Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 161 reacties, 78.994 views •

Conclusie

Borderlands 2 is bedoeld om in co-op te worden gespeeld, zoveel is duidelijk. Daar is niets mis mee, maar het spel komt op het randje van wat we noemen 'de speler straffen als hij besluit in zijn eentje te spelen'. Dat je in je eentje minder goede loot vindt dan met een groepje werkt nogal ontmoedigend als je van plan was Borderlands 2 wél in je eentje te spelen. Desondanks zul je ook dan een zeer fijne rpg-shooter voor je kiezen krijgen, die boordevol afwisseling en uitdaging zit en die bovendien een gezonde dosis humor combineert met een originele look. Daarnaast krijg je dankzij de flinke speelduur aardig wat waar voor je geld. Coöperatief spelend komt het spel nog wat beter uit de verf, dus die aanpak geniet wel de voorkeur. Weet je zeker dat je het spel op die manier gaat spelen, dan mag je voor jezelf nog een half puntje bij het cijfer optellen.

Pluspunten

+ Humor
+ Grafische stijl
+ Personages
+ Variatie in omgevingen
+ Veel verschillende wapens
+ Mede daardoor variatie in gameplay
+ IJzersterk in co-op

Minpunten

- Gamers die alleen spelen worden benadeeld
- Geen systeem om loot te verdelen
- Guns met elkaar vergelijken wordt een taak op zich

Cijfer: 8,5

Titel Borderlands 2
Borderlands 2
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Gearbox Software
Uitgever 2K Games
Releasedatum 21 september 2012

Borderlands 2Borderlands 2Borderlands 2Borderlands 2Borderlands 2Borderlands 2Borderlands 2Borderlands 2

Laagste prijzen voor: Borderlands 2, PC
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

GameSync

Score: 5

€ 7,90

€ 7,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 7,90
Digitale download € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 7,90
Bekijk

Game-Card.net

Score: 4

€ 7,90

€ 7,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 7,90
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 7,90
Bekijk

Dreamgame (downloads)

Score: 5

€ 9,49

€ 9,49

Kostenoverzicht

Productprijs € 9,49
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 9,49
Bekijk

Less4Games

Score: 5

€ 12,45

€ 12,45

Kostenoverzicht

Productprijs € 12,45
E-mail € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 12,45
Bekijk

NedGame

Score: 4.5

€ 28,-

€ 29,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 28,-
Pakketpost tot 75,- € 1,95
iDeal € 0,-
Totaal € 29,95
Bekijk

Laagste prijzen voor: Borderlands 2, Xbox 360
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Yourgamezone

Score: 4

€ 9,99

€ 9,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 9,99
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 9,99
Bekijk

Less4Games

Score: 5

€ 11,55

€ 11,55

Kostenoverzicht

Productprijs € 11,55
E-mail € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 11,55
Bekijk

Intertoys

Score: 1.5

€ 10,99

€ 12,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 10,99
Pakketpost (tot 20,-) € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 12,98
Bekijk

4Launch

Score: 4.5

€ 26,50

€ 26,50

Kostenoverzicht

Productprijs € 26,50
Pakketpost (variabel) vanaf € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 26,50
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 29,99

€ 29,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 29,99
Pakketpost (vanaf 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 29,99
Bekijk

Laagste prijzen voor: Borderlands 2, PlayStation 3
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Intertoys

Score: 1.5

€ 10,99

€ 12,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 10,99
Pakketpost (tot 20,-) € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 12,98
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 12,99

€ 14,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 12,99
Pakketpost (tot 20,-) € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 14,98
Bekijk

Mediaoffer

Score: 5

€ 14,99

€ 14,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 14,99
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 14,99
Bekijk

NedGame

Score: 4.5

€ 22,-

€ 23,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 22,-
Pakketpost tot 75,- € 1,95
iDeal € 0,-
Totaal € 23,95
Bekijk

Gameshop Twente

Score: 3

€ 24,-

€ 25,88

Kostenoverzicht

Productprijs € 24,-
Pakketpost € 1,88
iDeal € 0,-
Totaal € 25,88
Bekijk

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deBorderlands 2


Door Jurian Ubachs

- Redacteur

Jurian werkt sinds 2008 bij Tweakers, maar bouwde voor die tijd al ruime review-ervaring op bij onder meer InsideGamer. Hij heeft een voorliefde voor rpg's en sportgames, maar is van alle markten wel thuis, al vindt hij mmorpg's stiekem iets te tijdrovend om echt goed mee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat hij een gefundeerde mening over de geteste spellen kan geven, speelt hij vaak thuis verder of vliegt hij naar de andere kant van de wereld om de informatie uit eerste hand te horen.

Reacties (161)

Reactiefilter:-11610158+1100+27+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
Ik kan het mis hebben hoor maar in de eerste Borderlands had een verhoging van het aantal spelers invloed op de hoeveelheid loot, niet de kwaliteit. Zo ver ik weet is dit in Borderlands 2 nog steeds hetzelfde. Dus ja 1 speler krijgt kwantitatief minder drops maar hoeft ze ook niet te delen, ik zie de benadeling er niet in.

"Guns met elkaar vergelijken wordt een taak op zich" Botderlands 2 is de ultieme lootgame en dan pas een fps en dan pas een rpg. Misschien gewoon niet helemaal het juiste type game als de loot uitzoeken niet je ding is ?

De pluspunten kan ik me goed in vinden. Het enige wat ik daar als grote plus mis, is het dat er eindelijk een trade interface in de game zit.
Tenzij, je met drie andere mensen speelt die ook de Vault Hunters' Relic hebben. Want die relic geldt voor jou n voor je medespelers. Het is alleen nog niet bekend of het stacked. Maar als het wel stacked dan heb je gewoon 15% meer kans op purple items.

Dus in dit uitzonderlijke geval, kan het een voordeel hebben om met meerdere mensen te spelen. Maar ik vind nu niet echt dat het spel je laat boeten omdat je solo gaat. BL2 kan net zo goed SP als D3 dat kan. Tuurlijk het heeft voordelen om met meerdere mensen te spelen, maar die voordelen zijn niet zo alles-verhogend dat je als SPer de plank mis slaat met BL2.

Wel raar, overigens, dat in het artikel wordt geschreven dat het spel nt op het randje zit van mensen straffen. Maar dit wel als minpunt wordt meegenomen in de eindbeoordeling. Dan is het toch niet het randje?
Ook het feit dat je op een gedeelte een shared locker krijgt.

Dat je dus Items kan delen tussen je eigen characters.
Helaas zullen dit er maar 4 zijn.. maar je kan ze wel openen door bepaalde items in te leveren(Eridium)

Plus mis ik ook dat er vermeld wordt dat er in oktober een vijfde (dlc) character gereleased wordt.

Ik citeer:

Gaige is a Mechromancer. She is the fifth playable class in Borderlands 2. First revealed at PAX East 2012, the class will be added as post-release downloadable content releasing on October 16, 2012 for $9.99 USD / 800 Microsoft points. There will be no charge for those that pre-ordered Borderlands 2. She is able to command mechs, including the D374-TP (Deathtrap).

[Reactie gewijzigd door Ienni1983 op 20 september 2012 10:36]

ewel groot gelijk, het is in eerste plaats een lootgame, zoals diablo2 daar waarde ook constant bezig met vergelijken.. En dat is ook leuk, om de 5 minuten het gevoel hebben daje verbeterd zijt..
De kwaliteit van de drops is in singleplayer idd hetzelfde en het gaat alleen over de kwantiteit..
Dus de minpunten die de reviewer aanhaalt zijn eigenlijk geen minpunten, het maakt de game wat het is ^^ een looter>rpg>shooter

[Reactie gewijzigd door Misterblort op 20 september 2012 10:44]

Ik denk dat daar gelijk in hebt. Heb nu 2 level 10 Sirens. 1 om multi mee te spelen, en 1 single maar mij singleplayer character kreeg minstens even goede, al dan niet betere wapens.
- Geen systeem om loot te verdelen
- Guns met elkaar vergelijken wordt een taak op zich
Dit was in deel 1 ook zo, het is toch niet zo moeilijk om een wapen te droppen voor je medespeler? Tevens het vergelijken hoort natuurlijk wel bij een RPG, je gaat toch niet zomaar iets aantrekken zonder de stats te checken?
Inderdaad een beetje een non-argument. Het spel geeft, overigens, ook heel duidelijk aan welke stats beter zijn dan je huidige wapen. En op basis daarvan kun je besluiten om een wapen wel of niet te gebruiken.

De enige plek waar dit fout gaat is met "Child Grenades" deze granaten exploderen en laten dan een x aantal granaten daaruit nog een keer exploderen. Helaas berekenen ze niet de x aantal als extra damage. Kortom:

Een child grenade met x10 child grenades doet 500x10 damage.
Een normale granaat doet 600 damage.

Logischerwijs is de child grenade beter, maar toch staat de damage van de normal grenade als hoger aangemeld. Met wapens zoals de shotguns wordt dit wl meegenomen in de vergelijking. Maar, de child grenades hebben ook een veel groter gebied wat het laat exploderen. Beste crowd grenade mod die ik ben tegengekomen.

Daarnaast dropt het spel geen loot per speler. Kortom, dat pistool wat je altijd al wilde mag misschien wel droppen. Maar maak eerst die andere drie spelers maar wijs dat jij degene bent die dat wapen 'moet' hebben. Hoezo wordt je "gestraft" als singleplayer?

[Reactie gewijzigd door SacreBleu op 20 september 2012 10:40]

Daarnaast dropt het spel geen loot per speler. Kortom, dat pistool wat je altijd al wilde mag misschien wel droppen. Maar maak eerst die andere drie spelers maar wijs dat jij degene bent die dat wapen 'moet' hebben. Hoezo wordt je "gestraft" als singleplayer?
Tja als je met vrienden speelt is dat toch geen probleem, zelf zou ik er sowieso geen lol in hebben met vreemden te spelen, dan nog liever in me eentje :)
ik mocht vroegah al niet met vreemden spelen, dus ik denk dat dat nu nog zo is :+
Als je met vrienden speelt is loot geen probleem, maar als je met een random groep speelt is loot verdelen echter wel een probleem. Je kunt er vergif opnemen dat er 1 greedy bastard tussen zit die alles weg pakt. Een systeem als "wie het eerst alles van de grond kan pakken" is geen geweldig systeem voor random groups. Niet iedereen speelt met 3 vrienden. Dat hadden ze dus beter kunnen doen, fact. Het blijft echter een detail. In het algemeen ziet het er uit dat dit spel meer een polish is van deel n, met nu wel meer een verhaal erin, karakter ontwikkeling enz, maar voor de rest is het meer van hetzelfde. Meer solide dan deel 1, weinig vernieuwend. Het lijkt eerder een mega expansion pack dan een sequel.

[Reactie gewijzigd door Yokozuna op 23 september 2012 11:26]

Klopt, het is niet zo moeilijk om een wapen te droppen voor een medespeler.
Het probleem zit hem erin als je met onbekenden speelt. Vaak nadat en soms voordat de laatste tegenstander neergaat wordt er al enthousiast gestofzuigd voor alle items die op de grond liggen. Sommige spelers zullen bepaalde items niet eens gebruiken en gewoon inruilen tegen harde cash, terwijl jij die classmod wel had kunnen gebruiken. Op dat soort momenten is een loot systeem van Diablo 3 wel beter.
Het grappige is want je kan de wapens wel vergelijken op de xbox 360 en ps3 dus zou het vreemd vinden als dat met de pc versie niet kan.

Er zit namelijk gewoon bij de inventory een knopje compare en die zit volgens mij onder X.
Kan op de PC ook heus wel, kon met borderlands 1 ook :)

En anders gewoone en xbox controller aan je PC hangen, kan je daar op de x drukken ;)
kan ook gewoon is gewoon weer een kul argument. gewoon te snel een (p)review in elkaar willen zetten.
Het vergelijken vind ik zelf erg omslachtig gaan, bij deel 1 was het makkelijker en sneller om te doen.
Wat vind jij dan omslachtiger gaan? Want het hele vergelijken met elkaar is naar mijn inziens niet veranderd van BL 1.
Dit was in deel 1 ook zo, het is toch niet zo moeilijk om een wapen te droppen voor je medespeler?
Dacht ik ook ja; je speelt immers *co-op* en dus niet tegen elkaar maar met elkaar. Het is voor de hele groep van belang dat iedereen goeie wapens heeft voor zijn of haar taak. 1 persoon die alle wapens hogt, wordt vanzelf afgestraft.
Doe je er ook goed aan om eerst nog Borderlands 1 te kopen. Of kan je gelijk aan de slag met deel 2 ?
Ik denk dat je er zeker goed aan zal doen om BL 1 ook nog te kopen. Leer je eigenlijk een beetje hoe alles in elkaar steekt. Ook bijvoorbeeld de personages (Claptrap) moet je leren kennen. De gameplay zelf zal grotendeels hetzelfde zijn gebleven, maar wat je allemaal kan doen/verkennen in de wereld is het zeker waard :D!

Ikzelf heb BL 1 + alle DLC's helemaal grijs gespeeld (denk dat er zo'n 200 uur in zit). Jammer genoeg moet ik ook nog tot morgen wachten voordat ik hem kan spelen.
Ik heb volgens steam ook 250 uur in BL1 zitten (waarbij ik aan moet tekenen dat ik 1 keer de game 's nachts aan heb laten staan omdat ik midden in een greater challenge van moxxie zat maar wou gaan slapen), en de game is het zeker nog waard om te kopen (vooral op de PC waar je voor een tientje de goty kunt krijgen), maar om nou te zeggen dat je de karakters moet leren kennen? Neuh, dat denk ik niet. Borderlands draait om knallen en de humor er in is leuk, maar het verhaal op zich stelt eigenlijk toch net niks voor. Ik kan me niet echt voorstellen dat je het zou gaan missen als je direct in BL2 springt.
ik durf te wedden dat je dit spel net als bij de gouwe oude actie films gewoon bij deel 2 kan beginnen. de karakters zoals claptap en alles leer je wel. maar toch deel 1 is nog steeds leuk om te spelen (ondanks de graphics en de slechte pc port) maar al die extra informatie die je na het spelen van deel 1 hebt maakt deel 2 wel een stuk leuker (ondanks dat het al een super game is ;)
Oh absoluut, deel 1 is geweldig, ik heb er tot deze week nog mee gespeeld :)
Helemaal als je toch van plan bent om het singleplayer te spelen (en het dus niet uit maakt wat de rest van de wereld speelt) dan zou ik ook gewoon met deel 1 beginnen, vooral omdat die zowat bij een pakje boter weggegeven wordt.
BL2 wordt beschikbaar op steam in ongeveer 12 uur, dus om 1 uur 's nachts kun je met de game aan de slag.
Borderlands + DLC is nog steeds een fantastische ervaring, maar de vraag is of je na Borderlands 2 spelen nog gaat beginnen aan deel n. In deel twee is zo verschrikkelijk veel veranderd.

- Minder backtracken.
- Mooiere, grotere omgevingen
- Aanpasbare FOV.
(-) PhysX, voor nVidia gebruikers (PC).
- Spel voelt vloeiender aan.

Kortom, BL1 is het, zonder meer, nog steeds waard maar zal wel 'iets' anders aanvoelen.
Tevens kun je ook de HUD randen instellen en de schaal ervan.
Aanpasbare FOV? _/-\o_ Hulde daarvoor. Ik heb in deel 1 met een keybind gewerkt die ervoor zorgde dat mijn gewenste FOV werd ingesteld, maar dat was behelpen hoor.

Nu hoop ik nog dat de gunplay en met name het geluid van de guns hetzelfde is gebleven en ik ben verkocht. Geen spel dat ik ken heeft een betere gun sound en feel dan Borderlands.
In sanctum (eerste grote stad) komen alle characters uit deel 1 terug... Scooter, Docter Zed, Tannis en Marcus. Je mist dus wel wat achtergrond info als je deel 1 nooit hebt gespeeld. Of dat heel erg is... dat zal wel meevallen.

Borderlands 1 uitspelen (zonder dlc) duurt ongeveer 40 uur.

Borderlands 2 is wat mij betreft iets pittiger maar ze leggen wel erg duidelijk uit wat de verschillende elementen doen (shock, corrosive, fire, enz). Dat is iets wat je een beetje zelf moest uitvinden in het eerste deel.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 21 september 2012 14:30]

Als je niet weet wat die elementen doen, dan is er wel iets mis. Het spreekt voor zich wat die elementen doen en dat komt in deel 1 ook wel naar voren. Het staat er zelfs letterlijk bij waar een element in uitblinkt. Shock is goed tegen shield, corrosive tegen armor, fire tegen flesh en blast tegen eigenlijk alles wel.

Ik denk trouwens dat borderlands wel langer duurt dan 40 uur. Met 40 uur heb je lang niet alles gezien en is een teken dat je er doorheen rusht.
quote: sdk1985
Dat is iets wat je een beetje zelf moest uitvinden in het eerste deel.
In Borderlands 2 krijg je in Sanctuary een quest waarbij je een wapen van een bepaald type krijgt en een uitleg. Vervolgens moet je een vijand in de shooting range neerschieten. Dit herhaalt zich tot alle elementen zijn behandeld.

Als je alleen main story doet is 20 uur haalbaar. Die 40 uur is echt wel ruim. Als je dat niet lukt, dan is er wel iets mis (flauw he :+ ). Sterker nog het speed run record staat op 2,5 uur: http://speeddemosarchive.com/Borderlands.html .,

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 21 september 2012 14:37]

Als ik jou was zij ik bij e-plaza gewoon de Borderlands GOTYE kopen zodat je in ieder geval het verhaal van BL1 zo kan volgen door naar BL2
Hmm, is dat een speciale versie waarbij claptrap zingt over iemand die je ooit gekend hebt? ;)
heb t gister voor t eerst gespeeld. vond r geen reet aan. de wapens zijn ruk, het verhaal suf, de karakters hebben geen inhoud en de map en het wapen menu zijn vreselijk. eens en nooit meer.
Waarom koop je het dan? Wat had je anders verwacht tegenover Borderlands 1? Volgens mij is er genoeg gameplay/screenshot materiaal te vinden om al een oordeel te werven m.b.t. de wapens, characters en menu's.
Misschien heeft hij nooit Borderlands 1 gespeeld en na al die positieve reviews en verhalen besloten om het aan te schaffen?

Vanavond eindelijk de game pas binnen, speel hem voornamelijk solo aangezien mijn vrienden niet echt van dit soort games houden. Borderlands 1 heeft me daardoor niet heel lang weten te boeien maar ik door de variatie, loot en andere verbeteringen dat ik me hier een heel stuk beter mee ga vermaken 8-)
Ze weten niet wat ze missen ;)
Probeer het Co-op dat maakt het al heel wat aantrekkelijker. Ik doe het samen met mijn broertje en met zijn 2en co-op lan. En dan is het gelijk veel leuker. Dat had ik ook met het eerste deel gedaan.

Ik vind het verder echt een game met veel variatie en het geeft ook niet het gevoel dat je alleen bent. Omdat er continu gepraat wordt en grappen worden gemaakt. Dat maakt het al veel gezelliger.

[Reactie gewijzigd door H.Boss op 21 september 2012 08:25]

Lol, f je bent een verwende snotaap f echt dom want waarom koop je het spel zonder de previews en trailers te lezen/bekijken?
Of je kunt er gewoon niks van, lol.
jullie testen hem op de pc, maar vermelden vervolgens niks over de settings van de pc als je dit af zou zetten tegen de console. BL1 was op de pc een ramp en een zeer slechte por vanaf de 360. Hoe zit dat deze keer?
Waarom was BL1 een zeer slechte porT dan? Heb het met veel plezier gespeeld, geen problemen hoor.
Nou moet ik zeggen dat ik dat gezeur over ports sowieso meestal onzin vind hoor, meestal is het puur gewhine omdat PC gamers vinden dat zij meer moeten krijgen omdat hun systeem meer aan kan. Je betaalt echter al minder dan console gamers, als je daar exact hetzelfde spel voor krijgt wat valt er dan nog te klagen?
Overigens biedt BL1 wel gewoon goede instellingen volgens mij, het is niet zoals darksiders waar niet meer dan een resolutie te kiezen is (al vind ik dat ook een prima game op de PC). Het had leuk geweest als er wat meer officiele mod support in zat (gameplay mods, niet je savegames hacken, dat is lame), maar ach, om nou te gaan zeuren dat het er niet in zit...
Nou moet ik zeggen dat ik dat gezeur over ports sowieso meestal onzin vind hoor, meestal is het puur gewhine omdat PC gamers vinden dat zij meer moeten krijgen omdat hun systeem meer aan kan
Mensen klagen over slechte ports als de game op een pc niet lekker werkt, terwijl een pc veel betere graphics aan kan.. kijk bijvoorbeeld GTA4
of als de controls niet aangepast kunnen worden, of als gewoon heel duidelijk is dat het menu beter werkt met een controller

Dan klagen mensen, wat jij noemt hoor ik niet vaak hoor...
Je betaalt echter al minder dan console gamers, als je daar exact hetzelfde spel voor krijgt wat valt er dan nog te klagen?
Haha 8)7

[Reactie gewijzigd door Sinester op 20 september 2012 16:34]

http://www.youtube.com/wa...ituU&feature=g-user-u

Uitleg van het menu en zijn instellingen. Volgens mij hebben ze hun best gedaan aan de PC-gamer te denken iig :)
Eerste Borderlands op de pc een ramp? Mijn beleving is toch anders van aard en vind het niet zo'n ramp. Het loopt soepel anders. Dan zijn er wel andere spellen in omloop wat meer een ramp is. En je kunt het voldoende aanpassen in de instellingen.
Ik merkte op mijn PC niks raars tegenover de xbox versie, ik heb beide :)
knap aangezien de PC versie nog niet geactiveerd is via Steam.... ARRRRRR
Uhm ten eerste zijn er manieren om al te spelen (via Amerikaans ip) ten 2de had ik en de persoon waar ik op reageer het juist over 1 (wat volgens hem een slechte port is en volgens mij niet) ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 september 2012 16:53]

Ja via VPN dus wat laatst bij de Steam EULA toegevoegd is dat als een VPN op 1 of andere manier gedetecteerd word zwaai zwaai steam account :|
Er zijn nog wel wat minpunten voor deze game op grafisch gebied. Physx is in deze game een grote toevoeging, en die moet je missen als je op de PC met een AMD kaart speelt.
Physx heb je toch ook voor AMD kaarten?
Schijnt ook op de cpu te kunnen draaien, maar dat is nooit echt ideaal...
(amd gebruiker)
uhm AMD heeft ook Physx ..
Dat heet dan physics, maar dat zit niet in deze game want het is puur physx only.

[Reactie gewijzigd door 304087 op 20 september 2012 10:24]

En als je dat installeert, dan draait het op de CPU. big deal.
Nee, een AMD kaart ondersteund geen nvidia physx.
uhm AMD heeft ook Physx ..
Physics bedoel je, Physx is van Nvidia.

Wel is het mogelijk om met gehackte drivers een extra geforce te gebruiken naast je AMD kaart als dedicated Physx kaart.
Voor als men meer informatie daarover wilt hebben.

http://physxinfo.com/wiki/Hybrid_PhysX
Het werk nu wel met de ati/amd 7970, Physx,
Ook getest met mirror's edge :) pakt hem vanzelf :)
Wat ik achterlijk vind is dat CO-OP en multiplayer de hoofmoot vormen bij niet alleen BL2 maar steeds meer games. HALLO!!!!

Singleplayer blijft in mijn ogen altijd het belangrijkste. ( bv dan MMORPG of zo )
Laatst ook EA door de bocht. Singleplayer bij de nieuwe C&C afschaffen HALLO!!!!

Ik ben iemand met maar weinig vrienden en die ook nog eens totaal andere hobbies hebben als gamen.
Co-op is prachtig als je vrienden hebt met dezelfde interesses en ook nog eens dezelfde hoeveeltijd tijd en zin voor het spel.En hoeveel mensen hebben nu die luxe?( in ieder geval totale minderheid )

Anders krijg je idd wat hier al eerder is gezegd. Ik ben lvl 3 en de ander die werkloos thuis zit al lvl 35 dat werkt toch niet.

Met vreemden CO-OP zie ik dan enigzins nog wel zitten mits er een goed need and greed systeem ( alla WOW ) in is gebouwd zodat ninja looten voorkomen word.

Uitgevers flikker op met je focussen op free to play, CO-OP en multiplayer. Dit zijn en blijven leuke extra''s om je game beter in de markt te zetten maar ga niet bezuinigen op Singleplayer, 90% van de gamers speelt games singpleplayer en niet multi.
Deze game en ook deel 1 zijn ook single-player gewoonweg geweldig (als je van het genre houdt natuurlijk), dat het multiplayer leuker is kan het systeem weinig aan doen gamen met vrienden is toch altijd leuker dan single (vind ik iig)...
+1

Kan het er niet meer mee eens zijn :)

Al ben ik wel grote fan van Co-op op 1 scherm, zoals in BL1.
DAT moeten ze vaker terugstoppen ... en niet alleen focus op online co-op :P

Genoeg geklaag ... kan niet wachten tot ik BL2 kan spelen :D

16 Bazillion guns ....... !
"Eenzaam spelende gamers worden benadeeld", dat klinkt zo zielig
Beter zou toch zijn "singleplayers worden benadeeld" ;)
"Alleen" spelende gamers staat er. ;)
Ik ben bijvoorbeeld iemand die nooit multiplayered omdat ik het simpel weg niet leuk vind. Dan is het wel jammer dat ik minder goede loot krijg etc.
Ik vind het een beetje een onzin minpunt. Borderlands is gewoon een coop game die je ook alleen zou kunnen spelen.

Dat je minder goede loot krijgt is een motivatie mechanisme om het wel met anderen te spelen. En ik vond Borderlands een factor 10 leuker met een paar vrienden dan alleen.

Ze zeggen niet voor niets Mayhem awaits. Bring friends!

Voor het loot mechanisme, dat werkt wel beter als je met vrienden speelt dan dat je met vreemden speelt. Je wisselt dan ook makkelijker wapens uit en kun je ook een beetje opletten of je voor iemand een beter wapen vind omdat je weet wat zei zoeken. Op dat vlak denk ik dat een distributie systeem ook niet veel veranderd.

Met random mensen gok ik dat het inderdaad een loot orgie word.

Ik ga in iedergeval vrijdag avond los met een paar vrienden, en als we er al even veel lol aan beleven als aan deel 1 is het al een goede investering geweest.
Door werk en gezin valt het niet mee om met vrienden mee te doen, dus zal het voornamelijk single player worden. Dus wel wat jammer van de mindere loot, maar ik denk niet dat dat het speelplezier zal drukken.
Kan niet wachten, hoop dat het de actie en humor van zijn voorganger nog kan overtreffen.
Coop heeft nog een nadeel dat is als je die niet met echte vrienden speelt dat het een chaos is van quests en dat je vaak een paar mist door een net niet matchmaking.
Ook kunnen speler in 1 keer een verkeerde teleport pakken, of een andere quest gaan doen.
Onzin. Als je altijd alleen speelt weet je dus niet dat je loot gemiddeld iets slechter is dan wanneer je ook coop speelt.
Je vind nog steeds upgrades, en het spel is nog steeds leuk.
Ik heb het gisteren voor het eerst gespeeld; eerst alleen en daarna samen. Het was me niet opgevallen dat er betere loot te vinden was toen we met zijn tween speelden. Ik heb het gevoel dat er iets vaker een wapen op te rapen was, maar dat moet ook wel als je eigenlijk twee keer zo veel loot moet hebben als je met zijn tween speelt om het per persoon gelijk te hebben.
Dat je minder goede loot krijgt is een motivatie mechanisme om het wel met anderen te spelen.
Ik vind het eerlijk gezegd een lameass poging om meer exemplaren van je game te verkopen :/

Bij Diablo III heb ik er ook een beetje moeite mee dat er zoveel op het co-op gedoe wordt geleund : Daar koop ik een game met Single Player mogelijkheid niet voor :(

Aan de andere kant zijn er weer games waar (niet verplichte) co-op helemaal geweldig zou zijn, maar het er niet in zit |:(
Aan de andere kant zijn er weer games waar (niet verplichte) co-op helemaal geweldig zou zijn, maar het er niet in zit |:(
Dit! Het is net of gamemakers alleen maar co-op door je strot kunnen duwen of het geheel weglaten...
Vind het ook lastig, ik team wel eens up met wat mensen in borderlands 1, maar door werk heb ik gewoon erg weinig tijd om te spelen. Intussen zijn die lui dan alweer 10 levels hoger en 20 quests verder... Dan kan je wel meedoen, maar ik vind het wel leuk om het verhaal een beetje in volgorde af te werken.

[Reactie gewijzigd door Atmosfeer op 20 september 2012 11:50]

Gister al mogen spelen. Geweldige game weer :D
Inderdaad echt een goede game als je van actie en humor houd!

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 20 september 2012 10:11]

Helemaal mee eens :) "echte" humor is helaas dungezaaid in games (Portal 1 rulez). PS (@hieronder): Physx kun je in Borderlands ook op een AMD kaart enabelen. Gelukkig heeft Gearbox het omzeilen van de NVIDIA 'propriety blokkade" eenvoudig gemaakt (Google it).
Waarom krijgt niemand het aan het werk dan op een AMD kaart. Nvida werkt nauw samen met Gearbox.

Edit ik heb rond zitten zoeken en kan er niets over terug vinden.
Heb je een bron voor mij?

Edit

Gevonden maar het werkt dan op de CPU, je krijgt dan wel een mindere performance dan op de gpu, als je geen 8 cores hebt.
http://www.mmorpg.com/discussion2.cfm/post/5307033

[Reactie gewijzigd door 304087 op 20 september 2012 11:31]

Niemand?

http://www.youtube.com/watch?v=O_VE5yqNbLg&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=0L2dk9_1EzY
Gevonden maar het werkt dan op de CPU, je krijgt dan wel een mindere performance dan op de gpu, als je geen 8 cores hebt.
Volgens de bronnen heb je gewoon prima performance met een quad core, hoewel er wel frame drops zijn... maar mensen zeggen dat je op nVidia hardware op de zelfde plekken de framedrops krijgt

[Reactie gewijzigd door Sinester op 20 september 2012 14:12]

Borderlands2 is een co-op game die singleplayer/off-line mogelijkheden heeft.

De meeste MMO's kan je voor een heel groot deel zelf doen in je eentje maar het is daar niet voor bedoeld.

Ook is het vrij logisch dat je minder zeldzame wapen krijgt in je eentje omdat de moeilijkheidsgraad minder is en zeldzame wapens 9vd10 keer sterker zijn dan standaard wapens.

Deze game verdient een 10 omdat ie op een specifieke doelgroep gericht is en daar een (bijna) perfecte game voor uitbrengt.
Als de game niet jouw kopje thee is dan is dat begrijpelijk maar dat is geen minpunt van de game want die laat duidelijk zien wat het wel is (een over the top multiplayer knalfestijn met ongebreidelde chaos) en ook heel duidelijk wat het niet is.
Prima,

Maar als je dan perse het hele CO-OP wilt pushen waarom dan niet goede bots uitbrengen. Zo kunnen spelers zonder de luxe van een vriendengroep met precies dezelfde game interesse toch meedoen met het CO-OPPEN.
Maar als je dan perse het hele CO-OP wilt pushen waarom dan niet goede bots uitbrengen.
Dat is bijna niet te doen, tenzij ze gewoon altijd binnen 50 meter van jouw blijven oid, het probleem is dan ook dat er geen vaste route is en dergelijke, je kan eigenlijk doen wat je wilt...
In L4D schieten de bots toch ook op mobs of niet? Blijven idd bij je in de buurt, mja beter niks.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True