Galaxy S III voorlopig alleen in wit wegens productieproblemen

Samsung zal bij de introductie van de Galaxy S III, later deze maand, alleen de witte versie in de winkels leggen. Het bedrijf heeft problemen ontdekt met de achterkant van de blauwe editie; die daarom achterstand oploopt bij de productie.

Samsung Galaxy S III 16GBSamsungs nieuwste vlaggenschip is al te koop in een aantal landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, maar enkel in de witte uitvoering. De blauwe variant ontbreekt vooralsnog en verschillende winkels die pre-orders aannemen, geven ook aan bij introductie enkel de witte versie te kunnen leveren.

De reden hiervoor is een probleem met de fabricage van de blauwe versie, zo laat een anonieme bron aan Tweakers.net weten. Een probleem met de kwaliteit van de achterzijde van de smartphone zou Samsung hebben doen besluiten om zeshonderdduizend al geproduceerde blauwe achterkantjes weg te gooien en het productieproces aan te passen.

Samsung Benelux bevestigt bij monde van PR Manager Vivian Peters dat het toestel bij de Nederlandse introductie op 29 mei alleen in het wit verkrijgbaar zal zijn. De blauwe versies zouden echter snel moeten volgen; het bedrijf verwacht dat ze begin juni in de winkels liggen. Of het uitstel van de blauwe variant het gevolg is van productieproblemen, wilde het bedrijf niet bevestigen.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

25-05-2012 • 10:34

127 Linkedin

Reacties (127)

127
122
67
6
0
20
Wijzig sortering
Ik heb het net even nagevraagd bij de winkel waar ik hem besteld heb(gsmeasy) :
Hetty: Goedemorgen
P. **: Goedemorgen
Hetty: Ik heb er nog niets over gehoord
P. **: oke dus jullie verwachting is dat ze gewoon vandaag/maandag/dinsdag binnenkomen?
Hetty: Ik ga ervan uit dat de toestellen morgen ( uiterlijk maandag ) binnenkomen
Hetty: waar heeft u dat gelezen?
P. **: oke en kunt u mij misschien vertellen of ik dan in de eerste levering zit? Ik heb op 10 mei besteld met het volgende ordernummer: 1352018
P. **: onderandere op : nieuws: Galaxy S III voorlopig alleen in wit wegens productieproblemen
Hetty: u zit bij de eerste levering
P. **: oke bedankt voor het kijken!
Hetty: daarnaast hebben wij de verwachting dat het toestel gewoon binnenkomt...heb geen tegenbericht gehad
P. **: oke dank u wel voor deze informatie. Geduld is een schone zaak :)
Hetty: hahah dat is waar
Hetty: een mooie dag verder
P. **: het zelfde!
Volgens hun dus gewoon optijd geleverd...
Dus het is nog even afwachten :) Fijn al die tegenstrijdige berichten :P

[Reactie gewijzigd door GoTman op 25 mei 2012 11:31]

Denk toch dat je echt mag wachten. Samsung zal wel beter weten wat ze verschepen dan een verkoper die waarschijnlijk zelf niet eens de goederen in zijn eigen winkel in ontvangst neemt.
Met mijn verlenging van me abbonement heb ik vier keer naar Vodafone gebeld.
''Nee hoor meneer, alles gaat goed en uw toestel komt aanstaande Maandag dit keer. Sorry voor de vertraging''....
Tot vier keer toe.....
Ik geloof ze niet meer totdat ik ''Ding Dong'' hoor :9
Feit is dat niemand het zeker weet. Die PR directeur weet ook niet alles. 600.000 klepjes weggooien hoeft niet te betekenen dat dat alle klepjes zijn :) Daarnaast zijn er ook berichten van andere winkels (waaronder een Phone House) die de blauwe versie al binnen hebben. Maar het blijft inderdaad gewoon afwachten :) En als ik langer moet wachten wacht ik langer :) Telefoon is het meer dan waard naar mijn mening :)

[Reactie gewijzigd door GoTman op 25 mei 2012 11:55]

Anoniem: 460237
25 mei 2012 12:53
Valt het niemand op dat er nu wordt opgemerkt dat er 600.000 (indien dit correct is) achterkantjes niet goed zijn, en er zo'n 9 miljoen pre-orders zijn geplaatst door leveranciers. Ik heb geen idee over de huidige productieaantallen daar bij samsung, maar dan zouder er toch of nog een hele berg goede blauwe versies moeten zijn, of samsung loopt enorm achter met de totale productie.

Andere gedachte is dat er in bepaalde landen wel de blauwe versie wordt uitgeleverd.
Of zie ik dingen over het hoofd?
Ik vermoed dat het merendeel, waaronder ik, de Pebble Blue hebben gereserveerd. Doordat er een enorme vraag is aan een blauw exemplaar en gezien de beperkte productiecapaciteit is het behoorlijk aannemelijk dat Samsung alle blauwe exemplaren niet kan uitleveren en aan elke reservering kan voldoen en toevallig bij alle witte exemplaren wel. Om teleurstellingen en frustraties te voorkomen dat de een wel en de ander niet zijn blauwe exemplaar heeft ontvangen zou Samsung kunnen overwegen om door "productieproblemen" de blauwe exemplaren te uitstellen. Uiteraard is dit allemaal speculeren maar ik vind jouw bevinding behoorlijk legitiem.
Dit zou natuurlijk de meest domme manier zijn ooit.

Je klanten vertellen dat er een productiefout zou kunnen zijn zorgt alleen maar voor bezorgde klanten en het is nu ook niet echt goed voor je naam.

Als dit daadwerkelijk het geval zou zijn, is het verstandiger om gewoon te zeggen dat ze de productiecapaciteit niet aankunnen. Dit stelt beleggers/aandeelhouders gerust en klanten snappen dat het gewoon een populair product is. Apple doet dit namelijk al 2 jaar lang met bv. de iPad waar ze simpelweg alles verkopen wat er geproduceerd wordt.

Ps. waar baseer je het vermoeden op dat het merendeel de blauwe besteld?
Ps. waar baseer je het vermoeden op dat het merendeel de blauwe besteld?
Omdat het merendeel zeer waarschijnlijk man is :D

Niet dat mannen geen witte zouden nemen, maar denk vaker kiezen voor blauw iig!
Ik denk dat ze bij 600.000 waren toen ze er achter kwamen dat t niet goed was.. Voor t zelfde geld was dit een maand geleden en zijn ze al een maand met de nieuwe bezig maar lopen nog wel achter met inpakken enz..
Dit is wel opmerkelijk trouwens, Quote van ene Vincent van andere website;
vincent25 mei, 2012 om 8:53 am
ik heb net idd gehoord dat het om 600.000 toestellen gaat die terug geroepen zijn. dus ik gelijk bellen naar vodafone om mn order te veranderen in een witte
vodafone medewerker: dit gaat helaas niet meer want hij is al verstuurd
ik: o laat dan maar doen doei

met een beetje geluk heb ik m gewoon morgen al :S
of anders dinsdag kan niet wachten op mn blauwe
Die 600.000 mislukte zijn dus niet álle in Nederland geleverde toestellen. Er zullen dus volgens mij wel een aantal toestellen verzonden worden :)

[Reactie gewijzigd door Torrentus op 25 mei 2012 11:01]

Quote: Studentmobiel.nl
U ontvangt dit bericht in verband met uw bestelling van de Samsung Galaxy S3.

Helaas hebben wij vanuit Samsung te horen gekregen dat de blauwe versie van de Samsung Galaxy S3 in heel Europa is vertraagd (bericht vanuit Samsung op dit moment: 3-4 weken). Gelukkig ontvangen wij de witte versie komende week ruim op voorraad. Wij willen u daarom aanbieden de kleur te wijzigen, zodat wij volgende week een Samsung Galaxy S3 white naar u kunnen versturen.

Mocht u hiervoor willen kiezen dan kunt u reageren op deze e-mail of contact opnemen met onze klantenservice (070 301 0 301). Als u wilt wachten op de blauwe versie, dan hoeft u niets te doen. Wij zullen u per e-mail op de hoogte houden van uw bestelling en de verwachte levertijd.

U ontvangt van ons een e-mail op het moment dat uw zending is verwerkt en wordt verzonden. Over het algemeen wordt het pakket vervolgens de volgende werkdag bij u geleverd (u vindt in de e-mail een barcode om uw zending te volgen in het PostNL verzendtraject).

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Met vriendelijke groet,

Klantenservice
Jij hebt nog geluk dat ze je een witte willen aanbieden. Belsimpel wil mij 50 euro laten betalen om mijn order te wijzigen.
Heb vandaag alleen maar de witten binnen gekregen

ze mogen trouwens pas dinsdag vanaf 12:00 verkocht worden
Ik heb liever snel geleverd met een slechte achterkant.

Welke na de goede productie kosteloos word nagestuurd.

Dan heb je en je telefoon al en dan gooi jij het achterkantje zelf weg na de nieuwe te hebben gekregen
Maar das nog een veel grotere meerkost. Nu kan de achterkant massaal gerecycleerd worden en kan men zo al een deel van de kost recupereren. Bijkomend moet men voor zo een actie een enorme logistiek op poten zetten wat weer enorm veel geld kost. En tja, als er 1 ding is dat een bedrijf niet graag doet, dan is her wel onnodig geld uitgeven.
Je denkt dat iedereen de volledige achterkant van een telefoon kan en wil vervangen? Dat lijkt me niet realistisch.
Waardeloos, Samsung. Dit zou ze nog wel eens wat orders kunnen kosten. Mensen moesten al zo lang wachten (in vergelijking met de One X), en krijgen nu nog een vertraging van wat schijnt een halve maand te worden voor hun kiezen.

Het houdt een keer op. Hoe krijg je het überhaupt voor elkaar om éérst 600.000 achterkantjes te maken om er dán achter te komen dat er een productiefout in zit? Zoiets test je toch van te voren, lijkt me? En als het dan tijdens het productieproces ontstaat, heb je dat toch ook direct door?

[Reactie gewijzigd door Torrentus op 25 mei 2012 11:25]

Anoniem: 315662
@Torrentus25 mei 2012 10:57
Ik snap dat je het niet leuk vind maar ik snap niet helemaal dat je zegt dat de wachttijd lang is ivm. de One X, hij is pas 3 mei aangekondigd dus moet je ongeveer een maand wachten. de One X werd op 26 feburari aangekondigd en kwam (afhankelijk van de regio) 2 april tot 6 mei uit, nu ben ik geen rekenwonder maar het lijkt me toch dat de One X langer op zich laat wachten.
Waar ik op doelde is dat ze al achter liepen op HTC omdat ze hun toestel pas twee maanden later aankondigden, en op die manier dus al veel klanten aan HTC zijn verloren. :)
Welnee.

De gemiddelde consument 'koopt' een nieuwe telefoon als het abonnement verloopt - en die verlopen het hele jaar.
Dan maakt het niet uit of dat de S3 of de One X is zou ik zeggen, en als je dan perse een samsung wilt dan pak je toch de S2 die ontzettend mooi geprijsd is atm?

En de mensen die wel het verschil kennen en op de hoogte zijn van de specs etc: die wachten wel even (abonnement 2 maanden door laten loopen).
Wees blij dat ze het niet gewoon uitleveren, en jij dus geen slechte (geen idee wat er slecht aan is) achterkant krijgt.

Wat heb je liever een slechte achterkant en de telefoon over 4 dagen in huis of een goede achterkant en de telefoon 2 weken later pas in huis?
De "Wees blij" reactie kan ik niet echt begrijpen. laat ze hun zaakjes op orde hebben en hun leverdata nakomen, vind ik.. Het grootste doel van de launch van Samsung dit jaar was om "à la Apple" zo snel mogelijk te kunnen leveren na aankondiging.

Laten we ook niet op de zaak vooruitlopen; Samsung heeft niet bevestigd dat er iets mis is met de achterkant, dat lijkt me eerder een aanname van Tweakers.net. Nogmaals, imo hadden ze dit of voor de massaproductie danwel tijdens de massaproductie moeten ontdekken, en niet nu, achteraf.

Waarom zijn mijn reacties offtopic? :)

[Reactie gewijzigd door Torrentus op 25 mei 2012 11:44]

De fout is gemaakt dat is slecht en ook niet echt goed te praten, maar kan je niks meer aan doen, wat belangrijker is is de oplossing en die vind ik prima, ja kut voor je dat jij nu langer moet wachten, zou ik ook kut vinden. Maar ik wacht liever dan dat ik een product krijg wat in de ogen van de fabrikant zelf al niet eens goed is.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 mei 2012 10:56]

apple kwam ook pas een tijdje later met de witte versie
Ja..en toen waren de reacties van Android kant af en toe niet mals. Gelukkig maar dat Samsung ook zulke fouten maakt.
Jij gaat er voor het gemak vanuit dat het bij Samsung daadwerkelijk niet langer dan twee weken duurt......

Eerst zien!
Aan wie hebben ze die belofte gemaakt dan ?

Volgens mij hebben ze niets belooft. Daarnaast moet Samsung natuurlijk zelf weten wanneer ze een product op de markt zetten en leverbaar maken.
Lang wachten ?:P de telefoon is pas 3 mei aangekondigd xD

Denk je dat ze bij HTC de dag erna in de winkel lagen??
Lang wachten in vergelijking met de one X? De s2 kwam vorig jaar eind mei/begin juni uit, dus gewoon netjes een jaar er tussen.
Samsung levert liever een goed toestel af, je begrijpt natuurlijk ook wel dat als bekend is dat de kwaliteit van het toestel matig is de verkoop aantallen ook naar beneden gaan, daarbij Apple had ook het probleemm, alleen dan net iets anders, dit was ook geen ramp

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 25 mei 2012 13:26]

Waardeloos, Samsung. Dit zou ze nog wel eens wat orders kunnen kosten. Mensen moesten al zo lang wachten (in vergelijking met de One X), en krijgen nu nog een vertraging van wat schijnt een halve maand te worden voor hun kiezen.

Het houdt een keer op. Hoe krijg je het überhaupt voor elkaar om éérst 600.000 achterkantjes te maken om er dán achter te komen dat er een productiefout in zit? Zoiets test je toch van te voren, lijkt me? En als het dan tijdens het productieproces ontstaat, heb je dat toch ook direct door?
Apple heeft met de iphone ook vertraging opgelopen met productie problemen..
600.000 plasticjes is waarschijnlijk 1 batch. Uit die batch is een steekproef genomen en van die steekproef waren te veel achterkantjes van onvoldoende kwaliteit.
Spijtig. Witte toestellen zijn over het algemeen toch meer weggelegd voor een niche markt. Ik ben er persoonlijk geen fan van.

Ik vraag mij wel af wat er dan gebeurt met die 9 miljoen mensen die hem al gepreorderd hebben want ik denk niet dat zij allemaal een witte willen.
Dat lijkt me toch vrij logisch? Als je een blauwe hebt gepreorderd dan moet je dus gewoon wachten. Net zoals bij ieder product dat vertraging oploopt.
Anoniem: 458955
@Renegade!25 mei 2012 10:47
Ik vraag mij wel af wat er dan gebeurt met die 9 miljoen mensen die hem al gepreorderd hebben want ik denk niet dat zij allemaal een witte willen.
kleine correctie:
Samsung Electronics Co has received some 9 million pre-orders for its third-generation Galaxy S smartphone from more than 100 global carriers, the Korea Economic Daily reported on Friday.
http://www.reuters.com/ar...ung-idUSBRE84H00X20120518
Ik zou juist de witte variant wel eens leuk vinden om te hebben: iedereen heeft al een zwarte en ik hoef niet zo nodig bij de 'massa' te horen. Bovendien vind ik de telefoon in deze kleur goed eruit zien (zeker met dat zilver erbij).
Dit geldt precies het zelfde voor mij.

Vind het wel een goede stap van Samsung om de telefoons niet uit te brengen maar nog wat te verbeteren als er foutjes blijken te zijn.
Menig ander fabrikant (en misschien Samsung ook als dit niet hun high-end phone was) had het toestel gewoon uitgebracht met een niet perfecte achterkant, om vervolgens een rev.2 te hebben welke niet te herkennen was met een betere achterkant.
Ik vind dit zeker ook een goede zet van Samsung.

Het kan op korte tijd misschien een klein beetje gezichtsverlies op leveren, Samsung kan namelijk niet op tijd iets leveren. Maar ik vind het veel belangrijker dat ze een goed product leveren dan dat ze heel snel iets kunnen leveren.

Als consument wil ik niet als testvarken gebruikt worden, als ik iets koop wil ik dat het een deugdelijk product is. En dan heb ik liever mijn telefoon iets later dan dat ik een slechte telefoon krijg.
(Ik heb namelijk al genoeg ervaring met meerdere Nokia's N97)
Hoeveel mensen zullen een blauwe telefoon hebben denk je?
Samsung hebben doen besluiten om zeshonderdduizend al geproduceerde blauwe achterkantjes weg te gooien en het productieproces aan te passen.
Zo da's niet mis. 600.000 achterkantjes, zijn dit alle achterkantjes of degene waar fouten in zitten? Wel vreemd dat ze daar nu pas achter komen. Je zou verwachten dat het productieproces toch al maanden bezig is.
Denk dat de kostenpost zeer klein is.
Het lijkt mij dat één van de "ingredïënten" voor het productieproces niet de gebruikelijke kwaliteit had, waardoor het eindresultaat ook tegenvalt.
Op zich valt 2 weken ook nog wel mee. (behalve uiteraard voor de die-hard fans)
VAlt wel mee hoor
Het lijkt een hele klus, omdat het een hoog nummer is.
Maar zo'n machine spuugt er vlotjes 1000'en per shift uit, dus grof weg 4 á 5000 per 24u en het zal niet de enige machine onsite zijn.

De eerste leveringen zullen hooguit een week, misschien 2 zijn

( of zou je denken dat ze eerst alle 600.000 toestellen in elkaar schroeven, voor ze gaan verzenden ? )
Dat gaat in overdozen, en 20 per overdoos, dan is zo'n shippingcontainer vlot gevuld hoor

<disclaimer>
( aantallen zijn schattingen, maar feel free om ze aan te vechten :+ )
Eergisteren werd mij medegedeeld dat mijn zwarte S3 de tweede week van juni geleverd zou worden. Wellicht wist Hi toen al van de problemen af...

EDIT: Ik bedoel natuurlijk Blauw |:(

[Reactie gewijzigd door RomanII op 25 mei 2012 13:15]

Da's knap, aangezien er geen zwarte komen (voorlopig)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee