€ 59,90 bij Megekko

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Leuke upgrade over de oude Shadow Rock TF, visueel en prestatietechnisch. Puur op CPU temp is het een middenklasse luchtkoeler, echter zal je vooral voor jezelf moeten afvragen of extra airflow tegen je moederbord in jouw situatie nodig/gewenst is. Verder gewoon netjes stil.

Pluspunten

• Degelijke prestatie op een 7700K
  • Stil. Alleen op 100% wat hoorbaar maar waarom zou je op 100% fan draaien.
  • Bouwkwaliteit, afwerking en uitstraling ok.
  • Blaast tegen je moederbord aan en koelt componenten rondom de CPU daarmee (maar, check of dat in jouw situatie handig/nodig is)

Minpunten

• De zin/onzin van die VRM koeling is situatie specifiek, niet eenzijdig over te oordelen als 'beter'; soms nodig, soms kan het geen kwaad, soms is het overbodig, wij kunnen daar niet hard over oordelen.
  • Meerprijs boven een standaard middenklasse tower met vergelijkbare koel/geluidsprestaties
  • Installatieprocedure ietsjes meer priegel dan een standaard toren. Vereist toegang tot achterzijde bord. Beste is eerst de koeler bouwen, daarna je moederbord plaatsen.

23 september 2017 Rapporteer

Goede bouwkwaliteit, prima vervanger voor de 95W stock koeler die m'n R7 1700 @ 3.725Mhz op ~1.35Volt aardig heet liet worden.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit, goede afwerking
  • Robuust gebouwd
  • Laag geluids niveau

Minpunten

• Geen NL handleiding (wel diverse andere)

13 augustus 2021 Rapporteer

be quiet! Shadow Rock TF 2

Waardeloze bouwkwaliteit en onbegrijpelijk montage instructies, zoals gebruikelijk bij Be Quiet. Koop iets anders.

Pluspunten

• geen

Minpunten

• bouwkwaliteit
  • onduidelijke instructies
  • fouten in de instructies

1 van 5 sterren (Waardeloos)

be quiet! Shadow Rock TF 2

Dit is een prima cooler in vervanging van mijn stockkoeler cpu 2700x overclock cpu naar 4100

is niet te groot maar doe het werk van een grote

Pluspunten

• overclock cpu
  • stil
  • niet supergroot

Minpunten

• geen

30 januari 2020 Rapporteer

be quiet! Shadow Rock TF 2

Gekocht ter vervanging van de Wraith Stealth die niet geweldig presteerde. Hoewel de Shadow Rock vrij groot is, heeft dit wel degelijk effect op de geleverde koelprestaties.

Met dezelfde belasting kwam ik op een verschil van 18 graden tov mijn voorgaande koeler.

Pluspunten

• Koelt goed
  • Ziet er goed uit in mijn computer
  • Is nagenoeg stil
  • Heeft een robuuste bouw
  • Is hoog genoeg dat het mogelijk is om een regulier formaat RAM-modules te installeren zonder hem los te halen.

Minpunten

• Montage is ietwat omslachtig door het formaat van de heatsink.

be quiet! Shadow Rock TF 2

Prima koeler, makkelijk te installeren, hangt volledig over RAM slots dus extra airflow daarover. Maar wanneer koeler is geïnstalleerd kan het lastig zijn nog geheugen te vervangen / bij te prikken. Bij mijn RAM kan (Corsair Vengeance) kan het nét met wat priegelen. Ziet er ook stoer uit.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Duidelijke installatieinstructie
  • Redelijk stil
  • Laag profiel maar toch nog genoeg geheugenruimte

Minpunten

• Geen gevonden

Heb jij ook een be quiet! Shadow Rock TF 2?