Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 223 reacties, 353.578 views •

Voorlopige conclusie

De verwachtingen voor de S III waren hoog, misschien wel iets te hoog. Waar de S II op bijna alle vlakken beter was dan de concurrentie, is dat bij de S III niet het geval. HTC lijkt de goede koers weer gevonden te hebben en de One X doet op eerste indruk niet onder voor Samsungs nieuwste vlaggenschip. Beide toestellen hebben quadcore-soc's en zijn ongeveer even groot. Daarnaast voelt de behuizing van de One X beter aan en ook de multitask-knop kan onze goedkeuring wegdragen.

We kregen bij de presentatie echter sterk het gevoel dat Samsung ditmaal de strijd niet puur met hardware wil winnen, maar juist zijn TouchWiz-software meer wil benadrukken. Het publiek werd overdonderd met nieuwe features die het dagelijks gebruik van de telefoon volgens Samsung een genot zou moeten maken. Het zijn echter allemaal zaken waar we langere tijd mee moeten werken voor we een goed oordeel kunnen vormen.

Daarnaast zijn er nog andere zaken die we nog niet hebben kunnen testen. Zo heeft Samsung enkele toffe accesoires aangekondigd, waaronder een speciale inductieplaat waarmee de S III draadloos opgeladen kan worden, de mp3-accessoire 'S Pebble' en een AllShare-ontvanger voor uitgebreide dlna-functionaliteit.

Voor nu moeten we het echter doen met de eerste indruk van het toestel zelf. Die is behoorlijk positief; de S III kan zich meten met de One X van HTC en dat is toch een van de beste smartphones die je momenteel kan kopen. Hij maakt echter niet dezelfde knallende entree als zijn voorganger. We hopen snel meer tijd door te kunnen brengen met de S III om een mooi totaalplaatje te krijgen.

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deSamsung Galaxy S III


Door Wout Funnekotter

- Adjunct-hoofdredacteur

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als adjunct-hoofdredacteur werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de site constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (223)

Reactiefilter:-12230213+1119+216+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 10
Ik snap de fuss around de zogenaamde 'nadelen' van PenTile niet zo.

Als we eerlijk zijn is er van de 'vermeende' kleurzweem niets te merken. Een 'hogere pixeldensity' omdat de effectieve resolutie lager zou zijn is ten eerste zinloos, omdat het oog toch niet veel meer onderscheid dan 250ppi, en daarnaast valt het reuze mee. Daarnaast, hoe definieer je resolutie? Definieer je dat per 3 kleuren LEDS of definieer je dat voor elke effectieve horizontale vs verticale lijn? Het delen van een groene (grotere) LED op 2 rode/blauwe LEDS haalt geen klap uit hierbij. De lagere 'waargenomen' resolutie valt ten eerste toch haast niet waar te nemen, als die er überhaupt visueel veel op achteruit gaat. En de helderheid van het scherm gaat er ook niet op achteruit, want het menselijk ook is gevoeliger voor groen licht dan voor rood of blauw.

Als ik het zo allemaal beschouw dan zijn de voordelen van een veel lastiger en duurder te maken 'normaal' AMOLED scherm verwaarloosbaar en gaat je schermkwaliteit er echt niet of marginaal op achteruit. Neem nu het scherm van de Galaxy Note, een PenTile scherm, en door de meeste mensen beschouwd als 'by far' het mooiste scherm wat ze ooit gezien hebben in een smartphone. Zo beschouwd vind ik PenTile een prima keus voor de SIII.

[Reactie gewijzigd door HgnX op 4 mei 2012 09:44]

De gebruikte pentile subpixelstructuur is toch ècht een behoorlijk nadeel wanneer je dit scherm met dat van een one X vergelijkt. De twee belangrijkste nadelen: èèn derde lagere subpixeldichtheid tov een scherm met dezelfde resolutie en grootte (ook wel meer dan 33% minder subpixels dan de one X) en een matige wit-weergave.

Iedere pixel bestaat uit een groene en één rode òf één blauwe subpixel (rgbg structuur, de drie basiskleuren zijn over meerdere pixels verspreidt) met dus maximaal twee subpixels per pixel. Een 'gewoon' rgb scherm heeft er drie per pixel. Om fatsoenlijk wit weer te geven moeten alle drie de kleuren even fel naar voren komen, bij een pentile scherm is dit lastiger en kan het een groenige tint krijgen.

De nadelen op papier zijn groter dan in de praktijk. Het valt op zich nog wel mee (uit eigen ervaring), maar tov andere high-end smartphones zoals de one X, is het jammer dat samsung na een super amoled plus paneel op de s2 dus weer een stap terug heeft genomen naar het type scherm van de s1.

Grappig om te zien hoe iedereen wilde fantasiën had over de s3 die natuurlijk niet uit konden komen (fhd resolutie, powervr gpu van de ipad 3, keramieken behuizing, etc.) en nu die niet uitkomen is het een tegenvallende telefoon... Ja, een aantal punten hadden beter gekunt, en ja, het is niet een van de eerste telefoons met een véél krachtigere cpu zoals de s2 indertijd, maar wanneer je realistisch blijft is de s3 toch gewoon een logische opvolger van de s2 en een nieuwe concurrent in het high-end smartphone segment?
Met jouw verhaal kan ik een stuk verder meekomen dan met dat van Robin64. Je hebt een punt met de matige witweergave. Grappig is dat alle AMOLED schermen hier onder te lijden hebben. Daarnaast, zoals ik hieronder in respons op Robin64 heb beargumenteerd valt het met de kleurbalans reuze mee door de verschillen in gevoeligheid van het menselijk ook. Het menselijk oog is gevoeliger voor groen dan voor rood en/of blauw. Mochten alle LEDS op gaan lichten voor witweergave zal de groenige zweem juist mee moeten vallen, aangezien er minder groene LEDS zijn. De witweergave kan hierdoor juist gebalanceerder uitpakken dan op een 'normaal' AMOLED scherm, waarbij er eigenlijk 'teveel' groen is.
Dat verbruik met witte websites hangt ook af van de generatie van het Amoled type.
Ik heb een SGS1 gehad waarbij wit echt keihard batterij zuipte.
Dit is bij de SGS2 met een groter scherm veel minder. Dit hadden ze ook verteld bij de presentatie dat het verbruik veel lager ligt. En waarschijnlijk is het bij deze volgende generatie alweer stukken beter.
Of het in vergelijking nou evenveel als LCD verbruikt met dezelfde lumen weet ik niet. Dat zou je dan moeten testen. Bij de SGS1 was het ongeveer 3x zoveel energie.
Waar haal je vandaan dat het oog niet meer dan 250 ppi kan zien? Ook een rare claim als je er geen afstand bij vermeld. Volgens dit verhaal zou het scherm van mijn oude galaxy s met een ppi van 233ppi dus erg scherp moeten zijn terwijl dat ontzettend korrelig is. Grotendeels door die waardeloze pentile layout. Met name kleuren waar veel de rood inzit hebben dan maar halve resolutie en dat merk ik echt wel.

Ik ben al een groot deel van die biologie kennis verloren maar mij lijkt het oog juist gevoeliger voor rood. Toen ik nog als opticien werkte zag iedereen de letters in het rode vlak ook beter dan op groen, dat was zelfs het doel anders was het niet goed.

Het zal per persoon verschillen maar ik zie ook op een galaxy nexus en op de note duidelijk dat het een pentile scherm is en ervaar het ook als korrelig. Terwijl ik ongeveer meter van een 37" tv afzit met 1080p wat qua ppi natuurlijk een drama is. Maar daar is tenminste geen scherpte verschil tussen kleuren.

Het is persoonlijk maar ik zou geen telefoon overwegen die een pentile scherm heeft en kan mij dus wel voorstellen dat anderen dat ook als groot nadeel zien.
Over je ppi vraag..
http://prometheus.med.uta.../06/apple-retina-display/

Ik citeer;
"So, if a normal human eye can discriminate two points separated by 1 arcminute/cycle at a distance of a foot, we should be able to discriminate two points 89 micrometers apart which would work out to about 287 pixels per inch" (Dit is op een afstand van 30.48 cm)

Je verhaal over rood en groen.
Hier heb je een kaartje van het spectrum van het menselijk oog. Zoals je ziet is het groene spectrum veel groter.
Wat betreft dus je opticien verhaal; logisch dat mensen letters in het rode vlak beter zien dan op groen. Rood is namelijk minder 'zichtbaar' dan groen, er is dus minder 'ruis' rondom de letters heen. Groen, wat beter zichtbaar is, verstoort de stimuli, in dit geval jouw letters, zeker als het heldergroen is. Een pentile scherm zal hier dus geen of zeer weinig nadeel van ondervinden, van een enkele groene pixel op 2 rode/blauwe.

Ik hoop dat dat wat vragen van je oplost..

Je hebt natuurlijk een mooi verhaal wat flink omhoog gemod word, maar ik vind het strikingly deprived of facts. Je losse flodders: Je Galaxy S heeft een mindere ppi dan de 278, namelijk 233. Geen wonder dat als je er met je neus boven gaat hangen je pixels ziet. En met die 37 inch TV heeft mijn verhaal niets te maken.

Ga nou eens logisch na.
Als je op een hogere ppi met PenTile werkt, zeker als deze de 300 overstijgt zal je niet meer het mindere aantal subpixels zien. Van de kleurbalans heb je geen last en de helderheid lijdt er dus ook niet onder. Mijn punt is dus, nog steeds, PenTile is een prima scherm voor de SIII.
Ik hoop dat je me hierin kunt volgen.

[Reactie gewijzigd door HgnX op 4 mei 2012 12:10]

Bedankt voor de verduidelijking van de ppi. Nu is dat wat duidelijker.

Wat ik nog van de studie terug kan vinden is dat men rood bij de test beter ziet omdat het brandpunt van rood achter het netvlies ligt en groen ervoor. En wat achter het netvlies valt kan door middel van accommodatie scherpgesteld worden. In hoevere het kleuren spectrum ermee te maken heeft zal ik niet weten.

Het verhaal is zonder veel feiten omdat het mijn mening/ervaring is. Ik kwam met het voorbeeld van mijn galaxy s omdat in je verhaal staat dat 250ppi het punt dat het niet te onderschijden is en mijne dus een ppi heeft van 233 wat er niet zo ver van ligt. En als het nu ineens blijkt dat het geen 250ppi is maar 287ppi dan wordt de vergelijking minder sterk ja. En de 37"tv heeft niks met jouw verhaal te maken nee. Het was meer een voorbeeld van dat ik pentile zelf vervelend vind ondanks ik dus al een lage ppi gewend ben.

Ik kan je volgen dat het boven 300 minder van belang is. Maar als je door de pentile layout maar 2/3de rood/blauw hebt heb je een ppi van 200 voor alle blauwe/rode kleuren wat dus wel ver onder die grens van 278 zit. Dat is waar ik mij aan stoor dat er steeds een scherpte verschil is tussen kleuren. Nu ben ik misschien wel te kieskeurig maar dat merk ik nog bij de Galaxy Nexus en Note displays en stoor ik mij dus aan.
Daarom vind ik het dus tegenvallen dat het pentile is en kan ik mij dus voorstellen dat anderen dat ook doen.
Hierin kan ik met je meekomen, daar heb je ook gelijk in. Mijn argumentatie berustte puur op het gegeven dat de pixel density van de SIII 305 betreft. Als je de resolutie bepaald aan de hand van het aantal rood/groen/blauwe subpixels zal je hier de helft van 1/3e af moeten trekken, dus 51 ppi. Blijft over iets meer dan 250 ppi, nauwelijks nog voor het oog zichtbaar ;) Bij iets meer oprekken vallen de nadelen van PenTile dus weg. Je hebt gelijk met wat je vind, alleen ik probeer aan te geven dat de hetze die word gevoerd tegen PenTile behoorlijk onterecht is. De nadelen bestaan bij een effectieve ppi van boven de 278 eigenlijk alleen op papier.
Ik zie de pixels van mijn SGS2 niet, Daarnaast zijn de subpixels van de Galaxy Nexus kleiner als de RGB pixels van de SGS2.

Dus in principe heb je ondanks je Pentile hebt kleinere subpixels en ga je er op "Vooruit".
Dus alles wordt ondanks Pentile veel scherper.
Ik snap eigenlijk niet dat ze het toestel weer groter maken en precies in het vaarwater gaan zitten van de One X, zorg dan dat je iets anders bent, zodat mensen toch een iets ander product zien. Tevens komt de S3 nu wel akelig in de buurt van de Note.
What's next? Galaxy Note II met een 6" scherm? ;)

Ben benieuwd naar wat Samsung nog meer in petto heeft.
Vind dat HTC het heel slim gedaan heeft met in een keer een complete line-up uit te brengen.
Waarom niet? Gezien het gigantische succes van de s1 en de s2 snap ik het wel, toen paste Samsung zijn plannen ook niet aan aan die van de concurrentie. En dat is nogal succesvol geweest :)
Samsung in het vaarwater van htc? Denk eerder andersom, samsung had al de galaxy nexus en de note 5,3. Wat had htc toen dat qua scherm formaat in de buurt kwam? Daarnaast is het natuurlijk onmogelijk voor samsung om een paar maanden na de release van de one x het ontwerp van de s3 nog fundamenteel te veranderen.
Ik ben van een Note naar de One-X gegaan en je ziet het wel, maar het is inderdaad niet zo dat het scherm van de Note daarmee slecht is. Dat van de One-X is alleen beter, althans, voor afbeeldingen met een hoog contrast zoals tekst.
Dat is ook waarom veel mensen het scherm van de Note zo supergoed vinden, meestal kijken ze dan naar plaatjes/foto's en dan merk je niet zoveel van die pentile indeling. Gebruik je je telefoon als ereader dan merk je het al meer. Zelfs dan is een 720p pentile scherm niet slecht, maar niet pentile ziet wel beter uit.
Ik gebruik de Note veel als e-reader, en mijn enige ervaring die stoort is de weergave van wit die belabberd is, bij alle AMOLED schermen. Voordeel ten opzichte van de schermen van HTC, (Ja ik heb ook een One X en een Desire HD) vind ik de lichtuitstraling, AMOLED lijkt bij mij persoonlijker rustiger voor de ogen.
Dit is echter puur persoonlijk. Hang er geen conclusies aan ;)
Hoe zit het met zichtbaarheid in de zon bij de HTC en Samsung?

Ik zag laatst het verschil tussen een HTC Sensation XE en een Xperia Mini Pro in de zon.
Op de XE zag je gewoon helemaal niks meer, terwijl het beeld op de Mini Pro redelijk goed zichtbaar bleef
In mijn ervaring zijn zowel de Note als de One-X goed bruikbaar buiten.
De Desire HD was beroerd buiten. De Galaxy Note doet het behoorlijk goed, met film kijken kan je zelfs de helderheid kunstmatig nog verder opkrikken met een custom setting in de Android Videospeler. De One X zou ik daarvoor buiten moeten gaan gebruiken in de zon, zal ik eens proberen ;) Voor nu gok ik op een redelijke zichtbaarheid, het scherm heeft me, zeker voor LCD, echt positief verrast.
Wacht maar tot volgend jaar de S4 uitkomt met een PLUS scherm (rgb) en houdt ze naast elkaar. Je zal zien dat de S4 kleine lettertjes scherper weer zal geven.
Twee opmerkingen over dit verhaal/filmpje: als je wilt laten zien hoeveel de S2 en S3 in formaat schelen, is het niet zo slim om ze op elkaar te leggen en dat van de zijkant te laten zien. Dan zie ik alleen maar het fracionele verschil in dikte, terwijl de breedte en lengte interessanter zijn. Volgende keer dus op elkaar leggen en van boven filmen.

Verder vind ik de opmerking over de 'plastic' behuizing raar. Er wordt gerefereerd aan de HTC die polycarbonaat als behuizing heeft. Wat is het verschil tussen 'plastic' en polycarbonaat? Plastic is een hele foute benaming, want het is een verzamelnaam. Polycarbonaat is ook 'plastic'.

Daarbij, maar dat is een persoonlijke noot, is er niets mis met 'plastic'. Het zegt totaal niets over stevigheid en duurzaamheid. Samsung gebruikt het om de apparaten lichter te maken (want dat willen we) en ze zijn nét zo stevig als ander materiaal. Misschien is het goed om daarop te focussen dan steeds maar weer te papagaaien dat het goedkoop aanvoelt. Dat roept iedereen, maar ik heb nog nooit iemand horen klagen dat ie spontaan in 2en breekt. Dus wie weet is het tijd voor de heren 'journalisten' om met reëele kritiek te komen en te focussen op praktijkzaken en niet over gevoelskwesties te zeuren. Laat dat aan de individuele consument over. Het is niet de taak van een recensent om dat soort zaken te roepen/van elkaar na te praten. Als het goedkoop aanvoelen betekent dat het apparaat makkelijk uit elkaar valt of dat het ding gaat kraken na verloop van tijd moet je het zeggen, maar het is dus nog nooit een probleem gebleken.
Plastic zal hier inderdaad meer een gevoel uitdrukken en er is niks mis mee om dat te vermelden. Ik heb afgelopen jaar een galaxy SII en note gebruikt en de One-X voelt gewoon een stuk luxer aan dan die twee toestellen, ondanks dat het allemaal plastic is en ik echt niet bang was dat de Samsungs kapot zouden gaan of zo. Daarnaast is het ook van belang dat het plastic nu glad en vingerprintgevoelig is waar de SII dat niet had, dat is ook van belang.
Het klinkt een beetje alsof je fan bent van Samsung en kwaad bent dat T.net niet zo superpositief is over wat je hoopte dat het beste toestel ooit zou worden?
Reviews (en dit is een handson, geen review) zijn altijd deels subjectief en dus een gevoelskwestie, het is een mening. Als je puur alleen maar wat cijfertjes gaat opschrijven die je kunt meten aan het toestel dan wordt het een saaie bedoeling. Het is verder ook absoluut geen garantie dat het toestel met de beste cijfertjes ook echt de betere is.
Dat kan, maar er wordt gesteld dat de HTC van polycarbonaat is en de Samsung van 'plastic'. Dat impliceert dat de ene minder is dan de ander, terwijl de benaming 'plastic' net zo goed op polycarbonaat kan slaan. Het is in feite misleidend en er zou een voorkeur uit kunnen blijken (ik zeg dat voorzichtig omdat ik de schrijver niet wil betichten van merkvoorkeur of sluikreclame).

En ik ben geen Samsung fanboy, anders had ik geen goede argumenten gehad ;) Ik heb een HTC Desire. Er komt welliswaar een Samsung Note voor in de plaats, maar een fanboy ben ik geenszins. Daar ben ik een beetje te oud voor inmiddels... ;) Ik stel er gewoon prijs op dat iets correct wordt gebracht en dat is nu gewoon niet zo. Daar kun je niet onderuit. Het is gewoon een verkeerde benaming en er wordt ten onrechte een verkeerde indruk gewekt.

Waarom wordt zelfs bij goed onderbouwde kritiek de fanboy kaart getrokken vraag ik me af?
Ik snap dat het gebruik van de term plastic verwarrend is, maar wanneer je het misleidend noemt ken je er zelf een waardeoordeel aan toe. Je geeft daarmee in feite zelf aan wat de reviewer probeert uit te drukken, dat een plastic 'feel' vaak als goedkoper wordt ervaren. Let wel, ik heb het over het gevoel. De gemiddelde consument geeft niks om het daadwerkelijke materiaal, maar wel wat over het gevoel dat het materiaal teweeg brengt. En dat is voor mij bijvoorbeeld ook belangrijk.

Ik vind het in die zin erg goed dat ze dat aankaarten.
Er is inderdaad niets mis met het verwerken van "plastic" in een industrieël ontwerp. Maar zullen we het gebruik hiervan evalueren in een ander kader?

Samsung staat bekend om het veelvuldig gebruiken van plastic (overigens correcte verzamelnaam, mij onbekend welk derivaat zij hiervan gebruiken). Dit heeft een aantal redenen. Vorm geven aan plastic kost in verhouding veel minder energie dan vorm geven aan bv aluminium / glas/ staal. Ook heeft het veel minder (kostbare) handelingen nodig. De grondstoffen kosten minder. Een no-brainer dus om dit materiaal te gebruiken voor hun producten. Dat 26% van de totale winst van de mobiele markt aan Samsung behoort, is hierdoor niet zo verwonderlijk.

Tot zover niets mis mee..

In de fysieke wereld (niet die van de marketing, plaatjes en renders) hebben we te maken met de fysische eigenschappen van verschillende materialen. Deze zeggen wel degelijk iets over stevigheid en duurzaamheid en spelen gevoelskwesties geen rol. Plastic is gevoeliger voor verkleuring, krasgevoeliger en flexibeler dan staal, feit. Dan het verouderingsproces van een product. Kijk ik naar m'n Desire HD dan ziet het toestel i.v.m. mijn vorige toestel (touch HD) er veel meer geconserveerd uit. Terwijl ik er geregeld lomp mee omga (plavuizen vloeren enzo). Het maakt niet uit hoeveel bewerkingen toepast op het materiaal, de basis blijft het hetzelfde.

Het wordt pas echt lullig als je als consument 500-550 euro moet neerleggen voor de SII. Hier gaat het nl. fout met het inzetten van het materiaal in het ontwerp. De achterkant vormt grofweg 40% van het beeld. Een consument maak je niet blij op het moment dat hij de cover van zijn toestel afpeutert en het lulligste stukje plastic ziet die hij bij een 500+ product heeft meegekregen.

En dan na maanden gerucht en roemoer: de SIII. Wat denk je dan als consument als je weer dezelfde materiaal ziet als bij de SII?

idd.

Dus erg dat ze plastic gebruiken? Nee. Erg dat ze het bij de SIII weer doen? Nee. Erg dat ze met plastic een high-end materiaal simuleren door het anders af te werken? Nee. Erg dat je met deze kennis weer lekker 550 piek neem mag leggen voor een toestel die niet de eigenschappen van deze nagebootste materialen bevat? Jah!

Edit: typo 2x

[Reactie gewijzigd door _roman op 4 mei 2012 18:56]

Dit moet ik toch even gedeeltelijk tegenspreken of op zijn minst nuanceren.

"Plastic is gevoeliger voor verkleuring, krasgevoeliger en flexibeler dan staal, feit. Dan het verouderingsproces van een product"

Ik denk dat je de plank compleet mis slaat als het aankomt je interpetatie op deze eigenschappen en hoe belangrijk ze zijn.

Je doet bijvoorbeeld alsof de 'flexibiliteit' een nadeel is. Je bedoelt waarschijnlijk elasticiteit en dat is juist een zeer belangrijke eigenschap, dit zorgt ervoor dat de behuizing niet scheurt of deukt, maar dat klappen geabsorbeerd kunnen worden.

Deze elasticiteit heeft als bijkomstigheid dat de hardheid niet hoog kan zijn en je dus een krasgevoeliger materiaal over houdt, hierin moet dus een balans gevonden worden. (mijn SE x10 zou zo terug de winkel in kunnen na 2 jaar gebruik en deze is van 'plastic')

Niet elk soort plastic verkleurd, volgens mij ga je een beetje uit van pvc-buisjes-plastic.
Er zijn vele soorten welke niet of zeer langzaam verkleuren, maar dat gebeurd bij vrijwel elk materiaal dat in aanrtaking komt met o.a. UV licht, zuurstof en water.
Zo zal aluminium ook oxideren, maar dat proces gebeurt zo langzaam dat je je moet afvragen hoe druk je je erom gaat maken op een product dat na 5 jaar zeker dood is.

Zo zijn er veel zaken om rekening mee te houden (Dichtheid, warmtegeleiding, bewerkbaarheid, plastische vervorming, breukgevoeligheid) en als je een beetje kennis hebt in materiaalkunde, dan zal je niet alleen kijken naar het gevoel, maar wil je een degelijk product maken ondanks de 'negatieve' associatie die de naam van het materiaal opwekt.

Al goed, plastic is op veel vlakken superieur aan metalen en zelfs keramiek, en daarom ook voor een high end toestel een degelijke keuze.
Al moet ik wel bekennen dat metalen er meestal mooier uitzien en vind ik het daarom jammer dat het niet meer gecombineerd wordt om ze de voorkant een luxer uiterlijk te geven.


"Het maakt niet uit hoeveel bewerkingen toepast op het materiaal, de basis blijft het hetzelfde."
Nee, dat is zeker niet zo. Je kan het materiaal juist veranderen door het te bewerken, je kan metalen bijvoorbeeld walsen of smeden om de hardheid te verhogen. Ook processen zoals anodiseren beinvloeden de eigenschappen van het materiaal en maken bijvoorbeeld een stuk aluminium krasvaster, met als bijkomend nadeel dat deze laag af kan brokkelen en dus uiteindelijk het materiaal op levensduur weer kan beperken. (let wel, design levensduur, het kan de telefoon niks schelen of je een krasje op je behuizing hebt ;) )

Elke bewerking heeft ook zijn invloed op het basismateriaal, maar het basismateriaal is inderdaad het belangrijkste element.

Volgens mij heb moet je eens kijken naar hoeveel producten plastic gebruiken, niet omdat het goedkoop is, maar ook omdat het goed materiaal is om gebruiksvoorwerpen van te maken en dan herzien of je voor 500 euro design of kwaliteit wit hebben.
Ik ben blij dat de galaxy nexus van 'plastic' is, het geeft mij een vertrouwd en veilig gevoel dat hij tegen een stootje kan en daarnaast echt mooi is op het inderdaad 'flimsy' batterijcovertje na (wat je alleen merkt wanneer je hem eraf haalt en verder lekker zacht aanvoelt).

(ik als goudsmit kan metaal zeker waarderen, mooi spul, maar gebruik het voor de juiste toepassingen, zo zit ik eigenlijk te wachten op een titanium behuizing, maar vanwege de hardheid duur om te bewerken, naast de prijs van het materiaal zelf)

[Reactie gewijzigd door paazei op 4 mei 2012 23:55]

Het is ook taak van de reviewer, in mijn bescheiden mening dan, om, naast zo objectief mogelijk het toestel te beschouwen, een subjectieve gevoelservaring in de review te leggen. Als ik de One X in mijn handen houd en vergelijk met de SII voel ik wel degelijk wat deze kerel bedoeld. Het is echter inderdaad een non-argument om de SII of SIII te laten liggen omdat hij 'goedkoop' zou aanvoelen. Het toestel word er lichter van en de behuizing is stevig zat. Puur een materiaal en ontwerpkeuze.

Ik ben met je eens dat de nadruk in het commentaar anders zou moeten liggen. En dat heeft niets met fanboyism te maken.
Het verschil tussen de behuizingen van Samsung en HTC lijkt me toch eenieder wel duidelijk. Het 'plastic' karakter van Samsung wordt bij een enkeling in mijn omgeving toch wel bevestigd doordat in de behuizing van hun SGS1 of SGS2 in hoekjes haarscheurtjes gekomen zijn, of dat de cover scheurde vanwege het herhaaldelijk openen als je bij de SD kaart of SIM kaart of batterij wilt. Daarentegen zie ik toch bijvoorbeeld bij de HTC sensation modellen duidelijk een strak en degelijk buitenframe wat bijna metaalachtig aanvoelt, waarbinnen de electronica hangt. Ik ken nog geen HTC-slachtoffers met gebroken behuizingen, slechts met kapotte schermen of waterschade.
Nou, als dat zo is, moeten dat soort dingen gemeld worden. Ik heb geen idee of dat een algemeen bekend fenomeen is. Meestal worden dat soort dingen breed uitgemeten. Ik heb een HTC Desire en daar zit ook een flimsy plastic kapje op. Maar het zit er goed op, hoewel ik zelf ook een indruk had dat het niet zoveel kwaliteit uitstraalt. Maar het werkt, dus die indruk boeit me dan verder niet.

Echter, HTC heeft een hele kleine ontwerpfout gemaakt bij dat klepje. De meeste mensen komen daar nooit achter, want normaal gesproken maak je dat klepje niet zo vaak open. Ik ben op enig moment aan het experimenteren geslagen met allerlei ROM's en dan loopt de boel wel eens vast en moet je de batterij er even uit halen. Heel vaak het klepje open en dicht en op een gegeven moment wilde ie niet meer dicht. Iets hield 'm tegen. Het bleek een van die nokjes te zijn waarmee hij dichtklikt. Een zo'n nokje zit precies achter het gleufje waar je je nagel in moet steken als je het klepje licht. Als je dat een beetje gehaast doet, kom je tegen dat nokje aan en op een gegeven moment buigt ie om of breekt ie af. Als dat nokje nét een paar mm opzij zat, had dat nooit gebeurt. Ondanks dat ene nokje zit het klepje nog steeds goed, dus het is alsnog geen probleem.
Het is ook geen inherent probleem van plastic kapjes, maar meer van de verkeerde plaatsing van het nokje.

[Reactie gewijzigd door mphilipp op 4 mei 2012 15:01]

Snap dat gezeur over de ronde vorm niet. Als je het eenmaal hebt gehad wil je niet terug. Ik heb een Nexus S, ook rond in de hoeken. En als ik al die vierkante telefoons in mijn handen heb voelt het echt niet aan. Overigens dat ronde vormen iets met vrouwelijk te maken hebben zit in je hoofd. Het is onzin. Komt waarschijnlijk uit de autowereld.
Ik moet voor mezelf concluderen dat het toestel mij helaas erg tegen valt. Komt natuurlijk door de hoge verwachtingen, want eerlijk is eerlijk, het is op papier een super toestel.

Het design valt me gewoon erg tegen, doet me heel erg denken aan de Galaxy Nexus en is daarmee erg Amerikaans. Met name het feit dat ze niet van de plastic behuizing zijn afgestapt valt me tegen.

Ik vind wat Samsung met de Note heeft gedaan eigenlijk veel innoverende, zeker als je naar de nieuwe software suite kijkt die daarvoor uit komt met Wolframm Alpha integratie waardoor het toestel wiskundige formules e.d. kan herkennen.
Ik vind dat altijd zo een onzin het plastic afzeiken! Denk je dat ze hetzelfde plastic gebruiken als een Cola fles? Er zijn 1000 soorten plastic het wordt zelfs gebruikt voor structurele onderdelen van vliegtuigen.. Plastic kan vaak beter tegen chemische reacties, stoten en is lichter. Dus als je met je vieze zweethandjes aan je telefoon zit dan kan je beter een plastic behuizing hebben dan bijvoorbeeld aluminium.
Aan de andere kant, in hoeverre laten we ons soms niet beinvloeden door puur en alleen het design... ik moet zeggen, ik merkte het bij mezelf ook op bij dit mobieltje en was toch wel geschocked (in de zin van: wij als tweakers zouden daar toch echt wel een beetje boven moeten kunnen staan), want praktisch lijkt dit een echt top mobieltje te zijn.
Plastic is licht en sterk en waarschijnlijk ook wat goedkoper. Samsung zet gewoon wat meer in op prijs en kwaliteit en wat minder op design. Is een keuze, daar hebben ze veel fans mee gekregen, waarom zouden ze er nu vanaf stappen? Ik heb liever ook de S2 die regelmatig op het betonstuitert en amper een krasje heeft dan de 4s die ik amper durf beet te pakken uit angst dat ik hem laat vallen en kapot maak. Is een keuze die je als consument hebt, alleen maar fijn.
Wat ik nou persoonl;ijk (nog) niet snap is het onwaarschijnlijk grote belang dat er altijd aan de benchmarks voor GPU (maximala pfs-sen) gesteld wordt.
Misschien mis ik iets, maar wanneer merk je nou het verschil tussen 29 pfs (nexus) en 103 pfs (S3). Ik twijfel namelijk tussen die twee.
Vooropgesteld: ik game niet (op m'n telefoon). Dus als je het alleen daarmee merkt, is mijn keuze duidelijk (Nexus).
Ik vind dat belangrijk omdat ik het bekijk vanuit de efficientie in stroom gebruik. Als de GPU er meer moeite mee heeft in een benchmark, dan is het langer op vol vermogen bezig, dus onzuiniger.
30 fps is idd genoeg, maar over 2 jaar draait die mobiel de nieuwste games waarschijnlijk nog maar op 10 fps en de S3 nog op 30 fps. Maar als gamen geen punt voor jou is dan moet je hier niet op afgaan nee. Maar het mooie aan reviews is dat ze meerdere punten beöordelen dan bij enkel een in-depth article.
Natuurlijk, excuus dat ik dat niet meteen vermeldde. De review op zich is helder en netjes opgezet. Zeer nuttig. Ik dacht echt nog te twijfelen op punten als schermkwaliteit of interface. Maar beide punten zijn naar mijn smaak slechter (interface) of hetzelfde (schermkwaliteit). Dus deze review heeft me zeker geholpen mijn keuze te bepalen.
:)

Oh ja, het is natuurlijk fps (pfs is een afkorting uit m'n werk).

[Reactie gewijzigd door ppaulv op 4 mei 2012 21:19]

Aangezien het geen Super Amoled Plus scherm is maar net als in de Nexus de pentile variant had ik eigenlijk exact hetzelfde schermformaat verwacht, desalniettemin kan Samsung het niet laten om 'm toch weer iets groter te maken. 4,8" ipv 4,65".

Hebben die Koreanen nou van die grote klauwen of willen ze daar gewoon het onderscheid tussen een smartphone en tablet laten verdwijnen? Iedere nieuwe Galaxy wordt een stapje groter.
Wat mij betreft te groot, maarja, dat zei ik ook over de SGS1 en SGS2.
Men went er snel aan (kijk ook naar de populariteit van de Note).
Grotere schermen zorgen inderdaad voor een verminderde noodzaak voor het hebben van een tablet, iets wat toch veel geld scheelt.

Deze gedachtengang is verder ook interessant als je bekijkt dat Apple wellicht juist daarom halstarrig z'n iPhone klein houdt omdat het anders (iets) meer zou concurreren met de iPads. Android fabrikanten zijn hier minder bang voor omdat de iPad nog steeds ruimschoots de markt domineert. Als telefoons met een groter scherm vraag van de tablet markt afsnoept, dan zal dit vooral ten koste gaan van iPads en in mindere mate van Android tablets omdat hier simpelweg minder vraag naar is.
Ik denk niet dat Apple zijn iPhone klein houd om kannibalisatie van een eigen productgroep tegen te gaan.... iPhone - iPod & Macbook - iPad

Ik denk dat voor veel mensen een groot scherm nog steeds een WOW-effect is. Plus het consumeren van media is fijner op een groter scherm.

Apple mikt voor digitale consumptie toch meer op een iPad. En een iPhone is voor muziek en bellen/PM....
Apple mikt voor digitale consumptie toch meer op een iPad. En een iPhone is voor muziek en bellen/PM....
Ik deel je mening op dit gebied totaal. Zelf een iPhone gehad, werkt leuk met apps maar scherm is voor mij toch gewoon tikkeltje te klein om dingen te doen als surfen (met browser). iPads en tabs zijn dan weer te groot on zo ff in je zak mee te nemen. Het lijkt me dan ook niet uit de lucht gegrepen dat er een kleiner iPad aan zit te komen (volgens de mac geruchten sites dan).
Denk dat het voornamelijk ten koste gaat van de 7 inch tablet. Er is nog altijd een groot verschil tussen 4 a 5 inch en 9 a 10 inch.

Het zou mij verbazen als de volgende iPhone 3,5inch is. Denk dat Apple ook voor een 4 a 4,3 inch scherm gaat kiezen met een 640p of 720p resolutie.
Erg goede review en maakt een hoop duidelijk. Nu maar eens afwachten op wat test foto's.
Goed is ook al weer heel relatief.
Er wordt weer gezeurd over de plastic behuizing (zoals de vorige jaren ook) terwijl inmiddels Samsung al 2 keer heeft bewezen dat zijn behuizingen en toestellen veel beter tegen stoten en vallen kunnen dat iPhones met al hun glas of HTCs met hun aluminium behuizingen.
Het is gewoon iets wat veel te subjectief is en bovendien dus eigenlijk niet echt te rechtvaardigen valt gezien de kwaliteit van het verwerkte materiaal.

Verder was ik wel van plan om deze te kopen maar ik ben nu een beetje underwhelmed:
-Hij is echt te groot
-Pentile is echt minder dan rgb (hoewel de GalNex toch een stukje scherper is dan mijn SGS2)
-Design is weer veel te rond en het achterklepje is weer glad (terwijl ik op die vlakken de SGS2 juist een vooruitgang vond)

Ik zit nu toch zwaar te twijfelen. Het enige waarvan ik nou zou zeggen dat het echt grote vooruitgang is, is de resolutie. Dat scheelt wel meteen heel hard.
Maar GPU/CPU-wise is dit upgrade natuurlijk gewoon nodig om de snelheid van de SGS2 te behouden aangezien de verhoogde resolutie (en het zelfde geld voor de batterij)

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 4 mei 2012 17:49]

Er komen vast wel custom batterijklepjes die bijv. een leren profiel hebben. Dat je het batterijklepje niet mooi vindt zou ik het niet om laten.
En de schermgrootte wen je enorm snel aan. Ik heb zelf een Galaxy Note en ik kan nu niet meer terug naar een kleiner scherm.
- Lekkerder surfen
- Websites passen in zijn geheel op het scherm
- Het toetsenbordje is uiteraard ook groter dus typt lekkerder
- Scherm reageert op zowel de vinger als een Samsung stylus met gewone punt.
"schermgrootte wen je enorm snel aan"
maar niet als je kleine handen hebt! Dan moet je 2 handen gebruiken om je telefoon te bedienen....
groot is niet altijd beter. de zelfde klacht zie je in heel veel reviews terug . Bijna allemaal , zeggen de telefoon is te groot! hij ligt niet lekker in de hand, en dat is nu juist het probleem aan gezien dit apparaat altijd in je hand hebt.

tevens the power die in de telefoon zit? heb je die quadcore met een super chip echt nodig? geweldig als eerste van de bench mark zijn , maar waar gebruik je het nog meer voor? ik heb liever een telefoon de gewoon meer dagen met de accu doet.
Op computers zag je het ook de stap van dual naar quad . Hoe veel apps zijn er die meer cores gebruiken? in dat geval zijn dual cores met een hoge clock sneller in alle taken dan quads op een lage snelheid.
Goed is ook al weer heel relatief.
Er wordt weer gezeurd over de plastic behuizing (zoals de vorige jaren ook) terwijl inmiddels Samsung al 2 keer heeft bewezen dat zijn behuizingen en toestellen veel beter tegen stoten en vallen kunnen dat iPhones met al hun glas of HTCs met hun aluminium behuizingen.
Er wordt niet gezeurd dat plastic altijd slecht is. Er staat dat het gebruikte plastic glad is waardoor het erg bevattelijk is voor vingerafdrukken. De preview benoemt ook dat de Galaxy Note een ander soort plastic gebruikt dat beter voelt.
Plus natuurlijk de subjectieve belevenis. Persoonlijk vind ik de Nokia N8, Nokia E7 en iPhone 4/4S nog steeds de beste telefoons qua materiaalkeuze. Maar ik kan me voorstellen dat iemand anders met een andere smaak dat anders ziet.
wat mij interesseert wat ze er over 3 jaar van zeggen want "Drie jaar terug was de Samsung Galaxy het beste wat het bedrijf te bieden had en dat was een weinig indrukwekkende Android-telefoon" staat er te lezen in de inleiding.

Dat werd toen niet gezegd en nu wel. Had ik dan toch maar een iphone gekocht denk ik dan.......
Dat gaat niet over de Galaxy S (i9000) wat destijds een baanbrekend toestel was, maar de Samsung Galaxy (i7500) wat niet bijster veel voorstelt.
Nou ik moet zeggen dat dat toestel me niet echt tegenviel anders. Het was alleen geplaagd met een aantal gruwelijk bugs bij iedere software release die samsung uitbracht, ze hebben er b.v. nooit een fatsoenlijke Android 2.1.1 voor kunnen bouwen.

Maar inderdaad in vergelijking met de Galaxy S verbleekt deze eerste poging volledig.

Naar mijn mening heeft Samsung telkens weer Apple, Sony en HTC verslagen sinds de i9000 wat betreft hun topmodel, al helemaal als je de prijs ook als factor meeneemt.

Persoonlijk vind ik de SGS3 toch gewoon echt te groot. Als ze nou een 4.0 - 4.3 inch scherm met dezelfde specs hadden gehanteerd was dat nog wat anders geweest, maar deze is net als de Galaxy Nexus gewoon te groot voor mij.
Persoonlijk vind ik de SGS3 toch gewoon echt te groot. Als ze nou een 4.0 - 4.3 inch scherm met dezelfde specs hadden gehanteerd was dat nog wat anders geweest, maar deze is net als de Galaxy Nexus gewoon te groot voor mij.
Inderdaad, daar zit ik dus ook een beetje mee...
Ik ga binnenkort maar eens naar de winkel, en de One X, de SIII en de One S eens vasthouden en kijken wat het beste aanvoelt...
Dat is ook het toestel geweest volgens mij waarbij Samsung een beetje wakker is geworden wat betreft updates, met de Galaxy's is het tegenwoordig wel okay maar daarvoor met toestellen als de Jét (s8000) welke met ontzettend veel bombarie werd geintroduceerd en ontzettend werd uitgemolken via reclame etc... die waren ze qua updates na een maand alweer vergeten, nooit een fatsoenlijk stukje software voor uitgebracht, ook altijd een buggy touchscreen gehad. Dat was ook al zo met z'n grotere WM6.5 broeder... daar had je dan gelukkig het voordeel van custom roms en het 'open' platform van WM wat een heleboel kon goedmaken. (open als in vrij om te installeren wat je wilt, WM was zo slecht nog niet :))

Ik vind em overigens ook te groot, mijn huidige Sensation vind ik net aan... ik heb niet eens kleine handen, maar het hoeft voor mij persoolijk niet zo groot... 4" zal perfect voor mij zijn. Ik vind em wel mooi, hij ziet er op die afbeeldingen 'fris' uit. Samen met Sony de mooiste vlaggenschip toestellen van alle bekende merken als je het mij vraagt. Wat voor mij wel een grote plus is en wat maakt dat ik dit toestel toch ga overwegen is het draadloos opladen, mijn allergrootste wens wat betreft functies op een telefoon. Grotere schermen, hogere resoluties en quadcore cpu's kunnen wat mij betreft gestolen worden, dat soort dingen wordt ik nou blij van :)

De hele focus van de smartphone industrie is verkeerd op het moment is mijn mening, er gaat een hoop ten koste van al die hogere resoluties, snellere cpu's, grotere schermen en steeds slanker en lichter wordende toestellen. Niets wordt eens goed doorontwikkeld, want echte vooruitgang was het mijn inziens geweest als de toestellen sneller enz. worden zonder dat het ten koste gaat van accuduur, datavebruik en al dat soort dingen. Maar je moet tegenwoordig blij zijn met een goede dag op een volle lading, en met vrijwel iedere upgrade van een toestel blijkt bij de meeste merken het datavebruik ook te stijgen omdat al die nieuwe leuke apps etc meer en meer data moeten rondpompen omdat het steeds meer wordt opgepimpt.
Vind je niet dat er 1 speler is die dat door heeft? Apple bijvoorbeeld?
Tja, ligt aan je eisen. Ik vind dat iOS een beperkt systeem is met weinig mogelijkheden voor creativiteit en personalisatie. Dus om nu te zeggen dat Apple het snapt... Apple speelt een heel anders spel dan de andere smartphone fabrikanten.

Overigens doen WP7 toestellen ook niet helemaal mee aan al het hardware geweld, dat zou je beter als voorbeeld kunnen nemen.
Nee, Apple ook niet. Die komen ook met een nieuwe tablet met een extreem hoge resolutie, maar zonder verder echte vooruitgang. en ook de Apple iPhone kan zich wb accuduur niet meten met de oude simpele mobieltjes.
Dus nee, Apple ook niet.
Grootste mipunt is die glanzende plastic behuizing die een echte vingervekmagneet is. Hardware is ok, verpakking is een beetje 2005.
Verpakking is voor mij een redelijk afknapper. Heb momenteel een S2 en dat is een mooi, strak vormgegeven toestel. Chique en ook zakelijk. Dit uiterlijk is inderdaad een beetje 2005, zonde. Ziet er absoluut niet chique of high end uit.

Dan verleng ik wel een jaartje met mijn s2 (geen straf) of ik ga kijken naar de concurrenten....
Dat is ook mijn grootste pinpunt van samsung, ja ze hebben de beste hardware....maar ik knap echt zo af op hun behuizingen.
Geef mij maar een telefoon met iets mindere specs maar die, wanneer ik hem in mijn hand heb, aanvoelt als een echte telefoon.
Dan doe je er toch een andere achterkant op? Dat zal niet langer dan een week duren voor die te krijgen zijn denk ik.
341 PPI voor de HTC one S??
Dat zou een nieuw record zijn, volgens mij is dat nog steeds aan de iPhone 4(s) voorbehouden.......
256 PPI komt meer in de buurt.
Record is in handen van de Sony Xperia S (4,3" 720p scherm = 342 ppi)
Allemaal zinloos, aangezien het oog toch niet veel meer aankan dan 250ppi. Daarboven valt het onderscheid weg..
Dit is niet waar. Het verschilt per gebruiker en is afhankelijk van de effectieve resolutie van je visueel systeem - een resolutie die vrij hoog ligt. De claim dat het iPhone-scherm "Retina" is, is bovendien foutief - het schermtype doet het zodanig ogen dat je geen pixels kan vinden, echter is dit niet door de resolutie alleen. Als het op de resolutie aankomt, zal je eerder richting 400 PPI moeten. 250 PPI is ongeacht het schermtype (dus niet alleen bij Pentile) nog laag genoeg om de individuele pixels te onderscheiden. Waar heb je deze claim over 250 PPI eigenlijk vandaan gehaald?
Zie mijn post hieronder. Cntrl + F en zoeken op HgnX. Ga het niet weer uitgebreid uit lopen leggen.. Hoop dat je daar je antwoord vind iig ;)
Gemiddeld wel, maar ik heb bijvoorbeeld 125% visie en een scheidend vermogen van ongeveer 125 ppc (318 ppi) op 25 cm afstand.

Er zijn vast ook mensen die hoger zitten, dus nutteloos is het zeker niet.
Compleet off topic maar hoe weet jij dat je 125% visie hebt en hoe werkt dat uberhaubt?
Ik zit rond de 140%. Gisteren een de opticiën geweest voor oogmeting. Komt er op neer dat het gemiddelde zicht van de mens al een aantal regels eerder afhaakt op het test. De mate waarin je de kleinere letters ook nog kunt lezen geeft het "percentage" dat je ziet.

Edit: had verkeerd gelezen

[Reactie gewijzigd door Dahwe op 4 mei 2012 20:56]

Allemaal zinloos, aangezien het oog toch niet veel meer aankan dan 250ppi. Daarboven valt het onderscheid weg..
Maak dat een Apple fan eens wijs.
Daarboven valt het onderscheid weg..
En wat denk je van de afstand tussen het scherm/papier en je ogen, die maakt nog het meest uit hoor :P Ok, toegegeven, er moet een theoretisch limiet zijn waar mensen niet meer zo dichtbij kunnen scherp stellen om de pixels nog te kunnen zien, maar ik vermoed niet dat jij meestal het scherm op 10 cm van je ogen vast houdt. Hoe dan ook, laten we Apple krediet geven waar het ze toekomt en het scherm wat ze er op zetten is gewoon vreselijk gaaf, mss praktisch niet heel veel meerwaarde, maar als je een nieuwe iphone of ipad naast een gemiddeld mobieltje/tablet legt dan zie je het verschil toch wel erg (maar apple ligt al boven de ppi dat het op een normale afstand van je ogen nog praktisch! uit maakt, net zoals de meeste andere high end mobieltjes vandaag de dag).
Even een opmerking; 250 ppi is wat je oog op 10 cm afstand kan onderscheiden. Je telefoon/tablet hou je nooit op die afstand. Dus 250ppi is toch wel degelijk een mooi streven en mocht je daar overheen gaan dan ben je eigenlijk alleen maar bezig met een zinloze wow-factor te creëren voor je telefoon. ppi wordt gewoon de nieuwe MP-mythe. Als iemand zegt het verschil op zeg maar 20 centimeter afstand van 256 ppi en 341 ppi te merken dan is de persoon simpelweg aan het liegen(maar dat komt vaker voor bij fanboys van het Samsung/Google/Microsoft/Apple kamp.
Deze telefoon is voor mij niet interessant omdat het veel te groot is. Ik wil graag alles makkelijk met mijn duim kunnen bedienen. Met mijn iPhone gaat dat perfect maar met de SII van een vriend merk ik dat ik me er niet prettig bij voel steeds zo te moeten strekken. i.m.o. is zo een groot scherm juist een nadeel, ik heb een iPad en als ik lange artikelen wil lezen/films wil kijken gebruik ik die wel.
Als iemand zegt het verschil op zeg maar 20 centimeter afstand van 256 ppi en 341 ppi te merken dan is de persoon simpelweg aan het liegen(maar dat komt vaker voor bij fanboys van het Samsung/Google/Microsoft/Apple kamp.
Maak je nou iedereen ter wereld uit voor leugenaar? Je kan beter kijken (dubbelzinnig maar goed :)) of je eigen claim wel klopt!

Ook Steve Jobs is het helemaal niet met je eens:
It turns out there’s a magic number right around 300 pixels per inch, that when you hold something around to 10 to 12 inches away from your eyes, is the limit of the human retina to differentiate the pixels
(10 inch = 25 cm, 12 inch = 30 cm)

Jij: 250ppi bij 10cm (later maak je daar ineens 20cm van)
Steve: 300ppi bij 25 tot 30cm

Daarbij is niet ieder oog hetzelfde, er zijn mensen die boven-gemiddeld scherp kunnen zien, er zijn er ook genoeg die het onder-gemiddeld zien :) Ik heb iig in NL in de winkels nog nooit een telefoon zien liggen waar ik de individuele pixels niet kon zien, en kom wekelijks in de MM/Saturn!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 mei 2012 14:12]

@avalOne
Net zoals het een Samsung fan wijs maken dat hardware niet alles is en het ook nog soepel moet gaan werken met je software?
Of dat een Quadcore ook nog niet zo heel veel zin heeft?

On: Leuk toestelletje, maar nou niet heel bijzonder. Zou eerder voor de HTC gaan.
Dit is meer een upgrade van de Galaxy sII he, zoals de 4s voor de iPhone 4 was..
Inderdaad, van die nieuwe HTC serie ga ik wel likkebaarden. Deze valt ehm.. heel iets tegen. Al wist ik inmiddels wel dat de SG3 iets beknopter zou worden als her en der werd voorgespiegeld.
Echter, Samsung kennende, zullen ze er weer een prachtige marketing omheen breien en ook wat betreft dat inductie-laden en de implantatie van software zullen ze de klant niet tekort doen!

Mooi om deze ontwikkelingen te zien van de huidige generatie (android) smartphones t.o.v. de eeuwige jaloezie-wekkende appel..
Net zoals het een Samsung fan wijs maken dat hardware niet alles is en het ook nog soepel moet gaan werken met je software?
Grappig, het staren naar specs is precies wat Apple fans verweten wordt, met altijd maar praten over ppi. Zo zie je maar, zijn beide fanboys. Apple schuift wat meer de Samsung kant op door te pronken met specificaties als PPI en 4G die geen enkele invloed hebben op de gebruikerservaring, en Samsung stapt af van de pure specs en richt zich veel meer op de gebruiker, met een aantal mooie innovatieve stukjes software.
Staren naar specs is iets wat apple fans verweten worden? Die is nieuw voor me.
Apple fans kijken juist niet perse naar de specs..maar naar hoe soepel hardware en software met elkaar werken omdat het op elkaar afgestemd is.
Beide kanten heb je zeker fanboys. Dat heb je niet alleen bij Apple, maar heb je overal.
Nee omdat een 4s ohzo beter is volgens de menigte vanwege een spraak app.
Scherm is zelfde. Alles is voor het oog hetzelfde. Noem ik geen nieuw toestel maar een addon voor paar 100euries meer.

Grrr ik zat zo te wachtten op dit toestel ben zeeer goed te spreken over me s2 maar net als de menigte is die denk ik te groot (nooit oordelen voordat je het geprobeert hebt natuurlijk) maar daarbij vind ik haar zo vrouwelijk uitzien, ik dacht gelijk aan de eerste galaxy of omnia.. De s2 vind ik wat stoerder/zakelijker uitzien hoewel ik een silicone hoesje eromheen heb.. Maar toch.
Volgens mij is dat boven de 300dpi. Daarom wordt er voor drukwerk ook altijd zo op 300 dpi gehamerd?
Nee dat heeft er niks mee te maken.
Drukwerk is over het algemeen 150 lijnen per inch (raster 60).
Voor het beste resultaat lever je dan het materiaal aan de de dubbele resolutie van het raster, in dit geval dus 300 dpi.
De texten die zwart gedrukt worden in magazine's en boeken worden over het algemeen belicht/gedrukt in +/- 2500dpi.
Dan pas zie je echt geen kartelrandjes meer.
Dat is niet helemaal correct..


Ik bezit nu een HTC One X, en kan wel degelijk de pixels van elkaar onderscheiden (niet in alle gevallen, het ligt wel deels aan kleurgebruik)

Het ene oog kan gewoon meer onderscheiden dan het andere, en daarom is het niet erg dat ze gewoon lekker hoge waardes hanteren (persoonlijke mening)

Al is het wel de vraag, vanaf hoe dichtbij reken je, je moet tegenwoordig wel goed kijken.
htc rezound was er al een half jaar eerder. hoewel niet eu geleverd, was wel bruikbaar.
I stand corrected!! _/-\o_
Maar de 341PPI voor de HTC one S is nog steeds komplete onzin!!
Had precies dezelfde typefout ontdekt... Denk dat de reviewer per ongeluk het getal van de Xperia S heeft benoemd (dat is namelijk 341 en daarmee de hoogste resolutie die op dit moment verkrijgbaar is).

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 5 mei 2012 15:18]

had liever gezien dat ze ervoor hadden gekozen om er een chip met veel hogere kloksnelheid en maar 2 cores. ipv 4 cores.
Dat zou niet goed uitkomen, want met hogere kloksnelheid verbruikt de telefoon meer accu en dus is je accu snel leeg en de telefoon wordt dan ook nog eens warmer.

Ik vindt de Galaxy S3 wel een mooi telefoon (maar niet de mooiste). Ik ben zeer benieuwd naar de vergelijkingstest van de Galaxy S3 en de One X.

off-topic: Hebben jullie ook problemen met het hands-on video? Eerst laadde hij de video maar voor een deel en daarna niet meer, en nu zegt hij dat hij de video niet kan vinden.
Dat zou niet goed uitkomen, want met hogere kloksnelheid verbruikt de telefoon meer accu en dus is je accu snel leeg en de telefoon wordt dan ook nog eens warmer.
Dat hoeft niet per se. Als je cpu op een hogere snelheid kan werken, dan kan deze sneller klaar zijn (niet alle processen benutten alle aanwezige cores) en kan de cpu en overige hardware ook weer sneller terug naar hun slaapstand.
off-topic: 4keer opnieuw moeten laden. uiteindelijk maar gedownload.
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True