Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 22 januari 2018

Crucial MX500: Koploper in het budgetsegment

Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive.  Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
40
Score: 4
9
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 14 november 2018 Product geleend

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+3
Foritain 29 mei 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+2
LooneyTunes 20 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Aangeschaft ter vervanging Samsung 830 (512gb) in Macbook (mid 2011). Het lijkt er op dat het systeem iets minder snel is geworden (gevoel!), maar veel meer ruimte! (lees verder)

Pluspunten

  • Prijs
  • Ruimte
  • Snel!

Minpunten

  • Geen Mac software (maar dat gaat ook op voor andere merken)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

0
planet8 5 juli 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Opgepast bij klonen van hdd naar ssd, voor de rest prima ssd. De snelheidswinst t.o.v een hdd is enorm.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • stroomuitval bescherming

Minpunten

  • Clone software werkt niet voor HDD
  • Misinformatie van fabrikant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 1
Compatibiliteit Score: 5

0
jofrel 14 september 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Heel tevreden met mijn aankoop. Snelle SATA SSD voor een goede prijs. SATA kabel met zo'n metalen clipje klikt er helaas niet in vast, dat is wat teleurstellend maar niet erg.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • SATA Connector

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
slow whoop 29 oktober 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Snelle SSD met grote opslagcapaciteit om m'n oude laptop de upgraden. Laptop loopt weer als een zonnetje, en veel sneller dan met de oude HDD

Pluspunten

  • Snel
  • Grote opslag
  • Stil
  • Licht

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4

0
BUSINESSRA 1 april 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Compact, snel en genoeg opslag voor de meeste basis dingen.

Pluspunten

  • Snel
  • Genoeg opslag

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4

0
stargamer112 23 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een goede SSD voor iedereen die van de HDD komt. Één van de beste 1TB SSD's getest qua schrijf- en leessnelheid en vertraging. Prijs is geen pro, noch een con. Iemand die het geld ervoor over heeft koopt hem toch wel en iemand die dat niet heeft koopt hem niet.

Pluspunten

  • Retesnel
  • Zeer compatibel
  • Goede garantie

Minpunten

  • Schrijfsnelheid valt ietwat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
MarcelB96 2 februari 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima product, sinds mijn overstap van HDD naar SSD kan ik niet meer zonder

Pluspunten

  • Stil
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijzig (overstap HDD->SSD)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

GwnLars_ 3 juli 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Prima SSD voor zijn prijs , lekker snel met booten en voor de pc's die vaak de geest geven/crashen geeft het uit eigen ervaring geen problemen . Nooit klachten gehad over Crucial dus zeker een goede koop !

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Prenium look
  • Voor de niet veeleisende gebruiker lekker snel
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen sata kabel meegeleverd maar dat is enigsinds begrijpelijk in dit prijssegment

Eindoordeel

Score: 5
AnhP 14 juni 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Gekocht op Amazon: E. 64,95 (prijs verschilt per dag)

Pluspunten

  • Goed kwaliteit voor de prijs
  • Vergelijkbaar snelheid als de duurdere Samsung EVO 960
  • Gemakkelijk te installeren

Minpunten

  • moet nog ontdekken

Eindoordeel

Score: 5
AndyVR88 8 juni 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Ik heb de 250 en de 500gb varianten, zéér tevreden van! Gezien zijn prijs een sterke concurrent op de markt. Deze gaat zeker nog in mijn toekomstige builds. Een tijdje terug had je al voor €60 eentje van 500gb, dan moet je zelfs niet meer nadenken erover.

Pluspunten

  • prestaties
  • looks
  • prijs

Minpunten

  • niet de snelste, daar is de prijs ook naar...

Eindoordeel

Score: 5
Pingdeft 2 juni 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Snelheid van de SSD is goed (560MB/s lezen & 510MB/s schrijven). Vergeleken met andere SSD's rond deze prijsklasse krijg je veel voor je geld. Voor de Samsung Evo's betaal je iets meer, in de praktijk merk je het prijsverschil niet. Ziet er iets minder fancy uit (ifyoucare)

Pluspunten

  • Snelheid /prijs
  • Robuust
  • Schroefjes meegeleverd

Minpunten

  • Uiterlijk (if you care)

Eindoordeel

Score: 5
stefanfjk 24 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima SSD, werkt snel en is stabiel. Ideaal om een ouder desktop sneller te maken (waar ik hem voor gebruikt heb).

Pluspunten

  • Prijs
  • Snel
  • Stabiel

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
route99 11 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Afgaande op de reviews en ook de eigen positieve Crucial ervaringen, was de keuze vrij eenvoudig. SWW leverde binnen ca 1 dag al de SSD. Klonen:met Aomei Backupper Free, in 1x werkend. Eeen snelle SSD prima voor mijn i7 7700K/16 GB DDR4 systeem. Verder weinig spannends te melden.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Was bekend met dit merk/ de kwaliteit

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Eindoordeel

Score: 5
planet8 7 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Zie ook mijn vorige review, installatie ging deze keer zeer vlot. Duurzaamheid kan ik momenteel nog niks over zeggen, maar met de vorige Micron ssd in 2 jaar geen enkel probleem ondervonden. https://tweakers.net/productreview/192191/crucial-mx500-2-komma-5-inch-500gb.html

Pluspunten

  • prijs
  • kwalitieit
  • geen qlc

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
msx4ever 4 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Prima product, snelheid is goed bij zowel lezen als schrijven. Door het vervangen van de 7200RPM HDD met deze SSD van Crucial is de laptop een stuk stiller nu :-)

Pluspunten

  • Snel
  • 5 jaar garantie

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Groesjenka 10 maart 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ter vervanging van mijn oude sata schijf van mijn 573G Acer notebook. Klonen met aanbevolen software ging probleemloos. HD verwisselen, notebook aanzetten en het loopt 10x sneller.

Pluspunten

  • bouwkwaliteit
  • snelheid
  • installatiegemak

Minpunten

  • nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 4
Webwinkelaar 14 februari 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Prima product voor een redelijke prijs. Voldoet inderdaad aan de beschreven prestaties..

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Lees/schrijf snelheid

Minpunten

  • De optionele software voor de SSD op Crucial's website voelt een beetje aan als bloatware

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
miekoo 8 november 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

goede ssd voor zijn prijs

Pluspunten

  • prijs
  • snelheid

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
BramG04 29 oktober 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Top SSD, snel, stabiel en makkelijk te installeren.

Pluspunten

  • Snelle SSD

Minpunten

  • Geen SATA kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Kowes 26 oktober 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Op zoek naar een SSD voor schoonmoeders nieuwe tweedehandse I5-3470 PC van Dell bij de Crucial MX500 uitgekomen. Prima reviews en ook op basis van de resultaten in de best buy guide voor deze SSD gekozen. Prima snelle SSD schijf die uitstekend voldoet in de Dell en het beoogde gebruik.

Pluspunten

  • Enorme snelheidswinst tov de HDD
  • Goed prijs/prestatie verhouding
  • Prima SSD

Minpunten

  • Geen schroeven meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
wivac 22 oktober 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Had een Crusial BX 200 van 240 Gig en heb deze nu gedegradeerd naar D drive en vervangen door een MX 500 250 Gig. Ben tevreden van beide maar in www.userbenchmark.com zie je het verschil. Systeem voelt snel en fris aan.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Er is niets meer bij tegenwoordig, zelf geen vijsjes

Eindoordeel

Score: 5
Pi-Qui 11 oktober 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima SSD's, heb er een in mijn MBP en een in mijn Dell precision M4600. De crucial heeft 1Gb NAND SLC cache als ik het goed heb, en dat merk je. In mijn ogen een aanrader.

Pluspunten

  • snelheid
  • prijs
  • levensduur en garantie

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
rodgerz 27 september 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

prima betrouwbare ssd en een lekker opslag van 1tb

Pluspunten

  • betrouwbaar
  • snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX500 2,5"?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True