Alienware koppelt desktopvideokaart aan gamelaptop - update

Alienware heeft de Graphics Amplifier aangekondigd, waarmee gamelaptops van het bedrijf de grafische rekenkracht van een desktopvideokaart kunnen gebruiken. Daarnaast komt het bedrijf met een nieuwe Alienware 13-laptop en de opvallende Area 51-desktop.

De Graphics Amplifier is een accessoire voor Alienware-laptops met een eigen 460W-voeding en plek voor de laatste generatie desktopkaarten van Nvidia en AMD. Een kaart kan maximaal twee slots in beslag nemen en mag maximaal 375W verbruiken. Alienware houdt zelf Nvidia's GeForce GTX 600-serie en AMD's Radeon HD 5000-serie aan als basis, maar ook latere generaties zouden moeten werken. Zodra de desktopkaart verbonden is, schakelt de discrete mobiele videokaart zichzelf uit.

De verbinding met de laptop verloopt via pci-e en voorlopig beschikt alleen de nieuwe Alienware 13 over een compatibele aansluiting, maar ook toekomstige Alienware-laptops worden ermee uitgerust. Daarnaast levert de Graphics Amplifier vier usb 3.0-poorten. Het is niet de eerste keer dat fabrikanten laptops op deze manier van extra grafische kracht voorzien; Sony deed dat met de Vaio Z en ook MSI experimenteerde hiermee. Het accessoire komt half november beschikbaar voor, in de VS, 299 dollar, omgerekend 233 euro. Over een release in de Benelux is nog niets bekend.

Dell Alienware kondigde tegelijkertijd de Alienware 13-laptop aan. Dit is een model met een 13"-scherm dat door de fabrikant in verschillende configuraties wordt geleverd en met een dikte van 2,54 cm de dunste Alienware-laptop tot nu toe is. De resolutie is maximaal 2560x1440 pixels bij de keuze voor een touchscreen en 1920x1080 pixels bij een non-touch-ips-paneel, maar er komen ook versies met een tn-paneel met een resolutie van 1366x768 pixels. Verder is er maximaal een ssd van 512GB aanwezig, maar er is ook de keuze voor een 5400rpm-hdd met een opslagcapaciteit van 1TB. De processor is de Core i5-4210U-dualcore en de mobiele videokaart is de GeForce 860M. De startprijs is in de VS 999 dollar, omgerekend 786 euro.

Dell Alienware 13Ten slotte is de opvallende Area 51-desktop officieel uitgebracht. Dell Alienware onthulde de zeshoekige desktopcomputer begin september al, maar heeft nu ook details over de specificaties bekendgemaakt. De startprijs van het model is 1699 dollar, oftewel 1336 euro, en voor dat bedrag voorziet de fabrikant het systeem van een Core i7-5820K-hexacore, 8GB ram, een 7200rpm-hdd van 2TB en een AMD Radeon R9 270-videokaart.

De meest uitgebreide versie bevat een Intel Core i7-5960X-octacore en drie Nvidia GeForce GTX 980- of drie AMD Radeon R9 290X-kaarten. De opvallende hexagonale behuizing levert volgens Dell Alienware een betere airflow en toegang tot de onderdelen op. Net als bij de Graphics Amplifier en de Alienware 13 is niet bekend wanneer en voor welke prijzen de Area 51 naar de Benelux komt.

Update, 11.30: Dell Benelux laat weten dat de Alienware 13, Alienware Graphics Amplifier en Alienware Area 51 vanaf 28 oktober online configureerbaar en bestelbaar zijn en rond de kerst geleverd worden. De startprijs van de Alienware 13 is 1049 euro, die voor de Area 51 is 1599 euro. De Graphics Amplifier gaat 249 euro kosten.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-10-2014 • 09:55

107 Linkedin

Reacties (107)

Wijzig sortering
Voor de snelle beslissers:

Er zit een klein bugje in de dell site: Als je een extra ssd selecteert gaat de 130 euro samen met een wonderbaarlijke extra 40 euro van de totaalprijs af in plaats van dat het erbij komt. Dan is het dus 1.428,93 i.p.v. 1.599 als vanafprijs voor de Area 51.

En als je de basisconfiguratie uitrust met een GTX780 komt de prijs uit op 1635,54 i.p.v. dat er 350 euro bij 1.599 wordt opgeteld.

[Reactie gewijzigd door Spelvaud op 28 oktober 2014 11:48]

Mooi om een apparaat als de graphics amplifier te zien maar ik snap niet waarom de laptop dan nog met een gt860m wordt uitgerust? intel graphics voor dagelijks gebruik en bij thuiskomst een deftige grafische kaart om te gamen.

Want
1) de laptop zal door de gt860m al niet zo goedkoop zijn.
2) de amplifier is ook nogal duur.
3) Waarom een i5 dualcore? plaats er dan een i7 quadcore in in de plaats van de 860m .
4) Je moet zelf nog een grafische kaart kopen (300-400€) dus een totaal prijsje van 1000+ 600/700 = 1600 en dit lijkt me nogal een hoge prijs.

[Reactie gewijzigd door 33Fraise33 op 28 oktober 2014 10:04]

Simpel, Daarmee worden veel kassen gespijst. dit was al een heeeeel klein beetje het geval met intel HD, die nutteloos werd als de discrete kaart werd gebruikt. Maar had natuurlijk meerwaarde door het betere verbruik. Echter in Desktops was het puur om de intel kas te spijzen, intel HD had geen nut met een discrete desktop GPU, maar je hebt er wel voor betaald.

Alienware heeft doodgewoon een manier gevonden om dit nog een trapje hoger te krijgen, je koopt nu intel HD en nvidia zowizo bij je laptop, en het laatste, ookal gebruik je het niet, heb je automatisch betaald naar nvidia toe, maar ze trekken nog een extra doelgroep aan die het wel ineens zou zien zitten omdat je een desktop gpu kan benutten (over een PCI 2.0 x4 bus zoals ik hieronder zei 8)7 )

Het lijkt wel een soort koppelverkoop als je het mij vraagt, een leuke overeenkomst met Nvidia.
Ehm Intel heeft al jaren een oplossing voor in de vorm van thunderbolt. Er zijn,al jaren thunderbolt cases met pci-e poorten in de case. Special voor video kaarten of andere hardware extern aan te sluiten. In de mac scene heel normaal. Maar elke pc desktop laptop met een thunderbolt aansluiting kan het ook gebruiken.
Thunderbolt zal in ieder geval een elegantere oplossing bieden dan dit, want dit geval is de snellere pci bus al bezet door die nvidia kaart, dat er enkel maar een 2.0 x4 overblijft. iets waar (mits goed geimplementeerd) thunderbolt geen last van heeft, want die zit op een aparte, eigen bus.

Maar naast apple en lenevo is de implementatie van thunderbolt ook nihil, dit te danken aan de waarschijnlijk zeer "commerciele" licensing fee *kuch*
nee nee.thunderbult is een gedrocht vann de eerste orde niet erg ellegant
pic bus conversie ->thunderbolt -> eind van de kabel conversie naar pci-e..de chips die de conversie doen zijn verschrikkelijk duur en de bekabeling bevat ook nog eens chips die heel duur zijn....AMD op lossing is een stuk goedkoper
Ik heb destijds expres een Xeon zonder grafische kaart besteld, en daarmee was 'ie een euro of 70 goedkoper dan de i7 3770 die even snel is. Al is dat waarschijnlijk meer de verklaren aan de hand van marketing en positionering dan alleen een IGP...
Ik denk dat de hem nog een eigen videokaart geven omdat je natuurlijk ook zonder de amplifier toch de mogelijkheid wil hebben een beetje fatsoenlijk een spelletje te kunnen spelen.

1) de gtx 860M is geen dure kaart, Alienware doet het lijken alsof die zo superduur is.
2) ja, de amplifier is nogal duur.
3) In de laptopwereld doen de snellere i-5's op geen enkel vlak onder voor de i-7's. De snelle i-5's zijn zelfs een stuk duurder en sneller dan de tragere i-7's.
4) klopt.
Gohja een gt860m is toch al een higher end grafische kaart (heb deze zelf zitten in men lenovo y50-70 ) en draait zware spellen toch nog vrij fatsoenlijk op high configuraties.

en een i5 dat is mijn probleem niet (ik heb deze ook in mijn desktop: i5-4670k) maar het feit dat het een dualcore is daar struikel ik over en rekening houdend dat i5 geen hyperthreading heeft lijkt dit mij vrij "licht", licht voor een gamelaptop toch en zeker als je bijvoorbeeld een gtx 980 wil aansturen.
een laptop i-5 is een dualcore met hyperthreading. desktops zijn quadcores zonder hyperthreading. Voordeel van de i-5's in laptops is meestal dat de clocksnelheden een stuk hoger zijn tov een i-7 waardoor hij met single of dual threaded (games) een stuk sneller is.

[Reactie gewijzigd door shejaidon op 29 oktober 2014 11:25]

Dat was inderdaad ook mijn conclusie toen ik de mobiele i7s ging vergelijken met de i5s. i7 is meer wat voor desktop, i5 werkt beter op mobiel.
Is het dan niet net zo makkelijk om een Mini-ITX systeem mee te slepen met een GTX 980 of een 290X erin? ik bedoel die alienware laptops zijn al de lichtste niet, en nu kan je ook nog zo'n baksteen meeslepen, dan sleep ik liever een klein computertje met een scherm en een ducky shine mini ofzo mee!
Ja maar als je een laptop hebt met een gtx 860m kun je je tamelijk redden in een game, of voor normaal gebruik. Maar als je nu battelfield 4 / farcry 4 ultra wilt spelen kun je "wat" extra gpu power toevoegen.
Ik vind dit een mooi optie, en hoop eigenlijk dat hier een standaard voor ontwikkeld word die meer fabrikanten zullen volgen. Nu moet je je hele laptop vervangen als je met de nieuwste game's wilt meekomen.
Het probleem wat ik zie is dat het alleen met nieuwe alienware laptops werkt dus als je hier van gebruik wilt maken kost het je een aardig centje, waarvan je ook makkelijk een killer mini-itx system kan maken + scherm + toetsenbord + muis
Ik snap je argument en je zou zeker voor dit geld een mini itx game pc + monitor en toesenbord kunnen aanschaffen.

Maar het gaat om het idee van een desktop en laptop in één. Nu kun je een soort ducking station hebben met extra aansluitingen , en extra gpu kracht. waardoor je overdag je laptop mee kunt hebben voor normaal / redelijk intensief werk. Maar als je avonds thuis komt je laptop kunt veranderen in een game monster.
Hadden ze beter voor het Lenovo idee kunnen gaan met de verwisselbare tray waar je ook een 2de grafische kaart in kan steken in SLI modus (wat hier ook gebruikt wordt).
Ja is indedaad ook een prima standaard. Het gaat mij er alleen om dat die er komt, en het maakt niet uit hoe . al zie ik er wel wat in dat je een desktop gpu kunt gebruiken.
het is de bedoeling dat je die kast thuis op je bureau hebt staan.
Kom je dan thuis dan plug je die kast in, en start je de game.
Is het dan niet net zo makkelijk om een Mini-ITX systeem mee te slepen met een GTX 980 of een 290X erin?
En hoe dacht je die aan te sluiten op een laptop?

De videokaart in de Graphics Amplifier wordt waarschijnlijk direct via PCIe doorgekoppeld naar de laptop, zonder verdere tussenkomst van andere hardware, wat onacceptabele overhead zou opleveren.
Niet, je gebruikt gewoon een mini-itx systeem, de aansluiting voor een graphics amplifier zit alleen op nieuwe alienware laptops toch? Het is niet dat je hiermee een upgrade uitvoert aan een oude vertrouwde.

[Reactie gewijzigd door aurrorax op 28 oktober 2014 11:00]

Wat dacht je van een mac mini 2012 i7 cpu of een intel nuc gigabyte brick en een losse thunderbolt case. De mogelijkheid om gewoon extern een video kaart aan te sluiten op een computer bestaat al jaren. alien ware is very late to the party 🎉.
Dan bestaat er eindelijk een goede standaard om dit soort zaken mee te doen (Thunderbolt) en genoeg interesse in zo'n soort behuizing, gaat Alienware doodeluk weer een eigen poort maken. Als Apple dat doet is het al irritant, maar die brengen het naar elke computer die ze maken, niet 1 of 2 modellen zodat het ding nu al gedoemd is...

Kans gemist, Alienware...

En voor dat iemand het vraagt: Ja, je kan een videokaart over Thunderbolt aan sturen. Thunderbolt is PCIe + Displayport, dus je kan het PCIe gedeelte er voor gebruiken. Qua snelheid zit het uit mijn hoofd op een PCIe 3.0 x8 poort, dus dat is nog best goed te doen, iets van 95% van de performance van PCIe 3.0 x16 uit mijn hoofd.

Er zijn al oplossingen om met Macbooks externe grafische kaarten te kunnen gebruiken, maar ze hebben of te weinig ruimte, of een te lichte voeding, of zijn extreem duur.
Dit was ook direct mijn reactie,
er bestaan nu al een aantal extensions voor thunderbolt -> pci-e card,
bvb hier te koop http://www.sonnettech.com/product/thunderbolt/

En in deze video zie je iemand die dit gewoon nu al doet op zijn macbook: een graka via thunderbolt een scherm laten aansturen:
http://www.youtube.com/watch?v=h_wAxRs0YAE

Dus ik vraag mij ook af waarom deze standaard niet gevolgd wordt.

btw: nee, een external scherm is niet nodig, je kan de output van die video kaart ook over thunderbolt laten terugsturen naar het laptopscherm:
http://forum.techinferno....ay-optimus.html#post94929

[Reactie gewijzigd door Keneo op 28 oktober 2014 13:34]

Yup, en deze behuizing is een stuk goedkoper en misschien wel beter dan die van Sonnet hier voor. Ik zou hem graag willen als hij Thunderbolt had gehad!
Als Apple dat doet is het al irritant, maar die brengen het naar elke computer die ze maken, niet 1 of 2 modellen zodat het ding nu al gedoemd is...
Letterlijk uit de tekst: De verbinding met de laptop verloopt via pci-e en voorlopig beschikt alleen de nieuwe Alienware 13 over een compatibele aansluiting, maar ook toekomstige Alienware-laptops worden ermee uitgerust.

Ze proberen dus exact hetzelfde als Apple onder andere.
Ik voorspel hierbij, en daar mag je naar refereren als ik het mis heb, dat deze aansluiting vanwege te weinig interesse binnen een jaar niet meer op Alienwares zal zitten. Waarom? Omdat die poort niets anders kan. Thunderbolt kan van alles, en dit kan maar 1 ding, en dat is een enkeltje dood voor een propietary poort zoals deze. Thunderbolt is niet eens erg populair buiten Apple, en dat kan overal voor gebruikt worden.
Een tijd terug had Silverstone de T004 aangekondigd. Dit is een vergelijkbaar product waarbij wel gebruik werd gemaakt van Thunderbolt. Helaas zal deze nooit op de markt verschijnen, omdat Intel daar een stokje voor gestoken heeft. Zij zien dit soort producten liever niet, omdat ze er natuurlijk minder processoren door zullen verkopen. Misschien dat Dell haar eigen standaard gebruikt om Intel tevreden te houden.
Ik zie niet hoe Intel zou denken dat er competitie is tussen hun producten en een behuizing voor een externe GPU...
Mee eens, als AlienWare hier nou een Thunderbolt kastje van had gemaakt voor rond de 230 euro dan zou er een flinke markt voor zijn, nu moet je een zware lompe alienware laptop, en een specifiek model ook nog, kopen voordat je er zelfs maar aan kan denken dit kastje erbij te kopen...
Als dit er was geweest had ik misschien mijn Retina Macbook Pro wel gehouden!
waarom koppelen ze het in hemelsnaam met zulke gedateerde kaarten? De nieuwe GTX900M serie van Nvidia is al veel krachtiger dan desktop kaarten uit 2010
De CPU word toch wel de bottleneck als je een desktop kaart koppelt aan een mobiele CPU.
Mij lijkt dan eerder de datapoort een bottleneck vormen.. Maar dat is mijn inziens nog steeds geen excuus om niet een moderne mid end kaart te pakken die beduidend zuiniger is en minder hitte produceerd..
ow ja en waarom dat dan,

het klopt in zekere zin dat met de huidige SoC's de CPU een botleneck kan zijn, maar dan komt dat bijna zeker door een bandbreedte gebrek (bijv alleen pci-e1 beschikbaar terwijl je een pci-e3 probeerd aan te sluiten...

natuurlijk zul je software tegen komen die de cpu ook zal belasten, en vooral sls je grafische kaart geen hardware decoder heeft van een bepaalde codec...

maar in beginsel hebben de 2 niet heel erg veel met elkaar te maken
er staat toch dat de kaarten uit 2010 als basis worden gebruikt en dat latere kaarten ook gaan werken?
Maar waarom zou je die als basis gebruiken als deze kaarten al slechter zijn dan de kaart die al standaard in de laptop zit? Dit werkt namelijk alleen met nieuwe alienware modellen dus daar zit dan ook een nieuwe generatie mobiele graphische kaarten in die de hd5000 makkelijk de baas zijn...
Maar waarom zou je die als basis gebruiken als deze kaarten al slechter zijn dan de kaart die al standaard in de laptop zit? Dit werkt namelijk alleen met nieuwe alienware modellen dus daar zit dan ook een nieuwe generatie mobiele graphische kaarten in die de hd5000 makkelijk de baas zijn...
Nu moet je niet overdrijven, een HD 5770 maakt nog gehakt van iedere Haswell of Iris Pro. Kun je nagaan wat een HD5870 doet met een dergelijke laptop chip. Tevens de 6000 serie is in feite een 5000 serie chip.
GeForce 860M zit hierin....
Beetje kort door de bocht om aan te geven dat deze kaarten slechter zijn. Volgens mij kan je met 2 GTX690 er iets meer uitpersen dan een notebook GPU.

Vanuit dit oogpunt genomen is het juist goed dat men met deze kaarten de basis legt. Is een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Of geef jij direct zoveel geld uit voor een Alienware notebook, graphics amplifier en twee GTX980?
Beetje kort door de bocht om aan te geven dat deze kaarten slechter zijn. Volgens mij kan je met 2 GTX690 er iets meer uitpersen dan een notebook GPU.

Vanuit dit oogpunt genomen is het juist goed dat men met deze kaarten de basis legt. Is een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Of geef jij direct zoveel geld uit voor een Alienware notebook, graphics amplifier en twee GTX980?
Ja maaar:
Een kaart kan maximaal twee slots in beslag nemen en mag maximaal 375W verbruiken.
En van de afbeelding af te leiden kan er maar 1 kaart in.
Echter ben ik het ook totaal niet met Mirved eens.
Dat zat ik ook al te denken radeon 5000 die is best oud al ja
We hebben hier ook een goed en tevens ook nauwelijks verplaatsbaar alternatief voor.
Het heet............de desktop.

Maar even serieus, wie gaat hier voor.

[Reactie gewijzigd door brugj03 op 28 oktober 2014 10:04]

Voor mensen die geen desktop willen en vanuit 1 plek willen werken. Genoeg dus
Ik zie hier serieus wel een markt in? Ik werk vaak onderweg, maar gamen wil ik ook nooit opgeven. Een "home station" voor thuis, dan undock je de laptop als je de trein pakt? waarom zou "niemand" zoiets willen? We worden eigenlijk steeds mobieler vooral op het gebied van ontwerpers, maar ook ICT'ers?
Serieus intresse!? Dit soort oplossingen bestaan al jaren, werkend op basis van thunderbolt. Al van af 2011 zijn er cases om extern video kaarten aan te sluiten op een computer met thunderbolt. veel goede ict'er weten dat ook.
Je hoeft het niet dubbel te vermelden -.-, maar thunderbolt is zeer gelimiteerd qua keuze uit machines, dus daar heb ik in mijn sector eigenlijk vrij weinig aan. Tot heden gebruik ik daar al Dell voor, maar je kent Dell.

[Reactie gewijzigd door MelvinV2 op 29 oktober 2014 09:58]

mooie betaalbare hardware maar geen enkele laptop heeft thunderbolt lol....

hp en loveno hebben veel modellen met thunderbolt
Omdat ik dan de laptop van mn werk kan gebruiken om thuis te gamen ipv een desktop te moeten kopen.
Heb je een Alien laptop voor het werk?
Om de 2 jaar krijg ik een budget van 't werk voor een laptop dus dit wordt een optie.
Hopelijk zijn er tegen eind volgend jaar alternatieven.
Lekker om zoveel keus te hebben.
Ze melden dat het dus net zoiets is als nieuws: MSI introduceert laptop met GamingDock voor desktopvideokaarten

Het valt me op dat ze dit specifiek doen voor 13 inch laptops, waarom nooit groter?
Om het dan nog een beetje portable te houden misschien? Deze extra ballast zorgt al voor een enorm gewicht, kiezen ze dan voor een 17", dan word het alleen nog maar meer.

Zomaar een gokje hoor, kan ook iets anders zijn :+
Ik zou zo'n dock setup niet gebruiken door middel van de dock zelf mee te nemen denk ik, MSI adverteert zelf ook dat het eerder voor een "home dock" basis is, maar dan de laptop voor onderweg.
Tja mobiliteit zal niet de eerste prioriteit hebben, eerder performance en kwaliteit, dus dan maakt de kilo, misschien twee, die 17" toevoegd ook niet echt veel uit.
Als je het doet, .....
0Anoniem: 426269
@RGAT28 oktober 2014 11:41
Mee eens!

Ik zie trouwens nog niet of die 17" Alienware laptop met IPS paneel is. Dat zou wel het geval moeten zijn, volgens een nieuwsbericht van enige tijd geleden. Maar ik kan het in de specs nog niet zien op hun site. Of dat model moet nog steeds uitkomen?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 28 oktober 2014 11:45]

die laptop kun je zonder deze kaart natuurlijk ook gebruiken en dan is wel een stuk minder niet-draagbaar ;)...

maar toegegeven ik zou ook heel snel liever voor een itx systeempje kiezen
Wellicht hebben ze niet genoeg bandwidth om een full size high resolution screen aan te sturen? Ik zou zelf zeggen juist op laptops met grotere schermen gebruiken gezien je dan ook daadwerkelijk iets ziet in je game in plaats van het 13" postzegel staren.
Elke laptop met thunderbolt kan extern een videokaart hebben draaien. Dit kan trouwens al jaren zijn speciale cases voor met pci-e poorten
+1Anoniem: 426269
28 oktober 2014 10:04
Leuk die Graphics Amplifier maar in dat formaat past ook nog gewoon een computer zelf. Dus dan is je laptop weer overbodig...
Inderdaad, Alienware had er een m-itx kastje van moeten maken. Nu is het een oversized bak voor alleen een videokaart.
Essentially, the Graphics Amplifier is a PCIe x4 slot in a box, with an integrated 460-watt PSU. It will accept any single full-length, dual-width PCIe x 16 graphics requiring up to 375 watts of power.

De reden dat de aangeraden grakas zo belachelijk zijn is omdat het maximaal pcie 2.0 x4 bandbreedte kan ondersteunen.

Ik vind het overigens heerlijk dat niemand hier onderzoek naar deed en Alienware's marketting zomaar accepteerd. Goed idee, maar PCI 2.0 x4 is een heel flauwe uitwerking.
Zelfs op die snelheid kan je een best stevige grafische kaart op bijna-volla snelheid aan sturen. Het was fijn geweest als het PCIe 3.0 was geweest in plaats van 2.0, maar dat is imo niet het grootste probleem van dit kastje.
Als alienware zelf deze lagere GPU's gaat "aanraden" ligt hun vertrouwen niet zo hoog als bij jouw het geval is, Straks ga je nog beweren dat het futureproof is :|
Ik vind het wel erg mooi eruit zien. Alleen vraag ik me af of het zijn doel niet voorbij streeft, door laptop's uit te breiden met externe modules. Nu zijn de Alienware laptops al gigantisch duur.. Al kan ik me ook wel weer voorstellen, dat je op reis, misschien niet die extra rekeningkracht nodig hebt, omdat je zakelijk/studie materiaal verwerkt en dan thuis leuk kunt gamen. Het zal dan wel meer een soort dockingstation achtige oplossing gaan voorstellen. Dus je zal dan een vaste plek moeten gaan inrichten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee