Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 5 november 2020

AMD Ryzen 5 5600X, Ryzen 7 5800X, Ryzen 9 5900X en 5950X

De AMD Ryzen 5 5600X is vooralsnog de betaalbaarste optie in de Ryzen 5000-serie, waarmee AMD zijn blauwe concurrent op vrijwel elk vlak het nakijken geeft. Zelfs dit model verslaat de Core i9 10900K in games. Door de prijsverhoging zijn de nieuwe Ryzens (nog) niet zo'n prijs-prestatiemonster als de voorgaande generatie. Zéér goed presterende processors zijn het echter wel. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
28
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+3
pclinde 24 december 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

De Ryzen 5 5600X is de instapper van de 5000-series van AMD. Met de nieuwe Zen 3-generatie levert AMD forse IPC-verbeteringen wat vanaf de eerst benchmark direct merkbaar is. Single-core prestaties gaan door het dak en multi-core prestaties mogen er ook zijn.

Pluspunten

  • Single- en multi-core prestaties.
  • Zen 3-generatie (architectuur) = krachtig.
  • IPC-winsten.
  • Energie-efficiëntie.
  • Compatibel met 400- en 500 series moederborden.
  • Prima overklokker.
  • Ondersteuning voor PCIe 4.
  • Prijs-prestatieverhouding.

Minpunten

  • Overklokken levert ruwe prestatiewinsten, maar doet weinig voor gaming.
  • Geen geïntegreerde GPU.

Eindoordeel

Score: 5

+1
Marn1X 28 december 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

PBO2 maakt overclocken makkelijk en met een beetje extra tweaken draait je systeem nog sneller (max boost offset) en koeler (negative curve optimizer).

Pluspunten

  • OC makkelijk tot 4,8GHz
  • Draait stock erg koel
  • Gameprestaties

Minpunten

  • Aantal cores

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Warmteproductie Score: 4

0
Hephie 20 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Geupgrade van een 2700x en een x470 aorus moederbord, naar deze 5600x in combinatie met een Gigabyte B550 AORUS PRO V2 moederbord.

Pluspunten

  • Prijs / Kwaliteit
  • - 20% improvement tov 2700x

Minpunten

  • Stock koeler

Eindoordeel

Score: 5

Nickkname 20 juni 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Tray

Processor doet het goed. Het monteren van de koeler was een beetje een geklooi (geen stock koeler). Maar het lukte uiteindelijk wel.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Montage ging wat onhandig, koelpasta was al aangebracht.

Eindoordeel

Score: 4
FireWarner 3 februari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Een krachtige chip met veel waar voor je geld.

Pluspunten

  • Price-Performace
  • Krachtig monster voor een r5
  • Single core performance
  • Zen 3

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
GrolschhNewbie 22 januari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Overgestapt naar 5600x vanaf i5-7600k nadat ik een 3070 heb kunnen bemachtigen en op 144hz wilde gamen. Op het moment watergekoeld en licht overgeklokt: werkt fantastisch! Twee schermen 1440p op 144hz.

Pluspunten

  • Krachtig voor bedrag
  • Goed overklokbaar

Minpunten

  • Slecht herkenbaar in NZXT CAM

Eindoordeel

Score: 5
rover87 18 januari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Van een Intel i7 2600K uit 2011 naar een AMD Ryzen 5600x is een enorm verschil, ook qua verbruik. Met een lichte ondervolt boost hij hoger en loopt ook nog eens koeler.

Pluspunten

  • Snel
  • Zuinig
  • Hoge clock

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
maikel049 20 oktober 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Zeer snelle processor voor vrijwel alle taken behalve zware professionele workloads. Zeer geschikt voor gaming, editing, office taken. Een betaalbare allrounder. Had in plaats van de meegeleverde koeler graag een paar euro korting gehad.

Pluspunten

  • Snel
  • Overlcockbaar
  • Betaalbaar

Minpunten

  • Meegeleverde koeler is "mwa.."

Eindoordeel

Score: 5
MatsSpier04 24 juni 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Zeer krachtige 6-core vergeleken met intel en ook vorige amd generaties.

Pluspunten

  • snel
  • redelijk overklokbaar
  • zuinig

Minpunten

  • duur
  • stockkoeler

Eindoordeel

Score: 4
NLxDoDge 23 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

De perfecte gaming CPU voor het middensegment voor 2021. Ook voor werken is 6 cores gewoon wenselijk. En simpel 4.6Ghz haalt deze CPU met een 240 AIO op hooguit 55 graden onder load zeker. Door overname geen stock koeler gekregen, dus geen idee of die slecht is.

Pluspunten

  • Erg zuinig
  • PCIe 4.0
  • Automatisch overclock werkt goed
  • Ram OC op 3600 CL 14
  • Makkelijk installeren en AM4 koeler ook

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
Solle71Newbie 18 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Loopt als een trein, in combinatie met Corsair 3600Mhz geheugen, geen minuut spijt van gehad. Installatie op een Gigabyte Aorus Pro X570 moederbord was simpel, ook eerst eventjes bios update doen, mocht dat nog nodig zijn. Stockcooler is beter te vervangen door deftige luchtkoeler of AIO waterkoeler.

Pluspunten

  • Snel
  • Kwaliteit - prestaties

Minpunten

  • AMD wordt ook prijzig
  • Stockcooler

Eindoordeel

Score: 5
gedomarkNewbie 1 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

AMD Ryzen 5 5600x is een zeer goede processor vanuit de cpu kan je later nog upgraden naar een iets nieuwere cpu van amd zoals Ryzen 7 of ryzen 9, wat niet bij intel is. Naast de fijne cpu is de multi threading zeer goed van de cpu ook.

Pluspunten

  • goed in multi processen
  • werkt goed voor prijs

Minpunten

  • duurder dan vorige cpu

Eindoordeel

Score: 5
TV96 30 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Goed werkende mid-range CPU van AMD. Ik gebruik hem i.c.m. het AUROS B550 V2 moederbord. Heel tevreden over deze CPU! Enige nadeel is de Stockcooler. Als je de CPU continu op turbostand laat lopen tijdens het gamen (4,6 ghz), dan is de stockcooler niet voldoende om hem cool te houden.

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Snel

Minpunten

  • Stockcooler

Eindoordeel

Score: 5
FunFair 28 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Jarenlang AMD gebruiker geweest, tot de eerste i5/i7 serie van Intel. Ik heb deze 5600x gekocht als upgrade van mijn 4e generatie Intel systeem (4790k). Sinds de 5xxx serie heeft AMD de troon weer gestolen. Ik hou van een snelle en stille PC!

Pluspunten

  • Prijs - prestatie verhouding
  • Wordt niet zo heet
  • Zuinig

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
DennisH82 25 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Zeer snelle 6 core 12 thread van AMD, presteerd heel goed, gaming, multitasking, etc. Alleen jammer dat AMD de prijzen flink heeft verhoogd tegenover de vorige generatie. Word met stock koeler geleverd, maar die zou ik niet gebruiken.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Efficient
  • AM4 platform

Minpunten

  • Stock koeler
  • Geen igpu (mocht je die nodig hebben)
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
RonanWNewbie 24 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Overgestapt vanaf een 7700K, en geen spijt van gehad. Ik heb helaas niet de kans gehad om de SAM te gebruiken, maar ik ga het zeker proberen als de Bios update er is. Aanrader

Pluspunten

  • Zuinig en efficiënt
  • Prima overclock
  • SAM ondersteuning

Minpunten

  • Duurder dan laatste generatie

Eindoordeel

Score: 4
hgBrussieNewbie 24 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Super processor. 200 fps op max settings (samen met 6900XT) in 2k in Siege of Call of Duty MW. Multitasking zonder issues. Nadeel: AMD pinnen kans op schade bij slechte plaatsing. Boxed cooler koelt minder goed dan duurdere oplossing.

Pluspunten

  • Top game prestaties
  • Multitasking
  • Stroomverbruik

Minpunten

  • Pinnen connectie met moerbord
  • Boxed cooler

Eindoordeel

Score: 5
LvanderVossenNewbie 16 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Heb deze CPU gebruikt voor mijn eertse PC build en hij bevalt me erg goed. De goeie singlecore snelheden zorgen voor een fijne game ervaring. Deze CPU is betaalbaar vergeleken met de rest van de ryzen 5000 series.

Pluspunten

  • Prijs vs Performance
  • hoge single core snelheden
  • koeler inbegrepen

Minpunten

  • beperkt aantal cores

Eindoordeel

Score: 5
Dave M. 10 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Nu een aardig tijdje in bezit (~4maanden) eerste periode vrij instabiel geweest bij OCen, maar gelukkig na wat recente BIOS updates op m'n B550 van ASUS draait hij stabiel op 4,7GHz 1,36V. Behaalde Cinebench-R23 scores (10-04-2021): M.C.:11810 S.C.:1530 bij max. temp:83C. (koeling: Kraken x73 push+pull, PC-O11, 9x SL120 fans)

Pluspunten

  • AMD koeler inbegrepen
  • Stabiele OC's (vanaf maart ong.)
  • Erg goede prijs-kwaliteit verh.

Minpunten

  • geen optie om een (wellicht) goedkopere tray versie te kopen, dus zonder AMD koeler

Eindoordeel

Score: 5
BlackCobraNewbie 9 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Erg blij met deze AMD CPU. Icm een mooi 550 mb en een flinke videokaart draaien mijn games op full spec, ook in VR. Voor deze kaart gekozen vanwege goede prijs / kwaliteitsverhouding en reviews, maar zeker ook de lage tdp.

Pluspunten

  • Nieuwe generatie cpu
  • Lage tdp
  • Past in 500 mb
  • Pcie 4 ondersteuning

Minpunten

  • Geen geïntegreerde gpu, niet altijd een nadeel

Eindoordeel

Score: 5
SpongobobNewbie 9 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

De bijhorende koeler is naar mijn gevoel net niet voldoende voor deze CPU. Blijft met een ARCTIC Freezer 34 eSports DUO mooi op 50 - 55 graden onder 100% load. Qua prijs - performance een geweldige CPU!

Pluspunten

  • Prijs - prestatie verhouding
  • Temperaturen

Minpunten

  • Geen geweldige OC
  • Koeler is onvoldoende

Eindoordeel

Score: 5
zubejrNewbie 7 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

heb dit gekocht met de b550 gaming x v2 en werkt uitstekend na de bios update goeie clocks en goeie fps perfecte processor zeker beter da de amd ryzen 5 3600. het was ook zeker makkelijk te installeren

Pluspunten

  • hoge clocks
  • geschikt voor overclocken
  • genoeg threds

Minpunten

  • geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5
taracebulbaNewbie 26 maart 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Ik vrijwel altijd een Intel CPU gebruikt maar ben dus nu volledig overtuigd van de Ryzen processoren van AMD en vooral deze geweldige 5600X. Dit is gewoon de beste mid range CPU voor gamers. Ik heb deze op mijn X570 MB geinstalleerd, icm met de stock koeler. Werkt perfect.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Geweldig voor games
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
qizu 12 maart 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

CPU zoals verwacht. Geen toeters of bellen. Wel een CPU die voor builders zijn die weten wat ze doen. Aangezien kans groot is dat je bios van te voren een update moet hebben. En overclocken niet zoals bij intel.

Pluspunten

  • Prestaties
  • AMD ryzen PBO

Minpunten

  • Ik krijg mn overclock niet stabiel
  • prijs vs ouders versie.m

Eindoordeel

Score: 5
bcwtje 8 februari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Super krachtige cpu. Voor gamen niet echt meer nodig dan dit volgens hardwareunboxed. Gameprestaties nagenoeg gelijk aan intels huidige i9/i7 varianten. Prijs helaas wat hoger in vergelijking met ryzen 3000. Klokt gemakkelijk naar 4,850ghz (+200mhz over stock) met pbo2. Memory loopt stabiel op 3600mhz en fabric clock op 1800mhz.

Pluspunten

  • Prestaties, vooral single core
  • Goede clockspeed boost met pbo2
  • Pcie 4.0
  • Gebruikt veel minder stroom dan Intels opties

Minpunten

  • Prijs
  • Slecht leverbaar

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 5600X?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee