Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Rage 2 Review

Weet belofte niet helemaal in te lossen

Conclusie

Rage 2 is een game van hoge pieken en redelijk diepe dalen. Op zijn best is de gameplay erg lekker. Je krijgt een aantal intense shoot-outs voor je kiezen die je, als je de speelstijl beheerst en wat upgrades hebt, enorm spectaculair kunt maken. De spelwereld is daarnaast groot en afdoende gevuld met interessante activiteiten, al had dat ook wel beter gekund. En wat echt beter had gemoeten: de lengte van het verhaal en de variatie in de tussenbaasgevechten. Met name die twee zaken doen afbreuk aan het spelplezier dat je uiteindelijk aan Rage 2 beleeft. Dat is jammer, want er zitten dus wel degelijk erg sterke kanten aan deze game. Door de genoemde aspecten eindigt hij een beetje op dezelfde manier als zijn voorganger: best goed, maar er had zeker meer ingezeten.

Getest

Rage 2, Windows

Prijs bij publicatie: € 59,99

Vanaf € 38,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Reacties (91)

Wijzig sortering
Ik vind 10 uur voor een FPS best meevallen, ik kan mij heugen dat bijvoorbeeld de laatste Call of Duty's nog korter waren, WW2 had ik bijvoorbeeld in een middagje uitgespeeld, interessant dat jullie daar dan wel zeggen "sterke campagne" als pluspunt en niet dat hij erg kort was.

product: Call of Duty: WWII

[Reactie gewijzigd door Slavy op 17 mei 2019 06:16]

CoD moet het toch ook veel meer hebben van zijn multiplayer? Dan weegt de kortheid van de campaign een stuk minder zwaar mee lijkt mij.

[Reactie gewijzigd door Piet_Piraat7 op 17 mei 2019 06:20]

Niet helemaal mee eens. CoD1 t/m (in ieder geval) MW2 vond ik qua campaign best sterk en heb daar ook een hoop tijd in zitten. Dat is ook één van de redenen dat ik deze games heb gekocht. Ik kan in grote lijnen dan ook meer genieten van single player dan multiplayer, maar daar mag ieder zijn voorkeur in hebben. Om dan te zeggen dat de campaign van de huidige CoD's minder zwaar weegt ben ik het dan niet helemaal mee eens, omdat ik het toch een teleurstelling vind wanneer ik deze speel en er graag meer tijd in had willen steken.

Of het nu de kant is die CoD op wil gaan of niet, de huidige campaign stelt nog steeds teleur bij wat het voorheen was. Dus om dat dan een "sterke campagne" te noemen...
Niet helemaal mee eens. CoD1 t/m (in ieder geval) MW2 vond ik qua campaign best sterk en heb daar ook een hoop tijd in zitten.
Meen dat je door MW2 in minder dan 4 uur heen vloog?

Kan natuurlijk dat je er meer tijd aan spendeert. Dat zal bij Rage 2 waarschijnlijk hetzelfde zijn.
Maar in vergelijking met Wolfenstein zal de lengte een fair point zijn denk ik.
Al kan een korte, maar veel intensere game ervaring mintens zo goed zijn.
Ik heb al teveel games gespeeld waarbij de lengte een heikelpunt was en de game ook heel erg 'verlengd' voelde.

Maar dat hergebruikt van bosses.... Daar kan ik echt niet bij met mijn hoofd. Wie dacht dat dat een goed idee was?

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 17 mei 2019 12:53]

Nou is 4 uur mij niet gelukt hoor. Meerdere middagen zoet mee geweest.
Je voert een andere discussie tegen @Piet_Piraat7. Hij heeft het over dat het op de multiplayer leunt en jij begint een orakel over de kracht van de SP campagne. Appels en peren.
Niet helemaal.
Dan weegt de kortheid van de campaign een stuk minder zwaar mee lijkt mij.
Ik reageer op dit statement waarbij ik onderbouw waarom ik het hier niet mee eens ben.
Daar heb je een punt. Moet wel zelf zeggen dat ik Rage nog nooit gespeeld heb, maar als ik de comments lees snap ik het wel. Het zou hetzelfde zijn als Wolfenstein te kort zou zijn.
Ik denk dat je vooral het onderscheid moet maken tussen een lineaire en open world shooter. Voor de eerste is 10 uur niet heel slecht, voor de tweede wel.
En inderdaad, call of duty is geen goed vergelijk aangezien de campaign daarin toch eigenlijk maar een beetje er bij is en bijna niemand het daarvoor koopt.
Ik vind 10 uur voor een FPS best meevallen
Die 10 uur is dan ook wel alleen de main line.

Als je side missions erbij pakt, dan doe je er wel langer over. Het ligt een beetje aan je eigen houding, wil je zo snel mogelijk de finish halen, of genieten van het spel en zoveel mogelijk doen?
Ik heb gisteren een begin aan Rage 2 gemaakt op pc. Ik heb zelf een GTX1070 met een I7 7700K op het moment en R2 draaide op 1080p met een constante 60fps met alle settings op Ultra. Moet wel zeggen dat alles er heel erg blurry uit ziet op een 28 inch 4k monitor. De resolutie opschroeven naar 1440p was niet zo'n succes en was er een flinke performance dip in sommige gebieden te merken die eigenlijk niet meer weg te tweaken was met de settings.

Las later ergens op een website dat door Depth of Field, Motion Blur en de AA op FXAA te zetten de game niet meer blurry zou moeten zijn op 1080p. Zal dat vanavond nog eens proberen. Mocht dat ook geen succes zijn dan koppel ik maar weer even een oude 24 inch 1080p monitor aan.

[Reactie gewijzigd door Enyalios2011 op 17 mei 2019 07:26]

Target fps staat standaard op 60fps, dus logisch dat hij op 60 fps draait. Bij performance problemen gaat dat dan niet ten koste van frames maar van kwaliteit.
Deze optie stond uitgeschakeld uiteraard. Anders kun je nog niet duidelijk zien wat je setup wel en niet trekt.

[Reactie gewijzigd door Enyalios2011 op 17 mei 2019 07:56]

Bij mij hielp het inderdaad heel aardig om:
  • Anti-aliasing op FXAA te zetten
  • Chromatic Abberation uit te zetten
  • Resolution scaling op OFF te zetten
  • Optioneel: Depth of Field uitzetten
Dat gezegd vind ik nog steeds dat de game erg fuzzy/blurry oogt, gewoon niet 'scherp'. Vergeleken bij bijvoorbeeld The Division 2 is het echt huilen...
Het verschil op 1440p is wel heel erg duidelijk en is alles wel heel scherp. Vooral de vergezichten op 1080p zijn erg blurry. Zag in de verte wat actie gebeuren maar het enige wat je eigenlijk zag was een bewegende pixelbrei.

Misschien toch maar eens tijd voor een upgrade voor mijn GTX1070 :)
als je wilt overstappen naar een 20serie kaart (bijv 2080 of 2080ti), mag je direct je mobo, cpu en ram ook vervangen!
je huidige 7700k zal een bottleneck zijn als je de max uit je 2080ti wilt halen. Oftewel hij zal het wel doen, maar niet maximaal.

Wordt een dure upgrade!
Thanks voor de tip. Zat sowieso al te wachten op de volgende generatie intel cpu's. Denk dat ik dan alles meteen maar ga upgraden.
Dit lijkt een bug te zijn, zelfs console spelers melden de extreme blurryness. Ze schijnen aan een patch te werken.

Ik heb zelf anti-aliasing voorlopig compleet uitgezet, maakt het nog wat scherper.
het ziet er niet uit op 1440p ips!
Logisch dat het er blurry uitziet als je op een lagere resolutie dan de native resolutie van je 4k monitor speelt...
Ja ik weet het. Daar wordt het niet beter van. Daarom zei ik ook dat ik mn oude 1080p monitor er maar weer even aan hang.
Dat helpt, kan je nog ff doorsparen voor een nieuwe kaart ; )
Hoe ziet het er uit op 4K? Los van de framerate, ik neem aan dat het dan niet blurry is? Misschien kan je dan wel antialising uitzetten en kijken of het een beetje draait?
Nee op 1440p ziet het er al haarscherp uit. Framerate is dan 60 met dips naar 50.
4k heb ik nog niet geprobeerd.
Chromatic abbreviation is voornamelijk de oorzaak is mijn ervaring :)
Ik heb een vraagje,
Ik zie staan dat de game uitspelen 10/15 uur ofzo duurt.
Waaruit is dit gebaseerd? Spelen jullie de game uit?
is dit ook bij andere reviews, spelen jullie 10+- uur voor je een review schrijft?

Op internet kon ik nergens vinden hoe jullie reviews werken? (ook niet bij faqs.)

Alvast dankjewel voor het antwoord!
Er zijn natuurlijk geen specifieke regels voor, maar iedere reviewer die ik ken speelt een spel uit voordat ze een review schrijven.
En zo hoort het ook vind ik.

Maar er zijn natuurlijk games die 100+ uur duren, of spellen die je helemaal niet uit kan spelen, dan is het natuurlijk een ander verhaal.
Maar dan moet je wel genoeg gespeeld hebben om een heel goed idee van de game te krijgen. Als je maar 10 uur speelt, en na 20 uur word het ineens een totaal andere game, klopt er natuurlijk niets van de review.

Hoe het specifiek op Tweakers werkt weet ik niet, maar ik mag hopen gewoon hetzelfde.
Jurian heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt, dus ik ben vrij zeker dat hij die 14 uur heeft gespeeld. Maar los van dat staat het ook in de review.
Idd wat umbrella1982 zegt
De open game wereld ziet er erg leeg uit. (Copy-paste werk) daarnaast zit de game vol met bugs.
Speel de game zelf op de X en ik kan nou niet echt bepaald van mooie graphics spreken, wel doet het spel goed wat het zou moeten doen. Rage!.. lekker knallen als een opgefokte Rambo met super krachten.
Dat was al bij deel 1. Daarom had ik ook weinig verwachtingen van deel 2.
Nou ik vond deel 1 er anders zeer goed uitzien op de 360. De wereld was toen ook leeg, dat klopt wel
Graphics interesseren mij niet zo veel ging meer om de matige gameplay en inhoud
Ik weet niet wat ik nou precies van bathesda moet vinden, eerst gezeik met fallout 76 en nu met rage 2. Beloftes maken maar ze niet na kunnen komen, dit geldt trouwens voor steeds meer ontwikkelaars en het komt mijn neus uit.
Bethesda is de uitgever, ze hebben het spel niet gemaakt.
dat betekent niet dat ze geen slechte spellen uitgeven, als uitgever heb je altijd wel iets te zeggen over een product die je gaat uitgeven. dus dat maakt weinig verschil naar mijn mening.
Alleen had je het over ontwikkelaars, vandaar. Niet dat Bethesda heilig is, hoor. Dat hebben ze wel met de laatste fallout bewezen.
Weet iemand ook of ze nog wat gaan doen aan de performance op consoles middels patches?
Las dat het op een xbox one x geen 4K, geen HDR en geen 60fps haalt.
Ik weet niet hoe slecht de game geoptimaliseerd is, maar als Far Cry 5 meer dan een jaar geleden al 4K en HDR kan ondersteunen, hoe kan deze game dan zo slecht (visueel) zijn..
Serieus, geen HDR? Belachelijk!
Ik tot nu toe alleen 3 uurtjes gespeeld maar moet zegen dat Gun-fights echt goed aanvullen. Jammer dat de rest is beetje...hoe zal ik het zegen, te kort schiet op andere vlaken.
Open world voeld echt leeg en rijden voelt slechter dan Rage of Mad Max, met patches zou het beter moeten zijn. Maar we weten dat het niet gaat gebeuren, tegenwoordige triple AAA studio, don't give F..K about customers |:(
De DLC's zijn zelfs al aangekondigd.... het is echt triest.
Vind je het beter dan Rage 1? 1ste deel vond ik een beetje saai en lelijke graphics van dichtbij maar deze ziet er wel leuker uit.
Op grafische gebied ziet het beter uit dan Rage 1 maar ik vind Doom 2016 beter eruit zien dan Rage 2 (maar dat is personelijk).
Main story is voorlipig leuk maar activiteiten buiten story is best saai (ook personelijke meening).
Op grafische gebied ziet het beter uit dan Rage 1 maar ik vind Doom 2016 beter eruit zien dan Rage 2 (maar dat is personelijk).
Main story is voorlipig leuk maar activiteiten buiten story is best saai (ook personelijke meening).
Wel jammer dat een spel dat 3 jaar nieuwer is dan DOOM (reboot) er slechter grafische uit ziet, en lijkt me heel logies dat Rage 2 er beter uit ziet als Rage 1 die uit Nov 2010 komt, en dus 8 en een half jaar oud is.

En helemaal jammer dat de spel zo kort is (10 a 14 uurtjes), snap daar geen bal van, dat was voor mij ook de grote min punt bij Rage 1, dat hij zo kort was, erg jammer, waarom niet net als Borderlands GOTY Enhanced, waar ik 30+ uur over gedaan heb, heb zo goed als alle side quests gedaan.

Ik ga Rage 1 weer deze wiekend/week maar spellen zo dat ik weer in ben en de verhaal nog van deel 1 vers op me geheugen heb staan als ik Rage 2 ga kopen en spellen, maar daar wacht ik nog een tijdje mee, zo dat (hoop ik) de foutjes er zo goed als allemaal uit zijn, en dat je een pakket kan kopen met alle side quests er bij, zo dat hij misschien wel rond de 20 uur of meer speel tijd heeft, waarom kopen zo veel mensen nog steeds de spel als hij net uit is, je weet tog dat tegenwoordig de spellen maar 75% klaar zijn als ze net uit zijn,jammer genoeg accepteert bijna iedereen dat ze beta testers zijn die moeten betalen om beta tester te zijn.
Tweakers: Wat we echt teleurstellend vonden is dat de game je af en toe een tussen baas geeft, in de vorm van een groot monster, en dat de monster eigenlijk elke keer hetzelfde monster is, alleen met wat andere wapens en armour, dat getuigt van een gebrek aan creativiteit, en dat zijn we zeker van ID software niet gewend.
Nou dat zal hoogstwaarschijnlijk wezen omdat ID software niet de spel gemaakt heeft, en dat Avalanche Studios de spel grotendeels gemaakt heeft, als het klopt wat op Wikipedia staat, erg jammer dat ID software niet de spel zelf bijna helemaal gemaakt heeft net als DOOM (reboot), dan had de spel beter geweest, maar misschien niet veel langer, omdat DOOM (reboot) rond de 15 a 20 uur zit.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 17 mei 2019 17:21]

Dank :) , klinkt als een voor de 75% sale.
Betreft de graphics/engine vond ik dit trouwens op wiki wat een van de redenen zou kunnen zijn het er minder goed dan Doom uitziet:
"Rage 2 utilizes Avalanche Studios' Apex game engine instead of id Tech.[10] The Apex engine allowed the team to create detailed indoor environments as well as broad outdoor locations, also allowing players to transition between these worlds without any loading screens.[4][9] The game engine uses the Vulkan API exclusively.[11]"

[Reactie gewijzigd door ochhanz op 18 mei 2019 19:51]

Geen dank...ben van meening dat game leuk is maar niet volle prijs (net als jij ook aangeeft :) )
Het spel speelt heerlijk maar voelt inderdaad véél te kort. Wel erg jammer, de potentie zit er zeker in.
Als ik de how long until beaten scores bekijk, lijkt het inderdaad eerder op een medium-length shooter dan op een open world game. 20 uur voor main + extra's en 40 uur completionist zijn moeilijk ambitieus te noemen. Als dan nog eens blijkt dat de aankleding kaal is valt dit al geheel in het niets :/
Waar ik eigenlijk op had gehoopt is dat dit ook net als Borderlands een coop game zou zijn. Ik had hem al gepreordered, maar bij de eerste previews waar bleek dat de game geen coop zou zijn maar gecanceld.

Maar een keer kopen als ie in de sale is.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 KPN

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True