De ASUS ROG Rapture GT-BE98 is een monster van een router en loopt vooruit op het finaliseren van de Wi-Fi 7-specificaties. Of de Wi-Fi 7-functies allemaal goed functioneren, is zelfs nog lastig te zeggen, aangezien clients nog geen Wi-Fi-7-specifieke technieken ondersteunen. Wat we wel hebben kunnen testen, is veelbelovend, want de router zet de hoogste draadloze doorvoerscores neer die we tot nu toe hebben gezien. Wel is er nog werk aan de winkel om de router beter om te laten gaan met ruis op de 5GHz-radioband. Ook 'monsterlijk' zijn het stroomverbruik, de wat milieuonvriendelijke verpakking en het typische gamingrouter-uiterlijk. Een mooi kunststukje van ASUS, maar op dit moment is de rest van de markt is er nog niet klaar voor. Dat maakt dat de router, zelfs als je de enorme aanschafprijs buiten beschouwing laat, geen aanrader is. Lees verder »
De Asus ROG Rapture GT-BE 98 aangeschaft omdat dit echt vooruit is op zijn tijd en omdat hij 2 10G poorten heeft (gebruik voor aansluiting NAS van 10G).
Hij is echt prachtig met zijn RGB verlichting (dan nog AURA), alleen is hij wel groot (bombastisch).
Heel positief vind ik de antennes, ik heb zelf goed internet 2 verdiepingen hoger, dus de connectie is echt top. Wifi 7 werkt ook perfect en snel, al werken er nog weinig apparaten op wifi 7, maar veel sneller dan mijn wifi 6E is hij niet.
Heb een oude Mesh Set van Asus (TUF5400AX + RP56 + RP58) en wilde met de GT-BE98 meer snelheid behalen op mijn draadloze netwerk. Gelezen dat hij een aanzienlijk hoger stroomverbruik zou hebben dan mijn oude TUF5400AX máár dacht ik, door even de VLAN ID te configureren naar poort 300 m.b.t. provider Odido zou ik mijn T54 Modem los kunnen koppelen wat één apparaat minder zou betekeken en dat idee stond mij wel aan. Besteld via BOL en de volgende dag binnen. Heel de dag bezig geweest om de configuratie rond te krijgen maar telkens de melding dat hij DHCP van ISP niet zou kunnen ophalen. Blijkt heel die functionaliteit van VLAN ID niet goed te werken door even op wat forums rondgekeken te hebben, evenals de vorige generatie AX11000 schijnt dezelfde problematiek te ondervinden. Mooi product als je hem op je Modem aansluit, Ik heb hem teruggestuurd.