Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Reviewer mobiele apparaten 8 maart 2016

De Galaxy S7 borduurt voor een groot deel voort op de Galaxy S6 wat gebruikte materialen en insteek betreft. Wel is het ontwerp verder verfijnd, heeft het toestel een grotere accucapaciteit en grijpt het terug op twee oude waarden van Samsung: waterdichtheid en een micro-sd-slot. De nieuwe Exynos 8890-chipset is weer een flinke stap voorwaarts, en het toestel richt zich op entertainment met gaming en virtual reality. De camera is misschien nog wel de grootste vooruitgang. Deze is een stuk lichtsterker en vangt meer detail, ondanks het geringere aantal megapixels. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
27
Score: 4
13
Score: 3
6
Score: 2
3
Score: 1
1
+2
arc. 28 februari 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

De S7 lijkt vooral een update van de S6: in essentie zijn alle pro’s van de S6 overgenomen en zijn er verbeteringen aangebracht waar nodig: uitbreidbaar geheugen, de waterbestendigheid is terug en verbeterde accuduur. Het is daarom alleen maar logisch om een Galaxy S7 boven de Galaxy S6 te verkiezen.

Pluspunten

  • Goede batterijduur en oplaadtijd
  • Sterke behuizing
  • Prachtig scherm
  • IP68 waterdicht
  • Extern geheugen

Minpunten

  • Zwaarder
  • Geen IR blaster
  • TouchWiz
  • Geen Adoptable Storage

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+2
xs4me 24 mei 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Goede all-round telefoon, maar gezien de prijs zijn er, mits je minder brede wensen hebt, vast betere alternatieven waar je flink wat centen mee bespaard. Als prijs geen rol speelt een no-brainer gezien de gebrekkige concurrentie op "echt all-round top" niveau. De beoordeling is dus ook echt "premium kritisch".

Pluspunten

  • Scherm
  • Solide afgewerkt
  • Hardware
  • Camera
  • SD Card uitbreiding
  • Geluid via koptelfoon prettig

Minpunten

  • Prijs
  • Accu niet vervangbaar
  • Front (selfie) camera valt wat tegen.
  • Via de randen bedien je soms per ongeluk 't scherm
  • Screen On Time matig
  • Custom rom aanbod vrij beperkt ivm Exynos
  • Geluid via speaker matig
  • Fingerprint unlocken werkt niet lekker

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 2

+1
THETNTBOX 10 maart 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Geweldig product! Een heel mooi design. Waarom heb ik hem gekozen? Wat vind ik ervan? Lees mijn review!

Pluspunten

  • Heel mooi design (Lux)
  • Lange batterijduur
  • Heel snel
  • Geweldige camera
  • Waterdicht

Minpunten

  • tot nu toe geen (moet nog vinden)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+1
Kpomp33 24 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Dit vind ik beetje te duur voor wat ze vragen, maar het is wel mooie telefoon.

Pluspunten

  • Uiterlijk!
  • 32GB ( Er kan Mirco SD in! )
  • Vingerafdruk inlog!

Minpunten

  • Camera defect

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4

+1
Niek_Luinge 8 juni 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Wit

Toptelefoon, heerlijk snel, handzaam, goed scherm

Pluspunten

  • Mooi design
  • Ligt goed in de hand, niet te groot
  • Fantastisch scherm
  • Snel!

Minpunten

  • Touchscreen minder gevoelig dan vorige (Note 3)
  • Batterijduur valt me tegen
  • Geluid blijft een zwak punt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gebruiksgemak Score: 5
Accuduur Score: 3
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4

0
magnat505 17 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Telefoon voelt goedkoop aan voor wat je krijgt te duur. Overgestapt van iphone 7, en als ik het vergelijk met elkaar krijg je de onderstaande minpunten.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Lagg is weg na update van samsung

Minpunten

  • Accuduur
  • Bouw kwaliteit
  • Last van lagg
  • Duur / Geluid via speaker matig
  • vingerprint werkt vaak niet
  • Moeilijk doen met SD kaart voor meer opslag
  • Op automatische stand slechte camera resultaten
  • Slechte DAC

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Accuduur Score: 1
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Design Score: 3
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 2

0
Drakensteine 29 maart 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Prachtige smartphone

Pluspunten

  • Design
  • Scherm
  • Accuduur
  • Vingerafdrukscanner
  • Erg snel
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Camera

Minpunten

  • Gevoelig voor vlekken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

0
Hark 14 maart 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Ik was geen Samsung fan, maar toch gekocht vanwege de goede camera en de verbeterde software. Hij bevalt zeer goed, de camera is uitstekend, de telefoon is supersnel, zie er gelikt uit en de software is inderdaad flink opgeschoond vergeleken bij vroegere Samsungs.

Pluspunten

  • Heel goede camera
  • Snel
  • Goed scherm
  • Waterdicht
  • Mooi design

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

0
adiaguilev 10 maart 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

redelijk

Pluspunten

  • batterij
  • geheugen is uit te breiden
  • iets sneller

Minpunten

  • zo ver kan niet noemen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 2

0
Jasperverduijn 30 oktober 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Zeer fijne telefoon, ik bezit 'm nu een paar maanden en heeft tot nu toe altijd perfect gewerkt. Lekkers snel Ún in een heeeulll mooi jasje.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Waterdichtheid
  • Opslag
  • Camera
  • Design

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3

JoostSmeetsNewbie 14 juni 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart (Product gekocht)

Telefoon ligt me lekker in de hand, en het design is na mijn mening ook beter uitgewerkt, beter dan de edge versies in ieder geval. Was in het begin wat aan de dure prijs, maar goed. Ben er tevreden mee!

Pluspunten

  • Goede camera
  • Laad sneller op
  • Gaat lang mee
  • Waterproof
  • Snellere proccesor

Minpunten

  • Camera voorin
  • Sterkte & kwaliteit van geluid valt tegen

Eindoordeel

Score: 4
GjaltPNewbie 29 mei 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Kort maar krachtig. Dit is een top toestel. SD-kaart-opslag kan veel groter dan wat is aangegeven. Ik heb er nu een kaartje in zitten van 500 GB en werkt perfect.

Pluspunten

  • zeer goede camera
  • lange accuduur
  • scherp beeldscherm

Minpunten

  • veel extra app's

Eindoordeel

Score: 5
HallonRubus 4 mei 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

En jaar na de release eigenlijk een veel betere deal dan eerder. Je merkt aan weinig dat de telefoon al een jaar op de markt is gebracht als topmodel. De software is lelijk maar wel gebruiksvriendelijker dan menig andere skin. Het scherm is goed, maar overtreft overdag LCDs niet.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede camera
  • Gebruiksvriendelijke software
  • Metalen frame voelt zeer degelijk, zelfs vergeleken met andere metalen telefoons

Minpunten

  • Geen USB C
  • Fysieke navigatietoetsen zijn erg 2011
  • Bloatware apps ruim aanwezig
  • OLED paneel zal beperkte levensduur hebben (inbranden, verlies helderheid)

Eindoordeel

Score: 5
MamacitaNewbie 23 april 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

De prijs ligt hoog voor de smartphone, maar kortom wel altijd blij mee geweest, nooit last van gehad. Kortom top telefoon.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Snel opgeladen
  • Design

Minpunten

  • Glad in de hand
  • Camera voor
  • Word soms warm

Eindoordeel

Score: 5
Reaver 13 april 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Fijne smartphone die snel is en die over een hele goede camera beschikt.

Pluspunten

  • Camera
  • Snel
  • Vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Houdt niet fijn vast in 1 hand

Eindoordeel

Score: 5
MarcelGo 15 maart 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Top telefoon, doet alles gewoon goed, wat je er van verwacht! (alleen andere launcher..)

Pluspunten

  • zeer goede camera
  • mooi scherm

Minpunten

  • accu valt tov 5s toch een beetje tegen

Eindoordeel

Score: 4
Tester2.0 3 maart 2017

Samsung Galaxy S7 32GB RosÚ Goud

Geld zeker waard!

Pluspunten

  • Mooi
  • Lange batterijduur
  • Laad snel op
  • Ligt gemakkelijk in de hand
  • Snel
  • Veel hoesjes voor

Minpunten

  • Groot en zwaar
  • Laat snel vallen

Eindoordeel

Score: 5
RobinFM 9 februari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Na jaren alleen maar Windows-toestellen is dit mijn eerste Android-telefoon. Ik was sceptisch en Android vind ik nog altijd erg rommelig, maar ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt.

Pluspunten

  • Scherm is top
  • Veel functies
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Android is een rommelig OS

Eindoordeel

Score: 4
Sverre83 26 januari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Tot nu toe erg tevreden met deze telefoon. Hij werkt lekker vlot, heeft een goede camera en de batterij gaat lang mee. Tot nu toe nog geen grote minpunten gevonden op adoptable storage na. Hier was ik mij al van bewust, voor mij is het geen probleem.

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Mooi design
  • Zeer goede camera
  • Vingerafdrukscanner werkt vlot
  • Snel
  • Knoppen zijn erg fijn
  • Goede batterij en laadt snel op

Minpunten

  • Geen adoptable storage
  • Wordt warm met fast charging

Eindoordeel

Score: 5
Edwin v Delft 23 januari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Hiervoor een Galaxy S6 gehad, overstap naar de S7 gemaakt. Vanaf het moment dat je hem aan doet voelt hij al beter dan zijn voorganger. Rondingen in het glas voelen fijn aan, camera beter en sneller. Vingerafdrukscanner veel sneller, betere batterij en wordt minder warm. Kortom een perfecte ervaring!

Pluspunten

  • Snel
  • Premium buildkwaliteit
  • Prachtig scherm
  • Geweldige camera
  • Snelle vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Bloatware
  • Trage updates

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
sean29920 13 januari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Een van de beste Samsung telefoons die ik heb gehad. ik heb altijd Samsung telefoons gehad, dit vanaf de Galaxy S3. Ik heb wel gewacht met het kopen van de Smartphone, ik vond de aanschafprijs van 700+/- teveel pijn doen in mijn portemonnee dus gewacht op een goede prijs.

Pluspunten

  • Vingerscanner
  • Voelt solide
  • Snel
  • Goede Camera
  • IR Blaster

Minpunten

  • Iets te groot (voor mij)
  • Glazen achterkant
  • TouchWiz

Eindoordeel

Score: 5
TristanBorst 30 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Goud

Mooi snel toestel met een geweldige camera en een hoog prijskaartje

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Goede en snelle camera
  • Vingerafdruksensor
  • Rap
  • Geweldig Amoled-scherm
  • Lange batterij duur
  • Waterdicht
  • Always on display

Minpunten

  • Bloatware
  • Edge heeft weinig toepassingen
  • Grote kans op barsten

Eindoordeel

Score: 5
Valo 28 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Valt bijna dagelijks spontaan uit. Dan moet de telefoon herstart worden door volume down, uit/aan knop en de home knop tegelijk in te drukken. Ik denk dat het spontaan uitvallen gemiddeld tweemaal daags plaatsvindt. Telefoon wordt ook soms enorm heet, waarbij die ook weer kan uitvallen.

Pluspunten

  • Zeer goed beeld
  • Zeer goede camera

Minpunten

  • Gemiddels tweemaaldaagse reboots
  • Telefoon wordt soms superheet (evt icm reboot)
  • Vingerafdrukscanner werkt niet goed. Iphone vingerafdrukscanner is beduidend beter

Eindoordeel

Score: 1
Darks 23 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Na 6 maand nog steeds erg tevreden van dit toestel. Draait erg stabiel en vlot, haalt makkelijk het eind van de dag en heeft een uitstekende camera. Enkel de kwaliteit van de luidspreker had wat beter gemogen.

Pluspunten

  • Performance
  • Batterij
  • Camera

Minpunten

  • Luidspreker

Eindoordeel

Score: 5
NightShift 22 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Valt niet veel meer over te zeggen behalve dat het goede prestaties levert.

Pluspunten

  • Design
  • Ergonomischer dan de voorgangers
  • Licht
  • Support en updates veel frequenter dan normaal voor Samsung
  • Geen ontploffende accu

Minpunten

  • Prijs blijft hoog

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy S7?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch Samsung Galaxy S8+ LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*