Gebruikers over webshop Azerty

Stond op mijn verlangijst met prijsalert en niet lang geaarzeld. Volgende dag thuis, ter aanvulling/vervanging van mijn nog goed werkende Intel DH87RL uit ±2014 en bijna 40 000 uur gebruik. Geheel passief systeem maar Windows 10 gaat helaas ooit verdwijnen, zal nog wel de versie IoT installeren op de oude als de nieuwe hardware bevalt.

Sneller leveren is waarschijnlijk zonder koerier niet mogelijk. Vrijdag middag besteld en zaterdag erna via post.nl bezorgd.

Makkelijk bestellen. Site is snel en overzichtelijk zonder te veel poespas. Kan niet beter eigenlijk ;)

Binnen een dag bij mijn pakketpunt op te halen. Kan niet beter! Al jaren vaste klant nu met een goede reden.

Ik heb een Ugreen NAS DXP-2800 inclusief 2 x 4 TB WD NAS schijven besteld. Alles ging snel van bestellen tot de uitlevering

De HDD schijven zij al door Azerty ingebouwd, wat een aangename verrassing voor mij was. Op deze wijze zijn ze tijdens het vervoer ook minder kwetsbaar. Dat is dus meedenken van Azerty

Ik heb een server rack met toebehoren aangeschaft. Dit was een C-keuze product. Helaas was er een probleem met de betaling.

Ik had bij deze bestelling een probleem met de betaling. Hierdoor ging de betaling niet door en is deze automatisch geanuleerd. Geen moment hierna is deze gekocht door wat ik vermoed een andere klant is. Dit kan gebeuren. Het enige dat mij destijds niet duidelijk was is of deze daadwerkelijk geanuleerd was. Ik kreeg geen mail over de bestelling of over een gefaalde transactie. Ik zag later dat deze geannuleerd was. Natuurlijk is dit probleem helemaal de schuld van de bank. Het enige wat is hel zou willen zien is meer duidelijkheid over de status van je bestelling in situaties zoals dit.

Even uitzoeken wat je moet hebben en zo besteld. Duurde 3 dagen voor op voorraad zijn en bezorgen.

Vanwege geen voorraad duurde het even. Maar dat was geen probleem.

Het product was makkelijke te vinden, en het bestellen ging snel, vlekkeloos, en zonder problemen. Alle stappen tot en met de betaling waren duidelijk en overzichtelijk.

De verzending was ook prima geregeld. Snelle verzending en duidelijk te volgen met track & trace.

Helaas voldeed het product niet aan de verwachting, dus een week later een retour aanvraag gedaan. Ook dat ging snel en zonder problemen.

Dit vond ik een prettige ervaring, zeker omdat dit de eerste keer was dat ik bij Azerty iets kocht/bestelde.

Altijd prettige winkel om te bestellen,
Ik kom er op de terug weg van het werk langs, maar het is nog nooit gelukt om ‘s morgens te bestellen en dat het einde middag klaar ligt. Altijd ter plekke even wachten.
Altijd super vriendelijk personeel. En het nieuwe pand lijkt een mooie upgrade.

Heel vriendelijk en behulpzaam, wel gek dat je na de mail op je telefoon toch ook nog een ID moet laten zien.

In juni 2026 een ASUS router bij Azerty gekocht omdat de website een cashback beloofde van €40, waarmee Azerty goedkoper was dan conculega's.

Na levering bleek de cashback niet van Azerty, maar dat deze aangevraagd moest worden bij ASUS.
Bij ASUS bleek dat de cashback gold voor een andere reeks producten. Dus via ASUS geen cashback.
Ik ben echter van mening dat Azerty de cashback aanbood en daarmee de cashback zou moeten geven.

Bestelproces is wat je tegenwoordig mag verwachten.

Al moet gezegd dat mijn vorige 2 bestellingen niet vlekkeloos verliepen.

Daarna gebeld met Azerty waar begrip was voor de opmerking maar verder geen actie.

Later nogmaals gemaild waarop een standaard mail terugkwam met de verwijzing naar de verkeerde cashback-actie.

Het is nu eind juli en ondertussen niets meer gehoord.

Blijkbaar is Azerty van mening dat cashback aanbieden op de website niet van toepassing is als ASUS die voor andere producten had bedoeld. Ondanks dat je als Azerty dus een fout maakt.

Ze zorgen heel goed dat je kunt betalen. Bieden een product aan voor een prijs, en willen dat vervolgens niet leveren voor die prijs.

Levering? Welke levering? Ik wacht al ruim een maand op het product dat in ongeveer 2 weken geleverd zou worden. Ondertussen is de geschatte levertijd al opgeschoven naar 8 september.

Ik werd gevraagd om een review. Nou dat kan! Wat slechte webshop en een waardeloze klantenservice. Ik heb op 26 juni een macbook air besteld. Dat is net voor de prijzen door Apple zijn verhoogd. De versie die ik besteld heb was op dat moment niet op voorraad en zou besteld worden.

Sindsdien wacht ik al ruim een maand op mijn bestelde laptop. Elke week krijg ik mailtje dat de levertijd weet een week opschuift. Deze staat ondertussen al op 8 september.

Ik heb 2 weken geleden gevraagd of ik de laptop in plaats van in de bestelde kleur kan krijgen in een andere kleur, maar verder exact dezelfde uitvoering. Dat kon alleen als ik extra zou bijbetalen, wat ik echt onzin vind, want de laptops kostten op moment van bestellen precies hetzelfde.

Ik kan wel annuleren, maar dan betaal ik ergens anders meer voor het product dat ik gewoon gekocht en betaald heb voor de door Azerty aangeboden prijs. Wat een bijzonder slechte winkel en ik bestel hier echt nooit meer.

Fijn om hier te bestellen. Het duurde deze keer wat langer, omdat een geleverd onderdeel voor de pc die ze voor ons in elkaar zouden zetten, kapot was. We werden goed op de hoogte gesteld van de voortgang.
Ook ter plekke nog iets kunnen toevoegen aan de bestelling, ging prima.

Goede communicatie. Fijn dat we via de mail op de hoogte werden gehouden.
Vriendelijk en behulpzaam personeel.

Goede prijzen. Voor de eerste keer iets besteld.
Ik hoor van anderen al jaren goede dingen over Azerty.

Verzonden op het beloofde tijdstip.
Goed verpakt, er zat een extra doos om de productdoos.

Site is zeer overzichtelijk en duidelijk. Proces tot en met het betalen was duidelijk en snel. Communicatie over de verzending was helder en het pakket arriveerde snel. Daarna nog wat besteld om af te halen, en dat lag met een halfuurtje klaar. Al met al een topsite

Product was netjes en veilig verpakt, verzending en bezorging kostten bij mekaar nog geen 24 uur

Ik moet zeggen dat ik tot op hederdaags nog weinig te klagen heb gehad bij deze site.

Goeie winkel👌 altijd goeie kwaliteit en snel geleverd. Volgende dag in huis gehad. En vaak op voorraad

Werd goed geholpen toen mijn moederbord defect was. Nieuwe gekregen want het viel onder de garantie

Ze haalden direct personeel erbij die ik nodig had voor mijn probleem

Afgelopen week een moederboard (GIGABYTE A520M DS3H V2) en processor (AMD Ryzen 5 4500) voor de PC van mn dochter besteld (oude gigabyte en core i5 waren op).

Bestelling ging snel en goede website. Kreeg helaas een mail na 1.5 dag dat er vertraging was tot na het weekend (ondanks dat levertijd op 2 werkdagen stond)...

MAAR, toen ik ze belde wilden ze het mogelijk maken ene andere processor te leveren (5500) die wel op voorraad was tegen betaling en aan de telefoon vermeldde de man me dat de 4500 er toch was en order werd gepicked.

Dus werd idd zoals beloofd na 2 dagen verstuurd en kon voer het weekend de PC bouwen. Top service en goede bereikbaarheid!

Mobo en proc werden goed verpakt geleverd en werken gewoon prima.

Degelijk verpakt geleverd (stevige doos en voorzien van luchtzakken). Pakbon erbij, verder niets meer aan doen.

Zoals gezegd goed bereikbaar via telefoon en wilde meedenken en werken. Fijne shop!

Componenten besteld voor een Best Buy Workstation PC en in elkaar laten zetten door Azerty. Ze onderzoeken eerst of alle componenten bij elkaar passen, verzamelen/bestellen de componenten en zetten de PC voor je in elkaar.
Heb aangegeven dat ik mijn eigen Windows licentie heb (pro) en ze installeren de juiste Windows versie voor je, je moet alleen zelf activeren.

Prima service.

Duidelijk proces, ze checken de componenten combinatie voor je en installeren de juiste Windows versie als je aangeeft welke licentie je hebt.

ocn Karma 11,9K

Ik heb een BRIX mini PC besteld, de levering was zeer snel. De Mini PC was 100 euro goedkoper dan de concurrentie, een goede deal, gevonden via de pricewatch.

De BRIX mini PC was veilig verpakt, en nog steeds factory sealed.

Refurbished/2de kans laptop. Laptop zou volgens verkoopbeschrijving gebruikssporen (krassen) en dode pixels bevatten. Ik kan nauwelijks wat ontdekken. Top aankoop (goede hardware gezien de prijs)! Zeer content mee.
Enige punt waarop je kan merken dat het een 2de kans laptop is, is dat de accu net wat minder lang mee gaat dan bij een nieuwe laptop (lees nieuwe accu).

Product werd conform afspraak op tijd geleverd (werd dezelfde dag van bestelling al verzonden). Product was goed verpakt en kwam zonder transportschade aan.

Het bestelproces verliep ontzettend soepel. De website is erg overzichtelijk, de producten waren makkelijk te vinden, de prijzen zijn helder en het afrekenen ging vlekkeloos.

De bestelling werd erg snel geleverd, was zeer zorgvuldig verpakt en kwam in perfecte staat aan.

Ik heb een Keychron M6 muis besteld bij Azerty op 8 Juli, deze heb ik specifiek bij Azerty besteld omdat ze het eerlijkst waren over de daadwerkelijke prijs van het product.
Bij Azerty was de muis zelf 53,95 met 5,95 verzendkosten voor een totaalbedrag van 59.90.
Alternate en Bol daarentegen hadden een aanbod voor ~59,90 maar dan met 'gratis verzending', ik heb dan liever de transparante verzendkosten zoals Azerty het communiceerde.

Verder ging het bestellen ook erg simpel, zoals ik gewend ben van eerdere bestelleningen bij Azerty.

De verzending was prima op tijd. Ik heb in de avond voor 23:00 mijn bestelling geplaatst en de volgende dag werd de muis geleverd zoals op de webshop wordt belooft.
Prima service

Standaard webshop, niet meer of minder dan je zou verwachten van een professioneel bedrijf. Redelijke filter-opties om te kunnen zoeken.

Standaard verzending, niet beter of slechter dan bij andere bedrijven.

Laat je niet misleiden door de hoge reviewscores: Azerty ronselt deze actief door € 500 shoptegoed te verloten onder reviewers (een bekende 'dark pattern'). Mijn ervaring met hun daadwerkelijke service bij problemen is dramatisch.

Defecte Kingston SSD na 1,5 jaar (aanschaf € 60,90). Product is op de eigen site ruim op voorraad (190+ stuks), maar vervanging werd schriftelijk geweigerd door de gestegen marktprijzen (nu € 149). Azerty stelde voor om de koop eenzijdig te ontbinden tegen het oude aankoopbedrag of verwees door naar de fabrikant.

Aangezien ik voor €60,90 geen nieuwe SSD kan kopen, was de enige logische optie de tweede. Fabrikant Kingston keurde de RMA op basis van digitale info direct goed en verving de SSD.

De meerkosten voor verzending naar het RMA-depot in Ierland (€21,80) weigert Azerty echter te vergoeden, terwijl garantie via de verkoper kosteloos hoort te zijn. Klantenservice verschuilt zich achter 'moeilijke marktomstandigheden'.

Bedenkelijk beleid voor een shop die zich op de Tweakers-doelgroep richt. Melding gedaan bij de bevoegde toezichthouders en consumenteninstanties.

Scorekaart voor Azerty