Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
5
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
+3
victor1701 26 juli 2021 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

De ultieme mediaplayer iets beter en sneller. Deze Dongle kan alle beeld en geluidsformaten afspelen. Maar schijn bedriegt ik ondervond jutter problemen bij netflix en prime video. En volledige vastlopers bij plex en kodi.

Pluspunten

  • Compacte behuizing
  • Ondersteunt alle beeld (4k max 60fps met hdr) en geluidsformaten (AAC, PCM, Dolby digital, Dolby digital plus, Dolby TRueHD, DTS, DTS-HD, DTS X)
  • Uitgebreide HDMI CEC ondersteuning
  • Werkt lekker vlot en start snel op uit standby 3 seconden
  • Mooie overzichtelijke compacte afstandsbediening met verlichting
  • Zeer laag stroom verbruik
  • Spraakbesturing, ondersteunt Google assistant en Alexa
  • Android tv versie 9

Minpunten

  • Geen hdmi kabel meegeleverd
  • Weinig opslag 8 GB
  • Ondersteunt geen hdr in youtube
  • Geen automatische frame rate switching
  • Om de sirca 30 seconden is er een irritante micro jutter in het beeld
  • Kodi en plex lopen vast bij het kijken naar 4k

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Geluidskwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 2

+2
tim-w 17 februari 2021 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Goede Android TV, ook voor de digibeten.

Pluspunten

  • Eenvoudige bediening
  • Goede afstandsbediening
  • Klein en mag in de kast
  • NLZiet

Minpunten

  • Geen USB aansluiting
  • Voeding niet USB(C)
  • Geen profielen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Geluidskwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

+1
hermanh 28 april 2020 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Onlangs een Nividia Shield gekocht ter vervanging van het Smart gedeelte van mijn Samsung TV en mijn Eminent Streamer Netto resultaat een uitstekende gebruikers ervaring tegen een stevige investering.

Pluspunten

  • erg vlot in gebruik
  • AB ook voor volume en inschakeling van TV
  • Breed assortiment aan apps

Minpunten

  • prijs is relatief hoog
  • slecht verkrijgbaar in NL
  • KPN en Ziggo hebben nog geen app

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Geluidskwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5

0
StijnVP 8 januari 2021 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Véél beter dan de originele Google Chromecast!

Pluspunten

  • Stabiel
  • Hoogwaardige Chromecast-functie
  • Efficiënt
  • Beeld & Geluid kwaliteit
  • weinig bulkware

Minpunten

  • intern geheugen
  • weinig functies afstandsbediening
  • Netflix knop zit in de weg

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Geluidskwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 5

OrozarBE 22 juli 2021 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Dit is een goed toestel en een duidelijke verbetering ten opzichte van chromecast en/of smart tv. Echter raad ik sterk aan de pro versie te kopen als dit binnen de mogelijkheden valt. Deze versie heeft toch te veel nadelen.

Pluspunten

  • Afmetingen
  • Mogelijkheden
  • Betere 4k upscaling dan televisies

Minpunten

  • Niet robuust gebouwd
  • UHD HDR geeft te vaak issues via Plex/Emby
  • 32 bit
  • Slechts 8GB
  • Prijs
  • Vele minpunten ten opzichte van pro versie

Eindoordeel

Score: 3
KoningSlakkie 2 juli 2021 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Ik denk de beste media speler voor je TV, dit is geen bang for buck meer maar ik zie en waardeer zeker de meerwaarde. Deze heeft mijn google TV vervangen vanwege surround sound compatibiliteitsproblemen met mijn sony tv > optical out naar logitech Z906. Ontzettend snel, absoluut een goeie aankoop.

Pluspunten

  • Logitech Z906 (volume + aan/uit) bedienbaar!!!!!!!!!
  • Eindelijk TV + speakerset met 1 afstandsbediening bedienbaar
  • Backlight (dit kan niet goed zijn voor de batterij duur)
  • Plex speler werkt zeer soepel
  • Ontzettend snel

Minpunten

  • Netflix knop
  • Batterij duur afstandsbediening onzeker
  • D-pad beetje onwennig
  • Geen HDMI kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
PEBKAC 14 mei 2021 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Helaas heeft dit apparaat veel last van jutter en dan vooral op Disney+. Hier zijn wel enkele trucjes op te vinden (handmatige frequentie veranderen, frame rate app etc.), maar dit is toch best een hoop gedoe voor iets wat native ondersteund moet worden. Erg jammer!

Pluspunten

  • Snel
  • Beeld en geluid
  • afstandbediening
  • ontzettend veel Apps

Minpunten

  • Jutter (frame rate issues)

Eindoordeel

Score: 4
fransdeboer 10 januari 2021 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Vorig jaar gekocht en gebruik het met name om met Kodi video bestanden af te spelen.

Pluspunten

  • ondersteund veel audio en video formaten
  • goede afstandsbediening
  • regelmatig updates

Minpunten

  • hapert soms met (grote) UHD HDR video bestanden
  • geen aan/uit knop

Eindoordeel

Score: 4
Mr Mike 6 november 2020 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Velen van u denken een nieuwe media speler te kopen. Maar je kijkt rond en vind uiteindelijk een Nvidia Shield. Je kijkt op Youtube en leest dit na op Tweakers en leest alleen maar duur te weinig geheugen. Let hier niet op. Lees de review van Hardware TV

Pluspunten

  • Nieuwere Processor
  • Snel
  • Altijd up to date
  • Nvidia NOW
  • Verbeterde afstand bediening.
  • Gamen lekker vlot

Minpunten

  • Cilinder form

Eindoordeel

Score: 5
suljkan 16 september 2020 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Ik twijfelde tussen AmazonStick 4K, AmazonCube, XiaomiMIboxS en deze. Toch deze gekozen, ook al was de duurste. Binnen no-time aan, Netflix gaat super en gewoon supersnel! Ook heb ik nooit meer slechte beeld. Hij heeft geen bewegende delen dus je hoort niks. Was wel duur maar elke cent waard.

Pluspunten

  • Snel
  • Niet hoorbaar
  • Klein
  • Hoge bouw kwaliteit
  • Knoppen op AB verlicht

Minpunten

  • Knoppen voor spoelen op AB niet logisch
  • Een beetje duur
  • HDMI kabel niet meegeleverd
  • Geen aan/uit lampje

Eindoordeel

Score: 5
GregorE 3 juni 2020 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Overtreft elke "Smart-TV". Speelt en "cast" alles! Helemaal top. Er zijn goedkopere oplossingen zoals MiBox welke dezelfde functionaliteiten bezitten dan waarvoor ik de Shield gebruik. Ik betaal dus eigenlijk een premium voor een gigabit LAN poort. Dit heeft wel mijn voorkeur boven WIFI.

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Official Android-TV
  • 1 remote voor TV en SHIELD bediening (HDMI-CEC)
  • Verlichting op remote

Minpunten

  • NetFlix knop op remote
  • Geen USB poort
  • Gamestream benodigd extra bluetooth controller
  • 8GB flash had meer mogen zijn, al stream ik alles uit externe bonnen.

Eindoordeel

Score: 4
revengeyo 2 mei 2020 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Alhoewel hij dezelfde chip heeft als die uit 2015 en 2017, werkt deze nog steeds bijzonder snel. Eén probleempje.. Hij is kneiter duur, en een downgrade ten opzichte van oudere modellen.. en 8gb opslag in 2020... dat kan echt niet. Ook werkt deze op een 32 bit besturingsysteem.

Pluspunten

  • Erg vlot in gebruik
  • Chromecast ingebouwd (ik heb nog nooit zo snel iets op mijn scherm gecast zien worden)
  • Bluetooth 5.0
  • Dolby Atmos

Minpunten

  • Duur
  • 2gb ram
  • 8gb interne opslag (wel sdkaart uitbreidbaar )
  • 32 bit, kan problemen geven bij bepaalde applicaties (emulators etc.)
  • Geen usb connectiviteit
  • De afstandsbediening is kan je niet met een vinger bedienen als hij ergens ligt, want dan kantelt hij.

Eindoordeel

Score: 4
3raser 22 april 2020 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Naar mijn idee biedt Shield de beste Android TV ervaring. Hier zit ook nog eens een hele mooie afstandsbediening bij die standaard via Bluetooth werkt maar ook IR kan bedienen. De standaard afstandsbediening van de TV gebruik ik nu niet eens meer.

Pluspunten

  • Superieure kwaliteit
  • Heerlijke afstandsbediening
  • Android TV zonder haperingen

Minpunten

  • Prijzig
  • Geen HDMI kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Velvus 11 december 2019 Product gekocht

Nvidia Shield TV (2019) 8GB

Ideale oplossing die in 1 keer voor ons 3 losse apparaten vervangt; - TV abbo en kastje hoeft niet meer want ik kijk gewoon NPO Start hierop (je verdient dit kastje dus ook in een klein jaartje terug) - Chromecast - Mediaplayer met Kodi. Supersnel in gebruik en fijne afstandbediening.

Pluspunten

  • 1 afstandbediening voor alles
  • TV Abbo kan weg
  • Snel
  • Mooi beeld

Minpunten

  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nvidia Shield TV (2019) 8GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True