Bètatest Destiny trekt 4,6 miljoen spelers

Volgens uitgever Activision hebben ruim 4,6 miljoen spelers aan de bètatest van Destiny meegedaan. Het zou daarmee de meeste testers ooit naar een nieuwe consoleserie getrokken hebben. De online shooter verschijnt op 9 september voor Xbox 360, Xbox one, PlayStation 3 en 4.

Ontwikkelaar Bungie is 'overweldigd' door het aantal deelnemers aan de bètatest van Destiny, 4.638.937. 'We hebben ons doel overtroffen en waardevolle feedback gekregen', stelt de directeur van de studio, die vooral bekend is van de Halo-games. Ook uitgever Activision is tevreden en stelt dat er nooit eerder zoveel spelers aan de test van een nieuwe consoleserie hebben meegedaan.

De bètatest was vanaf 17 juli speelbaar op PlayStation 3 en 4 en vanaf vorige week op Xbox 360 en Xbox One. Op 27 juli gingen de testservers offline. De volledige versie van de game is speelbaar vanaf 9 september, als de game verschijnt voor alle vier de consoles.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Bungie toont Destiny op PS4

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

30-07-2014 • 17:15

59 Linkedin

Reacties (59)

59
52
25
3
0
22
Wijzig sortering
Heb de BETA met heel veel plezier gespeeld. Ben altijd een trouwe Halo fan geweest en was ook erg benieuwd waar Bungie zich op ging focussen nadat ze Halo verkocht hadden aan 343Industries. Wellicht had het te maken met de vele cheaters die je in de online PVP tegenkwam, ik hoop dat dit niet het geval gaat zijn bij Destiny.
Tijdens het spelen zag ik zeker gelijkenis met Halo alleen is het hun gelukt Destiny naar een nieuw level te tillen met bijvoorbeeld de Tower, het kiezen van classes, het upgraden en kiezen van wapens en ga zo maar door. Ik heb veel rondgerend in Old Russia (earth) en nog steeds kwam ik plekjes / grotten tegen die ik nog niet gezien had. Op 26 juli, toen de Moon voor een beperkte tijd open ging heb ik hier ook weer versteld gestaan (positief uiteraard). Het was wel jammer dat vele deuren dicht waren maar dit zorgt er in mijn geval weer voor dat ik nog meer uitkijk naar de full game!
Bij mij waren de servers / spelwerelden altijd druk (niet TE druk) bezet (PS4) en heb ik op 1 enkele keer de Tower verkend in mijn eentje (waren bezig een event te openen op de 26e).

CAN'T WAIT! :9~

[Reactie gewijzigd door Th. op 30 juli 2014 17:44]

halo verhaal hield op eigelijk
bungie ken nu games maken voor alle consols
Anoniem: 562563
30 juli 2014 19:33
Ik vind het zeer jammer dat ik de beta niet heb kunnen spelen, leek me echt een heel leuk spel, heb uiterraard naar wat videos gekeken van het spel en het heeft me best wel geintreseerd gemaakt in het spel, Destiny heeft een zeer grote kans een echte hit te worden als ze het slim aanpakken, zal er naar uit kijken of ik 't ooit nog te spelen krijg. (Reden: Houd niet van controllers om FPS te spelen)
Heb zelf ook meegedaan aan de beta, ik vond het een erg leuk spel, niet veel bugs, goede gameplay!
Op de ps3 vond ik het er niet zo mooi uitzien helaas..
En ik hoop toch echt dat ze terug gaan naar het originele cross-platform idee!!(servers)

Edit: Ik zet wel een groot vraagteken bij de 4,6 miljoen spelers, tijdens het spelen in gebieden kwam ik hooguit 6 man tegen per gebied, en ''The Tower''(je thuisbasis) was soms vrijwel leeg.

[Reactie gewijzigd door Wowgman op 30 juli 2014 17:33]

Je kan ook maar met max 6 man in een gebied tegelijk zijn.
Op missie is de max 3 man (die dan wel in 1 fireteam moeten zitten)
Dit is afgezien van de Tower, wat meer een ontmoetingsplek is, daar liep bij mij steeds zo'n mannetje of 50 rond (Xbox One)

[Reactie gewijzigd door justifire op 30 juli 2014 17:49]

Volgens mij is de max per gebied 12, het max van een fireteam is 6 en in de tower is de max 16 (Blauwe stippen op de map kunnen ook NPCs zijn). Een missie kan je echter alleen spelen met een fireteam van 3 zoals je al aangaf.

Ik heb zelf op de 360 gespeeld en daar was de tower ook altijd wel redelijk druk.
Op welk platform heb jij gespeeld?
Op de playstaion 3, tot maximum level(8 ) met een titan(tank/dps) en hunter(dps).

[Reactie gewijzigd door Wowgman op 30 juli 2014 17:25]

Op de Playstation 4 was het hetzelfde verhaal, zelfs de closed Alpha leek drukker. Helaas heb ik niet veel samenspel gezien. Als er af en toe eens een public event was rende iedereen een andere kant op, om vervolgens te verdwijnen uit de public event.

Ik vond het helaas geen succes en ik hoop een drastische verbetering in de volledige versie. Het samenspel in public events is namelijk wel het USP van deze game.
ik heb het zelf op de x360 gespeeld en het was daar ook niet heel druk in de zones, in de tower liepen wel redelijk wat mensen.

tijdens de public events kwam daar juist iedereen bij elkaar en werd er goed samen gewerkt en zodra er iemand dood ging dook iedereen er op om te reviven :)

over het samenspel, dit zal waarschijnlijk met random mensen vaker tegenvallen dan mee vallen. ik zelf zal met een aantal vrienden op de xbox one gaan spelen.
Ik vraag me af, als alle drops van jou kills alleen voor jou zijn, heb je dan last van killstealing gehad ?
(Ik heb deze beta net gemist ivm vakantie)
als iemand een npc killed net voor dat jij je laatste kogel in zn kop kan krijgen dan krijg je beide drops (tenminste daar leek het op)
Ik denk dat ze helaas niet met het cross platform idee gaan...
(bij de xbox one / 360) Kan ik niet in een chat party met mensen van de nieuwe console (ik heb nog een 360) ook kan ik niet zien welke spellen ze op het moment spelen of welke xbox one spellen ze hebben gespeeld... mij lijkt het lasig om dan mensen van verschillende consoles met elkaar te laten spelen... Nu weet ik niet zo goed hoe het bij ps3/ps4 verbinding zit maar lijkt me niet zo waarschijnlijk... maar als het zou kunnen zou het inderdaad vet zijn...

Maar verder heb ik veel plezier gehad met destiny ik kijk uit naar de release. Ik heb dan net vier dagen een xbox one (net op tijd) dus het gaat helemaal goed komen :P
Op de ps3/ps4 was er een soortgelijk probleem, ik(ps3) kon niet in een fireteam samen met een vriend(ps4), ik kon hem wel zien onder vrienden maar hij was ''offline''.
ja maximaal 6 kwam je tegen in campagne zullen heus wel zijn geweest iedereen in me vrienden lijstje heeft beta wel gespeeld
Ik heb liever 6 man op men scherm en deftige gameplay dan dat er 500 man op mijn scherm zit en dat de mobs op een halve second afgemaakt worden.

Nu is het op sommige stukken soms best lastig om te overleven.
Je zal nooit iedereen zien. Ze laten altijd maar een paar man tegelijk zien die in de buurt lopen of in een stad zijn. Het is dus geen echte MMO. Er is een soort matchmaking op de achtergrond waardoor je met soortgelijke spelers samengezet word.
Dit wordt een grote hit dat was al zeker. Toch wel prettig, eens geen Call of Duty als best verkopende game dit jaar(of GTA V vorig jaar).

Heb zelf ook getest en alhoewel het mijn type spel niet helemaal vindt het spel goed in elkaar zitten, en de beta was al goed stabiel. De spelwereld schijnt in het begin wat beperkt te zijn qua formaat (6-7 planeten met maar 1 speelgebied) maar dit zal naarmate de tijd vordert meer worden. Ik verwacht dan ook dat dit spel jarenlang actief gespeeld zal worden.

Al met al erg blij dat Bungie multiplatform is gegaan zodat ook Playstation bezitters ervan kunnen genieten.
Multiplatform? Soort van... Als pc-speler heb ik weinig aan deze game. Blijkbaar willen Bungie en Activision mijn geld niet... :?
Ik moet zeggen, het ziet er goed uit!
hieruit mag ik opmaken dat de game niet voor PC beschikbaar zal zijn?

(ben beetje uitgekeken op de shooters dus volg het ook niet echt)
maar destiny + pc invoeren op google geeft mij dit

http://www.gamepur.com/ne...base-activision-says.html

weet niet of het heel relevant is?
Bij bekende games mag je de Wikipedia pagina vaak ook wel geloven.

http://en.wikipedia.org/wiki/Destiny_(video_game)

Staat netjes welke platformen ondersteund worden. Ik ga er dan even van uit dat de fanatieke mensen uit de community van Destiny de wiki wel aan zouden passen als hij ook voor pc uit zou komen.
klopt.. in dit geval is mijn bericht van vorige maand :)
dus zodoende dat het bij wikipedia er vast nog niet bij staat..

en dat diondokter dit ook niet gelezen zal hebben snap ik ook..
maar vondt het persoonlijk al vreemd dat een grote game / shooter niet op de pc zou verschijnen..
Naaistreek? Sony heeft gewoon deals met ze. Zo konden ps4 bezitters ook al de alpha spelen. Xbox heeft weer eerder de cod uitbreidingen.

wat een vreemde reden om je pre-order te annuleren. Als je het een vette game vindt koop je hem toch, of voel je je te belangrijk om geen kleine voorrang te krijgen met de Xbox.
Het is en blijft erg *vervelend* voor de xbox gebruikers.
Ook kan ik mij goed indenken dat iemand zijn pre-order schrapt omdat er een andere groep word voorgetrokken, voor hetzelfde geld gaan ze dit straks ook doen met de dlc's.

Ik kijk voorlopig nog maar even de kat uit de boom!
Doen ze andersom al JAAAAAAREN met COD DLC. Hoor je ook geen hond meer over. 2 maten meten much?....
Hoop echt dat ze terugkomen op het besluit geen Crossplatform play toe te staan. De reden van resolutie en daarom beperkingen voor PS3 is misschien wel waar. Maar het is niet aan Bungie om die beslissing voor mij te nemen. Ze geven zelf aan dat het server technisch geen probleem is.

Zet het standaard uit en laat mij een vinkje zetten en dan ook nog eens "Ja ik weet het zeker" selecteren. Dan neem ik zelf de beslissing dat er een kans is dat ik vet in de pan gehakt wordt door PS4 spelers. Maar ik heb dan wel lol met heeeeeel veeeeel mensen :)

[Reactie gewijzigd door NoMoreMusic op 30 juli 2014 17:57]

Ik heb Destiny ook mogen spelen (Alpha versie) maar het heeft mij niet gepakt!
Vond het maar een standaard shooter/game en niet echt bijzonder. Graphics op de PS4 is wel nice maar qua gameplay niet echt boeiend.
Hopelijk komt dit ook eens naar de pc. Erg jammer dat al die game makers de pc gamers een dikke middelvinger geven(geldt dus voor meeste gamemakers), terweil de pc gamers ze wel groot gemaakt heeft.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 30 juli 2014 17:33]

Ik kan me herinneren dat het spel in het origineel ook naar de pc zou komen, maar dat het later stil is geschrapt.
Er zijn een heleboel bronnen die zeggen dat de pc versie er alsnog komt , maar ook een boel bronnen die dit weer tegenspreken.
Uiteindelijk hoop ik toch ook echt op een pc versie.
Heb het over algemeen, steeds meer game makers laten de pc links liggen.
Valt toch wel mee, de meeste echte kwaliteitsgames komen meestal (zelfs primair) op de pc uit, het enige nadeel is dat gemiddeld de kwaliteit van games minder aan het worden is omdat men vaak 1-size-fits-all doet en je als pc-gamer dus met beperkte gameplay en controls (of een slechte port) zit.

Ik stem gewoon met mn geld, ik koop gewoon geen games die kwa gameplay en functionaliteit onder het niveau van 10-15 jaar geleden liggen.
Uhm nou nee. Buiten Star Citizen (ook nog eens crowd funded game), zijn er geen high budget exclusive PC games in de maak. Dat gebeurt toch echt op de consoles namelijk.
Marathon, Oni en dat spel met die dwergen en brandbommen...

Myth dus... Memories!

[Reactie gewijzigd door Madthijs op 30 juli 2014 18:24]

volgens mij zei hij "groot" en "groot" <> "exclusive" ??

Reëel gezien is het natuurlijk Halo. Maar goed spel zou een stuk beter uit de verf komen op de pc. En voordat ik een flame krijg: ik doel op gewoon meer rekenkracht / architectuur zodat er meerdere mensen in een gebied kunnen zijn
Op welk platform heb jij gespeeld?

Sorry, niet als reactie gedaan

[Reactie gewijzigd door webdavid op 30 juli 2014 17:22]

nice, hoop dat ze nog tijd genoeg hebben om hun zaakjes goed voor elkaar te maken ten tijde van release. vond de beta veelbelovend, maar heb veel disconnects meegemaakt (xbox one).
Dat ligt niet aan bungie, maar aan MS.
Ze kunnen dat ding beter de DisconnectOne gaan noemen.. :(

Ik heb het ook even op de 360 gespeeld, en daar waren geen disconnects, en liep alles veel lekkerder. Gewoon party chat etc etc zonder al die irritante aps te hoeven openen. Jammer dat MS met de One het wiel opnieuw heeft probren uit te vinden terwijl ze op de 360 een erg goed werkend systeem hadden.

Bij de PS4 in een week tijd slechts 2x meegemaakt dat ik uit een game gegooid werd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee