Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 127 reacties, 107.467 views •

Voorlopige conclusie

We hebben tijdens de sneak peek over veel aspecten iets gehoord, maar over vrijwel niets hebben we veel informatie gekregen. Duidelijk is wel dat er een nieuwe engine komt voor de nieuwe consoles en de pc, en dat de setting van de singleplayer wat anders lijkt te zijn dan de setting in de vorige Call of Duty-games. Met name over de multiplayer-modus zullen nog veel vragen zijn, maar daarover praat Infinity Ward traditioneel pas later in het jaar. Na de eerste presentatie hinken wij nog op twee gedachten. De game ziet er prachtig uit, maar lijkt verder veelal op bekende features te leunen. Laten we dus nog even afwachten wat Infinity Ward verder nog in petto heeft, én wat er gaat gebeuren met de versies voor de huidige generatie consoles.

Titel Call of Duty: Ghosts Call of Duty Ghosts
Platform PC, Xbox 360, PS3, PS4, Next Xbox
Ontwikkelaar Infinity Ward
Uitgever Activision
Releasedatum 5 november 2013
Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts Call of Duty Ghosts

Lees ook de gebruikersreview

Populaire gebruikersreview

Meer gebruikersreviews over deCall Of Duty: Ghosts


Door Jurian Ubachs

- Redacteur

Jurian werkt sinds 2008 bij Tweakers, maar bouwde voor die tijd al ruime review-ervaring op bij onder meer InsideGamer. Hij heeft een voorliefde voor rpg's en sportgames, maar is van alle markten wel thuis, al vindt hij mmorpg's stiekem iets te tijdrovend om echt goed mee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat hij een gefundeerde mening over de geteste spellen kan geven, speelt hij vaak thuis verder of vliegt hij naar de andere kant van de wereld om de informatie uit eerste hand te horen.

Reacties (127)

Reactiefilter:-11270122+161+26+30
1 2 3 ... 7
Zag er zeer vet uit!
Hmm vind je? Als ze er niet bij hadden gezegt dat het voor de Xbox One was (Belachelijke naam btw) had ik gedacht dat het gewoon een Xbox360 game zou zijn.
ja dat had ik nou ook dacht eindelijk nieuwe engine maar neu heur ziet vrijwel het zelfde eruit als wat we gewend waren van het 7 jaar oude IW engine

het kan ook zijn dat deze preview gerendered werd door de oude Xbox waardoor het er allemaal een stuk minder uit ziet

ik denk dat we nog even moeten wachten tot E3 voordat we echte content zullen zien op de Xbox one zelf

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 21 mei 2013 20:32]

Ik heb ook het gevoel dat ze een kleine vooruitgang willen maskeren met belachelijke termen.
Sub-D, gewoon wat meer polys, gewone subdivision dus, en die tesselation variant doet inderdaad ook niets nieuws.
Nu wil ik niet per sé negatief zijn want eigenlijk kan je met stills een game niet echt beoordelen.
technisch doet het wel iets knaps namelijk adaptive tesselation gebaseerd op de curvature van de surface. realtime, wat knap is.

maar het ziet er niet dropdead gorgeous uit nee.
maargoed mogelijk als we echt high res footage krijgen dat het er dan beter uit ziet. who knows. sofar vindt ik battlefield on par ongeveer (deze game heeft meer poly's maar de shaders en lighting in Frostbite is beter imho) maar dat kan nog alle kanten opgaan...
Wow.. je hebt er duidelijk véél meer verstand van. Maar ik vind de frostbite engine er toch vélen malen beter uitzien.
Vooral de omgevingen in het filmpje zien er precies hetzelfde uit als de oude delen. Van die vage textures die dan modder or stenen moeten voorstellen.
doen PC kaartjes dat soort tesselation ook niet al een paar jaar? of is dat niet adaptive?
de stukjes in de presentatie die op de dev-pc's te zien waren zagen er wel een stuk strakker uit ;) Vooral dat stukje bij die fabriek
Echt? Sorry hoor, maar als je de gameplay ziet en je denkt dat het een xbox 360 game is heb je een bril nodig of je moet nog eens even goed naar de meest recente xbox 360 games kijken.

Kan me voorstellen dat je iets meer had verwacht van de next gen console, ik vond zelf de trailer van bf4 nog wat indrukwekkender, maar de games zullen ongetwijfeld steeds beter worden door voortdurende optimalisatie. Vergelijk de eerste 360 games maar eens met de huidige 360 games, dat is best een groot verschil.


Edit: En mijn reactie wordt naar beneden gemod? Ik krijg nu toch sterk de indruk dat het merendeel hier iets tegen COD heeft. Je kunt het met me eens zijn of niet, dat will nog niet zeggen dat mijn reactie off topic is.

[Reactie gewijzigd door Jan de Olde op 22 mei 2013 00:27]

voor de duidelijkheid hier een link naar cod2 voor xbox
https://www.youtube.com/watch?v=20cLJ4OTqxo
Dog of Duty.

:+
Ja er zijn mensen van mening dat dit een erg klein verschil is vergeleken met de xbox 360. Als jij dan meteen vind dat mensen dan een bril nodig hebben, tjah dan krijg je minnetjes :P
Figure of speech? nooit van gehoord?
Op welke manier bedoel je vet? Ik heb het gevoel dat ik naar gerenderde tussenfilmpjes aan het kijken ben en geen in-game footage gezien heb. Wat ik hier gezien heb is niet eens mooier dan huidige bf3. Maar ik laat me verrassen als we meer details van in-game next gen XBOX One te zien krijgen.
Hulde Tweakers, wat hebben jullie dit snel getypt.

Call of Duty is niet hetzelfde sinds West en Zampella weg zijn gegaan. Na MW2 heeft CoD mij niet meer kunnen boeien.
Exact, ik vond het bij MW2 al heel veel minder, de laatste die ik echt goed vond was MW1. Ik hoop dat het hiermee weer beter wordt, ik heb pas BF3 gespeeld, en dayum wat is dat een vet spel. Toen ik BF:BC2 speelde vond ik het er al gaaf uit zien maar BF3 ziet er nóg realistischer uit.
Ik hoop dat CoD:Ghosts dit ook kan gaan doen, hopelijk wordt het een redding voor CoD, want ik wil echt weer een keer een goede CoD zien.
Hmm.. waarom zou iemand CoD4 nou MW1 noemen :/ Gosh, I wonder why.
Hij heeft een goed punt verder. CoD4 was een gigantische stap vooruit, sindsdien is er nog maar weinig vernieuwing bij CoD games. Saai verhaal en achterhaalde graphics/animaties/sounds.
Ghost ziet er niet echt veel belovend uit, beetje meh, wat ik bij de trailers van MW3, BO en BO2 ook al had. MW2 leek vet maar was ook een teleurstelling
Beter lezen, in het begin staat dat ze al eerder dit hebben gezien.
Kwa textures ziet het er geweldig uit, ben benieuwd hoe de gameplay is.

[Reactie gewijzigd door CokeZero op 21 mei 2013 20:05]

Ziet er mooi uit! Trailer vond ik erg prettig om te kijken, voelde er zeker een bepaalde emotie bij!
Vind je? Ik zag weer dezelfde over de top actie en grafisch ziet het er nog steeds niet echt mooi uit. Crysis 1 (2007), dat is al weer 6 jaar(!) geleden, ziet er niet minder uit.
Alles wat je in die foto's ziet, is opgepoetst en als je de trailer goed bekijkt zie je dat het er nu al gedateerd uit ziet. Bijvoorbeeld die hond die blijkbaar erg belangrijk is, dus waarvan je denkt dat ze er veel aandacht aan schenken, heeft gewoon een simpele haar-texture op zich. Het ziet er gewoon plat uit en niet als echt haar. Bij Infinity Ward hebben ze blijkbaar nog nooit van tesselation gehoord. En ik denk sowieso dat de engine geen DX 11 ondersteunt of i.i.g. heel weinig DX 11 features gebruikt.

Het is hetzelfde als bij die nieuwe Killzone. Als je trailer goed bekijkt zie je vrij veel grafische onzuiverheden. Bij Killzone zag je dat op de plek waar in die stad de grond was (helemaal omlaag) je gewoon een gigantische grijze texture. Dat kan echt niet meer in 2013.
Ik vind dat er wat meer gerelativeerd moet worden en mensen zich eens moeten afvragen waarom Crysis 1 vandaag de dag nog met de beste grafische games mee kan. Zo mooi zag de CoD trailer er niet uit.

En wat je je dan ook mag afvragen is waarom de games die ik tot nu toe heb gezien voor next-gen zich enkel grafisch verbeterd hebben t.o.v. voorgangers en op gebied van A.I. en gameplay zich totaal niet onderscheiden van games uit 2005/06/07. Dat baart mij zorgen.
Ik speel Fifa 13 met plezier. Ik speel Battlefield 3 met plezier. Maar op gebied van gameplay zijn de games in feite nog steeds dezelfde games een 5 tal jaar geleden. Als je bij Fifa 13 bijvoorbeeld het publiek ziet...

[Reactie gewijzigd door Fleximex op 22 mei 2013 00:09]

ze hebben wel van tesselatie gehoord en gebruiken het erg veel wat zij sub_D noemen,
een van de betere implementaties btw omdat ze het echt veel gebruiken, de meeste games gebruiken het erg weinig omdat geometry shaders erg duur zijn.

ik ben het wel met je eens dat de shader op de hond en de andere materialen erg vlak plat en levenloos zijn, dit is in frostbyte beter gedaan, ook de lighting is erg basic voor zover ik kan zien van de lowres feed.

eerlijk is eerlijk, de next gen consoles zijn niet extreem veel sneller, en ten tweede wss moet deze engine ook 360/ps3 supporten, want COD gaat echt niet next gen only, en ze gaan niet 2x dezelfde game naast elkaar developen, dus dat is een flinke handrem.

en crysis is gewoon een prachtige game, sterker nog die game ziet er op vele vlakken nog steed beter uit dan crysis 2 en 3... maargoed laten we niet meteen de consoles afschieten de eerste lading titels voor de 360 en ps3 zagen er ook niet extreem veel beter uit dan de generatie die ervoor kwam...

[Reactie gewijzigd door freaq op 22 mei 2013 03:15]

Ook ik zag in de trailer van Ghosts dezelfde mankementen terug die CoD maken tot een shooter voor mijn kleine neefje ipv een volwassen game met dito verhaal.

Het is allemaal veel te Hollywood. DAT is voor mij wat CoD een simpelweg 'vervelende' game reeks maakt om te spelen. We ontsnappen net aan het ontploffende gebouw, alles gaat net goed, en al dit soort onzin komt aan je voorbij (singleplayer) dmv een eindeloze rits scripted events waarbij je soms op een actie-toets mag drukken.

Sorry, maar voor dat soort actie hadden we jaren terug ook God of War al waarin het veel indrukwekkender, beter, origineler en vooral interessanter was om in dat soort events terecht te komen. CoD heeft vanaf MW1 steeds meer elementen in zijn game opgenomen die niet meer behelzen dan 'makkelijk scoren'. Lekker veel testosteron, lekker stoer gelul en af en toe een drama momentje tussen de explosies door. Het is te doorzichtig, inhoudsloos, en zoals IW zelf opmerkt: je hebt er geen band mee.

Dan kom ik dus nog niet eens dicht bij het punt van graphics: ook dat is 'hoe houd ik mijn kleine broertje zoet' ipv een serieuze poging om een next-gen game neer te zetten. Het is NIET interessant. Ontploffingen lijken nog steeds opgestapelde sprites uit het win95 tijdperk, water is een grote blauwe massa vol met hoeken en zonder echte golven, animaties lijken nog steeds ondermaats en houterig (talloze games doen dit beter). Het enige stukje echt zichtbare vooruitgang vond ik de manier waarop de houten deur in splinters uiteen breekt. Maar ik betwijfel in hoeverre we dat veel gaan terugzien als ingame effect.

Kortom, ook IW is ten prooi gevallen aan het adagium 'makkelijk scoren, makkelijk cashen' dat kennelijk binnen Activision een groot goed geworden is. Jammer. De laatste CoD waar ik me echt mee heb vermaakt is nog steeds MW1...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 22 mei 2013 11:27]

totaal mee eens, ik dacht nieuwe engine dit is mijn tijd om weer cod te gaan spelen. maar voor een nieuwe engine vind ik dit niet voldoen. naar mijn mening kwamen ze er net zo goed mee weg door te zeggen dat het een upgrade was van de vorige
Jullie zijn er vroeg bij zeg!
Ik vond de trailer prachtig uitzien. Nieuwe engine, meer details, kortweg alles zag er mooier en beter uit. Ben geen call of duty fan, maar hier stond mijn mond wel even van open. Hulde!
Het ziet er EINDELIJK weer eens fatsoenlijk uit voor de tijd, helaas heeft Infinity Ward zich zo gefocust op console gaming. Met deze engine wordt het maar eens tijd voor een terugkeer naar Call of Duty!
Juist en dat vind ik dus ook.
Bij veel games boeien de graphics mij meer dan de gameplay zelf (in reviews dan!), oa ook bij shooters zoals Battlefield (hoewel die op de xbox360 zover gepimpt is dat ik de graphics zelfs zeer slecht vind op de 360)
COD is een game met een totaal andere gameplay en publiek, jammer dat zelfs de meeste tweakers hier dat niet begrijpen en alleen maar negatieve opmerkingen maakt betreft de graphics...Een game als COD heeft meer waarde dan ''graphics'', ik vind het op de console nog altijd de beste shooter reeks.

Op de 360 is in ieder geval geen 1 game zo verslavend voor mij geweest als de call of duty reeks, en dan met name MW2.
Ik hoop dat ze me met de next xbox weer zo erin weten te slurpen, en nu met behulp van betere graphics. Volgens dit review moet dat zeker weten goed komen!

BF4 zal er overigens ook komen, ik heb alleen helaas niet zoveel bank zit tijd (dan de meeste hier volgens mij) om ver te komen in de multiplayer, waarbij cod ghost die leegte wel kan vullen :D

[Reactie gewijzigd door JeroenC op 23 mei 2013 07:30]

Mja, goede upgrade van de engine. Al ziet crysis er nu ook zo uit, zo niet beter. Dus niet echt groundbreaking.

En die vergelijking van de graphics van handen en voeten en gezichten. De oude waren ingame, met textures in de achtergrond etc. De nieuwe waren op witten en zwarte achtergronden waar ze alleen de nieuwe textures hoefde te laden. Dus niet een goede vergelijking.

[Reactie gewijzigd door ye-roon op 21 mei 2013 20:08]

Vond het er eerlijk gezegd teleurstellend uitzien, maar dat kwam wellicht door de low-res stream die ik bekeek. Had iig niet het idee dat ik naar een vernieuwd systeem zat te kijken.
Hahaha, dit bericht stond waarschijnlijk al ff in de wacht! Anyways. LAAT MAAR KOMEN DIE HANDEL!

Wel eerst ff een pc upgrade uitvoeren, want dit wil k wel goed kunnen draaien!
Zag er veel belovend uit, dit werd ook wel een x tijd.
Ze zitten sinds 2007 al op de zelfde engine, in MW3 zit van alles uit cod 4, dat kon echt niet... Dit geeft mij weer een beetje hoop in de call of duty reeks ;)
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBWebsites en communities

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True