Door Jurian Ubachs

Redacteur

Call of Duty: Black Ops - Multiplayer preview

Voorlopige conclusie

Het moge duidelijk zijn dat Call of Duty: Black Ops weer zo'n game wordt die je, als je op 9 november bijvoorbeeld in je Friends List op Xbox Live kijkt, door vrijwel iedereen gespeeld wordt. Treyarch verdient een groot compliment, want voor zover we het nu kunnen beoordelen, is de multiplayer-modus van Black Ops een stuk uitgebreider en completer dan die van Modern Warfare 2. De introductie van Call of Duty-points maakt dat het verzamelen van experience en unlocken van items niet meer automatisch samen gaan, en de toevoeging van de Wager Matches is een schot in de roos. Het inzetten van je eigen points levert een berg extra spanning op, terwijl de adrenaline in de normale spelmodi bij vlagen al door je lijf giert. Ook de manier waarop perks en contracts ingedeeld zijn, spreekt ons aan en een aantal van de nieuwe killstreaks zijn ronduit geniaal. Natuurlijk: de echte waarde van een multiplayer-spel blijkt pas na maanden spelen, maar de voortekenen zijn in elk geval uitstekend.

Titel Call of Duty: Black Ops
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Afwijkend: Wii
Ontwikkelaar Treyarch
Uitgever Activision
Releasedatum 9 november 2010

Lees meer

Call of Duty: Black Ops Video van 18 januari 2011
Treyarch belooft PS3-gamers beterschap Nieuws van 17 december 2010
'Black Ops-patch helpt PS3-spelers niet' Nieuws van 15 december 2010
Call of Duty: Black Ops Video van 12 oktober 2010
Call of Duty: Black Ops Video van 5 oktober 2010
Medal of Honor Video van 20 september 2010
Video: Call of Duty: Black Ops Nieuws van 19 mei 2010

Reacties (193)

Wijzig sortering
Ik vind het echt lelijk dat ze game modes van counterstrike gejat hebben met de wagers en de gun games... die game modi zaten al in counterstrike 1.6!

ik heb de hele call of duty series overgeslagen... was zeer teleurgesteld in de duur van de single player modes van COD MW1, en vond mijn heil bij de battlefield games.

het ranken is leuker. de reticle en crosshairs zijn non existent
gameplay heeft een beter tempo, en de spawns zijn niet zo random als in bijna alle COD games...

het is gewoon veel realistischer. gebouwen gaan kapot, je poppetje loopt geen 30km/u met volle bepakking en het blijft wat het altijd is geweest. BATTLEFIELD!

Nogmaals speel ik nog liever counterstrike,battlefield dan call of duty MW2 of Black ops.

als ik lees dat ze de engine van world at war hebben gepakt en daarmee zijn gaan klooien, zit ik al met mn hoofd te schudden van dat ken je niet maken. en zo lang is MW2 nog niet eens uit.

Dit word net zoon teleurstelling als Skate 3 waarbij je voor 40 euro 3 nieuwe trucjes kreeg, 1 game mode, en een nieuwe stad... die ze (uit betrouwbare bron) ook al hadden ontwikkeld voor 1 van de eerdere EA skate games.

Kortom, De jeugd van tegenwoordig gaat hard genaaid worden.
het is net alsof ze bij de next gen games het gewoon pikken als je met een mod komt en het als een nieuwe game uitbrengt...
Ieder zijn ding. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit iemand in het echt gezien die na 10 kogels in zijn lijf nog overeind staat. Dat kom ik bij BF tegen, bovendien is de besturing imo vreselijk traag. Hou je van snelle actie dan ben je bij de COD reeks aan het juiste adres, kan je je meer vinden in de wat tragere actie maar (deels) realistischere omgeving dan is BF jouw game.
Dan zou ik maar even naar Hardcore mode gaan daar ben je met 1 goed schot gewoon dood.

Ik kan me verder zelf heel goed vinden in wat Dafader zegt, maar ik heb MW en MW2 wel gespeeld, de eerste MW was wel leuk, beetje arcade achtige shooter voor de pc, nummer 2 was een ramp (understatement).
De CoD serie is omgetoverd in een melk koe na de goeie ontvangst van de eerste MW, het verhaal in de singleplayer was entertaining en de multiplayer kon ook wel een tijdje leuk gespeeld worden, deel 2 werd over de kop gehaald, voornamelijk voor de console ontwikkeld en ach ja we brengen het ook nog maar op de pc uit, wat maakt het uit dat onze echt fans vooral daar zaten, het was een enorm succes en een week na aanschaf vond de helft het een kut spel.

Black ops wordt niet veel beter dan MW2 zo te zien tot opluchting van vele console gamers, de goeie ontvangst van deze game en MW2 laat mij vooral zien dat de game wereld hard achteruit hold en de gamers steeds minder kritisch worden als het gaat om de kwaliteit van een game. Hype hype hype
Anoniem: 301394
@Engra8 september 2010 14:05
Jonge stelletje jankers! Ieder zijn ding toch! Als jij een Volkswagen golf rijd ga ik je daar ook niet op afzeiken. Ieder zijn ding. Heb me heel erg veel vermaakt met de cod Mw serie( en nog steeds) kijk als je een spel niet kan dan snap ik dat je er een hekel aan hebt. Heb ik ook met racegames maarja daarom speel ik ze niet en ga ik ook niet nutteloos op forums over racegames liggen zeiken op het spel en de spelers ervan. Blijf lekker weg of gedraag je aub.
Ik heb het over hoe de games tegenover elkaar staan op objectief vlak niet of je het niet leuk kan vinden of w/e
Als jij van de kwalitatief gezien mindere game uit een genre houd moet jij dat lekker weten, als jij een volkswagen golf mooi vind rijd je daar toch in, dat betekend niet dat deze auto/game beter is dan een andere.
Anoniem: 326505
@codex6 september 2010 23:53
Hehe, eindelijk iemand met een fatsoenlijke reactie. Iedereen loopt het maar af te zeiken. Koop het dan niet en koop vooral een spel waar je zelf gelukkig van wordt. En laat vooral de mensen die het wel leuk vinden in hun waarde.
sorry hoor maar daarvoor was hardcore mode in het leven geroepen nadat de community erom had gevraagd.Tevens is een headshot ALTIJD EEN KILL. treyarch en al die naaiers van de COD serie gooien het gewoon op een nieuwe game terwijl het gewoon in feite een mod van COD 5 is...

tis leuk dat je mannetje 30 a 40 km p uur loopt met volle bepakking en dat een vloer nog compleet heel is nadat er een claymore/granaat is afgegaan. ook heeft de tactical nuke totaal geen zoden aan de dijk gezet.de animatie ervan is zeer wack, mn controller gaat als een gek tekeer en is dan ook binnen de kortste keren leeg.

Call of duty is gewoon een arcade kiddie game. dat merk je ook wel als je je headset gebruikt, en luister wat voor onzin er word uitgekraamd.. de single player is tergend kort, en omdat dat zo is hebben ze er maar challenges overheen gegooid zodat je de single player over en over opnieuw kan spelen en het " leuk " blijft.

COD black ops : COD 5 met een MW2 jasje en gejatte game modes van CS:S.(wagers en Gungames, god wat een ingenieus oud idee!maarja de CS community speelt het nog steeds fervent. profiteren kun je leren en wel van treyarch!)
dat jullie je zo laten naaien is mij een raadsel.

De enige game waarbij ik accepteer dat ze dezelfde engine gebruiken en er een nieuwe game mee uitbrengen zal toch FALLOUT: NEW VEGAS zijn.
niet nu al de 2e MOD voor een compleet nieuwe release.
Anoniem: 308166
@Dafader6 september 2010 22:26
Jij zoekt duidelijk naar realisme in spellen. Maar je houdt er volgens mij geen rekening mee dat er ook mensen die onrealistische spellen leuk vinden. Denk bijvoorbeeld aan de grote fanbase van Unreal Tournament, je gaat niemand wijsmaken dat dat realistisch is.

Ik vond de eerste cod spellen nooit leuk, was puur en alleen een beetje schieten met (in die tijd) realistische engines. Nu krijg je een crossbow met pijlen die ontploffen. Dat vind ik juist vet en ik ga dan echt niet zeuren dat het nep is :).

Bovendien vind ik Battlefield helemaal niks, veel te weinig tempo ^^.

Het komt dus neer op het feit dat iedereen zijn eigen ding heeft.
Oke, MW2 is eigenlijk een rot game als je er goed in wil zijn, dit is namelijk erg moeilijk aangezien sommige wapens overpowered zijn, killstreaks je altijd killen, sommige perks belachelijk zijn, etc. Spelers moeten echter toegeven dat het wel een leuk spel is. Met een beetje geduld haal je makkelijk killstreaks en die zijn leuk om te gebruiken. Daarnaast is het voor mij mijn shooter waar het meeste tijd in zit, op Counter Strike: Source na.

Ik koop het sowieso omdat bijna mijn hele vriendenkring het toch gaat kopen, en nieuwe maps, killstreaks, wapens en dergelijken zullen me lang genoeg zoet houden. Als ik iets anders dan CoD wil, dan ga ik lekker een ander spel spelen, want dit is CoD en dat het hetzelfde is maakt niet veel uit, sowieso lijken de multiplayers van CoD4, 5, 6 en nu ook 7 heel erg op elkaar.

Overigens is het jammer dat het meer op WaW gaat lijken, de textures zijn lelijker dan bij MW2(beide op de x360), en er zijn minder planten etc..


E: lol plaatje 2 = borderlands hehe.

[Reactie gewijzigd door Thomas op 6 september 2010 17:43]

Infinity Ward is altijd de betere geweest in de CoD series, MW2 is ook niet slecht maar daar hebben ze toch een aantal flinke missers in gemaakt die men weigers te veranderen. Daardoor is MW2 is sommmige spelmodi gewoon uber frustrerend, ik ben al een tijdje gestopt met spelen omdat het simpelweg niet meer leuk is met al aimbots, noobtube+dc+oma etc etc, bijna onmogelijk om nog in een lobby te geraken waar men op een normale manier speelt.

Maarrr, ik wordt nu toch wel weer heel erg blij van al het moois wat ik nu zie over Black Ops. Ik was eerst niet zo enthousiast over die ontwikkelaar, maar ik moet zeggen dat het er op lijkt dat Treyarch nu het juiste pad gaat bewandelen. Ze hebben volgens mij goed geluisterd naar de vele kritiek op MW2 en hebben volgens mij een veel betere MP in elkaar gezet. Tot nu toe het enige echt puntje van kritiek wat ik zou kunnen noemen is dat Treyarch helaas ook tactical inserts gaat gebruiken, boosters zullen dan helaas blijven bestaan. Maar verder lijken de wapens goed gebalanceerd, in de preview gameplay video's op Machinima waren alle directors daar heel erg over te spreken; "no more overpowered weapons, base damage is base damage!" Grafisch liepen ze ook altijd al achter, zo was WaW veel minder mooi dan MW1 ondanks dat het een nieuwere game was. Maar de beelden van Black Ops zien er heel erg goed uit...

Kortom, deze game gaat in pre-order zodra deze beschikbaar is!
Hoewel Treyarch niet de 'grote man' is in vergeliking met Infinity Ward, luisteren ze wel naar de gebruikers van de software. Ik zit eigenlijk niet te wachten op nog meer rare systemen voor unlocken en de toevoeging van vervelende perks, maar het lijkt erop dat een paar van de overpowered perks wat ingeperkt zijn (Chopper Gunner, AC130 etc. zijn allemaal gamekillers imo). Gelukkig krijgen we ook weer dedicated servers, wat zal betekenen dat er vast weer een aantal tactical servers komen: servers met max. 10 man waar noobtubes en bepaalde perks (is martyrdom eindelijk weg?) verboden zijn en de respawntijd significant hoger is (30 seconden of i.d.). Het enige waar ik niet over te spreken ben is het gebruikte anti-cheat systeem. Volgens mij maakt MW2 daar namelijk ook gebruik van en het is in mijn ogen al bewezen dat het niet werkt (gisteravond even gespeeld en ik kreeg twee nukes achter elkaar op m'n dak; sure...).
Och ja, ik vergat idd het belangrijkste te noemen: dedicated servers! Dat is absoluut de belangrijkste van allemaal, ook al zitten er dan hele vervelende dingen in het spel, je kan het dat iig per server aanpassen en dus eventueel verbannen in die games.

Hoezo zou martyrdom weg moeten? Die vind ik persoonlijk helemaal niet zo vervelend... dan vind ik dangerclose 10x erger, een granaat krijgt daarvan bijna de blastradius van een predator missile... Ik zie dan liever de dangerclose/one man army/noobtube combi verdwijnen... dat is imo veruit de grootste dooddoener van heel MW2.

Ik ben niet echt op de hoogte van de anti-cheat systemen, maar als ze idd hetzelfde gaan gebruiken als in MW2, dan zou dat idd wel eens een major fail kunnen worden. Het aantal aimbots, wallhacks e.d. is echt schrikbarend hoog in MW2, er blijkt zelfs een systeem te zijn wat gewoon simpelweg niet gedetecteerd zou kunnen worden door het anti-cheat systeem van Valve.
Ik heb diverse cheaters gesproken en volgens hen is het niets meer dan een simpel programma' tje dat heel VAC buitenspel zet. Als je die Anti-Anti cheat software draait, kun je dus feitelijk los gaan met aimbots; ze kunnen niet door VAC worden gedetecteerd... :X |:(
Mensen zijn nogal kort door de bocht over treyarch in mijn ogen.
Treyarch heeft cod3 die alleen op de console speelbaar was en cod5 gemaakt.
En 90% van de gamers heeft cod 3 niet eens aangeraakt.

IF heeft daarintegen Cod 1,2,4,6 gemaakt. Dus om te zeggen dat treyarch nou slechtere call of duty's maakt dan IF, is zeker niet waar.

Ik heb me meer kunnen vermaken met Cod5 dan Cod6, puur om de dedicated en om het anticheat systeem dat aanwezig was. Tuurlijk cod5 was simpelweg minder goed dan Cod4, Maar zeker geen slechte game.

Ik ben een PC gamer en ben blij dat Treyarch wel naar de community luistert en IF niet.

Sowieso is call of duty op consoles faal in mijn ogen.
Kortom, deze game gaat in pre-order zodra deze beschikbaar is!
Gezien zelfs de prijzen bekend zijn (zie gerelateerde producten) en de release niet al te lang op zich laat wachten, zou ik zeggen dat de pre-order er al is.
Op Steam zie ik nog geen pre-order... ;) De officiele presentatie is dan ook nog maar net geweest, ik verwacht dat er binnen 2 weken wel mogelijkheid tot is.
Op Steam zie ik nog geen pre-order... ;) De officiele presentatie is dan ook nog maar net geweest, ik verwacht dat er binnen 2 weken wel mogelijkheid tot is.
Weet je zeker dat je hem via Steam wil kopen dan? Daar is het altijd duurder dan in de winkel. Als het net zo werkt als met MW2, dan kun je beter in de winkel kopen, want de game moet dan alsnog in Steam geïnstalleerd worden. Zou mij niet verbazen, sinds VAC gebruikt gaat worden en dat alleen (voor third party games) alleen met Steamworks werkt.
Anoniem: 331537
@CH4OS6 september 2010 13:55
First party games werken ook allemaal met Steamworks. ;)

op de oude WON versies na dan, die met Steam gelinked kunnen worden.
De nieuwe game-modi wel gaaf. Al hoewel het idee van geld verdienen om wapens te kopen wel erg oud is, maar misschien wel een leuke toevoeging zodat nieuwe spelers sneller behoorlijke wapens kunnen kiezen.

Het idee van eerst contracten vind ik compleet waardeloos idee. Betekent dat je een hele tijd verplicht met 1 bepaald wapen moet gaan spelen want anders krijg je de challances niet. Die optie is echt een heel groot minpunt. Verder wordt je voor gestraft als je zo inventief bent om wapens van neergeschoten andere spelers oppakt. Verder kun je in een match dus eigenlijk ook niet echt aanpassen aan de tegenstanders die er lopen, als massaal snipers rond lopen wil je mogelijk toch wat anders kiezen dan je initieel had gedacht.

Ook erg jammer dat grafisch weer gebaseerd is op wat die oude trage consoles kunnen. Vervolgens zeker gaan klagen waarom de verkopen op pc's terug lopen?

De wagner matches, free-for-all was leuk in de jaren 90 toen er nog nauwelijks andere spel-varianten waren. Voor de mensen die free-for-all leuk vinden, is het denk ik een hele grote leuke verbetering.

Ik denk als ze in mw2 dedicated servers erin zouden patchen, Black ops gewoon geheel niet verkocht zal worden haast. Nu begrijp ik dus ook waarom ze mw2 niet behoorlijk patchen, iedereen dit dat spel klein beetje leuk vind ondanks de min punten is wellicht erg geneigd een opvolger te kopen, omdat er zoveel fouten in mw2 zitten. Zonder de grote minpunten heeft black-ops eigenlijk niet zoveel extra. Maar om dat te voorkomen dat mensen black ops kopen, hebben ze de honden weer geherintroduceerd. Die honden hebben er voor gezorgd dat ik world at war maar heel kort gespeeld heb. Zolang die honden erin zitten geen Black ops game voor mij!

Zouden ze het er om doet bij activision een game produceren die het net niet is :? kun je daar ook prijzen mee winnen?

edit: De reviewer heeft het over de overpowered chopper gunner, cold-blooded-pro doet wonderen en heb je geheel geen last van die chopper, uav' s enz. Mensen die zonder die perk spelen rennen virtueel toch naar buiten, ja dan wordt je virtueel neergemaaid duh! Verder nemen weinig mensen de moeite om een stinger mee te nemen waarmee je zo chopper zo neergeknald hebt. Choppers zijn 1 van de weinige awards die goed uitgebalanceerd is, als complete team totaal geen rekening mee houdt dat zo ding kan komen dan verlies je....

[Reactie gewijzigd door basb op 6 september 2010 11:15]

Misschien heb je het niet door maar de ontwikkelaar van MW2 is weg en werkt niet meer aan het spel. Ik denk dat dat de hoofdreden is waarom MW2 niet meer wordt ondersteund.

Verder is het al jaren de gewoonte dat er elke jaar een nieuwe COD wordt gelanceerd. Het is inderdaad dik cashen, maar vergeet ook niet dat het spel ook totaal anders is qua verhaal beleving, maps etc.
Natuurlijk kan je je wel aanpassen, je bepaalt alleen voor welk contract je gaat maar je hoeft dat contract niet binnen de match te halen oid...als jij vaak een FAMAS en een PSG-1 gebruikt dan haal jij de contracten voor die twee wapens en verdien je zo je punten, een ander haalt andere contracten.
Maar dat betekend ook dat je bijzondere contracten altijd moet aangaan, ofwel contracten als
1sniper kogel, 2 headshots of
throwing knife kill when flashed of
care package kill.

Hopelijk zijn deze dan erg goedkoop met een hoge reward, omdat ze moeilijk te halen zijn.

Ben erg benieuwd hoe het geïmplementeerd wordt. Contracten per class misschien? Anders switch je ook niet snel van scherpshutter naar MLC class.
Valve Anti-Cheat..........Oo. Ik denk dat Steam de hele mw serie aardig sponsort want laten we eerlijk zijn, het werkt voor geen meter ( heeft Steam ook toegegeven, dat valve niet bedoeld is voor dit soort spellen)
( heeft Steam ook toegegeven, dat valve niet bedoeld is voor dit soort spellen)
Je bedoelt zeker dat Valve ook toegegeven heeft dat Steam niet bedoeld is voor dit soort spellen ;)

Ontopic:

Ik kan niet wachten tot dit spel uit is, vermaak me erg met MW2. Enige vervelende aan MW2 is dat ik niet zelf een server kan kiezen (bijvoorbeeld met een bepaalde map), en het feit dat dat matchmaking afhankelijk is van een bepaalde host, die de helft van de keren disconnect als ie twee keer wordt afgeschoten...
Volgens mij bedoeld hij dat VAC niet bedoeld is voor het beschermen van dit soort spellen. Dat lijkt mij ook wel duidelijk als je het aantal cheaters ziet in MW2. Een avondje zonder cheaters spelen zit er echt niet bij (waarbij het mij opvalt dat cheater liever hardcore gameplay gebruiken omdat daar geen killcam e.d. zijn...).
VAC komt uit counterstrike (2002)... Dus is JUIST bedoelt voor shooters.

http://en.wikipedia.org/wiki/Valve_Anti-Cheat
Met 'dit soort spellen' doel ik niet alleen op shooters, maar ook op verschillen in engine e.d. Het zal in sommige engines makkelijker zijn om te cheaten dan in andere engines; ook het tegengaan zal verschillend gaan in beide engines.
Anoniem: 331537
@Xirt6 september 2010 13:52
Vergeet niet dat VAC delayed bans heeft om het testen van cheats te vermoeilijken. Valve heeft altijd gezegd dat ze vertrouwen op de server admins om cheaters te kicken/bannen van hun server.

Klein probleempje waarom VAC dan slecht werkt bij MW2: Activision besliste dat IW dedicated servers uit MW2 moest kiepen (en dus mensen die cheaters kunnen kicken/bannen van een server ontbreken).
Anoniem: 225842
@Xirt18 oktober 2010 10:39
Het probleem ligt niet direct bij VAC, maar dat er hacks zijn de 100% buiten de game draaien. + dat er geen admins zijn die iemand kunnen bannen... Wat kan VAC daar dan nog tegen doen? Tuurlijk zullen er hackers zijn in Blackops, maar je kunt ze nu wel bannen...
Je bedoelt zeker dat Valve ook toegegeven heeft dat Steam niet bedoeld is voor dit soort spellen ;)
Team Fortress 2 is anders ook een shooter en die is ook VAC-secured... Dus waarom het er niet goed voor zou zijn? TF2 is immers een Valve game!

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 6 september 2010 21:40]

Hmm, beter dan MW2, maar nog steeds met perks en killstreaks... Dat word dan maar barebones mode. En misschien ook even vermelden dat je niet je eigen server kan draaien, maar dat je die moet kopen/huren.
Hmm, beter dan MW2, maar nog steeds met perks en killstreaks... Dat word dan maar barebones mode. En misschien ook even vermelden dat je niet je eigen server kan draaien, maar dat je die moet kopen/huren.
Dedicated servers net als in Bad Company 2 dus? Nah dan kun je middels een procon-variant (net als procon voor BC2 dus) vast wel het een en ander doen. Streamen naar servers voor cheaters e.d. bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 6 september 2010 12:02]

Ik heb mijn gemengde gevoelens bij die Wager Matches. Het id is leuk.
Maar er zijn mensen (zoals ik) die niet zo super kunnen gamen. Waardoor je dus eigenlijk geen punten kunt verdienen. Dit verpest voor "noobs" dus eigenlijk het hele spel.
Punten verdien je ook in normale potjes, ook als je (bij wijze van..) 7e wordt ofzo. Wager Matches kunnen helpen om je totaal sneller op te krikken, maar als je geen vertrouwen hebt in je eigen skills hoef je ze absoluut niet te spelen.

Denk trouwens dat er ook wel Wager Matches zonder inzet zullen komen; anders zouden alleen mensen die hun punten willen inzetten die spelmodi kunnen uitproberen.
Toen ik het las dacht ik gelijk - "geen spel voor mij want ik ben meer spelbreker dan spelmaker". Maar goed - ik denkt dat er bij Treyarch ook mensen "van het mindere kaliber" werken en dit ook zullen hebben. Maw het zal wel meevallen. Wat ik dus wel een pest hekel aan heb. Zit nu in mw2 op prestige 3 (70) en ben daar sinds het begin meebezig. Ik kan me herinneren dat de eerste al op 10/70 zaten naar krap 2 weken :?
die hebben dat niet legaal gehaald, die hebben gewoon vrolijk gerankhacked. Als ik het even nog goed herinner had je bij de launch 3 weken 18 uur per dag nodig om 10/70 te halen, bijna onmogelijk dus.
Iemand die weet waar de tweede screenshot vandaan komt (die met de bucketwheel excavator op de achtergrond :9~ )? Is dat een multiplayer map of gewoon een 'random' screenshot ergens vandaan.
Yup, das Radiation.
Lijkt een leuke game en ik hoop dat er een goeie cheatprotect komt. MW 2 heb ik 6 maanden niet aan geraakt door al die cheaters.
Waarschijnlijk wel beter dan dan het nu is met mw2. Aangezien er dedicated servers komen, en die op zijn beurt waarschijnlijk wel admins krijgen. Daarnaast gebruikt het jammer genoeg nog wel het vac-systeem wat dan wat minder is.
Laat maar komen die Black Ops. Ben zo benieuwd naar al die kleine dingen die erbij zijn gekomen zoals afstb. wagentje en die pijl en boog, een beetje overdreven maar ach het zou niet uitmaken als er dedicated server voor in de plaats komt (no car and arrow aloud in the server or you will be kicked)
Dan zou ik alleen wel 'allowed" schrijven, als je alleen al het hardop uitspreken (=aloud) van de woorden car en arrow grond maakt voor een kick...^^
Denk je dat de crossbow zo makkelijk wordt dan? snipen is velen malen makkelijker omdat als je dan raakt, hij ook dood is en niet 2-3 seconden heeft om jou alsnog te doden.
Dan zou ik alleen wel 'allowed" schrijven, als je alleen al het hardop uitspreken (=aloud) van de woorden car en arrow grond maakt voor een kick...^^
Zegt 'ie waarschijnlijk voor de grap - komen wel vaker dat soort fouten voor in namen van servers (Counterstrike, bijvoorbeeld).
Anoniem: 364281
@isman6 september 2010 09:19
ik ook
vergeet vooral snipers niet en campers en shotguns, ow en schreewende amerikaantjes,die amerikaantjes mag je gewoon steam bannen van mij.
Ik ben ook benieuwd naar alle kleine dingen. Zelf lijkt het CP systeem mij interessant.
Voor sommige mensen misschien vervelend, maar ik vind het een goede zet, als je een CoD-game wilt onderscheiden van een andere CoD-game. Anders blijf je continu hetzelfde houden, met alleen andere maps en andere wapens.
Daar komt nu eindelijk ook een structurele verandering in.

En uiteraard dedicated servers! :D

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee