Gerucht: Apple presenteert nieuwe iPad op 22 oktober

Apple zou van plan zijn om een nieuwe versie van zijn iPad te presenteren tijdens een evenement op 22 oktober. Het nieuwe model zou dunner en lichter zijn, terwijl ook de nieuwe A7-soc in de behuizing is ingebouwd.

Dat zegt All Things D, die dankzij bronnen binnen Apple vaker aankondigingen van de fabrikant vroegtijdig meldt. Het bedrijf uit Cupertino zou 22 oktober een media-evenement houden, waarbij onder andere een nieuw iPad-model zijn opwachting zou maken. Daarnaast zou Apple plannen hebben om nieuwe versies van OS X en de Mac Pro aan te kondigen.

Het nieuwe iPad-model zou volgens All Things D dunner en lichter zijn dan het huidige, meest recente model. Het design zou daarbij lijken op dat van de iPad Mini. Net als bij de nieuwe iPhone 5s zou in de behuizing Apples eigen A7-soc zijn ingebouwd. Volgens All Things D is het nog onduidelijk of de vingerafdrukscanner die in de iPhone 5S is ingebouwd ook in de nieuwe iPad zijn opwachting maakt.

Er werd al verwacht dat Apple in het najaar een evenement zou plannen om een nieuw iPad-model aan te kondigen, aangezien de fabrikant dit vorig jaar ook deed. Het bedrijf wilde echter niet reageren op de geruchten.

Door RoD

Admin Mobile

09-10-2013 • 07:01

108 Linkedin

Reacties (108)

108
95
55
4
0
24
Wijzig sortering
Anoniem: 339105
9 oktober 2013 07:32
Apple kondigt bijna altijd 8 dagen van tevoren zo'n event aan. Ze houden het op dinsdagen.
Afgelopen maandag was er geen aankondiging, dus moet het wel dinsdag de 22e zijn,
anders missen ze de boot voor de eindejaars sale.

Natuurlijk zit de vingerafdrukscanner er in. Het gat daarvoor in de gelekte cases is anders en er is al aangetoond dat dat ding er precies inpast.

De echte knaller moet natuurlijk de iPad mini 2 met retina scherm worden.
Met een IGZO scherm die veel minder stroom verbruikt. Allicht ook IGZO op de iPad 5.
Langer doen met je accu. Daarmee creëren ze een voorsprong op de concurrentie.
Natuurlijk zijn ze al zover, want recent werd er dit bekend:
nieuws: Sharp levert eerste samples igzo-laptopschermen met uhd-resolutie
Als ze díe kunnen maken (met een acceptabele yield), dan kunnen ze de kleinere formaten ook maken.
Apple, die in Sharp heeft geïnvesteerd, heeft natuurlijk bedongen dat ze voorrang krijgen, maar dan voor de kleinere panelen.

Het werd ook tijd ...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 339105 op 9 oktober 2013 07:58]

Een mini met retina lijkt mij fantastisch. Het zure is dat mijn Ipad 2 en Mini nog prima voldoen... ze vertonen nog geen gebreken. Ik vraag me af hoeveel normale consumenten zullen upgraden.
Ik heb zelf eind vorig jaar een gewone ipad gekocht ipv een mini, gewoon omdat de resolutie van de mini net te laag was om websites en dergelijke comfortabel te kunnen lezen.
Nou Apple, zo innovatief is het niet echt meer. Ik lees de laatste tijd alleen maar dat het dunner en lichter wordt. Met een kleine aanpassing erbij voor bijvoorbeeld de wi-fi verbinding of een nieuwe chipset. Maar écht grote stappen tussen elke aankondiging zie ik niet meer.

Daarnaast hoop ik wel op de aankondiging van nieuwe MacBook Pro modellen. Op de vorige Apple Event heb ik daar ook niets over gehoord.

[Reactie gewijzigd door Jeroen V. op 9 oktober 2013 07:33]

Anoniem: 382732
@Jeroen V.9 oktober 2013 09:33
Kijk eens naar de geschiedenis van Apple (en eigenlijk van ieder ander techbedrijf) en ze zijn nog steeds innovatiever dan alle jaren hiervoor. Het is eerder dat sommige consumenten en journalisten ongeduldig zijn en ieder kwartaal iets revolutionairs verwachten, maar ik daag je uit om een periode uit de Apple geschiedenis aan te wijzen waar ze innovatiever waren (en meer nieuwe producten/productcategorieen uitbrachten) dan nu. Of een andere fabrikant die succesvol veel sneller nieuwe producten introduceert.

Hint: de eerste iPod werd in 2001 geintroduceerd, en het eerstvolgende product daarna was de iPhone in 2007. iPad werd in 2010 geintroduceerd. Zoals je ziet wordt de tijd tussen nieuwe productcategorieen alleen maar korter.
De iPad word ook volwassen. Daarom moet Apple dit jaar of volgend jaar weer met een totaal nieuw product komen. Want de rek is eruit..

Al moet ik wel zeggen ga er maar aanstaan.
Probeer de prestaties maar te verdubbelen, terwijl de accu duur behouden blijft en het moet lichter en kleiner van formaat.
Alleen vergeet je bij het lichter en dunner maken dat daarbij alle zaken moeten worden aangepast. Er moet een kleinere camera in maar die mag zeker niet slechter zijn als de vorige en het liefst zelf wat beter. Al met al zijn al die kleine wijzegingen toch een goede vooruit gang.

En Apple is de eerste fabrikant die nu de ARMv8 architectuur gebruikt. Ze lopen dus nog steeds voorop. Ze hebben als eerste een vinger print reader in hun device gestopt en nog netjes weg gewerkt ook. Dus geen grote stappen zien is een beetje raar in mijn ogen.
Anoniem: 499360
@Jeroen V.9 oktober 2013 09:40
En wie is er dan innovatiever? Het laatste innovatieve toestel komt nog altijd van Apple. Geen enkel ander bedrijf die hen tot nu toe heeft weten te overklassen. Iedereen gebruikt tegenwoordig het woord innovatie te pas en te onpas. Ja zelfs Apple begint dat te doen (kijk naar hun voorstelling van de nieuwe Mac Pro) Een innovatie is een uitvinding die ons leven veranderd, die de mensheid veranderd. Het laatste product dat dat deed was de iPhone. De iPhone heeft echt onze manier van leven veranderd. Of je nu een Android phone of een Windows Phone hebt, ze hebben allemaal hun roots bij de iPhone gevonden. Voor de iPhone zag je niet mensen constant overal op het internet zitten terwijl snel mobiel internet toch al aanwezig was in meeste delen van de wereld. Onze manier van communicatie is dankzij de iPhone helemaal veranderd. Geen enkel ander apparaat heeft dit tot nu toe gedaan. Je zou de iPad ook een innovatie kunnen noemen maar er zijn nog teveel mensen die geen tablet gebruiken om echt die claim te maken. 64 bit zou wel eens de doorslag kunnen geven om ook de iPad als een echt innovatief product te gaan bestempelen als het daarmee de PC volledig kan verdringen.

Wat Apple en innovatie betreft, als Apple echt iets nieuw en innovatief in de pijplijn heeft zitten ga je dat niet weten tot ze het zelf voorstellen. Zeggen dat Apple niet meer innovatief is dus naast de kwestie,want je weet niet wat er zich achter de schermen afspeelt. Ook onder Steve Jobs was er pas om de 3 tot 5 jaar een nieuw innovatief product te bespeuren dat de wereld hielp veranderen dus stop aub met constant het woord innovatie te gebruiken. Innovatie is niet iets dat je jaarlijks zal tegenkomen.
Innovatie is gewoon iets echt vernieuwend. In dat opzicht is apple zelfs amper innovatief.

Sorry maar ten tijde van de iphone was de hele telecom industrie al naar dat aan het evolueren, vooral door verbeterde tech (denk maar aan capacitief aanraakscherm) .

Ipad idem .

Apple is heel goed in het samenstellen van hun producten, dat gekoppeld aan het beste eco systeem en je krijgt een heel goed pakket. Innovayie moet je amper in consumer producten zoeken imho.

En AUB hou op met te bestempelen dat apple producten de mensheid veranderd, dat doet het helemaal niet. Zonder apple hadden we echt wel al die stappen ook genomen hoor.
Anoniem: 499360
@k9959 oktober 2013 11:31
Jij begrijpt duidelijk niet wat innovatie is als je dat bestempeld als gewoon iets vernieuwend. Dan is elke domme trend die een paar maanden duurt ook een innovatie.

En nee de industrie was niet op weg naar wat Apple met de iPhone deed. Ik had al smartphones voor de iPhone uitkwam dus ik weet heel goed hoe de telecom industrie evolueerde. Ja ik had al een touchscreen voor de iPhone. Nee dat was geen capacitief scherm maar een capacitief scherm maakt nog geen iPhone. Het meest revolutionaire aan de iPhone was de software die gekoppeld werd aan de hardware. Dat is ook de reden waarom we zonder Apple nooit die stappen gezet zouden hebben. Men heeft destijds altijd gelachen met Apple omdat ze bleven vasthouden aan het model van software die gekoppeld is aan de hardware. Maar Apple deed dat voor een reden. Je kan geen beter toestel maken dan een toestel waar alles op elkaar is afgestemd.

Een goed voorbeeld dat aantoont dat we zonder Apple nooit die stap hadden genomen is Android. Kijk eens hoe lang het geduurd heeft voor men Android goed kon laten draaien. De iPhone lag al jaren in de rekken voor er een deftige Android versie beschikbaar kwam. Microsoft heeft jaren haar tijd genomen om (de moderne) Windows Phone op de markt te brengen. Men moest dan ook heel het model waar mee men bezig was omdraaien omdat waar de telecom industrie mee bezig was voor de iPhone totaal niet de richting uitging van wat het vandaag is.

Apple heeft de hele telecom industrie verrast met een model dat zij niet voor ogen hadden. Dus stop aub met te zeggen dat de industrie zonder Apple wel was gekomen tot waar we vandaag staan want dat klopt voor geen meter. Ik snap dat je het gewoon niet graag hoort dat Apple de weg wijst maar het is toch maar zo.
Ach onzin, sorry ik heb zelf veel apple producten maar verafgod het niet.

De industrie ging niet daarnaar toe? Verklaar dan maar LG prada of software zoals spb mobile shell. Kijk het is niet omdat jij het in die tijd niet kende dat het niet bestond he. Nokia maemo, android dat niet jaren maar 1 jaar later kwam,...

En sorry maar android draaide goed, net zoals WM goed draaide als de hardware goed genoeg was natuurlijk. De meeste van deze problemen kwamen van niet voldoende hardware, laar ios 1 op een 2.5" underpowered apparaat draaien (dat dan wel de helft van een high end model kost) en iedereen zal ook klagen.

Dus nee de industrie was zonder apple daar al naartoe aan het gaan. Dat apple die richting in een bepaalde vorm gegeven heeft : ongetwijfeld (of dit goed is laat ik daarbuiten want zo zeker ben ik daarvan niet) .
Anoniem: 499360
@k99510 oktober 2013 10:24
Hier zijn we weer met de LG Prada, de LG prada leek qua hardware wel wat op de iPhone maar qua software kwam het niet in de buurt. Blijkbaar heb jij nooit een LG prada in je handen gehad anders zou je dat soort onzin niet verkopen. Heeft de LG Prada de wereld veranderd? Nee! Er is niemand die het ding wou hebben. Waarom? Omdat het niet zo gemakkelijk werkte als een iPhone. De mooie hardware kon het gebrek aan goede software niet goedmaken.

En wie zegt dat Android goed draaide vanaf dag 1 heeft dus nooit Android geprobeerd vanaf dag 1. Het heeft tot ICS geduurd voor men de boel op orde kreeg.

Zonder de iPhone zaten we nog steeds met hardware keyboards op onze telefoons. Het beste voorbeeld omdat aan te tonen is de iPad. De industrie was al geweest waar de iPad vandaan komt. Bijna elke hardwarefabrikant was daar geweest. Wat is er gebeurd? Het is totaal geflopt en de industrie heeft het idee van de tablet toen gedumpt. De consensus was dat niemand een tablet wou. Apple kwam met de iPad en pas toen Apple het ze voordeed heeft de rest van de industrie het idee terug opgepakt.

Stop dus met dingen te verzinnen over hoe je zonder de iPhone ook wel Android had gehad. Android zou er normaal als een Blackberry uitzien! De LG Prada was een flop en smartphones zouden zonder Apple ook gewoon een flop zijn geworden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 499360 op 10 oktober 2013 10:33]

Weeral die "de wereld veranderd" en nogmaals: LG prada en vele andere bewezen al dat andere fabrikanten VOOR de release van iphone bezig waren met enkel touchscreen based smartphones die grotendeels konden doen wat een iphone kon .

En ja heb een LG prada in mijn handen gehad, en zelfs niet zo lang geleden een android op cupcake EN beter nog ik had ooit een iphone 3g met iOS 2 dus en had daarvoor een acer N300 met windows phone 6.5 en spb shell.

En elk had zijn voor en nadelen de iphone op dat moment was voor de leek duidelijk de beste keuze maar had serieuze beperkingen die de andere niet hadden zo heb ik nog dagen liggen kloten om een webserver op te zetten om boeken op die iphone te krijgen omdat dit quasi niet te doen was.

En AL deze hadden geen vaste knopjes. Dus nogmaals blijf gerust geloven dat enkel apple dit kon verzinnen maar de simpele geschiedenis toont gewoon aan dat je fout bent.

Btw; android maar bruikbaar van ICS? LG prada met meer dan een miljoen verkocht een flop? Tuurlijk geloof dat gerust allemaal :)
Anoniem: 499360
@k99511 oktober 2013 11:26
1 miljoen prada's wereldwijd noem jij een succes? Er worden zoveel iPhones verkocht de eerste 3 uur. Wie herrinert er zich nog de Prada? Enkel mensen zoals jij die het maar niet kunnen verkroppen dat het Apple was die de wereld veranderde. Dat ontkennen is gewoon nutteloos. De telecom wereld zoals we die nu kennen is tot stand gekomen dankzij Apple en niet dankzij LG of welke andere fabrikant dan ook. Blijf maar bij hoog en laag beweren dat het niet zo is, nobody gives a damn.
Je blijft onzin uitkramen ik gun apple wat het verdient: de beste smartphone die er was , de rest word verzonnen door mensen die voor de een of andere reden gek worden op een merk.

En in 2007 was 1 miljoen smartphones helemaal niet slecht, en nee de telecom wereld die we nu kennen is deels door apple, deels nokia, deels MS, deels google deels,... Dat het apple deeltje misschien wat groter (=debatable) kan zijn, 100% apple is en blijft fanboy onzin.
Anoniem: 499360
@k99512 oktober 2013 12:08
Jij haalt er die 100% bij en dan durf je zeggen dat ik onzin uitkraam? Als je MS er uit haalt ben ik het anders totaal met je eens. Nokia deed het eerste deel en de iPhone heeft ons gebracht waar we nu staan. En stop met dat geneuzel over fanboys want daar heeft het niets mee te maken. Iedereen in die sector zegt net hetzelfde en als ze het niet zeggen handelen ze er naar.

Voor een telefoonfabrikant was 1 miljoen stuks wel heel weinig als een nieuwkomer op de markt er een vijfvoud van verkocht in de VS alleen tegenover de prada die wereldwijd werd verkocht.
Ik erger me ook dood aan het misbruik van het woord "innovatie" tegenwoordig. Het betekent niet "de eerste zijn", of zo veel mogelijk onbruikbare features er uit pompen, of ieder kwartaal scoren met marketing termen waar geen enkel gewoon mens iets aan heeft.

En tegelijkertijd wordt technische innovatie compleet over het hoofd gezien. "Jeetje, ietsje dunner...wat saai". Terwijl dit doorgaans high tech van de bovenste plank is.

Zoals je aangeeft, er zit iets goed mis in de verwachtingen. De verwachting is ieder kwartaal een revolutie, iets uitvinden wat nog nooit iemand bedacht heeft. Die verwachting is onrealistisch.
Anoniem: 499360
@style2k9 oktober 2013 11:48
Heb jij ooit een smartphone gehad uit het pre-iPhone tijdperk? Ik denk het niet. Ik had een smartphone met touchscreen voor de iPhone uitkwam. Ik kon in theorie, mailen, surfen, video's bekijken, muziek afspelen. Alles wat de iPhone kon, ik kon er zelfs games op spelen. Maar dat was in theorie. Ik heb er nooit een mail mee kunnen versturen, heb er een paar keer mee met moeite mee kunnen surfen, zelfs muziek afspelen was al een hele opgave. Spelletjes spelen dat lukte me dan weer wel en ja ik had toen al 3G op die smartphone. Wat de iPhone zo innovatief maakte is dat hij een smartphone bruikbaar maakte. Wat bij een smartphone daarvoor dagen tot weken duurde om onder de knie te krijgen kon je met een iPhone al een uur nadat je hem had aangekocht. Het is vooral de software die Apple maakte voor de iPhone die de iPhone zo innovatief maakte.

men doet het altijd uitschijnen alsof iemand die iets goed zegt over Apple niet weet dat Apple apparaten uitbrengt die al bestonden. Dat weet elke hardcore Apple fan. Feit is dat Apple vooral kijkt naar wat er zo fout is aan die apparaten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 499360 op 9 oktober 2013 11:51]

ja die heb ik wel gehad en ja je kon er ook alles mee zoals je zegt . maar zoals ik ook in mijn reactie zeg voor die tijd was de hardware gewoonweg niet geschikt waardoor alles te traag of niet liep . wel lezen he.
Anoniem: 499360
@style2k9 oktober 2013 12:38
Ik heb het dan ook niet over hardwarebeperkingen, ik heb het over menustructuur en dergelijke. Bvb een mp3 afspelen was gewoon heel moeilijk. Een heleboel onzin waar je op moest klikken voor je song begon af te spelen. Niets van wat ik opnoem legt druk op de hardware behalve spelletjes spelen.en dat deed mijn smartphone toen perfect dus het had niks met hardware te maken enkel met slecht gemaakte software. Bvb een e-mail versturen is me nooit gelukt omdat ik mijn mail nooit heb kunnen instellen, zelfs niet met dat 100 pagina dikke boekje dat er bij kwam. Op mijn eerste iPhone was dat in no time gebeurd.

En Windows Phone is net een heel goed bijvoorbeeld. Als het allemaal hardwarematig was waarom was er dan niet gelijktijdig met de iPhone een totaal nieuwe Windows Phone zoals we die nu kennen? Waarom heeft Microsoft er jaren over gedaan om tot de huidige Windows Phone te komen?
tsja windows is vaker te vroeg met dingen .zo ook de tablet die zijn er ook al een hele tijd . alleen werkte de hardware niet mee. maar toch hebben ze het toen uitgebracht. daarbij is iphone ook niet in 1 dag verzonnen en had het in het begin ook zijn beperkingen en bugs. net zoals android en ook windows mobile.
en ja windows mobile was gebaseerd op windows en dat is juist geen touch screen os en daar had ms ook de fout in gemaakt ze wilden te snel en dat heeft ze in het begin niet echt geholpen . brakke hardware en een os dat niet erg geschikt was voor touchscreen. maar dat het niet geschikt was wil niet zeggen dat het nix waard was . zoals ik zei iphone heeft op de juiste tijd gewacht een een wat makkelijker te bedienen systeem bedacht en dat samen was een goed moment . moet wel zeggen dat zelfs met de oude windows naderhand op snellere toestellen zoals de hd2 ook de windows mobile gewoon geschikt was maar niet ideaal natuurlijk
Anoniem: 499360
@style2k9 oktober 2013 13:19
De juiste moment kiezen is natuurlijk heel belangrijk om iets innovatief te maken. Stel je voor dat de motor voor het wiel was uitgevonden. Maar mensen verwarren eerst zijn met innovatief zijn en dat klopt dus niet. Je kan met alles eerst zijn maar als je het niet goed brengt zal je nooit innovatief zijn.
Het zal mij benieuwen of dit een werkelijk grote update gaat worden. Persoonlijk gebruik ik de iPad 3. Haar Retina scherm was toen de grootste verandering en de iPad 4 kon dat niet evenaren. De SOC in een apparaat kan mij niet minder interesseren, uiteindelijk draait het om de gebruikerservaring en die is met de iPad 3 nog steengoed. Met iOS 7 heb ik zelfs even het gevoel dat ik een nieuw product in handen heb.
Met andere woorden, er is heel wat meer nodig dan een nieuwe SOC voor mij om een upgrade te overwegen. We gaan het zien 😊.
De SOC in een apparaat kan mij niet minder interesseren
Welkom op Tweakers.net! Een website bestemd voor mensen die zich wel interesseren in wat voor processor, GPU en dergelijke (want de SoC bevat die beide) er in een "device" verwerkt zitten, dat iets er leuk uitziet staat bij ons op de tweede plaats, in tegenstelling tot jij die denkt bij de nieuwe iOS update dat je een nieuw device in je handen hebt.

Bovendien staat er in het artikel dat hij dunner en lichter zou zijn.

Of kan jij nog iets verzinnen wat voor een tweaker upgrade waardig is, wat niet al in de laatste iPad zat en ook niet hier genoemd is? Ik betwijfel dat ten zeerste.

edit: @GJvdZ: Nou zoveel vernieuwend vind ik het nou ook weer niet en niet alle Tweakers zijn geïntresseerd in de software van iDevices.

[Reactie gewijzigd door i8086 op 9 oktober 2013 10:13]

Anoniem: 463321
@i80869 oktober 2013 11:58
Hij geeft alleen maar aan dat de nieuwe SOC alleen voor hem geen reden is om over te stappen op een nieuwe iPad. Daarmee is niet gezegd dat hij niet geïnteresseerd is in processors.
En al is ie dat niet, we zijn hier niet alleen voor informatie over processors en dergelijke maar over hard- en software in brede zin. Blijkbaar interesseert jou dat ook want je leest de artikelen hier ook. Als je Tweaker zo dramatisch slecht vind zou ik zeggen: kom vooral niet meer terug.
Anoniem: 382732
@i80869 oktober 2013 09:28
De iOS update is niet alleen een nieuw jasje. Je zou mogen verwachten dat Tweakers op de hoogte zijn van de zaken die onder de motorkap zijn veranderd.
Ik vindt de technologie achter een apparaat erg interessant en ben zeker enthousiast over ontwikkelingen op SoC gebied. Echter ben ik persoonlijk van mening dat de beste techniek onzichtbaar is. Daarmee bedoel ik dat een iPad (bijv) mij een ervaring moet bieden, een interactie met een vloeiend interface zonder dat ik mij bewust ben van de onderliggende techniek.
Bij mij precies hetzelfde. Qua snelheid is de iPad 3 prima voor mij. Wat de iPad door mij (en vrouwlief) vooral wordt gebruikt is internet, PDFjes lezen en TV/NFL kijken.

Ik ben overigens benieuwd of ze ook de vingerafdruksensor uit de 5S overnemen.
Ik ben het geheel met je eens dat als je een iPad 3 heb dat het de moeite nog niet is om te upgraden.
Hij werkt nog soepel en doet wat hij moet doen.
Als je een iPad 2 hebt kan het misschien wel eens interssant worden.

Beetje het zelfde verhaal als van een iPhone 5 naar de 5S overstappen. Tuurlijk zijn de nieuwe technologien geweldig, maar voegen weinig extra toe. Waardoor het helemaal niet erg is om een generatie over te slaan.
tja, omdat jij tevreden bent met je iPad3 wil nog niet zeggen dat Apple dan maar stil moet blijven zitten, genoeg er aan te verbeteren als het om performance (cpu/gpu/ramgeheugen) en batterijduur gaat..
Niet dat ik ooit een iPad (of apple product) zal kopen, maar genoeg mensen die nog steeds met oude hardware rondlopen en dus WEL aan een upgrade toe zijn...
Nou ze modden je weg SuperDre, blijkbaar vinden ze dat Apple niet meer verder hoeft up te graden, als onze generatie zo gedacht had dan hadden we nog steeds allemaal achter een IBM PC XT (086!) gezeten. Dan wel met een 4K scherm want de looks zijn tegenwoordig het belangrijkst.
Uiteraard niet, bovendien zijn er ook mensen die van een eerste iPad komen, die nu toch wel wat sleets begint te raken, dan zou het toch een prima upgrade kunnen zijn.

edit: zie dat FireStarter hieronder die conclusie ook al trekt :)

[Reactie gewijzigd door dcl! op 9 oktober 2013 10:48]

Met iOS 7 heb ik zelfs even het gevoel dat ik een nieuw product in handen heb.
Weet niet of het aan mijn iPad(3) ligt, maar ik vond hem met iOS7 opeens wat trager aanvoelen, bijvoorbeeld als het toetsenbord omhoog komt gebeurd dat af en toe met lag

Verder werkt hij wel prima, en is er eigenlijk geen reden om een nieuwe tablet te nemen
Ik heb lang gewacht maar ik denk dat het nu tijd is voor een iPad.


Wat is nu de beste verkochte iPad? De 1 of toch de 2?

Zodra het best verkochte model ongeveer uitgespeeld is dan moet Apple met iets komen wat er oor zorgt dat iPad gebruikers zonder twijfel weer een nieuwe iPad kopen.

Ben bemoeid of ze dat met dit model kunnen waarmaken. Vast wel, ik verwacht een top apparaat met:
- goede huidige resolutie
- mooi scherm
- goede prestaties
- lange accuduur
- vingerscanner. Vind hem op m'n 5S super werken. Code invoeren voelt na 2 weken al suf aan.
Denk dat het wel goed zit. Zeker als ie lichter en kleiner word.
Wat is nu de beste verkochte iPad? De 1 of toch de 2?
Dat zal waarschijnlijk de iPad2 ( 16GB) zijn, omdat die nu nog steeds verkocht wordt.

Even kijken wat de 5e versie wordt, en dan de 2 uitrangeren.
Als het niet zo spectaculair wordt, blijven we nog een jaartje op de huidige met IOS6.1.2
... geen haast ;)
Wat dat betreft zit je met hun producten wel goed. In 2010 de iPhone 4 gekocht voor 640 euro. Na 3,5 jaar met een simonly van 12 euro alsnog de 4 kunnen verkopen voor 200 euro.

De waarde blijft, en ik had ook nog een jaar door kunnen gaan met de 4. Geen haast idd.

Dat zal je met de iPad precies hetzelfde hebben.
De ipad hoeft ook nog niet weg, voldoet prima.
Zoalng IOS7 niet gepushed gaat worden ( zoals IOS5 werd gedaan op de iPhone 3G, die beduidend trager werdt hierdoor )
Maar apps kon je niet meer installeren of updaten, dat is voor mij een no-go.
Als je het nieuws goed hebt bijgehouden, dan weet je dat de appstore ook versies van apps blijft ondersteunen voor oudere iOS versies. Dus daarvoor hoef je een upgrade niet te laten gaan.
Je zult op den duur wel last krijgen als nieuwe apps niet voor oudere versies beschikbaar zijn/worden gemaakt. Dan kan je die niet meer draaien.
Overigens is iOS7 op een iPad absoluut geen straf. Grafisch is het altijd ter discussie (smaken verschillen nou eenmaal), maar de functionaliteit is naar mijn mening een stuk beter dan iOS6.
Ik denk dat je de iPhone 3GS bedoeld, de updates van de iPhone 3G stopte al op iOS 4.1.2. De 3GS is nog doorgegaan tot iOS 6.1.3 en deze is een stuk sneller op deze versie dan op 5.x
Dat kan, ik heb geen iPhone, omdat ik de telefoons niet fijn vind.
MAar de iPad is gewoon geweldig voor mijn gebruik
Als je het nieuws goed hebt bijgehouden, dan weet je dat de appstore ook versies van apps blijft ondersteunen voor oudere iOS versies.
Ja, sinds kort, en dat zou zomaar kunnen zijn om de 'oudere' iPads niet buiten de boot te laten vallen.
dus eerder marketing technisch klantenbinding, dan het pushen naar nieuwe devices ( wat voorheen nogal voorkwam )
Voor mij zou een reden zijn om de Ipad 2 te vervangen als ik deze nieuwe Ipad ook draadloos kan laden, dat lijkt mij nou een goede toevoeging aan de Ipad.
iPad 1 zal relatief het meest verkocht zijn (near 100% market share) maar valt in absolute aantallen natuurlijk in het niet bij de iPad 3 en 4.
En dan heb je ook nog de ipad mini, wiens verkoopaantallen als ik het goed herinner een stuk hoger waren dan de ipad 4, simpelweg omdat het Apple kwaliteit met een kleiner scherm en een kleinere prijs was, waardoor ze een nieuw publiek konden aanboren.
Het enige wat ik wil in de nieuwe iPad, is een veel betere batterij. De batterij van de IPad 2 bij mij veel minder snel leeg als die van de iPad 3 en laadde ook veel sneller op. Met de iPad 2 redde ik net een hele schooldag (van 13:00 tot 22:00) met de iPad 3 kom ik niet eens tot 19:00 zonder op te laden.
Gaan Ipad 3's serieus zo weinig mee?

De Ipad 2 en Note 10.1 hier red ik makkelijk dagen mee! Ik ben dan geen power gebruiker maar elke rit in de trein zit ik toch wel veel te doen gezien ik 2 uur reis heen en dan weer 2 uur terug!
Mijn ipad3 houdt het makkelijk uurtje of 10 vol.
Maar ik kijk dan ook niet continue filmpjes. Het is meer aantekeningen maken, browsen, pdfje lezen.
Anoniem: 382732
@MelvinV29 oktober 2013 09:35
Nee. Ik gebruik mijn iPad best wel veel, maar hij hangt zeker niet ieder dag aan de lader.
iPad mini 12 tot in extremis 16 uur 'gebruik'
en standby van 2 tot 3 weken zonder noemenswaardig batterijverlies
(in tegenstelling tot sommige *droidjes die leeg lopen terwijl ze in de kast liggen)
(in tegenstelling tot sommige *droidjes die leeg lopen terwijl ze in de kast liggen)
Waarom toch weer zo'n lullig zinnetje achteraan plakken... Kijk; sommige iPads dus ook als we SilentForce mogen geloven. (maar zal een uitzondering zijn)
Vergelijk ook eens appelen met appelen, en een iPhone 4s/5/5s van 450 tot 699€ niet vergelijken met een Galaxy Ace van 99 of zo hé, hetzelfde met tablets vanaf 150€. De high-end Android smartphones gaan meestal (mits wat juiste instellingen) ook een 4-tal dagen mee. De Tablets al zeker een week of 2.

Daarnaast: Vele iPhones halen trouwens het einde van de dag ook niet als ze verkeerd geconfigureerd zijn. Het is wel een geluk dat Apple veel minder Bloatware installeert en ze eigenlijk al redelijk optimaal out-of-the-box aanlevert. Maar zet Push op voor Facebook, Twitter, en locatieservices a volonté en je hebt het ook vlaggen hoor.

[Reactie gewijzigd door musback op 9 oktober 2013 08:58]

HighEnd-Tablet van 499€ van bekend merk :
-> plat op minder dan een week, in de kast, wifi en bluetooth , gps UIT
Just my personal experience
En de stabiliteit (niet de functionaliteit) van *droid is een pak minder dan iOS
De stelling dat Android instabieler is dan iOS is ondertussen belegen en beschimmeld en pertinent niet waar. Als je de stock-roms van de fabrikanten gebruikt, is het zo stabiel als een huis. Natuurlijk zijn er gevallen waar het mis gaat. Daarvoor wil ik je ook doorverwijzen naar de forumreacties van de iPhone en iOS7. Probleemgevallen te over en ik zou dan ook best kunnen denken dat zo'n *iPhonetje maar een klotedingetje is, maar gelukkig weet ik beter ;)
Aangezien Android net als Windows op een oneindige verschillende configuraties moet draaien heb je net als Windows meer problemen dan een geoptimaliseerd systeem zoals consoles die ook beter werken dan een PC.

Android zal dus per definitie meet problemen en instabiliteit hebben dan iPhone, ik zie wel vaker dat Android liefhebbers moeite hebben met die stelling maar jongens we zitten hier op Tweakers.

Iedereen met een beetje verstand van computers weet toch dat het zo is dat als je software optimaliseert het beter werkt.

Apple stopt ook nog eens veel moeite om hun eigen Swift architectuur te ontwikkelen, dat heeft dus echt wel invloed op de werking omdat ze dus de chip ook nog naar de behoefte van de iPhone aanpassen dus dubbele optimalisatie.

Dus kom nou niet zeggen dat Samsung of ieder ander bedrijf een kant en klare OS en kant en klare SOC samenvoegt en dit even goed zal werken als de iPhone die vanaf de grond af aan geoptimaliseerd is.
Ik moet het toch oneens met je zijn. De tijd dat Android zelf instabiel is, is gewoon voorbij. Dat apps eens crashen kan gebeuren, maar ik heb dat zelf hoogstens eenmaal per maand met Pulse. Verder heb ik nooit crashes.

Persoonlijke ervaringen maken echter geen waarheid. Het enige onderzoek dat op dit gebeid eens voorbij is gekomen, is een onderzoek waaruit blijkt dat Android apps minder vaak crashen dan iOS apps, maar dat is slechts 1 onderzoek en daar zitten vast haken en ogen aan.

Als jij een goede, wetenschappelijke bron kan aanhalen waaruit blijkt dat Android bagger is, dan lees ik dat graag.
stabiliteit is gevoelsmatig, persoonlijk gebruik ik al sinds het begin android (vind iOS te gesloten) en vooral sinds in een high-end mobiel gebruik heb ik nooit crashes meer gehad. meerdere tablets gezien en hierbij zie ik exact 't zelfde.

Baseer je alsjeblieft op feiten en geen Android vs iOS gedoe... beide besturingsprogramma's hebben voor verschillende mensen zo z'n voordelen. qua snelheid en accuduur kan je bij beide kampen even snelle apparaten vinden.
en hebben we dan ook gekeken naar het verschil in prijs? je moet wel een android telefoon/tablet van 600 vergelijken met een ipad/iphone van dezelfde prijs

Heb android-memory problemen wel vaker gezien, helaas allemaal op 200/220 euro modellen
de iPad was een stuk goedkoper dan de Android-tablet
Stop een SIM kaart in je iPad met continue verbinding met 3G en ook je iPad loopt leeg waar je bij staat. Andersom, haal de SIM kaart uit je droidje en zie dat ie ook een week of 2 standbij kan staan. Ik ben absoluut geen fan van Android (ik heb Apple spul en een WP8 telefoon), maar droidje bashen is niet netjes.

[Reactie gewijzigd door zonoskar op 9 oktober 2013 09:20]

Platformpje bashen is zo 2012. Ik heb alle platformen in gebruik en heb wel een voorkeur voor een bepaalde, maar ze werken allen gewoon prima.

Over de nieuwe telg in de iPad familie.... dunner en lichter is al een hele fijne bijkomstigheid. Ik laat mijn iPad 3 regelmatig liggen, omdat hij me na een tijdje te zwaar begint aan te voelen. Mijn Asus Vivo tab RT is aanzienlijk lichter in gewicht en prettiger om wat langer mee bezig te zijn. Ik heb nog een oudere droid liggen, die ik alleen voor een paar apps gebruik, maar hij werkt wel.
Om het dunnere en lichtere aspect is de aankomende iPad voor mij in ieder geval wel interessant. Daarnaast vind ik het design van de Mini een stuk mooier dan de huidige iPads en het oog wil ook wat.
Hetgeen wat ik nog betwijfel is de batterij. De iPad 3 had een aanzienlijk grotere accu nodig (11560 mAh) dan een iPad 2 (6930 mAh). Door die extra accu werd ie flink zwaarder en een fractie dikker, maar had niet perse langere performance. Het extra accu vermogen was zeker nodig.
Als de nieuwe iPad dus dunner en lichter wordt, dan ben ik benieuwd naar wat voor accu er ingestopt wordt.
Heb zowel Apple als droid -spul
Ze hebben beide hun voor- en hun nadelen ...
Ik denk niet dat dit gaat gebeuren. Een media-event op 22 oktober zal solely gericht zijn op OS X. De nieuwe Mac Pro, MacBook Pro's, het nieuwe OS en enkele softwarepakketten voor Pro's, zoals een update voor Final Cut en Aperture, Logic Pro en de online iWorks suite bestaande uit Pages, Numbers en Keynote.

Apple heeft de markt voor professionele creatieven aardig laten verstoffen en ik denk dat ze met de aankondiging van de nieuwe Mac Pro de boel aardig willen afstoffen. Dat kan niet als er veel aandacht aan een iPad wordt besteed.

Mocht er dus toch een nieuwe iPad worden aangekondigd dan is dat een 'minor' update en zal deze worden weggestopt als 'one more thing' of anderszins weinig aandacht krijgen.

[Reactie gewijzigd door p0pster op 9 oktober 2013 07:41]

De aankondiging van een nieuwe iPad zal misschien niks bijzonders zijn maar er zullen ook nieuwe Macbooks aangekondigd worden.

En er kunnen ook nog nieuwe iPods aangekondigd worden.

En Tim Cook zei eerder dit jaar dat er producten in nieuwe categorieën zullen komen, en aangezien die nog niet zijn aangekondigd zullen ze hoogstwaarschijnlijk 22 Oktober worden aangekondigd.

Het gaat dan waarschijnlijk om een smartwatch.
Ik denk bijna zeker te weten dat je er helemaal naast zit.. Apple is een consumenten-bedrijf, daar verdienen ze het geld mee. Dat is het allerbelangrijkste. Zo'n event is er om er voor te zorgen dat de pers over je nieuwe producten gaat schrijven, zodat consumenten het lezen. De professionals houden het nieuws zelf wel bij, dus daar is een event niet voor nodig.

Dus reken er maar op dat de focus de iPad wordt, en juist dat de Mac Pro op de achtergrond staat (als deze überhaupt al genoemd gaat worden tijdens de presentatie.)
Ze vervreemden zich momenteel helemaal van hun professionele gebruikers en dat is op de lange termijn wel degelijk heel erg schadelijk voor Apple. Een bedrijf dat zich altijd heeft positioneerd als 'dé oplossing voor de creatieve branche'.

De focus zal NIET op de iPad liggen, mede omdat Maverick officieel wordt geïntroduceerd, net als de MacPro waar een heleboel development in zit. Ik denk dus dat jij er in deze helemaal naast gaat zitten. Maar we zullen het zien.

[Reactie gewijzigd door p0pster op 9 oktober 2013 12:13]

Zullen we afspreken dat we over 2 weken weer terugkomen bij dit nieuwsbericht? Dan kunnen we zien wie er gelijk had.. ;)
Ja, en waar halen pro's hun nieuws vandaan, een Apple persbericht? Nee, pro's halen net als iedereen hun nieuws bij de pers. En dan natuurlijk niet nu tech ofzo, maar sites als techcrunch The verge en Tweakters.

Natuurlijk zijn events nodig, ook een upgrade aan osx wat bijna geheel bestaat uit pure technische vernieuwingen waar consumenten geen weet van hebben kwam ook gewoon op een event.
Nee de Macbook Pro's zullen als een minor update aangekondigd worden. Zoals normaal hebben ze 1 maal per jaar een refresh waar niet al te veel aandacht aan wordt besteedt.
De iPad5 is gen refresh maar een nieuw model met een andere behuizingen zichtbare aanpassingen, die zal dus absoluut niet weinig aandacht krijgen.

Mac OSX Mavericks en de nieuwe Mac Pro zal dan wel gereleased worden, maar vergeet niet dat die al eerder zijn aangekondigd.

Ik hoop inderdaad ook nog op een update van iWork's.
Wat meer info over de MacBook Pro had ook leuk geweest :)

"Naar verluidt krijgen de nieuwe MacBook Pro’s een speciale high-end Haswell-processor, zeg maar het neusje van het neusje van de zalm. Intel zou op speciaal verzoek van Apple een processor gemaakt hebben met ”As much GPU power as possible.” De chips zijn op basis van de GT3e (Iris Pro 5200) integrated graphics. Omdat de processor speciaal voor Apple gemaakt is, zou geen enkele andere fabrikant over deze chip kunnen beschikken.

Het is mogelijk dat Apple de volgende generatie MacBook Pro met Retina Display niet meer zal uitrusten met een aparte GPU, maar dat de onboard GPU voldoende rekenkracht aan boord heeft op een Retina-scherm aan te sturen. De performance van de Iris Pro graphics is volgende Intel meer dan verdubbeld tegenover de vorige generatie onboard-videochips. Momenteel rust Apple bepaalde modellen van de MacBook Pro nog uit met een aparte GPU. Bij de 15-inch retina-versie komt deze echter alleen in actie als er veel grafische kracht nodig heeft, bij surfen bijvoorbeeld niet. De huidige 13-inch retina MacBook Pro heeft geen aparte GPU, voor deze laptop zullen de Iris Graphics daarom ook een welkome upgrade zijn."

Source: http://www.onemorething.n...-intel-haswell-processor/

[Reactie gewijzigd door Squ1zZy op 9 oktober 2013 07:34]

Anoniem: 154887
@Squ1zZy9 oktober 2013 09:57
Dat gerucht is 2 maanden geleden al eens gelanceerd, en bijna alle reacties hierop waren negatief.

Ik wacht al een tijdje op de nieuwe Retina MBP, maar ga echt geen 2000+ EUR uitgeven aan een laptop zonder dedicated GPU.
Ik hoop dat ze een nieuwe macbook introduceren, ik mag eind van het jaar een nieuwe uitzoeken *O*

[Reactie gewijzigd door YopY op 9 oktober 2013 12:55]

Ik hoop ook wel een beetje op de Haswell Macbook Pro's en Mac Mini's. Er gaan ook geruchten dat deze in oktober zouden worden aangekondigd. Wellicht samen met het iPad event.
Nice. Ik wil graag mijn iPad 2 vervangen: die wordt voor veel apps (pdf's lezen, facebook, kranten) echt wel traag. En ik wil een 32GB editie. Ik zeg laat maar komen.

De vernieuwing zal niet enorm zijn. Iedereen die ook maar loopt te leuren voor spectaculaire zaken. Ik denk niet dat die nog op een iPad komen. Het is door ontwikkeling van een sterk product. Overigens kan Apple via software (iOS) nog wel wat slagen maken (en had dat ook moeten doen in iOS 7).
Blijven geruchten. Op 22 oktober heeft Nokia volgens mij ook een groot evenement gepland, waar ze hun eerste tablet gaan presenteren. Lijkt mij toch sterk dat Apple ook precies die dag uitkiest voor de presentatie van een nieuwe Ipad.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee