Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Mario Kart 8 Review

Zet de wereld op zijn kop

Conclusie

Ondanks de kleine verschillen met de voorganger is Mario Kart 8 toch een opvallend betere game geworden. Dat ligt vooral aan de veel mooiere beelden die de Wii U weer kan geven. Nintendo laat zien dat de Wii U zijn mannetje staat, met een game die zeer soepel draait op 1080p en 60fps. Dat niet alleen, er zijn erg veel grafische details te zien, tot aan de wapperende snorharen van de racende Mario aan toe.

Wat gameplay betreft is er niet heel veel veranderd. Er zijn wat nieuwe power-ups, die ervoor zorgen dat de speler die vooraan ligt in een race zich wat beter kan verdedigen tegen de aanvallen van andere spelers, wat de game er eerlijker op maakt. Het racen met de karts is erg prettig, waarbij opvalt dat je nu verticaal kunt racen en zelfs op z'n kop. Dat komt vooral tot z'n recht in de nieuwe circuits, die dan ook een stuk leuker zijn dan de oude die Nintendo in de game heeft gestopt, ondanks de grafische update die de oude circuits hebben meegekregen. Dat je via een muur of plafond kunt racen valt door de meedraaiende camera eigenlijk niet eens zo op. Dat zie je pas echt goed als je de herhaling bekijkt via Mario Kart TV, dat je ook kunt gebruiken om een samenvatting online te zetten.

Verder blijft het erg prettig dat de game zo makkelijk met vier spelers offline en 12 spelers online te spelen is. Jammer is wel dat Nintendo geen meerwaarde heeft weten te verzinnen voor het scherm van de GamePad. Desalniettemin is Mario Kart 8 een ouderwets heerlijke partygame, die genoeg redenen geeft om een Wii U in huis te halen.

Samengevat

Mario Kart 8 ziet er door de Wii U erg goed en vooral gedetailleerd uit en draait in 1080p en op 60fps erg stabiel. Doordat er nu langs muren en over plafonds gereden kan worden, zijn de nieuwe circuits afwisselender dan ooit, waardoor de oude circuits die in de game zijn opgenomen er wat flets bij afsteken. De nieuwe power-ups maken de game wat eerlijker.

Pluspunten

  • Ziet er erg goed uit
  • Goede nieuwe circuits
  • Gameplay is eerlijker geworden

Minpunten

  • Battle Mode geen eigen arena's
  • GamePad weinig gebruikt
  • Oude circuits soms saai

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (110)

Wijzig sortering
Wat ik nergens terug zie is dat je momenteel ook een gratis game cadeau krijgt:
http://www.nintendo.nl/Ac...-Mario-Kart-8-879238.html

Voor mij de moeite waard. Zelda cadeau krijgen is leuk.

Dankzij onze bonusgame-actie voor Mario Kart 8 heb je recht op een gratis downloadcode voor een geweldige Wii U-game! Hiervoor moet je de pincode voor Mario Kart 8 tussen 30 mei, 10:00 uur en 31 juli, 23:59 uur bij Club Nintendo registreren.

Nintendo Land
New Super Mario Bros. U
Game & Wario
Pikmin 3
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
Sonic Lost World (Wii U-versie)
Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014
Wii Party U
The Wonderful 101 (PEGI 12/USK 12)*
Monster Hunter 3 Ultimate (Wii U-versie; PEGI 12/USK 12)*
En, als je in een nostalgische bui bent 'krijg' je ook de originele mario kart. Als je deze aanschaft in de e-shop en je koopt mario kart 8 ook digitaal dan krijg je korting zodat mario kart '1' gratis is.

Bizar trouwens hoe slecht Nintendo deze gratis game vermarkt heeft. Ik hang toch redelijk veel rond op sites gerelateerd aan gaming en kwam er pas achter toen ik toevallig de e-shop weer eens opende. En dan te bedenken dat ze dit vooral doen om meer consoles te verkopen.

Wel zeer relaxed dat de early adopters ook mee mogen doen en niet alleen de mensen die nu een console kopen, ik ben erg blij met gratis wind waker.
http://www.eurogamer.net/...ndry-2014-vs-mario-kart-8
Digital foundry zegt dat Mario Kart 8 toch echt op 720p draait, en niet 1080p.
Ook de screens hier op tweakers zijn in 720p.
Gamepad weinig gebruikt bij minpunten
Wat is dat nu voor minpunt, besturing met een pro controller werkt véél beter! Ook bij een game als Donkey Kong: Tropical Freeze. Ga Mariokart zeker halen :)
- Oude circuits soms saai
Dit is er ook zo een die nergens over gaat. M.a.w. nieuwe circuits zijn TE niet saai. Of hadden ze van een "oud" circuit iets nieuws moeten maken? Maar dan is het het oude circuit niet meer. Wat wil Paul ons hiermee nou duidelijk maken???
Dat iedereen die oude circuits nu wel kent. Lijkt me duidelijk dat als je in een paar games dezelfde tracks hebt dat het weinig vernieuwend is en dus zijn die wat saai.
Maar ja de overgrote meerderheid, mijzelf inbegrepen, vindt het leuk om die oude circuits te spelen. Het weglaten ervan is voor Nintendo geen optie.

Sommige van de circuits hebben ze wat aangepast (bv anti-gravity toegevoegd) maar ze kunnen die niet te veel veranderen, anders zou je de oude circuits niet meer herkennen.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 1 juni 2014 10:36]

Ik vind het echt onzin om te klagen over de "oude" tracks. Ze hebben al die banen opnieuw gemaakt en ook veranderd ten opzichte van het origineel. Ze voelen voor mij net zo fris aan als de echt nieuwe tracks en bevatten ook dezelfde vernieuwen (vliegen, op de muur/kop rijden etc.). Ik begrijp echt niet waar de kritiek vandaan komt.
vind het ook een rare opmerking dat zou dus betekenen dat ieder nieuw formula 1 spel saai is want de levels van alle vorige games zitten er ook in
Intern draait de game op 720p, maar dit word in de console opgeschaald naar 1080p. Dat gebeurt met hoge kwaliteit dus dat verschil ga je echt niet zo goed zien op je 1080p tv.

Dat Tweakers het zelf niet door heeft gehad zegt ook wel wat.
Eigenlijk intereseert het me heel weinig wat voor resolutie het spel heeft. Het speelt fantastisch! Lange tijd geleden dat ik zoveel LOL gehad heb tijdens een online game! :).
Wat maakt de resolutie nou uit? Is het speelbaar en ziet er goed uit? Dan maakt het mij niet uit!
Wat maakt foutieve informatie uit? Nou, gezien het feit dat het fout is wellicht.
Tja, wie geloof je.
Nintendo zelf zegd dat het op 1080p draait. Een website die niet de source code heeft zegt dat het niet zo is. Hoe het ook zij , de game is verdomd mooi om te zien en te spelen. En dan doet het er echt niet toe of het nu 720 of 1080p is.
Je hebt geen source-code nodig om feiten te constateren, feit is, geen 100% native 1080P.
het is net als de xbox360, upscalled 720P naar 1080P..

[Reactie gewijzigd door stewie op 31 mei 2014 14:42]

Ik geloof eerder digital foundry.
Laten we bijvoorbeeld eens naar de screens hier op tweakers kijken, die in 720p zijn.
Nergens zie ik ook maar enige artifacts die aantonen dat het plaatje is gedownscaled van een hogere resolutie (Die je wel zou hebben als je van 1080p naar 720p gaat), wat alleen maar aangeeft dat de framebuffer toch echt in 720p is.
Hij wil niet specifiek een kant op maar in de review staat een alinea vol over de details en de resolutie op 1080p en krijgen de Xbox en de ps4 een behoorlijke sneer.

Als dit onjuist is vind ik dat toch het vermelden waard want dan klopt de review gewoon niet.
Die hele "next gen" hardware is niet zo bijzonder en ook de PS4 en Xbox One zijn best wel behoorlijk zwak als je ze naast de huidige PC legt en dat was met de vorige generatie gewoon anders.
Mensen moeten eens ophouden met dat hele resolutie gezeur. Of deze game nu op 720p (wat het ook inderdaad is) of 1080p draait maakt mij en menig gamer niet uit. Het ziet er top uit en wat belangrijk is, is de gameplay. Ik ga pas over technische dingen zeuren als deze de gameplay in de weg staan en dat is bij deze game niet zo en eerlijk gezegd tot nu toe bij de Xbox One en PS4 ook niet waar ook niet alles 1080p en 60fps is ondanks de leugens van o.a. Sony op hun eigen website bij bijvoorbeeld Watch Dogs. Zij zijn het geweest die het de mensen wijs hebben gemaakt dat alles 1080p met 60fps moest zijn en ze maken het zelf ook niet waar.
http://i.imgur.com/kIZqnGV.png

OT: De game is geweldig en de review is gewoon goed. Ze zijn ook kritisch hier op de juiste punten waar verbetering kan worden aangebracht. Nintendo blijft gewoon heer en meester van hun eigen franchises en die zijn tot nu toe gewoon top geweest.

[Reactie gewijzigd door Thief op 31 mei 2014 14:34]

waarom zitten mensen toch telkens appels met peren te vergelijken ?
de specs van de PS4 en xbox one zijn niet bijzonder naast een huidige PC maar die 2 kan je ook niet vergelijken
De PS3 en xbox 360 had maar 512MB geheugen
ik wens jou heel erg veel succes om een game als uncharted 3 of Halo 4 op een PC te laten draaien met maar 512MB shared ram geheugen of überhaupt ieder ander retail PS3/xbox 360 spel
Ik mag hopen dat Nintendo zijn eigen franchise de meester is.

Daarnaast, als er foutieve informatie in de review staat. Zeker in deze context. Is het absoluut nodig om de mensen hier over in te lichten.
Inderdaad, het viel me ook op dat Nintendo hier wel heel erg geprijsd wordt. Als ik de video bekijk dan ziet het er weliswaar leuk uit, maar dit soort shaded cartoony graphics zijn altijd makkelijker om hoge performance mee te halen. Zeggen dat de XBone en PS4 hier moeite mee zouden hebben vind ik erg raar.
Sowieso komen ze er erg makkelijk van af vind ik... er komen twee games uit en opeens doet Nintendo het goed? Tja, het zal wellicht inderdaad een reden zijn voor velen om de console toch te kopen en Nintendo dus wel helpen, maar ik hoef geen console waar je maar een paar goede games hebt om uit te kiezen...

Edit: ahhh, ik miste ze al, de nintendo fanboy downmod politie :) Was het laat gisteravond jongens?

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 31 mei 2014 16:16]

"maar dit soort shaded cartoony graphics zijn altijd makkelijker om hoge performance mee te halen".

bron?

hoeveel ervaring heb je met het optimaliseren van render engines?

hoe je het ook wend of keert, Nintendo tovert altijd prachtige graphics op hun consoles. Lees de reviews eens terug van spellen zoals Metroid, RE4, Galaxy, Skyward Sword en nog vele andere. Nintendo games zien er altijd super goed uit. Dat EA games of Ubisoft geen mooie plaatjes zonder 2 teraflops kan produceren doet daar verder niks van af. Je bent nu gewoon excuses aan het zoeken om je eigen fanboyism te rechtvaardigen.
Nintendo is heel goed in het optimaliseren van hardware voor hun games. En dan zou je denken van "is dit niet andersom?"

Ja en nee, natuurlijk worden games op de hardware aangepast maar ook kijkt Nintendo bij het ontwikkelen van een console naar de games die ze er op uit willen brengen. Dit zorgt ook soms dat er nieuwe functies aan een console worden toegevoegd voor bepaalde games. (Bv infrarood op de GBC voor Pokémon, op de 3DS voor Nintendo's NFC (en Skylanders, Disney Infinity)

Hierom kan je ook zien dat Nintendo nooit hun games op andere consoles, die niet geoptimaliseerd zijn, zal uitbrengen.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 1 juni 2014 10:23]

Dat is bij Sony toch ook zo. Sony brengt ook veel games uit die op speciaal op de hardware van de Playstation zijn afgestemd.
grappig dat je jezelf nu buiten de fanboy war zet terwijl je die wel net zo makkelijk nog wat aanwakkert.

ten eerste ben ik het niet met je eens met wat je schrijft. Ja de Wii U werkt met textures die een factor 2 kleiner zijn dan de PS4 vanwege de gekozen hardware (is het echt zo knap om grotere textures te tekenen???). En ja als je een vergrootglas opzet dan zul je dat vast wel kunnen zien. Maar met diezelfde vergrootglas zie je ook dat de textures niet uit 1 enkele kleur bestaat. Dat is gewoon onzin.
Ook klopt het dat Mario Kart 8 geen anti-aliasing toepast. Dit was echter geen hardware limitatie maar een design keuze. Technisch gezien heeft de Wii U genoeg bandbreedte om 60 fps op 1080 MET AA toe te passen, maar ze hebben ervoor gekozen om dit niet te doen.

En ik denk dat daarin de kern van het verhaal zit. Mario Kart 8 heeft art directing. Second Son heeft dat niet. Neem me niet verkeerd, Second Son ziet er haarscherp uit, en er zal vast miljoenen euro's aan content in zitten, maar het is marginaal beter (en eigenlijk niks anders) dan alle andere games die ook photorealisme nastreven. Photorealism is echt schijt makkelijk om te doen. Start een OpenGL project, pleur al je modellen erin, zet wat lichten aan en plak er wat textures op en je hebt photorealisme. Alles wat je daarna doet is optimalisatie. Alles binnen een graphics library is bijna gespitst op het behalen van photorealisme. Cel shading (afhankelijk van de techniek) is (of was) een extra slag daar achter aan. Nintendo zal vast wat optimalisaties toe hebben gepast op hun eigen graphics library, maar toen ik er zo'n 7~8 jaar terug mee bezig was was het in ieder geval in OpenGL echt krabben achter de oren om dat snel, soepel en mooi te laten verlopen. Cel shading komt voort uit een graphische visie van je game. Photorealisme niet.

Maar goed, er zijn mensen die een console kopen om wat die allemaal potentieel kan doen. En er zijn ook mensen die een console kopen omdat ze gewoon weten dat de spellen die er op komen leuk en graphics prachtig zijn.
Ik kwam even in de reacties kijken omdat ik effe van de wijs was gebracht door deze review. Waren er dan plots veel goede games voor de Wii U? Loopt Nintendo voor op de concurrentie? Gelukkig dat ik de reacties even kan nakijken en dus de mening kan vormen dat deze review gewoon een publireportage is :)
We gaan nu wel heel erg off topic...
Maar, ik toon alleen maar aan dat sommige informatie in de review niet klopt.
Informatie die wel belangrijk is voor SOMMIGE mensen (Dat het jou niet boeit dat het spel in 720p draait, betekent nog niet dat andere mensen zich hier misschien wel aan zullen storen).
Heb de game inmiddels een paar uur gespeelt, en ik lees niets over de volgende dingen die mij zijn opgevallen in vergelijking met Mario Kart Wii:

1. Als je met 2 spelers speelt, zijn de schermen nu naast elkaar te zien, in plaats van onder elkaar.
Dit viel mij op, maar maakt verder niet zoveel uit, denk ik.

2. Kaart van de baan (en waar je tegenstanders zijn) is verplaatst naar de Gamepad.
Dit vind ik jammer, kaart is handig en er is nu minder makkelijk gebruik van te maken.

3. Je kunt alleen nog maar racen in manual modus.
Ook dit is zeker even wennen, als je nog bijna nooit zoals mij hebt gereden met manuel.

Wat is jullie mening over deze veranderingen?
Hoe bedoel je, manual modus?
Geen automatisch driften meer. Enkel door de speler ingezette drifts dus, net zoals op de GameCube. Driften is een stuk moeilijker bij gebruik van Wiimotes, vandaar dat ik hem op de Wii ook altijd op automatisch had staan. Zelf driften eigenlijk weel een stuk leuker hoor!
Ooow zo! Ik dacht even dat je het over schakelen had :D

Driften deed ik altijd al met de hand eigenlijk... Dus die optie miste ik niet eens.
Driften is een stuk moeilijker bij gebruik van Wiimotes
Regel wat Pro Controllers, spel werkt daar echt heerlijk mee.
Zie hier een Youtube filmpje tussen Manual vs Automatic
http://www.youtube.com/watch?v=zSifjINhR9U
1. Viel mij ook op, ben nog niet de opties ingedoken, ik neem aan dat je het daar aan kan passen? Niet dat het verder veel uitmaakt, op breedbeeld is het misschien wel logischer.

2. Dit vind ik tot nu toe het grootste minpunt aan de game. Als je alleen speelt is het prima, maar splitscreen mist dit.

3. Tja... Als je niet drift ben je gewoon een n00b :p
1. Dat is precies waarom ze dat gedaan hebben. Dit is namelijk de eerste MarioKart console game die native breedbeeld is.
Hoe zit het met punt 2 als je met een Wii Pro controller speelt? Heb je dan helemaal geen map meer? Rare keuze dan zeg van Nintendo. Wil dit spel wel gaan halen want er is al maanden niks aan fatsoenlijks uitgekomen op de ps4, maar blijft wel een vreemde actie dat je niet eens een minimap op je tv kan toveren.
Altijd al gespeeld met manual (icm met de wii mote en nunchuck), anders werkt het driften niet op maximaal. In manual modus krijg je vonkjes en ook een enorme boost.

[Reactie gewijzigd door ArchNemeziz op 2 juni 2014 12:43]

Vooral dat stukje 'eerlijker' bevalt me wel. Ik heb mario op de WII (1) laten liggen omdat ik me dood ergerde dat ik eerste stond en in de laatste 10 seconden kreeg je 4 power-upjes voor je kiezen.
Dat is nu nog steeds hetzelfde. Ik heb het spel al een aantal dagen (geluk hebben bij de juiste winkel ;) ) En ook al flink wat online gespeeld. Ik sta al vrij hoog in de ranglijsten. Wat het nare is aan deze Mario Kart is dat het soms meer een kwestie van geluk is om hoog te eindigen dan alleen maar goed racen. Zo was ik bijna 3 hele rondes 3e (van de 12 spelers), tot ongeveer 15 seconden voor de finish, toen er een blue shield langs me heen raasde, ik 2 rode schilden tegen me kreeg en een groene nota bene.. Eindigde al 11e. Kijk, das dan niet meer leuk. Dus dat "eerlijker" klopt helemaal geen ene bal van.

50cc is makkelijk (in 3,5 uur alle cups gespeeld, alles goud en 3 sterren gehaald). 100cc is beetje moeilijker, maar zeker nog zeer goed te doen. 150cc daar begint de moeilijkheidsgraad. Online zit ongeveer kwa moeilijkheidsgraad rond de 140-160cc (al bestaan die "cc's" natuurlijk niet.. maar in termen van hoe moeilijk het is)

Visueel. Ongelooflijk scherp en mooi. Eerste paar uur zit je echt overal op te letten en ben je gewoon onder de indruk hoe mooi alles eruit ziet. Sommige parcours zijn hectisch, sommige zijn wat minder, maar alles heeft wel iets wat je leuk vind, er zit zoveel in de parcours.
De meeste hebben ook alternatieve routes, waardoor de rondjes die je rijd helemaal niet meer statisch aanvoelen, zoals bijna altijd het geval was.

Dit is een van de beter Mario Karts die er is geweest (op double dash na, is nog steeds mijn favoriet.) En met de HD upgrade die hard nodig was, zeker 1 van de juweeltjes die deze console ook hard nodig had.

BTW: als je voor 31 Juli dit spel registreert krijg je er een gratis extra spel bij (kijk voor de voorwaarden op de nintendo webste ;) )
En nee, ik ben geen Nintendo medewerker ;)

(edit: Verkeerde datum, niet 30 Juni, maar 31 Juli 8)7 )

[Reactie gewijzigd door Lightmanone1984 op 31 mei 2014 21:02]

Met dat eerlijker wordt denk ik meer bedoeld dat wanneer je laatste staat je dan nog steeds kans maakt om als eerste te finishen. Dat dus tot het moment je over de finishlijn rijd er niks zeker is. Op die manier kan je ook je oma die er niks van bakt in dit spel nog winnen. Dat maakt het voor de 'verliezers' ook een leuk spel ipv dat ze steeds teleurgesteld als laatste eindigen.
Hahaha, eerlijker.....
De hele race eerste rijden, alleen maar muntjes, bananen en heel soms een groen schild. Om vervolgens in de laatste ronde bijna constant met rode en blauwe schilden, vuurballen en boomerangs bestookt te worden, zodat je met moeite op de derde plaats kan eindigen. (en dit was bij 50cc al vervelend, maar als je bij 100cc al bijna niet op de 1e plek komt en alsnog geen andere power-ups krijgt dan groene schildjes en banaantjes)

Wat me over het racen zelf opvalt is dat het gevoel van snelheid, wat bij double dash goed aanwezig was, gewoon weg is, zelfs bij 150cc heb ik het idee dat ik op een slak aan het racen ben.

Voor mijn gevoel zijn de banen ook korter, wat vrij jammer is met het leuke baan design en de banen waar je geen rondje rijd(1 een rondje word in 3en gedeeld) hadden ze wel weg mogen laten.
Om over de "klassieke" banen maar te zwijgen, op een paar snes,n64, en gg banen is tweederde van de retro banen van de wii en ds...

[Reactie gewijzigd door duon1992 op 31 mei 2014 12:48]

Interessant. Op de drie punten die jij noemt heb ik juist tegenover gestelde ervaringen opgedaan de afgelopen 3 dagen.

Als ik eerste rij heb ik veel muntjes maar ook regelmatig een banaan en groene schildjes die je achter je kart kan hangen zodat je niet zo snel geraakt wordt. Zo nu en dan ook een grote toeter die de blauwe schildjes kan afweren. Die blauwe schildjes kom ik gemiddeld 1 keer per track tegen. Ook een boomerang is een item wat niet vaak langskomt. Al met al is het voor mijn gevoel veel beter gebalanceerd dan zowel de Wii als de 3DS versie.

Het gevoel voor snelheid vind ik juist meer aanwezig dan in voorgaande delen. Al bij 50cc merk je dat je met sommige karts redelijk wat snelheid maakt. Het is wel afhankelijk van de samenstelling van je kart heb ik ervaren.

Voor mijn gevoel zijn de banen juist langer (de nieuwe banen dan, de overige banen zijn ongeveer even lang) en hebben de banen meer keuzemogelijkheden over de koers.

Al met al vraag ik me eigenlijk af of je de game überhaupt wel gespeeld hebt en met welke Mario Kart je het dan vergeleken hebt.
Ik heb voor mezelf vooral vergeleken met double dash(welke ik hiervoor het meest gespeeld heb).
De keuzemogelijkheden zij inderdaad verbeterd, maar ik merk vooral dat je rond de 2,5 minuten toch wel een race uitgereden hebt en het maar als een minuutje aanvoelt, waar ik bij doubledash na een race van 2,5 minuten het gevoel had alsof ik al veel langer aan het racen was.
Die toeter krijg ik wel eens maar dat is tijdens een grandprix vaak maar een keer, met die banaantjes en groene schilden kan je de rest welontwijken maar er zijn gewoon races dat ik in de laatste ronde om de paar meter een rood schildje achter me aan heb, geraakt word door vuurballen etc.

En ja ik heb de game gespeeld(pas sinds gister) maar heb 50cc en 100cc uitgereden en ben net bezig met 150cc, moet ik wel zeggen dat het gevoel van snelheid wel een stuk beter is bij 150cc

[Reactie gewijzigd door duon1992 op 31 mei 2014 13:50]

Als je constant met schildjes en vuurballen wordt bestookt, rijd je simpelweg gewoon niet hard genoeg. Het is ook op 150cc echt wel mogelijk om een flinke voorsprong te behalen en dan heb je ook niet zo'n last van het schietgeweld.
Misschien toch maar halen heb eindeloos plezier beleefd aan Mario kart op de Nintendo 64. Op de een of andere manier speel ik de Nintendo games alleen niet meer zo lang. Ik heb de WII U sinds launch met alle goede games maar zelden boeien me ze langer dan 1-2 weken. Vond Donkey Kong ook te snel vervelen.

Misschien ben ik er uit gegroeid (ben nu 33) en vind ik andere games nu leuker maar als ik kijk naar hoeveel uur ik achter de xbox one, ps4 of pc zit vergeleken met de WII U dan kan ik niet anders dan concluderen dat de Wii U bijna niet gebruikt wordt. Dat heft nog niet eens met beperkter spelaanbod te maken, ik speel de spellen die ik heb gewoon niet vaak/lang. Paar potjes vind ik leuk en dan vind ik ze te snel vervelen. Dit kan met mariokart nog wel eens anders zijn, want die heb ik vroeger grijs gespeeld. Vooral met vrienden 4v4.

Wel is het zo dat de games op de WII U voornamelijk leuk zijn om met anderen te spelen, ook die mensen die normaal bijna nooit gamen zoals mijn vriendin. Zal hem wel weer kopen maar nu net watchdogs uit is en vorige week wolfenstein heb ik zelf nog geen haast ermee. Veel plezier ermee iedereen want ziet er uit als een top game.
Je wordt gewoon een oude lul :P

Ik merk het ook hoor. Games kunnen mij veel minder boeien dan eerst. Maanden lang zakgeld oppotten en klusjes doen om wat extra centjes binnen te krijgen. Dan naar de winkel waar je nadat je hele hebben en houden heb afgetikt, glimlachend buitenstaat met je fonkel nieuwe Metal Gear cassette voor de MSX2 8-)

En dan uiteraard net zo lang spelen totdat je ouders je naar bed sturen om vervolgens de volgende ochtend extra vroeg op te staan.

Nu koop ik een spel en denk mhoaw... leuk. Maar echt spelen doe ik amper nog. Overigens ook de reden dat ik nog op een PS2 zit. Ik heb nu het geld wel, maar ik wil het niet er aan uitgeven ;)
Nu koop ik een spel en denk mhoaw... leuk. Maar echt spelen doe ik amper nog
Ik heb het zelfde, maar dat komt meer dat ik nu van een ander soort game houd als vroeger

Als een game een heel goed verhaal heeft, en ik kan opgezogen worden door de game, kan ik nu nog steeds heel lang spelen, echter bestaan die games voor mij niet veel meer
Indy games leveren tegenwoordig best mooie games af !
Ik kan alleen spreken uit persoonlijke ervaring.

Mijn reden is omdat je tegenwoordig veel meer games koopt. Vroeger kreeg ik maar iets van 1 game per jaar, in totaal had ik voor de snes iets van 10 games wat in die tijd behoorlijk veel was. (De rest was gewoon lenen van elkaar).

Met dit in gedachte kun je wel vootstellen dat er van die 10 maar 2-3 games zijn die erg lang mee gaan, zoals mario kart en vechtgames.
Mijn grootste kritiekpunt bij Mario kart is wel dat vanaf de SNES versie de moeilijkheidsgraad werd verlaagd waardoor de uitdaging behoorlijk afnam. Vooral de Wii versie is een lachertje vergeleken bij de SNES. Echter lees ik daar niets over terug en ik vind dat wel een beetje missen bij het artikel.
Moeilijkheidsgraad is hoger al die van de Wii U. Of het hetzelfde niveau van de SNES heeft durf ik niet te zeggen, aangezien ik nu een volwassen man ben en toen een klein jochie :D Maar wat ik wel kan zeggen is dat ik 2 dagen geleden nog geen Wii U had en nu een zeer gelukkige eigenaar van Wii U met Mariokart 8. En dit deel is misschien wel één van de beste MK ooit, zoniet de beste.. :)
De moeilijkheid van de 50cc en 100cc vind ik al wel hoger liggen dan op de snes, daar blies ik doorheen destijds terwijl in deze versie, om drie sterren te halen, je toch voluit moet gaan en een beetje geluk moet hebben.

Maar, moet wel zeggen dat je op de snes het voordeel had dat je een baan nogmaals kon doen tussentijds, hier dien je alle vier tracks in 1 keer te halen.

150cc is wel een stuk moeilijker maar ik vond dit op de snes toch lastiger, met name de latere tracks.


Ik denk dat de moeilijkheid an sich niet zoveel verschilt, de snes-versie is wel meer hardcore nog steeds, maar bij 8 heb je zoveel keuzes en zoveel dingen waar je op dient te letten wat het enorm uitdagend maakt.
Er zal binnenkort wel een Wii-u Mario Kart edition komen. Misschien dat die de verkopen voor Nintendo een boost kan geven. Voorlopig vind ik hem nog te duur voor die paar goede games die het platform heeft. Als Nintendo dit sterk kan verbeteren, dan zal ik er ooit nog eens over nadenken.
En ik zag onlangs een actie dat je korting kreeg tegen inleverin van de je oude Wii met Mario Kart bij een winkelketen.
Deze gaat er uiteraard komen, voor mij is dit een system seller. Ik hoop wel dat je de taal kan instellen, want dat nederlands is echt tenenkrommend. Vorige week Mario Kart 7 in het nederlands gekocht omdat dat de enige beschikbare versie was. Paddenstoelbeker, bloemenbeker, vreselijk :r
Ik heb de Nederlandse versie van Mario Kart 8 gekocht en de systeemtaal van mijn Wii U op Engels staan, en bij mij zijn het gewoon de Mushroom Cup en de Flower Cup. De taal aanpassen kan dus niet in het spel, maar wel in je Wii U zelf.
Dat geldt bij ALLE Wii U (en 3DS) games die meerdere talen ondersteunen. Als je op het doosje op de achterkant rechts onderin kijkt zie je welke talen er aanwezig zijn. Zet je Wii U systeemtaal op één van die talen en het spel past zich aan. Dit werkt trouwens ook zo op de PS4, mocht je je dat afvragen.

Dit is voor mij trouwens de reden dat ik al mn consoles standaard op het Engels zet.
Gelukkig maar :) Bij MK7 werkt dat niet, omdat er met grote letters "Nederlandstalige versie" op het doosje staat :(
Ik heb ook Mario Kart 7 met 'Volledig Nederlandstalig" op het doosje. Als ik de systeemtaal van mijn 3DS op Engels zet, is het spel ook Engels (en als de systeemtaal Nederlands is, is het spel Nederlands). Dat is dus eigenlijk hetzelfde principe als op de Wii U.

Het zit overigens wel een beetje verstopt op de 3DS; in het home menu moet je naar systeeminstellingen gaan, dan 'Algemene Instellingen', en onder de vierde tab kun je vervolgens een taal kiezen.

[Reactie gewijzigd door sirdupre op 1 juni 2014 10:35]

Jammer dat Nintendo het leukste deel van MarioKart (naar mijn mening) stiefmoederlijk behandelt. Ga nooit de uren of blockfort en doubledeck vergeten :*) ! Voor de "ultieme partygame" is het toch jammer dat battle er zo slecht uitgewerkt uitziet.

Je kan ook precies geen schilden meer achter je slepen voor het schieten om je te beschermen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True