Philips Hue Appear wandlamp - Zwart Review

PeacekeeperNL
1 september 2024, laatste update op 24 november 2024, 10.016 views Product gekocht

Philips Hue Appear wandlamp - Zwart

De Philips Hue Appear is een slanke, stijlvolle lamp, geschikt voor binnen- en buitengebruik. Installatie van de zwarte variant is wel vervelend als je alleen bent, waar Hue beter over heeft nagedacht bij de nieuwere aluminiumkleurige Appear.

De Appear hebben wij gebruikt als binnenlamp op de overloop, waar deze voldoende licht leverde. Uiteindelijk vervangen met de stuk fellere Dymera, zal de Appear bij ons uiteindelijk een nieuw leven krijgen als buitenlamp.

De Appear heeft een lichtbron aan boven- en onderzijde, maar in tegenstelling tot de Dymera is deze niet separaat regelbaar. Of je dit een minpunt vindt, zul je zelf moeten beoordelen.

Al met al vind ik de Appear een prima keuze, zeker voor de prijs waarvoor deze regelmatig verkrijgbaar is. Wél zou de aluminiumkleurige Appear hoger scoren, vanwege het installatiegemak, dan dat ik deze zwarte Appear geef. Benieuwd naar al mijn bevindingen het afgelopen jaar? Lees dan snel verder!

Pluspunten

• Strak design
  • Prima lichtsterkte
  • Stevige aluminium behuizing
  • Geschikt voor binnen én buitengebruik
  • Goede integratie in Hue ecosysteem
  • Daardoor goed te automatiseren
  • Integratie met andere smart home platformen
  • Redelijk goed geprijsd

Minpunten

• Onhandige installatie (zwarte Appear)
  • Niet vervangbare lichtbron
  • Beperkte lichtspreiding door gefocuste lichtbundel
  • Warmwit is lichtsterkte beduidend minder vergeleken met Dymera
  • Bovenste en onderste lichtbron niet separaat instelbaar

Historie:
• 20240901 - Initiële review
• 20241124 - Update in Hue review series

Noot vooraf: doordat ik de Appear ten tijde van de verbouwing van onze nieuwe woning al heb gemonteerd, heb ik toen geen foto’s gemaakt, of zijn deze foto’s ergens beland waar ik ze niet weer terug kan vinden. Daarom heb ik enkele foto’s opnieuw geschoten, maar heb ik minder goede foto’s dan jullie van mij gewend zijn.

Inleiding

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
Vind je het saai om een inleiding te lezen? Skip dan snel door naar de inhoudsopgave van deze review! Ik neem het je niet kwalijk.
Algemene inleiding
Eind 2023 was de Tweakers Awards uitreiking. Hier heb ik, met dank aan jullie allen, de eerste prijs voor best beoordeelde gebruikersreviews in de wacht gesleept. Op de uitreiking heb ik tevens diverse andere winnaars, zowel Tweakers als bedrijven en diens vertegenwoordigers, mogen ontmoeten. Een ervan was Signify, het bedrijf achter onder andere Hue en Wiz smarthome verlichting. Via Signify kreeg ik de kans om enkele (nieuwe) producten uitgebreid aan de tand te voelen en jullie mee te nemen in mijn bevindingen, waarvan akte!

Het moge duidelijk zijn dat ik een Hue-fan ben, want ik heb al een breed scala reviews van diverse Hue producten gepubliceerd, en er zijn er nog genoeg die in de pijplijn zitten. Met een nieuwe woning werd het tijd om de verlichting in en om het huis echt goed aan te pakken,. Hierbij heb ik gekozen om nagenoeg alles te voorzien van Hue lichtbronnen. En omdat daar veel voor mij nieuwe Hue producten bij zaten, kwam ik met een uitgebreide, nieuwe Hue serie, welke nog regelmatig wordt uitgebreid.

In deze nieuwe serie ga ik slechts kort in op het proces van het opzetten van Hue producten als een nieuwe, in mijn opinie ‘standaard’ gebruiker, in combinatie met de Hue Bridge v2.1. Hoewel ik inmiddels bezig ben met het opzetten van Home Assistant voor de volledige automatisering in huis, zal dit géén onderdeel zijn van deze reviews. Als je al met HASS bezig bent, verwacht ik dat je daar meer verstand van hebt dan ik, en ik je in mijn review daarover niks nieuws kan leren.

Daarnaast was het voorheen mogelijk om via een separate Hue Bluetooth app gebruik te maken van de bluetooth functie van diverse (geschikte) Hue lampen, zonder tussenkomst van een Bridge, met een maximum van tien Hue lichtbronnen. Deze app is echter inmiddels samengegaan met de gewone Hue app, via waar het alsnog mogelijk is om verlichting zonder Bridge op te zetten via bluetooth. Ook hiervoor geldt, het gebruik van Hue via bluetooth zal ik niet nader toelichten in deze reviews.
Inleiding, deel 2
Verlichting in en rond het huis zorgt voor een aangename sfeer, maar ook voor een stukje veiligheid. Dus verlichting binnen én buiten. Als je van huis bent, is het bijvoorbeeld een goed idee om je verlichting te automatiseren. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is en wordt er minder snel bij je ingebroken. Ook kan het voor huisdieren prettig zijn om op deze manier in hun ritme te blijven.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/KTrXxokAJsNck9kXOFjoC9rgyM8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1SKHSSiC7QHsRLo9q3Yt14PAznnmMGgfAIQAiH8XmB497M5lIs.jpeg?f=620xauto

De Philips Hue Appear, verder kortweg “Appear” genoemd, is een muurlamp welke geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Met een IP44-klassificatie is de Appear spatwaterdicht en geeft Signify aan dat de lamp weerbestendig is.

Met een adviesprijs van €159,99 is de lamp ietwat stevig geprijsd, maar in de Pricewatch is de lamp regelmatig tussen de 120-130 euro te vinden. Reden genoeg om deze lamp eens goed te bekijken en te testen. Voor nu, veel leesplezier gewenst!

Voor algemene vragen over Philips Hue, en meer informatie bestaat er op Tweakers een algemeen topic. Ga daarvoor naar het Philips Hue Ervaringen & discussie topic.

Specificaties

Hieronder vind je een selectie van de belangrijkste specificaties van de Appear. Een volledig overzicht van specificaties vind je op de website van de fabrikant.

• De behuizing is gemaakt van stevig, zwart aluminium
• Weerbestendig en IP44-gecertificeerd
• Lichtsterkte bij 2700K: 710 lumen
• Lichtsterkte bij 4000K: 1180 lumen
• Lichtkleur: 2000-6500K en Hue White and Color Ambiance, oftewel alle kleuren van de regenboog!
• Gewicht: 1 kg
• Afmetingen (lxbxd): 29,5x10,5x13cm
• Garantie: 2 jaar

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/brZZkT_ayPjQae9gnaakx9f8w0Q=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1SKHSSsvKz4LLZ6hjyoUbmgBizgrI19Itc9a3gcc7Frnz3i47F.jpeg?f=620xauto

Gebruik

Installatie
De installatie van de Appear vond ik best vervelend. Zeker aangezien de aluminiumkleurige Appear een veel eenvoudigere installatie kent. Bij de zwarte Appear bevestig je eerst de basisplaat. Zorg er tijdens installatie uiteraard voor dat de stroom van de draden is, zodat je geen schok of doodsklap krijgt.

Vervolgens, als je de basisplaat hebt bevestigd, moet je de draden aan het kroonsteentje bevestigen, die aan de draden van de hoofdunit zitten. Hierdoor moet je deze unit continu vasthouden. Een tweede persoon erbij is dan ook geen overbodige luxe.

Bij de aluminiumkleurige Appear, net als bij de Dymera, is de installatie vele malen eenvoudiger en prima in je eentje te doen: de draden bevestig je aan het kroonsteentje welke op de basisplaat bevestigd zit. Hier kun je vervolgens de lamp inprikken door een soort van stekkerverbinding.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/sC3GnvWbYqHH_vwJPXrIbS6zUiM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1SKHSTaOafEwRhl4TJp9C0AaCttwaT1Q7JkC5Zgkrdt28tvoO6.jpeg?f=620xauto

Zorg er, zeker bij installatie buiten, voor dat je de randaarde ook aansluit. In verband met de metalen behuizing zorgt dat voor een stukje extra veiligheid. In mijn geval hadden we de Appear binnen hangen op een punt waar geen randaarde zat, en waar ik ook geen randaarde naartoe getrokken kreeg.

Zodra de lamp eenmaal hangt, is het koppelen met de Hue app een fluitje van een cent.

Dagelijks gebruik
Wij hebben de Appear bij aankoop van onze nieuwe woning opgehangen op de overloop, een plek waar we geen aansluiting hadden voor een plafonniere, en we dus voor de stijlvolle Appear zijn gegaan.

De lichtbron werkt prima, voor de avonduren is de hoeveelheid geleverde licht, in de door ons gebruikte warmwitte stand, voldoende, maar niet super fel. Bij normaal wit licht is de lamp wel helder. Dit is één van de redenen waarom we uiteindelijk, na circa een jaar gebruik, de Appear voor de Dymera hebben vervangen: de Dymera is beduidend feller dan de Appear in de door ons gebruikte wittint.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ZJgLm5yORvwqafAgDN9Kxtfn08A=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1SKHSTgFUj73E0z12LiYFQdTBIr3cGSr2ZE2Bqv8sxFHjuU9rR.jpeg?f=620xauto

Op de overloop gebruikten we de Appear enerzijds in combinatie met een Motion Sensor, anderzijds hebben we de lichtschakelaars voorzien van wandschakelaarmodules voor het schakelen van de verlichting.

Via de Hue app hebben we de bewegingssensor en de wandschakelaarmodules zo geconfigureerd dat de lamp wordt ingeschakeld op een bepaalde intensiteit, en in het geval van de bewegingssensor voor een bepaalde tijdsduur, afhankelijk van het tijdstip waarop de beweging werd waargenomen of de schakelaar werd getriggerd. Hierdoor worden we in de nacht niet onnodig blootgesteld aan feller-dan-noodzakelijk licht.

De Appear heb ik verder (nog) niet buitenshuis getest. Mogelijk dat dit op termijn wel gaat komen, omdat we de Appear op de overloop inmiddels hebben vervangen voor de Dymera, welke ik via Signify heb gekregen om te testen en reviewen.

Om wat vergelijkingsmateriaal tussen de Appear en Dymera te geven van de hoeveelheid licht:

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/9Ev_q5BjXJJaKbOHdk6UZz45QaY=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/cgTksuHvxegK0smtAj4TDki5.jpg?f=user_large
Hier een foto van de Dymera op maximale helderheid. Door middel van manuele belichtingsinstellingen heb ik getracht zo goed mogelijk vergelijkingsmateriaal te leveren met de Appear:

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/qM3qbkKY2SXnTm5JLumdL02SS4M=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/FGewveMnUBvgyGl6FDdBgWkp.jpg?f=user_large
Hier dus een foto van de Appear, wederom op maximale helderheid, zelfde wittint als de Dymera. De belichtingsinstellingen van de camera zijn gelijk gebleven, en ook buiten was de hoeveelheid licht redelijk constant gebleven

Hue app
Heb je al een Hue Bridge geconfigureerd/in gebruik? Dan kun je dit hoofdstuk overslaan!

In dit hoofdstuk geef ik een korte beschrijving van het proces voor het opzetten van Hue verlichting en accessoires in zijn algemeenheid, niet specifiek het product waar deze review verder over gaat. Het kan zijn dat onderstaand proces niet (volledig) meer klopt na een app-update, maar gelukkig is de Philips Hue app, naar mijn mening, erg intuïtief. Mochten bepaalde zaken niet meer kloppen, laat het gerust weten! Dan zal ik mijn best doen mijn reviews een update te geven!

Signify heeft verder op deze webpagina de diverse installatiehandleidingen gegroepeerd, met illustraties erbij.

Zodra je de Philips Hue app hebt geïnstalleerd via de app store, kun je de eerste stappen doorlopen. Hierin komen o.a. de Terms of Use en de Privacy Notice voorbij, waar je akkoord mee dient te gaan voordat je de app kunt gebruiken. Philips Hue geeft verder aan (20231205) dat ze je persoonlijke data niet zullen doorverkopen, en je gegevens alleen verwerken conform de Privacy Notice. De laatste versie van de Privacy Notice vind je hier.

Daarna krijg je de optie om in te loggen met een Hue account, of deze aan te maken als je die nog niet hebt. Eerder schreef Tweakers al een nieuwsbericht dat Signify een account gaat verplichten voor het aansturen van Hue apparaten. Signify geeft hierover aan dat je met een account meer kunt doen met je Hue systeem, een extra beveiligingslaag kunt toevoegen en je er zeker van bent dat je systeem klaar is voor toekomstige nieuwe features.

Op het moment van opstellen (20231205) kun je deze stap nog skippen, tenzij je van security features zoals Hue Secure gebruik wenst te maken, out-of-home control, op meerdere devices wilt inloggen of als je tweefactor authenticatie wilt gebruiken. In het geval voor deze review heb ik gekozen om te skippen, hoewel ik wel een Hue account heb en hier normaliter wél gebruik van maak.

Je krijgt daarna de optie om de app te personaliseren. Voor dit hoofdstuk heb ik daar niet voor geopteerd, omdat dit mijns inziens niet tot de hoofdfunctie behoort/niet van belang is voor het basisgebruik van Philips Hue.

Je kunt vervolgens aangeven of je een Bridge wilt toevoegen of niet. Als je voor nee kiest, krijg je iets verderop de optie om Bluetooth lampen toe te voegen. Zoals al eerder aangegeven ga ik daar in dit hoofdstuk echter verder niet op in, maar de stappen wijzen voor zich.

Als je voor ja kiest, kun je eerst de Bridge toevoegen. Deze dient hiervoor bekabeld aan je router te worden aangesloten, en je dient met je mobiele apparaat in hetzelfde netwerk te zitten als waar je je Bridge bekabeld op hebt aangesloten. Tevens moet je in de buurt van je Bridge zijn, want je moet de grote ronde knop nog even een keer indrukken.

Vervolgens krijg je nog enkele vragen, en of je een lamp of smart plug wenst toe te voegen. Tevens wordt gevraagd of je een voice assistant gebruikt. Hierdoor kun je Google of Alexa vragen om lampen aan of uit te zetten. Voor dit hoofdstuk is dit echter wederom bijzaak en zal ik verder niet toelichten.

Zodra de Bridge is toegevoegd, kun je beginnen met lampen en accessoires toe te voegen. Daarnaast kun je tijdens het toevoegen van lampen, of naderhand via de Hue app zelf, kamers en/of zones aanmaken. Hierin kun je lampen per kamer bundelen, zodat je in één keer alle lampen in die kamer kunt uitschakelen.

Daarnaast kun je dus separaat zones aanmaken. Dit heb ik bijvoorbeeld gebruikt om een verlichtingsrail met vier lampen in de keuken in één zone te plaatsen, en een verlichtingsrail met zes lampen in de woonkamer in een andere zone. Hierdoor kan ik al die lampen per zone gelijktijdig in- of uitschakelen en op de gewenste lichtsterkte en -kleur zetten.

Lampen kun je via het ‘Home’ overzicht toevoegen. Daarnaast kun je via de instellingen, rechts onderin, naast lampen ook accessoires, camera’s en “entertainment areas” toevoegen of bewerken. Voor lampen en accessoires kun je tijdens het opzetten, maar ook naderhand, ervoor kiezen een andere naam aan de lamp of accessoire te koppelen. Voor lampen kun je daarnaast voor specifieke icoontjes kiezen.

De entertainment areas zijn om bijvoorbeeld een Philips Ambilight tv aan je Hue systeem te koppelen. Let wel dat dit sinds de 2023-versie van Philips Ambilight tv’s niet meer mogelijk is. De tv’s worden ontwikkeld door TP Vision. Dit is dus een ander bedrijf dan Signify, welke Philips Hue ontwikkelt.

Accessoires worden onder diverse categorieën gegroepeerd, alternatief kun je kiezen om te sorteren op naam. Dit is voornamelijk handig als je erg veel lampen en accessoires hebt. Bij reeds toegevoegde accessoires kun je verder de batterijstatus zien, en bijvoorbeeld wanneer voor het laatst welke knop is ingedrukt. Mocht je bijvoorbeeld een Tap dial naar een andere ruimte hebben meegenomen, kun je zien wanneer deze voor het laatst is gebruikt. Mogelijk dat je dan bij jezelf kunt nagaan waar je hem dan hebt laten slingeren. (Spreekt uit ervaring…)

Er is erg veel mogelijk in de Hue app, en naar mijn mening werkt vrijwel alles erg makkelijk en intuïtief. Zo is het ook mogelijk om automations aan te maken. Zo hebben wij onze buitenverlichting geautomatiseerd dat deze iedere dag automatisch inschakelt zodra het begint te schemeren, en de volgende ochtend automatisch weer uitgaat zodra de zon op komt.

Ook is het mogelijk om automatiseringen aan te maken om het te doen lijken alsof er iemand thuis is, hierbij is het zelfs mogelijk om een extra ‘range’ toe te voegen, zodat de verlichting niet altijd op exact hetzelfde moment schakelt, mocht iemand je huis in de gaten houden. Zeker in de donkere dagen en tijdens vakanties kan het automatiseren prettig zijn.

Verder vind je bij Automations ook nog ‘Hue Labs’. Hierin worden prototypes en concepten van bijvoorbeeld automatiseringen gepubliceerd waar je mee kunt testen. Zo heb ik hier in het verleden een Labs geactiveerd voor de Motion sensors, zodat ik drie tijdsloten kreeg in plaats van twee voor de bewegingssensoren. Sommige Labs blijven Labs, soms verdwijnen ze, en soms komen ze uit Labs als gewone normale functie of automatisering.

De opties en mogelijkheden binnen de Hue app blijven zich ontwikkelen. In dit hoofdstuk heb ik gepoogd de belangrijkste en meest gebruikte functies toe te lichten. Mocht je nog functies tegenkomen die in dit hoofdstuk zouden moeten worden toegelicht, laat het me vooral weten!
Limitaties Hue Bridge v2.1
De Hue Bridge kent enkele limitaties ten aanzien van het aantal te koppelen accessoires en lampen. Philips Hue geeft hierover aan dat er maximaal 10 accessoires en maximaal 50 lampen aan één bridge gekoppeld kunnen worden. Het exacte aantal zal afhangen van welke lampen je gebruikt. Zo schijnt onze Hue Gradient Signe vloerlamp als meer dan één lamp te tellen voor de Bridge, doordat de vloerlamp drie verschillend instelbare delen heeft.

Deze limitatie van de Hue Bridge levert ook wel eens discussies op, en mensen die zoeken naar een oplossing, omdat Google Assistant moeite heeft met een tweede Bridge. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor, maar deze zijn niet altijd gebruiksvriendelijk of wenselijk. In dat opzicht spreek ik dan ook mijn wens en hoop uit dat er een nieuwe versie van de Hue Bridge komt, welke deze limitatie niet meer heeft, of waar deze minder beperkend is. De noodzaak voor een tweede Bridge begint ook bij ons om de hoek te komen.

Repareerbaarheid

Zo nu en dan probeer ik de repareerbaarheid van een product te belichten. Bij Philips Hue producten is dat over het algemeen wat lastiger, omdat je de meeste lampen ‘niet zomaar’ kunt openen. Op de productpagina van de Hue Appear zag ik demontage-instructies staan.

Omdat ik de Appear nog graag heel én waterdicht houd, en je met dit demonteren de lamp potentieel (onherstelbaar) kun beschadigen of andere gevaren kunt veroorzaken, baseer ik me verder op de demontage-instructies van Signify.

Ik verwacht dat het lastigste van de demontage zal zijn om de eindkappen van de lichtbronnen te verwijderen. Deze zitten namelijk dicht middels verlijmde schroefdraadverbinding. Het verbreken van deze verlijmde laag kán impact hebben op de waterdichtheid, al wordt er ook nog een rubberen ring/pakking gebruikt voor de afdichting.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/01PaEmdy6pI5laU0QY2NvYjqhIQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1SKHSVE1fGW9yjmGp2AEDzAAok6tBHXaoSJog8U6pF5rnHlMfF.jpeg?f=620xauto
De kap bovenop zou je in theorie los kunnen draaien om toegang tot de LED-drivers te krijgen

Hierbuiten oogt het redelijk eenvoudig om bij de LED-units te komen om deze, in het geval van een defect, te vervangen. Bij de Dymera werd ik getriggerd om wat te ‘klooien’ met de lamp, omdat op de website vermeld stond dat de lichtbron en voorschakelapparatuur ‘vervangbaar zijn door een professional’. In het geval van de Appear, en de meeste andere lichtbronnen waar het me eerder opviel, wordt meestal vermeld ‘niet vervangbaar’.

De doorzichtige lens is gemaakt van kunststof. Deze zit, samen met de rubberen pakking, stevig op hun plek door de aluminium ring die dus verlijmd zit. Hiervan geeft de demontage-instructie aan de lijmverbinding te verbreken door enkele keren op een harde ondergrond te slaan, en vervolgens met een groot koppel de ring los te maken.

Omdat de lamp kan beschadigen hiermee, zou ik eerst aanraden een poging te doen de lijm te verwarmen, daar dit ook bij telefoonreparaties de go-to methode is om de lijmverbinding te verbreken.

De rest oogt redelijk rechttoe rechtaan, iets wat een Tweaker met een beetje technisch inzicht prima zou moeten kunnen doen. Met toegang tot reserveonderdelen verwacht ik dan ook dat de Hue Appear prima te repareren is voor een beetje handige Tweaker. De toegang tot reserveonderdelen zal echter het punt zijn waarop dit (vermoedelijk) vastloopt.
Terug naar de inhoudsopgave

De Philips Hue Appear is een slanke, stijlvolle lamp, welke geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. De installatie van de zwarte variant was vervelend, in mijn eentje. Bij de aluminiumkleurige uitvoering is hier gelukkig een stuk beter over nagedacht.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/2-QZ-5ABwcfs5zCLr_Ln3Fyqqc4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1SKHSUZ27ppJov4lufUUsjdRn4o1uWfuy4VGrb9OrYTdC505YW.jpeg?f=620xauto

Zoals elders in de review vermeld, hadden wij de Appear eerder op de overloop hangen, maar hebben we deze inmiddels vervangen met de fellere Dymera. De lichtbron van de Appear werkt prima. In de avonduren is de hoeveelheid geleverde licht afdoende in de warmwitte stand. De lichtbron is wel een stuk feller in de stand voor normaal wit licht. Dit vinden wij echter minder sfeervol.

Na een jaar van gebruik van de Appear op de overloop hebben wij deze dan ook vervangen met de nieuwere Dymera, welke in warmwit licht een stuk helderder is. De Appear gaat bij ons beslist terugkomen als buitenlamp, daar deze met het ‘eenvoudige’ doch stijlvolle design bij veel van onze andere buitenlampen past.

Hoewel de Appear een lichtbron aan zowel de boven als onderzijde heeft, is deze niet apart van elkaar regelbaar. Dit vinden wij echter geen gemis, omdat de lamp anders voor twee zou tellen in het maximaal met de Bridge te koppelen lampen.

De Hue Appear lijkt me verder in theorie prima repareerbaar, al zijn de verlijmde schroefkappen wel mogelijk een uitdaging om het na herstel weer goed waterdicht te krijgen. Daarnaast is het de vraag of reserveonderdelen ook voor particulieren beschikbaar zullen komen. Ik hoop hier nooit achter te hoeven komen, daar ik verwacht dat de lichtbron voldoende lang mee zal gaan.

Al met al is de Appear een prima keuze, zeker voor de prijs waar deze regelmatig voor verkrijgbaar is. Een stuk aangenamer geprijsd dan de Dymera lever je alleen wel in op de maximale helderheid. Wél zou de aluminiumkleurige Appear hoger scoren, vanwege het installatiegemak, dan dat ik deze zwarte Appear geef: vier sterren voor de zwarte variant. De aluminiumkleurige zou de volle vijf sterren krijgen!

Hue review series

Zoals gezegd heb ik inmiddels meerdere Philips Hue producten gereviewd. Zodra ik nieuwe Hue reviews schrijf, zal ik mijn best doen de andere reviews bij te werken met verwijzingen naar de nieuwste reviews in dit hoofdstukje. Op het laatste bijwerkmoment was de stand van zaken als volgt:

VerlichtingAccessoiresHue SecureTerug naar boven

Afsluiting

Heb je aan de hand van mijn review nog vragen over de Philips Hue Appear, stel ze gerust hieronder in de comments. Heb je een foutje gespot of heb je aanvullingen op de review? Stuur me dan met liefde een PB'tje!

En last but not least, als je het einde van deze review hebt gehaald, hartelijk dank dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen (en eventueel een reactie achter te laten)! Ik zou het ook top vinden als je mijn review zou willen beoordelen. Dit kan rechtsboven, of onder de afbeeldingengalerij.
Terug naar de inhoudsopgave

Heb jij ook een Philips Hue Appear wandlamp - Zwart?

Ik vind dit echt een schitterende lamp en heb hem serieus overwogen maar de prijs :X

Ik ben uiteindelijk voor een qua uiterlijk vergelijkbare Ikea GRÖNSPRÖT gegaan. Die is iets korter en voelt kwalitatief iets minder maar daar kun je zonder problemen de kappen eraf halen en de spots vervangen.
Bevestiging is ook bijzonder vergelijkbaar emt een basisplaatje met een rubber alleen zijn de draden intern iets langer waardoor het als je alleen bent goed te doen is om op te hangen.
Vervolgens 2 Tradfri spots ingedaan.

Nee het is geen Hue en de spots zelf zijn minder maar €40 vs €120 vond ik het proberen wel waard (al had ik alles in de aanbieding voor €30). Wellicht een leuk alternatief voor mensen :)

Verder over je review, nette review voor een lamp hoor en duidelijke foto's!
Hi @sapphire, dank voor je reactie! Ik was zelf nog niet bekend met die lamp van IKEA, mooie toevoeging! Daarnaast zou je daar (als je per se Hue wil) ook Hue spotjes erin kunnen prikken. Voordeel van jouw oplossing is dat die, ten opzichte van de Appear, wél boven en onder apart geschakeld kunnen worden! En pricewise is het inderdaad een stuk aangenamer geprijsd.

Nu kan ik het op de site van IKEA niet vinden, maar dat kan jij wellicht vertellen. De lensen, zijn die, net als de Appear, van kunststof? Of zijn die wel degelijk van glas gemaakt? Ik vermoed kunststof a.d.h.v. de foto, maar zeker weten doe ik het niet.
hartstikke kunststof, ik ben dan ook benieuwd hoe lang het duurt voordat de bovenste dof word van vuil ondanks dat ik hem probeer schoont e houden.
Dat ook, maar ik ben ook benieuwd hoe het zich houdt met UV-straling. Ik heb al diverse reviews voorbij zien komen van andere buitenlampen, zowel Hue als andere merken, waarbij het kunststof na verloop van tijd (enkele jaren) scheurt door veroudering van het kunststof onder invloed van UV-straling
Ik heb al bijna 3 jaar de Hue Appear aan de muur hangen (buiten, ongeveer 8 stuks), tot nu toe geen problemen gehad.
Hi @_Richie_ , dank voor je reactie. Fijn om te lezen dat je dusver gelukkig geen problemen ervaart met de Appear! Heb jij ze op een zonnige plek hangen? Mogelijk dat direct zonlicht nog verschil zou kunnen maken.

Alvast bedankt!
Ze hangen om mijn huis in elke windrichting; overdekt en vol in de zon. Tot dusver nog steeds geen problemen.
Ik heb wel de ervaring dat de Hue klantenservice steeds lastiger doet met garantieclaims helaas. Dat vind ik wel jammer ( ik heb bijna 100 hue producten, dat er eens wat kapot gaat is voorstelbaar).