FBI start onderzoek naar ddos-aanvallen op PSN, Xbox Live en Battle.net

Een groep die opereert onder de naam LizardSquad claimt dat zij met grootschalige ddos-aanvallen afgelopen weekend onder andere Sony's PSN-netwerk en Battle.net hebben aangevallen. Ook Xbox Live zou een doelwit zijn geworden. De FBI is een onderzoek gestart.

Het PlayStation Network was de afgelopen dagen diverse keren urenlang onbereikbaar als gevolg van ddos-aanvallen. De dienst is inmiddels weer in de lucht. Ook Battle.net van Blizzard was een doelwit van de aanvallen, evenals servers van League of Legends, een spel van Riot Games, en Path of Exile van Grinding Gear Games. Verder meldt Microsoft dat er aanvallen zijn uitgevoerd op Xbox Live.

De aanvallen zijn op Twitter opgeëist door een groep die opereert onder het alias LizardSquad. De groep claimt dat zij ook, door middel van een bommelding bij een vliegtuigmaatschappij, een vliegtuig heeft gedwongen een andere route te kiezen. In het vliegtuig zat een medewerker van Sony.

Sony meldt op zijn PlayStation-blog dat er door de aanvallers geen persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt van PSN-gebruikers. De FBI is inmiddels een onderzoek gestart, maar het federale onderzoeksbureau wil verder niets loslaten over de kwestie.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

25-08-2014 • 09:50

121 Linkedin

Submitter: Twilkie

Lees meer

Reacties (121)

121
108
71
6
0
25
Wijzig sortering
Het is een scriptkiddie die eigenlijks niets kan, hij is al geowned door een andere hacker, zie ook : http://webcache.googleuse...&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=us
een scriptkiddie met een dergelijk netwerk aan bots(want hoe kunnen deze grote jongens er anders last van hebben) vind ik eerlijk gezegd net zo erg als een hacker. Dus een scriptkiddie die eigenlijk niets kan is ook niet helemaal waar.

Jammer dat deze mensen (die DDOS aanvallen doen) niet inzien dat ze het verpesten voor het overgrote deel van de mensen die gewoon willen gamen....

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 352326 op 25 augustus 2014 10:04]

Het is de vraag of ie een netwerk van bots heeft: die kun je natuurlijk ook gewoon huren. Of lenen.
Zoals ik al zei hierboven, je hebt maar één server nodig. Een VPS ofzo van een paar euro per maand met een gigabit connectie is al voldoende. Vervolgens heb je een lijst nodig met open DNS resolvers of slecht gepatchte NTPd servers waarmee je je aanval kunt amplificeren.

o.a. op hackforums.net posten ze constant up-to-date IP adressen die je kunt gebruiken voor je aanval of je kunt er zelf op gaan scannen. Hoe meer IP adressen hoe groter je aanval, 100 - 200 gbps is op die manier geen uitzondering en daar valt niet zo eenvoudig tegen te verdedigen.

Ik weet dit omdat ik zelf game servers draai en ik ben jarenlang lastig gevallen door ddos kiddies. Als ik vervolgens 10 gbps protectie had wat ontzettend veel geld kostte stuurden ze net zo eenvoudig 30. Geen enkel probleem en allemaal DNS/NTP verkeer.

Ik ben toen de DNS servers die mij aanvielen gaan capturen met tcpdump. Vervolgens heb ik een attack script gedownload van hackforums (perl script). Een aantal van die DNS servers in een .txt bestandje gezet en vervolgens mijn eigen server aangevallen om te kijken hoe groot het effect was.

Ik stuurde iets van 7 MB/s naar buiten en de server die ik aanviel ontving al 70/80 MB/s, dus die gigabit verbinding zat al zo goed als bijna vol en dat was met iets van 20 DNS servers dus kun je nagaan als je er 200 of 300 gebruikt.

Dus geloof me het is echt doodsimpel. Uurtje research doen en ook jij kan aanvallen doen van meerdere gigabits. Heb je daar geen zin in, zet $10 op je paypal en huur een stresser op hackforums.net.

Het enige voordeel is dat er nu zoveel wordt gescanned op open resolvers en ntp servers en dat die op zulke grote schaal misbruikt worden dat vroeg of laat alles gepatched zal zijn, maar tegen die tijd verzinnen ze wel weer iets nieuws.

Pas geleden zag ik bijv. ook alweer een reflectieaanval via poort 1900, UPNP discovery service en die was ook behoorlijk groot. Het blijft toch één groot kat & muis spel tussen de ddosser en de hoster.
En het kwam niet in je op om een whois op de ip's / domeinen van de DNS en NTP servers te doen en met die informatie de eigenaar van de server te verwittigen dat je aanvallen van ze ontvangt? Of de netbeheerder van het IP adres dat een van hun klanten een probleem heeft?

Als je 's nachts aan het autorijden bent en voor of achter je zit iemand te rijden zonder koplichten, knipper je toch ook een paar keer met het groot licht of mistachterlicht om daaraan kennis te geven?

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 25 augustus 2014 13:56]

Uiteraard heb ik dat gedaan, maar dat werd erg lastig met honderden verschillende IPs. Bovendien heb je het over servers in China en Rusland etc. waarvan de eigenaar vaak niet eens Engels spreekt. Dus dat is echt onbegonnen werk.
Dit is waar, je kan op het tor netwerk simpelweg een botnetje huren voor paar honderd dollar per uur.
Paar tientjes moet het al mee kunnen ,
Of gewoon een reflection attack waarbij je met een paar gehuurde servers je attack met een factor 200 kan vergroten. Daar heb je geen bot netwerk voor nodig. En een VPS met een gigabit verbinding heb je snel genoeg als je er niet een paar kan hacken.

[Reactie gewijzigd door Kees op 25 augustus 2014 10:28]

(Excuses voor de copy-paste van een reply dat ik even verderop maakte, maar hetzelfde antwoord is relevant.)

Dat zijn de gegevens van een andere hacker, wiens Twitter account de volgende is: https://twitter.com/FamedGod

Er is een soort "rel" aan de hang tussen beide hackers (of hackersgroeperingen). Die FamedGod - die gedoxxed is - is blijkbaar iemand die wel bekend is in de hackerwereld maar niet echt de capaciteiten heeft om te doen waartoe die zegt in staat te zijn.
Er zijn ook al video's opgedoken rond hem die wat hij zegt/doet, debunkt.

Meer info kan gelezen worden in het NeoGAF topic: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=881273
Het probleem is dat het topic al 108 pagina's telt en er geen samenvatting van alle gebeurtenissen te vinden is.
Een scriptkiddie die PSN plat legt? Sony werd al eerder gehacked, maar zo te lezen hebben ze daar nog niet van geleerd omdat zelfs een scriptkiddie het netwerk onderuit kan schoffelen.
Zo moeilijk is een netwerk onderuit schoffelen niet. Maar zo moeilijk is het wel om je er tegen te beveiligen.
gehacked?
je kan doen watje wil maar een DDOS aanval kan altijd de enige manier dat je jezelf daartegen beveiligt is als je je internet stekker eruit trekt.
dit valt dan ook in een heel andere categorie
er is wel een groot verschil . Vorige keer zijn ze gehacked. Dit keer niet.
Heh, lekker gemakkelijk voor de FBI. Hacken/cracken/stoerdoen om ideologische redenen is sowieso zielig te noemen, maar bommeldingen en flauwe ISIS-vermeldingen gaan een hele brug te ver. Dit soort mensen moeten een lesje geleerd worden en mogen gerust eens hard aangepakt worden. 'Murica style, als het moet. Opdraaien voor alle kosten en doe er gerust nog maar wat jail-time bij.
Dat zijn de gegevens van een andere hacker, wiens Twitter account de volgende is: https://twitter.com/FamedGod

Er is een soort "rel" aan de hang tussen beide hackers (of hackersgroeperingen). Die FamedGod - die gedoxxed is - is blijkbaar iemand die wel bekend is in de hackerwereld maar niet echt de capaciteiten heeft om te doen waartoe die zegt in staat te zijn.
Er zijn ook al video's opgedoken rond hem die wat hij zegt/doet, debunkt.

Meer info kan gelezen worden in het NeoGAF topic: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=881273
Het probleem is dat het topic al 108 pagina's telt en er geen samenvatting van alle gebeurtenissen te vinden is.
Ik las op Reddit dat ze op de PSN twitter pagina ook foto's van 911 aan het posten waren nadat ze daar ook de bommelding in het vliegtuig hadden gedaan. EVE-Online heeft ook veel last gehad van deze DDOS aanvallen de laatste dagen.

[Reactie gewijzigd door ElmarNieser op 25 augustus 2014 09:52]

Ik hoop dat ze beseffen dat ze van 'gewone' DDOS aanklachten, nu direct in de categorie 'Guantanamo Bay' beland zijn.
Ik denk dat je in Amerika voor een DDOS op een grote partij een langere celstraf krijgt dan de straf die je in Nederland krijg voor moord.
Ik denk dat je in Amerika voor een DDOS op een grote partij een langere celstraf krijgt dan de straf die je in Nederland krijg voor moord.
In Nederland ku je voor moord levenslang krijgen. (niet zonder meer, is afhankelijk van de omstandigheden). Levenslang is in dit land - in tegenstelling tot veel landen - echt levenslang. (behalve als de koning je gratie verleend). Ook als je 'maar' 14 jaar krijgt voor moord, zit daar vaak nog TBS aan vast, en dat kan ook vertalen tot een levenslange veroordeling, omdat ze ieder jaar kunnen beslissen dat jij er niet klaar voor bent terug te keren in de maatschappij.

Van beide groepen zitten er een aantal voor altijd vast.

Maar, toegegeven, ik denk dat je in de USA redelijk rap tegen 30 jaar aan zit te kijken voor dit geintje. Misschien nog wel langer in verband met de bom dreiging.
Het is niet bij deze servers en games gebleven; ook de ASL website (van die Ice Bucket Challenge), alsook Brazzers, de website van het Vaticaan en dr mailbox van NSA werder offline gehaald.
Daarnaast verspreidde die malloot het gerucht dat er een bom op het vliegtuig van de baas van Sony, John Smedley was gesmokkeld (staat al in het artikel, sorry), en schopt hij dan nog eens tegen de schenen van alle Amerikanen door te spotten met 9/11.
Ik heb het al gemerkt van 19 augustus, toen talloze servers van Runescape werden geDDoS't (ja ik speel dat spel nog) waardoor vele mensen bij het bossen hun (dure) spullen zijn kwijtgeraakt...

[Reactie gewijzigd door skrall op 25 augustus 2014 12:57]

TBS is geen straf maar een behandeling.
Goed om te zien dat er direct actie wordt ondernomen. Laat ze deze groep maar snel te pakken nemen. Dit is gewoon puur het voor iedereen verzieken. Deze aanval heeft totaal geen toegevoegde waarde.

Begrijp ook niet helemaal wat je hier mee wilt bereiken, normaliter wil je door dergelijke aanvallen de steun van het internet achter je hebben. Maar hierdoor zorg je er alleen maar voor dat iedereen een alleen maar grotere negatieve kijk hierop heeft.
Mensen die ddossen claimen inderdaad altijd één of ander hoger doel te hebben maar het slaat gewoon nergens op. Iedere heikneuter met een paar dollar in een Paypal account kan tegenwoordig een ddos aanval uitvoeren.

Vroeger had je nog een botnet nodig maar met al die amplification attacks (DNS/NTPd) is één server met een beetje bandbreedte al voldoende en daar wordt dan ook gelijk op grote schaal misbruik van gemaakt.

Vaak ddossen ze dan onder het mom van (internet)vrijheid, terwijl ze niet door hebben dat dit soort akties alleen maar nog meer reden geeft voor overheden om de vrijheid op internet te beperken, dus ze bereiken het tegenovergestelde.

Ook ddossen ze omdat dat het enige is wat ze kunnen. ddossen is simpel en zeer goedkoop en het is ingewikkeld en extreem duur om jezelf te verdedigen.

[Reactie gewijzigd door mkools24 op 25 augustus 2014 10:36]

Duidelijk, je kan (als je een goede verbinding hebt - glasvezel ofzo), zelfs met ping.exe een verbinding zo volgooien met data dat het internet eruit knalt (ddos in zekere zin).

ping.exe (ip) -n 65535 -l 2000 - en dat dan 20x openen en tada.

@ontopic: Verklaard wel die lag die ik had afgelopen weekend bij BF4. Beetje jammer dit soort kinderen, wel weer grappig dat hij ondertussen zelf alweer genekt is door iemand anders. Overigens is het wel een hele domme actie, als je zelf in de USA woont om dan USA based company's aan te vallen, en een IS flag ergens up te loaden. Zoals hierboven al wordt gezegt, je gaat van een (simpele) "hacker" naar politiek gerichte hackaanvallen, waardoor je weleens de "cockmeatsandwich" kan gaan krijgen op Guantanamo...
Dat is een DoS. de eerste D in DDoS staat voor distributed, wat haast automatisch een botnet betekend tegenwoordig.
Op wat basseer je dan? dat je ping paketten verloren gaan?

Ping packets is namelijk het allereerste wat de vuilbak in vliegt als een router het druk krijgt. Ideaal om snel verbindingen te testen maar voor een DDOS totaal ongeschikt. Om nog maar te zwijgen over het feit hoe gemakkelijk ping te blokkeren is.
Dat voorbeeld van die ping slaat werkelijk nergens op.

In jouw voorbeeld stuur je 20 * 2000 = 40000 bytes per seconde naar je 'target". Dat is ongeveer 40kb per seconde 8)7

Er is geen 1 recente computer die daar ook maar een schijntje van gaat voelen...

[Reactie gewijzigd door jan874 op 25 augustus 2014 14:04]

Ik heb je -1 gemod omdat je totaal geen idee hebt waar je het over hebt. Ping is een van de minst effectieve technieken omdat deze o.a. direct door een nic afgehandeld worden. Er zijn al 20 jaar veel betere technieken dan ping. Denk alleen al aan SYN flood.. Welke ook niet zo effectief meer is. Tegenwoordig gaan meeste aanvallen door de complete osi layer, met al dan niet aangepaste data pakketten.
Ja en je kan ook een verbinding volgooien door constant requests naar een server te spammen... |:(

En nee, een modem crasht echt niet door hem 2000*2000 = 4 miljoen bytes per seconde toe te sturen hoor (dat is 4 Megabyte).

Grote kans dat je gewoon in de firewall terecht komt en al je pakketjes direct gedumpt worden. Het verwerken van een icmp aanvraag kost een verwaarloosbare hoeveelheid rekenkracht, zelfs als je er vele duizenden tegelijk op het apparaat afstuurt.

Het enige wat je er mee zou kunnen bereiken is de verbinding volgooien, maar daar zijn veel effectievere methoden voor.
O, dat was 10 jaar geleden. En wat heb je aan al dat getroll met andermans servers? Vind het moraal gezien heel laag, dat je het blijkbaar leuk vond om andermans zuur betaalde server "down" te halen.

Ik begrijp nog steeds niet wat uiteindelijke het doel was van je icmp attacks. Een verbindings-lijn volgooien, zodat er minder ruimte is voor andere data?

Het netwerkapparaat laten crashen door de grote hoeveelheid icmp requests? |:(
Doe eens even normaal man, we zijn tweakers, kanker en debiel laat je lekker achterwege..

on-topic, je hebt absoluut geen idee waar je het over hebt.
Deze gasten ddossen voor de lulz, hier zit totaal geen politiek achter, het is alleen
hun andere ddos vriendjes laten zien wat ze kunnen met hun eigen botnet.

Paar weken geleden was derp trolling nog actief, bekend van het neerhalen van diverse
game diensten en ook bekend van 1 van de zwaarste ddos aanvallen aller tijden.
Als ze echt nu pas begonnen zijn met onderzoeken is dit zo direct niet. Lizardsquad is namelijk al ongeveer een week bezig met het structureel aanvallen van allerlei games en websites.

Verder ben ik het met je eens, het is puur om irritant te zijn en wat mij betreft mogen ze hier flink voor worden aangepast.
Waarom wordt dit onderzoek eigenlijk aangekondigd? lijkt me niet in het voordeel van de FBI?
Misschien zorgt het voor wanhoop bij de dader(s), waardoor hij/zij zich aangeeft/aangeven? :) Een voorbeeldje maar.
Om die scriptkiddies toch even goed te laten schrikken? en omdat de media daar over zat te zeuren?
FBI, lijkt me ook een redelijk "zwaar" wapen, of zou het ook iets met afschrikken te maken hebben.
N.a.v. alle Wikileaks-onthullingen is duidelijk dat de Amerikaanse overheid over nogal wat mogelijkheden voor Internet-surveillance beschikt. Met een aankondiging als deze zou ik me, als ik de dader was, zorgen maken.
Anoniem: 612909
@2green25 augustus 2014 11:08
Er gingen gisteren al geruchten dat ze al 1 iemand van die squad hadden gearresteerd..
Om aan te tonen dat het budget geen weggegooid geld is?
Ik las dat ze deze DDOS aanvallen hadden gedaan om te laten zien dat ze nog niet alle zaakjes goed op orde hebben. Zeker sony niet van de vorige grote aanval dat ze bijna een week plat gelegen hebben.
Nou, de 1 zegt dit, de ander zegt dat ze het gedaan hadden omdat ze vinden dat sony al het geld van PSN in PSN moet steken, maarja daarmee verklaren ze dan niet waarom ze battlenet en andere servers dan hebben aangevallen, en met een bommelding doen voor een vliegtuig (waar mogelijk een sony werknemer in zit) zijn ze natuurlijk zeker al veel te ver gegaan.. Dit soort lui moeten opgespoord worden en gewoon lang achter de tralies belanden..
Als 100% bestand zijn tegen ddos-aanvallen de maatstaf is voor het "de zaakjes goed op orde hebben" dan blijven weinig sites overeind dunkt me. Het is gewoon bruut geweld.
Tja tegen een ddos aanval is gewoon niets te doen. Zelfs sites van overheden begeven het dan. Ik kan de lol er alleen niet van inzien, je legt het plat maar wat heb je er nu aan? Je maakt geen gegevens buit die je kan verkopen en een paar uur later start alles gewoon weer op. En ik stop echt niet met psn door een aanvalletje hoor.
Persoonlijk vind ik de Overheid niet echt een maatstaaf voor solide web-servers... er bestaan scrubstraten welke er voor kunnen zorgen dat een ddos de kop ingedrukt wordt. Dit zijn geen goedkope oplossingen, maar het is wel mogelijk.

Nou ik er zo over nadenk, dit klinkt wel een beetje als conspiracy... je eigen markt creeeren :)
De servers van Microsoft hebben het tot nu toe goed gehouden, alleen enkele mensen hadden last met inloggen, maar de meeste mensen hebben nergens last van gehad lees ik op Twitter. Ik zelf heb ook nergens last van gehad. Maar Sony heeft helaas zijn zaakjes niet op orde zo te lezen, want die lag er echt voor iedereen uit. Daar moeten ze echt nog wat aan hun security veranderen. Lijkt me als klant niet leuk om steeds eruit te liggen en zelf geen single spellen te kunnen spellen, toch stiekem DRM, dat de gamers op de PS4 niet waarderen en niet hadden verwacht, omdat Sony er zo op tegen is/was.
Dit is toch wel een behoorlijke flamebait hoor! Kom op zeg! In de VS heeft men behoorlijk last gehad bij XBLive en het is zelfs nog niet geheel hersteld (http://support.xbox.com/en-US/xbox-live-status). PSN was vrij snel weer online. Ook je statement "
Lijkt me als klant niet leuk om steeds eruit te liggen en zelf geen single spellen te kunnen spellen, toch stiekem DRM, dat de gamers op de PS4 niet waarderen en niet hadden verwacht, omdat Sony er zo op tegen is/was.
is niet juist. Spelers hadden op PSN problemen met het inloggen in hun account. UTP er uit en inloggen (local) geen probleem en dus gewoon offline spelen. Ditto voor XBL. Daarnaast sinds de release van zowel XBONE als PS4 beide geen noemenswaardige problemen (Destiny servers overvol en Diablo problemen kun je niet geheel op MS en Sony schuiven).
Edit: Nog vergeten te vermelden dat PS3 spelers nergens last van hadden. De DDOS betrof dus diensten van: PS4, XBONE, XB360)

[Reactie gewijzigd door thijssie83 op 25 augustus 2014 10:32]

Dat van Xbox Live klopt geen ruk van.

Dat bericht staat er al sinds de 22ste het is alleen aangepast omdat er problemen zijn met FIFA.
Ah... Dus Microsoft Post op de status site: "Social and Gaming: Limited" en;
Affected services: "Joining other Xbox Live members in online games"
maar dat klopt dus niet volgens jou terwijl er berichten blijven komen dat MS het nog niet volledig heeft opgelost?
De melding geld alleen voor Diablo 3 en Fifa 14, gewoon even lezen staat erbij vermeld.
Gewoon lezen:
Hi Xbox members. Are you having trouble connecting to Party Chat on Diablo III on Xbox One and Xbox 360? Additionally, Xbox One users, are you experiencing server unavailability issues? Us too, but we’re working alongside our partner to get these issues fixed ASAP!
Xbox live is gewoon online en geen problemen te bespeuren op mijn xbox en zo te lezen op twitter ook gewoon genoeg mensen die online zitten.

[Reactie gewijzigd door danplo op 25 augustus 2014 10:44]

Goed nieuws voor gamers toch dan dat er in NL geen problemen zijn. In de VS worden nog wat Social en Matchmaking problemen gemeld maar op jouw verhaal afgaande is het allemaal ondertussen weer onder controle.
Ik heb nog wel steeds problemen met XBOX Live, wij hebben 2 xboxen en GTA Online, Parties werken niet zo fijn, vallen uit enzo, en mensen leaven de sessie masaal. Echt niet leuk
tja, ik heb in het weekend ook geen problemen gehad met PSN toen ik probeerde in te loggen (let op, ik zeg toen IK probeerde in te loggen).. dusssss......
Dat PS3 spelers nergens last van hebben, is niet waar. Gisteren wilde ik rond een uur of 12 's middags inloggen op PSN, maar dit mislukte keer op keer. En ja, ik heb mijn eigen netwerkverbinding goed gecontroleerd en geconfigureerd :)

Verder erg sneu om game netwerken te gaan DDoS'en. Hoop dat de FBI het 'scriptkiddie' snel te pakken heeft en niks geen verzachtende omstandigheden in een rechtzaak (zoals in NL maar al te vaak gebeurd), ook al blijkt 'ie psychische problemen te hebben (vast wel, anders doe je wel nuttigere non-destructieve dingen met je tijd.)
Jammer om te horen! Zelf had ik op PS3 geen problemen tewijl m'n PS4 er geen zin in had :-(
DRM? Ik heb prima kunnen gamen op de PS4 gedurende deze outage. Geen enkel probleem mee gehad, alleen online, tja... dat ging dan natuurlijk niet, maar Single player games waren echt geen enkel probleem. Kon zelfs Diablo III gewoon spelen (probeer dat eens als Battle.net er uit ligt op de PC, dan kun je geen enkele game van Blizzard spelen).

Wel jammer dat een DDOS aanval zo'n effect heeft, maar ja, heel erg veel kun je er ook niet tegen doen helaas...
Volgens mij hebben ze enkel de login-server van PSN en Xbox Live aangevallen. Wie reeds ingelogd was had vrijwel geen problemen.
Onzin, want het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de aanvallen op PSN een stuk groter/langer waren als die op xbox-live. En tegen een ddos kun je eigenlijk helemaal niet zo heel veel doen..

Tja, en als een game probeert te connecten (ivm bv syncen van trophy's of controleren of er een update is) en de server ligt eruit, dan kan dit gebeuren.. Oplossing was bv om dan maar even de internetkabel er uit te trekken (of 'connect to internet' optie uit te schakelen), bij echte DRM zou je dan niet kunnen spelen, en het ging ook maar om een enkele game waarbij dat van toepassing was..
Verschil met de servers van MS en Sony is dat die van Sony voor iedereen (wereldwijd) uit ligt en bij MS voor enkele eruit ligt, dat komt omdat MS veel meer verschillende server parken wereldwijd heeft draaien, dus zijn DDOS aanvallen minder ernstig dan bij Sony.

En dat jij met wat omwegen weet hoe je offline kunt gamen is top en goed om te lezen, maar zo zullen er ook miljoenen zijn die dit niet weten of opzoeken en voor verschillende spellen gewoon niet hebben kunnen gamen, dus in mijn ogen gewoon DRM.
Staaf dat dan eens met cijfers. Hoeveel capaciteit heeft MS dan meer dan Sony ... Indien je dat niet kan ben je het gewoon uit je duim aan het zuigen. Het is perfect mogelijk dat ze hun pijlen in de eerste plaats op Sony hebben gericht. Het feit dat ze ook claimen met een bommelding een vliegtuig om te laten vliegen waar een Sony medewerker op zat lijkt dat ook te bevestigen.
Microsoft's serverpark host zaken als windowsupdate en hun hele cloudomgeving. De kans dat sony zelfs maar in de buurt komt van de server capaciteiten van MS is verwaarloosbaar.

In datacenters van sluiten ze geen servers aan, daar sluiten ze containers vol servers aan.

http://www.datacenterknow...lds-largest-data-centers/
MS komt 3 keer in die lijst voor.
Hoewel MS die capaciteit ter beschikking heeft op gebied van bandbreedte is de vraag nog maar of de XLive diensten ook effectief in hun cloudomgeving draaien of dat deze op dedicated capaciteit draaien. Bijkomend is er ook niets dat Sony tegenhoud om het PSN uit te bouwen op een grote cloud provider zoals amazon.

Ik denk ook niet dat MS zo maar capaciteit van zijn windows/software divisie in wenst te zetten om de gaming divisie (die een stuk kleiner is) uit de nood te helpen indien het risico zou bestaan dat daarmee ook de windows divisie in de problemen komt.

Het hebben van grote DCs is dus nog geen garantie dat deze diensten niet in de problemen kunnen komen, getuige ook het feit dat XLive in de VS wel degelijk in de problemen is geraakt.
Als je je PS4 niet als primary activeert kon je sommige games niet spelen. Als je dat wel doet kun je gewoon elke game offline spelen (op MMO's na uiteraard). Het activeren van je PS4 word (volgens mij) gevraagd tijdens de setup, dusja als je dat niet doet..
Omwegen? Jezelf informeren hoe je je games speelt wanneer er geen internet is, is een omweg? DRM zou betekenen dat er geen omwegen zijn. Dat jij vreemde aannames doet betekent niet dat het moeilijk is of onmogelijk, het betekent gewoon dat jij er geen tijd in hebt gestoken... En nee er zijn er geen 'miljoenen zoals jij'.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 25 augustus 2014 12:12]

Er zijn inmiddels ook zogenaamde 'scrubbers' die het binnenkomende internet verkeer kunnen filteren op dit soort aanvallen. De 'scrub-straat' wordt voor het toegangspunt van de desbetreffende site/service gezet, waardoor ze al het inkomend verkeer kunnen controleren. Het is niet de goedkoopste oplossing, maar de bedrijven die dat aanbieden hebben bandbreedte genoeg om dit soort dingen af te ronden.

Werkt volgens mij best effectief, maar om alle toegangspunten om te gooien voor de 'paar uur' downtime per jaar.. ik denk dat de kosten/baten analyse erg eenvoudig is voor die grote jongens die (gratis) hun diensten ter beschikking stellen...
Anoniem: 612909
@danplo25 augustus 2014 11:10
ik kon gewoon single player spelen hoor, geen enkel probleem gehad.. Dus waar je die onzin vandaan haalt? Bovendien was de aanval niet eens gisteren op xbox haha, je verkondigd hier dus gewoon een onzin praatje.
Omdat er geen online DRM is misschien?Enkele games proberen online te checken of er updates zijn en slagen daar niet in en willen daarom niet verder gaan. De oplossing is gewoon heel je PS4 offline zetten (heeft toch geen nut als PSN eruit ligt) en je kan weer lekker gamen.
Als je geen ps4 hebt stil dan gewoon?! Single player werkte gewoon, je ps4 geeft aan dat je account niet kan inloggen maar je kan gewoon single player spelen. Fifa scheen het enige spel te zijn die niet gespeeld kon worden.. door EA komt dit en niet door Sony.
Als je geen ps4 hebt stil dan gewoon?! Single player werkte gewoon, je ps4 geeft aan dat je account niet kan inloggen maar je kan gewoon single player spelen. Fifa scheen het enige spel te zijn die niet gespeeld kon worden.. door EA komt dit en niet door Sony.
En alleen die specifieke game van EA. Battlefield 4 mopperde wel dat online features niet werkten, maar de single player werkte prima. (zie ik die ook weer eens :-))
FIFA maakt gebruik van bijna continue verbinding met EA servers, dus dat verklaart veel. Het heeft alleen, zoals Terrestraeon beweert, 0,0 te maken met DRM. Game eenmaal op je PS4 staan, kun je zonder enig probleem offline gamen. Wifi uit, geen LAN kabel... geen probleem, je kunt games gewoon spelen... moet het natuurlijk niet zo'n game zijn waarbij er ingebakken zit dat de game met de servers van de uitgever/ontwikkelaar MOET praten wil deze werken. Dit ligt echter volledig aan EA, zoals je al aangeeft, en heeft niets met Sony te maken.
Je bent gewoon slecht geïnformeerd. Als je je PS4 geactiveerd heb tijdens installatie en dus als primary staat ingesteld kun je gewoon altijd offline gamen. Nu proberen sommige mensen het ineens om te draaien als DRM. Maar dit is al jaren zo. Precies hetzelfde als met de PS3/360.
League of Legends natuurlijk weeral plat, zoals gewoonlijk.

Dit soort aanvallen zijn misschien niet goed te keuren, maar Riot doet ook geen enkele moeite om zich te verdedigen. Is het geen DDoS, dan is het wel drophackers of botoflegends. Geen wonder dat Dota het zo goed doet tegenwoordig.
Ik als gigantisch dota fan moet toch ook even zeggen dan US east en US west letterlijk onspeelbaar zijn de laatste week door DDOS aanvallen.
Inderdaad, het is niet leuk meer bijna :P Ik zit nu in low priority door die onzin, erg vervelend, het is net alsof je de kleuterspeelzaal binnenstapt dan... Wel makkelijk winnen daar, maar wat dat nou helemaal waard is... :)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 25 augustus 2014 12:31]

Arenanet (Guild Wars 2) had of heeft er ook zwaar van te pakken.

Zou dit van dezelfde groepering zijn?
Het kan best zo zijn dat bedrijven als Sony, Microsoft en ook Arenanet dezelfde partner bedrijven hebben om hun van bandbreedte te voorzien en als iemand dan die verbindingen dicht gooit heeft iedereen er dan ook last van zelfs als zij niet het eigenlijke doelwit zijn.
De persoon of personen zullen wel snel gevat worden. Zodra ze iets opeisen via sociale media, zijn ze meestal al gekend.
Zijn hele prive leven ligt al op straat. + Al zijn Internet accounts zijn bekend, zie post hierboven.
Ik had gister 2 keer dat ik naar mijn profiel ging op de playstation 4 en ik niks meer kon dan de console uit doen doordat die oneindig aan het zoeken was, heel irritant.

Ik snap niet wat mensen hier mee proberen te berijken behalve dan dat heel veel mensen hun weekend verpest word erdoor. Zeker op zondag middag lekker een spelletje spelen, triest van deze heren. Ik hoop dat de FBI ze hard aanpakt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee