Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 22 januari 2018

Crucial MX500: Koploper in het budgetsegment

Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive.  Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
47
Score: 4
10
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 14 november 2018 Product geleend

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+3
Foritain 29 mei 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+1
LooneyTunes 20 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Aangeschaft ter vervanging Samsung 830 (512gb) in Macbook (mid 2011). Het lijkt er op dat het systeem iets minder snel is geworden (gevoel!), maar veel meer ruimte! (lees verder)

Pluspunten

  • Prijs
  • Ruimte
  • Snel!

Minpunten

  • Geen Mac software (maar dat gaat ook op voor andere merken)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

0
planet8 5 juli 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Opgepast bij klonen van hdd naar ssd, voor de rest prima ssd. De snelheidswinst t.o.v een hdd is enorm.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • stroomuitval bescherming

Minpunten

  • Clone software werkt niet voor HDD
  • Misinformatie van fabrikant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 1
Compatibiliteit Score: 5

0
stargamer112 23 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een goede SSD voor iedereen die van de HDD komt. Één van de beste 1TB SSD's getest qua schrijf- en leessnelheid en vertraging. Prijs is geen pro, noch een con. Iemand die het geld ervoor over heeft koopt hem toch wel en iemand die dat niet heeft koopt hem niet.

Pluspunten

  • Retesnel
  • Zeer compatibel
  • Goede garantie

Minpunten

  • Schrijfsnelheid valt ietwat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
MarcelB96 2 februari 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima product, sinds mijn overstap van HDD naar SSD kan ik niet meer zonder

Pluspunten

  • Stil
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijzig (overstap HDD->SSD)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
jofrel 14 september 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Heel tevreden met mijn aankoop. Snelle SATA SSD voor een goede prijs. SATA kabel met zo'n metalen clipje klikt er helaas niet in vast, dat is wat teleurstellend maar niet erg.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • SATA Connector

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
slow whoop 29 oktober 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Snelle SSD met grote opslagcapaciteit om m'n oude laptop de upgraden. Laptop loopt weer als een zonnetje, en veel sneller dan met de oude HDD

Pluspunten

  • Snel
  • Grote opslag
  • Stil
  • Licht

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4

0
BUSINESSRA 1 april 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Compact, snel en genoeg opslag voor de meeste basis dingen.

Pluspunten

  • Snel
  • Genoeg opslag

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4

Siriusbizz 14 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een prima SSD, voor weinig geld, deze heb ik gekocht om mijn 27inch IMAC van 2013 en mijn MBP van 2012 te upgraden. Waren mijn geld zekers waard, gezien de snelheid ten opzichte van de standaard hdd.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Stil (maar dat wisten we van ssd's)
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Tot nu toe geen minpunt

Eindoordeel

Score: 4
de Koning 7 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Deze SSD is snel in gebruik en blijft koel. Zeker in vergelijking met de BX500 serie is de MX500 serie aanzienlijk sneller. Als ik de keuze opnieuw zou maken, zou ik voor de lage extra kosten wederom voor een SSD kiezen uit de MX serie. Ik beveel dit product aan.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Temperatuur blijft laag
  • TLC geheugen
  • Levensduur (in vergelijking met BX serie)

Minpunten

  • Geen schroefjes meegeleverd
  • Geen Sata kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Tylosion 3 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Goede schijf

Eindoordeel

Score: 5
HackingDutchman 30 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Werkt alweer een tijdje prima in mijn systeem. Bij aanschaf een van de goedkoopste prijzen per GB's mét cachegeheugen(in tegenstelling tot de BX500 die bagger presteert) Haalt zijn snelheden en is toch een van de goedkopere SSD's per GB. Heeft tevens stroomverliesbescherming. Aanrader!

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance
  • Stroomverliesbescherming

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
zx9r_mario 28 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Premium SSD voor een redelijke lage prijs, is een van de weinige met powerloss protection in deze prijsklasse.

Pluspunten

  • powerloss protection
  • performance

Minpunten

  • nog geen gevonden

Eindoordeel

Score: 5
FD2 9 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Mijn laptop uit 2012 is weer behoorlijk vlot. Die kan weer een paar jaar mee.

Pluspunten

  • Clone software bijgeleverd
  • Lekker snel

Minpunten

  • Clone software kan niet met 5 partities op 1 schijf overweg.

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 7 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Ik gebruik deze SSD in een gamepc (dedicated voor games). Prima performance voor een strakke prijs. Betrouwbaar en stabiel. De gehaalde snelheden zijn in lijn met de gestelde specificaties (dat is niet altijd het geval met goedkope SSDs).

Pluspunten

  • Niet duur
  • Betrouwbaar
  • Stabiel
  • Performance

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
chaoscontrol 4 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ik zocht 1TB SATA SSD welke niet duur was. Deze zou tijdelijk gebruikt worden in een machine waarna deze als opslag schijf zal dienen in mijn werkstation. De performance is prima voor deze prijs. Schrijfsnelheid zakt na aantal GB terug naar ~100MB/s, normaal voor een TLC schijf met dram/SLC cache.

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance

Minpunten

  • Uiterlijk

Eindoordeel

Score: 5
GwnLars_ 3 juli 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Prima SSD voor zijn prijs , lekker snel met booten en voor de pc's die vaak de geest geven/crashen geeft het uit eigen ervaring geen problemen . Nooit klachten gehad over Crucial dus zeker een goede koop !

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Prenium look
  • Voor de niet veeleisende gebruiker lekker snel
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen sata kabel meegeleverd maar dat is enigsinds begrijpelijk in dit prijssegment

Eindoordeel

Score: 5
AnhP 14 juni 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Gekocht op Amazon: E. 64,95 (prijs verschilt per dag)

Pluspunten

  • Goed kwaliteit voor de prijs
  • Vergelijkbaar snelheid als de duurdere Samsung EVO 960
  • Gemakkelijk te installeren

Minpunten

  • moet nog ontdekken

Eindoordeel

Score: 5
AndyVR88 8 juni 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Ik heb de 250 en de 500gb varianten, zéér tevreden van! Gezien zijn prijs een sterke concurrent op de markt. Deze gaat zeker nog in mijn toekomstige builds. Een tijdje terug had je al voor €60 eentje van 500gb, dan moet je zelfs niet meer nadenken erover.

Pluspunten

  • prestaties
  • looks
  • prijs

Minpunten

  • niet de snelste, daar is de prijs ook naar...

Eindoordeel

Score: 5
Pingdeft 2 juni 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Snelheid van de SSD is goed (560MB/s lezen & 510MB/s schrijven). Vergeleken met andere SSD's rond deze prijsklasse krijg je veel voor je geld. Voor de Samsung Evo's betaal je iets meer, in de praktijk merk je het prijsverschil niet. Ziet er iets minder fancy uit (ifyoucare)

Pluspunten

  • Snelheid /prijs
  • Robuust
  • Schroefjes meegeleverd

Minpunten

  • Uiterlijk (if you care)

Eindoordeel

Score: 5
stefanfjk 24 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima SSD, werkt snel en is stabiel. Ideaal om een ouder desktop sneller te maken (waar ik hem voor gebruikt heb).

Pluspunten

  • Prijs
  • Snel
  • Stabiel

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
route99 11 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Afgaande op de reviews en ook de eigen positieve Crucial ervaringen, was de keuze vrij eenvoudig. SWW leverde binnen ca 1 dag al de SSD. Klonen:met Aomei Backupper Free, in 1x werkend. Eeen snelle SSD prima voor mijn i7 7700K/16 GB DDR4 systeem. Verder weinig spannends te melden.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Was bekend met dit merk/ de kwaliteit

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Eindoordeel

Score: 5
planet8 7 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Zie ook mijn vorige review, installatie ging deze keer zeer vlot. Duurzaamheid kan ik momenteel nog niks over zeggen, maar met de vorige Micron ssd in 2 jaar geen enkel probleem ondervonden. https://tweakers.net/productreview/192191/crucial-mx500-2-komma-5-inch-500gb.html

Pluspunten

  • prijs
  • kwalitieit
  • geen qlc

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
msx4ever 4 april 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Prima product, snelheid is goed bij zowel lezen als schrijven. Door het vervangen van de 7200RPM HDD met deze SSD van Crucial is de laptop een stuk stiller nu :-)

Pluspunten

  • Snel
  • 5 jaar garantie

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX500 2,5"?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True