Software-update: Private Internet Access 1.7.0

Private Internet Access logo (80 pix) Private Internet Access, recentelijk nog overgenomen door CyberGhost, heeft een nieuwe versie van zijn vpn-client uitgebracht. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 33 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de drie en zeven dollar per maand en voor aanschaf kan het zeven dagen gratis worden getest. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Changes in version 1.7.0:
 • The Shadowsocks proxy setting can be used to redirect the VPN connection through a Shadowsocks region
 • Added the 'piactl monitor' command
 • Added the 'connectionstate' type to 'piactl get'
 • Improved firewall rules on Linux to mitigate CVE-2019-14899 on affected distributions
 • Improved handling of crashes caused by graphics drivers on Windows
 • Fixed an issue preventing apps from being selected for App Exclusions on macOS 10.15
 • Fixed an issue causing Windows 10 1507 / LTSB 2015 to restart on shutdown
Versienummer 1.7.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Private Internet Access
Download https://www.privateinternetaccess.com/pages/download
Bestandsgrootte 22,90MB
Licentietype Betaald

Reacties (32)

Wijzig sortering
Ik heb gemerkt dat PIA in de afgelopen periode (2 weken terug?) een stuk sneller is geworden, misschien door de samenwerking met de nieuwe eigenaar. Was voorheen rond de 30 MB/s, loopt nu soms op tot 50 MB/s op 500 Mbit lijn van Ziggo.
Denk eerder dat er veel abonnees verdwenen zijn, en het allemaal minder load heeft. :P
PIA daar heb ik nog nooit van gehoord.

Als er zoveel abonnees zijn verdwenen dan heb ik er al helemaal geen goed gevoel bij.

Ik gebruik al ruim een jaar NordVPN en ben hier zeer tevreden over.
Ik heb pas NordVPN voor 3 jaar verlengt, volgens heel veel testen komt NordVPN als beste uit de test.

Het zou best kunnen dat PIA ook goed werkt, onbekend is onbemind.
PIA staat voor Private Internet Access, misschien gaat er dan een belletje rinkelen.

Dat NordVPN goed scoort in de testen heeft meer te maken met wat de reviewer verdient als je via hem een abonnement afneemt, dan met de werkelijke testresultaten. Ik heb zowel PIA als Nord, en met NordVPN haal ik zelden meer dan 25 MB/s binnen, en met PIA dus bijna het dubbele.

Van PIA is in ieder geval bekend dat ze geen logs hebben. Ze hebben een poosje terug logs moeten afgeven, (na een wettelijk bevel daartoe), en die hebben ze niet kunnen overhandigen, omdat ze die dus gewoon niet hebben.

Van NordVPN is in ieder geval bekend dat een van hun servers gehackt is, en dat ze dat bijna een jaar lang in de doofpot hebben gestopt. Pas nadat dit openbaar werd hebben ze schoorvoetend toegegeven dat dit gebeurd is. Zelfs Linus Tech Tips en JayzTwoCents hebben de handen van NordVPN afgetrokken, dus hoe betrouwbaar is die VPN dan eigenlijk wel. Maar wel goede reviews, want aan NordVPN verdienen ze het meest. Als je een site bekijkt met reviews van VPN's en je dreigt de site te verlaten, dat krijg je ook meteen een pop-up te zien met reclame voor NordVPN, zo graag willen ze dat je via hen een abonnement neemt op NordVPN. Dus hoe eerlijk denk je dat die reviews zijn.

[Reactie gewijzigd door aouwe op 13 december 2019 00:40]

Ik merk nauwelijks verschil in de snelheid als ik de VPN aan of uit heb staan. ik haar 280MB/s zonder VPN 290 / 295
Ik zie dat je net als een paar andere mensen in deze reacties de MB en Mb ofwel MBytes en Mbits door elkaar haalt.

Als je een 300 Mb of 300 Mbits verbinding hebt, dan kan je grofweg in theorie 300 : 8 = 37,5 MB (Megabytes) downloaden. Dat is in werkelijkheid altijd een fractie minder door foutcorrectie, en bij wat minder potente apparatuur kan je voor het gemak door 10 delen, en kom je op een download uit van ca. 30 MB/s.

Dat je weinig verschil ziet tussen wel of niet gebruik maken van VPN komt door 2 dingen. Ten eerste. je hebt een redelijk vlotte processor, het coderen en decoderen van de VPN encryptie kost processorkracht, en bij jouw is dat kennelijk geen beperkende factor. Ten tweede, daarbij is je internetsnelheid niet of niet veel hoger dan de snelheid die de VPN mogelijk maakt. Als de VPN server een maximale snelheid van 400 Mbit heeft, en je hebt zelf een internetsnelheid van 300 Mbit via bijvoorbeeld Ziggo, dan zal je download via VPN niet veel lager zijn dan zonder VPN. Ik heb zelf een 500 Mbit verbinding, en bij NordVPN is de bottleneck dus de trage verbinding met hun servers, die hebben een maximale snelheid die ver onder mijn internetsnelheid van Ziggo zit. Vandaar dat veel VPN reviews voor mij nutteloos zijn, want als je de snelheid van een VPN test met een internetsnelheid van 200 Mbit, dan weet ik natuurlijk nog niet wat mijn maximale snelheid is bij die VPN met mijn 500 Mbit aansluiting.
Ik hoop dat je heel erg sarcastisch bent want

"volgens heel veel testen komt NordVPN als beste uit de test." is wel de minst geinformeerde comment die ik in tijden heb gezien.

Je weet wel dat NordVPN gigantische schandalen heeft gehad de laatste maanden he?
Graag even een link over die schandalen.

Ik ben geabonneerd op diverse nieuwsbrieven die van Tweakers, Handwareinfo, computertotaal en PCM ik heb hierover nog niets gelezen?

Nu zou ik er eroverheen gekeken kunnen hebben?

Ik gebruik het nu al ruim een jaar NordVPN geen enkel probleem bijna maandelijks een update. Ik heb het augustus met 3 jaar verlengt dat doe ik niet voor niets.
nieuws: Hackers hadden toegang tot Finse server van NordVPN

>“They spent millions on ads, but apparently nothing on effective defensive security,” the researcher said.

https://www.youtube.com/watch?v=CBJZFTy_SAc

[Reactie gewijzigd door Osiummaster op 13 december 2019 11:40]

Dat was 2018, bij 1 server. Weet je hoeveel servers NordVPN heeft?

NordVPN heeft zijn reputatie hoog te houden en zal heus wel maatregelen nemen om dit in de toekomst te voorkomen. Ik heb hier alle vertrouwen in.
De certificaatinfrastructuur is hiermee in het geding geweest, en ze hebben dit maandenlang verborgen. Dat is niet de transparantie die je verwacht van een "beveiligingsbedrijf".

Ik begrijp dat je jezelf al voor drie jaar aan een abonnement hebt geholpen, je mag dit best iets kritischer lezen.
Ik gebruik NordVPN ook als 3-4 jaren maar qua snelheid is het niet geweldig. Op een 500/500 glas lijn van KPN kom ik normaal uit op een download snelheid van 16MB/s en zonder >50MB/s
Mooi, kan ik eindelijk weer gebruik maken van mijn nu bijna aflopende abonnement van 2 jaar op PIA. Het was voor mij waardeloos traag en teveel dingen die niet werkten.

Totaal 3 weken gebruik gemaakt van 2 jaar 8)7
Bijzonder, ik haalde altijd gewoon 100 Mbit met PIA via mijn glas verbinding. Ben alleen wel overgestapt naar Mullvad nu i.v.m. de overname.
Helaas zit er ook niet meer in, met de dramatische 40 mbit upload van Ziggo :(
Ik snap meteen weer waarom ik overgestapt ben van PIA naar ExpressVPN.
Ik krijg nu namelijk (via Londen verbonden) een snelheid van ruim 200mbit op een 250mbit verbinding.
PIA was indertijd niet vooruit te branden.
Misschien wat offfopic. Maar waarom verbonden met een UK server en niet met een NL. Kan me voorstellen dat de snelheid hoger ligt bij een NL server.
Dan kan je bijvoorbeeld wat kijken via de BBC iPlayer. Of de Britse Netflix.
Ja ok! Snap ik. Maar dacht dat vooral de issue lag met de snelheid, vandaar.
Heeft Netflix dan ooit op PIA gewerkt?
Linus zei toen der tijd dat het werkte..ik neem 2 jaar abonnement en niks werkt. Grootste miskoop ooit
Precies wat polopolo150 suggereerde. BBC kan ik dan afspelen.
Maar meestal gewoon via Amsterdam inderdaad. Hoewel dat qua snelheid tegenwoordig weinig meer uitmaakt.
Ok, helder! Dank voor de toelichting. :)
Ligt ook aan welke server je connect. Via Frankrijk is het bij mij veel sneller als bijv. Zwitserland (voorbeeld)
Ben benieuwd hoeveel mensen PIA nog zullen gebruiken na de overname.
Volgens mij is er weinig veranderd na de overnamen? Beide bedrijven zitten in de USA en beide bedrijven loggen niet?
Ik ben in ieder geval direct overgestapt naar ProtonVPN toen ik me inlas over de overname door CyberGhost. Ik was niet de enige merkte ik. Ben prima tevreden met de overstap ;)
ProtonVPN is veel duurder dan PIA (zelfs met de Black Friday deal). AirVPN, daarentegen, had een prima deal rond Black Friday
Klopt, ProtonVPN is ook veel duurder, maar als prijs de belangrijkste factor was, dan had ik waarschijnlijk bij Windscribe (had een top 'PIA refugee' kortingsregeling) of Mullvad (nummer 1 op Privacytools.io) aangeklopt. Uiteindelijk kies je een VPN voor hetgeen wat voor jou het meest belangrijk is. Bij mij was dat onder andere zo goed mogelijke privacy en Netflix US kunnen kijken. ProtonVPN heeft momenteel nog de minst 'shady' achtergrond van alle VPN diensten out there. Ze zitten in het land met de beste privacywetten (Zwitserland), hebben een goed bewezen privacy achtergrond (ProtonMail) en scoren een mooie tweede plek op Privacytools.io (een site die strenge eisen stelt bij het beoordelen van op privacy gerichte services). ProtonVPN is dus een goede allrounder die privacy vooropstelt, goede snelheden biedt met P2P ondersteuning en Netflix US, UK en Duitsland ondersteunt.

En ja, tuurlijk mis ik de aantrekkelijke prijs van PIA enigszins en z'n mooie compactere app (Proton werkt in de basis hetzelfde maar is wat aanweziger, niet veel hoor), maar ik had nog een week PIA abo op de teller toen ik las over de overname en dacht toen: tijd om wat anders te proberen voor het geval het teleurstellend gaat uitpakken. Proton leek op papier de beste keus en daar heb ik zeker geen spijt van!

Oh ja, en de split-tunneling functie van Proton is wel erg handig (zoek maar op) ;)
Het eerste wat je moet doen is een use case en een threat model bouwen.

Zo is bijv mijn use case al niet surfen via VPN, of 0/0 tunnelen over VPN.

Ik heb twee jaar ProtonVPN gehad. Zonde korting zit je op 8 EUR/maand. Met korting gaat er een beetje van af. Om nou te zeggen dat ProtonVPN het minst shady is, gezien TesoNet? Verder zitten ze in Zwitserland, maar hun werknemers en servers niet. Die in NL hosten ze bijv bij LeaseWeb.

Privacy tegenover wie? Secure Core is leuk, maar voor/tegen wie? Ze hebben nog steeds geen WireGuard ondersteuning. De throughput en latency is bij WireGuard optimaal, ook werkt roaming goed omdat reconnecten near instant is (connecten is minder dan 1 sec, tov 6-10 sec bij OpenVPN). IPsec biedt ook goede performance (iig throughput), maar is een hel om op te zetten.

Ik heb zelf voor 65 EUR 3 jaar AirVPN genomen, en ook voor 35 EUR een collectie aan macOS software (waaronder 1 jaar Parallels Desktop als hoofdproduct, en 2 jaar Windscribe Pro). Beide geen WireGuard, maar wel lekker goedkoop.

Block account van 4 TB voor 15 EUR op de kop weten te tikken en ik kan de komende jaren vooruit (voor mij is BitTorrent/Usenet om de kruimels op te vangen die ik niet met streaming weet te bemachtigen). Voor mijn use case biedt secure core geen meerwaarde (anoniem waan ik me niet met welk VPN dan ook). Het enige dat ik doe met VPN is af en toe torrents, en dan wil ik niet wakker liggen voor een eventuele civiele rechtszaak.

Ik gebruik nog het meest m'n eigen VPNs. Ik heb 2 WireGuard end points redundant staan, met Pi-Hole en veilige, privacy-vriendelijke DNS middels DNSCrypt. Dan tunnel ik wel (vrijwel) 0/0.

Wil je WireGuard via een third party, dan kan ik Mullvad aanraden. 5 EUR, anoniem, en betalen zoals je wilt.
"Het eerste wat je moet doen is een use case en een threat model bouwen."

Hiermee vat je het inderdaad goed samen. Thanks voor je uitgebreide reactie, ik heb er weer een paar leerpuntjes uitgehaald om op te letten.

Sowieso vind ik het interessant om goed geproefd te hebben van de (semi)bekende VPN's, dus nu een jaartje Proton en volgend jaar weer een ander. Wie weet Mullvad of AirVPN.

Ik zal dan nog iets dieper graven aan de hand van een aantal dingen die je hebt uitgelicht in je reactie. Nogmaals thanks daarvoor :)
Gebruik al een ruime tijd PIA naar grote tevredenheid.
Ik heb geen notificatie ontvangen van PIA dat ze waren overgenomen.
Niet zo heel erg netjes lijkt me, maar zolang er niets veranderd aan mijn voorwaarden en aan de aangeboden diensten is het mij wel verder ok.
Zodra blijkt dat ze toch logs gaan bijhouden of iets dergelijks, dan ben ik weg.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee