Vpn-dienst Private Internet Access is overgenomen door eigenaar CyberGhost

De populaire vpn-dienst Private Internet Access is verkocht. Vpn-bedrijf Kape Technologies betaalt 115 miljoen euro voor PIA. Kape Technologies heeft ook andere vpn-diensten zoals CyberGhost en Zenmate en bepaalde beveiligingstools onder zich.

Kape Technologies heeft het PIA's moederbedrijf LTMI Holdings overgenomen, schrijft het bedrijf in een persbericht. Naast de vpn-dienst worden ook allerlei andere op privacy gerichte applicaties van LTMI overgenomen, zoals de LibreBrowser en de zoekmachine Private.sh. Kape Technologies zegt dat de overname het bedrijf tot 'hét privacybedrijf voor consumenten' maakt. Private Internet Access is vooral groot in Amerika, waar de dienst bijna de helft van zijn betalende klanten heeft zitten. Wereldwijd zijn dat er een miljoen.

Kape betaalt in totaal 127,6 miljoen dollar of omgerekend 115 miljoen euro voor het bedrijf. Dat gebeurt zowel in cash als in aandelen. Ook neemt Kape de schulden van PIA over. Naar verwachting maakt Private Internet Access vanaf 2020 voor het eerst winst. Hoe de vpn-dienst in de toekomst gaat opereren binnen Kape Technologies, is nog niet bekend. Details over de acquisitie worden later bekendgemaakt.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

20-11-2019 • 16:12

115

Submitter: Coprocessor

Reacties (115)

115
111
51
8
0
50
Wijzig sortering
Bedrijf met Amerikaanse vestiging neemt Amerikaans VPN bedrijf over. Niets aan de hand hier.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 22 juli 2024 22:35]

Behalve als je nog 846 dagen te gaan hebt in je PIA account en deze deal niet zo ziet zitten vanwege de geschiedenis, reputatie en voormalige eigenaren van Kape. Op r/PrivateInternetAccess zijn ze er maar druk mee.
Hoezo? Pia is als een van de weinige vpn diensten ook getest in de rechtszaal. In Amerika. En er zijn geen gegevens overhandigd. Want die waren er niet. Dus je kunt wel zomaar van alles roepen, maar je kan je ook wat verdiepen.

https://www.techspot.com/...ave-verified-keep-no.html

[Reactie gewijzigd door Hans C op 22 juli 2024 22:35]

Dan nog is het zo dat bedrijven gevestigd in de US. Bepaalde data zoals log bestanden e.d. Moeten opslaan en overhandigen als een federale rechter daar bevel voor afgeeft. Zo zijn er Nederlandse bedrijven die ook vestigingen in de US hebben en helaas ook onder dit beeing vallen. Geografische locatie waar de data staat maakt daarmee niet uit.
Vooronderzoek? Je kon al voorspellen dat ze overgenomen zouden gaan worden door precies dit bedrijf? :P
Nee, maar wel dat PIA vestiging heeft in The States.
Afhankelijk van de use case willen mensen dit vaak niet als ze anoniem willen internetten.
Dat is niet het punt dat Coprocessor maakt. Die noemt als voorbeeld dat hij de nieuwe eigenaren niet zo ziet zitten vanwege hun reputatie. Oftewel, dat heeft niks te maken met hun land van vestiging
Tja, dat heet dus slechte vooronderzoek; PIA zat al in The States.
Ja, en? US heeft geen mandatory data retention laws. Ook gebruiken ze gewoon technologie die in de IT industrie gewoon standaard is voor veilige communicatie.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 22 juli 2024 22:35]

Ik zit er al 2 jaar bij... Ik denk dat ik toch maar ga overstappen nu.. Heeft iemand nog goede vpn suggesties? Het liefst zonder logging.. Daarom nam ik deze destijds.
Waarom draai je zelf geen VPN?

Externe VPN is vertrouwen; who knows wat er meT mijn data/verkeer gebeurd...?

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 22 juli 2024 22:35]

Defeats the purpose waarschijnlijk. Steeds meer mensen lijken een VPN te nemen uit angst voor repressailes bij ‘t downloaden van grijze of illegale content via torrents. Dan is zelf hosten niet zo handig natuurlijk. ;)

Als je ‘t gebruikt om je traffic te allen tijde er overheen te knallen is ‘t een wat ander verhaal. Ik zelf vertrouw die VPN-boeren dan echt voor geen hol... En introduceert extra risico’s. Maar dat is voorkeur I guess.
Mja als je via SSL surft kan de VPN boer dat (toch?) niet uitlezen. Dat wordt pas ontsleuteld op je computer. Dus weinig aan de hand gezien de meeste sites wel SSL draaien.
Waarom heb je dan nog een VPN? Hetzelfde geldt voor je provider. Een VPN is alleen nuttig als je je provider niet vertrouwt met je metadata.
Dat is lang niet de enige reden voor een VPN.

- Je lokatie in de wereld verbergen (of faken)
- Andere diensten op internet je identiteit niet makkelijk laten achterhalen (denk aan P2P torrents)
- Verbinden met diensten die niet openbaar op internet te bezoeken zijn (denk aan verbinden met het werk via VPN) - niet zozeer van toepassing bij een VPN dienst zoals deze maar het is ook een zeer belangrijk gebruik van VPN.
- Inderdaad je provider niet laten zien welke sites je op internet bezoekt

De meeste providers specialiseren zich op 1 van de bovenstaande doelen. Zo heb je VPN's die niet door Netflix herkend worden als zodanig, anderen voor Anonimiteit/P2P die niet loggen. En VPN's die juist toegang tot eigen spullen mogelijk maken zoals Hamachi en eigen VPN routers.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 22:35]

Er is nog eentje:

Doordat dat verkeer van zo veel verschillende personen/apparaten via die bepaalde server gaat, is het een heel pak lastiger om patronen te detecteren.
Privacy, je geolocatie niet prijsgeven?

Sommige hops kunnen zelfs sneller via VPN dan je provider route gaan.
Die hops gaan dan misschien sneller tot aan de VPN provider, maar niet tot aan de client. Je VPN verbinding loopt tenslotte over de hops van je provider.
Ben een tijdje terug van ExpressVPN overgestapt naar NordVPN tijdens een 50% deal.
Werkt nice op Windows, MacOS en iOS tot zover.

Goede, snelle verbinding en redelijk stabiel. Ik zat afgelopen maand met max. 70 KB/s in Schotland waar de verbinding ook continu uitviel, VPN hield zich goed stand. De maand ervoor in Estland verbonden met NordVPN naar Canada en Nederland, wederom goede hoge snelheden.

Niks negatiefs over ExpressVPN, Nord was gewoon wat goedkoper en ik las er goede reviews over, dacht, geef het een poging.
Tijd dat je dan nog even verder leest wat er exact gebeurd is en wat ze aan maatregelen hebben genomen:

Why the NordVPN network is safe after a third-party provider breach
How NordVPN will become more secure than ever
Heel leuk, maar als een bedrijf zo lang wacht om iets naar buiten te brengen ben ik er gewoon klaar mee, dat ze maatregelen hebben genomen neemt bij mij niets af dat ze er gewoon te lang hebben gewacht met het melden van.
Dat ze tijd nemen om zoiets naar buiten de brengen, is niet erg. Je wil namelijk ook zeker weten dat er geen andere servers slachtoffer zijn van de hack, en de echte impact helemaal hebben ingeschat vooraleer je wereldwijd gaat verkondigen dat er 1 bakje niet te vertrouwen was (kunnen er eventueel ook 50% van het hele netwerk zijn geweest- als je dan eerst zegt "het is er maar eentje" en later komt er een door een of andere tip naar boven dat de helft van alle servers 'compromised' zijn kom je er nog slechter vanaf qua PR).

Je wilt ook zeker zijn dat andere servers niet vatbaar zijn voor hetzelfde - eenmaal je naarbuiten brengt dat er via een bepaalde manier is ingebroken eender waar, krijg je grote toenames aan probes en regelrechte aanvallen op vrij globale schaal. Want "als het daar openstaat... kan het elders ook openstaan."

Nee, het echte probleem is hier het feit dat Nord pas heeft gereageerd nadat TechCrunch het nieuws naar buiten bracht, en dat de mogelijk gecompromitteerde key pas vrij laat werd ingetrokken. Doe dat toch niet en zorg ervoor dat je de narrative kan controleren door eerst te zijn.

Je kan als zo'n bedrijf beter een kleine 'hit' incasseren door zelf heel transparant en duidelijk en op tijd te communiceren, dan het proberen stilzwijgen om dan alsnog mea culpa te moeten slaan als het toch naar boven komt. DAT is onwenselijk gedrag van een bedrijf dat een service aanbiedt om te beveiligen en te anonymiseren

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 22 juli 2024 22:35]

Zoek maar een leuke uit: https://thatoneprivacysite.net/
https://torrentfreak.com/...ep-you-anonymous-in-2019/

Als je snugger bent, ga je niet betalen met PayPal, Ideal, creditcard e.d. en gebruik je een ander e-mailadres dan je "gewone".
Dat is alleen maar 'noodzaak' als je echt snode plannen hebt natuurlijk.

Voor de basic 'lost in the crowd' die ( ik iig ) wil bereiken, kan het allemaal prima.
90% logt in op de vpn, en checkt zijn social media / email
Dan is al het voorwerk om 'anoniem' te blijven in één klap nutteloos geweest
Nou, als ineens bij een VPN-dienst de database met klantendata uitlekt, zal een organisatie als DFW of BREIN de kans niet laten ontglippen om downloaders aan te pakken.

Daarnaast kan het ook gerechtelijk: nieuws: Usenetprovider Eweka moet gegevens van gebruiker aan Brein verstrekken

Maar dat is natuurlijk bij één van de use cases van VPN.

NetFlix zou ook door de gelekte database kunnen pluizen en kijken of e-mailadressen van haar abonnees matchen met die van de database.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 22 juli 2024 22:35]

Nou, als ineens bjj een VPN-dienst de database met klantendata uitlekt, zal een organisatie als DFW of BREIN de kans niet laten ontglippen om downloaders aan te pakken.

Daarnaast kan het ook gerechtelijk: nieuws: Usenetprovider Eweka moet gegevens van gebruiker aan Brein verstrekken
Het 'lid' zijn bij een VPNaanbieder is niet illegaal.
Bij de meeste VPNboeren is het zelfs gescheiden administraties
Bij Windscribe heb ik een account login, en een vpn login.
Er wordt ( naar eigen zeggen ) niet gelogd op bezochte sites / adressen
Wel hebben ze een overzichtspagina met totalen, welke je dan zelf een reset kan/moet geven.
Het enige wat ze dan zouden kunnen opvragen is de hoeveelheid data die verbruikt is, niet welke

Het artikel waar jij aan refereerde gaat over een uploader, die over een Nederlandse aanbieder grote hoeveelheden materiaal aan het uploaden was
Totaal niet in vergelijking met het hebben van een VPN aanieder.

* ik geloof dan ook werkelijk niet in het niet loggen verhaal.
Als je maar ernstig genoeg je gang gaat ( bromdreigingen / aanslagen op presidenten )
Dan zit er vlot genoeg een trace op jouw username / inlogdata ;)
Het afnemen en gebruiken van een VPN dienst is niet illegaal inderdaad. Maar als je een VPN-dienst gebruikt om anoniem te internetten (waarvoor de meeste mensen het gebruiken), doe je het doel aardig tegeniet als je je gewone e-mailadres en PayPal, iDeal, of creditcard gebruikt.

In mijn eerdere post waar je op reageerde gaf ik voorbeelden wat er kan gebeuren als men doodleuk wel met traceerbare gegevens een VPN dienst afneemt. Er kan beter worden geacht dat het administratiesysteem niet waterdicht is in plaats van volledig te geloven op de blauwe ogen van de VPN-dienst.

