Gebruikers over webshop Kamera Express

De bestelling plaatsen ging heel makkelijk. Ik kom vaak on de fysieke winkel in Arnhem maar heb in dit geval een occasion besteld en dat ging online. Duidelijk proces van zoeken tot bestellen en betalen.

Ik doe écht niet mee aan die wedstrijd hoor… 😉

Laat ik vooropstellen: ik schrijf deze review natuurlijk absoluut niet omdat je je aankoopbedrag kunt terugwinnen. Echt niet. Dat zou wel héél toevallig zijn. 😂

Maar goed, als vaste klant van Kamera Express kan ik er inmiddels moeilijk omheen: zo ongeveer alles wat in mijn fototas zit en waar Canon op staat, komt er vandaan. Camera, lenzen, accessoires… Ik heb ondertussen waarschijnlijk voldoende bijgedragen om ergens in een Kamera Express-filiaal een klein plankje naar mij te laten vernoemen.

Wat ik vooral prettig vind, is dat je er als enthousiaste hobbyfotograaf gewoon goed terechtkunt. Geen ingewikkeld technisch verhaal als je daar niet op zit te wachten, maar wél uitleg als je wilt weten waarom de ene lens beter bij je past dan de andere.

En ja hoor, ook deze keer ging het weer mis. Ik wilde alleen maar even kijken naar een groothoeklens. Kijken. **Niet kopen.**

De Canon RF-S 10–18mm is inmiddels binnen.

Dus bij deze mijn waarschuwing voor andere fotografie liefhebbers: Kamera Express is een prima winkel, maar 'ik ga alleen even kijken' is er een buitengewoon riskante hobby.

En mocht ik met deze volkomen belangeloze review toevallig mijn aankoopbedrag terugwinnen… dan beloof ik plechtig dat ik het niet aan nóg een lens uitgeef.

Nou ja.

Waarschijnlijk. 📸😂

Ik heb de lens maandag besteld maar was zo dom om een verkeerde letter bij de postcode te zetten🫣 Dus kwam de lens vandaag pas aan.
Maar de pret is er niet minder om!

Mijn ervaring met de klantenservice bij deze bestelling is heel eenvoudig: die heb ik niet nodig gehad. En dat is natuurlijk eigenlijk al een prima compliment. 😉

Maar met de medewerkers van Kamera Express heb ik inmiddels wél ervaring. Voor de aanschaf van mijn systeemcamera ben ik destijds naar de winkel in Zwolle gegaan. Ik had op dat moment een spiegelreflexcamera die nog maar drie maanden oud was en wilde eigenlijk alleen maar weten wat ik ervoor terug zou krijgen.

**Alleen maar even informeren.**

Dat ging uitstekend. 😂

Van het inruilbedrag moest ik eerlijk gezegd wel even slikken — drie maanden oud voelt voor de eigenaar tenslotte nog gewoon als splinternieuw — maar over het advies in de winkel niets dan lof. Er werd uitgebreid meegedacht over wat bij mij en mijn manier van fotograferen paste, zonder dat ik het gevoel kreeg dat mij per se het duurste van het duurste werd aangesmeerd.

Het resultaat? Ik ging naar binnen om alleen even te informeren en kwam uiteindelijk thuis met een Canon-systeemcamera, een 24–105mm lens én een 75–300mm zoomlens.

Dat is dus mijn ervaring met de klantenservice van Kamera Express: uitstekend advies, vriendelijke mensen en blijkbaar een bijzonder talent om van **“ik kom alleen even kijken”** een behoorlijk goed gevulde fototas te maken. 😂

En inmiddels heb ik een nieuw probleem. Met de komst van mijn nieuwe 10–18mm groothoeklens is die fototas namelijk te klein geworden.

Dus mocht iemand van Kamera Express dit lezen: tot binnenkort waarschijnlijk.

Maar echt hoor…

**Deze keer kom ik alleen voor een tas.** 😂📸

Een week geleden heb ik mijn eerste camera gekocht. Omdat ik compleet nieuw ben in de fotografie, wist ik hier nauwelijks iets van. Online ben ik goed geholpen door een medewerker van Kamera Express. Zij gaf mij verschillende tips en adviezen, waarna ik uiteindelijk de Canon EOS R10 heb gekocht in combinatie met de RF-S 18-150mm lens.

Dit is een mooie camera om mee te beginnen. De camera is erg gebruiksvriendelijk dankzij de twee instelwielen en biedt veel verschillende mogelijkheden op het gebied van fotografie. Omdat ik nog nieuw ben in deze hobby, heb ik mij direct ingeschreven voor de Kamera Express Community om mij verder te verdiepen in fotografie, maar ook om in contact te komen met andere fotografieliefhebbers.

De levering was optijd binnen. 25-08 besteld en de volgende had ik de camera met Lens al in huis. De camera was netjes ingepakt.

Ik ben enorm goed geholpen met het maken van de keuze voor een camera. Ik weet niks van fotografie en ze hebben mij hele goede adviezen gegeven icm wat ik wil.

De positieve recente reviews lijken vooral te gaan over aankopen in fysieke winkels. Bij de verzending van bestellingen via de website loopt het de laatste tijd duidelijk minder. Ik heb op 21/8 een bestelling geplaatst van een artikel dat op voorraad zou zijn en wacht nu op 2/9 nog steeds. De klantenservice is onbereilbaar, het contactformulier wordt niet beantwoord. Ze hebben een chatbot die steeds dezelfde leugenachtige standaardantwoorden geeft. Ik zou hier niet bestellen.

Ik wacht nog steeds. Al bijna 2 weken inmiddels. Normale communicatie blijkt niet mogelijk.

Er is een chatbot. Afgelopen donderdag zei die dat het product onderwdg was van het ene naar het andere magazijn oid. Dat xou 2 tot 4 werkdagen duren. Vandaag zei die exact hetzelfde. Op het contactformulier sordt niet gereageerd.

Na veel zoeken, wikken en wegen geland op een combinatie camera + lens die me interessant leek voor mijn safari trip naar Oeganda. Deze was niet op locatie in voorraad, maar men kon wel regelen dat die daar naartoe zou komen, kwestie van een appje sturen naar de locatie. dat ging aardig vlot, en werd daarover goed op de hoogte gehouden via de mail.

Aardige gasten, wel had ik het gevoel dat men inhoudelijk niet veel wist te vertellen over de camera. Iig niet meer dan dat ik zelf ook online al had kunnen vinden. Verder wel goed geadviseerd, en meegedacht voor de usecase.

domper was wel dat men de set (lens + camera) niet wilde prijsmatchen met de andere grote concullega, omdat die daar op dat moment niet op voorraad was. dat is hun goed recht, en er was verder ook geen druk om bij kamera express te kopen. maar adverteer er dan ook niet mee op je website.

Aantal bestellingen inmiddels verder. Over het algemeen zeer tevreden over deze bestellingen, kwaliteit van tweedehands producten klopt exact met hoe het product wordt geleverd.

Service in de winkel was uitmuntend. Werd vriendelijk te woord gestaan en geholpen bij de keuze in producten.

Over het algemeen zeer tevreden over de snelheid van de leveringen. Wanneer vertraagd, ben ik ook netjes op de hoogte gesteld.

Echter recent ook een bestelling gedaan die ik graag pas na 7 dagen wou ontvangen. Dit was een optie binnen het bestellen bij Kamera Express. Helaas kreeg ik de dag erna al een melding dat de producten verstuurd waren en werd het door de transporteur onbeheerd voor de deur afgeleverd. Vrij lastig als je dan net nog op vakantie bent.

Naar aanleiding van de bovenstaande verzending een klacht ingediend. Hier staat netjes dat ze hem in behandeling nemen en dat ze contact opnemen binnen enkele dagen. Echter nooit meer iets van vernomen.

Buiten deze case om geen ervaring gehad met de klantenservice. Verwacht bij problemen een goede klantenservice vanuit Kamera Express.

In het algemeen een goede webwinkel.
Heeft redelijke concurrerende prijzen.
Informatie tijdens de afhandeling van de bestelling kan beter, zoals duidelijkheid wanneer gebruik wordt gemaakt van extra verificatie tijdens bezorging (ie; DHL Bezorgen met code (BMC))

Bestelling was niet op tijd geleverd zoals aangegeven tijdens betaling/planning van bezorgdatum.

Ik vond een tweedehands fujifilm op de website. Heel interessant geprijsd, en met weinig clicks. De controle geeft dan net dat beetje extra vertrouwen.

Volgens de chatbot op hun site zou er een levertijd van 2-4 dagen zijn. Na 5 dagen geen updates gebeld, en mij werd verteld dat “de chatbot nooit klopt bij tweedehands”. Pas dat dan aan, zou ik denken. Uiteindelijk werd de camera na een week bezorgd, maar iets meer verwachtingsmanagement had ik wel op prijs gesteld.

Vriendelijke jongen die voor me kon nagaan dat de camera van het magazijn verzonden was en net was aangekomen en dus waarschijnlijk maandag verzonden zou worden. Fijn dat hij het kon zien maar zet die informatie dan (geautomatiseerd) op de bestelling of voed je chatbot met die informatie…

Duidelijke website zoals een webshop hoort te zijn. Leuke bundels en goed geprijsd, vaak minstens net zo goedkoop als de concurrentie.

Ik heb hier een camerabundel aangeschaft en daarbij gaf de vijf jaar garantie wel meer zekerheid. Het geeft wel aan dat het bedrijf staat achter wat ze leveren.

Camera was mooi snel geleverd en heb als er goed van kunnen genieten, precies zoals het je het zou willen!

Product was goed verpakt en werd via DHL met toegangscode geleverd, hierdoor wist ik zeker dat het pakket bij mij terecht zou komen (bezorger had het bijna bij een ander nummer afgeleverd maar kwam daar kiet aan de code). Verzending was mooi snel, gewoon volgende dag in huis.

Geweldig dat ze nog te bereiken zijn per telefoon zonder eerst een chatbot door te hoeven. Had een bundel besteld en de camera was omgepakt naar een andere doos dus dat was verwarrend, maar goed opgehelderd door de medewerker en die wist direct waar ik het over had!

Goed geholpen met advies over de camera op basis van wat ik graag wilde gaan fotograferen.

Mijn eerste camera hier gekocht om mijn foto carriere te starten nadat ik al eens langs was gegaan voor advies.
De camera had ik online al gereserveerd, maar toen ik in de winkel aankwam bleek de voorraad op te zijn. Daarom heb ik een gratis schoonmaakkit meegekregen en de camera werd naar mijn huis verstuurd. Een dag later kon ik al aan de slag. Erg blij mee!

Verzending was netjes verpakt en werd een dag later gebracht aan huis.

Het was druk in de winkel maar ik vond het niet erg om te wachten. Er werd uiteindelijk uitgebreid de tijd genomen om met mij een passende camera uit te zoeken.

Het bestellen ging makkelijk en was duidelijk. Na de bestelling zag ik dat het adres niet helemaal kloptte, maar dat was snel opgelost met behulp van hun chat-support.

Ik heb geen probleem met een AI-chatbot voor support, zolang ik ook de mogelijkheid krijg om met een echte medewerker te spreken, en dat was hier het geval. De medewerker veranderde snel mijn adres en nu klopt alles.

Ik heb al meerdere dingen van Kamera Express besteld, inclusief een tweedehands lens, en heb telkens een goede ervaring gehad.

Bezorging was snel, en kwam in het tijdsslot dat via de trackingscode te zien was.

Ik wissel geregeld tussen deze en een andere, grote concurrent. De website van de concurrent is flashier, maar Kamera Express zit de prijs toch vaak net iets onder die andere. De eevicenis goed, voorwaarden idem. Ik heb er een tweedehands camera gekocht met accessoire en ik ben zeer tevreden.

Je kunt kiezen wanneer je het precies wilt ontvangen (dag en tijdslots). Heel handig.

Op de site is alles duidelijk aangegeven en kon daardoor alles goed vinden. Ook over het inruilen van produchten is het duidelijk aangegeven.

Het product heb ik naar een winkel laten verzenden. Wat prima is maar op de mail staat dat je bericht krijgt als het product in winkel ligt naar 2 a 5 werk dagen. Dat heb ik niet gekregen. Maar verder prima.

De klantenservice via mail vindt ik niet zo goed. Ik had een mail gestuurd met een vraag en dan antwoorden ze met iets heel anders en dan denk ik hebben jullie de mail wel goed gelezen. Dus antwoorde ik terug en kreeg ik nog een vager antwoord terug dus heb het gevoel dat ze gewoon niet zo goed lezen wat in de mail staat.

Het proces verliep soepel en het was eenvoudig om de camera te bestellen via Kamera Express

De levering van de camera was de volgende dag gepland en de camera werd netjes de volgende dag geleverd.

De klantenservice heb ik niet gesproken, maar op andere momenten werd ik altijd goed geholpen.

De camera die ik besteld heb kwam uit de outlet. Ik ben erg tevreden met de kwaliteit en hoe de camera geleverd werd met de originele onderdelen.

Mijn eerste camera heb ik bij camera express gekocht waar ik in de winkel super goed ben geholpen nu heb ik heel lang onderzoek gedaan over een camera die ik graag wilde hebben dus heb ik alles op de site van kamera express gelezen de videos gekeken wat heel erg handig was. Toen he ik hen besteld wat super goed ging. Het contact was ook fijn omdat ik een vraag had over de bezorging en dat gingen ze ook voor me nakijken. Tot nu toe vind ik het een goede camera ik heb hem pas een dag dus ik moet nog veel ontdekken erover

Ik was een beetje bang omdat het met DHL zou komen en die met een ander duur paket slecht zijn omgegaan. Maar uiteindelijk is het hoed gegaan. Ik heb hem op zaterdag besteld hij was tijdelijk uitverkocht en op woensdag had ik hem al binnen dus dat ging heel snel!

Als je online iets koopt reageren ze super snel op je mails of als je een vraag formulier invult krijg je snel antwoord en word je geholpen. En als je in de winkel iets koopt en hulp nosig hebt nemen ze echt de tijd om uit te leggen hoe en wat

Ik heb eergister mijn eerste camera gekocht nadat ik super goed in de winkel van Kamera Express werd geholpen. Zo veel zin in om dit nieuwe hobby in te duiken. Ik zal zeker klant blijven bij Kamera express!

Product eergisteren online besteld en meteen gister binnen gekregen. Wat een snelle levering, geweldig.

Ik wist niet zeker wat voor Kamera ik wou hebben als beginner. Ik heb om hulp gevraagd in de winkel en mij werden meerdere modellen uitgelegd en uiteindelijk heb ik er één van gekozen!

Ik zocht voor bij mijn Canon EOS 90D een zoomobjectief dat geschikt is om veel mee rond te lopen, zoals op vakantie. Ik had in het verleden al goede ervaring met K-E met de aanschaf van de Canon-camera, dus dat was wel vertrouwd. Maar nu had ik ook de keus tussen een nieuw objectief of een tweedehands. Het werd de occasion, dat scheelde toch EUR 90 ! Op de website stond dat het objectief was gecontroleerd en schoongemaakt, en nauwelijks gebruikssporen had.
Een bijpassende (nieuwe) zonnekap was uit voorraad leverbaar.
De bestelling werd de volgende dag al afgeleverd op het aangegeven DHL-afhaalpunt. De buitenverpakking was een stevige kartonnen doos en de artikelen erin waren shockproof verpakt. Natuurlijk heb ik thuis direct het objectief nauwkeurig bekeken. Ik zag geen enkele gebruiksspoor. Bevestigd op de camera functioneerde het objectief perfect. Ik weet nu dat ik de volgende keer op deze vermeldingen van K-E kan vertrouwen.
Ik heb geen gebruik hoeven te maken van de klanten/klachtenservice. Daarover kan ik geen mening geven.

De zending werd de volgende dag al door DHL afgeleverd bij het opgegeven afhaalpunt. De goederen waren deugdelijk verpakt.

Voor mijn Panasonic Lumix S5ii overwoog ik om de Sigma 35mm f/1.2 DG II Art aan te schaffen. Het laatste exemplaar was beschikbaar bij de vestiging Capelle aan de IJssel. Ik moest vanuit Nijmegen komen, dus ik heb de lens gereserveerd en de volgende dag opgehaald.

Bij aankomst had ik nog enige twijfels of ik niet beter voor de Sigma 28-45mm kon gaan. Ik werd geholpen door een medewerker die mij duidelijk en logisch advies gaf. Uiteindelijk ben ik voor de 35mm lens gegaan en dat bleek een goede keuze.

Het was erg prettig dat de medewerker in kwestie de tijd nam om mij van (het laatste) advies te voorzien, en dat alles vlot verliep. Met name omdat ik ook uit Nijmegen moest komen. Ik raad het dan ook aan om gebruik te maken van Kamera Express!

Na een lange poos met onderzoeken, vergelijken en uitzoeken, heb ik de knoop doorgehakt welke camera ik graag als upgrade wilde hebben: De Canon EOS R6 Mark II. Net als altijd, bestelde ik hem bij Kamera Express. Want daar ben ik sinds 2005 een trouwe klant. De website is trouwens overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Ik heb mijn bestelling vlak na 23:00 gedaan, en ik kreeg hem net als altijd de volgende werkdag in huis. Ook bij voorgaande bestellingen heeft Kamera Express mij hierin nog nooit teleurgesteld, en werden de bestelde producten altijd op de afgesproken dag geleverd.

Een aantal jaar geleden heb ik met een vraag de klantenservice benaderd, en daar hebben ze me uitstekend te woord gestaan en mij verder geholpen. Hier kunnen andere bedrijven nog wat van leren.

Bij deze bestelling heb ik tot nu toe de klantenservice niet nodig gehad. Maar mocht blijken dat ik het wel nodig heb, dan weet ik op voorhand al dat het goed zal verlopen.

Al vaak camera-apparatuur besteld bij Kamera Express. Altijd erg tevreden. Recent een Nikon Z6 III met lenzen besteld en de volgende dag bezorgd. Kamera Express heeft een uitgebreid assortiment en vaak de beste prijzen. Ook fijn dat er altijd wel een fysieke winkel in de buurt is waar je bijvoorbeeld snel iets kan ophalen of retourneren. Erg blij mee!

De bestelde bestelling werd zoals beloofd de volgende dag bezorgd. Prima verpakt in een precies passende doos (niet onnodig groot).

Scorekaart voor Kamera Express