€ 669,- bij Azerty

Review door de redactie

Round-up - 13x Radeon RX 9070 XT Mega-round-up - De slimste koop is niet de duurste

Maar liefst dertien AMD Radeon RX 9070 XT-videokaarten vergelijken we in deze mega-round-up op koeling, geluidsproductie en prijs-prestatieverhouding.

131 17 mei

Achtergrond - Wat ging er mis bij de AMD RX 9070 (XT)-release?

Wat ging er mis bij de release van de AMD Radeon RX 9070 en RX 9070 XT? De voorraden leken zeer ruim, maar toch schoten de prijzen de lucht in. Tweakers zocht het uit.

438 13 mrt

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
Product gekocht 0

Mooie kaart die niet al te groot is vergeleken met sommige andere kaarten. Performance is prima en kan hem goed undervolten en clocks omhoog krijgen zonder performance issues. Fans gaan wel tekeer en toen ik Adrenalin + GPU tweak 3 tegelijk aan had bleef alles maar crashen.

Pluspunten

• Geen RGB
  • Goede kwaliteit
  • Niet te groot
  • Stabiele overclock

Minpunten

• Fans kunnen flink tekeer gaan
  • AMD drivers

19 november 2025 Rapporteer
Product gekocht

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT White OC Edition 16GB GDDR6

Perfect voor deze prijsklasse. Ik beveel het ten zeerste aan als je de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Robuust gebouwd

Minpunten

• een beetje luidruchtig

22 november 2025 Rapporteer
Product gekocht

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT White OC Edition 16GB GDDR6

Onlangs heb ik de ASUS Prime Radeon RX 9070 XT White OC Edition 16GB GDDR6 gekocht ter vervanging van mijn ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Super 8GB Gaming. De nieuwe kaart is iets groter, waardoor het wat lastiger was om deze in mijn build te plaatsen dan ik had verwacht. Het is een snelle kaart, perfect voor de nieuwste games zoals Battlefield 6

Pluspunten

• Geen RGB
  • Strak design
  • Hoge framerates

Minpunten

• Formaat

Heb jij ook een ASUS Prime Radeon RX 9070 XT White OC Edition 16GB GDDR6?