Je gaat te specifiek in op het gelinkte artikel. Het staat er even los van om wat voor service het gaat of hoe het gebruikt wordt. Wat ik met het artikel wil onderstrepen is dat dat je gegevens bij een bedrijf achter laat, die in de toekomst verplicht kan worden om die gegevens af te staan aan andere partijen.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 22 juli 2024 22:35]

In het hele artikel ( over Eweka ) is niet één keer een VPN genoemd.
Eweka is een Usenet provider, en net zoals TPB een dienst om snel linux-iso's te kunnen downloaden ( hmmkay )

Het gelinkte artikel heeft 0 te maken met vpn en hun aanbod

Je kan een VPN prima gebruiken icm paypal/ ideal of een CC .... zoals ik al aangaf.
Ga je echter voor werelddominantie, of een masterclass aan crimineel gedrag, moet je al helemaal geen commerciële dienst nemen, maar zelf een pc'tje hacken en via die verbinding het internet onveilig maken

Voor basic ruis op je gebruik zijn commerciële aanbieders gewoon prima.

Ik gebruik Windscribe als aanbieder, in tegenstelling tot mijn eigen vpn-server thuis, omdat mijn upload thuis te gering is om lekker te kunnen streamen ( Netflix / Kodi )
Dagelijks gebruik ( wifihotspot in een koffietent, of de AH-aanbiedingen doornemen, verbind ik met mijn thuisIP )
Niet helemaal. Alleen voor die sessie/browser natuurlijk. Vanaf een ander systeem of een andere browser via diezelfde VPN verbinding ben je nog steeds anoniem voor de websites waar je naartoe verbindt.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 22:35]

Dat is wat ik aangeef, maar ook dat de gemiddelde gebruiker automatisch inlogt op zijn accounts
Dus al die sessie's zijn dan al 'compromised' ( in totale anonimiteit )

Maar voor de overige trackers ( bookingsites e.d ) ben je elke keer weer 'nieuw'
Dat doen ook hackers in dienst van overheid diensten, zo heb ik gelezen in het boek van Huib Modderkolk die ik bij de Meet-up had gekregen.
Betaal jij met bitcoin dan?
Bij Mullvad kan je geld in een enveloppe opsturen. Je hoeft ook geen account aan te maken met een e-mailadres.

[Reactie gewijzigd door larsiey op 22 juli 2024 22:35]

Hoe is de snelheid verder dan? En als je die enveloppe stuurt. zet je dan alleen het adres van de afzender erop? niet je eigen toch?

[Reactie gewijzigd door jaaoie17 op 22 juli 2024 22:35]

Ik heb geen ervaring met Mullvad, dus kan je niet verder helpen m.b.t. de snelheid.
Ja, alleen het adres van de afzender.
In de enveloppe moet je ook nog je accountnummer meesturen.

https://mullvad.net/nl/account/payment/cash/
Moet er dan ook nog een postzegel op?
Alleen als je wilt dat die aankomt :+

[Reactie gewijzigd door japie06 op 22 juli 2024 22:35]

Goh Mullvad. Die was echt een van de eerste. Eén man met een server was dat vroeger. Blijkbaar heeft hij iets goed gedaan :)
De snelheid van Mullvad vind ik uitstekend. Ik ben net toevallig overgestapt vanaf PIA. De reden was dat PIA nog steeds geen wireguard ondersteunt, ondanks het een en ander aan poeha op hun blog hierover. Dus toen mijn jaarabo afliep heb ik Mullvad genomen.

Mooie van Mullvad is ook dat ze dubbele VPN routering ondersteunen en zelf aanmoedigen met handige configuratie wizards.
Ik heb Mullvad zelf maar een paar maanden gebruikt, maar ik ben er wel heel positief over. De snelheid en latencies waren uitstekend (ik had toen nog geen gigabit, maar het zou me verbazen als je dat met Wireguarrd neit haalt) en ze geven je echt het gevoel alsof ze goed met je privacy omgaan. Je kan zoals hierboven al gezegd is betalen met crypto of via de post, en je hoeft zelfs geen account aan te maken. In plaats van met e-mailadressen en wachtwoorden te werken gebruikt Mullvad alleen een accountnummer die verder nergens aan gekoppeld is. De enige reden waarom ik het niet meer gebruik is omdat het mij net iets te duur werd. De service kost €5 per maand maar je krijgt geen korting als je in een keer meerdere maanden afneemt. Dat komt dan dus uit op €60 per jaar, wat opzich redelijk is, maar het is voor mij net iets te veel.
Snelheid is zeer goed, ik kan gewoon gamen zonder problemen en haal gewoon 260 mbit zoals ik ook krijg zonder de VPN.
Ik betaal mijn VPN altijd met bitcoin ja. Lijkt me wel zo verstandig (al is bitcoin ook niet 100% anoniem natuurlijk!)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 22:35]

Hoe dan, contant in een envelop?
Als je dat je voorkeur heeft, kun je daar op filteren of per VPN-dienst haar website uitpluizen of ze het ondersteund.

Het is absoluut niet erg om zelf onderzoek te doen. Ook al merk ik aan je vraagstelling dat je dat liever niet wil doen ;)
Ik zou zeggen ga naar hun website en lees er alles over...
AuteurTijsZonderH Nieuwscoördinator @Venix199020 november 2019 17:24
Voor zover ik weet is er geen enkele vpn die actief heeft kunnen aantonen dat het geen logs heeft. PIA had altijd die rechtszaak waarmee ze het (soort van) hebben bewezen.
Ja, die zijn er wel. Zoek naar VPN aanbieders die onafhankelijke audits (maar dan ook echt onafhankelijk) hebben laten uitvoeren en dat herhalen.
Ik gebruik zelf Mullvad. Werkt met WireGuard, dus ik haal bijna dezelfde internetsnelheid (~350 Mbit) wanneer ik verbonden ben met de VPN, in tegenstelling tot OpenVPN wat veel andere diensten gebruiken.
Thanks. Ik check die ff
Iedereen kan een VPN-dienst beginnen en beloven dat er niet gelogd wordt. Hoe kun je vast stellen dat het werkelijk zo is? Het lijkt mij dat er genoeg partijen bestaan die baat hebben om een paar VPN-diensten op te zetten waar juist heel veel gelogd wordt.
Stel politie valt in, vind heel veel log bestanden, komt in het nieuws.. weg vertrouwen. En daar verdien je geen geld mee. Dus ik denk wel zeker dat er bedrijven zijn die echt niks loggen.
Die gaan niet controleren, die zoeken dan informatie en komen dan bij log bestanden uit. Bij een inval willen ze altijd informatie vinden mbt de zaak waarvoor ze komen..
Ik zit ook bij Cyberghost, eigenlijk zou er eens een duidelijk , onafhankelijk, onderzoek moeten komen naar een goede VPN dienst.
eigenlijk zou er eens een duidelijk , onafhankelijk, onderzoek moeten komen naar een goede VPN dienst.
Alstu.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 22:35]

Zoals @jaenster zegt

En het debacle waarin ze een securitybreach een JAAR stilhouden, wekt ook geen vertrouwen op
Het nieuws omtrent Nord toevallig gemist? Een maandje of wat geleden kwam naar buiten dat er een lek was bij een 3de partij waarbij zij servers huurde, en Nord heeft dat heel lang verzwegen.

https://techcrunch.com/20...n-confirms-it-was-hacked/

Dus bij Nord zou ik mijn privacy ook niet stallen
Het probleem is dat dat altijd een momentopname zal zijn. Voor hetzelfde geld zet de provider bij wijzen van spreken de network logger weer aan zodra de auditor het pand verlaten heeft, zeg maar. Dit soort diensten kun je eigenlijk gewoon niet zinvol auditen.

[Reactie gewijzigd door svenslootweg op 22 juli 2024 22:35]

Ik zie niet meteen problemen met Kape. Het is niet zoals nordVPN dat het in amerikaanse handen kwam, met alle privacy issues die daarmee kwamen (linus tech tips hadden altijd sponsoring van ze en hebben toen zelfs een video gemaakt over waarom dat voor hun een reden was de sponsoring niet meer te willen). Kape zit op isle of man.
Ja ik kijk het nog even aan. Pia beviel me erg goed.
Ik zit al jaren bij Mulvad. Zeer tevreden, en hebben de privacyzaken erg goed op orde.
Zoals anderen in de comments aangeven, is ook Mullvad een hele sterke optie als je zeer privacy-gericht bent (ik neem even aan dat dit zo is, vanwege je keuze voor PIA). Zoals reed vermeld, hoef je niet eens een e-mailadres op te geven. Als je ze toch moet mailen, voor support, kun je een PGP-encrypted e-mail gebruiken. Kortom, de anonimiteit die Mullvad biedt is in mijn optiek wel iets speciaals. Daarbij is het ook een buitengewoon snelle provider, zeker voor een VPN die zich voornamelijk op privacy lijkt te richten.

Ik moet wel zeggen dat de suggestie voor Mullvad vooral gebaseerd is op je huidige VPN-provider. Als je me echt vraagt welke provider ik op dit moment het meest aanraad, is dat toch Surfshark. Zoals ik toevallig vandaag nog in het VPN-topic heb gesteld, is het gewoon haast moeilijk te geloven dat Surfshark in principe alle basisfuncties biedt die je van een VPN mag verwachten, en meer (naar mijn mening), voor zo'n laag bedrag. Ze bieden prima protocollen (geen Wireguard, maar ik vind zelf OpenVPN met een UDP poort snel en efficiënt genoeg), een naar mijn mening geloofwaardig no-log beleid, P2P servers, whitelisting/split-tunneling en dubbele VPN-verbindingen (al zijn de combinaties ietwat beperkt).

Enkele nadelen die me te binnen schieten zijn het niet handmatig kunnen selecteren van servers binnen een bepaald land en gebrek aan extra features als een dedicated IP, obfuscated servers, custom DNS en meer multi-hop opties. Mocht je al deze extra features erg belangrijk vinden, dan zou ik eerder NordVPN aanraden.

Persoonlijk vind ik dit niet opwegen tegen de prijs-kwaliteitsverhouding die Surfshark biedt, maar dat is natuurlijk aan iedereen om zelf te beslissen. Ik zag trouwens dat ze hun tarieven weer verlaagd hebben: https://account.surfshark.com/signup

Ze waren eerst altijd 1.79 EUR per maand voor het voordeligste abonnement, maar dat is nu verlaagd naar 1.59. Er staat op de website ook iets over een Black Friday deal, maar weet niet of het daar mee te maken heeft eerlijk gezegd. Hoe dan ook, het is en blijft een goede provider vind ik.

Ik zou je er overigens niet teveel op stuk bijten hoor. Ik snap dat je een weloverwogen keuze wilt maken, maar als je kijkt naar de grote providers (ExpressVPN, NordVPN, Surfshark, CyberGhost voornamelijk), zit er naar mijn mening eigenlijk geen echt slechte keuze bij.
Ik heb toch maar voor surfshark gekozen :) thanks
Als de kill-switch maar blijft werken vind ik alles goed.
Heeft NordVPN ook, zowel global als app specifiek. Ik gebruik de app-kill-switch om mijn torrent-client te killen mocht de vpn verbinding wegvallen.
Zet je torrent computer in een apart netwerksegment dat enkel een verbinding kan maken naar het Internet via een werkende VPN verbinding. Geen VPN = geen torrentverkeer. Opgelost.
Klinkt als een complexe oplossing voor iets dat ik al opgelost lijk te hebben, maar bedankt voor het meedenken. :)
Volgens mij is PIA wel eens gevraagd gegevens op te leveren maar lukte dat niet want geen logging. Ik kan even niet meer vinden waar ik dat vond. Nu vraag ik me af hoe dit zit met de nieuwe eigenaar. Ik begrijp wel dat het geheel verder gaat als PIA.
Dat heb je denk ik op Torrentfreak gezien, dit artikel: https://torrentfreak.com/...ue-again-in-court-180606/

Tenminste, daar heb ik het gelezen. :)
Volgens mij bedoel je dit artikel:
https://securevpn.com/lea...ging_Claims_Tested_By_FBI
Here is where it gets interesting for VPN users the complaint says.

'During the course of the investigation, subpoenas and search warrants have been Directed to various companies in an attempt to identify the Internet protocol (IP) address from where the email messages are being sent,'

'All of the responses from [email provider] 1&1, Facebook, Twitter, and Tracfone have been traced by IP address back to a company named London Trust Media [doing business as] PrivateInternetAccess.com.'

PrivateInternetAccess.com is of course a VPN service, and to make matters even more difficult for the FBI, they’re located in London outside of the jurisdiction of the FBI. This means that if the PrivateInternetAccess.com owners wanted to play hardball and hold out with their records, they could.

Luckily for the FBI the PrivateInternetAccess.com owners were willing to cooperate with the subpoena. However, the result isn’t quite the lucky break the FBI was hoping for, but it is good news for VPN users who are worried about being logged.


Here’s what the complaint said about the London Subpoena.

'A subpoena was sent to London Trust Media and the only information they could provide is that the cluster of IP addresses being used was from the east coast of the United States.'

So what that means is that even under the threat of subpoena (which is mitigated slightly by the jurisdiction issue) a VPN provider has proved that they do not keep records of their users activity and they are only willing to reveal a general location of where the activity came from. Overall this is a huge win for VPN users!
En in amerika kan men nog via de rechter afdwingen om logging aan te zetten.. mits het onder het amerikaans recht valt natuurlijk.
Onder patriot act kunnen ze alle IPs alsnog oppakken :+
Anoniem: 767041 20 november 2019 16:20
en een tijdje terug werkte Cyberghost samen met de regering.. dus ik weet niet of dit zo'n goeie stap is, alleen kan ik de bron daar niet meer van vinden
en een tijdje terug werkte Cyberghost samen met de regering.. dus ik weet niet of dit zo'n goeie stap is, alleen kan ik de bron daar niet meer van vinden
Welke regering? Amerikaanse regering?
Zou heel goed kunnen, omdat eigenaar Kape daar een kantoor heeft.
Dit is grappig!
Klik ik op jouw link via een Cyberghost VPN verbinding, krijg ik dit:
-------------------
Error 1005 Ray ID: 538e928579f4c769 •
2019-11-21 00:33:27 UTC
Access denied
What happened?
The owner of this website (www.kape.com) has banned the autonomous system number (ASN) your IP address is in (60068) from accessing this website.
Cloudflare Ray ID: 538e928579f4c769
Your IP: 84.17xxx
----------------
Je mag hun website niet eens bezoeken via hun éigen service.
Ik zit nog op proef dus kan er nog van af.
_/-\o_
dat dacht ik ja
PIA is zelf Amerikaans, dit verandert niets.
Hoe kan het bedrijf achter een VPN waar van ik nog nooit gehoord heb, neemt de VPN over met voor zover ik kan beoordelen de beste reputatie (los van Amerikaanse achtergrond). Hoe is deze partij zo kapitaalkrachtig?

Kape Technologies is in ieder geval een Brits bedrijf. Cultureel houden Britten van surveillance, maar ze zijn nog verplicht aan GDPR te voldoen. En ja, GDPR blijft in Groot-Brittannië van kracht ná Brexit, hoewel ze ná Brexit daar dan wel eenzijdig afstand van kunnen nemen (en dat verwacht ik dan wel op Tweakers terug te lezen).
Kape Industries lijkt me allerminst een te vertrouwen bedrijf. PIA nu ook niet meer in mijn ogen.

In 2017 Knapp sold CyberGhost to an Israeli company called Crossrider for €9.2 million.


Crossrider changed its name to “Kape Technologies” in 2018 – for reasons that we’ll explain below.

Now here’s where things get interesting. When you research the company Crossrider (now Kape) you learn it is a company known for infecting devices with malware.


When you research the company Crossrider, you find numerous articles about Crossrider malware and adware, such as this article from Malwarebytes:

Crossrider offers a highly configurable method for its clients to monetize their software. The common method to infect end-users is software bundlers. The installers usually resort to browser hijacking. Targeted browsers are Internet Explorer, Firefox, Chrome, and sometimes Opera. Crossrider not only targets Windows machines but Macs as well.

PUP.Optional.Crossrider installs are typically triggered by bundlers that offer software you might be interested in and combine them with adware or other monetizing methods.

According to Malwarebytes and many other reputable online security websites, Crossrider was hiding malware in software bundlers, which would then infect the user’s computer with “adware or other monetizing methods”.
Dat is wel interessant, heb je ook een bron?
Top! Bedankt! Dat was erg interessant!
Ik zie altijd veel reclame van PIA op Youtube, onder andere van LinusTechTips. Ik had geen idee dat ze verliesgevend waren, door de hoeveelheid die in reclame werd gepompt dacht ik juist dat ze wel winstgevend zouden zijn. Maar goed dat heeft behalve onderbuikgevoel niks met elkaar te maken natuurlijk.
Zonder de reclames zouden ze geen bekendheid hebben.
Net als NordVPN, die overal wel iets doet ( zelfs de NL televisie )

* FreshMaker blijft lekker bij Windscribe, onbeperkt aantal clients, stabiele verbindingen
( regelmatig via stacksocial 3j á 50€ )
Zit zelf ook bij windscribe. bevalt mij goed. Gekocht toen ze net begonnen bij stacksocial dus heb een lifetime abo voor ik meen $69 gekocht destijds.
Same here, heb heel lang bij private internet access gezeten wegens de goede naam maar kon die lifetime deal van Windscribe niet laten schieten.
Tot nu toe zeer tevreden mee.

Ben nu wel blij dat ik niet pia met nog 3 jaar heb verlengd.
Ik heb lifetime (tot 2028) voor 30 euro bij stacksocial, al heb ik ergens gelezen dat ze er mee gestopt zijn.
Dus niet jouw lifetime. ;)
Dat is geen enkele dienst, al de kleine lettertjes vermelden 'zo lang de dienst in deze vorm bestaat'

@DvanRaai89
Je mag dan tegen die tijd een mail sturen, en krijg je er weer XX jaar bij ( staat ergens vermeld )
Weet ik, al vraag ik mij af of windscribe dan nog bestaat...
Ik maak me daar niet zo druk om, leef bij de dag ;) zeker met zulke diensten.

Verschillende keren meegemaakt dat iets 'ineens' verdwijnt, en terugkomt als een subscription.
* FreshMaker kapt er dan gewoon mee ...
AuteurTijsZonderH Nieuwscoördinator @thefal20 november 2019 17:27
Zeker anno 2019, nu vpn's niet meer alleen voor de aluhoedjes zijn maar ook voor je moeder een prima investering zijn. Die doelgroep hecht niet veel waarde aan hoeveel servers of welke protocollen een vpn heeft en kiest vooral op prijs. Dan heb je ineens HEEL erg veel concurrentie als PIA zijnde.
Veel bedrijven draaien een hele tijd verlies voordat ze winst gaan maken. Dat is deel van het businessmodel. Vooral bij nieuwe diensten die goedkoop beginnen met aanbieden van producten. Dan stijgen het aantal gebruikers snel en de prijzen worden langzaam opgevoerd.
Betalen via bitcoin zeker? :p
AuteurTijsZonderH Nieuwscoördinator @Venix199020 november 2019 17:27
Kon daar wel, heb ik ooit gedaan.
Gelukkig komt dit nieuws vóór de VPN Black Friday deals (tip)! Als iemand een VPN provider weet die ook in rechtzaken logging-free is gebleken hoor ik het graag van jullie.

Anders denk ik dat ik het komende jaar bij AirVPN het afneem, volgens mij gevestigd in Italië maar wel door white-hat privacy activisten/hackers. Fijner idee dan een conglomeraat zoals CyberGhost en verwanten.
Ik heb 2 jaar AIR gebruikt, en nooit een issue gekend, zeker aan te raden ( en regelmatig een aanbieding te vinden, waar je dan je looptijd kan uitbreiden

Nu al een jaar Windscribe, en net zo tevreden.
Heb destijds een 3j deal gepakt, en achteraf een beetje 'balen' dat ik niet direct lifetime genomen heb ;)

Op Stacksocial is de 3jaar deal nog steeds te vinden, 50€
Ik 'hoop' op een mooie BF deal, dat ik er nog wat jaartjes mag aanplakken
als je Windscribe moet vernieuwen w8t dan tot het einde van het jaar ze gaan dan gooien met kortingen.vorig jaar had ik een aanbieding van 14 dollar voor 2 jaar pro :D
inderdaad, BF, Kerst en van die VS Feestdagen ... altijd prijsschieten

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.