Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Prijs
Specificaties M.2 80mm • 3d v-nand (TLC) • PCI-e 3.0 x4 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Best Buy Guide - Ssd Best Buy Guide - Maart 2020

Ook in deze editie van de SSD-BBG zoeken we naar de beste deals van sata- en nvme-drives. Met stijgende ssd-prijzen is het lastig, maar met prijs-prestatieverhoudingen helpen we je.

55    27 mrt

Review - Samsung 970 EVO Plus - Populaire serie op herhaling

Samsungs m2-drives voor mainstreamtoepassingen zijn aan de derde generatie toe. Eerst komen de 970 EVO Plus-drives tot 1TB beschikbaar. We zijn benieuwd naar de prestaties.

79    22 jan '19

Best Buy Guide - Ssd Best Buy Guide - Augustus 2019

We zetten de prestaties én de prijzen van sata-drives en nvme-ssd's op een rijtje om je te helpen de goedkoopste en best presterende ssd's te kopen.

153    24 aug '19

Best Buy Guide - Ssd Best Buy Guide - Oktober 2019

We zetten de prestaties én de prijzen van satadrives en nvme-ssd's op een rijtje om je te helpen de goedkoopste en best presterende ssd's te kopen.

52    22 okt '19

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
15
Score: 4
3
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
Leon Straathof 6 september 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Begrijp me niet verkeerd dit is een hele snelle goede SSD en toch let op de meerprijs of hij het waard is voor jou.

Pluspunten

  • Hoge snelheid
  • Handig in te bouwen

Minpunten

  • Duur in vergelijking met Sata SSD

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
7ven 28 augustus 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

In de reviews steekt deze ssd er aardig bovenuit, dus bij een nieuwe build na 10jr deze er maar in gestoken. De eerste levering was DOA, de vervanging was snel geregeld en ging lekker vlot.

Pluspunten

  • Snel als het werkt

Minpunten

  • Performance kan dramatisch instorten
  • Matige betrouwbaarheid

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Compatibiliteit Score: 4

0
Thomas_bakker 13 februari 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Prima m.2 NVME SSD voor een niet al te hoge prijs. De SSD ziet er mooi uit, heeft een goede bouwkwaliteit en is erg snel.

Pluspunten

  • Erg snel
  • Ziet er mooi uit
  • Goede prijs / kwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

debeer 30 juni 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Lekker snel "schijfje" die ook nog eens weinig ruimte in neemt.

Pluspunten

  • super snel
  • stil
  • compact

Minpunten

  • prijs?

Eindoordeel

Score: 5
NielsG 25 juni 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Snelle SSD met snelheden die je eigenlijk niet nodig hebt tenzij je echt zwaar werk ermee gaat doen zoals rendering of videobewerking

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop
  • Helemaal zwart PCB
  • Samsung Magician Software is wel nice

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
NinjaGamer 15 juni 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

2e 970 EVO Plus SSD die ik in mijn laptop heb gestopt, de eerste was een 500 gb versie. die nu gebruikt wordt voor OS en software en de 1 tb versie gebruik ik voor games.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
MattR 9 juni 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Zeer snel, handige software Samsung, waardoor OS migration zeer makkelijk kan. Raad wel een SSD heatsink aan, zonder koeling wordt hij snel warm en gaat hij throttlen. Prijsverschil/verschil in prestatie tov snelle SATA SSD's is niet echt verdedigbaar

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Handige software

Minpunten

  • Throttle zonder koeling
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Guillermon 5 juni 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Erg snelle NVMe SSD. In erg korte tijd in mijn PC geprikt. Mbv Samsung Migration tool, erg snel en makkelijk mijn oude SSD (Samsung 840 EVO, 128 GB) gecloned. Helaas, mede door de awkward plaatsing onder de GPU, kan het beestje niet echt goed zijn warmte kwijt.

Pluspunten

  • Mega snel
  • Handig in te bouwen
  • Makkelijk OS overzetten

Minpunten

  • Wordt snel heet
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
alex_j.b.62 6 mei 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

ja prima

Pluspunten

  • ontwerp
  • in te stellen opties
  • goede kwaliteit

Minpunten

  • kan ik nog niet vinden op moment

Eindoordeel

Score: 3
Excorio 26 januari 2020 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Zeer snelle NVME SSD met goede durability. Twijfelde tussen de 2TB en de 1TB, maar 1TB is op het moment van schrijven meer dan voldoende als game disk. Besloten een oude 500GB 850 EVO SSD als OS en data disk te gebruiken. Nu alle ruimte van 1TB voor games.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • M2 neemt lekker weinig ruimte in
  • M2 dus geen sata en power kabels

Minpunten

  • Relatief duur
  • Formatted size 931GB met NTFS

Eindoordeel

Score: 5
Big Mama 13 december 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

De snelste NVME/SSD die voor een voor-consumenten-acceptabele-prijs te krijgen is.

Pluspunten

  • Prijs (absoluut)
  • Wordt zonder de trukendoos open te hoeven maken ondersteund als bootdrive voor zowel Windows10 als Ubuntu 18.04
  • Snel, snel, snel

Minpunten

  • Prijs (relatief t.o.v. mindere goden)
  • Lastig migratiepad als je je OS wil clonen van een SATA HDD/SSD naar deze drive

Eindoordeel

Score: 5
Lightmanone1984 26 november 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Pijlsnelle SSD. Samen met 8700k gaat alles gewoon soepel. Letterlijk paar seconden voordat iets volledig is opgestart (word/photoshop) Games laden ook iets sneller dan SATA-SSD/HDD. Wordt wel superheet, dus koelen is een pre.

Pluspunten

  • Supersnelle NVMe
  • Lekker groot. Passen een flink aantal games op

Minpunten

  • Wordt snel superheet
  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 5
Youqi 21 november 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Erg snel, en ziet er overigens ook netjes uit. Aan te raden om een heatsink te gebruiken. Destijds aangeschaft voor €145 nieuw.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Klein formaat
  • Erg snel
  • Veel opslag

Minpunten

  • Wordt erg heet zonder heatsink

Eindoordeel

Score: 5
psychonetics 10 november 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Supersnelle en betrouwbare SSD. Gekocht ter vervanging van een Intel 128GB SSD. Na BIOS-hack is de maximale snelheid conform specificaties van Samsung, heerlijk!

Pluspunten

  • Betrouwbare kwaliteit van Samsung
  • Een van de snelste consumenten-SSD's
  • Goedkoop alternatief voor de PRO-versie

Minpunten

  • Kan wat warm worden bij intensief gebruik

Eindoordeel

Score: 5
EmJeeYT 12 oktober 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Een goed bekende ssd, die niet voor niets die goede naam heeft. Alleen is de prijs wat hoger dan niet-samsung modellen.

Pluspunten

  • Hoge snelheden
  • De reliability van Samsung
  • Makkelijk te installeren (M.2)

Minpunten

  • Hoge prijs

Eindoordeel

Score: 5
mrcL91 7 oktober 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Top product, heb hem destijds kunnen kopen voor 160 euro :)

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijk in te bouwen
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • relatief duur

Eindoordeel

Score: 4
Nozmordre 5 augustus 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

De snelste consumenten SSD van dit moment. Alles voelt super snel en soepel aan.

Pluspunten

  • Leid tot een zeer vlotte computer

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
SpeedingWilly 11 juni 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Deze SSD is prima om het OSD op te zetten en als snelle opslag (gebruikt i.c.m. 10Gb netwerkaansluiting richting mijn NAS).

Pluspunten

  • Snel!

Minpunten

  • Extra koeling is aan te raden
  • Concurentie wordt steeds beter, prijs staat onder druk

Eindoordeel

Score: 4
- peter - 4 mei 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Deze SSD gekocht ter vervanging van een Samsung SATA SSD 500GB. De kaart werkt prima! Haal rond de 3000 MB/s in testen, dus dat is fors sneller dan voorheen. Maar in dagelijks gebruik merk ik eigenlijk niets tov de SATA versie. Dus daar hoef je t niet voor te doen.

Pluspunten

  • Klein
  • Snel

Minpunten

  • In dagelijks gebruik weinig winst tov SATA SSD

Eindoordeel

Score: 5
reddorian 18 maart 2019 Product gekocht

Samsung 970 Evo Plus 1TB

Mijn eerste M2 SSD, makkelijk te installeren, werkt goed.

Pluspunten

  • SSD op MB is ideaal als je houd van strakke kast.
  • Goede overdrachts snelheden.

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 970 Evo Plus 1TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True