergen doet Apple iets goed.
De S4 en S5 zaten/zitten op het hoogtepunt (of eigenlijk dieptepunt) van het "lag" tijdperk van Touchwiz. De Alpha en Note 4 hebben daar aardig mee afgerekend (NB, een aantal apps draaide ten tijde van deze test ook nog op de veel lagere 640P resolutie, hetgeen nog extra voordeel oplevert voor de iPhone 6 Plus t.o.v. de volle 1440P die de Note 4 moet laden).

Daarnaast lag de focus bij de S4 (deels door de Android opzet, deels door extra multitasking functionaliteit van Touchwiz) al meer op multitasking dan bij de iPad 3. Mede reden waarom Apple nu (meer multitasking functionaliteit toegevoegd) ook meer moeite heeft om alles zonder stotteren te laten functioneren (zie de diverse iOS 7 en iOS 8 klachten hieromtrent).

[Reactie gewijzigd door Jortio op 2 december 2014 01:00]

Komt puur door een nieuwe ARM architectuur (v8) die doodgewoon nieuwer is als al de rest.(de rest being krait-core museumstukken)
Qualcomm gaat deze binnenkort ook (eindelijk, zeg 8)7 ) toepassen.

maar het was idd een Belachelijk tijdperk van qualcom dat we bijna achter de rug hebben....
Nou met ram en een 64 bit chip kan je met een psp emulator lekker gamen.
Alleen jammer dat die Broadcomchip alleen voor wifi, bleutooth en gps is en geen mobiele radio aan boord heeft, die alsnog geïntegreerd zit id Qualcomm soc neem ik aan. En die zijn idd zoals hierboven al gezegd maar gemiddeld. Ik heb ook goede ervaringen met Broadcom chips, mijn vader heeft er zo een in zijn laptop zitten en altijd 5 streepjes bereik in Windows. Die Atheros chips, van Qualcomm ook dacht ik, presteren toch minder.
In de praktijk is er nog weinig mee te doen omdat ontwikkelaars eerst met software moeten komen die de gebruik gaat maken van de rand. Tot die tijd kunnen alleen de native apps van Samsung er mee overweg. Zodra er meer software komt kun je pas echt zien of het aanslaat of niet.
Ik heb het vermoeden dat de S6 te vergelijken zal zijn qua gebogen scherm met de LG G Flex 2

http://wccftech.com/lg-g-flex-2/

[Reactie gewijzigd door 88Gamer88 op 1 december 2014 21:27]

Dat moet onhandig in je broekzak voelen... Geef mij dan maar liever recht.
Lijkt mij er handig juist mee gevormd om je been. De bolle kant naar buiten is sterker, nooit meer een gebroken scherm.
Als hij meevormt met je been moet hij juist verticaal zijn gebogen, als je naar die LG Flex 2 kijkt is hij horizontaal gebogen en dat werkt dus juist niet tenzij jij je telefoon altijd overdwars in de breedte in je broekzak hebt zitten ;)
Als er meer gebogen telefoons komen dan ontstaat er wellicht een markt voor brede broekzakken :+
De curve is ook niet echt uitgesproken en volgt dus prima de bolling van je bovenbeen. De breedte van de telefoon rechtvaardigt een verticale kromming niet (tenzij je het over een formaatje Note 4 of Nexus 6 hebt - maar dan heb je ook wel baggy pants nodig).
Ik heb geen idee of je daar nou echt op doelt, maar tot zover ik weet gebeurt het vrijwel nooit dat een scherm bij iemand in de broekzak breekt.

Doorgaans is de zwaartekracht betrokken bij dergelijke breekincidenten.
Ze kopieren Apple alweer... Dat gebogen scherm van Apple was een ongelukje meneer van Samsung!!!


Maar ben wel geintereseer in de S6, zeker met het ontwerp wat ik bij de Alpha heb gezien. Maar een gebogen scherm zie ik de meerwaarde niet van in...

[Reactie gewijzigd door HummerHealey op 1 december 2014 23:08]

Was de Nexus 2 niet de eerste met een "gebogen" scherm? Ik zet het tussen aanhalingstekens omdat het niet echt gebogen was, het glas was gebogen.
http://images.electricpig...loads/2012/04/nexus-2.jpg

Nu zo'n gebogen scherm is misschien handig (al ben ik niet volledig overtuigt) en zoals Nees reeds zegt, in uw broekzak, tjah te zien hoeveel dat dit gebogen is, zal dit echt onhandig aanvoelen.
Dat was inderdaad ook een Samsung.. De galaxy Nexus...
Ik krijg bij dat Edge echt het idee dat ze een gebogen scherm doen gewoon omdat het kan. Toepassingen die boven extreme gimmick uit stijgen kan ik totaal niet bedenken en niemand anders heeft ook iets bedacht waar ik van zeg "tjonge".

Verder begrijp ik de verschillende hoeveelheden lokale opslag ook niet echt. 32GB zou met een Flash kaart toch altijd genoeg moeten zijn? Ik heb wel eens wat apps weg moeten gooien op een 16GB device maar als je nou echt kijkt naar wat je gebruikt dan kan er altijd met gemak een boel zooi apps af.
Lokale opslag is duurder dan een externe micro-sdcard, maar het is ook sneller.
Zou het nog veel schelen? SD kaartjes worden ook sneller. Daarbij voor mp3's en videos voldoen de geheugenkaartjes prima.
Anoniem: 16328
1 december 2014 21:30
Komt de S6 Mini ook gelijk op het moment van de grote S6?
Als ik mijn LG flex vergelijk met mn note 3, vind ik de Flex veel fijner zitten in M'n broekzak. Dit ondanks dat de Flex in feite een fysiek grotere telefoon is. Dit komt voornamelijk doordat de telefoon de kromming van M'n been volgt. Of dat nu Door de buiging komt of de flexibiliteit komt weet ik niet, maar het is een aangename toevoeging aan een telefoon.
Zou de S6 niet uitkomen met een nieuw soort geheugen structuur? En daarmee dus ook een super snel geheugen hebben?

'UFS-geheugen'
De Broadcom chip beperkt zich tot de positionering. Hij gebruikt naast satelliet informatie ook sensor en wireless data om dit sneller / beter te doen. Zit geen wifi en BT in zoals de tekst zegt. Die 80% besparing is alleen voor één satelliet standaard.
Voor mij wordt het pas interessant wanneer de gehele telefoon zelf buigzaam wordt. Hopelijk worden telefoons dan niet alleen weer kleiner, maar ook robuuster.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee