Leveringen smartphones Huawei zakken in

De smartphoneleveringen van Huawei zijn afgelopen maanden ingezakt. Het bedrijf leverde afgelopen kwartaal 20 procent minder smartphones dan in de maanden ervoor. Ten opzichte van een jaar geleden stegen de leveringen nog wel.

Huawei geeft geen reden voor de daling, die niet makkelijk toe te schrijven is aan seizoensinvloeden: vorig jaar stegen de leveringen juist in de zomermaanden. Huawei verstrekte de cijfers aan persbureau Reuters, maar is geen beursgenoteerd bedrijf en hoeft dus geen cijfers te publiceren. In de wintermaanden kende de smartphoneleveringen ook een dip, maar dat is normaal en is een patroon dat bij alle fabrikanten te zien is vanwege de hoge verkopen tijdens de feestdagen.

Het bedrijf zegt wel dat het aantal verkochte duurdere smartphones relatief aan het toenemen is: waar vorig jaar tijdens de zomer een achtste van zijn smartphones in het duurdere segment vielen, is dat nu gestegen naar een kwart. Die stijging zal deels toe te schrijven zijn aan de release van de Ascend P7 in juni. Hoe de verhoudingen in het succesvolle tweede kwartaal lagen, is onbekend, maar het lijkt erop dat de daling van het derde kwartaal in elk geval deels toe te schrijven moet zijn aan lagere verkopen van goedkope toestellen. Die markt kent veel concurrentie, vooral op de Chinese markt waar onder meer Samsung en Xiaomi concurreren.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-10-2014 • 11:31

45 Linkedin

Reacties (45)

Wijzig sortering
Dat is raar, want nu.nl bericht dat de verkopen juist 26% gestegen zijn..
http://www.nu.nl/gadgets/...-26-procent-gestegen.html


Edit; cruciale zin over het hoofd gezien :+ tov vorig jaar is de verkoop inderdaad toegenomen.

[Reactie gewijzigd door Pixeltje op 23 oktober 2014 11:50]

Denk dat nu.nl het vergelijkt met vorig jaar en tweakers met vorig kwartaal.

Hebben ze allebei gelijk :-D
Beide gelijk, alleen T.net maakt er onzinnieuws van. ;)

Wat is het volgende nieuws?
Vandaag minder verkocht dan gisteren? 8)7
Vanochtend meer verkocht dan vanmiddag? 8)7
Verwachtte verkoopcijfers (van zondag) niet gehaald ? 8)7

Quote;
Ten opzichte van een jaar geleden stegen de leveringen nog wel.

Dat leest alsof ze nipt meer verkochten....... terwijl ze 26% meer verkochten.(een percentage dat voor het gemak maar weggelaten is uit het artikel).

Veel artikelen de laatste tijd beginnen op clickbait te lijken: hé, hoe kan dat nou, overal lees ik....en hier staat een kop die zegt..........
T.net onwaardig terwijl echt nieuws blijft liggen wat je elders wel leest.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 23 oktober 2014 23:45]

Dat bericht spreekt dit bericht ook niet tegen. Er is in vergelijking met 1 jaar terug nog steeds een stijging. Vergeleken met een maand terug is er een daling.
YoY is een stijging inderdaad, en QoQ is een daling :)

edit: desert spider was me voor :D

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 oktober 2014 11:49]

Uit dit artikel:
Ten opzichte van een jaar geleden stegen de leveringen nog wel.
En laat nu.nl nou net vergelijken met hetzelfde kwartaal van een jaar geleden, dan klopt het allemaal weer.
Ongeveer een jaar terug impulsief de G700 aangeschaft nadat m'n S2 overleden was, voornamelijk vanwege mijn budget en de specs. Helaas blijkt Huawei geen aandacht te hebben voor hun goedkopere lijnen, en zal je dus geen updates ontvangen. Dit wetende zal mijn volgende telefoon in ieder geval geen Huawei meer zijn.

Helaas te laat het topic gevonden op Tweakers omtrent import van onbekende merken.. Blijkt dat voor hetzelfde bedrag van een G700 je het vlaggeschip van Xiaomi aan kan schaffen. Lange levertijd, maar meer waar voor je geld en regelmatige updates!

Huawei was leuk om een keer te proberen, maar de volgende telefoon wordt toch wat anders :)
Ik heb hetzelfde. destijds LG Optimus 2x gecrasht (zelf teveel zitten aanpassen met roms). Uiteindelijk de Ascend G700 gekocht. Telefoon is niks mis mee, echter nog steeds geen Android KitKat (ondanks ondersteuning voor MTK-chipset).

Zelf heb ik maar bij neergelegd en ben zelf maar gaan aanpassen (Google Now Launcher, Emotion UI 1.6 Android L Theme, nieuwe Google SMS-app, Lollipop-toetsenbord).
Anoniem: 297189
@Psyler23 oktober 2014 13:43
Ik denk dat je met de G700 nog relatief een goed model van Huawei had. Want niet zo duur, toch 2GB RAM, zuinig, snel genoeg. Dat is meer dan je kunt zeggen van veel duurdere "vlaggenschip" modellen van Huawei zoals P6 en P7, die Huawei' s eigen chips gebruiken en vaak tegenvielen (in ieder geval tot recent) op het gebied van zuinigheid, snelheid, bereik en stabiliteit (m.a.w. een objectief review zou tot de eindconclusie "Slecht" kunnen komen bij deze modellen, waarom dit niet gebeurd is mag je zelf invullen }> ).

De MT6589 SoC was helemaal niet slecht. Ik heb zelf trouwens een Acer S1 met MT6589T die recent wel een Android 4.4 update heeft binnengekregen (dus MTK heeft wel een software update in de aanbieding voor deze wat oudere chips).
De G700 is idd een goed model. Alleen vind ik het gewoon jammer dat ze Android 4.4 nog niet hebben uitgebracht, terwijl Acer dit wel doet. MediaTek heeft al sinds april 2014 al aangegeven ondersteuning voor MT6589 icm KitKat.

Hetzelfde geldt voor Asus en de Memo Pad HD7. Deze bevat een Mediatek MT8125 welke ondersteuning biedt voor Android 4.4. Zij hebben nog steeds geen update uitgebracht, terwijl Acer en Lenovo tablets met dezelfde chipset wel de update geven. Gewoon jammer (echter ga ik hiermee een andere discussie beginnen dan de aangegeven nieuwsbericht, dus hier hou ik het bij).
Ik heb de G300 van Huawei voor 130 euro gekocht (vorig jaar). Er was al een update naar android 4.0 beschikbaar en later dat jaar kwam er ook een update van Android 4.0. Natuurlijk wordt de telefoon niet verder ondersteund maar hij voldoet perfect voor dat geld!! Het enige minpuntje is de 512 MB geheugen, maar een telefoon met betere specs voor minder geld bestaat ook niet.
Dat het veel waar voor je geld is was ook mijn gedachte bij aanschaf. Maar voor hetzelfde geld heb je veel meer, je moet er alleen ook meer moeite voor doen. Hoe en wat vind je terug in het volgende topic:

Het topic voor (onbekende) Chinese smartphones - Deel 2
Ik heb mijn telefoon gewoon in Nederland in een winkel gekocht. Importeren uit China via de diverse bekende website zal uiteraard nog goedkoper zijn maar niet altijd handiger. Mooie van deze telefoon is dat hij gewoon in Nederland uitkomt met een Nederlandse handelaar waar ik meer vertrouwen in heb (bol.com).
Ik denk dat het ook deels komt door de toenemende concurrentie van andere budget merken uit China.

Er zijn steeds meer goedkope merken in China die nog lagere prijzen hebben dan Huawei. Vaak met behoorlijke specs en >4.0 android. Dit neemt zeker in China aan populariteit toe, maar ook in Westerse landen worden ze langzamerhand vaker geimporteerd.

[Reactie gewijzigd door 11supplier op 23 oktober 2014 11:34]

Ook de A-Merken komen in principe uit China of Taiwan de meeste worden daar gefabriceerd en krijgen elders een eindcontrole in een Europees land of de US.
Het rare is dat internet vol staat vandaag met dat Huawei het zo goed doet,
Behalve hier op T.net....daar gaat het slecht met ze..... :?
Hier zien ze de leveringen inzakken (of moeten dat de verkopen zijn?) als ik het bericht moet geloven.

Huawei verkoopt 26% meer dan jaar geleden.
Huawei derde op wereldranglijst.
Ascend Mate 7 al meer dan 1 miljoen keer verkocht
Klopt er komen steeds meer speler hetgeen een natuurlijk proces is.

Kijk naar de cd/dvd speler.
In het begin dure A merken, toen wat goedkoper.
Toen kwam de massa en kon je ze overal voor weinig kopen.
Nu is het zo dat er maar een paar fabrikanten zijn omdat de marges zo laag zijn dat er niet veel te verdienen is.

De smartphone gaat nu het tijdperk in van massaproductie en dat betekend dat de A merken dat in hun omzet en volume gaan voelen.
Samsung heeft last van een daling, Sony, nu ook Huawei. Of er is een grote verschuiving gaande, of de totale vraag loopt gewoon terug.
Ik vermoed dat er inmiddels zoveel aanbieders zijn van min of meer hetzelfde product, dat het geheel zich over allen aan het uitsmeren is.

[Reactie gewijzigd door Hugo-Q op 24 oktober 2014 09:51]

Daarnaast zijn de huidige toestel over het algemeen langer houdbaar naar mijn idee. Waar een paar jaar terug een 2 jaar oud toestel niet lekker meer mee kon kan nu een 3 jaar oud toestel nog goed mee. Om bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S3 te noemen, zeker niet meer top spec naar standaarden van nu. Maar wel degelijk nog bruikbaar, mits je em in de tussen tijd niet geruineerd heb(die apparaten schijnen een vloeren allergie te hebben ofzoiets).
Precies, als je kijkt wat voor kracht de nieuwe toestellen hebben.. Dat heb je totaal niet nodig voor wat Whatsappen en browsen. Leuk voor die paar spelletjes maar verder kan je prima overweg met een toestel van 1 of 2 jaar oud.
Opvallend, dus Samsung is niet de enige die in de hoek zit waar de klappen vallen op de smartphone markt. Misschien dat de release van Ascend Mate 7 voor wat meer winst en omzet kan zorgen bij Huawei.
Ik denk dat het een kwestie wordt van begeerlijkheid. Samsung levert er wat op in de laatste tijd, Huawei is wat gegroeid, maar lijkt niet door te breken. Ergo een daling in het aantal leveringen.
tja ze worden dan ook duurder en dan is de lol snel af van het ''onbekende'' maar goedkope merk.
het lijkt erop dat de daling van het derde kwartaal in elk geval deels toe te schrijven moet zijn aan lagere verkopen van goedkope toestellen. Die markt kent veel concurrentie, vooral op de Chinese markt waar onder meer Samsung en Xiaomi concurreren.
Dus er worden juist vooral minder goedkope Huawei toestellen verkocht. Deze worden bijna tegen productiekosten op de markt gezet waardoor de marges te laag zijn om uit de kosten te komen.
Shao said he expected quarter-on-quarter shipments growth of up to 80 percent in the fourth quarter, a peak holiday season for smartphone vendors.
A little more than half of Huawei's smartphone shipments went to China in the third quarter. Elsewhere, the Middle East, Africa and Asia-Pacific recorded the strongest growth.
even wachten tot kerst is geweest en dan opnieuw bekijken maar.
leveringen zakken wel in maar dat zegt helemaal niets, een mens kan maar zoveel smartphones per keer hebben
Als ze door willen groeien zullen ze meer markten aan moeten boren of de producten moeten diversificeren; in dit geval ook hogere kwaliteit, duurdere toestellen leveren.
Het is echter de vraag of de consument nu al zit te wachten op premium priced Huawei's en of Huawei premium kwaliteit kan leveren. Als ze niet uitkijken worden ze ingehaald door een andere Chinese copycat voordat ze Samsung van de troon stoten.
Het is misschien niet de seizoensinvloed, maar het kan nog prima een langzamer stijgende lijn zijn die vooral beïnvloed wordt door het al dan niet uitkomen van nieuwe modellen. Zo met het blote oog lijkt het er in ieder geval op dat het gemiddelde blijft stijgen, als het de komende maanden weer omhoog gaat.

Wellicht dat de Android-markt in dat segment veel meer fluctueert per merk omdat mensen geen harde voorkeur hebben voor een merk, anders dan ik wil een Android telefoon. Hierdoor kiest men sneller voor het op dat moment nieuwste model van {Samsung, Huawei, Xiaomi}.
Mja, voor mij nooit meer 'n Huawei.
Een jaar geleden aangeschaft (dacht een P65) als opvolger van m'n Htc Desire.

Maar het ontwaken van het toestel was trager was dan de voorganger, en heb me nooit van de indruk ontdaan dat het toestel met 'andere' dingen bezig was. Alles was gewoon trager.

Nuja, een goed half jaar geleden heb ik het opgegeven en ben met hangende pootjes terug gekeerd naar Htc om de One aan te schaffen. Sindsdien heb ik terug een smartphone ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee