Waarom de Logitech Z906 Een receiver met losse boxen is vrij duur als je een beetje mooi geluid wil hebben. De standaard home-cinema setjes zijn wat omslachtig met een dvd speler als tuner voor de aansluitingen. Er moest dus iets komen dat zowel een DTS als dolby digital decoder heeft met een voorkeur dat deze ook THX gecertificeerd is. De Logitech Z906 is eigenlijk vrij uniek in zijn klasse en sloot prima aan bij de wensen. De tegenhangers zijn de oudere Z-5500 en de Edifier S550. Naar wat reviews op youtube te hebben bekeken ging mijn voorkeur toch wel uit naar dit nieuwere model. Inhoud verpakking De doos is groot en weegt 17.64 Kilo. In de doos vinden we 4 sattelieten, een center speaker en een subwoofer en bedienings...
"Vroeger was alles beter"
Ik schrijf deze review opnieuw nadat ik de Z906 voor de 2e keer aangeschaft heb,
Omdat de vorige dreigt kapot te gaan. Het probleem met de vorige z906 is dat zodra je stroom op de z906 zet er 3/4 lampjes gaan branden en de set eerst even 5 a 10 minuten moet opwarmen waarna je hem uit kan zetten (met een plop) en weer aan kan zetten en dan werkt hij perfect.
ik kwam de nieuwe z906 tegen voor een zacht prijsje en dacht laat ik de oude vervangen want hij bevalt mij nog steeds goed. maar de nieuwe Z906 bevalt mij dus echt minder goed. In deze review lees je waarom ik de nieuwe revisie minder vind dan de vorige revisie.
Aangezien ik de Z906 nu al een aantal jaar heb, maar hij nog steeds bij de Mediamarkt te koop is, zal ik eens een uitgebreidere review schrijven.
Ik vind dat ik voldoende waar voor mijn geld heb gekregen en ben redelijk tevreden. Toch heb ik een aantal verbeterpunten inc workaround.
Voor de prijs een goede set. Geluidskwaliteit is goed en heeft als men dat wilt een diepe bas. Met de bas voluit wordt deze alleen wat "modderig". De console had voor de prijs alleen wat luxer mogen zijn.
Inleiding
Een htpc gebruik ik voornamelijk om films te kijken en muziek te luisteren, waarbij goed geluid natuurlijk niet mag ontbreken. Om het filmgeweld nog beter te beleven heb ik de htpc aangesloten op de z906 van logitech.
UitgangspuntenStevige set met voldoende vermogen (ruimte van +/- 25 m2Surround sound voor de filmsAansluitmogelijkhedenAlgemeen
Geluid is erg belangrijk bij het goed beleven van een film. Niet voor niets zak je heerlijk achterover in de bioscoop, als er een explosie is voel je het laag immers beter dan wanneer je voor je tv zit. Nu hoef ik de buren niet bij elke film aan de deur te hebben, maar een beetje vermogen in het geluid is wel...
Inleiding Waarom heb ik uberhaupt een speakerset gekocht die zo duur is? Nou ja, de geluidskwaliteit en kracht is ontzettend groot en daarnaast...het is ook leuk om te hebben Ik had voorheen een Logitech X-210 2.1 speakerset. Daar kwam ook geluid uit, daar niet van, maar ik was erop uitgekeken. Ik wilde wat meer hebben. Een vriend van me had deze speakerset ook. Ik wist al een beetje wat de meningen waren en besloot hem gewoon te kopen. Aangezien er al een aantal reviews zijn die de doos en zijn inhoud aan het licht brengen wil ik hier verder niet in detail op in gaan. Uitpakken Ik heb de set gekocht bij 4Launch. Altijd zeer tevreden over deze winkel dus ik besloot ook deze keer om hem daar te kopen. De doos die je krijgt...
Inleiding:
In December van 2010 was ik op zoek naar een goede 5.1 speakerset voor de computerkamer en ben gaan uitzoeken wat er allemaal op de markt te krijgen was. Daar bleek niet zo heel veel keuze in te zijn en voor mijn doeleinden kwam ik al vrij snel uit bij de Z-5500 van Logitech. Helaas was daar voor mij één groot minpuntje aan, er zat namelijk maar één optische aansluiting op.
Niet meer dan 3 weken later doet Logitech de introductie van de Z906, waarop 2 optische aansluitingen zitten volgens de specificaties. Dus ik best wel de balen van, want had ik het geweten had ik erop gewacht. Maar goed ik had de Z-5500 staan en daar was ik uitermate tevreden over, dus geen reden tot klagen.
Maar na een mooie actie van Logitech om...
Deze set heb ik sinds kort en ik moet zeggen dat hij het naar verwachting doet. Hij is aangesloten middels een optische kabel op mijn HDTV aangezien ik geen duizenden Euro's wil besteden aan een duur setje. Audio is voor mij belangrijk dus 250 Euro leek mij een aardig budget, maar het hoeft niet het beste van het beste te zijn.
Het is jammer dat het enkel mogelijk is het volume van de 2 achterste speakers en de subwoofer onafhankelijk te regelen. Het zou mooier zijn als je de 2 rear speakers ook onafhankelijk zou kunnen configureren met de afstandsbediening, al begrijp ik dat dit vooral middels software gedaan zou kunnen worden (niet getest op PC overigens). De afstandsbediening werkt verder wel prima net als de bass, die geweldig klinkt.
Vorige week heb ik deze set, na het lezen van wat reviews en het beluisteren bij de Media Markt, in huis gehaald.
Bij de Media Markt klonk de set zeer overtuigend, vooral nadat de bas een flink stuk was teruggedraaid - iets onder de helft was meer dan hard zat.
Eenmaal thuis de hele boel uitgepakt; alles zat netjes in karton en plastic zakjes, goed weggestopt. De set ziet er prima uit dus ook aangesloten.
Na een aantal uren kabels trekken en speakers aansluiten (je moet het natuurlijk wel goed wegwerken...) voorzichtig maar eens geprobeerd. Er zit een mooie testfunctie in, die steeds 5 seconden een ruissignaal naar één van de speakers stuurt om te checken of de kabels goed aangesloten zitten. Het leek er op dat alles goed werkte....
Dit product is degelijk, robuust, veelzijdig en - niet onbelangrijk - produceert gaaf geluid.
Ik heb dit setje al erg lang en ben er nog steeds zeer te vrede mee. Ik heb de subwoofer wel altijd op '4' anders is het niet in evenwicht. Bass boosted muziek is zeker niet nodig! Helaas heeft Logitech zelf geen monteer stukken voor de speakers, wel mogelijk ander/merk
prima geluidsset, bas box wat aan de grote kant, naar mijn mening erg mooi.
geluid is erg goed, de controller uit schuift alle kanten op, deze is echt te licht.
de kabel die naar de pc loopt is wat aan de korte kant,
Even een korte review over volgens mij de meest gevraagde vraag over deze set.
Veel mensen vergelijken deze set me de oudere Logitech Z-5500.
Mede omdat de oudere set over een hele luide diepe bass beschikte.
Maar altijd wel een beetje overpowered was.
Dit hebben ze bji de nieuwere Logitech Z906 heel goed gedaan.
Je kunt de bass zo laag zetten dat het lijkt alsof je muziek van je mobiel luistert, maar behoudt hierbij wel de kwaliteit. Maar je kunt je bass ook zo hoog zetten dat ik (in mijn geval) bang was dat mijn gipsplaat in het plafond elk moment naar beneden kon donderen.
Ik ben overgestapt van de Logitech X-530 naar deze set en ik ben zeer tevreden.
Als je het geld hebt om deze set te kopen raad ik het zeker aan.
Er gaat een...
Heb na meerdere keren een defecte Z5500 een Z906 gekregen. Naar mijn mening is de Z906 beter dan de Z5500 als het in de bassweergave gaat. Ook de controlpod van de Z906 is naar mijn mening gebruiksvriendelijker. Al met al ben ik zeer blij met deze set.
Vergeleken met de Z5500 die ik zelf heb en nu in de winkel waar ik werk net de Z906 heb aangesloten valt het mij sterk tegen. Niet alleen deze maar de gehele nieuwe serie die logitech heeft neergezet!
ik was opzoek na een alles in een pakket en hier kom ik toch ver mee. geluid is niet normaal. kan behoorlijk hard. heb em nog niet over de helft gehad. bass box is ook al voelbaar
Dit is mijn 4e set in 20 jaar. De 1e en 2e (beide Creative Inspire/Gigaworks) waren beiden binnen 5 jaar kapot.
De 3e set, Logitech Z906 ging vorige maand, na ongeveer 10 jaar kapot, dus de kwaliteit en levensduur die je krijgt voor de aanschafprijs is deze dubbel/dwars waard.
Super geluid.
Reeds na 2 jaar volledig defect en geen ondersteuning door de klantendienst: afknapper!
Heel tevreden. Gebruik deze set voor tv, laptop en telefoon. Het beste resultaat haal je met optical cable. 3.5mm jack geprobeerd, zonder externe geluidskaart maak je geen gebruik vd volle 5 boxen. Bluetooth adapter van Logitec bijgekocht voor draadloos streamen van telefoon. Niet helemaal 5.1 surround, maar het lijkt erop.
Prima speakers voor de prijs. Geluid en bass is goed.
Zeer goede set voor de prijs. De set kan erg luid en de subwoofer produceert flinke bass. De speakers ogen kwaliteit uit en wegen ook redelijk wat. De set gaat bij mij nu al aardig wat jaartjes mee!
Zeer fijne set. Geluid is erg goed en kan behoorlijk hard
Deze surround sound set werkt zeer goed samen met de DTS Connected specificatie van mijn moederbord. muziek via Spotify Premium klinkt geweldig en je kunt zelf instellen in welke mate je surround wilt hebben of hoeveel je via de center speaker wilt hebben.
Ik bestelde de logitech z906, nog maar 2 dagen kunnen uittesten maar tot nu toe overduidelijk verliefd op het systeem. Zeer gemakkelijk op te zetten en fantastische kwaliteit! Ook genoeg opties om via verschillende kanalen je geluid af te spelen.
Kapot maar helaas kon logitech niks voor me betekenen. En wilde mij alleen een kortings code aanbieden om bij hun op de site een nieuwe set te kopen. Tot mijn teleurstelling was deze met korting duurder! Had graag een losse sub willen kopen maar die mogelijkheid kreeg ik niet.
3D effect waardeloos, ik gebruik het helaas als 4.1 set, gezien ik zelden 5.1 geluid heb wat native aangestuurd kan worden. Had graag gewilt dat automatisch switcht
Wordt gebruikt in combinatie met een PS4 via SPDIF. Bij mij staat de instellingen op DTS. De reden voor deze set was de subwoofer. De bass is dieper en zuiverder dan home cinema sets van dezelfde prijscategorie, je mist alleen een HDMI aansluiting. Voelt duur aan, maar is het niet.
Geluidskwaliteit was voor zolang hij het deed zeer goed. Helaas na 3 jaar defect (valt willekeurig uit, maakt harde 'tik' geluiden)
mooi geluid, veel bas, goede bouwkwaliteit en een mooi design, alleen jammer dat er niks wordt meegeleverd om de speakers aan de muur te bevestigen
Uitstekend, Word gebruikt voor beamer en mediaspeler. Wat een geluid. Dat geluid maakt de film wel 2 maal zo mooi
Voor een computer speaker set prima geluid. Mits goed afgesteld natuurlijk.
Netjes afgewerkt.
Een goed product van het vertrouwde merk Logitech. De meegeleverde luidspreker kabels zijn helaas veel te kort. Prijs aan de hoge kant.
Wat een ongelooflijke set, klinkt echt niet normaal goed, zeker niet als je kijkt wat je krijgt voor de prijs, echt zeer tevreden. Helaas is er wel op 1 klein ding bespaard, de middentonen.
Over het algemeen goede speakers wat je kan verwachten van computer speakers. heeft een lekkere zware bas (als je daar van houd) jammer dat je niet alle speakers individueel kan aanpassen maar verder zijn ze goed.
Fantastisch geluid voor een hele mooie prijs.
Goede speakerset met een geweldige ervaring voor films.
Geluidskaart gekocht omdat deze set blijkbaar problemen heeft met moderne moederborden die met Realtek HD Audio Manager werken. Geluidskwaliteit is goed voor een complete set van nog geen 300 euro. Redelijk "plastic" setje, maar als je niks optilt ziet het er luxe uit.
Een van mijn beste aankopingen voor de computer.
Het geluid wat hieruit komt is bijzonder goed en het is echt genieten tijdens het kijken naar een film met DTS geluid of tijdens het luisteren van hoge kwaliteit FLAC's.