Door Tomas Hochstenbach

Redacteur

HP Envy 34 all-in-one-pc Review

Voor wie nog wel een grote, snelle aio wil

10-10-2022 • 06:01

106

Singlepage-opmaak

Behuizing, aansluitingen en upgrades

Als je de Envy 34 van buiten bekijkt, lijkt het in eerste instantie gewoon een ultrawide monitor. De bolling aan de achterkant van het scherm is amper dikker dan bij veel reguliere schermen, zonder ingebouwde pc. Op de poot na is de constructie grotendeels van kunststof, maar dan wel van een stevig, mat en duurzaam aanvoelende soort. De bovenkant van de voet moest toch al van plastic zijn, want daarin is een 15W-Qi-lader voor je smartphone geïntegreerd. In het bios zit een optie om die ook te kunnen gebruiken als de pc zelf uit staat.

HP Envy 34 all-in-one pcHP Envy 34 all-in-one pc

Een ander uiterlijk kenmerk van de Envy 34 is de webcam. Nee, je krijgt er geen acht stuks bij, zoals HP's marketingplaatjes je wellicht doen geloven, maar de webcam zit magnetisch vast aan de rand en kan dus op allerlei verschillende plekken worden geplaatst. De grote lensopening zit in een ronde behuizing die je een beetje het gevoel geeft dat je wordt aangekeken door Wall-E, maar de 16-megapixelsensor weet dan ook een bovengemiddeld goed webcambeeld af te leveren. Video's kunnen worden opgenomen in 1080p. Je sluit hem overigens aan via USB-A.

HP Envy 34 all-in-one pc

De ingebouwde luidsprekers zijn weinig indrukwekkend als ze je vergelijkt met een goede luidsprekerset of soundbar, maar klinken wel iets voller dan de doorsnee luidsprekers die in een monitor zijn verwerkt. De door Bang & Olufsen getunede 2W-luidsprekertjes kunnen opvallend hard, maar lijden wel aan een gebrek aan lage tonen. Voor wat achtergrondmuziek zijn ze prima geschikt.

Ook de bijgeleverde randapparatuur is weinig bijzonder. Zowel het toetsenbord als de muis is behoorlijk plat, wat er misschien wel strak uitziet, maar het gebruikscomfort naar mijn mening niet ten goede komt. De muis is gelukkig wel groot genoeg; sommige leveranciers willen nog weleens een compact notebookmuisje bij een aio-pc leveren. Het toetsenbord is voorzien van wat extra hotkeys voor bijvoorbeeld de snippingtool en het locken van je pc, wat ik best handig vind.

HP Envy 34 all-in-one pc

De meeste aansluitingen van de Envy 34 zitten aan de achterkant van het scherm, maar er zijn ook een paar poorten in de standaard verwerkt. Die zijn, zeker op de tast, een stuk makkelijker bereikbaar. Van boven naar beneden zitten daar een SD-kaartlezer, een USB-C-poort en twee USB-A-poorten. Daarbij gaat het steeds om reguliere USB 3.0 (5Gbit/s)-poorten; voor snellere connectiviteit moet je toch op het apparaat zelf zijn.

HP Envy 34 all-in-one pc aansluitingen

Helemaal rechts van het rijtje aansluitingen vind je een verzonken voedingsstekker. De voeding zelf, een 330W-psu met een 80Plus Platinum-efficiëntie, is geïntegreerd in de all-in-one; de externe stekker is dus niet meer dan een snoer. Van rechts naar links beschik je verder over een gigabit-ethernetpoort, een HDMI-uitgang, vier USB-A-poorten (10Gbit/s), twee keer Thunderbolt 4 en een headphonejack. De Thunderbolt-aansluitingen kun je gebruiken voor normale USB-C-apparaten, maar bijvoorbeeld ook voor het aansluiten van extra monitors of supersnelle externe opslag.

HP Envy 34 all-in-one pc aansluitingen

Misschien had je op de vorige foto's al gespot dat er een klepje onder de aansluitingen zit. Veel tweakers zullen blij worden van wat daaronder zit: de eenvoudig toegankelijke ssd('s) en geheugenmodules. Het ram is zelfs geheel zonder schroeven te vervangen, want het klepje zelf zit uitsluitend magnetisch vast. Onder slechts een van de ssd-heatsinks gaat daadwerkelijk een M.2-module schuil (een op PCIe 4.0 gebaseerde WD Black SN810), dus je hebt er altijd een vrij om je opslag uit te breiden. De geheugenmodules in ons testexemplaar zijn afkomstig van Samsung en bieden een maximale snelheid van DDR5-4800, maar zijn in deze HP-machine op slechts 4000MT/s geklokt.

HP Envy 34 all-in-one pc upgrades

De HP Envy 34 wordt geleverd met Windows 11 voorgeïnstalleerd. Naast enkele apps van HP zelf, die doorgaans wel enig nut hebben, troffen we ook bloatware van McAfee, ExpressVPN en LastPass aan. Dat HP in dit opzicht nu eenmaal geen Apple is, snappen we, maar bij een machine met deze prijs hadden we een schonere fabrieksinstallatie verwacht.