Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 22 januari 2018

Crucial MX500: Koploper in het budgetsegment

Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
56
Score: 4
11
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 14 november 2018 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+3
Foritain 29 mei 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+1
LooneyTunes 20 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Aangeschaft ter vervanging Samsung 830 (512gb) in Macbook (mid 2011). Het lijkt er op dat het systeem iets minder snel is geworden (gevoel!), maar veel meer ruimte! (lees verder)

Pluspunten

  • Prijs
  • Ruimte
  • Snel!

Minpunten

  • Geen Mac software (maar dat gaat ook op voor andere merken)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

0
SmokingCrop 24 april 2022 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Voor zijn prijs een zeer solide SSD, echter gaat het geen 700TB mee zoals opgegeven (TWB waarde). Na 97TB staat de remaining lifetime op 1%... (De SSD was plots niet meer zichtbaar in Windows, na een weekje terug in gestoken en was weer zichtbaar)

Pluspunten

  • Prima bang for the buck

Minpunten

  • Gaat maar een fractie (1/7) mee dan opgegeven.

Eindoordeel

Score: 3

0
schietdammer 14 juli 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ik gebruik het in raid mirror en raidexpert vindt nooit bad blocks. Dus ze blijven tot nu toe zeer goed mijn 2 stuks.

Pluspunten

  • volwassen kwalitatief hoog product

Minpunten

  • waarom MOET er een minpunt gegeven worden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
jofrel 14 september 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Heel tevreden met mijn aankoop. Snelle SATA SSD voor een goede prijs. SATA kabel met zo'n metalen clipje klikt er helaas niet in vast, dat is wat teleurstellend maar niet erg.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • SATA Connector

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
slow whoop 29 oktober 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Snelle SSD met grote opslagcapaciteit om m'n oude laptop de upgraden. Laptop loopt weer als een zonnetje, en veel sneller dan met de oude HDD

Pluspunten

  • Snel
  • Grote opslag
  • Stil
  • Licht

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4

0
planet8 5 juli 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Opgepast bij klonen van hdd naar ssd, voor de rest prima ssd. De snelheidswinst t.o.v een hdd is enorm.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • stroomuitval bescherming

Minpunten

  • Clone software werkt niet voor HDD
  • Misinformatie van fabrikant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 1
Compatibiliteit Score: 5

0
BUSINESSRA 1 april 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Compact, snel en genoeg opslag voor de meeste basis dingen.

Pluspunten

  • Snel
  • Genoeg opslag

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4

0
stargamer112 23 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een goede SSD voor iedereen die van de HDD komt. Één van de beste 1TB SSD's getest qua schrijf- en leessnelheid en vertraging. Prijs is geen pro, noch een con. Iemand die het geld ervoor over heeft koopt hem toch wel en iemand die dat niet heeft koopt hem niet.

Pluspunten

  • Retesnel
  • Zeer compatibel
  • Goede garantie

Minpunten

  • Schrijfsnelheid valt ietwat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
MarcelB96 2 februari 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima product, sinds mijn overstap van HDD naar SSD kan ik niet meer zonder

Pluspunten

  • Stil
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijzig (overstap HDD->SSD)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

LmLegendary 24 mei 2022 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Scherpe prijs voor de 2TB variant, minimale meerprijs ten opzichte van de BX500 wel waard. Presteert zoals verwacht als OS en gaming drive.

Pluspunten

  • Gunstige prijs
  • Prestaties zoals verwacht
  • SATA aansluiting

Minpunten

  • M.2 SSD's naderen prijspunt

Eindoordeel

Score: 5
Perboemski 23 maart 2022 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Gekocht voor in de Playstation 4 en werkt als een tierelier. De PS4 start veel sneller op en het laden van games of installeren van updates gaat een stuk sneller.

Pluspunten

  • Werkt in PS4
  • Mooi prijsje
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Niet de snelste

Eindoordeel

Score: 5
fahw21 26 november 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Upgrade Lenovo Laptop van 256 GB naar 1 TB. Crucial site met duidelijke instructies en te downloaden "Acronis True Image for Crucial". Bestaande SSD 222 GB gecloond en omgewisseld. Hoewel geen ervaring, het hele proces was binnen een uurtje klaar. Alles werkte als voorheen. Geen problemen met wachtwoorden, licensies. Top!

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Onderst

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
DennisH82 18 november 2021 Hands-on

Crucial MX500 2,5" 2TB

Gebruikt in nieuw systeem voor een klant, hele snelle SSD, prijzig voor een SSD, maar goede prijs voor kwaliteit en garantie, en een stuk goedkoper dan de Samsung 870 Evo 2 TB (November 2021)

Pluspunten

  • Goede kwaliteit en garantie
  • Snel
  • Goede prijs

Minpunten

  • niet gevonden
pstenneke 18 september 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Mijn 500 GB harde schijf van mijn laptop vertoonde haperingen. Deze vervangen met de Crucial MX 500 SSD van 500 GB. Oude "Windows" schijf gekopieerd naar de SSD. Na plaatsen op mijn Laptop en de opstart schijf in de BIOS aangepast werkte alle functies weer maar dan ook super snel.

Pluspunten

  • Volledig uitwisselbaar met HD
  • Geen speciale kennis nodig
  • Supersnelle Laptop van 10 jaar oud

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
sammen35 28 mei 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

heerlijk, lekker snel!

Pluspunten

  • licht
  • snel

Minpunten

  • so far nog niks

Eindoordeel

Score: 5
wtfloris 12 april 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Dit is echt value-for-money. Lage prijs en uitstekende performance. Ik had een 1TB, heb er nog maar een 500GB bijgekocht om macOS op te draaien.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Gewoon echt heel lelijk

Eindoordeel

Score: 5
Fusi0nking 6 maart 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

heb 2x 1tb en 1x 2tb. Zijn allemaal lekker snel en de prijs was niet verkeerd(1tb €90 2tb €170) enige minpunt, de sata data kabel klikt niet(of niet lekker) niet een hele grote issue.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Sata data klikt niet(of niet lekker)

Eindoordeel

Score: 5
Fusi0nking 6 maart 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

heb 2x 1tb en 1x 2tb. Zijn allemaal lekker snel en de prijs was niet verkeerd(1tb €90 2tb €170) enige minpunt, de sata data kabel klikt niet(of niet lekker) niet een hele grote issue.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Sata data klikt niet(of niet lekker)

Eindoordeel

Score: 5
EXX 21 december 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Prima SSD om de HDD in oudere computers mee te vervangen. Heb in 2 traag geworden laptops de oude 500 GB Hitachi HDD vervangen door deze SSD en de laptops zijn weer prima bruikbaar.

Pluspunten

  • niet duur
  • prestaties goed genoeg voor oudere hardware

Minpunten

  • geen voor mijn toepassing

Eindoordeel

Score: 5
DdRuiter 11 december 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

goede ssd voor de prijs, start windows binnen 10/20 seconden op. goede temperatuur

Pluspunten

  • snel
  • prijs
  • temperatuur

Minpunten

  • geen schroefjes

Eindoordeel

Score: 4
Siriusbizz 14 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een prima SSD, voor weinig geld, deze heb ik gekocht om mijn 27inch IMAC van 2013 en mijn MBP van 2012 te upgraden. Waren mijn geld zekers waard, gezien de snelheid ten opzichte van de standaard hdd.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Stil (maar dat wisten we van ssd's)
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Tot nu toe geen minpunt

Eindoordeel

Score: 4
de Koning 7 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Deze SSD is snel in gebruik en blijft koel. Zeker in vergelijking met de BX500 serie is de MX500 serie aanzienlijk sneller. Als ik de keuze opnieuw zou maken, zou ik voor de lage extra kosten wederom voor een SSD kiezen uit de MX serie. Ik beveel dit product aan.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Temperatuur blijft laag
  • TLC geheugen
  • Levensduur (in vergelijking met BX serie)

Minpunten

  • Geen schroefjes meegeleverd
  • Geen Sata kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Tylosion 3 oktober 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Goede schijf

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX500 2,5"?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee