Nintendo komt volgend jaar met nieuwe console voor opkomende markten

Nintendo-topman Satoru Iwata heeft aangekondigd waarschijnlijk al volgend jaar met speciale hardware en softwaretitels voor opkomende markten zoals China te komen. Het gaat daarbij om producten voor gamers die minder te besteden hebben.

NintendoDetails over de komende producten gaf de ceo niet tegenover Reuters. Het zou in ieder geval gaan om 'een nieuwe soort console' en speciaal op opkomende markten gerichte gametitels. Niet alleen zouden de producten goedkoper worden, maar ook zouden ze gericht worden op gebruikers die nog weinig ervaring met gamen hebben. De nieuwe hardware en software moet in 2015 of uiterlijk in 2016 uitkomen.

Door zich op opkomende markten te richten, hoopt Nintendo het slechte tij waarin het verkeert waarschijnlijk te keren. Woensdag maakte Nintendo bekend een verlies van omgerekend 328 miljoen euro geleden te hebben in zijn fiscale jaar 2013. Dat kwam vooral door tegenvallende verkopen van de Wii U.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-05-2014 • 07:38

148 Linkedin

Reacties (148)

148
142
102
3
0
13
Wijzig sortering
Ik blijf erbij dat "Wii U" ook gewoon echt een slechte naam is. Bijna iedereen die ik ken (op wat gamers na) denkt dat het gewoon een Wii is met een andere controller. Bij Marktplaats is er zelfs niet eens een "Wii U"-categorie, ze staan gewoon tussen de Wii's.

Ik wil wel graag een Wii U kopen zodat ik straks de nieuwe Smash Bros en evt. Wind Waker HD en Mario Kart 8 kan spelen, maar ik zie er tegenop om voor die gamepad te betalen (dat is natuurlijk een deel van de prijs), én ik heb helemaal geen zin om met dat gekke ding te spelen (plus ik heb al een tablet). Ik zal ook vast niet de enige zijn die zo denkt.
Geen verkeerde strategie; Sony produceerde tot voor kort ook nog steeds de PS1 en verkocht die in de landen waar ze minder voor te besteden hebben. En de PS1 games zijn niet slecht. Nintendo zou volgens mij zelfs hun oude NES kunnen herbouwen als een klein kastje (volgens mij zou dat tegenwoordig ter grootte van een SCART connector kunnen) en de klassiekers verkopen. Niks mis met die oudere games.
Ik denk dat je in de war bent met de PS2.
De verkoop van de PS1 is 24 maart 2006 gestaakt.
Dus ze willen een soort budget console uitbrengen voor oa China? Hebben ze niet in de gaten dat de Wii U al de budget console is? (Kijken naar de drie main consoles die ieder miljoenen stuks verkopen)
Budget is relatief. Ja tov. de andere consoles is hij goedkoop. Nee tov. het gemm. besteedbaar inkomen van burger in bijv. China blijft hij te duur. Ik vind het slim van Nintendo om zich te richten op de (een van de) grootste economie(en) van de wereld.
Ja, maar dan gaan ze de concurrentie aan met de overige budget consoles. Die paar tientjes dingen met ingebakken games of het geflopte ouya. De imagoschade die je daarmee krijgt...

Vandaar ook de opmerking tussen de haakjes, het is vergeleken met de topmarkt die ze nu hebben.
Anoniem: 534992
@NightFox898 mei 2014 10:00
Ik zie het al voor me, over 30 jaar MS/Sony die op een lokatie gaan graven omdat volgens een mythe Nintendo een budget console in de grond gedumpt heeft en er beton bovenop gestort. Deze console zou net zoals E.T voor de Atari 2600 de reden zijn voor het instorten van de game-markt. :P
Het verschil tussen Wii U / PS4 / Xbox One is gewoon groot. Lijkt haast wel of het echt op verschillende markten gericht is.
- PS4/Xbox One: echte gamers
- Wii U: de casual gamers (jongere gamers/families)

Vervelende is echter dat in tijden van crisis zijn de 'echte gamers' eerder bereid om een nieuwe spelcomputer te kopen dan dat families dat zijn (zij het voor zichzelf of als cadeau voor het kind) omdat het niet prio 1 heeft.

Nu de enconomie (in NL) weer een beetje aantrekt zou de verkoop hier in NL voor Nintendo misschien beter gaan, een nieuwe console zou dus best wel eens kunnen helpen.

[Reactie gewijzigd door Griffin op 8 mei 2014 07:45]

Dat is het ook, precies zoals je aangeeft.

En volgens mij gaat Nintento nu de fout maken door op een nog lagere doelgroep te richten. Dat werkt mischien voor China maar het zal hier nooit een succes worden ben ik bang.

Willen ze in Westerse landen nu een grote klapper maken, zullen ze wat moeten doen aan het kiddie imago. Ze hoeven niet te concureren met X1 of PS4 (liever niet) maar geef het een frisse look, volwassen graphics (en dan bedoel ik niet beter of mooier ala next gen consoles) en een nieuwe stroming van games. Een nieuwe mario of donkey kong is leuk maar maak het niet meer je leidende titels. Na 100 versies hebben we dat wel gezien eigenlijk.
Ze hoeven niet te concureren met X1 of PS4 (liever niet)
Waarom niet? Ik zou, als de Nintendo net zo krachtig zou zijn, geen seconde hoeven nadenken. Misschien dat dat komt omdat ik bij Nintendo nog een leuke game gedachte heb en bij de X1 en PS4 een corporate gedachte. Komt waarschijnlijk door de lange geschiedenis van Nintendo. Wat dat betreft gun ik het persoonlijk Nintendo meer dan Sony of Microsoft.
Juist het feit dat Ps4 en xone een steekje hebben laten vallen met de kracht van hun hardware, zou nintendo nu een enorme kans geven om nu met een console te komen die daar gewoon net even overheen gaat. Een nintendo die ook nog eens meer power heeft dan de andere consoles is een instant buy voor alle gamers volgens mij.
Dat was de Wii u ten opzichte van de 360 en ps3. Over zes jaar krijg je het zelfde en dan kan je de Wii u 2 instant kopen.
Ken jij titels welke al een tijd bestaan die real live karakters hebben. Mario is strip achtig. Want juist iets naar volle werkelijkheid laten lijken is wat veel processor kracht nodig heeft.
Zelda zou misschien kunnen maar dat is de enige die ik zou kunnen opnoemen.

[Reactie gewijzigd door The-Source op 8 mei 2014 09:04]

Metroid
offtopic:
Ja! Een zo realistisch mogelijke Samus Aran in 4K HD etc ;)
Nou vind ik "Metroid: Other M" op de Wii al mooi (ookal zijn de filmpjes/cutscenes e.d. dan 'pre-rendered'). Waar blijft Metroid voor de 3DS?!


Nintendo gun ik wel weer een succes :) (Hoewel ik zelf te weinig meer op de Wii speel om een Wii U te willen aanschaffen. 3DS daarentegen, speel ik vaker spellen op dan op een tablet of PC).
Je hebt het over een game, in een game is niets real live. Je speelt het spel voor je plezier op een console waarvan jij denkt waaruit je het meeste plezier kan halen.

Je moet niet beginnen over naar volle werkelijkheid laten lijken, wat dat ook in godsnaam mag zijn.

En als klap op de vuur vergelijk je zelda met wat je aangeeft als real live karakters of volle werkelijkheid.
Wat ik bedoel met zelda is dat karakter Link qua bouw/ gezicht menselijker laten lijken. Verder alles wat in een fantasie wereld afspeelt is natuurlijk levensecht.
Mag ik die vraag dan omdraaien? Hoeveel game-characters ken jij die:
A - wereldwijd bekend zijn, en dan niet alleen maar onder "hard-core" gamers en;
B - een fotorealistisch uiterlijk hebben

De meest memorabele characters zijn dan toch de Mario's, de Sonics, de Pac-Mans van deze wereld. Ik heb geen flauw idee hoe de hoofdpersoon uit de gemiddelde FPS heet, het zijn allemaal beefcakes die stijf staan van de steroiden, maar geen van allen zijn het iconen. Laat over de hele wereld een plaatje van Pikachu zien, en een plaatje van Marcus Fenix, en zie eens wie er meer herkend wordt.

Overigens, dit alles doet nogal aan de iQue denken, die al eens in China is gelanceerd ten tijde van de GameCube. Dat was in feite gewoon een N64 waar alle hardware in de controller was gepropt, die je dan rechtstreeks op de TV aansloot. Het zou me niks verbazen als deze instap-console een versie van de Wii Mini gaat worden...
Het is eigenlijk wel jammer, after all, Nintendo heeft Playstation gemaakt... Of ja, laten maken....
Als je in China succes hebt heb je anders een leuke markt hoor ;)
Anders wel in India en Brazilië als we aan de BRIC-landen denken.

Ben benieuwd met wat voor apparaat ze mee komen aanzetten.
Dat lijkt me niet zo'n goed plan. Je krijgt dan 'volwassen' uitziende games op een zwakke console. Die moet dan vervolgens concurreren met de huidige generatie consoles (met volwassen graphics)

Daarnaast lenen hun eigen games zich niet voor dit soort aanpassingen, ik zie Mario of Zelda niet echt voor me met realistische graphics. Qua diversificatie heb je wel weer gelijk, tijd voor nieuwe ip in plaats van die eeuwige rehash van oude titels.
Je moet het bericht wat beter lezen. Het word een console voor mensen die wat minder te besteden hebben. Veel mensen in China hebben geen geld voor een XBone of PS4. Dan is dit een gat in de markt. Ze kunnen een hele nieuwe markt aanboren in China waardoor de omzet stijgt en ze misschien weer in de zwarte cijfers komen. Excuses het is nog vroeg.

[Reactie gewijzigd door Lanithro op 8 mei 2014 08:36]

Ik reageerde op de post van InflatableMouse, niet op het artikel.
Als er iets niet op echte gamers gericht is zijn dat de PS en Xbox. Die zijn puur op de CoD kiddo's en de "gamer die eigenlijk een filmkijker is" gericht. De gamer die in de jaren 80 nooit een gamer zou zijn. De echte gamer zat allang op de PC of is er naar toe gevlucht. Nintendo is juist de enige die nog een echte console maakt met echte console games.
Onzin, een echte gamer is gewoon iemand die heel veel/vaak games speelt en het type games maakt geen zak uit, al speelt die de hele dag tetris/solitaire... Maar sommige mensen denken dat je alleen een 'echte gamer' bent als je bv alleen maar de hele dag Call of Duty of World of warcraft aan het spelen bent...
Dat is geen onzin. Dat past in mijn definitie van een echte gamer. Iets veel doen maakt het in mijn ogen nog geen echte gamer of wat dan ook. Ik kijk bijvoorbeeld ook best veel films, maar ik noem mijzelf geen echte filmkijker. Ik vind het leuk, maar het is een hobby die is zonder problemen kan laten vallen.

Voor mij is een echte gamer iemand die bijvoorbeeld in de jaren 80 was gamen nog niet mainstream en dan was je een nerd als je game'de. Dat zijn in echte gamers in mijn ogen. Die gamen niet omdat het populair is en al hun vriendjes het doen.
Nou, dan waren ik en al mijn vrienden/familie echte nerds, C64, Atari 2600, Philips videopac, collecovsion, die stonden bij veel mensen gewoon in de huiskamer..
Natuurlijk vallen de zelda en mario geeks niet onder "echte gamers" maar onder de "casual gamers" net als de candy crushers? Als je alleen fifa en cod speelt maakt dat je geen "echte gamer".....
niet mee eens. Ik denk dat het volgende onderscheid veel nauwkeuriger is:

PS4/XBone: jongens tussen 12 en 30.
Wii U: Game puristen die al 25 jaar lang op consoles gamen.

De casual gamer koopt echt geen Wii U. De casual gamer heeft een Wii en een Android telefoon.
Anoniem: 181786
@Griffin8 mei 2014 08:06
- PS4/Xbox One: echte gamers
- Wii U: de casual gamers (jongere gamers/families)
Wat is een 'echte' gamer? Doet mij eigenlijk denken aan christenen die zichzelf 'ware' christenen noemen om zichzelf te verheffen boven de rest. De vergelijkingen houden daar overigens niet op. Gisteren bij het Nintendo nieuws en ook vandaag zullen evangelisten van de andere spelcomputer (PS4) trachten zoveel mogelijk zieltjes weg te snoepen bij Nintendo.
Ik denk ook niet dat 'echte gamers' alleen de PS4/xbox one zullen kopen, denk juist eerder dat juist die een Wii U (erbij) kopen, en dat juist 'de casual gamer' eerder een PS3/xbox360 of een PS4/xbox one zullen kopen, omdat deze gewoon meer kunnen (zoals bluray (xbox360 uitgezonderd) en streaming) dan alleen spelletjes. Het aantal 'casual games' op deze platformen is ook gigantisch gestegen door de ps/xbox-store..

Enige wat nintendo misschien nog kan redden is een dit jaar nog een console uitbrengen die krachtiger is dan de PS4/xbox one voor een vergelijkbare prijs als de PS4 (EN bluray afspeelmogelijkheden).
Verder denk ik dat nintendo zich beter kan gaan richten op multiplatform games ondertussen (net zoals SEGA indertijd), ik geloof namelijk dat dat een enorm succes zal zijn die de Call of duty/battlefield verkopen ver zal overstijgen...
De echte gamer, ofwel fanatieke ofwel hardcore gamer, is een gamer die bereid is een dedicated apparaat aan te schaffen voor het spelen van computerspellen in een wereld waar iedereen met smartphones, tablets en natuurlijk goedkope pc's/laptops reeds een appaaraat beschikbaar heeft dat af en toe een spelletje kan spelen. Een casual markt van mensen die af en toe een spelletje wilden kopen en bereid was hier een dedicated gameconsole voor aan te schaffen, bestond anno 2013 al niet meer. Jammer voor Nintendo dat zich sinds de Wii op casual gamers richt, en volgens dit bericht zal blijven doen, nu zelfs vooral in ontwikkelingslanden.

Ik wens ze veel succes, maar vind het wederom een slechte keuze. Nintendo zou zich veel beter kunnen concentreren op het maken van games dan het maken van hardware waar geen vraag naar is.
Ik hoop oprecht dat dit voor Nintendo een succes wordt, ik hou toch wel van een beetje diversiteit op de markt.
Mee eens.

Ben echter wel beniewd om wat voor 'nieuwe soort' console het gaat. :)
Het feit dat het gericht is op de doelgroep met weinig game-ervaring doet me geloven dat het weer iets gericht op kleine kinderen zal zijn.
Ik denk zelf aan een wii U zonder gamepad maar toch wii u spellen kan af spelen
Hoe wil je dat doen? Vrijwel alle Wii U spellen hebben de gamepad nodig.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 8 mei 2014 09:00]

Zullen ze wel een stuk software voor hebben bedacht om het alsnog speelbaar te maken (mocht het een wii u zonder gamepad worden)
Ik denk niet dat dit het zou zijn. Dat zou voor de westerse wereld ook makkelijk uit te rollen moeten zijn met de huidige Wii U hardware.

Sterker nog, als ik meer spellen zou kunnen spelen met een normaal joypad, dan zou ik de Wii U ook aanschaffen. Je kunt wat gimmicks aangaat ook te ver gaan. Er is immers een reden waarom ik Skyward Sword op de Wii ook niet uitgespeeld heb.

Optioneel tablet-pad/motion controls zou standaard moeten zijn bij spellen...
Optioneel tablet-pad/motion controls zou standaard moeten zijn bij spellen...
Bij alle grote spellen is het ook een optie. Maar Nintendo laat het aan de developers om te bepalen of de gamepad verplicht is of niet.
Sterker nog, als ik meer spellen zou kunnen spelen met een normaal joypad, dan zou ik de Wii U ook aanschaffen.
Je weet dat er een aparte joypad beschikbaar is, van Ninty zelf? :)
Ik neem aan dat die reden is dat alles erg repetitief is en de world veel te klein. Controls is wel het laatste waar je je bij die game druk om moet maken...
Nee, mij ging het puur om de controls, dé reden waarom ik destijds Twilight Princess ook nog aangeschaft heb voor de Gamecube :p
Nee, mij ging het puur om de controls, dé reden waarom ik destijds Twilight Princess ook nog aangeschaft heb voor de Gamecube :p
Blijf vooral spelen, dan leer je het haten om andere, meer valide redenen :p
Vrijwel alle?

Alle Wii U spellen die ik thuis heb zijn ook met de Pro controller of de Wii controller te spelen, en er zijn er vast nog wel meer. In ieder geval: New Super Mario Bros U, Super Mario 3D World, LoZ: Wind Waker en Pimin 3. Ook Mariokart 8 is straks gewoon te spelen met de Pro Controller of Wii controller.

Alleen voor Mario Bros U zouden ze een patch moeten uitbrengen dat je single player kan starten met de Pro controller of Wii Controller, ipv dat je moet starten met de GamePad en dan pas kan wisselen.
Alleen voor Mario Bros U zouden ze een patch moeten uitbrengen dat je single player kan starten met de Pro controller of Wii Controller, ipv dat je moet starten met de GamePad en dan pas kan wisselen.
Dat kan gewoon ;) Je moet dan voor de multiplayer stand kiezen en dan gewoon één controller gebruiken. De GamePad is dan in Boost Mode en je 1-4 WiiMote / Pro Controller zijn de spelers.

Maar er zijn ook GamePad only spellen zoals bv Game & Wario.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 8 mei 2014 11:24]

Een console welke 3ds games geupscaled op de tv afspeelt?
Terug naar het Super GameBoy tijdperk?
De games zijn er dan al en de hardware kost dan echt geen drol. Schermpje op je controller voor tocuhscreen functionaliteiten en gaan.
Door zich op opkomende markten te richten...
Ik denk dat ze hiermee bedoelen dat deze console niet eens in de westerse landen aangeboden zal worden.

Ze zullen zich echt alleen op die markten zal richten waar gaming nu nog niet zo massaal is zoals inderdaad china (Wat pas sinds kort consoles accepteert uit andere landen)
vergis je niet hoe groot die potentiële markt is !

Hier zit men niet te wachten op NOG een low end console. de Wii was dat in feite al maar profiteerde van het nieuwe van movement controllers. Die hype is allang voorbij. de Wii U probeert mee te liften op touchscreen bediening maar dat lukt al niet echt.

[Reactie gewijzigd door harley op 8 mei 2014 08:20]

Anoniem: 532684
@morris1238 mei 2014 08:15
Ik gun het ze wel na jaren omzet te verliezen, de snes was toch echt 1 van mijn eerste spelcomputers waar ik echt van genoot (nes was wel ok).
Ja ik hoop zelf ook dat Nintendo niet de weg van Sega ingaat. Dat zou toch wel eeuwige zonde zijn. Nes was mijn eerste console en sinds dien heb ik altijd alle consoles van hun gekocht. Mario en zelda horen er voor mij gewoon bij.

300 miljoen verlies is geen peanuts. Weet niet hoeveel geld hun in voorraad hebben maar zoveel verlies lijkt me zelfs voor zo een groot bedrijf als nintendo niet al te lang vol te houden.
Nintendo heeft een ontzettend grote hoeveelheid aan 'cash'. Dat houden ze nog wel even vol. :)

"Seriously, take a look at Nintendo’s assets: it has 492,334,000,000 yen in cash. That’s $5,038,214,927.30. More than 5 billion dollars. In cash. And almost that much in “short-term investment securities”, which are essentially bonds."
http://www.ign.com/articl...is-the-nintendo-situation
Dat zegt niets. Dat je geld hebt wil niet zeggen dat je het over de balk moet smijten. De aandeelhouders zullen geen falende projecten blijven steunen, en als de Nintendotop zelf.
Dat zegt zeker iets. Alhoewel het verlies fors is, is het een verlies dat Nintendo kan dragen zonder dat de liquiditeit in gevaar komt.

Nintendo is een reus, en gaat al 125 jaar mee.
Dat is inderdaad wat het zegt, maar puur op op basis van de staat van de financiën wordt geen beleid gemaakt natuurlijk. Wanneer er een duidelijk trend is te zien waarin men blijft falen om de markt te pakken, dat werkt het natuurlijk niet zo dat ze het zullen blijven proberen tot het geld op is.

En organisaties die het financieel lastiger hebben die op dit niveau acteren, kunnen altijd wel de financiën bij elkaar halen om een project van de grond te krijgen. Het nadeel is alleen dat je minder zeggenschap hebt.
Ja want de Wii was gelukkig helemaal niet een van de best verkochte consoles aller tijden...
www.vgchartz.com
Waarom maakt iedereen zich zo zorgen over de meest stabiele van de 3 consolebouwers?
MS heeft ideeën om de Xbox boel op te doeken of te verkopen (al zal dat lastig zijn) en Sony is al jaren een zinkend schip helaas.

OT: Verder snap ik deze zet ook niet helemaal, dat hebben ze toch net al gedaan met de WII slim die kleiner en goedkoper is/was (€99 oid toch).
Ik neem aan dat deze prijzen in China nog wel wat lager liggen dus voor hoeveel moeten die consoles dan wel niet over de toonbank gaan.
Of zou je ze gratis krijgen bij een pakje boter? :D
Zolang Pokemon hier op komt zit het wel goed :).
Pokemon is meer een handheld waar kleine kinderen (de doelgroep) mee buiten op de stoep kunnen gaan zitten pokemons te battelen en te ruilen. Inplaats van binnen op de bank de hele dag pokemons te trainen en zo af en toen met weet ik veel wie een pokemon online ruilen (ja kan inderdaad bij de nieuwste pokemon series maar het op de stoep ruilen vond ik altijd leuker)
Wa lao, misschien met pokemon op de gameboy colour en toen je een link cable nodig had. Maar ook de console pokemon zoals colloseum hebben een groot suc6 gehad. Nou zal dit geen handheld zijn, maar pokemon is altijd een groot selling point geweest voor Nintendo. Ik denk dat het dus niet uit maakt of er eentje voor een handheld of console komt.
kwa verkoop zal het wel degelijk verschil maken gezien deze console voor de opkomende markt is kunnen die hem dus alleen kopen en zal hij hier voor de slecht verkopende wii u uitkomen (lijkt mij) terwijl de 3DS die goed verkoop de totale verkoop van de game (pokemon omega ruby en alpha sapphire) juist ten zal goede doen
Pokemon is meer een handheld waar kleine kinderen (de doelgroep) mee buiten op de stoep kunnen gaan zitten pokemons te battelen en te ruilen.
Ik denk dat je je hier nog echt wel eens in kan vergissen. Ja, Pokémon is een spel wat kinderen zeker kunnen waarderen en spelen, vooral gezien dat er complete manga en anime series om gebouwd zijn waar kinderen een duidelijke doelgroep lijken te zijn, maar het spel is zo uitgebreid met zoveel mechanics, dat dit spel een hele fan-base heeft die bijna niets anders doet dan theory-craften. Mijn vriendin is er bijvoorbeeld zo een :p
maak zelf ook deel uit van die groep alleen die groep is veel kleiner dan de kinderen die het spelen
En toch vind ik het jammer dat Nintendo niet meer is wat het vroeger was. In de tijd van de NES, SNES en de N64 was Nintendo koning.
Daarna kwamen naast de gamecude de playstation 2 en xbox. Deze 3 waren toen nog redelijk aan elkaar gewaagd qua graphics en game aanbod. Exclusieve titels uiteraard buiten beschouwing gelaten.

Op alle 3 consoles toen nog veel gespeeld. Zelf na de SNES en de N64 gekozen voor de playstation2 en nu nog de 3 thuis staan.

Ik gun het Nintendo in ieder geval, ook deels vanuit een stukje nostalgie, dat ze met deze nieuwe console weer een beetje marktaandeel pakken.

[Reactie gewijzigd door Dograver op 8 mei 2014 08:08]

Dit omdat ze vroeger nauwelijks concurrentie hadden in hun prijs gebied. Nu zijn er andere consoles voor dezelfde prijs die hetzelfde bieden, en meestal beter ook. Ik bedoel, als ik kijk naar mijn ouders en mijn eigen situatie:

Willen meer wii fit achtige games hebben.

Opties:

PS Move -> Iets in je handen hebben, dus dat is het enige wat getracked wordt. is rond de 300 euro voor pakket.
Wii U -> 250 euro, + 99 euro, en weer alleen delen die getracked worden, niet hele lichaam
360 -> Kinect 250GB bundel, 250 euro. Spel rond de 10 (Nike Training, Zumba etc). Tracked hele lichaam, grotere kamer voor nodig. En, in hoeverre gaat kinect nog ondersteund worden en games krijgen in de komende tijd?

Natuurlijk kan je ook een Wii + Wii Fit nemen, maar ik heb even het makkelijk in de winkel verkrijgbare gepakt
360 -> Kinect 250GB bundel, 250 euro. Spel rond de 10 (Nike Training, Zumba etc).
Ik weet niet waar jij een 360 + kinect voor 250 euro kunt krijgen, dat is dan misschien een hele korte aanbieding geweest.. de Kinect alleen kost nu nog steeds op veel plekken 120-130 euro.. Ja in de VS kost deze $349 wat ongeveer uit komt op 250 euro, maar dan vergeet je nog even dat de verzendkosten + BTW/importkosten, en dan kom je toch weer bijna uit op 349 euro...
http://www.bartsmit.com/n...-kinect-sensor-en-3-games

Zoals deze bedoel je? Staat er al enige maanden op hoor :) Ook voor die prijs trouwens. Was vorige week 249, nu dus 269

[Reactie gewijzigd door corset op 8 mei 2014 10:00]

Je hebt helemaal gelijk..
Ik snap je punt echter wel, heb zelf lang moeten zoeken naar dit soort bundels. Kinect is zo'n beetje uit het landschap verdwenen. (Zoals Move ook de laatste tijd)
De Wii was destijds het meest verkochte console die het minst aanstond in de huiskamers.

Nu hebben ze de Wii U, een console dat het minst verkocht is en nog minder aan staat dan de Wii.

Lijkt me duidelijk dat ze ommekeer moeten maken maar dit gaat em niet worden in ieder geval. Nintendo is over het algemeen nou niet een bedrijf dat we kunnen beschuldigen dat ze het niet begrijpen. Een misser kan altijd natuurlijk maar als dit weer een misser wordt dan moeten ze zich wel zorgen gaan maken denk ik. Dat zou nummer 3 in de rij zijn en dat is niet goed.
Je wilt niet weten wat voor reserves aan geld Nintendo heeft, nee die zijn verre van failliet nog.
Ik zei ook niets over failliet gaan maar bijvoorbeeld imago schade.
Nintendo moet het al jaren meer van hun titels hebben dan van hun consoles. Als ze die games nou gewoon eens uitbrengen voor de PC met goede game-pad ondersteuning is iedereen blij volgens mij :)
Iedereen blij behalve Nintendo zodat ze nog meer kunnen verliezen aan hun titels.

Van zo ongeveer alle Wii's waar ik op gespeeld heb was minstens 60% gechipt of omgebouwd zodat je de games kon downloaden (gratis). Ook bij de Nintendo DS de "R4" kaartjes vergeten?? Dat percentage ligt nog veel hoger.
Zolang Nintendo in ieder geval de console verkoopt, dan verkopen ze toch nog wat. De beveiliging van hun games en consoles staan nou niet bekend als onkraakbaar. Een aantal platform afhankelijke ontwikkelaars laten de PC ook steeds meer links liggen.
Als ik die combi dan samenvoeg, dan komt Nintendo daarmee niet de winter door.

Het idee is uiteraard wel cool. Mariokart van de SNES... OLDSKOOL!!!

[Reactie gewijzigd door Dograver op 8 mei 2014 08:19]

" maar ook zouden ze gericht worden op gebruikers die nog weinig ervaring met gamen hebben". Nog een console voor casuals dus.
Als Nintendo een echte casual gamer console maakt kunnen ze met de Wii U (en opvolgers) meer op de gamer met meer ervaring richten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee