Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Samsung QN95A-tv Review

Superhelder beeld dankzij minileds

Conclusie

De Samsung Neo QLED QN95A is een prachtige 4k-tv, die wordt geleverd met een een los kastje waarop alle aansluitingen zitten. Hierdoor loopt er slechts een enkele kabel naar de tv en kunnen de overige kabels uit het zicht blijven. Hij is fraai afgewerkt en redelijk dun. Meestal zijn televisies met een fald-backlight een stuk dikker, maar door de toepassing van minileds heeft Samsung de Q95A mooi plat kunnen maken.

De minileds zijn ook gunstig voor de beeldkwaliteit. Doordat de backlight is onderverdeeld in 792 zones, levert deze tv een bijzonder goed contrast voor een lcd-tv. Bovendien is de maximale helderheid erg hoog, waardoor je zelfs met veel omgevingslicht nog prima beeld hebt. Bij veel licht blijf je ook nog eens gevrijwaard van hinderlijke reflecties dankzij het prima antireflectiefilter. Daarnaast biedt dit model prima kijkhoeken.

Gamers zullen deze tv zeker kunnen waarderen, omdat deze een lage inputlag heeft, variabele framerates ondersteunt en 4k-beelden met 120fps kan weergeven dankzij de vier HDMI 2.1-ingangen. De ingebouwde luidsprekers klinken goed en bieden een, voor de meeste huiskamers, prima maximaal volume. Wel is het jammer dat er geen ondersteuning is voor DTS-geluid.

Dankzij de hoge helderheid van de minileds is de hdr-weergave, ook met wat meer omgevingslicht, schitterend. In een donkere kamer presteert een oled beter, maar als je veel overdag kijkt en geen goede zonwering hebt, is de QN95A de betere keuze. Het ontbreken van ondersteuning voor Dolby Vision is wel een gemis, aangezien dit het populairste formaat voor hdr met dynamische metadata is.

Voor velen zal de zeer hoge prijs een showstopper zijn, zeker als je bedenkt dat een even grote oledtelevisie bij veel winkels op dit moment zo'n 1000 euro goedkoper is. Als je echter tv wil kijken in een woonkamer met fel licht, is deze tv de ultieme keuze. Om deze reden hadden we de QN95A een Ultimate award willen geven. We hebben echter besloten om dit niet te doen vanwege de advertenties die de interface kunnen ontsieren. Deze zijn niet uit te schakelen en zijn alleen te weren door maatregelen op netwerkniveau. We vinden dit niet passen gezien de hoge aanschafprijs van deze, verder prachtige tv.

Getest

Samsung Neo QLED QE65QN95A Zwart

Prijs bij publicatie: € 2.800,-

Vanaf € 1.987,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (8)

Laagste prijzen voor: Samsung Neo QLED QE65QN95A Zwart
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Quick Goods

Score: 4 (8)

€ 1.987,-

€ 1.987,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.987,-
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 1.987,-

Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 3 (25)

€ 2.169,-

€ 2.169,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 2.169,-
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 2.169,-

Bekijk

Wifimedia

Score: 5 (7)

€ 2.199,-

€ 2.199,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 2.199,-
Pakketpost (vanaf € 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 2.199,-

Bekijk

PlatteTV

Score: 5 (250)

€ 2.269,-

€ 2.269,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 2.269,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 2.269,-

Bekijk

Coolblue.nl

Score: 4 (636)

€ 2.299,-

€ 2.299,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 2.299,-
Verzending € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 2.299,-

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (139)

Wijzig sortering
De goedkopere QN90A is technisch gelijk aan de QN95A, maar mist de externe One Connect Box.
Dit is niet juist. De QN92A/QN93A is technisch gelijk aan de QN95A. De QN90A mist het kijkhoekfilter en belangrijker komt in de meeste gevallen met een ADS-IPS paneel. Daarom is daar dat filter ook overbodig. Prijs/technisch is de QN85A dan ook interessanter (dan de QN90A). Uitzondering is in alle gevallen 50 en 85 inch dat is altijd VA. Zie onderin [NEO/QLED/UHD TV] Samsung 2021 line-up voor een overzicht.

[Reactie gewijzigd door benbaba op 11 juni 2021 09:52]

Gestopt met lezen toen ik bij minpunten “Advertenties in de interface” zag staan. Bizar dat dit blijkbaar een ding is bij veel recente TV’s ;(.

Mijn JS8000 uit 2015 staat op de lijst om vervangen te worden, maar het zal in ieder geval geen Samsung meer worden.

[Reactie gewijzigd door AerodynamiX op 11 juni 2021 07:03]

Het is allemaal wat minder erg dan je denkt
In de menubalk staat naast alle blokken van de apps één advertentieblok
Is het optimaal? Nee
Maar het is ook totaal niet storend
Denk dat het voor veel mensen een principe kwestie is. Je koopt een topmodel televisie en wordt daar vervolgens voor "bedankt" met advertenties die je niet uit kunt zetten.

Krijg je 500 euro korting voor een model met advertenties wordt het al een heel ander verhaal.
Dat snap ik wel
Helaas is er op dit moment geen optie om er vanaf te komen, maar Samsung zou natuurlijk ook kunnen zeggen nou voor 500 euro meer krijg je geen advertenties
Helaas doen ze dat op dit moment nog niet

Maar om voor één simpele advertentie nou een fantastische TV helemaal links te laten liggen is ook weer extreem
Voor ons was Samsung eigenlijk de enige optie, aangezien bijna alle OLED super reflecterend zijn
Dan ga ik niet zeggen nou laat mij maar in een spiegel kijken want ik wil geen Samsung omdat er één minuscuul advertentieblokje in het menu staat, terwijl ik het menu toch amper open

[Reactie gewijzigd door Stijnvi op 11 juni 2021 13:06]

Gestopt met lezen toen ik bij minpunten “Advertenties in de interface” zag staan. Bizar dat dit blijkbaar een ding is bij veel recente TV’s ;(.
Bij een model tot 400 euro is het misschien nog te verdedigen mits daar iets tegenover staat in hardware of features. Bij deze tv van 2600 (!) euro is ingebakken reclame inderdaad totaal onacceptabel. Doei Samsung.
Ieder artikel wordt er weer wat over gezegd hier, schijnbaar door mensen die geen Samsung tv hebben. Bij de configuratie van de tv komen er een aantal privacy opties (zoals in Windows) voorbij zoals persoonlijk ID, kijkaanbevelingen etc. Als je deze uit zet zie je zeer weinig reclame in beeld (ik denk dat ik max 1 a 2 keer per maand een advertorial zie, en dan zie je een klein applicatietegeltje in Tizen als advertorial)

Het advertorial tegeltje wordt ook steeds eenmalig weergeven in de bar en is dus helemaal niet nadrukkelijk aanwezig. Ja, tenzij je hem aanklikt zoals op die Twitter foto. Voor de duidelijkheid: dit komt niet automatisch in beeld.


Over LG WebOS wordt hier nooit wat gezegd terwijl ik dat erger vind. Zeker in de nieuwste WebOS worden er gewoon "app aanbevelingen" getoond die bijna je halve beeld in bezit nemen. (ja, met nadruk op de "....)

En voor Android TV geldt in feite hetzelfde. Ik snap niet waarom die discussie steeds alleen bij Samsung oplaait. Ik heb ervaring met meerdere smart tv platforms en bij Samsung stelt het het minste voor. Maar waarschijnlijk ben ik de enige die zich veel meer stoort aan al die "aanbevelingen" van applicaties wat natuurlijk geen reclame is..

Waar ik me meer aan stoor is de trend van fabrikanten om sponsor knoppen op de afstandsbediening te zetten.

Mijn conclusie: onterecht om de award voor zoiets kleins in de kast te houden.

[Reactie gewijzigd door unreal0 op 12 juni 2021 07:43]

Het wordt inderdaad met de dag gekker, overal waar je je ogen richt zie je tegenwoordig advertenties en wordt het systematisch opgebouwd van enkele seconden tot aan een lengte dat de Community in opstand komt. Youtube is een mooi voorbeeld. Sinds dat er zelfs twee achter elkaar komen heb ik Youtube verwijderd. Dan maar geen gebruik er van maken.
Bij YouTube kun je gewoon betalen en dan zijn de advertenties weg. In ieder geval in YouTube zelf. Je kijkgedrag wordt wel geanalyseerd om een profiel op te bouwen voor advertenties ergens anders (web/apps/mail). Deze tv doet waarschijnlijk hetzelfde maar heeft geen optie om te betalen om de advertenties weg te krijgen.
Youtube kan je "gratis" gebruiken, voor deze TV betaal je al een aardig bedrag.
Het is mijn inziens nog erger… bij deze TV kan je geeneens betalen voor geen reclame :+

Dat dit in beginsel al niet nodig zou moeten zijn is uiteraard een ander verhaal… maar bij YouTube kán je in ieder geval “kiezen” middels bijbetalen…
Ja wel hoor. Niet aan internet hangen. En voor je eigen smart features betalen. Werkt geweldig.
Dan kun je natuurlijk ook geen gebruik maken van de Apps die je wél wilt gebruiken.

Nu gebruik ikzelf een Apple TV i.c.m. met mijn QLED dus ikzelf gebruik deze niet, maar het niet kunnen gebruiken van YouTube/Netflix/Prime Video/Disney+/Apple TV+ etc. etc. om maar geen blokje reclame in het menu te zien is natuurlijk niet echt een oplossing :)

Met een betaalde optie doelde ik op het apparaat zelf, niet door er externe apparatuur aan te hangen.

[Reactie gewijzigd door Thalaron op 11 juni 2021 12:36]

Maar wat weerhoudt je om een een android box te kopen? Of een ChromeCast? Dat je Apple tv al die dingen niet kan is natuurlijk niet het probleem van Samsung.
De Apple TV kan alles en meer dan wat mijn QLED kan. Maar je mist mijn punt denk ik; Waarom zou ik een Apple TV moeten kopen om een premium product te kunnen gebruiken die (grotendeels) diezelfde functionaliteiten kan bieden puur en alleen omdat je geen reclame wenst?

Het is toch te gek voor woorden dat je reclame krijgt op producten die eigendom zijn. Het is dat ik het niet wist én dat ik sowieso al van plan was om het hele smart gedeelte van mijn TV te negeren maar anders had ik zeker geen Samsung gekocht.

Wat als we op deze voet doorgaan... Een GeForce GTX 6090 met tussen elk laadmoment een reclameblok van 5 minuten? Of wanneer je je TV wilt inschakelen dat dit niet lukt zonder een internerverbinding met connectie naar de reclameserver en dan bij iedere toets die die indrukt / na elke 25 minuten 5 minuten reclame?
Het is niet dat ik de TV kan gebruiken zonder ooit het menu te gebruiken...

Maar goed... agree to disagree then
Hoe beoordeel je welk onderdeel van iets wat je gekocht hebt gratis is en wat niet? Volgens mij is het toch echt zo dat als je iets koopt alles wat in de doos zit betaald is en aan de specificaties zou moeten voldoen die er bij zijn opgegeven.
Als je zonder dat dit beloofd is gratis updates krijgt is dat misschien anders, maar daar gaat het nu geloof ik niet om.
Sinds wanneer ben jij eigendom van de smart tv omgeving? Het is een gratis extra en daar zit reclame in.
Ja laten we dan tegen woordig overall waar een schermpje in zit recame weergeven. Je hebt imemers niet de software gekocht maar de hardware. dus we kunnen tonen wat we willen. lekker op de smartphone door twee reclames heen voor dat je je smsje kan zien of op je nieuwe smartwatch een melding krijgen maar voordat je die mag zien moet je eerst een reclame wegklikken. Snap je nu hoe idioot dit nou eigenlijk is.
“Trotse” bezitter van een Samsung TV hier. Denken dat support kan blijven worden gegeven omdat Samsung wat verdient aan kleine reclametegeltjes, dan heb je het mis. Voor hele sloten UHDs is de reclame-patch zo goed als de enige patch in jaren, terwijl heel wat modellen grote problemen met WiFi hebben (waaronder de mijne). Daarentegen had ik laatst schermvullende reclame voor de Samsung streaming service :(
Ik heb mijn probleem opgelost met een fraaie, vlotte, goed ondersteunde en reclamevrije AppleTV en er komt never nooit meer een Samsung TV mijn voordeur in!
De link met YouTube wordt hier zovaak gelegd als het gaat om reclames. Ook in het artikel over de 65” tv’s onder 900.

Maar mensen laten inderdaad conveniently achterwege dat dit ding 2800 fucking € kost :X
YouTube is heel lang verliesgevend geweest. Misschien is het het nog steeds. De kosten om een dergelijk platform te onderhouden, alle servers, data opslag en transport kosten een flinke duit. Dus voor dat is het heel logisch dat je of meer reclames krijgt of moet gaan betalen.

Ik betwijfel echter of ze verlies maken op de verkoop van deze tv. Qua dat mogen ze van mij wel eens wat meer regels gaan introduceren dat consumenten bij aanschaf van een dergelijk product duidelijk geïnformeerd worden dat het reclame bevat en al dan. Het verplicht een optie geven om het reclame vrij te kopen voor een x bedrag.
Tja waar leg je de grens. Bij Apple die "Nike en iPhone" heeft gepresteerd te leveren? Of is dat "gewoon een nuttige tip".
Gestopt met lezen toen ik bij minpunten “Advertenties in de interface” zag staan. Bizar dat dit blijkbaar een ding is bij veel recente TV’s ;(.
Doordat zoveel merken het doen en het in de toekomst kunnen introduceren/uitbreiden, is een oplossing om het hele 'smart' deel te negeren en gewoon een deftige mediaspeler achterop te plakken. Bedien alles met een goede universele afstandsbediening, en het voelt dan aan als de native interface.

Als je advertenties haat dan is het dat, of het is voorzichtig kijken naar de merken die dit (nog?) niet doen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 juni 2021 08:21]

En wat is een goede universele afstand bediening?
Dat is/was de Harmony maar die stoppen ermee. Dus wat is het alternatief?
Helaas is er geen goed alternatief voor de Harmony afstandsbedieningen. :'(
Gelukkig heb je de optie om de privacy policy niet te accepteren. Dan heb je natuurlijk niet de smart-functies en apps (buiten Samsung TV), maar ik ben toch nooit fan geweest van die smart-tv's.
Een simpel Intel NUC'je eronder en een draadloos toetsenbordje met touchpad en je hebt een TV+PC.
Dan gewoon via netwerk naar de NAS en Netflix/Kodi/... whatever you want.

Geen reclame, geen lag, meest recente apps, infinite support en je kan er zelfs op gamen :)

Zelf wou ik geen OLED omwille van de inbranding. Mijn vorige TV heeft 10 jaar meegegaan en stond heel veel aan, maar nu nog doet hij dienst ergens anders zonder problemen! Met de cijfers die de recente OLED TV's claimen geraak ik niet aan 7 jaar denk ik. En de vraag is dan ook hoe gradueel de kwaliteit achteruit gaat.

Het enige deftige alternatief is dan Samsung met hun QLED oplossing, dat een pak duurzamer is dan OLED.

Hier de "QLED 4K 65 inch Q95T (2020)" gekocht. Extreem tevreden van en nog nooit een advertentie gezien :)
Ik heb serieus de pluspunten niet eens bekeken, advertenties zag ik als eerste.
Gestopt met lezen toen ik bij minpunten “Advertenties in de interface” zag staan. Bizar dat dit blijkbaar een ding is bij veel recente TV’s ;(.
Ja redelijk absurd om eerlijk te zijn.
Ik vind Samsungs over de linie al flink overpriced, maar als je dan ook nog met ads een extra inkomstenmodel erin probeert te proppen, dan mag je wel met een zeer substantiele korting komen.

Ik ben niet eens zon enorme ad hater, maar het zal natuurlijk beginnen met gewoon wat aandacht trekken in de hoeken. En voor je het weet is het zo ingeburgerd dat je eerst een ad moet lezen om toegang te krijgen tot je 'instellingen' :P Oke, beetje doemdenken wellicht. Maar doe maar niet gewoon.
Ik heb deze tv nu zelf ongeveer 10 dagen en moet zeggen dat ik helemaal geen last heb van die Advertenties. Je krijgt een tegel die net zo groot is als de tegels van je content zeg maar netflix, prime, disney enzv. Pas als ja er op staat zie je de content in een groter formaat wat bijna nooit gebeurd.

Ik span daarom ook niet waarom ze dat hier als een groot minpunt plaatsen.

Tevens met 0 kennis ( youtube ) hang je een 20 euro kostende raspberry pi met pi-hole aan je router en ben je overal vanaf.

[Reactie gewijzigd door Shifra op 11 juni 2021 10:14]

Niet overal. De reclames die Youtube in je TV app toont, worden door PiHole niet verwijderd.
Dat heeft niets met Samsung te maken. Via India kan je daar voor een euro vanaf zijn en heb je gelijk YouTube Music.
Het gaat veel mensen denk ik om het principe. Veel mensen hebben het gevoel dat we leven ik in een wereld die gedomineerd wordt door kapitalisme. Alles draait om kopen. Je koopt een televisie van 2500 euro en die wordt vervolgens ingezet om je aan te sporen om nog meer te kopen. Dat is gewoon tegen het zere been...
Is inderdaad niet ideaal, maar heb mijn TV zelf nog nooit met internet verbonden, zit gewoon een Apple TV onder
Het hangt er vanaf wat je ermee doet natuurlijk. Ik heb gewoon een advertentieloze Mi Box S aan mijn tv hangen, dus advertenties zou ik toch nooit zien.
Hulde! Eindelijk het advertentiebeleid als minpunt opnemen! Voor mij gelijk geen optie meer.

Ik heb zelfs een keer contact gehad met Samsung (voor een frame tv) met deze vraag. Zij gaven aan dat elke fabrikant dat doet en het logisch is dat zij mee gingen doen. Ik gaf aan om die reden geen tv van hen te kopen, het antwoord “dat snap ik helemaal!, ik heb zelf ook een ander merk”!

Eerlijke reactie.

[Reactie gewijzigd door no_way_today op 11 juni 2021 07:49]

Die advertenties vallen echt wel mee. Ik snap ergens het minpunt wel, andere kant ook niet.

We doen nu alsof er een reguliere macdonalds, bcc, of wat dan ook reclame op komt maar dat is niet zo. Tot nu toe heb ik alleen reclame gezien die direct met de tv zelf te maken hadden. Dus zoals laatst dat Samsung zijn internet tv streamingsdienst startte. Of een plaatje van Netflix. Maar het is een icoontje van 75x40 pixels dat je ziet, en alleen als je op start drukt ergens helemaal links in het menu.

Het is echt verre van storend. Je ziet er niks van. Je scrolt sneller naar je app dan dat je de reclame hebt gezien.

Ik vind het gezeik om niks, maargoed dat ben ik.
Mee eens.
Ja het zou niet moeten kunnen op een dure tv maar de enige advertentie die af en toe verschijnt is inderdaad in het menu en wordt weer gegeven als een kleine tegel net als de overige tegels in het menu. Storend is het niet. Dus het verhaal van mug en olifant is wel een beetje van toepassing.
Zou ik liever een tv zonder reclame hebben? Natuurlijk. Stoort het me? Nee. Laat ik een verder uitstekende tv er voor staan als er op deze manier subtiel ergens een reclame blokje in een menu staat? Nee.
Dus het verhaal van mug en olifant is wel een beetje van toepassing.
Het is een verhaal van de baby-olifant en de olifant.
Baby's groeien.
En het voer van deze baby bestaat uit remote updates waar jij geen enkele controle over hebt.
En wat als het gifjes worden of korte filmpjes voordat je netflix start? Het gaat erom dat het een richting op gaat die veel mensen niet aan staat. Maakt dan 2 tv’s waarbij de tv met advetenties significant goedkoper is en het er duidelijk bij staat. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is.
Mijn TV heeft ook advertenties. Heel minimaal nu. Het zijn alleen stilstaande plaatjes. Echter zie ik ze nooit omdat ik mijn start en een AppleTV gebruik. Nu zal niet iedereen dat hebben maar met mediaboxen is het toch simpel te omzeilen of je blokkeert het op DNS niveau.

Want er zullen echt geen goedkopere TV's komen die advertenties hebben en dure TV's zonder advertenties.
Ik lees op 9gag (ja daar) dat Youtube in de USA op de tv's het presteerd om non-skippable-adds van een half uur te forceren. Vooral tijdens de Superbowl hadden ze een 30 minuten FORD reclame er in geduwd. 8)7 :X
En even €20 euro per maand neerleggen voor een gezins-abbo om Youtube add-free te krijgen vind ik buitensporig. Vooral omdat NL het hoogste maandbedrag heeft. :(
30 minuten geloof je het zelf? 30 sec is gebruikelijk. Youtube had live de Fox stream en daarnaast idd eigen reclame.
Als je op de AD.nl site al reclames van 45 seconden voor een nieuwbericht van 15 seconden krijgt, is dat zeer aannemelijk.
Dat valt dan nu nog mee voor je. Heb tv’s gezien dat grote delen met advertenties werd gevuld. Begint ook na een bepaalde periode erger te worden.
ja klopt, begreep dat ze express 6 maanden wahten om die advertenties naar voren te brengen zodat je de tv niet terug kan brengen en dergelijke.
ja klopt, begreep dat ze express 6 maanden wahten om die advertenties naar voren te brengen zodat je de tv niet terug kan brengen en dergelijke.
Heb je daar een betrouwbare bron voor? Als dat nl. echt bewust zo gedaan wordt, dan wil je dat wss bij de ACM melden.
>begreep

Is weer zo’n vermoeden wat mensen online als waar verkopen?
Dat is nog.maar het begin. Vandaag zijn het kleine plaatjes, morgen is het een full screen film van 15 seconden.

Ik vraag me ook echt af hoeveel Samsung hiermee wil gaan verdienen. In het begin zullen de opbrengsten niet veel voorstellen en zullen mensen de tv vanwege de reclames zelf links laten liggen. Wil Samsung er meer (of überhaupt) aan gaan verdienen zullen de hoeveelheid en grootte van de advertenties toe moeten nemen. Met andere woorden: je kunt er gif op innemen dat het niet bij kleine plaatjes blijft.
In mijn Samsung verschijnt in het menu een gigantische ad die een kwart van die balk inneemt. Na elke update van de tv moet ik die opnieuw gaan uitzetten via een optie die flink wat menu's diep is gezet. |:(

Samsung bied ook 0 changelogs voor hun updates.

Nooit meer een tv met ads en die alles wat ik doe doorstuurt. Nu hangt ie ook gewoon offline.
Het is wel een glijdende schaal. Nu is het dit, net zolang totdat dit normaal geaccepteert is, daarna komen vanzelf lokale fast'food' joints en supermarkten met hun aanbiedingen.
In de beginjaren van het internet had je ook alleen maar kleine, statische advertenties op webpagina's. Deze werden vervolgens prominenter en prominenter, vervolgens werden ze dynamisch, knipperend zelfs. Daarna kwamen full screen advertenties die meerdere seconden in beeld blijven staan.

Nu kun je uiteraard heerlijk naïef blijven. Dat kan inderdaad. Ik ben niet zo naïef meer.
Als ik die reacties zo zie (waarbij 90% over de ads gaat) is het wellicht een idee om de aanwezigheid van reclame als eigenschap in de PW op te nemen.

Behoor overigens tot die 90%: zodra het woord 'advertentie' valt verdwijnt alle interesse.
Dan kom je in het potentiële vaarwater van een belangenconflict. Ook T.net is gebaat bij een gebrek aan haat voor reclame, en wil potentieel niet het idee voeden dat reclame vermijdbaar is. ;)
t.net maakt reclame netjes vermijdbaar met heel redelijke abonnementsprijzen
Om deze reden hadden we de QN95A een Ultimate award willen geven. We hebben echter besloten om dit niet te doen vanwege de advertenties die de interface kunnen ontsieren. Deze zijn niet uit te schakelen en zijn alleen te weren door maatregelen op netwerkniveau. We vinden dit niet passen gezien de hoge aanschafprijs van deze, verder prachtige tv.
Daarnaast geven ze dus de Ultimate-award niet vanwege advertenties i.c.m. de hoge prijs
Ik snap dat er principiële bezwaren zijn tegen advertenties. Ik heb op mijn huidige Samsung van twee jaar oud inderdaad één keer een blokje gezien voor digitale tv, niet bewegend en het heeft er kort gestaan. Meer zal het niet worden lijkt mij, aangezien Samsung zich daarmee in de vingers gaat snijden.
Maar als je dat minder belangrijk vindt is dit wel de next step bij tv’s. Ik heb heel kort een LG Oled gehad, maar ik werd gek van de spiegeling in het beeld van het raam en een lamp achter de tv. Deze tv met mini leds is dan dermate helder dat je er geen last van hebt. Nog een stap scherper en helderder dan de huidige Qleds die al top zijn. Anti reflectie is voor mij de belangrijkste optie.

[Reactie gewijzigd door Optelsommetje op 11 juni 2021 07:35]

Ik heb een samsung gehad met die antireflectiefilter. Werd er echt gek van. Allemaal regenbogen over je scherm

Wat ik overigens wel mis in dit artikel zijn de prestaties in game mode, de q90t en ook de qn95a leveren echt veel beeldkwaliteit in. Dat lijkt me wel handig op een site als tweakers om even over heen te gaan. Enkel met testpatronen meten schiet niet op.

[Reactie gewijzigd door Squats op 11 juni 2021 07:43]

Reclame in je interface is niet ok!
Er staat nu misschien nog niks "ergs" in maar wat nou als dat verandert en er reclames voorbij komen waar kinderen gevoelig voor zijn?
Ik was al minder gecharmeerd van Samsung tv's, voornamelijk door een beloofde earc update die er 2 jaar later nog niet is, maar dit is toch wel de emmer die de druppel deed overlopen.

Miss een beetje OT maar ik begrijp dat elk bedrijf zijn bestaansrecht wil verdedigen maar om nu overal reclame in/door/achter/onder/boven/naast te mikken is gewoon niet ok. Daar zouden ze in de politiek ook wel wat mee mogen doen, maximale reclame blootstelling oid.
Kan deze tv chroma 444 (full) 10bit in 4k 120hz weergeven? Of is daar net als op de 2019 q90r een chroma 420 subsampling nodig?

Daarnaast ben ik ook benieuwd naar het potentiele verlies in helderheid en kleurweergave in game mode (zoals op de 2019 q90r).
Interesante tv. Neem 'm mee voor wanneer ik ga kijken voor een nieuwe.
Zeker omdat de tv redelijk dicht bij een raam staat, kan deze interessant zijn.
De reclames boeien mij echt niet. Er komt toch een Apple TV aan te hangen. :)
Wij hebben een OLED vlak naast een raam waar zeker 's-ochtends tot 12:00 veel licht op staat.
Het beeld is dan inderdaad fletser maar zeker nog steeds prima te kijken.
's-avonds is de OLED een genot om te kijken. Nog nooit een TV gehad die zo kleurecht en gedetailleerd is.
Films die eraf spatten, en natuur docu's waarbij je het gevoel hebt er live bij te zijn. Geweldig.

Sowieso heeft deze dure Samsung geen DTS en ook geen Dolby Vision en dan ook nog eens reclame?
Voor mij geen enkele haar op mijn hoofd die er over denk om zo veel geld voor deze Samsung neer te leggen.
+1Anoniem: 100386
11 juni 2021 06:14
Dure TV en dan ook nog advertenties moeten dulden. En natuurlijk ook volgen of tracking om 'gepersonaliseerde advertenties te kunnen serveren' :|

Doe mij maar een andere (Panasonic doet bv geen advertenties).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 100386 op 11 juni 2021 09:09]

Ik ben zelfs meteen gestopt met lezen. Het is voor mij niet eens meer spannend hoe fan-tas-tisch die TV is (of niet).
Hier ook gestopt met lezen.
Precies dit. Geen Samsung TV voor mij voorlopig...
[...] Doe mij maar een andere (Panasonic doet bv geen advertenties).
Wat Panasonic levert kun je ook moeilijk SmartTV noemen ;) (een zo goed als lege appstore en de apps die er daadwerkelijk in staan worden zelden tot nooit bijgewerkt)
Gelukkig is de beeldkwaliteit top en ben ik super tevreden icm een AppleTV.

[Reactie gewijzigd door Tomba op 11 juni 2021 06:46]

Het is letterlijk alleen als je het menu ingaat dat er één tegeltje staat die ongeveer net zo groot is als de tegls van de apps
Het is totaal niet storend, en het is dus alleen als je het menu in gaat om van apps te wisselen of om naar de instellingen te gaan
Tracking kun je gewoon uitzetten via het menu.
https://youtu.be/DWBL6x3yoh4

Je kunt ads blocken via je router:
https://www.reddit.com/r/...ng_smart_tv_that_has_ads/

[Reactie gewijzigd door mar88vdv op 11 juni 2021 13:13]

Philips tv's hebben ook geen advertenties

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True