Even een toelichting op de toelichting hierboven en waarom ik de minpunten bij minpunten zet.
De afgelopen 2 maanden heb ik 1 maand de iphone 7 gebruikt, en de andere maand de galaxy s7.
Bij hetzelfde gebruik, dat is dan wel mijn gebruik, was de S7 elke dag rond een uur of 17:00 leeg, 7:00 uit de lader. De iphone was bij dit zelfde gebruik pas om 21:00 leeg. Hierbij stond de helderheid bij beiden toestellen op automatisch, en heb ik omdat de galaxy s7 vaak iets minder helder stond deze zelf steeds iets feller gezet.
De bouwkwaliteit van de s7 vind ik zelf niet geweldig. Ik hou mijn telefoons altijd zonder enige bescherming gewoon in mijn broekzak. Na 1 maand waren er een paar micro krassen op de iphone 7 te zien, na 1 maand in dezelfde broekzak was de s7 helemaal onder gekrast, vooral de achterkant, hoewel er op het scherm aan de voorkant ook een aantal krassen zitten.
Bij tijden voelt de s7 traag aan, dit komt omdat er af en toe lagg te ondervinden is, hier had de iphone 7 geen last van. Echter na een update op 30 december 2016 lijkt zowat alle lagg te zijn verdwenen. Wat ook opviel is dat bij de media markt iets via bluetooth connecten was bijna onmogelijk, de bluetooth sloeg steeds vast (ik denk door de enorme hoeveelheid apparaten), de iphone van mijn vriendin had hier geen last van.
De vingerprint heb ik meerdere keren ingesteld en zo goed mogelijk geprobeerd te registreren op de s7, toch werkt hij regelmatig niet en moet ik alsnog mijn pincode invoeren. De iphone 7 had hier af en toe ook last van, maar stukken minder in elk geval.
Persoonlijk vind ik het irritant om met een sd kaart te werken in de samsung, ik heb nog niet helemaal door hoe ik daar nu alle data en apps op krijg en sommige dingen zijn nog steeds niet gelukt, ik had graag een optie gehad met 128gb en dan maar iets duurder.
Na ongeveer 200 foto's met beiden toestellen te hebben gemaakt ben ik er vrij zeker van dat de foto's van de s7 echt niet goed zijn op automatische stand. Op de pro stand waarbij je zelf de iso, sluitertijd etc in kan stellen komen de plaatjes beter uit de bus dan bij de iphone 7, echter op automatische stand, waar je vaak snel even een plaatje mee maakt zijn de foto's gewoon echt niet goed, vooral als het wat donkerder is of er veel tegenlicht is.
Bij muziek luisteren klinkt met dezelfde app, dezelfde standaard instellingen zowat alle muziek zeer slecht op de galaxy s7 vs de iphone 7. Ik vind dit echt een misser, mijn 400 euro koptelefoon klinkt echt heel slecht, en ik dacht bijna dat hij kapot was.
Al met al vind ik de s7 voor wat je krijgt best duur, de betaalde prijs van 600 + 45 euro sd kaart is echt te hoog voor wat je krijgt. De iphone die dus 880 - 645 = 235 euro meer kost was het meer dan waard.
De komende tijd zal ik 2 filmpjes toevoegen waarin de verschillen in camera goed te zien zijn.
filmpje iphone 7:
filmpje galaxy s7: volgt snel