Door Jeffrey van Maurik

Gathering of the Tweakers - De Thuisbioscoop van HTip

15-09-2013 • 08:00

261 Linkedin

Philip, op Tweakers beter bekend als HTip, zocht samen met zijn vrouw jaren naar de perfecte woning om een thuisbioscoop te kunnen bouwen. Ergens in België vond hij uiteindelijk een plek om zijn ultieme droom te verwezenlijken. De Chamber of Dreams, zoals Philip zijn thuisbioscoop zelf noemt, kostte jaren van arbeid.

De ruimte is met de hulp van een specialist akoestisch geoptimaliseerd, met een speciaal plafond en een projectiewand die basstraps herbergt. Er werd een speciale stroomgroep aangelegd, met een stroomgenerator om alle apparatuur van stabiele stroom te voorzien. Sinds kort heeft Philip al zijn componenten, de subwoofer en overige luidsprekers, op speciale dempingsplaten geplaatst, die resonanties dempen en rfi-straling elimineren. Meer informatie over dit schitterende project van Philip vind je hier.

Voor nieuwe afleveringen in deze serie zijn we altijd op zoek naar mensen met bijzondere collecties of hobby's. Ben je er zo een of ken je iemand? Laat het ons weten via een bericht op het forum of mail ons.

Lees meer

Reacties (261)

Wijzig sortering
Indrukwekkende ruimte! :) 8-)

Je zegt eventueel nog te willen verbeteren en investeren.
Ik zou als tip het boek van Floyd E. Toole, "Sound Reproduction" willen adviseren.

Ik zie namelijk wel al punten die beter zouden kunnen, maar het is wat lastig om dat beknopt via een topic berichtje allemaal uit te gaan leggen.
In dat boek wordt dat allemaal best goed uitgelegd.
Zo is onder andere een multi-subwoofer opstelling echt een flinke verbetering.
Ik ben aangesloten bij AES (Audio Engineering Society) en daar is meer over te vinden.
(Onder andere van Harman group en Earl Geddes)

Stuur anders even een DM, dan kan ik wat meer uitleggen.

edit:
Hier wat links om het gemakkelijker te maken :)
http://www.harman.com/EN-...ite%20Papers/multsubs.pdf

http://books.google.nl/bo...tion.html?id=sGmz0yONYFcC

[Reactie gewijzigd door B_FORCE op 15 september 2013 13:57]

Bedankt voor de links en tips. Klopt helemaal wat je zegt, maar eerlijk gezegd hebben we daar niet echt de ruimte voor. We zouden heel goed aan de andere want nog een DD18 kunnen plaatsen, maar dan wordt de gang naar achter erg lastig. Even los van de kosten ;)

Maar ik laat me graag adviseren, want anders was ik nooit zover gekomen! Kom er nog een keer op terug...
Ruimte is inderdaad altijd lastig.

Wat heel erg goed werkt, is meerdere kleinere subwoofers nemen.
Dat klinkt heel erg tegenstrijdig, maar de combinatie levert een heel erg goed resultaat op.
Op die manier kun je het dus compact houden en toch nog voldoende diepgang en volume creëren.

Zeker in een opstelling waar meerdere (luister)posities zijn, is dat echt een ontzettend goede investering!
Je zorgt er namelijk voor dat de basweergave overal nagenoeg gelijk en mooi vlak is.
Normaliter zit er namelijk altijd een groot verschil in.

Nu werken bass traps ed wel een heel eind, maar onder de 75Hz doen die het niet meer.
Ik weet niet precies hoe groot de ruimte is, maar over het algemeen zijn er altijd wel problemen rond de 35-50Hz (zogenaamde staandegolven)
In principe kun je die op deze manier bijna helemaal uitmiddelen (samen met wat EQ)

Een andere oplossing zouden zogenaamde Helmholtz resonatoren zijn.
Buiten het feit dat die dingen ENORM worden (en dus kostbaar zijn), zijn ze ook heel lastig en slecht af te stellen.

Mulisub oplossing is naar mijn mening (en ook Floyd Toole) veel eleganter, beter en soms zelfs goedkoper.
HTip heeft volgens mij slat trap absorbers gemaakt voor 1 of meer van de probleem (staande golf) frequenties. (70 Hz afgestemd) Aldus deze pagina: http://www.htforum.nl/yab...218.msg1407465#msg1407465

Die kun je toch redelijk afstemmen zodat ze op een smalle frequentie band werken..
De projectiewand is een combinatie van paneelabsorbers en lattenabsorbers. De laatste zijn in feite Helmholz resonatoren, waarbij de diepte van de lat, de afstand tussen de latten en de totale diepte de dempende frequentie bepalen. De basstraps werken door tot ca. 50 Hz en aangezien dat niet genoeg was hebben we later ook nog een RPG Modex Broadband op de achterwand gemonteerd die werkt van 35-5000 Hz. Meer kunnen we niet doen, zonder te beginnen met meerdere subwoofers, zoals jij terecht voorstelt. Echter we zijn erg tevreden met ons geluid, dus hebben we die optie nog niet overwogen.
Ik heb gisteren het boek van Floyd E. Toole "Sound Reproduction: Loudspeakers and Rooms" als verlaat verjaardagscadeau gekregen. Heb er al even in gelezen en het is een zeer interessant boek. Bedankt voor de tip! :)
Ha!

Had ik niet meer verwacht een reactie erop te krijgen :)
Veel plezier ermee.
Ik weet niet of je ietwat technisch aangelegd bent?
Soms is het namelijk behoorlijk pittig.

Stuur anders even een DM.
Ik heb nog wel meer tips (en kan misschien nog wel iets voor je betekenen)
Dank je! Ik had ook niet verwacht het boek te krijgen :)
Ik heb een technische achtergrond, maar geen idee wat ik daar nog van weet. Leer wel snel ;)

Alvast bedankt voor je tips! Ik zal je binnenkort een berichtje sturen...
Cool om een film bij de projectpagina op HTforum te zien. :)

Hele gave ruimte!

Voor de mensen die vragen hebben: Het draadje op het HTforum van Philip:

http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=60218.0
Allereerst bedankt voor alle reacties _/-\o_ Ik heb net als jullie van het filmpje genoten en ook van het lezen van alle reacties. Ik beleef zo de hele dag weer opnieuw. :*) We voelen ons ook bevoorrecht dat we deze ruimte hebben kunnen realiseren en er regelmatig van kunnen genieten.

Ik kan onmogelijk alle vragen beantwoorden, waarvan sommigen al zijn beantwoord (dank daarvoor!), maar ik ga wel proberen een aantal te doen. Dus hou deze pagina in de gaten...

Ook bedankt aan Tweakers en in het bijzonder aan Jeffrey en Frederik die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt!
Via PM ook vragen gekregen over de akoestiek en hoe te beginnen. In mijn topic op het HTforum (zie link in de begeleidende tekst van de video) staat in de openingspost een paragraaf volledig gewijd aan de akoestiek. Hier wil ik in het bijzonder iets uitlichten en wel de verslagen van de specialist Toine Dingemans van SoundScapes en mijn ervaringen met hem.

Zie: http://www.htforum.nl/yab...218.msg1833843#msg1833843

De persoonlijke ervaring van Toine staat hier:
http://www.htforum.nl/yab...403.msg1833225#msg1833225

Als antwoord op de vraag van Mapl een passage uit bovenstaand verslag:
"Na het ruisen-in-roze is de ruimte nog even bestookt met laagfrequente sinustonen vanaf 50Hz omlaag. 40, 30, 20, 16 en 10Hz. Dit om te zien of Philip misschien ergens vergeten was een schroefje vast te draaien. Tot mijn verbazing resoneerde en rammelde er helemaal niks mee. De ruimte is van zichzelf zo rigide als de rots van Gibraltar en dat is een aardige prestatie! Geen gegons, gezoem, gerammel, gesis, getik... niks meer. Zelfs de plafondconstructie hield zich stil. Niks zo irritant als een ongeïdentificeerde resonantie die hoorbaar is als je net lekker zit, en die vervolgens niet te localiseren is als je eenmaal opstaat en op zoek gaat... Ze zijn er gewoon niet!"
Prachtig! :) Dat wil ik ook wel.

Als mensen je voor gek verklaren zijn ze waarschijnlijk te overdonderd met jaloezie. Leuk toch om zo iets te hebben? (Als je van films houdt natuurlijk!)
Sommig spul lijkt inderdaad ietwat overdreven qua materiaalkeuze, maar lekker boeiend; als je het er voor over hebt: waarom niet? :)

Mooi hoor!
Dat is precies waar het om gaat. Als je de investering waard vind en het ook kan betalen dan staat je niets in de weg om je droom waar te maken. Voor de een is dat een mooie auto of een wereldreis of wat dan ook. Voor mij/ons is dat de beleving van muziek en film :*)
Prachtig gedaan deze kamer en wie weet ga ik dit ooit nog wel doen (als het schip met geld binnen komt) want ik heb hier al heel vaak over gedroomd. Eerst maar eens een huisje :p

Het gedeelte over akoestiek kan ik nog volgen en goede versterkers en speakers ook. Waar ik echter altijd afhaak is bij speciale platen waar de aparatuur op gezet wordt om interferentie of zo te voorkomen of bij speakerkabels van honderden euro's per meter omdat die een puurder geluid weergeven. Ik geloof daar niet in, dus op dat stuk kan ik dan flink besparen :)

Gelukkig ben ik daar niet de enige in en is daar op DEZE website ook heel wat technische onderbouwing geschreven waar ik maar tot op zekere hoogte kan volgen waarover het gaat (ingewikkelde formules en zo zijn nooit mijn sterke kant geweest)

De afwerking van de kamer zelf ziet er geweldig uit, vind het alleen nog jammer dat zodra je de kelder in gaat, dat je dan ook nog een kelder herkent. Ik zou geloof ik zelf die ruimte ook nog aanpakken. Ketel inbouwen en iets met filmposters en spots of zo. Totaal niet belangrijk natuurlijk maar ik ben op dat gebied gewoon een muggenzifter :p

Jammer dat je via internet niet kunt horen hoe alles klinkt.

Is dit nou een vrijstaand huis? En zo niet, horen de buren hier dan helemaal niets van?
Leuk dat je dat van de afwerking aanhaalt, want we hebben nog plannen voor ons volgende project, een bar/foyer :*)

De ketel/boiler, e.d. verdwijnen dan uit het zicht. De hele ruimte wordt aangekleed als een foyer in een bioscoop. Er komt bovendien een piano te staan, waar mijn vrouw een aardig deuntje uit kan toveren. Het ruwe ontwerp kan je hier vinden.
http://www.htforum.nl/yab...218.msg1524714#msg1524714

Het ontwerp stamt uit 2009, dus zal moeten worden herzien met de nieuwe CV-installatie, maar je krijgt een aardig idee hoe het komt uit te zien.

En ja, we wonen vrijstaand. Met buren hoeven we dus geen rekening te houden. Anders was dit waarschijnlijk niet mogelijk geweest. Het kan wel, maar wordt erg kostbaar.
Anoniem: 22438
@HTip16 september 2013 00:01
Gaaf, dat ziet er goed uit. En wat een enorme ruimte heb je daar nog naast dan. Flinke kelder moet dat zijn.

En heerlijk vrijstaand wonen, dat is natuurlijk perfekt voor zo'n situatie. Heerlijk film kijken met vol geluid wanneer jij dat wilt én geen last van de buren op jouw beurt.

Dit mag dan natuurlijk in de foyer niet ontbreken :p
Zet de dempinsplaat onder de cd speler, versterker of andere componenten en geniet van een natuurlijker geluid. Het laag wordt strakker, scherpe randjes verdwijnen en de ruimtelijke informatie neemt drastisch toe. Alles wordt open getrokken, en daardoor “muzikaler” door de toepassing de demping plaat.
*Proest*

Als iemand mij kan uitleggen hoe een trillingsdempende plaat onder je CD speler ervoor kan zorgen dat je geluidskwaliteit toeneemt in een geheel digitaal circuit...

Dit, net als hele dure speakerkabels (los van de dikte dan, want die is wel degelijk belangrijk) met allerlei 'foefjes' en theorieen is pure onzin en afzetterij. Geef hier je geld alsjeblieft niet aan uit.
In een blinde test zal je nooit het verschil horen omdat dat er ook gewoon niet is.

{EDIT}
Verder wel een geweldig project natuurlijk, maar reageren in je eigen vakgebied ligt vaak nogal voor de hand ;)
{/EDIT}

[Reactie gewijzigd door renevanh op 15 september 2013 21:40]

Die platen dempen niet alleen resonantie van de speakers maar ze ontstoren de andere apparaten blijkbaar ook. (Ik zou m'n zooi tevens wel goed aarden btw)

Echter, snap ik niet helemaal wat ze onder de speakers doen, ik dacht dat stalen punten het werk al deden. (En het ziet er wat fraaier uit, imho).
Is een beetje moeilijk uit te leggen, maar er zijn 2 manieren om geluid te verbeteren, koppelen en ontkoppelen. Bij koppelen probeer je het contactoppervlak van de component en de omgeving zo klein mogelijk te maken. Op die manier is de vloer essentieel om eventuele trillingen te absorberen. Dat werkt goed op houten vloeren (geen laminaat) die voldoende kunnen bewegen.

Ontkoppelen is daarentegen juist het maximeren van het contactoppervlak zodat de ondergrond geen factor speelt. Het ontkoppelmateriaal moet dan alle trillingen opvangen. Dit werkt eigenlijk altijd, maar is voor een harde vloer (beton, tegels, etc.) vaak de beste methode.

Ik heb gekozen voor het ontkoppelen en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Bovendien wordt veel RFI/EMI opgewekt in de scheidingsfilters die het signaal splitsen in lage, midden en hoge tonen (3-wegsysteem). Zowel de trillingen als electrische storingen worden door de platen geabsorbeerd.

Voor meer informatie zie: http://www.ca-electronics.com/Products/ca-diamond-1/
Van wie citeer je nu die tekst over die dempingsplaat? Dat is me niet helemaal duidelijk...
Tsjaa...de audiofielen discussie zal nooit afgelopen zijn. Het nut van al die speciale dingetjes wordt door iedereen behalve de audiofielen betwist. Punt is dat er vaak theoretisch een verschil is. Je kunt het vaak zelfs meten, maar de verschillen zitten vaak ver (en dan ook heeeeel ver) buiten het waarneembare bereik. Maar dat is voldoende voor de audiofiel.

Bekend is de test tussen een Monster Audio kabel van $1000 en een kledinghanger (zo'n draadding die je vaak bij de stomerij krijgt). Niemand is nog in staat gebleken het verschil tussen deze twee waar te nemen. Go figure...
Weer goed bezig Tweakers. Leuke aflevering. Mooi zaaltje hoor en ik vind de Marantz afstandsbediening nog wel het hoogtepunt. Wat een gemak!
Daar is heel veel tijd in gaan zitten, maar ik ben trots op het eindresultaat. In het filmpje gaat het over de specifieke apparatuurbediening en die heb je nodig als je iets specifieks wil veranderen. Voor film/concert, games en muziek heb ik aparte schermen met veel macro's die veel taken automatisch afhandelt. Dat is zo handig gebleken...

Voor de schermafdrukken zie deze link:
http://www.htforum.nl/yab...218.msg2129162#msg2129162
Toffe mancave heb je hier man.
En goeie films laat je zien (The avengers) tof man.

Gelukkig support je vrouw je ook hierbij, want vaak heb je ook weer dat de vrouw zegt, maar a-nee dit kunnen we beter in iets anders investeren.

Schatting 10.000,- voor alles denk ik THX producten op zich zelf zijn altijd al duur. Hoe kom je aan die pathe stoelen haha
De stoelen heb ik gevonden op (echt waar) www.bioscoopstoelen.nl. De stoelen komen uit een echte bioscoop, op het frame staan nog de stoelnummers, en zijn opnieuw gestoffeerd.

En voor jouw schatting kan je inderdaad een mooi eindresultaat bereiken :D
Nee, het is meer dan 10.000, ik denk eerder richting de 30.000 euro.
(niet de inrichting meegerekend)

Wat ik in de video kon terug vinden:
Power plant regenerator premier: € 2000.-
Marantz PM-15S2: € 2500.-
Marantz SR-9600 AV Receiver: € 4000.-
Oppo BDP-83: € 500.-
Stewart Filmscreen 3 meter (?): € 500.-
Speakers (?): € 5500.-
JVC DLA-X90 D-ILA Projector (?): € 12.000.-
Bedrading; gadets, films, bedrading: € 3000.-
mis info over de beamer en het projectie scherm kan je dat nog posten ?
2 Min zoeken op het forum:

http://gathering.tweakers...message/40276644#40276644


Ot:

Mooi werk die prive bioscoop! Ziet er werkelijk prachtig uit.
Die link had gewoon bij de video moeten staan. :)
helemaal mee eens, hoe kan dat nu niet behandeld worden met een clip over home cinema. aan het einde heb je zelfs nog een camera pan langs de projector, was erg verbaast toen het filmpje daarna was afgelopen.

@franko P. : thanks, ga het even nalezen.

verder leuk dat er weer een orginele tweakers serie is opgestart, kan er altijd erg van genieten.

Nog een algemeen puntje voor deze ronde (mocht het huisstijl worden): verwijder de witte rand rond het beeld, is echt geen porem met fullscreen kijken. laat het beeld lekker fullscreen zijn.
Ik zal Jeffrey vragen of hij de link hier op tweakers erbij wil plaatsen en, indien mogelijk, het witte kader om de video wil verwijderen.

In de link staat inderdaad de lijst met apparatuur. In het bijzonder de vraag over de beamer en scherm. Dit zijn resp. de JVC D-ILA HD950 (het topmodel van JVC van 3 jaar geleden) en het Stewart Screen Luxus Deluxe Screenwall 110" met Studiotek 130 doek. Stewart is een topmerk en marktleider op het gebied van schermen en maken bijv. de schermen die tijdens de Oscaruitreiking worden gebruikt. Beide zijn ex-demo en heb ik zo voor een gunstige prijs kunnen krijgen ;)
De witte rand hoort sinds aflevering 1 bij de Gathering of the Tweakers. Huisstijl dus. :)
Jep twee erg belangrijke onderdelen in een biosciop ;). Reflectieeigenschapen en projectiekwaliteit/mogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 15 september 2013 12:01]

Ik vermoed dat als er een 4K breamer komt te hangen hij heel snel zijn opmerking wil vergeten :)

Ik heb een 107cm full HD tv waar je niet echt kan zien waneer het 720p of 1080p is op mijn kijk afstand van 4 meter.
het verschil dat ik zag bij het uitwisselen van een SD naar full HD breamer ging een wereld voor mij open WOW!
Ik denk dat dit ook bij een update naar 4K zal zijn.
het meeste HD materiaal is niet eens echt HD, de bitrate and gewoon algehele beeldkwaliteit is gewoon slecht. vergelijk maar eens een willekeurige hollywoodfilm (bleu ray) met die HD-promofilmpjes, de kwaliteitsverschillen zijn net zo groot als dvd versus hd.

de 4K promofilmpjes hebben hetzelfde probleem, die dingen zijn watertandend mooi maar in de praktijk zijn bijna geen 1 film op 4k opgenomen en als ze dat wel zijn is het op 2k bewerkt in post en blijft er van de orginele beeldkwaliteit niks over.

oblivion is opgenomen in 4k, iets waar ze heel trots op zijn maar post is gedaan in 2k en de 4k screenshots die eruit komen zijn gewoon om te huilen:

http://www.freeimage.us/share-91C1_51F8FC13.html
http://www.freeimage.us/share-4260_51F8FC31.html

dit is gewoon upscale en totaal niet wat 4k toe in staat is, zelfs een deftige 1080p doet het beter dan dat.

laat ze eerst eens 1080p materiaal "maxen" qua beeldkwaliteit, dan gaan we wel eens praten over 4k.

[Reactie gewijzigd door flippy op 15 september 2013 11:19]

Dat is het grote probleem met veel nieuwe zaken. Toen de DVD in Nederland kwam, was veel materiaal ook niet echt geweldig. De mogelijkheden werden vaak niet goed benut. Vooral A-Film heeft/had een reputatie om films te castreren. Had je bv in de VS een release met DTS geluid en 16:9, maakte A-Film er gewoon een 4:3 van met stereo. Een beetje zoals de introductie van breedbeeld in Nederland 20 jaar heeft geduurd omdat al die knuckleheads niet aan technology-push willen doen, maar steeds uitgaan van installed base. Erg dom. Zo hou je het klein.

Idem met BluRay: ik heb ooit een keer een film teruggebracht omdat de DVD die ik ervan had beter was. Ik had gehoopt en verwacht dat de BR nóg mooier zou zijn. Bleek dat de DVD die in Nederland uitgekomen is om te huilen was. Ik had een Hong Kong SE (Chinese film) die erg goed was. De BR was voor Nederlandse begrippen goed, maar nog steeds om te janken.

Jammer dat zulke bedrijven in staat worden gesteld om het publiek te besodemieteren met inferieur spul. En dan te bedenken dat DVD's en BR's in Nederland nog duurder zijn ook. En dan vragen ze zich af waarom mensen gaan downloaden? Serieus: ik heb hier iets van 300 dvd's en br's liggen dus ik ben echt niet te beroerd om te kopen, maar ik laat me niet oplichten.
A-Film verneukt nogsteeds de film. laats had ik The Spy next door met Jackie Chan op Blu-Ray. om te janken het leek wel een VHS. je kon nada instellen. het enige wat deze versie dan voor ahd op de VHS, was dat er scene selcetie was. voor de rest om te huilen.

Wat een Prutsers bij A-Film, dat is de film goed maar de presentatie van die film tien x niks. Net als het beeld- en geluids- kwaliteit. triest gewoon. Daar bij A-films kunnen ze beter een naamwijziging door voeren naar VHS-Films. bah en bah om te kotsen die maatschappij.
Inderdaad, de foto's lijken wat onscherp. Wel een grappig detail, het is nog scherp genoeg om te kunnen zien dat de wond op zijn neus is geplakt :)
Het lijkt wel of ze met een rode stift over z'n neus zijn gegaan :+

Nou is het wel zo dat we maar naar 1 frame aan het kijken zijn. Geen idee hoelang je de echte scene in de film te zien krijgt.
Anoniem: 159816
@flippy16 september 2013 11:27
Dat plaatje wat jij laat zien komt sowieso niet van de blu-ray maar van 1 of andere karige rip.

http://www.imagebam.com/image/4062b6267117972
Het is volgens mij ook gewoon een probleem met NL distributeurs. Ik weet niet zo goed hoe het in BR tijdperk is, maar met DVD was dat al bagger met veel NL distributeurs. Als ik dezelfde films uit het buitenland haalde, was de kwaliteit / bitrate vaak véél hoger.

En toen BR net kwam kijken was alles van toko's als DFW gewoon geupscalede DVD troep. En hun DVD kwaliteit was al niet uitmuntend.
Het verschil van SD naar HD is veel groter dan van HD naar 4k. Het punt is dat op een gegeven moment de verbeteringen zo klein zijn dat je toch een redelijk specefieke situatie moet hebben wil het echt beter zijn en dan is het nog maar de vraag of het zoveel beter is dat het iemand echt uitmaakt.

Ik woon in Japan en het staat hier in de winkels vol met 4k tv's. Ja als ik een beter van een 80'' tv af ga zitten dan zie ik wel verschil maar zo extreem veel beter is de beeldkwaliteit niet en in 90+% van de huishoudens zal het waarschijnlijk geeneens merkbaar zijn omdat de tv's niet groot genoeg zijn en de kijkafstand toch wat verder is dan "optimaal".

Daarintegen is het verschil tussen SD en HD al snel merkbaar op een tv van een normaal formaat.

Verder wel een coole ruimte. Het enigste wat ik me afvraag is waarom er stoelen in staan. Languit kunnen zitten/liggen vind ik veel prettiger dan een stoel. Ik had er een groote bank ingezet :P
Het enigste wat ik me afvraag is waarom er stoelen in staan. Languit kunnen zitten/liggen vind ik veel prettiger dan een stoel. Ik had er een groote bank ingezet
Je hebt je eigen vraag beantwoord... En daarbij: de bioscoopervaring is voor velen erg belangrijk.
Het is mijn ding ook niet zo, die typische bioscoop look. Ik zou het iets huiselijker inlichten, en met meer plek voor etenswaar :+. Mezelf kennende zit ik daar met m'n bord spaghetti achter het scherm, haha. Verder wel waanzinnig kewl zo'n thuisbioscoop hoor, heel tof gedaan!

Hoe is het geluid buiten de kelder? Totaal niet storend voor de omgeving?
Verder toch ook wel beetje benieuwd naar je film en muziek smaak. Zoals gezegd leent bioscoop zich uitermate voor het schieten, tietenen helicopters principe. Ik ga zelf ook nagenoeg alleen voor de categorie (kansloze) actiefilm naar de bios. Dat is echter niet het type film wat ik het liefste kijk. Dus, behalve The Avengers, wat kijk je graag? :)
Hier in de mediamarkt maastricht hebben ze ook zo'n 4K sony staan die even geleden door t.net gereviewed is. Ik heb toen even gekeken, maar er hing een bijna even grote full hd sony TV naast en ik vond het serieus erg moeilijk om het verschil te zien. Ja het zag er erg goed en scherp uit, maar dat komt voornamelijk door het bijzonder kleur- en contrastrijke materiaal wat ze kiezen om te tonen. De full hd TV er naast had soortgelijk materiaal en dat zag er ook prachtig en scherp uit...
Dus... tja... de industrie moet natuurlijk weer iets verzinnen om mensen zover te krijgen om weer een nieuwe duurdere TV te kopen, maar zelf zie ik het nut er ook niet zo van totdat het qua kosten weinig meer uit maakt.
Anoniem: 18453
@t_o_c15 september 2013 22:25
Het punt is dat op een gegeven moment de verbeteringen zo klein zijn dat je toch een redelijk specefieke situatie moet hebben wil het echt beter zijn en dan is het nog maar de vraag of het zoveel beter is dat het iemand echt uitmaak
Helemaal gelijk als het een 42 Inch LCD scherm is waar je op 4 meter afstand voor zit, dan zie je het verschil bijna niet.

Op een 100 Inch + scherm zie je het dan nog wel hoor... of je moet aan een (betere) bril.
1 2 3 ... 15

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee