Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenTop service bij Azerty.
Onderdelen voldoen aan verwachtingen.
GPU had problemen, moeiteloos omgeruild voor een nieuwe.
Ik zal hier blijven bestellen.
Levering was netjes, alles goed verpakt. Geen beschadigde dozen of iets dergelijks.
KlantenserviceUitstekend, zoals eerder vermeld GPU had problemen, nieuwe gekregen zonder moeite.
AlgemeenIk heb eind maart een paar pc-componenten gekocht voor mijn pc-build. Alles verliep snel en prima.
De website was overzichtelijk en het bestelproces verliep zonder problemen. De informatie over voorraad en levering was duidelijk, en ik kreeg netjes bevestigingen per e-mail. De producten kwamen goed verpakt aan en de bestelling was compleet.
Een van de componenten moest nog besteld worden, dus er stond aangegeven dat de levertijd wat langer zou zijn. Maar het ging toch best snel, ik kreeg alles dezelfde week nog binnen en alles was netjes verpakt.
AlgemeenIk wilde bij Azerty een ASUS Ascent GX10 aanschaffen van €3899,-. In het verleden heb ik vaker besteld bij Azerty en niet bij de goedkopere concurrent in de pricewatch dus het had mijn voorkeur hier de bestelling te plaatsen. Ik heb geprobeerd een middenweg te vinden, maar er werd op geen enkele manier meegedacht of bewogen. Hierdoor heb ik de bestelling elders geplaatst. Vind ik jammer, voor mij is de prijs niet het allerbelangrijkst, maar de manier waarop je als klant behandeld wordt wel. Deze ervaring neem ik daarom mee bij toekomstige IT-inkopen mocht Azerty dan in het lijstje van de Pricewatch staan.
Hopelijk helpt dit als feedback om de webcare te verbeteren.
Het contact via WhatsApp verliep teleurstellend. Hoewel ik begrijp dat inkoopafdelingen leidend zijn, miste ik bij een bedrag van bijna €4000,- het extra stapje om intern naar mogelijkheden te kijken. Juist bij een high-end systeem mag je als klant die commerciële scherpte verwachten.
Wat me echter het meest bevreemdde, was de afsluiting van het gesprek. Nadat ik aangaf de order bij de concurrent te plaatsen wegens een te groot prijsverschil, kreeg ik een hartjes-emoticon en de opmerking 'geen probleem hoor!' terug. Dit voelt onverschillig en niet als het professionele, deskundige klantcontact dat ik bij een specialist als Azerty zoek.
AlgemeenAfgelopen week nieuwe onderdelen en een nieuwe case besteld bij Azerty. Deze waren er super snel, waren goed verpakt, en precies zoals op de website omschreven.
Daarna ging er iets mis met de track en trace code. Ik had beide pakketten afgehaald, maar toch werdt er aangegeven dat er een pakket opnieuw bezorgd zou worden. Hierop heb ik gebeld met Azerty, en ben ik vriendelijk te woord gestaan. Uiteindelijk de kwestie opgelost via de mail.
Al met al meer dan tevreden! Ik heb zelfs vandaag nog een bestelling geplaats om meer componenten te kunnen upgraden!
Verzending was erg snel, alles was netjes verpakt, en is heel aangekomen.
KlantenserviceEnorm vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon, en benaderd via de mail. Keanu, dankjewel voor je duidelijke mail!
AlgemeenIk laat mijn review inderdaad achter omdat ik kans maak op een prijs.
Maar dat neemt niet weg dat ik al jaren lang klant ben bij deze 'webshop'. Waarom ik webshop schrijf tussen aanhalingstekens? Dat is voor mij heel eenvoudig. Ik woon namelijk in Deventer en haal dus mijn bestellingen gewoon in de winkel op.
Ik heb geen klachten, ook als je een vraag hebt over een product staan ze voor je klaar.
Nog nooit veel mee van doen gehad, hun spullen zijn gewoon goed. 1 keer een vraag gesteld over wel of geen mogelijke garantie en die vraag werd eerlijk, open en snel beantwoord. Prima dus
AlgemeenHalf april een pc samengesteld op de site van azerty. Ik heb er voor gekozen om hem volledig te laten bouwen en installeren.
Dit is allemaal erg vakkundig gedaan. De pc draaid echt super en alles was ook super netjes verpakt bij afhalen.
Sommige componenten waren op het moment van aanschaf niet snel leverbaar maar hier werd ik goed over op de hoogte gebracht.
Al met al een super fijne winkel en mijn volgende pc gaat hier zeker weer besteld worden in de toekomst.
Ik heb de bestelling afgehaald op locatie.
De locatie is goed bereikbaar en ziet er netjes uit. Ik werd snel en vriendelijk geholpen aan de Balie.
Ik heb meerdere malen mailcontact gehad.
Ik kreeg vaak binnen een uur of een paar uur mail terug.
Hierdoor konden vragen snel beantwoord worden en dingen die ik aangepast wilde hebben.
Het was ook geen enkel probleem nadat ik de bestelling geplaatst had om dingen aan te passen.
Bij het afhalen afgelopen vrijdag(24-04) hebben ze zelfs nog een ssd er voor mij ingezet die ik nog had liggen.
Dus dit ook al met al top geregeld!
AlgemeenOnderdelen besteld bij Azerty om een nieuwe PC te bouwen, dat is inmiddels alweer een aantal jaar geleden voor mij. Paar goede tips mee gekregen en verder netjes en vriendelijk te woord gestaan. Hoefde ook niet te wachten.
KlantenserviceWerd snel geholpen bij het ophalen van mijn producten en kreeg nog een handige tip mee.
AlgemeenIk dacht, voor een computerscherm met steun en toetsenbord, moet je naar Azerty. Even snel bestellen en dan is het zo geregeld…. Dat viel even vies tegen.
In overleg met de medewerker een scherm uitgezocht (top advies) en een toetsenbord. Dezelfde die hij ook op z’n werkplek gebruikt. Eén met USB-c om op te laden en gaat wel een halfjaar mee op 1 lading. De schermsteun was in de aanbieding. Enfin, alles besteld en wachten tot een medewerker vh magazijn de spullen zou komen brengen. En daar ging het allemaal mis.
Ze hadden de verkeerde steun gebracht. Je zou denken, even snel omruilen en klaar, nou, niet bij Azerty. Meer dan een uur zijn we bezig geweest. De medewerker kwam er zelf ook niet uit. De bestelde steun moest fictief retour en degene die ik besteld had en wilde, kon ik niet meer krijgen. Ik moest een veel duurdere aanschaffen en maar hopen dat ik het geld van de origineel bestelde maar terugkrijg.
Thuis aangekomen bleek ook dat ik een hele andere toetsenbord ontvangen had. Niet usb oplaadbaar, maar met 2 penlights.
Natuurlijk moet ik ermee terug, maar ik heb gewoon geen zin in weer zo’n administratieve drama. Ik neem m’n verlies in deze.
Volgende keer doe ik het wel anders.
Andere webshop denk ik.
Zie bovenstaand uitgebreid verhaal, dat omschrijft alles inclusief volledige onderbouwing.
KlantenserviceDe jongens aan de balie konden hier niets aan doen. Behalve dan het verkeerd geadviseerde toetsenbord. En niet echt de goedkoopste….
AlgemeenIk vind azerty service is wel goed gedaan, zij laten ook de btw/vat weg als je met een zakelijke account inlogged heb
VerzendingHeel snel alleen traag bij producten die niet op voorraad
KlantenserviceAlles was goed maar er was alleen maar 1 probleem dat ik heb gevraagd om een psu 850w te retouren want ik heb al 1 op amazon besteld maar ik was vergeten na 2 maanden reageerde niemand(tijdens dat heb ik wel 1 mail gestuurd) maar ik heb dat al verkocht dus dat was ook mijn fout
Algemeen***Prima service***
Spoedig geholpen met het artikel.
Klanten service reageert direct op ondersteuning, na aanvraag
hiertoe gedaan te hebben !
Prima, verzend service, netjes verpakt en alles op tijd geleverd !
KlantenserviceSpoedig geholpen met het artikel.
Klanten service reageert direct op ondersteuning, na aanvraag
hiertoe gedaan te hebben !
AlgemeenElke bestelling (en dat waren er nogal wat), probleemloos verwerkt en ontvangen.
Nooit moeilijk over eventuele retouren.
Prijs lijkt mij conform de marktprijs.
Goede voorraad, snelle PostNL leveringen.
Alle bestellingen gelukkig via PostNL, altijd op tijd en goede vervolg meldingen qua levertijd Window van 2 uur) en opties.
KlantenserviceNooit klachten gehad, snelle antwoorden op vragen en reto deuren.
AlgemeenIk had dringend een kleurenprinter nodig, maar niet zomaar één – ik wilde een alles-in-één apparaat dat ook foto’s van goede kwaliteit kan afdrukken. In eerste instantie keek ik naar nieuwe printers. Op de website van Azerty is het erg handig om modellen met elkaar te vergelijken op basis van specificaties, en de prijzen zijn altijd scherp. Daarom is deze winkel meestal mijn eerste keuze bij het zoeken en kopen van computeraccessoires.
Ik koos voor een printer van het merk Brother, omdat mijn zwart-wit laserprinter ook van dit merk is en ik daar zeer tevreden over ben.
Nadat ik een model had uitgekozen, zag ik toevallig dat dezelfde printer ook beschikbaar was als refurbished toestel van klasse A. Na alle voor- en nadelen van tweedehands apparatuur te hebben afgewogen, besloot ik deze te kopen — en ik was aangenaam verrast.
De printer werd de volgende dag al bij mij in België geleverd. Het toestel zelf zag er absoluut als nieuw uit; alleen de doos had wat transportschade. De kleurencartridges hadden nog capaciteit voor ongeveer 150 afdrukken, wat best goed is. En de prijs-kwaliteitverhouding is просто uitstekend.
Als vaste klant kan ik Azerty zeker aanraden!
De printer werd de volgende dag al bij mij in België geleverd.
KlantenserviceTijdens het betalingsproces ondervond ik enkele problemen. Helaas deed dit zich voor na 17:00 uur, toen de klantenservice niet meer bereikbaar was. Ik ontving de volgende dag overdag een reactie, tegen die tijd had ik het probleem inmiddels zelf al opgelost. Desondanks waardeer ik de opvolging en de geboden ondersteuning.
AlgemeenIk heb via Tweakers besloten welke producten ik voor mijn nieuwe PC nodig had. Met de prijsopgave van Tweakers ben ik op Azerty beland. In principe had Megekko het voor €10 minder kunnen doen, maar bij toeval verkocht Azerty precies een combokit waar de CPU (9850x3d) vooraf in het moederbord (B850 Tomahawk) is gelegd, met mijn keuze van CPU en mobo. Geluk gehad dus! Ik weet dat bij AM5 een pin zo gebogen is, dus die €10 nam ik als "verzekering" op de producten, en ik ben erg blij dat die keuze aanwezig was.
Verder heb ik een GPU (RX 9070xt) en 32GB DDR5 RAM gekocht. De RAM prijzen zijn erg hoog tegenwoordig, maar in dat opzicht had Azerty niet een slechtere prijs dan de andere webshops.
Van een lijstje op Tweakers naar de bestellingen gaan op Azerty verliep vlekkeloos, en ook het bestellen en betalen gebeurde zonder problemen.
Onderhand zitten alle componenten in mijn PC. Ik heb geen formele stresstests gedaan, maar de prestaties zijn fantastisch, en alle componenten worden correct weergegeven in CPUz/GPUz. In dat opzicht heeft Azerty dus precies gedaan wat van hun verwacht werd.
Vijf sterren voor de totaalervaring!
Ik heb in korte tijd drie afzonderlijke pakketjes besteld. Alle drie mijn afzonderlijke pakketjes zijn een paar uur vóór de geplande tijd afgeleverd ('s middags i.p.v. de vermelde 15:00), en aangezien deze bij een PostNL-punt aankwamen was dat alleen maar gunstig.
Één pakketje (een brievenbuspakketje met erin het kitje voor 32GB DDR5 ram...) kwam open en licht gehavend aan. De envelop was dus open, en het harde plastic van de ramsticks-casing was op een hoek flink gespleten. Na een grondige inspectie bleek het wel het juiste product zijn, en in goede fysieke staat, dus ik heb het wel in ontvangst genomen. Het gaat hier toch om een pakket van >€400, maar ik kan me voorstellen dat Azerty er niets mee te maken heeft.
De andere twee pakketjes zijn onbeschadigd aangekomen, de webportal was informatief en mijn mail-inbox is niet vol gespamd zoals bij andere retailers, dus ik geef 5 sterren op de levering.
AlgemeenThe prices are good, and the service is reliable, with clear communication and quick support when needed.
AlgemeenSnelle levering en goede verpakking! Zowel het moederbord als de CPU-koeler kwamen perfect aan. Zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare computeronderdelen. Ik kom zeker terug!
AlgemeenIk heb onlangs een MacBook Air gekocht bij Azerty en ben ontzettend tevreden over mijn ervaring. De website is overzichtelijk en het bestelproces verliep snel en probleemloos. Wat me vooral opviel, was de duidelijke productinformatie en de scherpe prijs.
De levering was verrassend snel; mijn MacBook Air werd netjes en goed verpakt binnen de beloofde tijd bezorgd. Alles was in perfecte staat bij aankomst.
Daarnaast waardeer ik de communicatie van Azerty. Ik werd goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling, van bevestiging tot verzending.
Kortom: een betrouwbare webshop met goede service, snelle levering en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ik bestel hier zeker vaker!
AlgemeenAzerty is al jaren mijn vaste adres voor hardware dankzij hun overzichtelijke webshop en scherpe prijzen. Het bestellen gaat super simpel en ik vind altijd snel wat ik nodig heb. De levering is echt razendsnel. Vaak heb ik mijn pakketje de volgende dag al binnen. Alles wordt bovendien hartstikke stevig ingepakt, zodat mijn spullen veilig aankomen. Ik word via de mail perfect op de hoogte gehouden van elke stap in het proces. De klantenservice denkt echt met me mee en geeft eerlijk, vakkundig advies. Ze komen hun afspraken netjes na en dat geeft me veel vertrouwen bij elke aankoop. Ik vind het bovendien top dat ze met hun tweede kans-producten oog hebben voor duurzaamheid.
VerzendingAzerty pakt altijd goed in. De track & trace is super handig.
KlantenserviceNo nonsense en klantvriendelijk. Daar kunnen anderen nog iets van leren.
AlgemeenIk was bij Azerty wat duurder uit dan ik aanvankelijk had begroot, maar die hogere prijs is ruimschoots gecompenseerd door de snelle levering en de wijze van verpakken. Ook kreeg ik continu updates over het orderproces in mijn mailbox, zowel van Azerty zelf als van PostNL.
Daarom heb ik niets dan lof over deze computerwinkel!
Prima verpakte producten en lekker snelle levering via PostNL op een door mezelf gekozen PostNL afhaallocatie in de buurt.
AlgemeenEen pc voeding besteld bij Azerty. De juiste voeding was eenvoudig te vinden en de prijs was goed, gelijk besteld. Mijn shopervaring was feitelijk als vanouds, dus gewoon goed. Inmiddels de voeding ingebouwd en hij doet het perfect. Ik heb tot nu toe geen ervaring met de after sales service van Azerty dus daar kan ik niks over zeggen.
VerzendingBinnen een dag na bestelling had ik de voeding al in huis. Lekker vlotte verzending dus en de verpakking was in orde. Kortom prima.
Algemeenbestelling makkelijk. goed overzicht, goede vergelijkings mogelijkheden. alles prima. Aanbod was ook meer dan voldoende om uit te kiezen. Snelle afhandeling met helder overzicht.
Verzendinghelder leverings overzicht. goede verpakking. termijn werd strak aangehouden en was sneller dan verwacht. alles oke.