FF de claims van 1993 gelezen (de anderen van na 2003 kunnen ze wegens bergen prior art toch geen aansraak op maken lijkt me).
"Een zoeksysteem, waarbij gecaimd wordt het relaties leggen tussen plaatjes, text, audio en data, soms met een atlas, moglijk met CDROM, en met mogelijke toename van detail, het zetten van een marker op de atlas, het daarbij alfabetisch opzoeken van data behorende bij die plaats etc."
Dit geld net zo goed voor Google maps of de Michelin routeplanner, alsook bijvoorbeeld het CD-ROM programma EasyTravel (uit '99, vandaar ook dat alles van na 2003 me onzin lijkt).
Afgezien van prior art, lijken de claims me in de VS waarschijnlijk niet afdwingbaar om drie redenen:
1) Het is een puur software patent, er wordt immers met name een zoeksysteem gepatenteerd, al wordt er verderop gezegd dat er een microprocessor gebruikt kan worden om informatie te verwerken (duh!). Dit softwarepatent is vermomd als een 'systeem'.
2) Het is niet innovatief, in de zin dat een ieder ander in dezelfde bedrijfstak met relevante kennis die dit patent niet had gelezen het geclaimde zonder problemen en zonder moeite op dezelfde manier zou hebben gemaakt,
3) Het patent is te breed, en is een patent van een idee, en niet van een specifiek proces of technologie. Het idee dat geclaimd wordt houdt zo ongeveer in 'pak een telefoonboek, kijk in welke straat je bent, en laat de computer bedrijven in de buurt op alfabetiche volgorde zetten, zoek wat info zoals plaatjes en audio van dat bedrijf, maar laat het werk door een computer doen'. Behalve dat de computer het werk doet, is het gebruik van de Gouden Gids / Telefoongids / KvK / Reclamefolders om info te combineren al zo oud als de weg naar Rome.
Het plan is waarschijnlijk bij de kleintjes als TomTom een schikking af te dwingen, en daarna achter de groten aan te gaan (Google e.a.), en te hopen daar ook een schikking af te dwingen. Winnen zullen ze namelijk niet, omdat het hoogste gerechtshof gezien hun recente uitspraken zeker gehakt / afval van dit patent maakt.