Gebruikers

Score: 4
11 reviews

Prijs
€ 85,31
Specificaties M.2 80mm • 3d v-nand (TLC) • PCI-e 4.0 x4 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 22 september 2020

Samsungs 980 PRO-ssd's getest - De overstap naar PCIe 4.0

Samsung heeft met zijn 980 PRO eindelijk de stap naar PCIe Gen4 gezet en dat blijkt een flinke stap te zijn. De 980 PRO-serie is, zeker in de grotere capaciteiten, de snelste reguliere NVMe-drive die je momenteel kunt kopen. De 250GB-versie is wat langzamer dan de rest, maar nog steeds aardig rap. De prijs-per-gigabyteverhouding is echter niet best en dus is het geen aanrader, los van de te kleine capaciteit. De 500GB-versie is gunstiger geprijsd, maar de winnaar is de 1TB-uivoering. Die is per gigabyte goed betaalbaar en de snelste van het trio. Alle drives zijn wat minder rap met kleine 4k-bestandjes en Samsung gebruikt voor zijn PRO-serie voor het eerst tlc in plaats van mlc, waardoor deze drives iets minder endurance hebben dan de 970 PRO-serie. Update: inmiddels zijn er diverse nieuwe drives, waaronder de 990 Pro van Samsung, die sneller zijn, waardoor de Ultimate-award niet meer op zijn plaats is. De prijs is echter ook een stuk gedaald, reden om de ssd's te 'downgraden' naar Excellent. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
pjjongejans Newbie 22 februari 2023 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

Twee stuks nieuw gekocht. Een grote miskoop. Wordt door geen van de 4 (!!!) laptops herkend die ik gebruikte en voorgeschreven firmware update lukt dus niet. Op forums wemelt het van de gebruikers met hetzelfde probleem tussen 2020 en 2023 maar er is geen oplossing. Na 4 avonden werk ben ik de wanhoop nabij.

Samsung weigert elk commentaar. Dat snap ik wel want er zijn ook gebruikers die het product wel werkend krijgen. Voor die mensen is het een uitstekend product. Helaas is niet iedereen expert en dan zou enige ondersteuning wel prettig zijn.

Nu ook een WD Black SN770 gekocht die meteen word herkend en werkt. De prijs en kwaliteit is gelijk aan die van Samsung volgens Tweakers. Ik zou het wel weten als ik nu een keuze moest maken. Als het niet lukt gaat de Samsung 980 Pro bij het afval. 200 euro armer maar wel wijzer

Pluspunten

• Gevestigd merk
  • Goede reputatie

Minpunten

• Ondersteunt geen internationale standaarden
  • Niet gebruiksvriendelijkk
  • Alleen voor experts
  • Geen actieve firmware ondersteuning door leverancier
  • Geen support beschikbaar

1 van 5 sterren (Waardeloos)
MatHack 8 december 2022 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

Was de beste prijs/kwaliteit SSD die te krijgen was voor mijn PCIe 4.0 moederbord.

Pluspunten

• Prestaties

Minpunten

• Prijs

sma11e 21 juni 2022 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

Gebruik mijn pc vooral om te gamen, kan nog niet eens de snelheid tot zijn limiet testen... De bestanden zijn altijd instant geschreven zo snel ik ze download. Downloadsnelheid +100 Mb/s grote games zijn binnen het kwartier/20 min gedownload en geïnstalleerd. Een spel verwijderen is met een klik gebeurd. Instant!

Pluspunten

• Doet wat het adverteert, super!

Minpunten

• geen

gertvdijk 23 april 2022 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

Werkt niet lekker in M.2-PCIe 5.0 slot van mijn ASUS ROG Strix Z690-I moederbord. Allemaal PCIe AER (error) reports gespam. Firmware update tooltje voor Linux raar verpakt. Update: werkt wel goed met kernel boot parameter pcie_aspm=off (andere nadelen) of in PCIe 3.0 force link speed.

Pluspunten

• <insert algemeen bekende pluspunten>

Minpunten

• Wat rare incompatibiliteit met PCIe 5.0 slot, lagere performance en de PCI AER logs stromen vol.
  • Firmware niet op fwupd.org en de software van Samsung wordt onhandig aangeboden; geef me gewoon die binary FFS!
  • Werkt niet goed met met PCIe ASPM / power saving, laatste f/w lost ook niks op.

haha666413 14 maart 2022 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

lekker snelle ssd voor een niet al te hoge prijs niet veel op aan te merken werkt vlot zonder problemen (tot heden 26tb geschreven)

Pluspunten

• snel
  • reactie tijd

Minpunten

• prijs

reddorian 25 augustus 2021 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

Tijdens de part selection het advies gekregen de goedkopere non pro versie te kopen omdat je bij normaal gebruik het verschil in snelheid echt niet merkt.
En dat klopt, ik merk geen enkel verschil. :-)
Verder werkt hij prima, PC start vlot op en programma,s laden ook snel.

Pluspunten

• prestaties.

Minpunten

• prijs

DennisH82 28 juli 2021 Hands-on

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

Hele snelle PCIe 4.0 SSD van Samsung, goede kwaliteit, word niet te warm (icm mobo heatsink).
Nog vrij duur, er zijn goedkopere, maar als je de goede software (Magician + Data migration) erbij opteld is dat het zeker waard.

Pluspunten

• Heel snel, zeer goede prestaties
  • Prijs/kwaliteit
  • Samsung software

Minpunten

• Prijs
Balthazaar 23 januari 2021 Product gekocht

Gekocht bij MeGekko.

Pluspunten

• Snelste SSD op dit ogenblik
  • Ook te gebruiken bij PS5 uitbreiding

Minpunten

• Jouw systeem moet wel klaar zijn voor PCIe 4.0 (AMD Ryzen 3000 of Intel Ice Lake laptop)
  • Duur

ferdidraa Newbie 14 januari 2021 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

boerenbedrog is geen pro, tlc geheugen de helft van de leensduur je kunt beter wachten op pci 5 is toch backwards compatibleen hopen op mlc oor die prijs het verschil in snelheid merk je toch niet meer pci 3 4 5 maakt geen bal uit

Pluspunten

• samsung is altijd goed

Minpunten

• geen mlc
  • duur
  • beter wachten op pci 5

3 van 5 sterren (Voldoende)
schilperoordbas 12 november 2020 Product gekocht

Goede SSD!

Nog geen nadelen ontdekt of ondervonden aan deze SSD.

Pluspunten

• 1TB opslag
  • 7143 MB/s READ 5240 MB/s WRITE (uit Samsung Magician software)
  • PCI-E Gen 4 x 4

Minpunten

• In mijn ogen geen minputen

FatalError 11 oktober 2020 Product gekocht

Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB

Reviews zeggen het al, dit is een van de snelste SSDs momenteel verkrijgbaar. Veel merk je daar niet van bij normaal gebruik, en dat maakt hem pittig duur. Toch reken ik dat niet zwaar aan. Je weet dat je veel betaald voor nieuwe technologie die je (nog) niet volledig benut.

Pluspunten

• Heel erg snel

Minpunten

• maar in de praktijk merk je dat niet zo
  • flink duurder dan andere goede SSDs

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 980 Pro (zonder heatsink) 1TB?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren