De Sapphire Pulse Radeon RX 9060 XT 16GB is erg stil en de koeling van zowel de gpu als het geheugen is keurig voor elkaar. Met een lengte van 24 centimeter is de kaart wat korter dan andere RX 9060 XT's, wat hem geschikt maakt voor compactere builds, al is het geen echte dualslotkaart zoals de PowerColor Reaper wél is. Lees verder »
Ik ben erg blij met deze kaart.
Hij presteert erg goed voor wat ik ermee wil doen (CIV VII, e.d.) op 1440p en hij is ook nog eens super stil!
Dit was een mooie upgrade vanaf mijn 980 Ti.
Nog een voordeel, ik heb een Lian Li A3-mATX en bij mijn oude 980 Ti schijnde het MSI logo door de behuizing heen.
Deze kaart heeft geen lampjes en nu is de kast mooi donker :)
Daarnaast overclocked hij goed:
Deze kaart heb ik aangeschaft als opvolger van mij RX6600, ook een Pulse uitvoering van Sapphire. Ik heb geen high-end kaart nodig en twijfelde of ik überhaupt een upgrade wilde doen, maar heb uiteindelijk besloten dat ik toch wel wat meer frames kon gebruiken.
Deze 9060XT is ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger en gebruikt hiervoor zo'n 50% meer energie. Hij is echter beduidend stiller dan de RX6600 Pulse, het koelvermogen is duidelijk een stuk groter. Het duurt bovendien veel langer voordat de ventilatoren aanslaan, bij een load van 50% kan de kaart zelfs nog passief gekoeld worden, al heb ik er wel een casefan vlak onder hangen.
Het enige minpunt vind ik de prijsstelling van AMD, voor dit geld kon je een jaar geleden al vergelijkbare prestaties halen met de 7700XT. Sapphire levert echter weer een goed product, een mooie compacte kaart die stil zijn werk doet.