Wie op zoek is naar een iets compacter toetsenbord dan een tkl maar wel navigatietoetsen wil hebben, heeft aan de K65 Plus een uitstekende optie. Het keyboard is stevig aan de prijs met krap 160 euro, maar daar krijg je een lekker aanvoelend én lekker klinkend toetsenbord voor terug. De switches zijn lubed, het keyboard heeft dempend foam waar het kan en de keycaps maken het af: die hoef je gelukkig niet direct te vervangen, tenzij je licht door de legenda's wilt kunnen zien. Het keyboard is bedraad en draadloos te gebruiken, is voorzien van zo'n populaire rotaryencoder en Corsair heeft zijn software goed op orde. We testten het keyboard dankzij hotswapmogelijkheden ook met luxere Holy Panda X-switches en hoewel dat nog prettiger tikte, was teruggaan naar de lineaire MLX-switch geen straf. Een aanrader voor compacte modellen dus. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
De Corsair K65 Plus Wireless is standaard een prima bord. Hij typt lekker comfortabel en stil, de switches zijn te vervangen voor andere varianten en heeft als extra een draaiknop gekregen. Het bord is te gebruiken op zowel een pc als een Mac wat een mooie toevoeging is. Het bord is best zwaar maar dit straalt eigenlijk alleen maar kwaliteit uit. De verlichting is prima uitgevoerd maar een minpunt is wel dat de verlichting niet door de toetsen heen te zien is. Wil je dit dan moet je extra investeren in keycaps. De accuduur is prima te noemen. De iCue software werkt prima, al is deze niet altijd geliefd bij mensen. Een behoorlijk hoog geprijsd bord maar zeker de moeite waard.
De Corsair K65 Plus is een prachtig toetsenbord van uitstekende kwaliteit. Het biedt drie handige verbindingsopties via USB, Bluetooth en een draadloze USB-ontvanger. Een opvallend kenmerk is de draaiknop, die je eenvoudig kunt gebruiken voor het aanpassen van bijvoorbeeld het volume Een ideale keuze voor zowel gamers als professionals. (Foto is met custom keycaps & kabel)
Na lang twijfelen toch voor dit toetsenbord gekozen. Hij is aardig aan de prijs en voor mij de eerste mechanische toetsenbord en ik niet wist wat te verwachten van dit type toetsenbord, maar ik ben blij met de aanschaf. De toesten typen lekker en zijn fijn om aan te horen. Geen overdreven hard geluid. Ik gebruik de verlichting niet, daardoor gaat hij lang mee op een accuduur, hoewel je hem ook kan gebruiken tijdens het laden. Indien je toch de verlichting gebruikt, dan is dit opgeslagen op het toetsenbord zelf. Ben je verbonden met een ander apparaat, dan behoud je dezelfde setting. Bij mijn vorige toetsenbord was dit niet het geval en had je direct het regenboog patroon. De kleuren van de keycaps zijn rustig en niet de aanwezig. De zilveren escknop en draaiknop geven het een mooie uitstraling.
Al me al blij met de aanschaf.