Destiny verschijnt in Japan alleen voor PlayStation

Bungie's nieuwe mmo-shooter Destiny zal in Japan alleen verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Dat blijkt uit een verklaring op de Japanse site van Sony. Mogelijke reden hiervoor is dat de Xbox 360 nooit echt aansloeg in het land.

De Xbox One komt op 9 september, een week voor de release van Destiny, uit in Japan. Een officiële reden voor het uitblijven van een Xbox-versie is echter niet gegeven in de verklaring. Verder werd dinsdag bekend welke exclusieve content Destiny op de PlayStation 3 en PlayStation 4 ontvangt. Daaronder vallen onder andere twee plattegronden, wapens en ruimteschepen.

Dust Palace Strike is een map die speciaal is gericht op de Strike-gamemodus, een modus die een groep van maximaal drie spelers een missie voorschotelt, die eindigt in een gevecht met een of meer bosses. De missie van Dust Palace vindt plaats op Mars in en rondom een oude, door mensen gebouwde wolkenkrabber. Exodus Blue is een middelgrote map voor de Control- en Skirmisch-modus van de multiplayer.

Het Monte Carlo-wapen is een assault rifle, gemaakt voor gevechten op niet al te grote afstand. Upgrades van het wapen bieden een grotere accuratesse tijdens het niet gericht vuren en een lagere wachttijd tussen melee-aanvallen. De Hawkmoon is een pistool dat gebruikt kan worden als tweede wapen en kan geüpgraded worden zodat het meer schade aanricht.

Naast de wapens en mappen krijgen spelers van Destiny op de PS4 en PS3 toegang tot een drietal nieuwe pakken voor hun personages. Twee daarvan geven slechts een visuele upgrade, terwijl één, aan spelers die als Hunter spelen, grotere bescherming zou bieden tegen de Cabal, de wezens die gamers tegenkomen in de Dust Palace Strike-map.

Ook beschikken gamers met een PS3 of PS4 over drie nieuwe schepen. Onder de schepen vallen een groot en robuust transportschip, een schip bedoeld voor ontdekkingsreizen en een aanvalsschip. De content zal vanaf de release beschkbaar zijn op de PlayStation-versie van de game. Het is niet bekend of de content op een later tijdstip ook naar de overige platforms komt. Destiny is de nieuwste game van Halo-ontwikkelaar Bungie. De game krijgt in juli een bètatest en is vanaf 9 september verkrijgbaar in Nederland voor de PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.

Door Taco Blauw

Stagiair

18-06-2014 • 13:57

36 Linkedin

Submitter: Malistix1985

Reacties (36)

36
33
9
1
0
23
Wijzig sortering
Waarom zou je een game specifiek in 1 land exclusief maken?
Spelen Japanners alleen maar spellen die in het Japans vertaald zijn? Anders zou je toch zonder moeite de internationale versie van de X360 uit kunnen brengen. Elke verkochte game is er 1.
Japan heeft vrij unieke regels omtrent lokalisatie en video game rating. Ik ken de details niet exact, maar je moet als developer iig extra moeite doen om een Japanse SKU uit te brengen, en die wordt ook apart getest door Sony/MS. Met een dergelijk kleine installbase van de Xbox in Japan kun je je dus afvragen of het de moeite wel loont om de Xbox variant van je game voor de Japanse markt uit te brengen. Hoewel het doorgaans gewoon vaak juist wél gebeurt, vind ik de keuze om het niet te doen dus niet vreemd.
Ik snap je punt maar sommige games zijn niet bepaald geschikt voor de westerse markt, ik ken er paar games die niet kwamen omdat ze niet aan zouden slaan, en juist dat soort games zijn vaak for Japan only.
Zo zijn er wel meer rare keuzes. Oorspronkelijk zou Demon's Souls nooit buiten Japan uitkomen. Zie nu het succes dat dit ze heeft gebracht om het WEL te doen; Dark Souls, Dark Souls 2, Project Beast. De markt wordt in game-land echt vaak onderschat. Japanners zijn natuurlijk wel een beetje apart betreft sommige dingen, maar veel games exclusief in Japan zouden het hier in het westen ook heel goed doen. Andersom is het vaak het actie genre dat voor Japanners minder interresant wordt geacht... Denk als je gaat kijken naar de FPS's in Japan, dat t een kale boel zal zijn.
Je moet het spel vertalen, die vertaling moet ook weer getest worden op alle platformen. De ondersteuning moet je ook aanbieden per taal en per platform wat betekend dat de prijs weer oploopt. Als je dan een platform hebt dat in een bepaald land (met dus een eigen taal) geflopt is dan is het niet onlogisch om het spel niet in dat land/die taal uit te brengen.
Logischer lijkt me dat de Xbox One dan net uit is in Japan en de Xbox 360 niet populair was. Kortom; een kleine installed base. Retaillers zullen dus niet bereid zijn om grote volumes van de game af te nemen voor de Xbox One, waardoor de kosten voor distributie mogelijk niet opwegen tegen de opbrengsten.
als de 360 al niet zo''n succes was, waarom in godsnaam xbox one proberen?

[Reactie gewijzigd door Kol Nedra op 19 juni 2014 09:24]

Wat een onzin dat de Xbox die content niet krijgt. Als het aan het begin direct aanwezig is dan staat het dus al opndr disc. Ik neem aan de beide versies gewoon hetzelfde zijn, maar dat deze content op de Xbox softwarematig is gelocked.

Ik snap niet dat Bungie zo'n onderscheid moet maken tussen consoles, echt nergens voor nodig. Wat heeft Bungie er nou aan dat PS gebruikers wel of geen voorsprong hebben op Xbox gebruikers?
dat kan je dan ook zeggen over microsoft.

Wat heeft EA er nou aan dat de X-1 gebruikers een complete editie krijgen van FIFA15 ??
Het is exclusiviteit wat je opbouwt (Je wilt tenslotte een premium merk blijven)
Anoniem: 471645
@amas18 juni 2014 14:12
Deze content staat waarschijnlijk gewoon op de servers, iedereen krijgt een DLC code en kan deze via de Playstation Store downloaden.

Zo gaat het altijd met exclusive content. Voor Watch_dogs was dit ook toen de PS3/4 exclusive content kreeg.
Ik snap niet dat Bungie zo'n onderscheid moet maken tussen consoles, echt nergens voor nodig. Wat heeft Bungie er nou aan dat PS gebruikers wel of geen voorsprong hebben op Xbox gebruikers?
Zal vast wel moeten van Activision. Zie ik ze wel voor aan.
Let op de originele Playstation Blog post:

"At launch, PS4 and PS3 owners will get exclusive access to...'

Bij launch, dus niet voor altijd. =P En met wat Bungie eraan heeft met dat het exclusief zal zijn, zij en Activision krijgen waarschijnlijk een extra centje in de portemonnee van Sony.
Ik snap niet dat Bungie zo'n onderscheid moet maken tussen consoles
Daar krijgen ze gewoon een zak geld voor. In dit specifieke geval van Sony, maar MS doet dat soort dingen ook. Normaalste zaak van de wereld in de gamesindustrie.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 18 juni 2014 14:49]

Die extra's voor de PS3/PS4 in Japan, zijn die alleen voor Japan of ook voor de mensen met een PS3/4 in de rest van de wereld?

Daarnaast heeft de 360/xbox1 nog een voordeel tov de PS3/4 versie?
Zoals ik het artikel begrijp voor iedereen met een PS... het artikel springt dan ook een klein beetje van de hak op de tak. De titel beslaat eigenlijk ook alleen maar de eerste 5 regels van het artikel en een zin uit de laatste alinea, de rest gaat over de exclusives.
De Playstation exclusieve extras komen ook buiten Japan bij de PS3/PS4 versie. Xbox 360 en Xbox One zal niks exclusiefs krijgen in tegenstelling, Sony heeft een deal met Activision/Bungie gemaakt voor deze extras.

Toch, het lijkt erop dat Xbox de extras later nog zal krijgen. Er staat dan ook dat degenen die Destiny voor Playstation kopen de extras "bij launch" exclusief zullen krijgen.
Wat is exclusief tegenwoordig? Vrijwel altijd gaat het om timed exclusives. Dat is een veel betere deal voor de uitgever dan maar een beperkte afzetmarkt creëren.
Een begrijpelijke keuze. Het drukken van een xbox 360 / xbox one oplage voor die markt is niet interessant te noemen. Zo ver als een console dood verklaard kan worden, dan zijn het de xbox consoles wel binnen Japan.

De xbox one is nog niet eens uitgebracht binnen het land. De xbox 360 verkoopt nog maar enkele honderden exemplaren per week. En qua lifetime sales is het door de Wii U in ieder geval al voorbij gegaan. En zal de PS4 dit zonder twijfel ook doen tegen begin 2015.

In veel winkels zijn de xbox 360 en games binnen Japan dan ook al lang niet meer te verkrijgen. In 2010 - 2011 zijn winkeliers al begonnen deze uit de schappen te halen.

Ik vraag me dan ook af hoe dit met andere uitgevers zit, buiten Bungie om. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat zij de enige zijn welk deze keuze maken.
De PS4 exclusive content is timed. De rest krijgt het later ook.

Komt ergens voor in het begin van dit interview:

https://www.youtube.com/w...=UUsgv2QHkT2ljEixyulzOnUQ

[Reactie gewijzigd door Euphanasia op 18 juni 2014 14:30]

Ben op dit moment Destiny aan het spelen/testen, Alpha versie moet zeggen had er meer van verwacht het is gewoon een shooter je moet planeten bezoeken en opdrachten uitvoeren.
Graphics zijn wel nice, maar voor de rest wat ik tot nu toe gezien heb is het gewoon een standaard game! Maar zoals ik al zei het is een Alpha versie er kan nog heel wat veranderen ;)
is het open world? Wat is precies het MMO aspect aan deze game?
Heel veel mensen online. Dat is precies wat MMO betekent ;)
Het is een open wereld je kan overal naar toe, en wat MMO betreft veel mensen online je kan ook met ze communiceren :)

[Reactie gewijzigd door Jay47 op 19 juni 2014 09:24]

met andere woorden, "don't believe the hype"?
Ja dat kan ik zo niet zeggen, het is niet echt mijn gerne!
Anderen zullen het wel tof vinden, ik vind het een standaard game met dingen ik al vaker gezien heb. Verhaal is wel nieuw maar gameplay is gewoon een standaard shooter!
Maar zoals ik al zei het is nog een Alpha versie, kan nog veel veranderen.
Een van de mogelijke redenen is ook dat de PS4 namelijk uitkomt in Glacier White: http://canadianonlinegame.../06/white-ps4-600x352.jpg

Als men verder kijkt, dan had men al gezien dat dit artikel al eens is uitgegeven: http://tweakers.net/nieuw...itte-ps4-met-destiny.html

Daarnaast is Playstation 3/4 in Japan populairder dan XBox360/XBoxOne. Dan ga je toch kiezen voor een bepaald doelgroep.

[Reactie gewijzigd door Psyler op 18 juni 2014 16:37]

Als je nu direct had gezegd dat er een PS4 white bundel kwam oke, maar je oorspronkelijke bericht klonk trollerig omdat een witte PS4 alleen niks te maken heeft met meer van Destiny te verkopen/alleen aan te bieden in Japan.

Ik blijf exclusives jammer vinden, maar nog erger wanneer iets niet naar de PC komt.... alhoewel we dan een goede kans hebben op een slechte port van t spel. Benieuwd hoe het spel zal worden. Vraag mij voornamelijk af of Microsoft er goed aan heeft gedaan om Bungie niet voor zichzelf te houden.
Walgelijke praktijken in gameland, het platformexclusief maken van spelmodi, maps, wapens, skins en dergelijke.

Ik had niet verwacht dat Bungie hier aan mee zou doen zeg :/
De developer heeft hier weinig in te brengen. Geef de publisher de schuld, die bepalen waar en wanneer en óf een game uitkomt en voor welke platformen, en houden daarbij de developer in een wurgcontract voor allerlei misselijkmakende geintjes als DRM, in-game aankopen, en always-online.

Tel daarbij op dat er keiharde prijsafspraken in gamesland bestaan. Keihard illegaal, maar niemand die er iets aan durft te doen. Ook dat hebben de publishers samen uitgevonden.

Gewoon downloaden dus, en af en toe iets eerlijk kopen. Dat middelt dit soort praktijken mooi uit.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 18 juni 2014 18:18]

Bungie heeft met halo toch jaren alleen de Xbox community bediend?
dit krijg je als Microsoft je heeft misbruikt voor IP en uitgekotst wordt als gamestudio, blame Microsoft :Y) :z

[Reactie gewijzigd door stewie op 19 juni 2014 02:07]

_Thanatos_ : Ik heb het vermoeden dat Bungie zelf ook best wel rel was gaan schoppen als ze er niet achter stonden.
En zo doe ik dat ook inderdaad, een middelmatige game zal ik niet kopen, enkel games die ik meer dan 20 uur gespeeld heb koop ik.

Jaer: Een game platform exclusief maken is (helaas) heel normaal, een multiplatform game uitbrengen en dan bepaalde content voor bepaalde platforms locken is erger.

stewie: Hoezo misbruikt en uitgekotst?
Bij mijn weten heeft MS flinke bakken geld Bungie's kant op geschoven net als voor GOW (epic) en net als dat Sony dat met Guerrilla doet.
Er is een contract getekend voor (ik dacht 10 jaar) en nadat dat contract af was wouden beide partijen iets anders doen dus zodoende.

Correct me if im wrong :D
Bungie was volledig eigendom van Microsoft, en heeft het vooral gebruikt om Halo uit de handen van Apple/Sony te houden..
Het is niet zoiets als Rare, waar niets van over is gebleven behalve IP..

Guerrilla is ook volledig eigendom van Sony, maar ik zie Sony nooit een studio zo uitkotsen met bijna alle originele ontwikkelaars die 4 a 8 jaar naar datum de bene hebben genomen en voor zichzelf zijn begonnen (iets wat ook bij Sony/Apple/Nintendo niet gebeurt)

Microsoft koopt bedrijven al sinds de dagen van Sublogic alleen voor namen/IP/patenten, en laat de games/software vaak naar jaren in gigantische ellende achter..

[Reactie gewijzigd door stewie op 19 juni 2014 20:52]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee