Samsung kondigt Galaxy S III op 3 mei aan

Samsung heeft een uitnodiging rondgestuurd waaruit blijkt dat de 'volgende Galaxy-smartphone' op 3 mei wordt aangekondigd. Waarschijnlijk gaat het om de Galaxy S III. Over de opvolger van de S II is nog opvallend weinig bekend.

Het aankondigingsevenement voor de nieuwe Galaxy-smartphone staat gepland voor donderdagavond 3 mei in Londen en valt onder de noemer 'Samsung Mobile Unpacked'. Onder die naam werden eerder de Galaxy Nexus, Galaxy S II en Galaxy S aangekondigd. De uitnodiging toont geen toestel, maar alleen een aantal kleurenvlekken.

Ondanks de nabijheid van de aankondiging, is er weinig bekend over de nieuwe telefoon. Naar verluidt krijgt de opvolger van de Galaxy S II een scherm ter grootte van ongeveer 4,7", met een resolutie van 1280x720 pixels. De processor zou Samsungs eigen Exynos 4412 zijn, een quadcore-system-on-a-chip, waarvan de vier Cortex A9-processorkernen zijn geklokt op 1,5GHz. De telefoon zou lopen op Android 4.0, waarbij vooral forse wijzigingen zijn doorgevoerd in de TouchWiz-skin. Net als bij de HTC One S zou de behuizing van de telefoon keramisch zijn gemaakt, voor stevigheid.

De Galaxy S II is de meest succesvolle smartphone die Samsung tot nu toe uitbracht. Wereldwijd zijn er twintig miljoen exemplaren verkocht van het toestel, dat sinds de release vorig jaar mei ook in Nederland in de top van de verkooplijsten staat.

Samsung zal een livestream uitzenden van de aankondiging op 3 mei, blijkt uit de e-mail die onder meer Tweakers.net ontving. Die stream zal te bekijken zijn via de Facebook-pagina van Samsung Mobile.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-04-2012 • 08:24

189 Linkedin

Reacties (188)

188
158
78
6
0
18
Wijzig sortering
Zou de datum gekozen zijn vanwege de gelijkenis met het type van het toestel?

5-3 -> S 3

We verwachten allemaal betere specs. Persoonlijk zou ik het een doorbraak vinden als ze de levensduur van de accu weer van een dag naar een week weten op te schroeven, maar ik zie ook wel dat dat in de race om de snelste en de dunste minder relevant is (en laten we wel wezen, als consument kiezen we met onze centjes, dus blijkbaar vinden ook wij 't minder belangrijk).
leuk bedacht idd, maar de datumnotatie in japan is YYYY-DD-MM.
dus wordt het 2012-03-05.

verwacht van de accu geen wonderen.. er is simpelweg (helaas) geen betere techniek voor batterijen voorhanden.
je kunt het toestel enkel en alleen zuiniger maken.
leuk bedacht maar Samsung komt uit Korea :P
geen idee of het daar wel dd-mm-yy is haha

[Reactie gewijzigd door Proxx op 16 april 2012 11:09]

True, maar het event vindt plaats in London en is, mag ik aannemen, Engelstalig.
Vanwege het internationale karakter van het event is het ook niet vreemd om te denken dat ze de DMY-notatie in gedachten houden in plaats van de Koreaanse notatie.
In het meerendeel van de wereld is de datumnotatie namelijk wél DMY (bron) dus dan kan marrs' theorie wel kloppen.

[Reactie gewijzigd door HyperioN op 16 april 2012 14:36]

5-3 -> S 3 is wel erg goed gevonden. Zou zo maar waar kunnen zijn.

Ik heb persoonlijk liever een telefoon van 3mm dikker en dan 2dgn op accu dan 3mm dunner en net krap een dag op de accu.
Maar zolang hij met redelijk gebruik maar minimaal 24h mee gaat vind ik het al prima.
Minder dan 24h is not done...
Zal het niet een beetje als de iPad 3 zijn tegenover de iPad2? Een verbetering maar nu ook weer niet WOW om je S2 te vervangen.
Ik denk dat ze een beetje op hun einde zitten met hun WOW features op een smartphone als ze de toestellen niet de helft zo dik maken en misschien buigbaar.
Ik denk dat je je daar aardig op verkijkt.

Camera gaat een dikke upgrade krijgen, waarschijnlijk 12MP (ja zeur maar maar over ruis maar dat deed iedereen ook over 8MP wat nu de standaard is en super-foto's af kan leveren).
Zelf hoop ik dat ze wel zorgen dat de foto's ook bij weinig licht goed zijn dat is het enige puntje waar de 4S camera beter was als de Note/S2, en het scherpstellen onder het filmen mag verbeterd worden...

De SoC gaat VEEL sneller worden, dubbele cores dus in theorie 2x zo veel rekenkracht, maar op een kleiner produce (32nm tegenover 45nm waarmee de 4212 en A5X op gemaakt zijn (de A5 wordt er sinds kort ook op gemaakt) waardoor er 30% tot 50% minder verbruik is om hetzelfde werk te verzetten.
Tevens zal de GPU veel sneller zijn, waar de Mali 400 GPU nu nog steeds goed mee kan komen (tegenover andere Android's de A5/A5X zijn toch ruwweg 2/4x sneller), is de T604 die er in komt velen malen sneller (volgens de specs 10x sneller maar dat zal in de praktijk wel niet zo zijn).
http://www.phonearena.com...-the-Galaxy-S-III_id27221 (klik op de plaatjes krijg je meerdere aantoonbare stats over het verbruik bij bepaalde taken van de 4212 vs 4412)

De verwachting is ook dat er meer geheugen is hoewel dat geen noodzaak is (1GB is op dit moment nog genoeg).

Daarbij verandert in tegen stelling tot Apple's update (4 -> 4S) WEL de behuizing en krijgt de S3 een compleet nieuw scherm met veel hogere resolutie...

Maar het scherm zou voor mij al genoeg zijn, 720p fullRGB AMOLED is geowon om je vingers bij af te likken :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 april 2012 09:16]

Hey, ik hoop idd dat de T604 erin zit. Is dit al een zekerheid? Want ik dacht dat de T604 maar op het eind van het jaar klaar zou zijn. Ik had ook liever meer dan 1GB RAM gehad om het toekomstgericht te houden, maar ja. Het zal wel een knaltelefoon worden :).
Persoonlijk zou ik het waanzin vinden om een goedwerkende smartphone te vervangen alleen om het nieuwste model te hebben. Een beetje de ziekte van deze tijd: ongebreideld consumeren en denken dat alles dan wel goed komt. ;( Ik snap de verleiding wel, die ervaar ik zelf ook, maarhet blijft idiote volksgekte.
Als je je 'oude' smartphone nog voor een goede prijs kunt verkopen dan valt het wel mee wat het nieuwe model je uiteindelijk kost en is en maak je ook weer iemand blij die niet per se het nieuwste wil hebben.
Sterker nog, het verlies blijft juist beperkter als je je smartphone na relatief korte tijd verkoopt.
Dat ligt eraan. Ik heb voor mijzelf berekent dat als ik elk jaar een nieuwe topmodel koopt, en daarbij rekening houdt met de afschrijving (dus de verkoop van je goed onderhouden toestel), de kosten per maand dicht in de buurt komen van elke 2 jaar een nieuw toestel kopen. In dat geval heb ik net zo lief elk jaar het nieuwste van het nieuwste.

Is dus heel persoonlijk. ;)
Dat is dus precies mijn punt. Het is alleen nog maar een financiele overweging. De hebbu-hebbu-hebbu-mentaliteit slaat steeds verder door. We hebben veel dingen die we kopen helemaal niet per se nodig, maar kopen het toch allemaal. De economie moet blijven draaien en wel steeds harder. We worden met zijn allen constant aangezet tot consumeren, steeds meer en steeds sneller. Jij bevestigt dit. Ik weet het, het is roepen in de woestijn, want niemand wil het horen, maar het ongebreidelde consumentisme kan niet door blijven gaan. De gevolgen merken we al, maar men wil het niet zien.
Anoniem: 145867
@-Moondust-23 april 2012 14:48
Bedoel je dat het monetair systeem wat gebaseerd is op groei eens uitgegroeid is en dus in elkaar zakt :)?

Jups daarom zal er ook nooit een einde komen aan de crisis in Europa. Consumenten willen niet meer als een gek geld uitgeven. Want het systeem is gebaseerd op meer en meer, maar consumenten willen niet meer.
Tot nu toe is Samsung <-> Apple

Samsung heeft daadwerkelijk iets vernieuwends telkens toegevoegd in vergelijking met zijn vorige toestellen, in de topmodel klasse dan (Samsung Galaxy's).
Anoniem: 434945
@NicoJuicy16 april 2012 09:02
Wat dan? Een vernieuwend uiterlijk?
S1 -> S2 : sneller, betere camera met flitser, beter display en upgrade naar ICS kortomg een grotere stap dan 3GS->4 of 4->4S
3GS --> 4 --> 4S

Sneller: check
Betere camera met flitser: check
Beter display: check (non-retina naar retina)
Upgrade van iOS 3 naar 4 en naar 5: check
Anoniem: 143912
@fraQ16 april 2012 23:22
s->s2: grotere scherm, dual core, nfc, hdmi etc
De Galaxy S2 is zeker wel een behoorlijke verandering tov de Galaxy S1. Natuurlijk het eerste wat je zal zien is dat de telefoon iets groter is (4.0" => 4.3") en dat deze wat dunner is met minder afgeronde hoeken. Dit is echter wel slechts een cosmetische verandering.

De S2 heeft een flink verbeterd AMOLED scherm waarbij de pixels scherper zijn dan op de S1 het geval is. http://www.oled-info.com/super-amoled-plus Colorgamut zou ook iets verbeterd moeten zijn. http://www.phonearena.com...e-matrix-and-back_id18700

Hoewel de scherm technologie alleen al een mooie verbetering was zit er ook in de nieuwe Galaxy S2 veel meer standaard opslag geheugen. Meer RAM geheugen en een veel snellere CPU/GPU. Ook de toevoeging van een flitser was een welkome, maar natuurlijk al weer vrij standaard, toevoeging. Al zal ik dit laatste blokje meer als standaard vernieuwing beschouwen.

Kort samengevat vind ik persoonlijk het scherm alleen al een enorme pluspunt en zeker een vernieuwing.

[Reactie gewijzigd door xentron op 16 april 2012 10:19]

Oh..dus als de iPad 3 (New iPad) voornamelijk een veel betere scherm heeft (en iets ander uiterlijk) dan wordt het gezien als een kleine update.
Maar gebeurt iets soortgelijks bij Samsung dan is het een vrij grootte update..hmm..op die fiets.
Elke nieuwe toestel bij zowel Samsung of iPhone is gewoon weer wat beter..wat sneller...iets mooier scherm, iets betere camera etc.
En of je het nu een 4S noemt of een iPhone 5, een Galasy S1 of SII, ik zie alleen maar weer wat verbeteringen.
Nog een ruime 2 weken :)
Kan niet wachten!

Mijn HD2 is echt aan vervanging toe, maar ga nog niets kopen totdat de echte spec's van de SIII? bekend zijn.

En dan blijft het nog hopen/wachten of het echt de SIII wordt die ze onthullen, of een nieuwe Nexus of misschien wel iets heel anders?

3-5-2012 zullen we het weten :)

Ik neem aan dat Tweakers.net ook een uitnodiging heeft?
zo ja, komt er een live video verslag? een live blog?
Of een dikke review na het event? (hope so)
Ik neem aan dat Tweakers.net ook een uitnodiging heeft?
Yes sir
komt er een live video verslag? een live blog?
Live video-verslag lijkt me technisch niet haalbaar momenteel. Een liveblog hebben we wel eens mee geëxperimenteerd, maar ik ben erop tegen: het vereist veel mankracht in de zaal, een goede internetverbinding, een goede backup-verbinding, een goede backup van de backupverbinding enz. Zelfs een grote Nederlandse site als Nu.nl lukte het niet om bijvoorbeeld bij de laatste aankondiging van de iPad een liveblog in de lucht te houden.
Of een dikke review na het event? (hope so)
Yup. Eerst asap een hands-on, als we een exemplaar op de redactie krijgen ook een review. Allebei heel dik, uiteraard ;)
ik hoop juist niet dat hij heel dik word :/

trouwens over dat brushed metaal gesproken. zou het dan toch die armleuning van een stoel worden waar we iets over zagen ?
http://gathering.tweakers...message/37993501#37993501
met een beetje fanta zie je die kleuren terug komen. blauw en wit is misschien alu grijs :D

[Reactie gewijzigd door Proxx op 16 april 2012 09:26]

This made my day :) heel veel plezier bij het event Arnoud, ik ben benieuwd naar de eerste indrukken en ervaringen!!
Geweldig!!!!

Live blogs zijn idd lastig te regelen.

Snelle hands-on is erg goed nieuws..

Dikke review natuurlijk ook :)
Ik ben benieuwd. De uitnodiging laat helaas nog veel aan de verbeelding over. Ik vind het nog steeds jammer dat de Exynos 4412 wordt gebruikt en niet de 5250. Het wordt alleszinds moeilijk om het succes van de Galaxy SII te overtreffen.

[Reactie gewijzigd door Petervanakelyen op 16 april 2012 08:35]

De 5250 zou waarschijnlijk vertraging betekenen. Er is wel eens geclaimed dat Samsung vanaf het voorjaar de 5250 zou gaan gebruiken voor tablets, maar kijkend naar het verleden (markt introductie A8, A9 en Mali 400) zie ik de 5250 eerlijk gezegd niet voor de herfst op de markt verschijnen.

Samsung zou met de aankondiging van de S3 gewacht hebben omdat ze niet te veel tijd wilden laten zitten tussen aankondiging en markt introductie. Een aankondiging begin mei zal waarschijnlijk inhouden dat hij midden/eind mei verkrijgbaar is.

Als ze met de S3 nog tot het najaar zouden moeten wachten betekend dat waarschijnlijk een verlies in Sales gezien het huidige "topmodel" voor de europese markt (de S2) alweer een jaar oud is. Hoewel de hardware nog niet echt verouderd is als je hem vergelijkt met de concurrentie: iPhone 4S, HTC One X/S, Galaxy Nexus (hoewel die natuurlijk ook van Samsung is), is de telefoon wel "oud". Een groot deel van de klanten willen nou eenmaal gewoon iets nieuws, niet iets dat al een jaar op de markt is.


Persoonlijk vind ik het eerder jammer dat er waarschijnlijk een Super AMOLED HD (Pentile!) scherm in zit. Ondanks dat je een "hogere resolutie" hebt als de S2 ga je eigenlijk een stap terug vanwege de Pentile layout...

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 16 april 2012 10:05]

De meest recente rumours duiden juist op een Super AMOLED HD Plus display, wat betekent dat er juist wel een werkelijke RGB subpixel layout in het scherm zit.

...dit in tegenstelling tot de Samsung Galaxy Nexus, die met een resolutie van 720*1280 en waarschijnlijk ook dezelfde grootte van het display, een minder scherp beeld heeft door (zoals jij zegt) een pentile display te gebruiken.
Anoniem: 298599
@ivarkentje16 april 2012 11:14
Op de site van de OLED association staat het volgende:
The designation Super AMOLED Plus means a side by side pixel configuration. SMD is planning to release a 4.6” Super AMOLED HD Plus with the 319 ppi for the Galaxy S3 Super AMOLED plus in May of this year. In addition, SMD is expected to add phosphorescent green, which will reduce power consumption and make the OLED display competitive with the retina display at white levels of 40%, while significantly outperforming LCDs for images and video.
Dus het is redelijk zeker dat het een "super AMOLED HD plus" scherm wordt.
bron: http://oled-a.org/news_details.cfm?ID=760

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 298599 op 16 april 2012 11:16]

Zou een quadcore op 1,5Ghz niet genoeg zijn dan? Wat doet die 5250 beter?
Dat is een dual core maar dan met de volgende generatie cores

En misschien ook nog weer een volgende generatie GPU (MALI-6xx of zo)
Maar ik ben ook benieuwd welke MALI precies in de 4412 komt... Wordt het gewoon een beetje opgevoerde gpu van de SGS2 of echt een nieuwere?
Als het goed is komt de 4412 Soc met een Mali T-604 gpu en de 5212 en 5412 A15 socs hebben de nog sterkere Mali T-658 aan boord
De 5250 bevat Cortex A15 cores en de 4xxx serie Cortex A9. De A15's zien een stuk sneller clock for clock.
Maar in totale power niet belachelijk veel sneller aangezien er maar 2 cores zijn ipv 4 ;)

Wel zal het een stuk zuiniger zijn om hetzelfde werk te verzetten...
De Exynos 5250 zou in eerste instantie in de tablet pc's komen.
4 inch 720p amoled HD quadcore mag je enigzins wel verwachten.
Of er iets extras komt dat moeten we maar afwachten.
4,7" :-O voor mij te groot hoor, waarom zo groot?? Voor mij was de 4 inch precies goed. Eigenlijk was deze al ietsje te groot, maar dan had je ook het gemak van een lekker groot scherm.
Iedere keer als iemand met een note zie bellen schiet ik in de lach, haha en deze is dan bijna even groot.
Maarja misschien moet je er gewoon even aan wennen.
Gelukkig is er keus zat :)
Als je veel mail leest is een wat groter scherm wel een verademing, en bellen met een iets grotere telefoon, och :)

Maar de Note tja ik vind het ook altijd wel komisch ^^, een collega heeft ook maar een bluetooth oortje erbij genomen voor zijn note ;)
Er is dus niet keus zat. Want de laatste tijd staat highend gelijk aan > 4.3".
Zowat elke fabrikant heeft inmiddels 4.3 inch dus das niet waar.
Waarschijnlijk heeft hij geen fysieke knoppen meer, wat hem weer kleiner maakt.
Een scherm van 4,7 inch zegt niet veel over de grootte van het toestel. Samsung zou de knoppen onder aan het scherm weg kunnen halen, maar toch kan het even groot blijven als de S2.
Iedere keer als iemand met een note zie bellen schiet ik in de lach, haha en deze is dan bijna even groot.
Ik schiet elke keer in de lach als ik mensen iets ander zie doen dan bellen op een kleiner toestel dan 4.3 inch :) Wat ik 10x meer zie dan mensen die aan het bellen zijn, scherm is voor bellen niet belangrijk maar voor de rest juist wel. (uiteraard een grapje ik ga andere niet uitlachen om de telefoon, hoe zielig is dat)

Anyway hij wordt lang niet zo groot als de note, de One X is ook 4.7 inch en is veel kleiner, daarbij zullen er op de SGS3 nog kleinere randen zijn waardoor het nog kleiner kan... Denk dat het toestel zelf niet veel groter zal zijn als de SGS2

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 april 2012 11:35]

Ik ben heel erg benieuwd! Zeker ook of alle geruchten van afgelopen tijd kloppen (draadloos opladen, keramische behuizing e.d)
Ik denk te zien dat het een geborstelt staal-achtig uiterlijk krijgt.. als je in de blauwe vlekken kijkt..

Ze zullen niet zomaar voor deze plaat gekozen hebben
Meende dat ze juist zeiden dat het om keramiek ging.
vandaar het woordje 'achtig' :)
Ik ben zeer benieuwd wel!
3 mei zit ik te streamen!
Keramiek, draadloos laden en Full HD waren imo 1 april geruchten.
De gekleurde vlekken lijken wel op waterdruppels. Doelt Samsung hier niet op de waterdichtheid van het toestel?
Ik vind het persoonlij kmeer op keramiek of metaal lijken. Dus volledig alu/keramiek?
Waarschijnlijk de vloeiende lijnen en het "simple" design.
23-5-2012 weten we het zeker!!:)

Erg knap van Samsung dat ze alles zo netjes geheim weten te houden :)

[Reactie gewijzigd door HellStorm666 op 16 april 2012 09:12]

Nee, 3-5-2012 weten we het zeker :*

Als je goed kijkt zie je de krassen van het "brushed aluminium" door het blauw heen. Maar zou blauw dan een van de mogelijke kleuren zijn? Het enige wat we vooralsnog kunnen doen is wachten. Ik vind het wel erg knap van Samsung dat ze de details en het ontwerp zo goed geheim kunnen houden, terwijl ik in het SIII geruchten topic op GoT las dat ze al bijna 2 maanden bij verschillende mobiele providers aan het testen zijn :o Nu zullen dat wellicht testtoestellen zijn in een SII-jasje o.i.d., maar ook van de hardware is nog weinig echt bekend.
En een andere, grotere behuizing, groter scherm, vervangbare accu, quadcore processor, chipset, mainboard, microsd-slot... Oja, tis 100% een andere telefoon.
Hopelijk is de telefoon een beetje snel na de introductie beschikbaar. Een aankondiging voor de aankondiging van de opvolger van de SG2 zou een beetje knullig zijn.
Dat is de bedoeling van Samsung ook, anders zouden ze hem wel weer op het MWC hebben aangekondigd.
Anoniem: 235591
16 april 2012 12:50
Nu ben ik in de markt voor een nieuwe telefoon, maar er is 1 zaak wat mij weert een Android telefoon te kopen: Google. Sinds hun samenvoeging van EULA's in maart ben ik niet meer zeker dat mijn privacy gewaarborgd wordt. Ik heb mijn vriendin bijvoorbeeld ten zeerste afgeraden een HTC Sensation te kopen, maar ze kocht hem voor de apps als Wordfreud en Drawsomething. Standaard staat het uploaden van foto's en filmpjes aan en wordt dit ge-upload naar Google+ alwaar iedereen kan zien wat jij upload. Staat standaard allemaal aan, en als je dat niet weet ben je mooi je privacy kwijt.

Hoe mooi een toestel ook is, hoe snel een toestel ook is, ik ben van mening dat het OS een groter aandeel heeft dan de hardware waarop een smartphone draait. Voor mij wordt het een WP7 telefoon, en dat zal dan een Nokia zijn. Het is jammer dat bijvoorbeeld Samsung niet inspringt met een WP7 telefoon. Gegarandeerd dat ze daar dan ook de markt pakken.
Standaard staat het uploaden van foto's en filmpjes aan en wordt dit ge-upload naar Google+ alwaar iedereen kan zien wat jij upload.
Raar bij mij heeft dat altijd uit gestaan, daarbij als je het aan zet is het nog steeds niet zichtbaar voor anderen/3den. Het is dus helemaal niet zo dat iedereen dat kan zien, enkel Google of de US overheid ;)

Maargoed als jij denkt dat MS niet (ook) op je gegevens uit is het toch helemaal goed :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 april 2012 13:26]

Ik heb er niet zo veel verstand van, maar Apple en Windows zijn toch ook allebei Amerikaanse bedrijven?
Die zijn toch ook verplicht gegevens van hun servers (waar ook bestanden over jou zullen opslaan) af te staan indien nodig?
Samsung heeft een hekel aan WP7.. Waarom zouden ze hun macht en innovatie inleveren en ook slaaf worden van MS? Net als Nokia? ben je gek... hahahaha
fake

op het geruchten forum wordt uitgelegd dat je software niet recht uitgelijnd is tegenover de telefoon.

[Reactie gewijzigd door Proxx op 16 april 2012 16:26]

1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee