Apple: 9 miljoen iPhone 5s- en 5c-toestellen verkocht in openingsweekend

Apple heeft in een persbericht laten weten dat het afgelopen weekend 9 miljoen nieuwe iPhone 5s- en iPhone 5c-toestellen heeft weten te verkopen. Volgens het bedrijf wordt daarmee het oude record bij de introductie van de iPhone 5 ruimschoots verbroken.

Bij de verkoop van de iPhone 5 vorig jaar wist Apple in de eerste drie dagen dat het toestel te koop was ruim 5 miljoen stuks te verkopen. Apple claimt dat het in het afgelopen openingsweekend dit record heeft verbroken door in totaal 9 miljoen nieuwe toestellen te verkopen. Het bedrijf geeft geen details over de verdeling tussen de iPhone 5s en het goedkopere iPhone 5c-model. Volgens berichten was met name de iPhone 5s wereldwijd snel uitverkocht en is de iPhone 5c in veel gevallen nog voorradig.

Apple heeft ook bekend gemaakt dat inmiddels 200 miljoen Apple-apparaten iOS 7 draaien. De nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem werd vorige week uitgebracht en draait op de iPhone 4, 4S en 5, de iPad 2, 3, 4 en iPad mini en de laatste generatie iPod touch.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

23-09-2013 • 14:56

348 Linkedin

Reacties (345)

345
282
168
17
1
30
Wijzig sortering
Ik was van het weekend weer bezig met een nieuwe iOS app en hoe raar Objective-C af en toe ook is en hoe primitief XCode ook werkt, het wordt wel gewoon als C gecompileerd met alle performancevoordelen van dien. Dat gecombineerd met de relatief sterke grafische processor en de responstijd van het scherm (56ms vs 115ms bij een S4) zorgt er voor dat het gevoelsmatig tijdens het gebruik gewoon net wat meer snappy is als bij de concurrentie.

Dat zijn de kleine dingen waardoor een iOS product vaak net een wat beter gevoel geeft tijdens het gebruik. Zeker nu de spannende ontwikkelingen qua hardware wel achter de rug zijn gaat het toch weer wat meer om de software.

Verder staat de support van Apple voor oudere modellen gewoon buiten kijf. De 3GS valt pas nu af bij de updates terwijl dat toestel 5S > 5 > 4S > 4 vier generaties achter loopt. Qua Android zou ik alleen een Nexus durven aanraden op dat vlak. Windows Phone op een Nokia is ook erg sterk daardoor.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 23 september 2013 16:05]

Dat is ook een beetje het punt met iOS en het hele ecosysteem: dat is de experience die je koopt met een Apple product, en zie je gewoon overal terug. Ja, je hebt natuurlijk altijd software engineers die zelf ook even wat 'leuke knopjes' ontwerpen, maar in de praktijk kan je als je al je software conform de HIG van Apple maakt er van uit gaan dat je een prettige ervaring voor je gebruikers creeert waarbij je er van uit kan gaan dat je app over de gehele linie van ondersteunde toestellen gewoon lekker werkt.

En dat is iets waar bijna alle andere Software + Hardware combinaties gewoon niet net zo goed zijn.
Maar C is ook helemaal niet dood of zo, al wil menigeen het wel als oude programmeertaal af doen.

Qua ondersteuning kan Android idd nog wel iets leren van Apple en Microsoft. Al denk ik dat het gros van de Android-gebruikers hun apparatuur gebruikt zoals het is aangekocht. Aan upgraden van software doen tig mensen helemaal nooit.
Er bestaat al zoiets als 'D' als opvolger van C/C++
http://en.m.wikipedia.org/wiki/D_(programming_language)

Maar C werkt in veel gevallen gewoon nog erg goed. Oud betekend niet persé slecht.
Memory management is in C inderdaad lastiger (wat heet) dan in menig andere programmeertaal. Zal niemand ontkennen. Dat er los daarvan nog tig andere quircks in C zitten valt dacht ik wel mee.
Off-topic:
Even reagerend op de reacties hierboven over de 'te dure' iPhone 5C/5S.

Verklaar 'te duur'. Als er een paar miljoen mensen dit toestel kopen, dan hebben ze dat er voor over. Dus is hij niet 'te duur' voor hen.

Beide toestellen hebben misschien wel een winstmarge van 300% (of minder/meer), maar blijkbaar heeft de consument het ervoor over. Dus 'te duur'? Het blijft een persoonlijke mening.

Ik vind een Volkswagen Golf 'te duur', maar het blijft een van de best verkochte auto's ter wereld.

Anderen vinden Bang & Olufsen 'te duur', toch zijn er genoeg mensen die het in huis hebben staan.

Kortom: 'te duur' is relatief en een non-argument in deze discussies over de massale verkopen van de toestellen.

Het blijft een bijzondere prestatie om een product als dit 9 miljoen keer over de toonbank te laten gaan. Er is zoveel keus op de markt en er zijn zoveel verschillende smaken. Dan is het als bedrijf zijnde ontzettend knap een product op de markt te brengen waar miljoenen mensen voor naar de winkel gaan en daar een bedrag van een paar honderd euro voor neerleggen.
Om een beetje een idee te geven van de mix tussen iPhone 5S en iPhone 5C. Volgens onderzoek van Localytics verkoopt de 5S drie keer zo goed als de 5C in de VS.
iPhone 5s Outsells 5c by a Factor of 3.4x in the United States Opening Weekend

Ik vraag me af wie er nu nog gelooft dat Apple kunstmatige schaarste creëert bij de lancering. Dit soort cijfers spreken dat beeld keihard tegen.


@eL_Jay
Ik scheer niks over 1 kam, ik zet er expres "om een beetje een idee te geven" neer om jouw soort opmerkingen achterwege te laten.

@horizon1978
Ik denk dat ze goed naar de historische mix hebben gekeken over de hele productlevenscyclys. Daar lagen de verhoudingen op ongeveer iPhone 5: 55%/ iPhone 4S: 23% / iPhone 4: 22%. Nu hebben ze 2 nieuwe devices om te marketen dus zou je kunnen verwachten dat de mix misschien ook iets meer gelijk ligt.
Dus het kan inderdaad goed dat de iPhone 5S initieel boven verwachting presteert, maar dat zal naarmate de productlevenscyclus vordert wel weer meer gelijk trekken.

@MarcoC
Helemaal mee eens.

[Reactie gewijzigd door SidewalkSuper op 23 september 2013 15:10]

Of Apple heeft slecht marktonderzoek gedaan en echt verwacht dat meer mensen liever een 5c dan een 5s willen.

Wel nette cijfers, en 9 miljoen mensen die zich een dure telefoon kunnen veroorloven. :)
Dit denk ik zelf ook.

Mensen die graag kleurtjes willen, willen die ook graag regelmatig veranderen. Daar zijn al die hoesjes en cases ideaal voor. Een neutraal zilver/goud/grijs combineert een stuk makkelijker dan felle kleuren. De meest neutraal gekleurde 5C, de gele, loopt dat ook het hardste.

Bovendien denk ik dat mensen ook nog wel een beetje rekening houden met de verkoopwaarde van de telefoon. Ook daar weer raak je een neutraal gekleurde telefoon makkelijker kwijt dan een fel groene.

Last but not least, is de 5C toch een beetje een gewone 5 in een ander jasje, niet echt een nieuw product.
Last but not least, is de 5C toch een beetje een gewone 5 in een ander jasje, niet echt een nieuw product.
Juist. Ik snap daarom eigenlijk niet dat de 5C uberhaupt verkocht wordt. Wat is het 'selling point'?
Eerste Apple telefoon met leuke kleurtjes.
licht, sterke behuizing, minder valschade, eigen geïntegreerde case. Goede hardware, afgeronde hoeken zitten comfortabel in je spijkerbroek. Allemaal sterke punten.

Alleen het zwakke punt is groter dan al die sterke punten: je loopt het het "goedkopere" model.....
en 9 miljoen mensen die zich een dure telefoon kunnen veroorloven.
Dat je iets in bezit hebt wil niet zeggen dat je het ook daadwerkelijk kunt betalen ;). Maar je stipt wel een belangrijk punt aan, namelijk de prijs. Ik ben benieuwd wat de 5s en 5c verkopen over een langere periode gezien gaan doen vanwege de prijs; ik denk dat veel mensen deze te hoog gaan vinden.
@DarkUnreal: ik koop sowieso toestellen altijd los; alleen als je extreem veel belt zou je de kosten er nog uit kunnen halen. Voor de rest is een los toestel met een sim-only (of prepay) goedkoper.

[Reactie gewijzigd door TDeK op 23 september 2013 15:32]

Anoniem: 499360
@TDeK23 september 2013 15:45
Als je ziet dat het een verdubbeling in verkoopcijfers is tegenover het vorige model mag je gerust zijn dat er tot mei 2014 echt wel grote aantallen over de toonbank zullen gaan.
ik vraag me dan af wat voor abbo kosten je dan hebt in de maand, voor een toestel die rond de 1000 euro kost.

Met een S4 of HTC one zit je al op zon 40 - 50 euro per maand. Voor een iPhone zou dit 2x zo hoog zijn?
Toen de 4s net uitkwam heb ik met 100 eur bijleggen een abbo van 30,- in de maand bij T-Mobile genomen.
Mwah in Amerika krijg je de iPhone bijna voor niets joh met een abbonement. 99/199 dollar is omgerekend maar een enkele euro's ;)
Alleen mensen die niets van economie snappen denken dat Apple kunstmatige schaarste creëert. "Never sell no", dat weet iedereen die ook maar iets met sales te maken heeft. De beoogde hype die ontstaat door miljoenen iPhones op de plank te houden, kunnen nooit de gigantische voorraadkosten en mogelijk misgelopen omzet goedmaken.
Partijen als Prada en Louis Vuitton zijn hier anders zeer bekend mee: laat voor enkele tientjes een handtas in elkaar zetten en verkoop deze voor 300x meer. Doordat de verkoopprijs niet in verhouding staat tot het geleverde goed, kun je spreken van gecreëerde schaarste. De meerprijs wordt 'goedgemaakt' in de vorm van exclusiviteit en in zekere zin doet Apple dit ook.
Je bent slecht geinformeerd. Elke keer zorgt apple voor meer phones bij de lancering, en elke keer verkopen ze zoveel meer dat ze niet aan de vraag kunnen voldoen. En om als bedrijf zoveel toestellen op voorraad te hebben die gejat kunnen worden is al veelzeggend; want voorraad is verlies, je wil een zo kort mogelijke logistieke lijn hebben. En klanten die geen phone kopen zijn dus mensen die naar de concurrent stappen. En als bedrijf wil je dat absoluut voorkomen. Vutton vernietigd ook alle niet verkochte spullen, dat doet apple niet, die stopt met leveren zodat winkeliers van hun overschot af kunnen komen voordat de nieuwe eraan komt.
Dat is een tactiek die prima opgaat voor exclusieve goederen. Alleen kunnen we niet meer over exclusieve goederen spreken als er een afzet van 9 miljoen in één weekend gerealiseerd wordt. De iPhone heeft geen promotie meer nodig.
Ehmm...grote marges hebben niets met schaarste te maken. Bovendien zul je nooit een Prada of Louis Vuitton winkel zien die geen tassen willen verkopen. Het is retail, geen kunsthandel. Niet verkopen = sale verliezen.
Ferrari denkt daar bijvoorbeeld anders over. Die willen de productie beperken om exclusief te blijven.
De applehype is nog maar net begonnen vrees ik en er is naar mijn idee stomweg nog geen gelijkwaardig alternatief. Apple verkoopt niet alleen hard & software maar ook een experience. En daarnaast weten ze die nog altijd behoorlijk te hypen. Dat al die afzonderlijke apparatuur niet zo wereldschokkend of revolutionair is, doet er nauwelijks toe.

Dit heeft juist niets te maken met niet-zo-bewuste-consumenten. Ik denk dat juist de bewuste consument steeds meer voor Apple zal kiezen - als de bankrekening het toestaat - om zo gemak in huis te halen.
Hier klopt dus geen snars van. Juist de niet-zo-bewuste consument is degene die nog een iPhone koopt. Apple heeft al jaren niet meer geïnnoveerd, en alleen een vingerafdruk scanner brengt daar geen verandering in. De experience is al tijden elders veel beter te verkrijgen. Het is enkel nog de hype.
Zoals betoogd: een hype duurt heel kort. Je kunt de iPhone daarom geen hype noemen, want het is al jaren een van de best verkopende toestellen overall.

De experience die iOS biedt is nergens anders te verkrijgen. Apps in iOS zijn geoptimaliseerd voor zowel de tablet als de phone. Dat kan ook omdat Apple in total control is over de kwaliteit van de schermen en de resoluties. Dat hebben andere platformen niet.

Dat trekt niet-technische gebruikers aan, want de 'bende' werkt gewoon. Op al je Apple iOS devices.
Eens, maar het trekt ook technische gebruikers aan. Ik ben onderwezen in techniek, erin opgeleid, en het is mijn werk. Ik zou een ingewikkeld OS zeer makkelijk onder de knie kunnen krijgen. En toch als techneut waardoor ik de eenvoud en usability van OS.

Daarmee wil ik zeggen dat iPhones niet voor a-techneuten zijn. Techneut zijn betekent niet automatisch dat je ieder apparaat uit elkaar wil halen of helemaal naar je hand zetten.
Ik ben geen apple fan voornamelijk de vele klachten fysiek van het toestel en software gebeuren en heb een hekel aan itunes maar de store is strak en veilig zover dat kan en dat doen ze goed.

Het toestel is daarnaast geen hype maar een ecosysteem met daarom heen hardware zoals laptops,computers en mediaplayers. Het ecosysteem zorgt er ook voor dat klanten wel vaak weer voor apple moeten kiezen omdat ze al veel hebben van dit merk en dat is wat windows nooit is gelukt en dat is wat apple
goed doet ondanks dat ik zelf de OS achter vindt lopen op windows en Blackberry 10 maar goed dat zal over 2 jaar ook wel gecopierd zijn zoals ios 7.
Windows Phone 8 is anders ook erg solide en eenvoudig te hanteren. Microsoft laat ook niet zomaar toe dat er om het even welke resolutie gebruikt wordt. Windows Phone 8 werkt ook gewoon, we zijn nu met meerdere WP8 gebruikers in de familie en allemaal erg tevreden over hun toestel.
Heb ondertussen ook al wat ervaring met iOS en het kan misschien een bevooroordeelde mening zijn maar ik vind iOS alles behalve prettig werken.

Het spijtig is dat Microsoft voor altijd de eeuwig booswicht zal blijven terwijl Apple de held zal zijn van alles en iedereen.

Samengevat kan het me niet echt schelen hoeveel toestellen Apple verkoopt, maar ik hoop dat WP8 (en voor datzelfde geld BB) nog kunnen doorbreken om zo een gezonde, op zen minst, tripartite en concurrentiële markt te creëren.
Ik vind WP8 technisch een prima platform, maar het overtuigt de meeste mensen niet echt. Apple verkoopt dit weekend fors meer iPhones dan heel Nokia in haar laatste kwartaal.
http://www.automatisering...3/29/omzet-nokia-stort-in

Dat gegeven valt niet te negeren, want de 'klant' heeft altijd gelijk. Windows Phone schiet voorlopig ronduit te kort om kritische massa te verwerven. Probleem met WP8 is dat het nergens onderscheidend in is en eigenlijk vooral bezig is een jarenlange achterstand op iOS/Android in te halen. De vraag is of ze ooit een serieuze concurrent kunnen zijn voor Android en Apple op mobiel vlak. Gelet op het nauwelijks toenemende marktaandeel van een paar luttele procenten, hebben ze in het gunstigste geval een hele lange weg te gaan.

Apple is daarnaast nooit de 'held van alles en iedereen' geweest. Ook nu niet. Apple-spul verkoopt goed onder een redelijk beperkte, doch zeer trouwe aanhang, die de laatste jaren wel in omvang is toegenomen. Android is momenteel de 'held van alles en iedereen'. Apple vindt dat prima. Anders hadden ze wel een phone gemaakt van 200-300 euro, want met de prijzen van de huidige iPhone-line zal Apple nooit een allemans-vriendje worden. Maar dat deed Apple niet. Omdat ze alleen in het hoge en dure segment willen opereren.

[Reactie gewijzigd door reeboot op 23 september 2013 20:35]

WP8 nergens een onderscheid in maakt? De interface al gezien? Sorry hoor maar Windows Phone heeft zeker iets dat hen onderscheid, en zeker met de Lumia reeks.
De GUI is anders. Heel anders dan de rest, dus wat dat betreft onderscheidend. Echter: je houd ervan of niet. Functioneel onderscheidend is het niet. Sterker: WP mist (zakelijke) features die andere platformen al jaren ondersteunen. Denk VPN..
Als je puur naar kwaliteit kijkt, zou dat best eens zo kunnen gaan, want WP8 is ook in mijn ogen beter dan Android, op App-aanbod na. Kwaliteit is lang niet altijd doorslaggevend. Beeldvorming is vaak belangrijker. WP8 = Microsoft en Nokia. Beide spelers staan er bekend om de boot gemist te hebben op de telefoniemarkt. Ouderwetsch. Zo jaren 1990...

Gebruikers kiezen dan liever voor een platform waarvan ze denken dat dat over 5 jaar nog bestaat en hen van updates voorziet. Android en iOS hebben bewezen dat ze dat kunnen; WP8/Nokia nog niet. OK: Android in mindere mate dan iOS.

En als iedereen om je heen met een iOS/Android rondloopt. ga je als onwetend gebruiker ook voor die platformen. Er lopen te weinig WP8 users rond om genoeg mensen te overtuigen van 'hun gelijk'. Dat is het ontbreken van de kritische massa.

Last and not least: zolang Whatsapp, de mail en de Facebooks werken, hebben weinigen last (of profijt) van een (brakke) interface.

MS moet met iets komen dat anderen niet hebben. En ook niet kunnen hebben. Dan pas kan het echt succesvol zijn.

[Reactie gewijzigd door reeboot op 23 september 2013 21:25]

De experience is al tijden elders veel beter te verkrijgen.
Niet alleen is dit enkel jouw mening en niet die van miljoenen anderen maar het is ook een beetje een naïeve opmerking om te maken met dit soort verkoopcijfers.
Hier klopt dus geen snars van. Juist de niet-zo-bewuste consument is degene die nog een iPhone koopt. Apple heeft al jaren niet meer geïnnoveerd, en alleen een vingerafdruk scanner brengt daar geen verandering in. De experience is al tijden elders veel beter te verkrijgen. Het is enkel nog de hype.
Wel lekker kort door de bocht. Volgens mij breng Apple al jaren apparaten uit die gewoon bij de top horen wat er te verkrijgen is en wat is datgene wat de concurrentie dan heeft gedaan? Zijn die schokkend bezig geweest, ik zie het niet.

Jammer dat je de consumenten niet zo bewust noemt. Ik denk namelijk dat het juist erg bewuste kopers zijn die niet voor niks een telefoon uit het hoge segment kopen. Van een niet bewuste consument zou ik verwachten dat die gewoon iets koopt uit het lage segment en nergens naar kijkt.

Gebruikers ervaring beter? Je roept wat uit je eigen mening.
Leveren die anderen dan ook een telefoon die met al zijn services hetzelfde gemak levert en dan vooral i.c.m de rest van het Apple apparatuur?
Gebruikers gemak is heel persoonlijk en afhankelijk van de situatie, een Android telefoon zou bijv voor mij nooit en te nimmer een optie zijn, omdat ik dan teveel ga missen.Andersom kan voor iemand ook.
Je doet dus uitspraken die lang niet voor iedereen toepasbaar zijn.
Bewijst ook wel weer de verkoopcijfers. Er zijn dus erg veel consumenten die dolgraag een iPhone willen hebben. De cijfers zijn zeer netjes.
Probeer jij nu serieus 9 miljoen klanten niet-zo-bewust te noemen?
Hij reageert op de suggestie dat de honderden miljoenen niet I iPhone gebruikers niet-geinformeerd zijn.
trix0r
@Rembert • 23 september 2013 16:05

Hier klopt dus geen snars van. Juist de niet-zo-bewuste consument is degene die nog een iPhone koopt. Apple heeft al jaren niet meer geïnnoveerd, en alleen een vingerafdruk scanner brengt daar geen verandering in. De experience is al tijden elders veel beter te verkrijgen. Het is enkel nog de hype.
Ik koop anders behoorlijk bewust een iPhone, dit omdat ik de concurrentie gewoon niet fijn vind werken. Ik kom er voor mijn werk genoeg mee in aanraking om hier een goed oordeel over te vellen. Zo zullen er vele met mij zijn, je eerste opmerking is wat dat betreft wel erg kortzichtig.

Over je tweede opmerking: Hoeveel heeft de concurrentie geïnnoveerd? juist, helemaal niets, omdat het simpelweg niet meer kan.
Het plafon is praktisch bereikt, je kan alleen nog hardware/software veranderingen/verbeteringen maken, wat ze aan het doen zijn.
Het mooiste voorbeeld hiervan is Samsung die de meest belachelijke features in hun telefoons stopt om maar iets te melden te hebben bij de conferenties.

Waarom denk je dat men wanhopig opzoek is naar de volgende stap, denk aan smartwatches, Google glass etc. imho gaan deze ideeën het nooit worden maar het geeft wel aan hoe graag men de volgende stap wil maken en dit komt omdat de huidige telefoons uitontwikkeld zijn. Natuurlijk worden ze nog iets beter, sneller enzovoorts maar de vraag is of het zin heeft. De huidige telefoons starten alle applicaties bijna zonder vertraging op, game graphics komen bij de vorige generatie consoles in de buurt, de schermen hebben een dusdanige hoge resolutie dat je de pixels met blote oog nauwelijks kan zien, de telefoons zijn qua dikte perfect, veel dunner is ook niet fijn etc etc etc. Ik kan nog wel even doorgaan maar je snapt mijn punt denk ik wel.

Ik vind het altijd zo'n kul als men naar Apple wijst en zegt dat ze moeten innoveren, geef dan eens een voorbeeld hoe ze dit moeten doen (wel realistisch blijven en geen holodeck in een telefoon verwachten)

[Reactie gewijzigd door Derpherp op 24 september 2013 10:44]

Hype? Dat woord hoor je al sinds ongeveer 2005 toen de iPod echt de wereld begon te veroveren. "De hype zou wel snel overwaaien" We zijn bijna 10 jaar verder dus laat het woord hype maar vallen. Hypes zijn van korte duur die duren niet langer dan max een jaar.
Wanneer je over een trackrecord van jaren spreekt dan is iets geen hype meer te noemen maar gewoon een goed product dat zicht keer op keer bewezen heeft en daardoor veel tevreden gebruikers heeft gekregen.
Anoniem: 499360
@eL_Jay23 september 2013 15:41
Ik kan anders maar weinig Android gebruikers die bewust weten te consumeren. Zelfs op Tweakers merk je dat Android gebruikers even slecht geïnformeerd zijn over hun eigen toestel als dat van concurrerende merken.

Ik denk dat iPhone klanten net ietsje bewuster zijn over wat ze kopen dan je denkt hoor.
Van ALLE telefoons is de beveiliging makkelijk te omzeilen zodra je het toestel fysiek in handen hebt. En persoonlijk vind ik het afkijken van een 4-cijferige code die tientallen keren per dag moet worden ingetikt - of een veegpatroontje - vele malen makkelijker dan het nemen van een goede vingerafdruk, die inscannen op hoge resolutie en bijwerken, vervolgens afdrukken met "dikke" toner (hoe doe je dat trouwens?) en dan vervolgens met latex of houtlijm gaan klooien. En dan maar hopen dat de gebruiker in de tussentijd niet gewoon via "Find my iPhone" het toestel geheel heeft geblokkeerd...

Overigens gaan (OTA) updates bij Apple altijd rechtstreeks, vandaar ook de snelle adoptie van nieuwe versies.

Overigens hebben de 5c toestellen helemaal geen vingerafdruk-optie.

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 23 september 2013 15:10]

He, he, eindelijk een zinnige reactie op het hele vingerafdruk verhaal.

Je kunt al haast wel weer zeggen dat de fingerprint-sensor de 'antenna-gate' van de iPhone 5S is. Remember antenna-gate nog? Het grandioos schandalige probleem dat je amper kon bellen met een iPhone 4, de telefoon die daarna zonder aanpassingen nog vrolijk tot 2 weken terug verkocht werd en waar je na een maand of 2 verder eigenlijk niemand meer over hoorde?

Er is echt altijd wel iets met nieuwe iPhones waar bepaalde mensen weer een rel van weten te maken. Nu de vingerafdruk sensor... Voorheen gebruikten veel mensen helemaal geen passcode, of een 4-cijferige code of unlock patroon wat extreem makkelijk af te kijken was of je aan de vegen op het scherm kon zien. Nu heeft de iPhone 5S een fingerprint sensor die je uit kunt zetten als je hem niet vertrouwt, en kunt misleiden door een 2400 dpi foto van een perfecte, volledige vingerafdruk te nemen, en via allerlei ingewikkelde stappen onder perfecte omstandigheden kunt gebruiken om de telefoon te unlocken, en staat Tweakers weer vol met reacties hoe onveilig de iPhone 5S wel niet is. 8)7
en dan vervolgens met latex of houtlijm gaan klooien. En dan maar hopen dat de gebruiker in de tussentijd niet gewoon via "Find my iPhone" het toestel geheel heeft geblokkeerd...
Daarvoor zet je op het lockscherm vliegtuigmodus aan :)
Zodra een toestel als verloren wordt aangemerkt via iCloud zal het toestel enkel nog te activeren zijn via de Apple ID waarmee het toestel als verloren is aangemerkt. Ook al doe je het via DFU en zet je er iOS 6 op. Het serienummer is gewoon geblokkeerd bij Apple en kan enkel via de rechtmatige eigenaar weer geactiveerd worden.

Kortom, je hebt dan een waardeloos stuk smartphone in je handen waar je enkel onderdelen van kunt verkopen.
Of je jailbreakt hem gewoon
Je kunt hem niet jailbreaken als je hem niet kunt activeren, dus ook dat gaat niet werken.
Er zijn al zeker wel jailbreaks zonder activatie in omloop voor iOS 6 dan
Maakt niet uit. Zodra de iPhone na een DFU restore weer probeert te activeren krijgt hij een seintje en wordt alles dicht gegooid. Het enige wat je dan nog kan is verkopen voor spare parts.
Dat dacht ik eerst ook. Maar in vliegtuigmodus kun je geen dingen doen waarvoor je de vingerafdruk in de eerste plaats hebt gehackt. Dus dat maakt de hack dan waardeloos.
Van ALLE telefoons is de beveiliging makkelijk te omzeilen zodra je het toestel fysiek in handen hebt.
Als je dat met een Blackberry lukt, dan heb je een aardige primeur in handen - dat is tot nu toe nog niet gelukt.
Omdat niemand nog een BB wil stelen natuurlijk. Een dief bekijkt zo'n ding en zegt "damn een BB" en legt het terug :+
Een paar maanden geleden heeft de Nederlands veiligheidsdienst nog een blackberry proberen te kraken en volgens mij met hulp van de engelsen. Dit lukte niet en toen heeft men het toestel naar amerika verzonden en daar lukt het ook niet.

De eigenaar schijnt in Nederland een aanslag te hebben gepleegd en is zijn wachtwoord vergeten. Tja dan houdt het blijkbaar op.


Wel netjes dat men al 9 miljoen toestellen weet te verkopen maar we hebben zakelijk nog geen vragen naar de 5S en we verkopen eigelijk alleen maar de iphone 4 8 Gb omdat deze standaard altijd gratis is :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 103465 op 23 september 2013 19:35]

De gemiddelde consument leest dat slechte nieuws niet, die koopt een iPhone omdat het een iPhone is. Die letten niet op specificaties, geruchten, negativiteit en weet ik wat. Die zien 'iPhone 5S/C' en willen dat hebben.
Precies, en daarom kunnen de 2 platformen (Android en iOS) prima naast elkaar bestaan. Verschillende doelgroepen. Ik zou zelf nog niet dood gevonden willen worden met een iphone of ipad maar ik raad het wekelijks mensen aan om zo'n ding te kopen.

Nog niemand die ik ken heeft trouwens een iphone 5s of 5c en de apple fans die ik ken zijn sceptisch. Uniek gevalletje of is de hype rondom apple nu wel een beetje aan het sterven?
Ik vind het woord "hype" misplaatst. Het suggereert dat het succes op mode en lucht gebaseerd is. Feit is dat men gewoon een goede produkt(categorien) neer heeft gezet, en als sinds 2008 spectaculair veel verkoopt. Ook nu nog, onder druk van hevige concurrentie.

Het is moeilijk te verkroppen voor sommigen, maar heel misschien maakt Apple gewoon al lange tijd goede produkten die mensen graag hebben, wat dus zorgt voor loyaliteit.
Het heeft er alle schijn van dat je in de titel "Apple" zag en meteen je mening erover hier wilt verkondigen.

En dan trek je conclusies uit je omgeving terwijl het toestel las 3 dagen geleden is uitgebracht en niet eens in Nederland.

En het nieuwsbericht gaat dan ook nog eens notabene over het record verkoop van Apple |:(
Is het nu echt zo moeilijk om te bedenken dat ik misschien wel mensen buiten Nederland ken? Tweakers is de enige Nederlandse community waar ik nog aan deel neem...

Ik deel trouwens ook alleen maar mijn ervaringen die ik toevallig heb betreffende dit nieuws artikel. Ik wil niks afdoen aan het succes van de iPhone 5s / 5c maar ik ervaar het anders op dit moment en dat vind ik een interessante discussie waardig.
Wat maakt het uit wat jij in je directe omgeving ziet?

Ook al heeft niemand in een straal van 10.000 kilometer om jou heen een iphone 5S, dat doet toch niks af aan dat er verderop 9 miljoen stuks verkocht worden?

En die reacties die beginnen met "in mijn omgeving" zijn altijd zo zwak, dat zegt helemaal niks maar degene die zo reageren doen alsof hun omgeving de maatstaf is voor de rest van de wereld.
Tja en als je dan in Drenthe woont linksaf bij zo'n hunebed dan zegt "mijn omgeving" nog minder.
Nog niemand die ik ken heeft trouwens een iphone 5s of 5c en de apple fans die ik ken zijn sceptisch.
Goh.. ze zijn dan ook nog niet te koop hier.


Ik wil trouwens met geen enkele telefoon dood gevonden worden... blijf liever nog ff leven ;)

[Reactie gewijzigd door edwingr op 23 september 2013 15:18]

Nog niemand die ik ken heeft trouwens een iphone 5s of 5c en de apple fans die ik ken zijn sceptisch. Uniek gevalletje of is de hype rondom apple nu wel een beetje aan het sterven?
Apple heeft in een persbericht laten weten dat het afgelopen weekend 9 miljoen nieuwe iPhone 5s- en iPhone 5c-toestellen heeft weten te verkopen.
:z

N=1 of de harde verkoop cijfers? Wie moeten we geloven? Zelfs als Apple overdrijft met een paar miljoen (hetgeen ze op forse boetes zou komen te staan van de beursautoriteiten) dan nog hebben ze hun eigen record ruimschoots gebroken.

Is het na 15 jaar verkoopsucces nog steeds een 'hype'? Elk persbericht op t.net komt dit terug, al 15 jaar. Hoe lang moet Apple nog verkooprecords breken om te laten zien dat het niet drijft op een hype maar gewoon een fantastisch business model heeft?
Als je wel op specificaties gaat letten gaat het nog steeds goed hoor. Camera, performance, bouwkwaliteit en het scherm behoren nog steeds tot de top. De 5s is op dit moment de snelste telefoon wat real world performance aan gaat

Van de 9 miljoen zijn er overigens ca. 1/3 5c's dus er zijn 6 miljoen 5s-en verkocht. Een miljoen meer dan de 5 vorig jaar. Een mooi resultaat.

http://www.ubergizmo.com/...ne-5c-by-a-factor-of-3-4/

[Reactie gewijzigd door HummerHealey op 23 september 2013 23:26]

Als je de camera en het scherm noemt vraag ik mij af wat jouw vergelijkend materiaal is.
De camera in de nieuwe iphone begint eindelijk redelijk trillingsresistent te worden, maar de automatische witbalansherkenning en contrastafstelling vind ik als ik naar de foto's in vergelijkingstests kijk om te huilen. Het scherm is trouwens een redelijk klein 4" scherm met een resolutie van 1136x640 @326ppi; ter vergelijking
s4: 1920x1080 @441 ppi
nexus4 (aangezien ook 4 inch); 1280x768 @316ppi
terwijl we wéten dat apple toegankelijkheid heeft tot betere resolutie schermen, om het over hun huidige contrastwaarden niet te hebben. Mijn punt is hierover vooral dat apple er op elk afzonderlijk punt "nét-niet" komt.
Haar scherm heeft niet de grootste resolutie, niet het scherpste beeld en een van de slechtere kleurenvertegenwoordigingen (wat verbazend is gezien wanneer metingen verricht worden op de verschillende kleurintensiteiten bij een gehele kleur op het beeld de iPhones vergeleken met andere toestellen juist de intensiteiten onderling voor rood,groen en blauw erg nauw overeenkomen. dat zie je bij de andere partijen weer niet!)

De S4 schijnt kleuren overmatig te versterken, maar toch komt het resulterende beeld mij tot zover natuurlijker over dan wanneer ik naar de iPhone keek. Je zou verwachten dat Apple dezelfde kwaliteiten laat zien als bij de normale monitoren maar daar merk ik dus helaas niet genoeg van.
Bij een iPhone kijkt tegenwoordig niemand meer naar de specificaties maar meer naar de extra functies.

iPhone doet het al 2 jaar met duel core en 1GB ram zonder problemen.

En zoals MarcoC het al zegt elke fout van apple word onder vergrootglas gelegd.
dat mag toch ? elke serie had wel wat, en voor de echte Apple liefhebber die elk jaar de nieuwe koopt geeft dat niet, maar voro iemand die een dergelijk apparaat langer dan een jaar wilt hebben wel degelijk... probeer maar een tweedhands iphone te kopen van de vorige generatie (of ouder) zonder de standaard kwalen zoals kapotte buttons, scherm, aansluitingen enz enz...
Ik bedoel maar : jah het wordt onder een vergrootglas geplaatst maar dat is natuurlijk normaal : je verkoopt praktisch de duurste toestellen, en daarvoor verwacht men dingen, zoals bijv kwaliteit, en dat valt dus vies tegen bij elke lijn en elk jaar weer... Dat heb je ook als opeens de Ferrari's in de fik gaan tov de Fiat Panda's...

[Reactie gewijzigd door TIGER79 op 23 september 2013 15:21]

Elk jaar weer levert Apple enorme kwaliteit. Het is de trend zetter de rest van de bedrijven loopt Apple gewoon achter na. Waarom zouden 2de hands apple producten zo duur zijn? Juist om dat het troep is? Doe je ogen eens open man.
De kwaliteit is zo hoog dat er ook een enorme vraag is naar 2de hands. als het troep zou zijn dan kochten mensen het echt niet.
Natuurlijk kan er wel eens iets fout gaan waar mensen werken worden fouten gemaakt
Doe niet zuren man of moeten we over de andere fabrikanten beginnen?
neem Android
Hoeveel top modellen/toestellen krijgen updates? en hoeveel updates? en hoe snel ? en na 2 jaar krijgen zij die nog steeds?

Android 4.2.2?
HTC one X(+) HTC heeft vorige week pas de uit rol gedaan
Samsung S3 ehm ja die is er nog niet

De nieuwste generatie toestellen hebben al een update naar 4.3

Het is zelfs zo erg dat er custom roms te pas komen in de android wereld
Fabrikanten zijn zo laks dat er complete organisaties op gericht worden door gebruikers om de toestellen en de software zo te hacken zo dat er wel updates voor uit komen. Of roms worden zo geschreven dat toestellen juist beter werken.... 8)7

HTC 1 van de alle duurste telefoon makers laat ook regelmatig steken vallen met updates of komen mijn wifi problemen na het updaten van zelf? het zijn wel de duurste droids die er zijn. ik heb vorige week de update naar 4.2.2 gehad en wat denk je? bergen gebruikers hebben wifi problemen... dus panda's hebben gewoon ook problemen je moet gewoon niet zuren

Of zullen we het hebben over het geweldige de STANDAARD ONSCREEN KEYBOARD VAN ANDROID dat die gewoon zo gigantisch is dat alternatieve keyboard apps enorm populair zijn.
ik moet het weten ik gebruik al 6 maanden een htc one X
en dat vind ik niet alleen...
een vriend van mij kreeg 2 maanden geleden een HTC one die maakte de over stap van htc 2.3 naar de One en dat is een toestel van hoeveel euro? juist 1 van de duurste droids en dan moet je een beter keyboard app kopen...
zijn berichten waren compleet onleesbaar door de auto correctie ja ja kwaliteit

De nieuwe Samsung S4 toen hij uit kwam was er ook niet een bug met netwerken wereldwijd werkt dat de batterij in 8 uur leeg was?

De andere fabrikanten hebben net zo veel problemen.
jammer dat jij dan niet door hebt wat juist de kracht is van Android : het hele open zijn... ja je kan je standaard keyboard vervangen, nee dat kan niet bij de iphone... dan hebben het we nog niet gehad over de andere tientallen als standaard in te stellen apps (camera, email, berichten, muziekspeler enz enz) gehad, en al helemaal niet over homescreens...

Hetzelfde gedlt voor ROMS, je kan dan een compleet eigen smaak geven aan je toestel (en zelfs compleet nieuwe functionaliteit), jij ziet het als nadeel en zo moet je het ook zeker houden, gebruik gewoon wat voor jou is uitgedacht en bepaalt, wordt nummertje zoveel....
Hele communities opzetten daarvor : lol ooit van jailbreaken gehoord ? Ooit in de gaten gehouden wat voor communities dat zijn ? ooit dit soort artikelen gelezen : http://www.businessinsider.com/jailbreak-statistics-2013-3

Die tweedehands prijzen gaan met de naam, de rage, de mode, niet per definitie met de kwaliteit dat zou je ook doorhebben als je ziet hoeveel er nog gevraagd wordt voor een iphone met defecten, uitmelken heet dat....

Een bedrijf als HTC heeft natuurlijk ook wel iets meer aan zijn hoofd qua hardware en toestellen, die houden het niet op 1 nieuwe toestel en 1 update toestel om en om per jaar...
"Een bedrijf als HTC heeft natuurlijk ook wel iets meer aan zijn hoofd qua hardware en toestellen??"
Kom op zeg doe je ogen eens open HTC bouwen en verkopen alleen maar telefoons. Het is hun core busnis, dus dan hebben ze juist hun hoofd bij telefoons .
Apple verkoopt zo veel meer Iphone's ipods ipads computers routers ze hebben eigen winkels
kijk HTC krijgt de software gratis aan geleverd ze hoeven alleen de drivers er in te zetten en hun eigen scin er op te zetten en klaar. Ook de hardware die ze kopen is kant en klaar zo als de cpu recht toe recht aan.

Apple schrijft de software zelf en ontwikkeld de CPU's ook nog eens zelf. (ze gebruiken een referentie ontwerp en passen dat aan)

Dus als apple dan zelfs nog tijd vindt om de iphone 4 wel van een update te voorzien , waarom kan HTC zijn telefoons geen updates geven. HTC one mini of de desire zijn goede voorbeelden.
Het is niet alleen HTC , kijk LG is nog zo een goede fabrikant waar je voor updates niet hoeft aan te kloppen. muv de nexus maar die is eigenlijk van Google.Samsung is ook erg snel met zijn updates.....

Jailbreaking
het belangrijkste selling point hier van is dat je niet meer hoeft te betalen voor apps die in de app store staan dat valt eigenlijk onder software piraterij ....

In 2007 is de eerste Iphone verkocht. apple verkoopt dus al 6 jaar telefoons . Als het een rage zou zijn dan loopt dat wel heel lang door.
Spreken van een rage doen we allang niet meer , want immers rages duren nooit zo lang
MODE? er blijft nooit wat in de mode volgens mij is er niets zo veranderlijk als mode elk jaar is de nieuwe collectie.

Wat blijft er dan nog over de naam
Apple
Apple staat voor degelijkheid , design en gebruikers gemak.
Kijk daarom kopen mensen een Iphone niet omdat het je status geeft, maar omdat het gewoon prettig werkt. goede appstore muziek dienst die goed werkt , backups die geweldig werken gebruikers gemak
daar kopen mensen een iphone voor. dat de vraag naar apple's zo hoog is komt door dat mensen niet vaak hun toestel verkopen. Kijk en als mensen hem verkopen vragen ze er veel geld voor, omdat in hun optiek het product het waard is.

ik heb geen Iphone omdat ze gewoon te duur zijn en ik wil geen 2de hands

[Reactie gewijzigd door Red_inc op 24 september 2013 17:44]

Apple verdiend nu heel veel geld maar de Ipod is totaal niet de redding van het bedrijf geweest.
Het ging heel slecht met Apple omdat Steve Jobs daar niet meer werkte. in 1996 werd Steve terug gehaald om Apple te redden van de afgrond. Op 9 Juli 1997 werd hij CEO van Apple en de komst van de Imac G3 in 1998 heeft het bedrijf gered van de ondergrond.
Het design was zo compleet anders dan alle andere computers
dit maakte Apple computers weer cool! en hierdoor werden er weer zwarte cijfers geschreven.
hier een rapport in januari 1999 dat er zwarte cijfers werden geschreven http://www.sfgate.com/bus...c-Sales-Cited-2952619.php


Eind 2001 gingen ze pas Ipods maken en werd iTunes Store gelanceerd. De ipods waren ook een geweldige hit , dit heeft ook enorm aan de winst van Apple bij gedragen.

in 2007 is Apple telefoons gaan maken en hierdoor zijn ze enorm veel winst gaan maken
wikipedia
neemt niet weg dat de ipod niet het bedrijf heeft gered van de onder gang.

De meeste mensen kopen een telefoon bij een abonnement, niet los. De term "apple fan boys" hou toch eens op.
Dat zijn echt maar heel weinig mensen en vaak hebben die mensen heel veel geld dus wat maakt het uit? het zijn er echt zo weinig dat deze echt niet de normale gebruikers overschaduwen. Tevens worden er meer samsungs verkocht dan Iphones
Ik heb zelf ook de HTC one en de genoemde problemen kan ik me nou helemaal niet in vinden. Het toetsenbord is prima, de AC is goed zolang je weet hoe je moet spellen want de AC zorgt er voor dat als je per ongeluk op de "G" drukt i.p.v "T" dat het toch de "G" wordt. HTC heeft de beste AC voor mensen die gewoon woorden typen zoals ze geschreven moeten worden en het is geen spelchecker. Ik hoor van al mijn vrienden die een iPhone hebben dat ze meteen de AC uit zetten wat die maakt er de meest idiote woorden van. Een vriend van mij neemt zelfs geen iPhone meer en gaat weer terug naar HTC omdat hij de HTC gewoon fijner vind en de AC geen totale ramp is.

Ik snap de hele iPhone/apple cult ook totaal niet, 70% van de mensen koopt zo'n ding omdat het een apple/iPhone is veel hebben niet eens een android gebruikt. Ik heb een iPhone al meerdere keren in mijn klauwen gehad en ik vind het zeker geen accurater scherm en de interface is niks gebruiksvriendelijker dan een HTC,
Sorry hoor maar bekijke de pricewatch eens. Zelfs iPhones van 3 jaar oud worden nog nagenoeg krasvrij en volledig up to date verkocht voor goede prijzen. Alleen de iPhone 3g en 3GS zijn nu bijna afgeschreven door het weigeren van ondersteuning door whatsapp inc.
Ik Whatsapp er anders nog prima op los hoor, op mijn 3GS.
Je vergeet dat de iPhone 3GS tot voor kort nog volledig ondersteund was. Zolang iOS6 nog door whatsapp ondersteund wordt, zal het ook fijn op de 3GS blijven werken.

"getypt door een tevreden 3GS gebruiker"
Momenteel heb ik hier een SGS3, Samsung Ativ S en een Galaxy Note 1 en alle drie met een barst. Overdrijven is dus ook een vak apart.

De laatste tijd zie ik juist dat Apple een betere structuur heeft nu ze weer terug zijn gegaan naar hetzelfde ontwerp als bij de 3G en 3GS. (ophanging met rubberen rand).
Momenteel heb ik hier een SGS3, Samsung Ativ S en een Galaxy Note 1 en alle drie met een barst. Overdrijven is dus ook een vak apart.
Dan zou ik bijna denken dat de het aan de gebruiker ligt ;)

Maar serieus, ik kom barsten in schermen (voorkant of in geval iPhone ook achterkant) vrijwel nooit tegen bij andere merken. Moet ik er bij zeggen dat percentage iPhone gebruikers (zowel prive als werk) in mijn omgeving er hoog is.

Maar is inderdaad met name iPhone 4(s) waar ik dit relatief vaak bij zie.
Zou je kunnen zeggen. Alleen heb ik ze pas overgenomen nadat deze schade ontstaan is. Dus je zou kunnen zeggen dat het meer aan het werk ligt wat ik doe (reparaties).

Maar punt is meer dat het meer ligt aan jouw omgeving en de lompheid van je collega's/vrienden dan aan de bouwkalitei van het toestel. Er zijn genoeg tests op te zoeken waarin heen en weer wordt gebashed over iPhones en androids welke er nu beter bestendig is tegen een val, maar het gaat er ook om hoe hij valt en waarop.
hmm... :| ze leveren kwaliteit en stabiliteit qua stabiliteit kan android nog veel leren, mensen betalen niet zoveel omdat het een iphone is, mensen betalen zo veel omdat het werkt! en als iets werk is het kwaliteit. en als is kwalitatief goed is is in vergelijking met andriod een iPhone nog niet eens zo duur als je het op kwaliteit en stabiliteit speelt ;)
Mag ik even je bronnen zien?

Want dit is al zo vaak ontkracht dat je gewoon overkomt als een odinaire fanboy. (geld ook voor diegene die +3 geeft, wat overigens een "abuse" is van modding). Niks meer dan een flamebait.

Lees dit maar eens. Zo kan ik nog wel meerdere vinden, zoals de website die hier op Tweakers vaak genoeg gepost is dat iOS Apps meer crashen dan Android toestellen.

Maar goed, als ik zie hoe je je reactie getypt hebt (hoofdletters anyone?) zou ik me eigenlijk niet zo druk moeten maken hierom.

[Reactie gewijzigd door V-rg op 23 september 2013 16:04]

Ok. verdiep je ook even in hoe meetbaar dit is en eerdere metingen.

Ik denk dat het net erg nodig is mn scepsis uit te drukken gezien dit persbericht zo ongeveer de enige is die terug te vinden is? (het zijn allemaal duplica's)
Zeker aangezien de enige andere tests bekend, maar die (in tegenstelling tot deze laatste) niet aleen via de apple fanboys zijn gepubliceerd compleet andere waarden aangeven voor alle toestellen?

in andere impementaties is gui-drawing e.d. nog wel meegerekend.
deze test is dus biased.
http://www.dailytech.com/...Phone+5/article33428c.htm
Lees de onderste sectie maar.
Dus het wordt verkondigd alsof het scherm hardwarematig sneller is bewezen terwijl tegelijkertijd toegegeven wordt dat de softwareimplicatie anders is. het is dus niet daadwerkelijk bewezen.
Vergeet niet dat je touchscreen ook langzamer gepolld wordt wanneer er meer dan bare-code draait en dat is merkbaarder in de c-implementatie dan de gui-threaded java implementatie die gebruikt is voor de android versie, er draaien dus al twee threads waarvan een op een zo consistent mogelijke snelheid voor o.a. registreren touches (UI-thread).

dus grote verschillen in de achterliggende techniek waar nog niet goed rekening mee gehouden is.

Willen ze dit representatief meten moeten ze dit ook 'zonder' last en met pieklast op de cpu doen, dan zien we echt interessante resultaten hoop ik.

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 24 september 2013 12:22]

Geen bron voor nodig, heb mijn iphone 4s verkocht in afwachting voor de 5. Gebruik nu als leen toestel een galaxy s4, ondanks dat de telefoon 2 jaar later dan de 4s is uitgekomen voelt het alsof ik 5 jaar in de tijd terug ben gestapt.

Apps openen en alles gaat wel gelijk op, maar de s4 geeft me in het algemeen een stroperig gevoel net als de htc one en vele andere android toestellen. Er zit iets in het besturingssysteem waardoor het gewoon niet vloeiend aanvoelt wat je waarschijnlijk pas merkt als je een tijdje een iphone hebt gehad.

Mijn broer heeft bijvoorbeeld een windows Phone waarvan je dit eerder zou verwachten maar hier loopt alles lekker soepel en vlot net als op ios.

Buiten dit stroperig gevoel blijf ik android erg omslachtig vinden met dubbele layers, instellingen die ik moet gaan googlen,etc. Maar goed dit is gewenning aangezien ik al jaren een iphone heb en dat gewend ben.
Ben jij degene die vroeg om een bron? houd je dan het fatsoen te beweren dat een bron overbodig is. dat is het namelijk zelden en zeker bij topics van dezen aard.

Aangezien je het dus voor elkaar heb gekregen dat een S4 bij jou überhaupt "stroperig" reageert, bewijst het meteen dat je perfect in het appelvakje past en maakt jouw antwoord meteen mijne inziens ongepast.

"Stoperigheid in reageren" bij UI's is behoorlijk verleden tijd sinds in android 3.0 het ook de bedoeling is dat er een aparte UI-thread en Data-thread is (zodat de UI altijd prioriteit kan krijgen om te reageren, mits men dit principe respecteert!)

Ben zelf ook een android ontwikkelaar en ondanks dat ik vaak genoeg zelfs opzettelijk "vuile" code tegen het toestel aan te gooi om opzettelijk performance onder de loep te nemen is dit niet gemakkelijk op een s4! (mits je de "regels" respecteert)

Maarja, de meeste gebruikers die schreeuwen dat een android-telefoon zo stroperig is moeten misschien nog een keer nadenken.
Zo durven mensen ook een vergelijking te maken tussen een android-toestel van 200 euro en dat te vergelijken tegen een iPhone van het drievoudige bedrag.
Ik heb laatst een oud iPhone-gebruiker een gewipede galaxy s3 geleend "om te proberen". die kwam ook na 2 dagen al terug nadat hij allerhande meuk er op had gegooid dat de telefoon de hele tijd in zogeheten "WakeLock" houdt (m.a.w. het proces draait gewoon op de achtergrond).

De apple-gebruiker is hiertegen deels beschermd omdat het platform veel minder toestaat, maar het is ook te wijten aan onvoorzichtigheid van de gebruiker. de laksheid feitelijk.

De meeste apps die rottige situaties veroorzaken van de play store zijn namelijk meestal al te herkennen (voorbeelden);
- producent als bijv "Zynga"
- slecht (be-)schreven app-informatiepagina
- negatieve recensies
- overal ads
- een overzicht met rare rechten voor een game
- screenshots waar een mousepointer of webbrowser nog te zien is (in de vreselijke trend van wrapper-applicaties die inefficient allerlij raar gebouwde weblets openen)
- of de situatie waarbij een telefoon bijna permanent data aan het fetchen is omdat de user én whatsapp én twitter én hangouts én facebook én skype én plus én linkedin én podio én foto's gepusht naar Gplus, facebook en instagram "natuurlijk...." "gesynchroniseerd MOET hebben" zonder zich te realiseren dat elke app zich individueel update en dus na elkaar het toestel niet toestaan in standby te laten staan, oh en ondertussen controleren Candy Crush en Temple Run ook nog of er "aanbiedingen" zijn, tof he? (meest voorkomende oorzaak batterijproblemen is dus een dergelijk soort congestie)

In 9 v/d 10 gevallen user errors dus.

En ik vind de laksheid van de user zeer verwerpelijk. Weet u namelijk wat een direct nadeel is van de appstore? Als er een beveiligings-issue is gevonden voor een app, moet de app alsnog weer de verificatieprocedure doorwandelen voordat deze op de store geüpdate kan worden. Dit is een proces dat uren tot dagen kan duren, terwijl een android-developer dit soort kritische issues wel meteen kan proberen aanpakken.

Ik ben dus ook van mening dat het weer zaak wordt dat er meer verantwoordelijkheid bij de eindgebruiker komt te liggen voor er een situatie kan ontstaan waar een 'hacker' al een week lang misbruik te kunnen hebben gemaakt van een lek waar dan eerst nog een patch voor gemaakt moet worden en die goedgekeurd moet worden alvoor deploymen. Ook al kan je tussentijds de app uit de store halen, is dat geen oplossing voor wie het al geïnstalleerd heeft.

We komen langzamerhand aan op een niveau dat de gebruiker zich zo weinig lijkt te interesseren dat we het kunnen abstraheren naar dat we mensen moeten adviseren het vuurwerk niet in de handen te blijven houden als we het afsteken. En het is niet alsof het zo ingewikkeld is dat we het niet zelf in de gaten kunnen houden in plaats van alles potdicht te gooien, "we" zijn gewoon lui.
Het bewijs hiervan is het verschijnen van een virusscanner voor mobiele telefoons... want waar is die nu helemaal voor nodig?
"We" (dan heb ik het nu over androidgebruikers) hebben nu gelukkig de Verified-Installer gekregen, het installeren van malafide apps zou daarmee behoorlijk tegen gegaan moeten kunnen worden en maakt de "noodzaak" van een actieve achtergrondscanner onwaarschijnlijk.

Wat kan er dan verder nog mis gaan?
Gezien de meeste telefoons bar weinig 'vanzelf' doen (net zoals de meeste apparaten), blijft het de end-user die het euvel veroorzaakt heeft.

Dus, gaan we nu volwassen worden, of gaan we voor een stompje aan de arm met een flinke berg tranen? dat is hoe kinderachtig ik de insteek namelijk vind.
Ik merk ook altijd dat iPhones sneller aanvoelen dan Android toestellen. Volgens onderstaande link komt dat doordat het touchscreen sneller reageert.

http://www.geeky-gadgets....-touch-screen-23-09-2013/

Wat voor impact dat heeft legt de volgende Microsoft video goed uit:

http://youtu.be/vOvQCPLkPt4

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 524287 op 23 september 2013 16:13]

Grappig dat je het over whatsapp op android hebt.

Ik weet niet of het een bug is, ik noem het in ieder geval wel zo.

Maar op mijn note 2 als ik een contact toevoeg dan verschijnt die niet meteen op whatsapp, lekker handig als je iemand even snel wilt whatsappen 8)7

Zelfs een restart van het toestel helpt niet en pas na 2 dagen zie je die contact pas op whatsapp, en zo ken ik er nog een hele waslijst.

En men schijnt het gewoon te accepteren.

Ook de cursor is heel handig als je gek wilt worden van frustratie, bij het posten op Tweakers zoals ik nu doe bijvoorbeeld is het ondanks het giga scherm onmogelijk om tekst te selecteren voor copy/paste.

Moet je eens op een iPhone proberen, iedere keer valt mijn mond weer open van het verschil in nauwkeurigheid op een 4 inch scherm.
Ik wil niet stoer doen, maar whatsapp werkt het beste op een Symbian telefoon. Nooit vertraging in het ontvangen van whatsapp berichten.
WindowsPhone is een hel met whatsapp, iPhone is niet veel beter en Android vertoont vaker kuren dan Symbian.
Ik denk dat je dan bb10 nog eens moet proberen. WhatsApp is native en top in gebruik.
Welke whatsapp versie het beste werkt is een ander verhaal.

Ik vind het alleen een blunder van epische proporties als je je contact niet meteen kan zien in whatsapp.

Het is vooral belachelijk als je bedenkt dat het dus door het OS komt, want na meerdere toestel en whatsapp updates heb ik hetzelfee probleem.

En ik heb het geprobeerd met meerdere soorten simkaarten.
als we het toch over bugs hebben, als ik nu (iOs 7/ iPhone 4) op het zoekveld druk in de contact lijst, dan verschijnt het toetsenbord niet....
ik heb een iphone4 en een note gehad en ik zeg je typen gaat op een iphone vele malen slechter dan op een note. het gebeurt zelden dat ik een hele zin goed typ. met typen en op urls klikken zonder vergroting heb ik denk ik maar iets meer dan 33% kans dat ik goed mik (1/3 kans op linker letter en 1/3 kans op rechter letter). bij note is dat wat minder maar met de stylus is dat helemaal opgelost. je wordt knettergek van geen cursor bij apple.
Ik heb prive een iphone 5 en voor mijn werk een budget LG android.

Ik typ 99 procent accuraat op mijn iphone 5 sinds dat apple in ios7 beta gelukkig in het url veld in safari de com toets hebben kleiner gemaakt en spatie balk weer normaal formaat hebben gegeven.

Op mijn android budget telefoon typ ik 30 procent accuraat.... Ja ding is gewoon sloom. Ik denk dat als de hardware gewoon soepel het OS kan draaien dan is het een kwestie van gewenning.

uiterraard is hardware keyboard of stylus accurater en daarom heb ik ook getwijfeld na mijn desire z of ik wel alleen beeldscherm wilde hebben. Maar ik type inmiddels ongelooflijk snel en accurraat op mijn iphone.
dus je vergelijkt een iphone (500€) met een budget android telefoon (100€) ???

hebben ze dezelfde schermresolutie?
dezelfde schermgrootte?

die twee dingen zijn namelijk wel van belang voor het gemakkelijk de juiste knopjes kunnen indrukken op je toestel...

verder wil ik iedere androidian nog het volgende meegeven; ik gebruik op al mijn droids het 'Go Keyboard' (gratis) ipv het standaard android toetsenbord..

het Go Keyboard toetsenbord heeft skins (véééél skins), is volledig aan te passen (grootte van letters, lettertype, hoogte, positie knoppen, welke toetsenborden, talen, etc etc) en ondersteunt ook het swipen... ik combineer daarom enorm vaak; ik lees eerst voor wat ik wil typen, dat wordt dan herkend (met evt fouten, die verbeter ik dan effe; go keyb heeft PIJLTJESTOETSEN!!) en om snel te 'typen' swype ik dan mijn woorden ...
het swipen in go keyboard heeft trouwens ook 'error correctie' (als je dus er een klein beetje naast swipet is dat niet zo erg)

go keyboard heb je zowel apart als dat het een onderdeel is van de GO Desktop, en er zijn nog veel andere GO apps die allemaal gratis zijn en allemaal tientallen miljoenen gebruikers kennen.
Dan ben je gewoon een noob hoor, op het moment dat je refresh in Whatsapp doet, zie je alle nieuwe contacten gelijk..
Dat ligt dus niet aan Android of Whatsapp, maar aan jou zelf.

Wat is er trouwens moeilijk aan copy/paste?
Ik zie toegevoegde contacten anders gelijk in mijn whatsapp lijst staan. Misschien heb je sync uitstaan ofzo?
En copy/paste vind ik juist irritanter op mijn iphone 4 dan op mijn Samsung S3. Kost me meer moeite om de tekst te selecteren.
Je kan de contactlijst ook gewoon verversen in Whatsapp, dan staat ie er direct in :)

Als je negatieve dingen zoekt, vindt je ze altijd.
Ik weet niet welke web site je bedoelt, maar deze zullen ongetwijfeld de resultaten van dit onderzoeksbureau presenteren.

https://www.crittercism.c...nd-android-fragmentation/

Het onderzoek waar jij naar refereert is ouder dan dit onderzoek, deze is het meest recent.
De iOS versie die in het voorgaande onderzoek de meeste apps liet crashen, iOS 5.01, is in dit nieuwe onderzoek de meest betrouwbare versie.
De meest plausibele verklaring hiervoor, is dat iOS 5 net was uitgebracht toen men dit onderzoek deed en dat er veel apps nog niet geoptimaliseerd waren voor iOS 5.
Iets wat men als developer kan weten wanneer men een abonnement neemt bij deze firma, waardoor je inzage krijgt in dit soort weetjes.
hmm... :| ze leveren kwaliteit en stabiliteit qua stabiliteit kan android nog veel leren, mensen betalen niet zoveel omdat het een iphone is, mensen betalen zo veel omdat het werkt! en als iets werk is het kwaliteit. en als is kwalitatief goed is is in vergelijking met andriod een iPhone nog niet eens zo duur als je het op kwaliteit en stabiliteit speelt ;)
Stel dat het zo is, waarom loopt het marktaandeel van Apple dan terug? [Bron] Kennelijk willen de meeste consumenten toch iets meer vrijheid en voor mensen die weinig waarde aan specs hechten is Windows Phone (wat ook een licht en stabiel OS is) naast Android een goed alternatief.
[...]
Kennelijk willen de meeste consumenten toch iets meer vrijheid
Leuk bedacht, maar nee. De mensen die geen iPhones kopen zijn voor het grootste deel mensen die geen iPhones kunnen of willen betalen. Natuurlijk heb je ze ook die "meer vrijheid" en dat soort onzin willen maar dat is de minderheid; de meerderheid wil gewoon een telefoon die werkt en een beetje mooi is.
Reden dat ik geen iPhone wil: te klein scherm. Als je eenmaal een groot scherm gewent bent 4.3"+ dan wil je nooit meer terug. Dat gepriegel op een 4" scherm lijkt me helemaal niks.
Right, uiteraard heb je ook mensen die iPhones gewoon niet cool vinden of een groter (of kleiner) scherm willen of watdanook. Punt is: die "vrijheid" geeft echt niemand om.
Ik heb een 5"-scherm en zou graag 4" willen. Mijn telefoon (Galaxy S4) past gewoon niet goed in de broekzak van bijna al mijna broeken.
Je vergeet dat iOS maar op een heel beperkt hardwareplatform (iPhone & iPad) hoeft te werken, terwijl Android de heuse taak heeft om compatibel te moeten zijn met 101 verschillende processors en controllers. Dat zorgt ervoor dan je iOS op maat kan maken voor de enkele toestellen waarop het moet draaien, terwijl dat bij Android niet zo is, met alle gevolgen van dien.
Het is dus te gemakkelijk om op Android af te geven.
Android is open-source, het is prima mogelijk om dat op maat te maken voor een enkel device. De enige reden dat bedrijven als Samsung en HTC dat niet doen is omdat R&D veel geld kost.
Je vergeet dat iOS maar op een heel beperkt hardwareplatform (iPhone & iPad) hoeft te werken, terwijl Android de heuse taak heeft om compatibel te moeten zijn met 101 verschillende processors en controllers. Dat zorgt ervoor dan je iOS op maat kan maken voor de enkele toestellen waarop het moet draaien, terwijl dat bij Android niet zo is, met alle gevolgen van dien.
Het is dus te gemakkelijk om op Android af te geven.
NIks daarvan. Dat is de keuze die Google met Android gemaakt heeft, dus daar zijn ze príma op af te rekenen.
Je kunt dat met hetzelfde gemak ook andersom zien: het is makkelijker om van een op elkaar afgestemd en op maat gemaakt geheel zoals iOS-Apple hardware te houden, want dat werkt dus meteen. Zonder poespas.

Ok: kost een paar centen, maar....

Het is net als met kleding: maatpakken zitten altijd lekkerder dan confectie, maar je betaald er wel voor.
je vergelijkt nu een besturingsysteem met een telefoon.
Heb ook een Note 2, is al mijn 2e android toestel en ik kan je wel zeggen dat android gebruikers de bugs en sommige gebruiksonvriendelijkheid voor lief nemen.

Ik kom gewoon de gekste bugs tegen, er zijn ook mensen die dat gewoon zat worden en iets willen dat misschien minder functionaliteit heeft maar wel gewoon werkt.

En nee, je kan niet allebei hebben en al zeker niet op een systeen dat net als windows op verschillende telefoons moet draaien.

Dan zal je per definitie meer problemen tegenkomen zoals ik ook doe.
Mee eens, maar bugs en gebruikersonvriendelijkheden heeft elk mobiel OS.
iOS werkt zo goed dat ik voor mijn buurman een andere router heb moeten bestellen omdat alle iOS devices het vertikte om verbinding te maken terwijl echt alles het verder deed.

Wat ik dus probeer te zeggen is wie zoekt zal wat vinden, en dat geld stiekem voor alles.
Waarop baseer jeje hier? Ja ook iPhones gaan stuk maar in mijn eigen ervaring is de support super. Ben met een iPhone 4 met een moeilijke homeknop naar Apple Store gegaan en liep na kwartier met nieuwe naar buiten. Vriend van me iets soortgelijks, maar hij moest even wachten (wellicht kwam het omdat ik een rondborstige dame bij me had).
Ander voorbeeld, iemand die ik ken is letterlijk met zijn auto over zijn iPhone heen gereden. Maar na reparatie van het scherm (en achterkant) werkt ding weer als een trein.

Ik ken nog genoeg mensen die met een iPhone 4 rondlopen en daar erg content mee zijn. Dat is dus een telefoon van ruim 3 jaar oud. Niet alleen werkt het ding nog goed, hij heeft net weer een update gekregen...

En over dat vergrootglas, omdat er ergens melding van een probleem wordt gemaakt betekent niet dat dus iedereen er last van heeft. Als er in 1 weekend 9 miljoen toestellen over de balie gaan en 9000 mensen klagen is dat in verhouding erg weinig. Maar die klachten belanden wel altijd op nu.nl.
En ik ken genoeg mensen die niet blij zijn met hun iPhone maar wel mensen met hun galaxy S, wow zeg, dat zegt statistisch gezien echt heel veel! Not.
Je kunt in jouw post overal Apple/iPhone vervangen voor <willekeurig android device>.
Dat zegt helemaal niets google maar eens op een willekeurig, populair, smartphone model naar "reported Problems". Je zult zien dat elk toestel zo zijn issues heeft, wat je niet uit een dergelijke zoekopdracht kunt halen is in welke mate gebruikers last hebben van genoemde issues.
hoezo zegt dat niets ?
Het zijn veel voorkomende bekende problemen....
struisvogelpolitiek weer....
Het gaat er niet om dat ze geen fouten mogen bevatten he ! Het gaat erom dat die fanboys eens moeten stoppen met proberen te weerleggen dat Apple alleen maar perfecte producten levert :P
hoezo zegt dat niets ?
Het zijn veel voorkomende bekende problemen....
struisvogelpolitiek weer....
Het gaat er niet om dat ze geen fouten mogen bevatten he ! Het gaat erom dat die fanboys eens moeten stoppen met proberen te weerleggen dat Apple alleen maar perfecte producten levert :P
Als zakelijk gebruiker van Blackberry/BES en Android en privé gebruik van IOS en Android heb ik zo mijn voorkeuren ontwikkeld. Alle genoemde platformen hebben hun voor en nadelen, voor mij heeft IOS nog steeds de voorkeur om diverse redenen. Wat overigens niet wil zeggen dat andere platformen niet goed zijn.

Apart is wel het verschijnsel dat een relativerende opmerking gelijk beantwoord moet worden met termen als "struisvogelpolitiek" en "fanboy". Dat zegt m.i. Genoeg over het gedrag van een aantal gebruikers van deze site...

[Reactie gewijzigd door Bilbo.Balings op 24 september 2013 11:35]

Je beseft toch wel dat je onzin uitkraamt?

De staat waarin welk product dan ook verkeert ligt aan hoe het is behandeld, dat jij hier uit de losse pols eventjes komt beweren dat alle iPhones in slechte staat verkeren getuigt wel van een behoorlijk onwetendheid en fantasie.

Het slaat echt gewoon nergens op wat je zegt, kan me niet voorstellen dat je dat zelf niet beseft.
Ik gebruik zelf een Note 2 hoor.

Van elk merk heb je wel defecten, blijkbaar zoek jij alleen naar iPhones op Google.

Je hebt het over Macbooks?

Moet je eens op Google zoeken naar een willekeurige fabrikant met een willekeurig model.

Zelfs Intel brengt gewoon willens en wetens defecte chipsets op de markt zoals de USB hibernate bug.

Ik kan je verzekeren dat Apple die chipsets niet zal afnemen van Intel hoor.

Alsof iemand beweert dat Apple probleemvrije hardware maakt, alleen jij pakt een paar incidenten en vergroot dat uit puur uit wanhoop om maar een argument te hebben.

Bij een windows systeem moet je naast de hardware problemen ook nog eens aan de gang met software problemen.

En ik begrijp het probleem eigenlijk niet, je hebt gewoon garantie :?
de chipsets niet nee, maar de cpu's weer wel...
Macbook Air's die continu vastlopen door oververhitting iemand ? DIe heb ik zelf gehad, en ja had er garantie op wat resulteerde dat ik twee weken later een ander exemplaar meekreeg van iemand anders met schrammen en deuken op de behuizing...
Want ja Apple repareert wel je spullen maar je krijgt lukraak een andere gerepareerde product terug...
En ja we hebben garantie, hoeven we Apple niet voor te bedanken, maar de EU... Of heb je dat ook niet meegekregen ?
Nou ik heb jou advies gevolgd :
http://tweakers.net/categ...biele-telefoons/producten

Valt me op dat als ik prijs sorteer en smartphones neem de top 20 (met uitzondering van de PadFone) alleen met iPhones gevuld is...

Mag ik toch toevoegen dat jij ook niet echt iets weet te onderbouwen ?
Kijk even nog een keer goed.

Ten eerste iPhone 5S is nog niet verkrijgbaar in Nederland, en ten tweede een Apple product haal je bij de applestore en niet bij belsimpel.

Belsimpel stond vorige jaar ook als eerste boven aan 800 euro voor de iphone 5 maar applestore verkocht die dingen voor 649. (incl 19% geen 21% prijs is later ook gestegen naar 679)

En 5S zal nu beginnen bij 679 per stuk. dan staat note 3 als nog boven aan.
relatief, ik heb Android devices, verschillende Apple producten en zelfs nog een Lumia 900 liggen ergens... Dan weet ik niet precies van wat ik fanboy moet zijn behalve techniek in zijn algemeenheid...
Waar ik niet tegen kan is dat ophemelen van een fabrikant en dan gewoon keihard blijven aankaarten dat deze nooit problemen heeft of ondermaatse producten levert/heeft geleverd....En gewoon blijven tegenstribbelen wanneer er wel problemen aan het licht komen want die ene fabrikant kan gewooon van nature nooit iets verkeers hebben gedaan...
Ik heb nog nooit een dergelijke discussie aangestoken, en om eerlijk te zijn was dit ook maar een eenmalig iets, maar gezien hoe hard de Apple fanboys waaronder jij zelf daar tegenin gaan, zonder enige onderbouwing, heb ik alleen maar mijn beeld kunnen bevestigen, mijn dank daarvoor...
Voor mij is de discussie voorbij, ik zou zeggen blijf er in ieder geval heilig in geloven...
Anoniem: 254370
@Devion23 september 2013 15:03
OTA gaat in alle gevallen rechtstreeks ;) Apple laat geen tussenkomst van providers toe aangezien het de user experience enorm kan schaden. Zoals bijvoorbeeld beschreven in jouw aanname en wat je terug ziet bij Android.
Zodra er een fix is zal deze dus snel uitrollen.
Daarnaast is het d.m.v. de lekken waar je op doelt niet mogelijk om de telefoon als volwaardig te gebruiken.
Apple is een van de grootste die tussenkomst van providers wel toe staat.
Of vergeten dat veel iDevices niet konden tetteren in Nederland terwijl dat bij andere buitenlandse providers wel kon?
En zelfs die gaan via Apple en niet via de provider, de zogenaamde provider updates.
Om maar te zwijgen van het feit dat je geen 4G kan gebruiken als je provider geen "partner" is van Apple (in België is dat het geval met Proximus).

Ik kijk toch altijd met verbazing naar die verkoopcijfers en hoe mensen in rijen buiten staan te wachten voor het toestel (toegegeven, ik stond voor GTA V ook in een rij s'nachts :9 ), zeker in crisistijd. Mensen die ontevreden zijn van een toestel doen dergelijke zaken niet (of wel?), dus de negatieve berichten deren hen duidelijk niet. Persoonlijk loop ik niet echt warm van hun phones, ik ben een tevreden Lumia gebruiker, maar vele duidelijk wel, en dat is het leuke aan een vrije maatschappij, ze hebben die keuze :).
Ohja die nieuwe reclame van vodafone over dat de iPhone5 het wel op hún 4G-netwerk werkt.
nu pas met de 5c/5s zowel band 3,7 als 20 alledrie op een toestel ondersteunen...
nee, het is geen monopolieregeling richting Vodafone zo hoor. Om nog maar niet te beginnen over de absurdheid dat een versie met alle deze drie banden wel buiten de eu te koop was maar niet geleverd werd. het is gewoon marketing-verantwoorde afzetterij.

Met de overeenkomst met Vodafone bemiddelt Apple in ieder geval een monopolie en daar moet al een stokje voor gestoken worden. al helemaal in de telecomsector.
Dat is d.m.v. carrier settings. Dat staat los van software updates
OTA updates gaan niet via de provider maar via Apple zelf en alleen als je WiFi verbinding hebt. En dat gezeur over die vingerprint scan snap ik niet zo goed, Obama zal z'n telefoon er niet mee beveiligen maar voor de normale gebruiker is het gewoon een leuke gimmick waardoor je geen code meer in hoeft te vullen om je telefoon te unlocken.
Vingerafdruk is niet handig om de volgende redenen:
1: Je laat hiermee je inlogcode overal slingeren. Met alles wat je doet, laat je je vingerafdruk achter. Hiermee is het voor alles (USB stick, iPhone, Laptop, etc.) geen beveiliging, maar een blokkade.
2: Je kan het niet wijzigen. Een wachtwoord kan je wijzigen, een vingerafdruk niet. Mocht er ooit een keer misbruik gemaakt (kunnen) worden, dan ben je klaar met deze optie. Onbruikbaar.
3: In veel landen heb je het recht, om data versleuteld te laten. Als je de grens over gaat en de douane zou jou vragen om je telefoon te unlocken, kan je met wachtwoord of pincode wijgeren. Met een vingerafdruk, wordt het mogelijk hem fysiek te unlocken door hem langs je vinger te halen. Dit kan dus ook bij arrestatie, etc.
4: Als mensen echt kwaad willen, kan na 3 ook overgegaan worden op geweld.
1. In de praktijk is het 'liften' van een vingerafdruk niet zo eenvoudig als CSI het doet lijken. Daarbij moet je flink wat geluk hebben dat je de juiste vinger te pakken hebt.
2. Je hebt 10 vingers, dus 10 'wachtwoorden' (elke vinger heeft z'n eigen vingerafdruk). Je hebt er nog 10 als je je tenen wilt gebruiken, alleen praktisch is anders ;).

Punt 3 en 4 gaan wel erg ver. Natuurlijk kun je fysiek iemand z'n vingerafdruk afnemen, maar je zal niet de eerste zijn bij wie de pincode van je bankpas met geweld uit je voortanden wordt geslagen.

Het is heel simpel: Als je het niet wilt gebruiken, dan gebruik je het toch niet...?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 524287 op 23 september 2013 17:04]

Het boeit mij dus daadwerkelijk helemaal niets dat je vingerafdruk scanner te omzeilen is met moeilijke omslachtige mogelijkheden. Of dat je met snelle klikritmes in mijn foto's kan zitten.

Ik snap niet dat mensen zo'n probleem maken van alle nieuwsberichten over Apple. Je telefoon zal toch echt eerst gejat moeten worden, voordat mensen er iets mee kunnen doen. Dan is het als nog je eigen dikke schuld en dit kan met alle spullen die je hebt gebeuren.

Ook kun je al die berichten té serieus nemen. Als je bang bent dat iedereen zomaar je foto's kan zien of je telefoon kan hacken als een "James Bond" met rare omslachtige manieren, dan kun je beter post met de duif sturen.

Al is dat ook niet écht veilig...

Het feit dat ze gewoon dik verkopen heeft met hele andere dingen te maken. En nee, ik ben zeker geen Apple Fanboy.
Denk dat het punt meer is dat ze veiligheid beloven, die er niet is. Schijnveiligheid verkoopt echter goed.
Ugh...

1. Een vingerafdruk is veiliger dan een simpele 4-digit code die je 100x per dag invoert en dus ook 100x per dag afgekeken kan worden. Niks schijnveiligheid.

2. Ze verkopen niet alleen veiligheid, ze verkopen ook gemak. Even je vinger laten rusten op een knop is veel minder storend dan elke keer zo'n code in moeten toetsen.

Hoe dan ook, die vingerafdruksensor is gewoon superhandig en ik durf te wedden dat Samsung, HTC, Sony, LG en Nokia op korte termijn zullen volgen. :)

[Reactie gewijzigd door TMC op 23 september 2013 15:24]

Ik bewoorde het niet helemaal goed. Het is wel veilig, maar niet solide. En de hack getoont op het CCC is een PoC, dat kan hoogstwaarschijnlijk sneller.

Uiteindelijk zijn bijna alle methodes te kraken, en ik ben het wel eens dat een vingerafdruk in veel gevallen handiger is.
Het is geen schijnveiligheid. Apple heeft in de keynote aangegeven dat dit ontworpen is omdat 50% van de gebruikers helemaal geen passcode hebben ingesteld. Dat is dus nul veiligheid.

Omdat de finger print scan zo makkelijk in gebruik is, lokt dit misschien die mensen om hun toestel op die manier wel te beveiligen.

Zijn ze daarmee absoluut veilig? Nee. Maar als je vanaf nul veiligheid komt, is het een forse verbetering. Daarnaast is de "onveiligheid" miniem, het vereist het verbreken van de allermoeilijkste security: fysieke security. Je moet zowel het toestel als de fingerprint in handen krijgen, en daarnaast tijd hebben om het ding te kraken, alvorens het dichtgegooid wordt. En wat kun je in die tussentijd? Hooguit wat prive mails en fotos bekijken, en een app voor de gebruiker betalen.
Welke veiligheid beloven ze dan?? Dit is wat (ongeïnformeerde) pundits er van maken..
Daar ben ik het wel mee eens. Al zou ik daar zelf niet in trappen.
Ook denk ik dat de overgrote doelgroep van de iPhone (die al langer meegaat met meerdere versie's), daar niet in trapt. Die weten toch wel beter.

Ga die methode trouwens zelf ook niet gebruiken omdat dat naar mijn mening meer tijd kost dan een simpele swipe ;).
De vingerafdruk is sneller dan de swipe als ik de reviews mag geloven.
Updates gaan niet via de provider bij Apple.
OTA updates gaan niet via de provider. Altijd direct van Apple, daarom zijn er nu ook al zoveel toestellen met iOS 7.
Lekker boeiend ook, met wat truukjes kan iemand bellen vanaf een gelockte phone. Wordt toch wel opgelost binnenkort, zou ik me echt geen zorgen om maken of door gaan twijfelen een iPhone te kopen. Niet dat ik een fanboy ben, ik heb zelfs geen iPhone (meer), maar dit zou me echt niet tegen houden. Alsof mijn telefoon zo'n bankkluis is dat criminelen achter elk bosje zitten te wachten om mijn telefoon te confisceren...
Je weet toch wel dat dat niet via de provider gaat he? maar via apple??
Veel van het slechte nieuws doet voor een hoop mensen simpelweg niet ter zake. Ik gebruik al een tijdje iOS7 (sinds beta 2) op mijn iPhone 5 en heb er geen problemen mee.

Ik lock mijn scherm niet, dus eventuele bugs die daar inzitten treffen mij niet. Die fingerprint scanner idem dito. Wat mij betreft is dat meer een convenience feature zodat je niet steeds je iTunes wachtwoord hoeft in te typen.
Hhaha 200 miljoen ios 7 gebruikers? Dat zou betekenen dat er wel heel veel mensen in korte tijd zijn geswitcht.
Er zijn naar verluidt in totaal rond 600 miljoen iOS devices in omloop, en uit de statistieken van websites met veel iOS verkeer blijkt dat binnen 24 uur al rond de 35% van alle iOS devices op iOS7 zaten. Dus die 200 miljoen zal wel aardig goed kloppen.

http://www.google.nl/url?...0wA&bvm=bv.52434380,d.Yms
Dat zou een hele knappe prestatie zijn, ik heb alleen in mijn directe omgeving gekeken maar weet dat veel mensen afgewacht hebben tot gister was ik enige thuis bijvoorbeeld en we hebben 5 iphones en 1 ipad mini.
Ik kon goede aantal van IOS apparaten niet vinden maar vermoede al dat het rond 1/3 op zijn minst 1/4 zou zijn van alle apple devices, dat is gewoon opmerkelijk veel. Je moet ook niet vergeten dat veel oudere tegenwoordig ook een ipad hebben die zijn niet snelste in updaten bijvoorbeeld. Je hebt altijd sceptisch mensen, luie mensen en ga zo maar door of mensen die ontwikkelingen niet interessant vinden en nog glad niet weten van IOS7. (ook kun je sommige apple producten helemaal niet updaten).

[Reactie gewijzigd door comitatus op 24 september 2013 07:32]

Je vergeet de iPad en iPods. Zowel de huidige generatie als enkele oudere generaties.

Ik ken overigens niemand die de update geweigerd of uitgesteld heeft. Het zal vast gebeuren, maar is zeker niet de norm.
Zijn schijnbaar maar 600miljoen wist john te melden. Dus ik zat ruim genoeg en kon makkelijk iPad en iPods makkelijk te verwaarlozen.
Het is onder iOS gebruikers al jaren vrij gangbaar dat die heel snel overstappen op een nieuwe versie. 200 miljoen lijkt mij daarom niet onaannemelijk. Kans is groot dat binnen een of twee maanden 90% op iOS 7 zit.
Anoniem: 499360
@Devion23 september 2013 15:35
9 miljoen telefoons die OTA rechtstreeks door Apple voorzien worden van een fix dus dat zou zal ook wel op een paar dagen dichtzitten. ;)
Geen idee of je een haat hebt ontwikkeld voor Apple o.i.d., maar bij Android toestellen is het toch niet anders. Voor de nieuwste toestellen met dit systeem staan ook mensen in de rij. Terwijl bekend is dat de beveiliging op een dergelijk toestel regelmatig te wensen overlaat. Het is al jaren zo dat de consument, en al helemaal de Early adaptors, dit gewoon voor lief nemen.
Op de iPhone 5S werkt het met een vingerafdruk, dat is moeilijk om te zeilen.
Anoniem: 434945
@Devion24 september 2013 01:17
Updates staan los van carrier updates.. Alles komt direct van Apple af behalve specifieke netwerk instellingen
OTA-updates gaan niet via de providers, hoe kom je daar nou bij? Heb je 18 september gemist, de dag iOS 7 in één klap voor meer dan 500 miljoen iOS-apparaten beschikbaar kwam?

Bugs houd je altijd. Die worden heus wel opgelost. Zoveel slecht nieuws is er niet over iOS 7, alleen omdat de lancering zo massaal is, wordt elk issue onder een vergrootglas gelegd.
Doet nog steeds niet echt afbreuk aan het feit dat je 0,0 research hebt gedaan. De updates voor iPhones gaan al jaar en dag via Apple zelf. Is nooit anders geweest.
Je doet dus zomaar een uitspraak erover terwijl je er dus helemaal niks vanaf weet? Vanaf de eerste update gingen die al via Apple/iTunes. Sinds iOS6 kun je hem ook direct (OTA) downloaden op de iPhone, maar dat gaat nog steeds gewoon via Apple.

Daarnaast:
9 miljoen telefoons op de markt waar je makkelijk de beveiliging kan omzeilen
Je kunt alleen bellen.. Dat is een stuk minder erg dan jij het hier voordoet. Bij je gegevens kan niemand zomaar komen (ook het vingerafdruk verhaal moeten ze eerst een goede hoge-resolutie vingerafdruk van je bemachtigen).

Zoveel slecht nieuws als jij het doet blijken is er helemaal niet. Sterker nog; ik denk veel minder slecht nieuws dan bij eerdere grote updates..
En toch heb ik het het idee dat de hype elk jaar minder wordt. Vooral omdat nog voordat de iPhone al uitkomt heel veel details bekend zijn. Bij de vorige versies bleef alles nog geheim totdat ze werden aangekondigd.
Ik weet niet wat je precies onder hype verstaat, maar aan de verkoopscijfers te zien zou ik niet zeggen dat de interesse minder word.
Kijk maar eens naar het plaatje op deze pagina.
3g/3gs: 1 miljoen verkocht in het openingsweekend
4: 1.7 miljoen
4s: 3.5 miljoen
5: 5 miljoen

En nu dus de 5s/5c: 9 miljoen stuks

Edit: @Eypo hieronder: http://commons.wikimedia....r.svg#Data_and_references
Het is nog te vroeg om wat te zeggen over de 5s, en sommige jaren hebben natuurlijk overlappende verkopen tussen nieuwe en vorige modellen, maar ook hier lijk ik toch uit af te leiden dat de populariteit van iPhones nog steeds aan het stijgen is. (Hoewel de groei mogelijk wel aan het vertragen is)

[Reactie gewijzigd door Adion op 23 september 2013 17:35]

Als je dit artikel leest dan is de "9" miljoen wellicht overstated:

http://www.forbes.com/sit...-nine-million-units-sold/

De definitie van "sold" door Apple laat wat ruimte voor interpretatie:

Apple:

"The Company recognizes revenue when persuasive evidence of an arrangement exists, delivery has occurred, the sales price is fixed or determinable, and collection is probable. Product is considered delivered to the customer once it has been shipped and title and risk of loss have been transferred. For most of the Company’s product sales, these criteria are met at the time the product is shipped."
Als je dit artikel leest dan is de "9" miljoen wellicht overstated:

http://www.forbes.com/sit...-nine-million-units-sold/

De definitie van "sold" door Apple laat wat ruimte voor interpretatie:

Apple:

"The Company recognizes revenue when persuasive evidence of an arrangement exists, delivery has occurred, the sales price is fixed or determinable, and collection is probable. Product is considered delivered to the customer once it has been shipped and title and risk of loss have been transferred. For most of the Company’s product sales, these criteria are met at the time the product is shipped."
Dat lijkt mij juist een vrij strakke en kloppende definitie.
Uhm, ben ik de enige die wederom afvraagt wat het wil zeggen als je veel verkoopt in een korte tijd? Wat wil nu precies zeggen dat je veel producten verkoopt in het eerste weekend?

Apple heeft gewoon een grote trouwe userbase, natuurlijk verkopen ze veel in het eerste weekend want dat is namelijk ook het enige weekend per jaar dat er een nieuw toestel van Apple komt. Dit wil uiteindelijk niks zeggen over de hype Iphone.

Wil deze stijging in 2x zoveel toestellen in het eerste weekend ook dat er in totaal 2x zo veel Iphones verkocht gaan worden? (iets wat er meer toe doet) Naar mijn idee niet... Dit zijn puur marketing cijfers om de verkopen nog verder op te krikken.

@ Adion: Wat ik wil zeggen is dat of je nou 4,5 miljoen of 9 miljoen in het eerste weekend verkoopt je kan niks zeggen over de totale verkoop.

@ Modders: Een kritische noot wordt niet gewaardeerd? Het is toch echt te belachelijk, als je iets negatiefs over een fabrikant (ja een fabriekant) zegt, dan is het meteen ongewenst? Ik twijfel nog te reageren op Android of Apple topics, moderatie daar is echt, ja echt, om te janken.

[Reactie gewijzigd door Eypo op 23 september 2013 20:46]

Anoniem: 394361
@Eypo23 september 2013 23:13
Eigenlijk niet maar maar vraag jezelf eens af wat het andersom zou betekenen.
De iphone 5 5 miljoen eerste weekend, de iphone 5s/5c 3 miljoen keer.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 394361 op 23 september 2013 23:14]

Ik weet niet wat je precies onder hype verstaat, maar aan de verkoopscijfers te zien zou ik niet zeggen dat de interesse minder word.
Kijk maar eens naar het plaatje op deze pagina.
3g/3gs: 1 miljoen verkocht in het openingsweekend
4: 1.7 miljoen
4s: 3.5 miljoen
5: 5 miljoen

En nu dus de 5s/5c: 9 miljoen stuks
Ze verkopen inderdaad steeds meer. Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat de markt voor smartphones explosief gegroeid is. Ten tijde van de 3G was een smartphone nog redelijk exclusief. Je zou het eigenlijk moeten corrigeren voor de groei van de markt. Dus het marktaandeel in het smartphone segment wat ze nu hebben vergeleken ten tijde van de oudere versies. Ik denk dat het dan wel een stuk minder rooskleurig is. Al is Apple natuurlijk wel een erg sterk merk, met bovendien een vendor lock-in waardoor consumenten niet snel over zullen stappen.
Ook dat lijkt wel mee te vallen:
http://appleinsider.com/a...hare-among-us-smartphones

In de VS dus bijna 8% in marktaandeel gestegen sinds vorig jaar, in europa lijkt het wat van het land af te hangen, maar geen grote daling allesinds.
Ook ten opzichte van de introductie lijkt apple het beter te doen:
http://technowizz.files.w...rtphone-market-share1.png
18% marktaandeel in 2009 in de VS, tegenover 43% nu.
Wacht, dat zou zonder rekening te houden met andere dingen dit kunnen betekenen:

Er zijn 4,5 miljoen c's en 4,5 miljoen s's verkocht, wat de I5 op toestel bekeken nog steeds meest succesvol is.

Of zijn er Apple adepten, en als je in een rij gaat liggen ben je dat, die wellicht beide toestellen kopen! Ik denk genoeg.

[Reactie gewijzigd door horizon1978 op 23 september 2013 15:23]

Ben ik de enige die deze reactie niet alleen belachelijk maar ook ronduit beledigend vindt? Zeg je nu daadwerkelijk dat een groot deel van jouw forumgenoten rot van binnen zijn?
De hype wordt minder, logisch. Het is inmiddels de 7e iPhone. Toen ik 7 werd, kon ik een week van tevoren niet slapen in afwachting van mijn verjaardag. Dat is inmiddels wel anders.

Alles went en wordt daardoor minder spannend, maar het feit blijft dat de eerste verkoopcijfers extreem goed zijn. Dus ja, de hype is minder, want hype=emotie, maar inmiddels is een telefoon zodanig gemeengoed dat het niks afdoet aan de verkoopcijfers.

Overigens bleef bij de vorige versies niet alles geheim. De iPhone 4 is ruim van tevoren gelekt, idem voor de iPhone 5.
Ik denk ook dat de vervangingsmarkt enorm is. Een deel van de bestaande iPhone bezitters is rijp voor de update omdat een contract afloopt of omdat de vorige iPhone oud begint te worden. Dat deel alleen al betreft vele miljoenen mensen ieder jaar weer.

Aangezien Apple erg loyale gebruikers heeft, alsmede natuurlijk de lock-in van de appstore, is de kans extreem groot dat iemand die een iPhone heeft, op een punt in de tijd er weer een koopt.

Dat betekent dat iedere iPhone release op zijn minst een redelijke success is.
Dat is niet waar. Elke iPhone is tot nu toe in detail voor de release uitgelekt, behalve de allereerste iPhone (omdat deze al een half jaar voor de release werd aangekondigd). De hype neemt juist alleen maar toe, waardoor de interesse in iPhone leaks alleen maar toeneemt, waardoor het verrassingseffect juist weer afneemt.
Hypes komen en gaan per definite. Een hype is immers een "plotselinge rage". Na zoveel jaar hetzelfde succes is er natuurlijk niks plotseling meer aan.

De kunst is om het momentum dat een hype creëert vast te houden en om te zetten in een succesvolle business. Daar lijkt Apple vooralsnog aardig in geslaagd.
Dat is aan de verkopen absoluut niet te zien.
Apple allemaal prima producten hoor.. zelf nooit klachten gehad.

Maar waaruit bestaat die 9 miljoen.. de afzet naar winkels tellen die dan ook mee? Dus m.a.w. nog niet verkocht aan de consument?

"Apple claimt..." wellicht een snufje propaganda?
Afzet naar winkels neem ik aan, dat is de standaard om verkopen aan af te meten. Alleen kan je er wel vanuit gaan dat afzet gelijk is aan verkoop gezien de iPhones overal uitverkocht zijn. Er liggen geen miljoenen iPhones op de planken.
Apple geeft altijd cijfers van daadwerkelijk verkochte telefoons, dus niet telefoons die nog op de plank liggen bij een retailer.
Is niet waar. Apple levert ook gewoon verkoopcijfers. Immers, verkocht aan Vodafone is verkocht door Apple.

Echter kun je er de komende paar maanden wel vanuit gaan dat verkocht ook echt verkocht aan de consument is omdat ze overal uitverkocht zijn.
daadwerkelijke verkopen in tegenstelling tot samsung, die "shipped to store" cijfers hanteert.
Dit zijn allemaal fabeltjes.

Apple rapporteert, net zoals elk ander bedrijf, verscheepte telefoons. Hoe kan Apple nou weten hoeveel telefoons bijv. BelCompany op de plank heeft liggen? Dat is nauwelijks te controleren.

Wél is het zo dat de aantallen die Apple noemt dichter in de buurt van de daadwerkelijk verkoopaantallen komen. Dit komt omdat Apple relatief veel via hun eigen fysieke en online winkel verkoopt, en daarvan weten ze dus wel de exacte verkoopaantallen.

,Daarnaast heeft Apple sowieso relatief lage 'channel inventory', waardoor er weinig toestellen in de pijplijn zitten.
Anoniem: 154887
@Fean23 september 2013 15:45
Apple is beursgenoteerd en geeft altijd sell-out cijfers, dus verkocht aan consument.
Veel andere bedrijven geven sell-in, verkocht aan distributeurs etc...
De cijfers van Apple zijn werkelijke verkoopcijfers. Zij kunnen dat ook als een van de weinige doen omdat zo'n groot deel van de toestellen door hun eigen kanalen wordt verkocht : de eigen winkels en online store. Daarvan weten dus exact hoeveel de verkoop is. Er is weliswaar een deel via winkels van providers verkocht maar dat deel is veel kleiner en de eerste dagen zorgt Apple liever dat ze zelf voldoende voorraad hebben dan dat ze die andere winkels veel voorraad leveren.
Samsung verkocht 20 miljoen Galaxy S4 toestellen in 2 maanden tijd, en 10 miljoen in de eerste maand (zie ook nieuws: Samsung: Galaxy S4 wordt in eerste maand 10 miljoen keer verkocht ).

Goede cijfers dus als je het mij vraagt, 2 maal zoveel in 1 weekend voor een prijs die ook nog eens een stuk hoger ligt!

[Reactie gewijzigd door paradoXical op 23 september 2013 16:17]

doet Samsung netjes dan. Apple moet het van dit model hebben, Samsung heeft nog een berg andere modellen en releases gedurende het jaar!

Aan de andere kan redelijk bijzonder dat Apple met zo weinig variatie in aanbod toch zoveel weet te verkopen
Het is erg knap, maar vergeet niet: Apple is wel de enige met iOS. laat dat ook net hét verkoopsargument zijn. Vele mensen zitten al jaren in de apple-biotoop (apps, muziek, films, iCloud, ...) waardoor ze eigenlijk geen andere keuze meer hebben. Een S4 wordt in een Androidmarkt vol Nexussen, HTC Ones, LG G2, Xperia Z, MotoX,... en eindloos veel Chinese merken gedropt, waar je data en aankopen merkonafhankelijk zijn en de concurrentiestrijd veel heviger woedt. Je kan tevreden zijn met die vendor-lock-in, het werkt dan ook erg goed allemaal, maar ik ben blij dat ik er na de 3gs uitgestapt ben en meer keuze heb dan 699 of 799 te betalen.

[Reactie gewijzigd door musback op 23 september 2013 15:52]

Apple maakt dan ook weer winst met die 2 modellen die zjj hebben tegenover dat legertje phones die samsung heeft. Maar samsung is toch altijd "de lachende derde" want 90% van apple's spullen wordt door samsung gemaakt.
Wat Apple doet is wat veel marketing guru's aanraden: wel keuze bieden, maar niet teveel. Teveel keuze zou een "choice paralysis" veroorzaken.

Overigens geld dat eigenlijk ook voor Samsung. Ze hebben wel veel toestellen, maar het aantal toestellen per markt is beperkt. Iemand die naar iPhone 5, Samsung S4, etc. loopt te kijken komt niet opeens thuis met een Galaxy Fame. Andersom geld hetzelfde.
10 miljoen in een maand of 9 miljoen in een week...
Adviesprijs van de S4 was ook 700 euro en in het begin werd hij ook voor niet veel minder verkocht: http://tweakers.net/price...galaxy-s4-16gb-zwart.html. Samsung toestellen worden alleen veel sneller goedkoper na de launch. Neemt niet weg dat beiden erg goed verkocht zijn. Ter vergelijk, de nexus 4 was in juli pas 3 miljoen keer over de (digitale) toonbank gegaan.

[Reactie gewijzigd door Bastard op 23 september 2013 15:22]

De nexus 4 wordt ook expres niet gehyped om andere androidfabrikanten tevreden te houden. Een beetje manke vergelijking :/
Wat ik me af vraag waarom apple zo hoog heeft ingezet op de iphone 5c en minder op de 5s. Ik heb begrepen dat de 5s voor productieproblemen heeft gezorgd maar dat er zoveel 5c's zijn geproduceerd of in ieder geval overblijven verbaast me wel een beetje. Althans het verbaasd me in die zin dat Apple wat echt wel een toonaangevend bedrijf is en blijkbaar weinig of slecht onderzoek heeft gedaan naar de vraag van de 5c.

Wat ik zelf denk is dat ze onderzoek hebben gedaan en dat er een enorme vraag was naar een "goedkopere" telefoon van Apple, hadden ze er €350 voor gevraagd dan waren ze als broodjes over de toonbank gegaan. Nu ze hem zo hoog hebben geprijsd heeft de beslisser eerder de neiging €100 bij te betalen voor de 5s.

Dus waarom heeft apple voor deze strategie gekozen? Hebben ze op het laatste moment de prijs veranderd om zo niet hun premium status te verliezen of zullen de echt het idee hebben gehad dat de 5c voor deze prijs aan zou slaan?

Ik ga in ieder geval voor de 5s.
Ik denk niet dat Apple slecht onderzoek gedaan heeft.. reken maar dat die jongens dat heel goed in kunnen schatten..

Het verschil is dat de iPhone 5c bijna hetzelfde is als de iPhone 5. Ze weten dus al hoe ze deze moeten maken, dus zijn de yields veel hoger (dus hogere productie-aantallen). Met de iPhone 5s hebben ze problemen om aan de vraag te voldoen (de yields zullen lager zijn, maar ook is de behuizing veel meer werk dan de kunststof behuizing van de 5c). Dat verklaar (naar mijn mening) vooral het verschil waarom er zo'n tekort is op de 5s en niet op de 5c.

Ik verwacht ook niet dat Apple miljoenen iPhone 5c's op de plank heeft liggen, maar met dat toestel kunnen ze beter aan de vraag voldoen. Men verwacht dat de 5c uiteindlijk het best verkochte toestel gaat worden. Aangezien de Apple-fans vaak early adopters zijn, en zij vaak het beste van het beste willen, is die vraag zo groot geweest dit weekend. De vraag naar de 5s zal straks afzwakken en zullen de verkopen van de 5c (relatief gezien) stijgen.
Wat ik me af vraag waarom apple zo hoog heeft ingezet op de iphone 5c en minder op de 5s.
Correct me if wrong: ik heb Apple nooit horen verklaren dat ze hoger inzetten op de 5c. Wel een hoop speculatie in diverse media gezien, maar die is bij mijn weten nooit bekrachtigd, want Apple doet dat nooit.

Of begrijp ik je verkeerd?
Apple heeft problemen met de touch ID sensor.. Hierdoor word er minder 5s gemaakt..
Ik vind het toch jammer dat het ieder jaar weer zo'n gedoe is om een nieuwe iPhone te bemachtigen. Volgens mij hadden ze minimaal 4x zoveel kunnen verkopen als er voorraad was. Maar ja, dat maak je niet zo maar even...
Hoezo gedoe ? Gewoon niet per se de eerste willen zijn en een poosje geduld hebben, dan zijn ze volop voorradig.
Anoniem: 508381
23 september 2013 15:17
Tsja men zeurt over slechts 1 gb RAM maar het is voor outsiders toch lastig om te zien of dat echt invloed zou hebben op de performance van dit toestel. Als het echt een groot verschil had gemaakt hadden ze dat er wel ingestopt vermoed ik, maar dit is gewoon een toestel dat vlot werkt, je moet je niet blind staren op de specs. Kortom apple flikt het weer want men geeft blijkbaar ontiegelijk veel geld voor dit toestel. Als dev hoef ik echter geen apple, veel te weinig customizable.
Eens met je verhaal, alleen vroeg ik me af wat je bedoeld met ''veel te weinig customizable'' wil je root toegang of SSH naar je toestel?

En waarom zou je dit willen als een app het met een GUI/webpage doet.

Ik hoor dit punt wel vaker maar ben benieuwd wat je hiermee precies bedoeld.

[Reactie gewijzigd door Distrax1988 op 23 september 2013 15:55]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee