Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

Corsair One Pro Review

Geslaagde game-pc van componentenmaker

23-03-2017 • 14:00

129

Multipage-opmaak

Inleiding en specificaties

Behuizingen, all-in-one waterkoelers, geheugenreepjes en voedingen: dat zijn waarschijnlijk de producten waar je Corsair van kent. Het bedrijf heeft ook ssd's in zijn assortiment en maakt randapparatuur, zoals muizen en toetsenborden. Voeg al die componenten samen en je komt dicht in de buurt van een complete pc. Je moet alleen nog ergens een moederbord, processor en videokaart vandaan halen.

Dat is precies wat Corsair heeft gedaan. Het bedrijf klopte bij MSI aan voor een Z270-mitx-moederbordje en een GTX 1080-videokaart. Op het moederbord werd een Intel Core i7-7700K-cpu geprikt. Die componenten heeft Corsair in een compacte torenbehuizing gestopt, gecombineerd met waterkoeling voor de cpu en gpu, een Corsair Force LE-ssd en een 400W-sfx-voeding. Het resultaat is de Corsair One Pro, de eerste complete computer van de componentenmaker.

Corsair One Pro

Corsair experimenteerde al eerder met complete systemen, bijvoorbeeld met zijn Bulldog-barebone. Dat was een product voor enthousiaste gebruikers die zelf een computer willen samenstellen. De Corsair One is een heel ander soort product, gericht op gebruikers die wel een high-end systeem in huis willen halen om bijvoorbeeld vr-games te spelen, maar geen kennis of zin hebben om zelf zo'n game-pc te assembleren.

Specificaties

Corsair maakt twee uitvoeringen van zijn Corsair One-computer. Naast de Corsair One Pro, die wij hebben getest, is er een 'gewone' Corsair One. Deze heeft een Intel Core i7-7700-processor met waterkoeling en een GTX 1070 met luchtkoeling. Bij de Pro-variant is de processor de K-versie met unlocked multiplier. Dit duurdere model heeft een watergekoelde GTX 1080-videokaart. Deze twee modellen zijn in Nederlandse winkels te koop. Volgens Corsair zijn Alternate, Bol.com en CoolBlue de eerste winkels waar de computers te koop zullen zijn.

Daarnaast is er een variant van de Corsair One Pro die alleen in de Amerikaanse webwinkel van de fabrikant is aan te schaffen. De configuratie is vrijwel gelijk aan die van het reguliere Pro-model, maar in plaats van een 480GB-ssd en een 2TB-hdd heeft de Webstore-editie alleen een 960GB-ssd. Ook heeft Corsair tegenover Tweakers bevestigd dat er binnenkort een variant komt met een GeForce GTX 1080 Ti. Wanneer die komt en tegen welke prijs, is nog niet duidelijk.

Model Corsair One Corsair One Pro Corsair One Pro (web)
Processor Core i7-7700 Core i7-7700K Core i7-7700K
Gpu GTX 1070 GTX 1080 GTX 1080
Koeling (cpu/gpu) Water/lucht Water/water Water/water
Geheugen 16GB ddr4 16GB ddr4 16GB ddr4
Opslag 240GB-ssd, 1TB-hdd 480GB-ssd, 2TB-hdd 960GB-ssd
Moederbord Z270, mitx Z270, mitx Z270, mitx
Voeding SFX 400W SFX 400W SFX 400W
Afmetingen 200x176x380mm 200x176x380mm 200x176x380mm
Besturingssysteem Windows 10 Home Windows 10 Home Windows 10 Home
Prijs € 2049 € 2499 Alleen in VS verkrijgbaar

Corsair is niet helemaal losgegaan wat specificaties betreft. Complete pc's voor het premiumsegment worden soms geconfigureerd met exorbitante opties, zoals 64GB ram of twee nvme-ssd's in raid. Van dergelijke overkill is bij Corsair geen sprake. Sterker nog, de configuraties waar het merk voor gekozen heeft, komen in grote lijnen overeen met het compacte high-end gamesysteem dat door de community van tweakers werd samengesteld voor de recentste Best Buy Guide.

Als je de prijs van de losse componenten in de Corsair One Pro bij elkaar optelt, kom je uit op net geen tweeduizend euro. Het complete systeem heeft dus een meerprijs van een dikke vijfhonderd euro. Daarvoor krijg je een compleet geassembleerde en geïnstalleerde computer, en Corsair belooft kopers naast twee jaar garantie ook 24/7-ondersteuning via een website en een gratis telefoonnummer. Eventuele reparaties worden voor Europese klanten uitgevoerd in Tsjechië. Het versturen en terugsturen van het systeem is gratis, en klanten zouden hun systeem binnen vijf werkdagen terug moeten hebben.

Behuizing en componenten

De Corsair One is niet zomaar een samenraapsel van componenten in een bestaande kast. Corsair heeft voor zijn complete pc een nieuwe behuizing ontwikkeld. Het is een rechthoekige, bijna vierkante toren met afgeronde hoeken. Het concept is vergelijkbaar met Apples Mac Pro en de MSI Vortex, net als bij die computers zit er bovenin de Corsair One een grote ventilator. Met een hoogte van 38cm en een volume van twaalf liter is de Corsair-game-pc wel een stuk groter.

Corsair One ProCorsair One Pro

Wat als eerste opvalt als je de Corsair One uitpakt, is het gewicht. De compacte toren is met 7,4kg behoorlijk zwaar. Het geheel is 38cm hoog, 17,6cm breed en 20cm diep. De behuizing is gemaakt van dikke platen staal en uitstekend afgewerkt. Corsair heeft de matzwarte behuizing naar eigen zeggen voorzien van een bead-blasted aluminium finish. Aan de voorkant zitten twee witte stroken met daarachter blauwe leds. De intensiteit van die leds kan met de meegeleverde Corsair Link-software worden aangepast en het is mogelijk om een 'adem'-effect aan te zetten. De ledverlichting kan ook uit.

Aan de bovenkant zit een rooster, waaronder een 140mm-ventilator schuilgaat. Dat is uiteraard een van de ventilatoren uit Corsair zijn eigen assortiment, om precies te zijn is het de ML140, die draait op een toerental van 400 tot 2000rpm. Aan de voorkant zit een knop om de Corsair One aan te zetten en ook zitten hier een usb- en hdmi-aansluiting. Dat is handig voor gebruikers van vr-brillen zoals de Oculus Rift en HTC Vive.

Corsair One Pro

Er zijn aan de buitenkant geen schroeven zichtbaar, maar toch is de behuizing vrij eenvoudig te openen. Dat doe je door de knop aan de achterkant in te drukken, waarna het bovenste deel van de behuizing met daarin de ventilator loskomt. Nu kun je van boven de behuizing in kijken en de vier schroeven losdraaien waarmee de zijpanelen zijn bevestigd.

In die zijpanelen zit aan iedere kant een 240mm-radiator. Deze zijn niet voorzien van ventilatoren, de grote fan bovenaan de behuizing moet voor de koeling zorgen. Wel heeft de GTX 1080-videokaart een ventilator, dat is een radiale fan, net zoals op de Founders Edition van de videokaart zoals Nvidia die maakt. De gpu-chip zelf wordt gekoeld door een waterblok van Corsair, dat met een HG10-bracket van diezelfde fabrikant op de videokaart is gezet.

In het midden van de behuizing is een kolom geplaatst waar de componenten op zijn gemonteerd. Aan de ene kant het moederbord, aan de andere kant de videokaart. Er loopt een pci-e-riserkabel van het moederbord naar de andere kant van de behuizing om de videokaart aan te sluiten. Ook worden de aansluitingen van de videokaart allemaal doorgelust naar een bracket aan de achterkant van de behuizing.

De voeding is aan de bovenkant gemonteerd. Het blijkt een Corsair SF400 te zijn, een volledig modulaire voeding van het sfx-formaat, met 80 Plus Gold-certificaat. Corsair heeft dit model niet als losse voeding in zijn assortiment, maar vermoedelijk is het een variant van de SF450, die het bedrijf wel los verkoopt.

Corsair One
Corsair OneCorsair OneCorsair OneCorsair One

Het moederbord van MSI wordt aangeduid als Z270I Growler. Dat is een moederbord dat we niet kennen als los product, maar softwarematig wordt het mobo gedetecteerd met hetzelfde typenummer als het MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC-moederbord. De lay-out en functionaliteit lijken ook hetzelfde te zijn, alleen de afwerking is iets anders. Aan de achterkant van het moederbord zitten twee usb 2.0-poorten, drie usb 3.0-aansluitingen en een usb type-c-poort die gebruikmaakt van het usb 3.1 gen2-protocol. Ook zijn er audioaansluitingen en koppelpunten voor twee meegeleverde wifi-antennes; het bord ondersteunt 802.11ac-wifi.

Omdat Corsair standaardcomponenten gebruikt, is het mogelijk om de game-pc zelf aan te passen. Aan de onderkant van het moederbord zit een m2-slot voor een ssd en in principe kan er ook een ander mitx-moederbord geïnstalleerd worden. De videokaart kan bij gebruik van de waterkoeler vervangen worden door een exemplaar dat twee slots ruimte inneemt. Een variant met luchtkoeling mag maximaal drie slots in beslag nemen. De maximale lengte voor de videokaart is 28cm.

Hardware en prestaties

De Corsair One Pro maakt gebruik van Intels snelste Core i7-processor op het 1151-platform. De i7-7700K kan in combinatie met het Z270-moederbord ook overgeklokt worden. De GTX 1080-videokaart moet een systeem opleveren dat probleemloos overweg kan met de nieuwste games. Er is 16GB ram aanwezig en dat zijn twee reepjes van 8GB. Daarmee zit het moederbord meteen vol wat geheugen betreft. De ssd is een regulier sata-exemplaar.

Corsair One Pro
Processor Intel Core i7-7700K
Cores/threads 4/8
Klokfrequentie (turbo) 4,2GHz (4,5GHz)
Moederbord MSI Z270I Growler
Gpu Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
Werkgeheugen Corsair 16GB ddr4-2400 (2x 8GB)
Opslag (ssd) Corsair Force LE 480GB
Opslag (hdd) 2TB, 2,5"
Wifimodule Intel Dual Band Wireless-AC 8265
Voeding Corsair SF400 80 Plus Gold

Wat componenten betreft bevat de Corsair One Pro eigenlijk niets nieuws. Het zijn allemaal onderdelen die we kennen en waar we dus ook van weten hoe snel ze zijn. Om de processor en videokaart optimaal te laten werken, zal de koeling echter op orde moeten zijn. We draaien een aantal benchmarks om te kijken of de Corsair One Pro naar verwachting presteert.

Benchmarks

  • 3DMark Fire Strike
  • 3DMark Time Spy
3DMark Fire Strike (graphics)
Pc Gemiddelde score in punten (hoger is beter)
Corsair One Pro (GTX 1080)
21.701
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
21.072
3DMark Time Spy - Graphics
Videokaart Gemiddelde score in punten (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
7.210
Corsair One Pro (GTX 1080)
7.187

In 3DMark Fire Strike en Time Spy zet de Corsair One Pro scores neer die vergelijkbaar zijn met ons benchsysteem dat we gebruiken voor videokaarten. Dat is een open benchtable, waarbij de videokaarten op luchtkoeling draaien. De prestaties van de GTX 1080 worden in ieder geval niet gelimiteerd in de Corsair One Pro.

  • Cinebench R15 - Single
  • Cinebench R15 - Multi
  • Photoshop CC
  • Lightroom
Cinebench R15 - Single
Processor Gemiddelde score in punten (hoger is beter)
Intel Core i7-7700K
194
Corsair One Pro
192
Cinebench R15 - Multi
Processor Gemiddelde score in punten (hoger is beter)
Intel Core i7-7700K
985
Corsair One Pro
959
Photoshop CC - Gpu accelerated
Pc Gemiddelde tijd in seconden (lager is beter)
Corsair One Pro
46s
Intel Core i7-7700K
47s
Lightroom - Exporteren
Processor Gemiddelde tijd in seconden (lager is beter)
Intel Core i7-7700K
46s
Corsair One Pro
50s

Ook de processor presteert naar verwachting. De scores die we halen in Cinebench en in onze praktijktesten in Photoshop en Lightroom zijn vergelijkbaar met de resultaten uit onze review van de Core i7-7700K, waarbij we de processor in ons benchsysteem hebben getest.

  • Sequentiële leessnelheid
  • Sequentiële schrijfsnelheid
  • 4K Random Read
  • 4K Random Write
  • 4k Random Read - 64 Threads
  • 4k Random Write - 64 Threads
AS SSD - Sequentiële leestransferrate
Pc Gemiddelde doorvoersnelheid in MB/s (hoger is beter)
Corsair One Pro
524,91
Samsung 850 EVO 500GB
508,64
AS SSD - Sequentiële schrijftransferrate
Pc Gemiddelde doorvoersnelheid in MB/s (hoger is beter)
Corsair One Pro
502,67
Samsung 850 EVO 500GB
471,92
AS SSD - 4K Random Read
Pc Gemiddelde doorvoersnelheid in MB/s (hoger is beter)
Corsair One Pro
46,34
Samsung 850 EVO 500GB
37,02
AS SSD - 4K Random Write
SSD Gemiddelde doorvoersnelheid in MB/s (hoger is beter)
Samsung 850 EVO 500GB
107,79
Corsair One Pro
99,63
AS SSD - 4k Random Read - 64 Threads
Pc Gemiddelde doorvoersnelheid in MB/s (hoger is beter)
Corsair One Pro
402,88
Samsung 850 EVO 500GB
330,72
AS SSD - 4k Random Write - 64 Threads
Pc Gemiddelde doorvoersnelheid in MB/s (hoger is beter)
Corsair One Pro
300,93
Samsung 850 EVO 500GB
273,19

Corsair stuurde ons de Webstore-editie van de Corsair One Pro op, dat is de uitvoering met een 960GB-ssd, die in de Benelux niet te koop is. Het model dat hier in de winkels ligt heeft een 480GB-ssd uit dezelfde Corsair Force LE-serie en een 2TB-hdd. Mogelijk is de 480GB-ssd iets langzamer dan het grote exemplaar in ons testmodel, maar in de praktijk zal de ssd prima in staat zijn om voor een vlotte ervaring te zorgen. Welke hdd Corsair gebruikt in de computer weten we niet, omdat ons exemplaar geen draaiende schijf heeft, maar het is in ieder geval een 2,5"-exemplaar, want in de behuizing passen geen 3,5"-hdd's.

Software

De Corsair One wordt geleverd met een Window 10 Home-installatie. De fabrikant legt er nadruk op dat geen adware wordt meegeleverd en inderdaad, we troffen een vrij schone installatie aan. Wel zijn er behoorlijk wat diagnostische tools geïnstalleerd. Zo is er Corsair One Diagnostics, met informatie over het systeem. Daarnaast troffen we MSI Live Update 6 aan, een programma dat controleert of de meest recente drivers zijn geïnstalleerd. De belangrijkste software op de One Pro is Corsair Link. Daarmee wordt de koeling van het systeem geregeld.

Ook staat de Corsair Utility Engine op de computer, een programma dat is bedoeld om lichteffecten van Corsair-randapparatuur te regelen. Verder heeft Corsair de installatiebestanden van Steam, Origin en uPlay alvast op de computer gezet en op het bureaublad vind je snelkoppelingen daarnaar. De programma's zijn niet geïnstalleerd, maar gamers die dat willen, kunnen dat dus snel doen.

Corsair Diagnostics

Gamebenchmarks

Om te kijken hoe de Corsair One in de praktijk presteert, draaien we een aantal gamebenchmarks die we ook in onze reviews van videokaarten gebruiken. We hebben niet veel vergelijkingsmateriaal in de vorm van complete pc's, dus vergelijken we de game-pc met de GeForce GTX 1080-videokaart, die in ons benchsysteem is gecombineerd met een Core i7-6950X-processor die over tien cores beschikt en op 4,2GHz is geklokt.

Dragon Age: Inquisition

  • 1920x1080
  • 2560x1440
  • 3840x2160
Dragon Age: Inquisition - 1920x1080 - Ultra
Videokaart Minimum- / Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
83,3 98,7
Corsair One Pro (GTX 1080)
81,3 98,1
Dragon Age: Inquisition - 2560x1440 - Ultra
Videokaart Minimum- / Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
52,8 63,1
Corsair One Pro (GTX 1080)
52,7 63,1
Dragon Age: Inquisition - 3840x2160 - Ultra - 0xAA
Videokaart Minimum- / Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
33,9 44,4
Corsair One Pro (GTX 1080)
34,5 44,3

In Dragon Age: Inquisition zet de Corsair One Pro vrijwel gelijke scores neer als ons testsysteem met de GTX 1080. De extra cpu-cores van ons benchsysteem bieden geen voordeel ten opzichte van de i7-7700K in de Corsair One en de hogere kloksnelheid van die processor zorgt ook niet voor een verschil.

Grand Theft Auto V

  • 1920x1080
  • 2560x1440
  • 3840x2160
GTA V - 1920x1080 - Ultra - 4xMSAA
Videokaart Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
113,1
Corsair One Pro (GTX 1080)
87,1
GTA:V - 2560x1440 - Ultra - 4xMSAA
Videokaart Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
75,5
Corsair One Pro (GTX 1080)
68,1
GTA:V - 3840x2160 - Ultra 4xMSAA
Videokaart Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
36,6
Corsair One Pro (GTX 1080)
34,7

In GTA V presteert ons testsysteem op lage resoluties zichtbaar beter. Dat lijkt te komen doordat de game goed overweg kan met een processor met veel cores. Bij de test in 4k-resolutie liggen de scores weer dicht bij elkaar, omdat op hoge resoluties de cpu minder invloed heeft.

Rise of the Tomb Raider

  • 1920x1080
  • 2560x1440
  • 3840x2160
Rise of the TR - DX12 - 1920x1080 - Very high
Videokaart Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
139,8
Corsair One Pro (GTX 1080)
137,8
Rise of the TR - DX12 - 2560x1440 - Very high
Pc Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Corsair One Pro (GTX 1080)
93,9
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
91,5
Rise of the TR - DX12 - 3840x2160 - Very high
Videokaart Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
47,9
Corsair One Pro (GTX 1080)
47,8

In de DX12-benchmark van Tomb Raider zien we weer resultaten die vrijwel overeen komen. De verschillen zijn niet noemenswaardig.

Hitman

  • 1920x1080
  • 2560x1440
  • 3840x2160
Hitman (2016) - 1920x1080 - Ultra - DX12
Videokaart Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
132,9
Corsair One Pro (GTX 1080)
128,6
Hitman (2016) - 2560x1440 - Ultra - DX12
Pc Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Corsair One Pro (GTX 1080)
104,9
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
102,3
Hitman (2016) - 3840x2160 - Ultra - DX12
Pc Gemiddelde framerate in fps (hoger is beter)
Corsair One Pro (GTX 1080)
62,8
Nvidia GeForce GTX 1080 8GB
61,1

Ook in Hitman scoort de Corsair One Pro gelijk aan ons testsysteem. Al met al kunnen we concluderen dat de GTX 1080-videokaart in de Corsair-pc op geen enkele manier gehinderd wordt. Hij lijkt maximaal te presteren, omdat de resultaten overeenkomen met de tests die we uitvoeren op onze testbench. Het verschil in GTA V is te verklaren door de verschillende cpu's.

Verbruik, warmte en geluid

Om te meten wat het systeem in de praktijk verbruikt en hoe warm de pc wordt tijdens een intensieve gamesessie, laten we de benchmark van Grand Theft Auto V met ultra-instellingen op full-hd-resolutie continu draaien in een loop. GTA V zorgt voor een hoge belasting van zowel de gpu als cpu en de koeling wordt dus flink aan het werk gezet. Ook meten we tijdens deze test de geluidsdruk. Daarnaast meten we het verbruik en de geluidsdruk terwijl de computer niets anders doet dan het weergeven van het bureaublad.

Het verbruik onder load lag tijdens de test op 217 watt. De 400W-voeding die Corsair in het systeem heeft gestopt is dus ruim voldoende en biedt ook nog ruimte om over te klokken of voor een upgrade naar een videokaart die meer verbruikt. Als het systeem idle is, komt het verbruik uit op zo'n 34 watt.

Warmte

De koeling van de Corsair One wordt geregeld met de Corsair Link-software. Zelf een fanprofiel instellen is er niet bij: de software laat zich niet aanpassen. Volgens de fabrikant is dat gedaan om de 'best mogelijke koelprestaties te garanderen'. Wel kun je in het programma de temperaturen van de onderdelen en de draaisnelheid van de fans uitlezen.

Tijdens de stresstest loopt de temperatuur van de processor op tot zo'n 75 graden. We zagen enkele uitschieters naar 80 graden, maar hoger dan dat kwam de temperatuur niet in onze stresstest. Tijden het draaien van de GTA V-bechmark draaide de cpu continu op zijn maximale boostsnelheid van 4,5GHz.

Ook de GTX 1080 bleef tijdens de test op een stabiele kloksnelheid van 1873MHz draaien. De baseclock van de gpu is 1683MHz. De temperatuur van de gpu tikte maximaal 51 graden aan en daarmee heeft Corsair de koeling uitstekend op orde.

Corsair Link

Geluidsproductie

Corsair claimt dat de One in idle-staat niet meer dan 20dB(A) aan geluidsdruk produceert. Het is echter niet bekend bij welke afstand die meting is gedaan. In onze test, waarbij we van een afstand van 20cm meten, is de geluidsdruk met 38,9dB(A) in idle-toestand beduidend hoger.

De Corsair One is zeker geen herriemaker, maar ook niet muisstil. Als de computer naast je op een bureau staat, hoor je wat licht gezoem. Vermoedelijk de pomp van de waterkoeling, die vrijwel constant op zo'n 4200rpm draait, en de radiale ventilator die op de gpu is gemonteerd. Die gpu-fan wordt niet uitgeschakeld als de videokaart niets doet, maar draait altijd op een snelheid van minimaal 1100rpm. De grote ventilator bovenin de behuizing heeft een snelheid van ongeveer 400rpm als het systeem niet wordt belast. Heb je het systeem iets verder van je af staan, bijvoorbeeld in de huiskamer naast een tv, dan zal het geluid niet of nauwelijks hoorbaar zijn.

Onder load neemt de geluidsdruk toe tot 46,5dB(A) op een afstand van 20cm. Je krijgt echter nooit het gevoel dat de Corsair One 'opstijgt'. Als de warmte toeneemt is het is met name de grote 140mm-ventilator aan de bovenkant van de behuizing die harder gaat draaien, op zo'n 800rpm. Die produceert gelukkig geen vervelend geluid. De gpu-fan ging tijdens de stresstest niet harder draaien dan 1300rpm. Ook met het systeem naast ons op een bureau, vonden we de geluidsproductie onder load niet storend.

Corsair One Pro

Conclusie

Corsair One Pro

Tweakers bouwen graag hun eigen computers en moeten over het algemeen niets hebben van kant-en-klaarsystemen. We moeten bekennen dat we vooraf ook een beetje sceptisch waren over het idee achter de Corsair One Pro. Toch heeft de componentenfabrikant wat ons betreft een fraai product neergezet dat bestaansrecht heeft. Er is gekozen voor een logische samenstelling van componenten, alle onderdelen zijn van goede kwaliteit en bovendien van standaardformaat, zodat je desgewenst zelf onderdelen kunt vervangen.

Een compleet systeem komt met een meerprijs. Als je de componenten uit de 2499 euro kostende Corsair One Pro los koopt en zelf in elkaar zet, ben je net geen 2000 euro kwijt. Voor dat geld bouw je zelf een pc met vergelijkbare specificaties inclusief waterkoeling, maar krijg je niet zo'n compacte en fraai afgewerkte behuizing als deze complete pc.

Corsair mikt met zijn game-pc's op mensen die een krachtig gamesysteem in huis willen halen, zonder zelf te moeten knutselen. Voor die groep is het systeem een uitstekend keuze. Treffend is dat de configuratie dicht in de buurt komt van het door de tweakers-community samengestelde Best Buy mitx-gamesysteem. Corsair gebruikt geen oude hardware of onnodig dure componenten die weinig meerwaarde hebben.

De Intel Core i7-7700K-processor en Nvidia GTX 1080-videokaart doen in de Corsair One Pro precies wat je van ze mag verwachten: je kunt er iedere recente game uitstekend mee spelen op de hoogste instellingen. Ook is de computer krachtig genoeg voor gebruik met een vr-bril.

De meerwaarde van de Corsair One Pro ten opzichte van een zelfbouwsysteem zit niet alleen in het gemak en de beloofde service. Hij weet ook te overtuigen met zijn compacte behuizing die zeer degelijk is gemaakt en fraai is afgewerkt. De manier waarop Corsair in het kleine kastje waterkoeling voor zowel de cpu als gpu heeft weg weten te werken, en dat het systeem daarmee prima gekoeld wordt zonder daarbij veel geluid te produceren, is complimenten waard.

Reacties (129)

129
127
62
3
0
31
Wijzig sortering
Is een Intel Core i7-7700K niet nogal overkill voor bijna alle games? Of zeg ik nu hele gekke dingen?
Je hoeft toch niet alleen te gamen met een high end pc?
Als je 2000 neerlegt voor een game PC wil je simpelweg geen i5je :) Doe er dan gewoon meteen een i7 in
ja .. dus stop er geen i7 in en vraag geen 2000e voor het systeem...
Het prijsverschil is net 100 euro incl. btw. (vergeleken de 7600K). Dat is 5% van de totaalprijs. Gooi er dan maar een i7 in. Die i7 heeft zeker wel meerwaarde.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 22 juli 2024 16:50]

Yariva Moderator internet & netwerken @Gamebuster23 maart 2017 16:45
Het argument was niet meerwaarde, maar meerwaarde bij games. En dat wil nog wel is verschillen, ik heb genoeg benchmarks gezien waarbij een 7600 de 7700 met een paar procent versloeg.
Toekomst denken. Tentijde van de bouw moet je wel de laatste gen in zetten. Want voor de PC verkoopt is het al x maanden verder. Als bedrijf wil je zo een PC wel minimaal x jaar als een krachtig PC kunnen verkopen. De duurdere i7 is dus meer erin gezet omdat ze er vanuit gaan dat er nog krachtiger games zullen aankomen en dan willen ze de PC nog kunnen slijten onder het mom van ...het kan alles afspelen op de hoge resolutie
Gezien de benchmarks vindt ik de stelling dat 'het kan alles op hoge resolutie" nogal gewaagt. Een resolutie van 2560x1440 is aardig standaard en toch bij de nieuwere spellen nog onder de 60fps gemiddeld.

Het is inderdaad voor de inkoopsprijs voor dit soort bedrijven waarschijnlijk nog goedkoper om nieuwe tech te kopen dan de oudere variant.

CPU is voor games al lang niet meer zo belangrijk, ik gebruik nog steeds een i7 930 uit 2010 die perfect mee kan komen. Maar het nut van een i7 t.o.v. een i5 is er wel degelijk. Vooral gericht op de toekomst, want veel upgrade mogelijkheden zitten er niet in dit soort systemen.

Als je je wilt richten op high end gamers dan kun je niet met een i5 aankomen, dit soort systemen zijn sowieso niet voor gamers met een budget.
Met dx12 wordt er wel gebruik gemaakt van de extra threads bij een i7. En er zijn steeds meer titels die dx12 ondersteunen.
Yariva Moderator internet & netwerken @WllmZ24 maart 2017 11:02
https://www.youtube.com/watch?v=Y7_1AQc6Xf8&t=747s

BF1, dx12. De 7600K staat toch boven de 7700k met 4 FPS ;)

Maar het lijkt kiezeltje ruilen tussen de 2 wat betreft benchmarks in het algemeen. Een heel groot deel zit gewoon bij game optimalisatie. Zodra dat stuk goed is zal de i7 uitblinken.
En ik heb behoorlijk wat benchmarks gezien waar een i7 wel degelijk prestatiewinst biedt tegenover een i5.

De i7 is een betere CPU en het verschil in prijs is relatief verwaarloosbaar.
Yariva Moderator internet & netwerken @mascarpwn24 maart 2017 10:07
Je noemt het verschil verwaarloosbaar. Echter zit er (op het moment) een dikke 100 euro verschil tussen de 7600K en 7700K. Dan kies ik bij een budget gaming bak liever voor de i5 waarbij ik meer geld overhoudt voor de GPU.

Verder zeg ik ook niet dat de i7 beter of slechter is. Ik vraag mij enkel af of het verschil ook duidelijk merkbaar is in games. Natuurlijk wint de i7 het in CPU intensieve benchmarks, maar ik had het duidelijk over gaming benchmarks. Ik denk dat een snellere GPU meer winst brengt.
Het verschil tussen een i5 of i7 is gewoon merkbaar in games, hoe graag je er ook omheen wilt.
Yariva Moderator internet & netwerken @UncleEddy24 maart 2017 10:57
https://www.youtube.com/watch?v=Y7_1AQc6Xf8&t=747s

Ik weet het niet zeker. De enige plek waar je significant verschil ziet is bij GTA V. Voor de rest is het een nek aan nek race tussen de 2. En is dat minimale performance verschil de 100 euro echt waard? Zoals eerder gemeld; ik denk dat je de 100 euro beter kan besparen door een betere GPU aan te schaffen.
Ik snap je punt, maar het heeft in dit geval geen draagvlak gezien dit absoluut geen budget pc is.
Prijs product gaan natuurlijk samen en met zoiets gaan de games van volgend jaar of verder ook nog lekker.. En als deze moederborden ook klaar zijn voor verdere geheugenuitbreiding naar 128 gb en meer en allerlei bedrade en draadloze connectiviteit is 2000 euro niet heel veel toch? Als je krantenwijk maar groot genoeg is.. ;)
Met ene gemiddelde krantenwijk verdien je 10-15 euro per week :P
Das flink sparen. Natuurlijk als je meerdere wijken loopt gaat t omhoog. ( Niet dubbel). Als je zelf je folders moet vouwen krijg je meestal 5-8 euro extra. :)
Mij koste t ook best wel een tijdje voor k mijn eerste pc bij elkaar had gespaard :P
Het is een tijd terug, maar de krantenwijk die vrienden van mij deden (en ik soms overnam bij vakanties) betaalden ongeveer 10 euro per dag. Wel bijna een uur per dag lopen.
Dus gewoon 10 euro per uur? Vind ik toch verrekte veel voor een tiener, vergeleken moet hoeveel ik zelf nu verdien als 20-er.
Stop er dan ook geen WIndows Home in maar gewoon Pro, beetje schraal van Corsair, de rest ziet er wel tof uit
Wat zijn de voordelen van Pro tegenover Home? Ik moet toegeven dat ik al jaren geen home gebruikt heb..

Verder vind ik deze kast sowieso wat duur, ik kan een leuker systeem voor dat geld in elkaar zetten, uiteraard betaal je ook voor andere zaken.
Eerlijk gezegd, als je geen domain hoeft te joinen (thuisPC, dus dat zit wel goed) of HyperV gebruikt blijft eigenlijk alleen het niet (makkelijk) kunnen editen van group policies over (klinkt vreemd, maar er zijn best wel wat dingen die je daarlangs aan de interface kunt aanpassen. Kan een kleine ergernis zijn).

Afgezien daarvan zijn de verschillen vzviw tegenwoordig echt minimaal.
Ja en een Ferrari is ook overkill voor ALLE wegen in NL.
1) gewoon omdat het kan 2) Het is een uniek item wat met niet jan modaal als doelgroep.

Waarom moet iedereen deze ideeën altijd afbranden op Tweakers?
Wat jij afbranden noemt, zou ik rationaliseren willen noemen. Wil je waar voor je geld bouw je zelf, wil je niet zelf bouwen, dan betaal je voor bijvoorbeeld deze Corsair systemen wat meer. Wil je geen rationale argumenten lezen, en vindt je dit gewoon mooie systemen, dan is tweakers misschien niet je site.

Overkill zou ik deze configuraties ook niet nemen. We zitten middenin een discussie waar het heen gaat ten aanzien van de toename van processorcapaciteit. Op dit moment is een Intel Core i7-7700K nog steeds een pragmatische keuze voor high performance gaming, ik begrijp Corsair dat het merk nu tot deze conclusie komt.

Dat doet niets af aan het gegeven dat AMD nu toch weer (weer..) als kleintje lijkt te gaan dicteren waar het met de ontwikkeling van processors in de nabije toekomst heengaat. Maar dat ligt in de toekomst, en nu is nu, als iemand nu een game PC nodig heeft zijn dit goede configuraties. Al sluit ik niet uit dat Corsair nog een Ryzen variant gaat toevoegen als de balans ten gunste van Ryzen gaat kantelen. Gewoon omdat het dan een pragmatische keuze is.
Omdat dit een hele lastige analogie is op Tweakers.
Ferrari (en het meeste Italiaanse spul) is zo emotie en passie gepositioneerd.

Bij PC's - en vooral het krachtige segment - onder 'Tweakers', ga je gewoon heel snel naar ratio. In deze discussie 'prijs per prestatie'.

Dat emotionele gedeelte is meer voor Apple denk ik :P Maar met branding, ik wil erbij horen, ik ben eraan gewend of witte oordopjes, draait Battlefield geen haar beter.

Nog steeds is die analogie moeilijk, want in tegenstelling tot Appel gaat die Ferrari (naast het emotioneel aspect) kneiter hard. En is een McLaren (volgens Jeremy Clarkson de computer onder de auto's) ook erg succesvol. Oke logica en auto maar even links laten liggen
Niet echt. Vanaf Directx12 en Vulkan ga je dit verschil wel benutten.
Volgens mij zijn Vulkan en Dx12 juist MINDER afhankelijk van de CPU doordat ze directer met de grafische kaart communiceren en drawcalls niet meer allemaal via de CPU hoeven te gaan.
Vulkan en Dx12 zullen juist de grootste prestatieboost geven aan minder snelle processoren die onder Dx11 al snel een bottleneck vormen. Je ziet bij Vulkan ook met name dat de 0.1% laagste frames een stuk hoger zijn om deze reden. Het zorgt dus vooral ook voor een soepelere ervaring.
Dx12 & vulkan maken beter benut van meerdere cores, waardoor de cpu druk lager is

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 22 juli 2024 16:50]

Voor bijvoorbeeld Battlefield 1 multiplayer is zo'n CPU aangeraden, minimale vereiste is een i5 6600K of i5 7500. Met een dure PC als dit wil je dus wel even mee kunnen en niet een CPU hebben die nu maar net aan de minimale vereisten voldoet voor sommige games en over 2 jaar voor sommige games al weer te traag wordt.

Daarom is een i7 voor een PC van 1500 euro of meer de meest logische keuze of natuurlijk een Ryzen 5 of Ryzen 7 CPU van AMD. Maar een i5 is op dit moment niet echt meer interessant, te duur en "te traag".
Anoniem: 292578 @-The_Mask-23 maart 2017 15:55
De i5 is te traag met high end GPU's in combinatie met lage resoluties (1080p). Trek je dat op naar 4K dan is een i7 bijna aan het idlen omdat bijna enkel de GPU belast wordt. Zo zal een Intel G4560 van 60 euro bijna hetzelfde resultaat geven als een i7 7700K op 4K icm een 1080 of 1080 Ti.
Er is meer in het leven dan alleen gamen.
Anoniem: 426269 @acst23 maart 2017 16:05
Inderdaad. Dit is ook een mooie workstation.
Ja en nee. In dit geval met de 1080 zou het zonde zijn het niet te doen, gezien waar het systeem op gericht is. Bij de 1070 opstelling kan je je afvragen of daar idd niet beter een i5 7600k had gekund. Dat had wat beter gematched.

Ik draai zelf een i5 6500 met GTX1060 combi, en merk dat mijn set-up toch regelmatig 10% minder FPS toont dan benchmarks van een 1060GTX laten zien. De GPU is dan in veel gevallen toch echt de bottleneck.
een i7 geeft met de HT toch echt wat meer speelruimte om tegelijkertijd te kunnen streamen of meer achtergrond programma's te laten draaien, en met een blik op de toekomst is het ook geen overbodige luxe om meer cores/threads te kunnen aanspreken.
Aanvankelijk had ik een I5 6400 in mijn pc zitten, ben overgestapt naar de 6700K omdat de I5 Battlefield 1 niet aan kon. Dus ik denk dat het wel zeker voordeel heeft.
Klopt! Heb zelf een i5-3570K op 4.4Ghz met een GTX970. draai in bf1 meestal 100%cpu en 99%gpu :+
Maar als het intens wordt merk ik wel dat m'n i5je het niet bijhoudt omdat die gewoon op z'n max zit
Precies ! Had hetzelfde systeem. Nu i7700k, merk echt het verschil wel hoor met dezelfde gpu. Met bijvoorbeeld mafia 3 weer veel minder, dan is mijn gpu vet de bottleneck.
Ik kan me zo indenken dat een fanatieke gamer met wat centjes ook de nieuwe releases over twee jaar op maximale instellingen wil kunnen spelen. ;)
Ja, en met zo'n kleine kast en waterkoeling is het irritant om componenten uit te wisselen?
Dan beter meteen hard gaan?
Nope, heerlijk ding zo voor foto en video bewerking :)
De verschillen lopen bij diverse games aardig op; https://youtu.be/XylVCItVhS4

Verre van een overkill.
Nee, in sommige games heb je baat bij de hyper threading. En daarbij een i7 is wel zo lekker, een i5 is het net niet.
Je geeft hier zelf al aan; "Bijna alle games" ik persoonlijk houd wel van games die met name de CPU gebruiken, zoals RTS of open world games waar veel interactie met de omgeving mogelijk is.

Als iemand nou ook nog eens wil streamen e.d. heb je toch weer die i7 nodig. En ja als je ook toevallig wat anders doet dan enkel gamen is er met name voordeel te halen van een snellere processor :-).

Geldbesparing doe je het al niet voor als je zo'n kast koopt, dan kun je beter zelf samenstellen en desnoods laten bouwen.
Volgende quote van de benchmark pagina snap ik niet helemaal: 'Al met al kunnen we concluderen dat de GTX 1080-videokaart in de Corsair-pc op geen enkele manier gehinderd wordt.'
Maar toch loopt de Corsair achter op elke 1080p benchmark. Is hier dan niet juist sprake van een CPU bottleneck?
Hiermee wordt vooral bedoeld dat de potentie van de videokaart niet wordt gehinderd door een gebrek aan koeling, aangezien die duidelijk net zo goed presteert als een ander exemplaar met ruim voldoende koeling.

En als de achterstand niet meer dan enkele procentjes is, dan kun je spreken van een foutmarge.
Als hiermee de koeling wordt bedoeld, zet dat dan in de het artikel.

De Corsair loopt qua prestaties achter op elke benchmark ten opzichte van het test systeem. Waarom staat de bewering in het artikel dat de videokaart 'op geen enkele manier' gehinderd wordt?

De prestaties van een videokaart is afhankelijk van een aaneenschakeling van bottlenecks in de rest van het systeem. Vervang bijvoorbeeld de CPU door een Pentium 4 en kijk wat er gebeurt.

Nu zit er een verschil tussen de 7700 en de 6950X. Een klein verschil wellicht, maar een tragere processor kan de prestaties van een GPU hinderen, en de resultaten van de benchmarks geven in mijn ogen duidelijk weer dat dat hier het geval is.
Klopt. Dat blijkt uit de 1080P benchmarks. Kijk bv GTA V.
Verschil is inderdaad het grootst in GTA V wat de meest cpu-heavy game van de benchmarks is. Dus het is eerder een testfout van Tweakers dan throttling van de GPU.
Geen testfout. Blijkt dat het test systeem met de "zwaardere " CPU in dit geval sneller is. 7700K vs 6950X
Dat bedoel ik als een testfout, ze weten dat GTA V cpu-heavy is, dus als je dan een andere cpu in je eigen systeem hebt dan moet je gewoon de GTA V benchmark niet publiceren of er in ieder geval expliciet bijzetten dat het verschil veroorzaakt wordt door de cpu.
Ik snap wat je bedoelt. :)

[Reactie gewijzigd door kobus71 op 22 juli 2024 16:50]

Dat staat er dan ook bij.
het gaat er om dat de chips in het systeem precies leveren wat je ervan kan verwachten bij een 'normaal' systeem met dezelfde specificaties. er zal altijd een limiterende factor zijn bij het gebruik van een computer, welk onderdeel dit is ligt heel erg aan het programma dat je draait.

er is technisch ook geen sprake van een bottleneck, de CPU heeft namelijk totaal geen moeite met het doorgeven en organiseren van de taken die de GPU moet uitvoeren, als dit wel zo zou zijn, zou er sprake zijn van een werkelijke bottleneck. de 'bottleneck' ontstaat doordat je de CPU en GPU allebei een taak geeft, en de GPU sneller klaar is met de taak dan de CPU, de CPU limiteert de GPU dus niet, je zal alleen niets terugzien van het extra werk dat de GPU kan uitvoeren.

een echte bottleneck is hetzelfde als 2 personen; de eerste geeft de wielen voor op een auto aan, de tweede monteert de wielen. als de eerste persoon de taken niet snel genoeg aan kan geven is dat een bottleneck voor de monteur.

een 'bottleneck' zoals het veel gebruikt wordt, is te zien als 2 personen; allebei voeren ze naast elkaar een taak uit, de eerste maakt bijvoorbeeld wielen, de tweede maakt het chassis. je hebt pas wat aan de wielen als je ook een chassis hebt, en vice versa. hierbij weerhoud de eerste persoon niet de tweede persoon van het afmaken van de taak, maar je zal niets terugzien van al het extra werk van de tweede persoon.

in dit geval bottlekneckt de CPU dus niet de GPU, maar het bottleneckt wel het systeem als geheel.
Je geeft het zelf al toe:
`er zal altijd een limiterende factor zijn bij het gebruik van een computer`

Mijn punt is dat hoewel de review stelt dat de GPU `op geen enkele manier gehinderd wordt`, er toch een prestatieverschil is tussen de twee test systemen.

Ik snap wat je probeert uit te leggen, maar de quote `op geen enkele manier gehinderd` uit de review is pure onzin.
de computer wordt gelimiteerd, de GPU zelf wordt niet gehinderd, hij kan namelijk prima op 100% load draaien als je m een extra taak geeft. de gebruiker kiest er zelf voor om de kaart te limiteren tot een 1080p load.
Daar lijkt het in GTA V wel op.

[Reactie gewijzigd door kobus71 op 22 juli 2024 16:50]

Eerlijk: Ik ben best onder de indruk. De meerprijs voor een kant en klaar systeem valt hier absoluut mee. Kastje is ook leuk om te zien. Er is niet beknibbeld op goedkoper hardware. Schouderklopje voor Corsair hoor!
500 Euro meerprijs is gewoon veel te veel. Ik keek net bij een Nederlandse webwinkel waar men slechts 75 Euro telt voor de assemblage! Volledige vrijheid wat betreft de onderdelen en als je ze even belt helpen ze je ook nog bij het samenstellen van je systeem.
Zie mijn reactie op @mszwolle.

Uiteraard is het veel duurder, maar dit is niet puur bestaande artikelen uit een schap plukken en in een kastje rammen. Het is een eigen ontworpen kast, dus daar zitten extra ontwikkelings- en productiekosten aan verbonden. Daarmee praat je die €500 niet weg, maar op een bedrag van €2.000 - €2.500 zijn mensen niet te beroerd om €100 - €300 extra te betalen voor extra looks.

Overigens, mijn desktop heeft in totaal iets van €1.200 gekost. Maar als ik puur op prestaties onderdelen had gekocht, dan had ik het voor €800 dezelfde performance gehad. Alleen had ik het dan een gedrocht gevonden. :)
Zie mijn reactie op @mszwolle.

Uiteraard is het veel duurder, maar dit is niet puur bestaande artikelen uit een schap plukken en in een kastje rammen. Het is een eigen ontworpen kast, dus daar zitten extra ontwikkelings- en productiekosten aan verbonden. Daarmee praat je die €500 niet weg, maar op een bedrag van €2.000 - €2.500 zijn mensen niet te beroerd om €100 - €300 extra te betalen voor extra looks.
Ik neem aan de die pc boeren ook wel meer dan 1 huis-, tuin- en keuken kast hebben staan.
Alleen had ik het dan een gedrocht gevonden. :)
You rang? :+

Maar even serieus, jij hebt dus 50% extra uitgegeven(800 euro + 400 euro =1200 euro) zodat die mooier is? Was die dan echt zo lelijk? _O- Heb je toevallig wat plaatjes van hoe het anders uit zou zien en hoe het nu uitziet? Dan zal ik elke keer de foto's laten zien aan mensen die klagen dat ik teveel heb betaald voor iets 8-) .
In de basis slaat het ook nergens op :) maar telkens als ik nu mijn mancave binnenwandel denk ik: yeah, wat een vet ding. 8-)

Maar denk even aan wat voorbeelden:
- Een kast met window van €100. Maar voor €40 heb je ook prima kastjes. (+ €60)
- Ik heb nu een moederbord van €220 erin zitten. Vind ik een prachtig ding. Maar performance/feature-technisch gezien had ik het ook wel met een moederbord van €100 gered. (+ €120)
- Videokaartje dat ook €40 goedkoper had gekund. (+ €50)
- All-in-One waterkoelertje van €150, terwijl een luchtkoeler van €35 ook echt prima koelt. (+ €115)

Nou dan zit je al op €350 extra kosten puur voor de looks. :)
En wat denk je van de "gratis" reparatie-service in Tsjechië dan..?
Ga jij echt je pc van € 2000 +, opsturen naar Tsjechië als je weet hoe er met pakketten gegooid wordt door koeriersbedrijven..?
Nou, ik niet hoor...je moet zoiets minstens verzekeren, anders is'ie straks wel verdwenen, heb slechte ervaringen met dat soort landen als het om pakketten van waarde gaat ( smartphones etc )...
Kan dan wel in een mooi kastje zitten maar dat is , mij in elk geval, geen dikke € 500 waard aangezien je bij zo'n pc naar je scherm moet koekeloeren en niet naar een computerkast.
Aah ok kijk waterkoelertje is zowel esthetisch als functioneel een schoonheid :D . Maar nu snap ik het wel. Ik dacht dat je alleen al aan een kast 400 euro had uitgegeven :9 .
Ja, bouwen ze voor die 75,00 ook custom waterkoeling in? Dan heb ik nog wel een klusje voor ze :-) Ik vind 500,00 aan de ruime kant, maar voor R&D, development van de case enz. is het zeker niet overdreven.
Eens, maar vergeet niet dat Corsair de meeste onderdelen zelf maakt. Dus de 500 euro die zit bovenop hun normale marges.
Zo verkopen ze meer onderdelen, met een extra marge. Doen ze goed.
Is alemaal wel leuk en aardig maar wat voor een moederbord zit er in?
Als je zelf samensteld heb je dat probleem nooit.
Wie ben ik om zoiets te zeggen?
Maar wat specs betrefd ziet het er allemaal best gelikt uit.
Een kwart van de prijs om er een merkje op te plaatsen en de installatie uit de handen van je klanten te nemen? Vind ik nogal prijzig, zeker omdat er maar een SATA 600 SSD in hangt, geen M.2 met hogere prestaties.
Mwoah... Ik vind het meevallen.

Laten we duidelijk zijn: t.o.v. zelfbouw is zo'n kant en klaar systeem natuurlijk altijd dik overpriced. Maar neem even een kijkje naar de MSI Vortex G65 pricewatch: MSI Vortex G65VR 6RE-071NL die is €2.500 met een GTX 1070 aan boord. Dan doet Corsair het met €2.000 voor min of meer dezelfde specs (en waterkoeling, als je dat leuk vindt) toch beter.

En nogmaals, natuurlijk is het duurder, maar vergeet niet dat Corsair ook nog even een eigen kastje heeft ontwikkeld en heeft gemaakt. Ik snap dat daarmee een verschil van een paar honderd euro niet wordt verklaard, maar je kan dat niet met een standaard kast vergelijken die voor €30 in de schappen ligt.
Ik begrijp inderdaad dat er een extra marge op gegooid word, maar omdat het ook al producten zijn van Corsair, hebben ze ook een extra lage inkoop (productiekosten) van deze producten. Waterkoeling zou eigenlijk een must zijn met deze kosten. Die MSI configuratie is van vorig jaar, toen de pre-made configuraties sowieso al een stuk (extra) duurder waren.

De computerkast heeft voor mij geen meerwaarde. Maar natuurlijk zet je een i7-7700K en een GTX 1080 niet in een kast van 30 euro, dus ik ga er vanuit dat de mensen die dit soort producten kopen daar ook aan hebben gedacht. Daarnaast zijn er natuurlijk ook ontwikkelkosten en promotiekosten, maar toch.
Je moet voor de grap ook eens alle componenten bij éénzelfde leverancier in de pricewatch proberen te bestellen en dan zal je zien dat de totaalprijs gemiddeld ook een pak hoger zal zijn (10-20% meer afhankelijke van de shop + eventuele shipping enz)

Ik heb het zelf niet expliciet nagerekend, maar als je van alles de catalogusprijs zou optellen zou het me niet verwonderen dat je heel erg in de buurt komt bij die 2500EUR of er misschien zelfs boven zit. En dan moet het nog geassembleerd worden, garantie aanbieden (ook op de assemblage enz). Bovendien presteert het systeem ook gewoon zoals geadverteerd en zeer goed volgens de review.

Persoonlijk vind ik het dan ook een zeer correcte prijszetting.

[Reactie gewijzigd door bomberboy op 22 juli 2024 16:50]

Excuus, never mind.

[Reactie gewijzigd door mszwolle op 22 juli 2024 16:50]

Ik vind het jammer dat de meerprijs groter is dan in de VS.
Over het algemeen zijn veel zaken in de VS goedkoper, maar dan zou de meerprijs gelijk moeten blijven.

Dave Lee heeft in zijn review ook de vergelijking gemaakt met een toestel samen te stellen met die specs en de prijs dat Corsair vraagt en hij kwam maar op een meerprijs van 200 dollar uit.
Jammer dat ze voor ons de meerprijs naar 500 euro hebben gebumped.
(2200 dollar vs 1950 dollar voor het zelf samen te stellen).
https://www.youtube.com/watch?v=BSMOp8nBKes
10-12% meerprijs is wel wat schappelijker dan de 20-25% die Corsair hier vraagt.

Voor de meerprijs in de VS zou ik het nog overwegen omdat het zo een mooi pakket is. Maar voor de 500 euro meer hier bij ons nee bedankt.
Is 75C tot 80C niet hoog voor een watergekoelde desktop CPU? Ik ben er al een tijd uit met m'n i7 2600K, maar die kwam OC'd tot 4.5Ghz met een Corsair H60 niet boven de 66C uit.
Voor zo'n kleine case, tijdens een stress test, vind ik dat wel erg netjes hoor.
Behuizing doet me denken aan de Cryorig OLA (http://www.cryorig.com/computex2016.php). Als je zelf zoiets wilt bouwen kun je daar op wachten.
Hoe krijg je daar die 2 radiatoren in ?
Netjes hoor. Als je toch al bereid bent dit soort bedragen neer te tellen voor gaming dan wordt dit wel een interessante optie...
Ik ben zowaar onder de indruk en vind het daadwerkelijk interessant voor in de woonkamer. Prachtig compact

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 22 juli 2024 16:50]

Hmmmm, zou mooi zijn moesten ze zoiets als een barebone aanbieden :9~ . Dan zou ik er meteen een i5 met een grotere SSD en een 1060 of 1070 insteken. Dan heb je tenminste wat meer speelruimte in specs en budget.
Als ik op dit moment een PC moest kopen zou ik, als blijkt uit het lezen van reviews van de individuele compontenten dat ze goed zijn, zo deze PC aanschaffen. Wat een leuk ding en nog aandacht voor stilte ook!

Ook interessant:
The system comes with a two-year warranty and aftermarket upgrades performed by the consumer will void that warranty, but Corsair will also be partnering with retailers to provide in-warranty aftermarket upgrades.

[Reactie gewijzigd door Ryan1981 op 22 juli 2024 16:50]

Het ziet er uit als een goed product. Goede specificaties en looks! Prijzen vind ik persoonlijk wel te hoog liggen.

Een Kaby Lake Intel Core i5, 16GB DDR4, PCIe 512GB SSD en een GTX1070 zoude ideale setup zijn op dit moment. Deze mist nu net. :)

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 22 juli 2024 16:50]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.