Gemiddelde gebruikersscore
Ik wil altijd witte toetsenborden, liefts zonder RGB kermis. Dit is een zwaar uitgevoerd solide toetsenbord (schuift niet op bureau), met een respons snel genoeg voor games. Connectie bedraad, of met dongle, of met bluetooth. Met BT werken niet alle verlichting modes. De toetsaanslag vind ik fijn, niet teveel travel en herrie, maar wel duidelijk (bijv minder dan een Ducky one). De verlichting is wel even prutsen. Het liefst wil ik totaal geen verlichting maar er is default een hinderlijk blauw breathing effect. Om dat uit te schakelen moet je LOGI software laden, en win11 dynamic lighting werkt alleen maar met LOGI software (niet zo heel erg). Met LOGI kun je wel alle toetsen een verlichting geven, en alle toetsen programmeren. Slecht: de verlichting van een toets is niet homogeen, de onderkant van een letter heeft een zwart randje, zichtbaar bij felle verlichting, door de led plaatsing.
Recentelijk gekocht ter vervanging van mijn oude G710+.
Voor TKL gegaan omdat ik graag een smaller toetsenbord wouw.
Bouwkwaliteit lijkt erg goed en het toetsenbord voelt degelijk aan.
In vergelijking met de G915 komt dit toetsenbord met een USB-C i.p.v. Micro-USB connector.
Iets wat mij opviel is dat de linker shift breed is zoals bij een ANSI layout i.p.v. smal zoals standaard bij een ISO layout.
Geen grote nadelen kunnen vinden.
Toetsen zijn iets te bewegelijk vooral kwa rotatie maar dit merk je niet tijdens het typen.
Het is wel jammer dat het € teken los is geprint op de 5 toets i.p.v. verwerkt in de toets zelf.
Maar dit is begrijpelijk omdat het anders niet leesbaar zou zijn geweest.