Door Jeffrey van Maurik

Samsung Galaxy S III

04-05-2012 • 04:00

119 Linkedin

Samsung heeft tijdens een eigen evenement de nieuwe Galaxy S III aangekondigd. Redacteur Wout Funnekotter was erbij en kon voor de eerste keer kennismaken met de belangrijkste smartphone van Samsung voor 2012. Hij merkte op dat het 'nieuwe' aan dit toestel hem vooral zit in de software en niet zozeer in de hardware en het design.

Reacties (119)

119
105
47
6
0
31
Wijzig sortering
Wat ik opvallend vindt is dat Samsung zich helemaal richt met dit toestel op de extra's die ze in Touchwizz hebben mee gegeven. Een trent die eigenlijk precies anders om is dan andere telefoonfabrikanten (lees bijvoorbeeld HTC) doen. HTC is juist met de One X meer dan ooit terug gegaan naar stock Android. Een opvallende stap volgens mij, met de reputatie die Samsung heeft qua software updates kan dit namelijk wel eens een uitdaging worden.

Daarbij, Hoe snel zal Touchwizz blijven... De parkijkt heeft uitgewezen dat elke schil om Android heen afbreukt doet aan de overal snelheid.

Zoals ik had verwacht is de Galaxy S3 niet een enorm nieuwe verbetering geworden ten opzichte van al het andere wat nu op de markt is of is aangekondigt, waarschijnlijk is de CPU iets sneller, maar de S3 heeft ook meer software features aanboord gekregen.

Vol verwachting klopt mijn hart na de eerste echte tests....
Zoals het nu uit ziet bied de nieuwe LG Optimus LTE2, dezelfde hardware voordelen als de SIII, maar dan met 2GB ram en betere RGB kleuren. Het is de verwachting dat het ook eind mei te koop is. Ook heeft het een minder "vrouwelijke" design.

http://translate.google.c....co.kr%2Fcontents%2F12049

[Reactie gewijzigd door Lisadr op 4 mei 2012 10:04]

Gadverdamme wat een gedrocht van teen telefoon, vind ik persoonlijk de SGSIII een stuk mooier...
Dat vierkante accentueert inderdaad de ronde vormen op de achtergrond. Mooi hoor.
Hmmmm, een iPhone 4s met die a5x processor van de nieuw ipad en een grotere tot 4" retina scherm en iOS 6 is voldoende om de concurrentiestrijd te winnen als ik dit zo zie. Het s3 formaat noem ik geen mobiel meer, s2 was echt het maximum, ze hadden alleen het hd scherm daarin moeten stoppen (4,8 inch is onnodig)met die quadcore en een zwarte en witte volledig keramieke behuizing en ze hadden een killer op de markt. Hopelijk brengen ze van de s2 dus een HD quadcore versie uit, die zou echt beter lopen dan deze s3. Apple heeft bewezen dat het goed kan gaan als je eerste produkt goed is verkocht... En dat is de s2, had de s3 nu titanium, keramiek of exotische behuizing met dezelfde vormfactor gemaakt om hem van de oude s2 te onderscheiden en je had veel oehhh en ahhhhs. Het enige complaint met de s2 was de behuizing, dus had daar wat aan gedaan met de nieuwste techniek....

[Reactie gewijzigd door danda op 4 mei 2012 10:51]

denk nou eens even na, een a5x is veel te zwaar, je mooie iphone zal in een half uurtje leeg zijn...
Precies, en zon klein schermpje heeft dat ook helemaal niet nodig..
Er zal wel een quadcore a6 komen, neem ik aan.
Eindelijk écht multitouch, ookal vind ik het niet echt nodig..

Dat de nieuwe iPhone een succes word is nu iig gegarandeerd..
Anoniem: 39660
@danda4 mei 2012 21:30
Da's leuk dat jij dat vindt maar de massa denkt anders, de trend is namelijk weer hoe groter hoe beter zie ook de Note en de HTC One X.
De Iphones worden door de S3 en de HTC One X (en de soon to be expected LG & Sony) gedegradeerd tot mid-class toestellen.
Ik hoop dat er snel een nieuwe Iphone komt, een echt nieuwe geen minimale update als 4>4s.
Dan kan ik een keus gaan maken...
Haha je maakt jezelf nogal belachelijk..

"de trend is namelijk weer hoe groter hoe beter zie ook de Note en de HTC One X."

Is dat de trend ja? Die twee toestellen halen de 37 miljoen samen nog niet, doe er de Sensation en de Galaxy Nexus bij en nog kom je niet aan de 37.000.000 die de 4S verkocht in 3 maandjes. En dat voor het duurste toestel dat er die tijd (en nu nog steeds?) op de markt was. Dat toestel noem jij mid-class? Wake up.

Ach, en ik ben een van de gelukkigen die voor het echte browsen een 10" (ja, een iPad) kan pakken, voor het kleinere werk (lees: onderweg) heb ik nog een 4S.

Maar ik ben het met je eens, ik hoop ook dat er snel een nieuwe iPhone komt. Mijn contract is afgelopen.
Vind het een beetje jammer dat ze kiezen voor een plastic behuizing.
Ik vind wel dat Samsung veel heeft stil weten te houden over deze telefoon :X vooral qua software vind ik dat ze erg gedurfd bezig zijn als je de opsomming in het filmpje hoort.
Is toch alleen maar geweldig dat ze geen alu of keramiek gebruiken.
Voegt allemaal niks toe, alleen gewicht.
Alu krast of deukt snel en keramiek blijkt ook erg krasgevoelig bij de One X

Edit: Bedoel de One S ipv de X

@ Dotternetta:
Bedoel je dat geanodiseerd alu op de HTC desire Z?
Die hele "glasharde" laag bladerde binnen een jaar los ;)

[Reactie gewijzigd door Oxellaar op 4 mei 2012 21:09]

Alu krast? Ja, kaal alu. Geanodiseerd aluminium heeft een glasharde laag, die je ook nog in kunt kleuren. Dat krast absoluut niet. Bij mijn N8 is het aluminium het enige wat nog maagdelijk netjes is.
Waar in de One X zit er keramiek.

De behuizing van de one x is polycarbonate, waar ook ijshockey helmen van gemaakt zijn.
Is het plastic of is het Carbon Fiber Reinforced Plastic? in de S2 werd CFRP gebruikt en dat voelt misschien slapjes, maar is sterker en veel lichter dan aluminium bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door Ramon op 4 mei 2012 09:17]

Aluminium is sterk genoeg voor een telefoon, daarnaast voelt het degelijk aan.
Kijk eens naar de achterkant van die S3, zo buigbaar, dat voelt voor mij iig veel te goedkoop aan.
Anoniem: 59809
4 mei 2012 04:15
Bizar dat mensen zich zo kunnen opwinden over een telefoon. Leuk dingetje, dat wel.
Leuk dingetje, dat wel.
Met software en features wel. Ik ben alleen zeer teleurgesteld in de design en gebruikte materialen. Ik zat eigenlijk te wachten op de S3 omdat ik een nieuwe telefoon nodig heb, maar ik ben zo teleurgesteld dat ik naar iets anders ga kijken, en anders maar de S2 koop.

Die ovale randen vind ik echt niet kunnen. Het lijkt me niet prettig in de hand liggen en past niet in de omgeving. In de auto? Op je bureau? Nergens vind je dit soort hoeken weer en dus oogt het rommelig. Het liefst had ik hem zo vierkant mogelijk gezien (of kleine afgeronde hoeken) met een ander materiaal dan plastic als cover.

Maar dat is mijn mening. Smaken verschillen (gelukkig). Maar ik ben wel benieuwd wat de meerderheid denkt: Als we puur naar het design kijken van de S3 en de S2, dus niet naar de functionaliteit, welke vinden jullie dan mooier?

ps: volgens mij is dit niet echt een hands-on.

[Reactie gewijzigd door Memori op 4 mei 2012 10:46]

Ik denk inderdaad dat het een kwestie van smaak is, ik vond namelijk de S2 juist lelijk vergeleken met de S1 vanwege de vierkante en hoekige vorm, ook vond ik daardoor de S2 minder lekker in de hand liggen.
Naar mijn mening heeft Samsung juist goed nagedacht over die hoeken, want het toestel is een stuk groter geworden en daarom is het wel belangrijk dat deze goed in je hand ligt. (die ook niet vierkant is) :9

En hoezo past het niet in de omgeving? Mijn monitor heeft bijvoordbeeld ook ronde hoeken, en dat zie ik eigenlijk overal wel in terug, zoals de auto's en gebouwen van tegenwoordig etc.
Ik ben het helemaal met je eens. Ik vond de telefoon op het eerste gezicht ook tegenvallen wat betreft design. Ik was toch van mening dat design toch wat 2009 is, had dus ook niet verwacht dat ze dit weer gingen herintroduceren. Zonder naar de spec's en software te kijken vond ik de Samsung Galaxy S2 mooier.
Misschien dat ze met touchwiz een vendor-lockin nastreven.

Ze zullen ondertussen wel doorhebben dat ze met software/diensten meer gaan verdienen gedurende economische levensduur van het toestel.

Het is wel jammer dat het dus plastic is.

Ook vraag ik me af hoe het met warmte ontwikkeling zit en hoelang accu meegaat.

Hopelijk dat Tweakers deze maand een vergelijking doet tussen SIII en ONE X

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 4 mei 2012 04:19]

Je eigen gui maken heeft niets met vendor lockin te maken.
Het is een keuze of je die gui wilt doordat je de keuze hebt om zelf een telefoon te kopen naar smaak.

Verdor lockin houdt bijvoorbeeld in dat je in theorie een gsm netwerk in Nederland hebt wat alleen maar op Samsung telefoons werkt. Wil of moet je daar gebruik van maken, dan moet je Samsung kopen.

Dit is natuurlijk niet het geval.
Waarom niet?
Want als user experience op GUI is gebaseerd maakt onderliggende OS niets meer uit.

Als je standaard Android GUI gebruikt, dan maakt het voor je gebruikers niet meer uit welk ander merk ze nemen, alleen specs kun je dan nog op concurreren.

Bovendien leveren ze hun eigen software mee, als men die massaal (of bedrijfsmatig) gaan gebruiken bind je de klanten nog verder.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 4 mei 2012 13:01]

Misschien dat ze met touchwiz een vendor-lockin nastreven.

Ze zullen ondertussen wel doorhebben dat ze met software/diensten meer gaan verdienen gedurende economische levensduur van het toestel.
Touchwiz is alleen de interface? Hoe kun je daar iemand op vendor locken (op een platform zo open als Android) als verder MITP sync, APK installers, custom roms hoogtij vieren?
Ok, ik twijfelde even of ik dit wel moet gaan posten met het risico weer eens als iPhone fanboy te worden uitgemaakt of een Android vs iOS flamewar te ontketenen, maar ik doe het toch:

Na het kijken van het filmpje kan ik er nog steeds niet bij hoe bij elk nieuw Android toestel met een nieuwe CPU telkens weer een tekst van de vorm 'dit toestel is snel, *heel* snel, de voorganger was ook al snel maar dit is nog sneller' wordt gebruikt.

Hebben al die reviewers en iedereen die deze uitspraak beamen geen ogen ofzo, of wat is hier aan de hand? Alles wat in het filmpje gedemonstreerd wordt is zo laggy als de pest, het scrollen, het zoomen, het openen van het menu in de camera app, alles. Het lijkt wel of er helemaal niets is veranderd sinds ik voor het laatst zelf een Android telefoon heb gebruikt, en dat was de eerste Samsung Galaxy met Android Froyo. Ik kan er echt niks anders van maken, maar mijn inmiddels 3 jaar oude 3GS reageert nog beter, en daar zit een CPU en GPU in die op papier ongeveer 8x zo traag zouden moeten zijn. Het is trouwens niet alleen vergeleken met iOS dat de Android UI zo sloom en laggy is, ook (misschien wel vooral) WP7 veegt er de vloer mee aan.

Ze zeggen altijd dat iPhone bezitters last van een reality distortion field hebben, maar als het om de gebruikerservaring van Android gaat lijkt het er toch echt op alsof daar ook een of andere blinde vlek zit ofzo.

Verder wat het toestel betreft ben ik ook totaal niet impressed. Weer een klap groter, handig hoor, nog steeds goedkoop plastic, en voor de rest alleen een flinke spec bump die zo te zien nog steeds niet voor een soepelere UI zorgt. :O
Ik vind dat argument van goedkoop plastic zo'n onzin. Ik vind het juist prettig. Als het dezelfde kwaliteit is als mijn achterkantje van de S1 dan heb ik er geen enkel probleem mee. Dat trek ik er nu al twee jaar bijna dagelijks af om een batterij te wisselen en het klikt nog steeds zo makkelijk los en vast als toen het nieuw was.
Onterecht dat je hier een downmod krijgt.
Ik heb zelf de S2 en ben er echt heel erg tevreden over.
De groote is dan voor mij hier ook al maximaal en waarom ze de s3 nog groter maken snap ik dan ook echt niet. Groter is niet beter. Verder lopen ze spraak meer en meer aan te prijzen. Het enige waar ik me constant aan erger is JUIST spraak. Het is niet snel en het is niet handig.
Ook hadden ze beter het geribbelde platic van de s2 kunnen gebruiken of iets anders moois. Maar een gladde plastic bak komt wel een beetje cheap over.
Na de revieuw heb ik dan ook echt nergens de behoefte gekregen om mijn s2 te willen inruilen.
Eindelijk johnbeton, iemand die er exact hetzelfde over denkt..

Ik zie schermen van bijna 5", dat wil je toch niet aan je oor hebben? Voor het echte browsen of film kijken is het toch te klein, daar heb ik dan ook een iPad voor. Voor even snel wat opzoeken voldoet een iPhone prima.

Dan zal ik maar niks meer zeggen over het laggy gebeuren in eigenlijk alle Androidtoestellen, terwijl dat mij zó irriteerd dat ik er nooit meer een neem. Dan nog niet over de rotte support te beginnen (4,9% op ICS na 5,5 maand..) of over het plastic, dat zal wel smaak zijn. Mensen willen express een goedkoop aanvoelend toestel ofzo, het is wel licht ja, scheelt misschien wel 50 gram.. Levert van die heerlijke kraakjes op.
Het geeft me toch een Ipad2 > Ipad3 gevoel.
Als je een S2 hebt, dan is het geen 500 euro waard om naar een S3 over te stappen.
Misschien een iPhone5...en anders een jaartje wachten op de S4.
Anoniem: 382732
@joo5ty4 mei 2012 09:56
Dat is gewoon het gevolg van de matureheid van de markt en de producten. De revoluties hebben we gehad, nu krijgen we gewoon kleine jaarlijkse updates, net als met "gewone" producten.
Nee, helemaal mis.

Dit is enkel omdat de iPhone een kleine update heeft gekregen (4 -> 4S).. Voor iets serieus moeten ze zelf nadenken en wat blijkt, dat kunnen ze niet..
Anoniem: 39660
@Thomas18GT4 mei 2012 21:13
Dus als zowel Samsung als Appeltje niet zelf meer kunnen nadenken is al onze hoop gevestigd op HTC...
Komt dat even mooi uit, heb van alle 3 de merken een topmodel gehad en HTC is mij veruit het beste bevallen. Voor mij geen gehyped schaap gedrag
Haha HTC komt al helemaal met niets nieuws, enkel altijd slomer dan de Samsungs.

Qua design vind ik HTC wel veel mooier en een stuk steviger aanvoelen!
Het is denk ik inderdaad voor de huidige S2 bezitters niet de moeite waard om gelijk over te stappen, wellicht nog even wachten op de S4?

Wel denk ik dat Samsung de (hardware) lat weer een klein beetje hoger heeft gelegd ten opzichte van de concurrenten.
Maar het echt vernieuwende is er wel uit op dit moment. Je gaat toch altijd vergelijken met gelijkwaardige toestellen die al op de markt zijn. Met minor hardware en wat software features maak je niet echt de koper warm. Tenzij je toch al een nieuwe telefoon moet aanschaffen. Maar ik zou er bij wijze van spreke niet mijn huidge telefoon (SGS2) voor aan de kant leggen om deze aan te schaffen (ook al heb ik een dikke barst in het scherm en kon ik wel een nieuwe gebruiken :) )

Je kunt denk ik ook niet meer elk jaar verwachten dat er opeens wereldschokkende veranderingen zijn, volgens mij wordt er nu ook minder aan R&D gedaan vanwege economische redenen waardoor er ook minder technologische doorbraken zijn.

En ja wat wil je nog meer ? Kleiner/platter/dunner/hogere resolutie/betere camera/onder water ?
Er zou weer eens wat nieuws moeten komen.....
Zoals ik al eerder zei; Apple heeft niets echt nieuws geintroduceerd, Samsung dus ook niet.

Na de release van de volgende iPhone zal Samsung wel weer met iets "nieuws" komen, wat dan de iPhone al heeft uiteraard, zoals altijd.
Vind het wel mooi dat Samsung de menu knop er in heeft gelaten want ik denk dat ik die bij de One X heel erg zou gaan missen als ik nu over zou stappen vanaf mijn HTC Desire.

Ben benieuwd naar de benchmarks vs de One X..
Ik had ook een desire, geen moeite met de aanpassing hoor! Wat een perfect!! toestel!
Design van de SGSIII is erg mooi, wel jammer dat het allemaal van plastic is. Ik snap het groter is beter principe ook niet. Dat ding is moeilijk in je broek zak te stoppen zonder dat het lijkt alsof je een fotolijstje hebt gejat. Daarnaast is een smarthphone op deze manier ook niet meer met één hand te bedienen.
Inderdaad. Ik verkies mijn Galaxy Nexus vaak boven mijn Sensation omdat de kleuren er mooier uit zien, maar de Sensation is iets kleiner en ligt een stuk beter in de hand.

Als ik dat toch weer een toestel zou kopen dat niet lekker in de hand ligt laat het dan maar meteen de Note zijn, of de opvolger daarvan.
Design van de SGSIII is erg mooi, wel jammer dat het allemaal van plastic is. Ik snap het groter is beter principe ook niet. Dat ding is moeilijk in je broek zak te stoppen zonder dat het lijkt alsof je een fotolijstje hebt gejat. Daarnaast is een smarthphone op deze manier ook niet meer met één hand te bedienen.
Een 5,3" note enkelhandig bedienen is soms idd problematisch, maar een halve inch kleiner én een afgeronde achterkant & hoeken maken 't écht wel mogelijk, tenzij je kleine handen hebt ofc, maar je hebt zeker geen kolenschoppen nodig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee